Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Λόγω καιρού αναβάλλεται η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών



Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 8
Ιανουαρίου 2017. Θα καθοριστεί νέα ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε σχετικά με νέα ανακοίνωση.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός υδάτων στη παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Αρκετός κόσμος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής  στην παραλία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων.
Μετά την καθιερωμένη λειτουργία στον Ιερό Ναό του χωριού ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων.
Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον  ιερέα π.Στυλιανό. Το Σταυρό έπιασε ο 16χρονος Γιώργος Μπαρδώσας,μαθητής Λυκείου απο τη Δομβραίνα.

Παρόντες ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου,ο αντιδήμαρχος κ.Σκαλής,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Χαλβατζής και Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ.Κιούσης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



 


 Φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός των υδάτων στον Άγιο Βασίλειο Καπαρελλίου-BINTEO,ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η ακολουθία του αγιασμού των υδάτων στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου!
Δύο νεαροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή!
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Μητσάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσάρα, ο Πρόεδρο της Τ.Κ Καπαρελλίου κ.     Ζερικιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταιών κ. Αλέξανδρος Φίλης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός των υδάτων της Έρκυνας-ΦΩΤΟ

 

Αγιασμός των της Έρκυνας ρείθρων και των της Λεβαδείας υδάτων – Θεοφάνεια στην Αρχόντισσα της Ρούμελης

«Ἰορδάνη ποταμέ, τί ἐθαμβήθης θεωρῶν; Τὸν ἀθεώρητον γυμνόν, εἶδον καὶ ἔφριξα φησί· καὶ πῶς γὰρ τοῦτον οὐκ ἔμελλον φρῖξαι καὶ δῦναι; οἱ Ἄγγελοι αὐτόν, ὁρῶντες ἔφριξαν· ἐξέστη οὐρανός, καὶ γῆ ἐτρόμαξε· καὶ συνεστάλη θάλασσα, καὶ πάντα τὰ ὁρατὰ καὶ ἀόρατα. Χριστὸς ἐφάνη, ἐν Ἰορδάνῃ, ἁγιάσαι τὰ ὕδατα».

Τα της Έρκυνας ρείθρα και τα της Λεβαδείας ύδατα ηγιάσθησαν σήμερα με την κατάδυση του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού.

Στην Αρχόντισσα της Ρούμελης με τα ξακουστά νερά της, που κατεβαίνουν ορμητικά από τα κάτασπρα βουνά του Ελικώνα και του Παρνασσού και βρέχουν την όμορφη Λιβαδειά διασχίζοντάς την από άκρη σε άκρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Εορτή των Θεοφανείων, η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Κρύας.

Της τελετής προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό της πόλεως Λεβαδείας.

Της τελετής αγιασμού των υδάτων στην Κρύα προηγήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών, που προσήλθαν για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων.

«Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ, καὶ τὸ φῶς σου Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ ̓ ἡμᾶς,

ἐν ἐπιγνώσει ὑμνοῦντάς σε· Ἦλθες ἐφάνης τὸ Φῶς τὸ ἀπρόσιτον»
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια: Τι γιορτάζουμε σήμερα, 6 Ιανουαρίου



Θεοφάνεια
(ή Εορτή των Φώτων): Τα Άγια Θεοφάνεια που εορτάζονται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου.
Πρώτη είναι η κατά σάρκα Γέννηση (25 Δεκεμβρίου - εορτών των Χριστουγέννων), δεύτερη η Περιτομή (1 Ιανουαρίου) και η Βάπτιση (6 Ιανουαρίου) του Ιησού Χριστού (Ματθ. 2ο και 3ο κεφ.)

Το όνομα των Θεοφανείων προήλθε από τη φωνή του θεού ακούστηκε στη Γη. Δηλαδή προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.
Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων).
Φώτα ονομάζονται επειδή όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.
Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης (Φώτιος), Ουρανία, Ιορδάνης, Θεοφάνης και Θεοχάρης.
Πότε καθιερώθηκε η εορτή των Θεοφανείων;
Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζεται η μνήμη του γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα.

Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η εορτή του Δωδεκαημέρου ήταν μόνο μια: τα Άγια Θεοφάνεια, τα οποία και αποτελούν την παλαιότερη Δεσποτική εορτή.

Ωστόσο, από τον 4ο αιώνα αρχίζουν και υπάρχουν περιπτώσεις χωριστού εορτασμού των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, σύμφωνα τόσο με τον Μέγα Βασίλειο, όσο και με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.

Διαβάστε: Γιατί ο Χριστός διάλεξε τον Ιορδάνη ποταμό για να βαπτισθεί;

Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τονΙησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Κατά δε τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε φωνή που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Η φράση αναφέρεται στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, ενώ απουιάζει από αυτό του Ιωάννη.

Αυτή δε είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης, στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους «μυστηρίου» της Θεότητας. Τα θεοφάνεια ονομάζονται έτσι επειδή η φωνή του θεού ακούστηκε στη γη. Για αυτό ονομάστηκαν έτσι Θεό+Φάνεια. Ο θεός φάνηκε στην γη, θεός+φάνηκε. Το πότε καθιερώθηκε να εορτάζεται η μνήμη του γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα. Φαίνεται όμως ότι αναφάνηκε πολύ νωρίς στη πρώτη Εκκλησιά των Χριστιανών.

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (Στρωμ. βιβλ. α΄) αναφέρει πως κάποιοι αιρετικοί, οι περί τον Βασιλείδη γνωστικοί στις αρχές του Β΄ αιώνα εόρταζαν την ημέρα της Βάπτισης του Κυρίου «προδιανυκτερεύοντες» και ότι η εορτή αυτή γινόταν κατ΄ άλλους μεν στις 6 Ιανουαρίου, κατ΄ άλλους στις 10 Ιανουαρίου.

Κατά δε τον 3ο αιώνα η εορτή φαίνεται κοινότατη σε όλη την Χριστιανική Εκκλησία. Έτσι ενώ ο Gieseler ( Kirchengeschichte I ,376) δέχθηκε ότι πρώτοι οι Βασιλειδιανοί καθιέρωσαν την εορτή των Θεοφανείων ο Neander (Kirchengeschichte I 386) θέτει το ερώτημα: πως από αιρετικούς το δέχθηκε η Εκκλησία;

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος παραδέχεται και περιγράφει την εορτή ως αρχαία πανήγυρης μάλλον στην Αντιόχεια τη Μεγάλη, και ότι από εκεί την παρέλαβαν οι Γνωστικοί Βασιλειδιανοί... Κατά δε τις Αποστολικές Διαταγές (η΄ 38) η εορτή των Επιφανείων «ήγετο δια το εν αυτή ανάδειξιν γεγενήσθαι της του Χριστού θεότητος».

Στο τέλος του 3ου αιώνα προστέθηκε και άλλη έννοια στον εορτασμό αυτό που άρχισε να πανηγυρίζεται και ως ημέρα της «εν σαρκί» φανερώσεως του Κυρίου. Ούτως και στην Αλεξάνδρεια κατά τον Κασσιανό, και στη Κύπρο κατά Επιφάνιο. Από της εποχής λοιπόν αυτής άρχεται, κατά το πιθανότερο, και ο εορτασμός των Χριστουγέννων.

Κατά τον 4ο αιώνα η εορτή των Θεοφανείων γιορτάζεται πλέον με λαμπρότητα σε όλη την ανατολική Εκκλησία ως εορτή του φωτισμού της ανθρωπότητας δια του Αγίου Βαπτίσματος, απ΄ όπου και το όνομα «Τα Φώτα», εορτή «των Φώτων» (Γρηγόριος Ναζιανζηνός λόγος 39, Αστερίου Αμάσ. Λόγος εις «εορτών των Καλανδών»).

Στη Δύση τα Θεοφάνεια απαντώνται στα μέσα του 4ου αιώνα, αλλά από της εποχής αυτής φαίνεται στη Ρωμαϊκή Εκκλησία και άλλη μια εορτή αφιερωμένη στη κατά σάρκα Γέννηση του Ιησού στις 25 Δεκεμβρίου.

Όταν πλέον καθιερώθηκε αυτή η ημερομηνία για τα Χριστούγεννα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο έγινε και ο διαχωρισμός της εορτής των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου, στα μέσα του 6ου αιώνα.
Ως κύριες τελετές των Θεοφανείων θεωρούνται οι παρακάτω

-Μέγας Αγιασμός (Θρησκευτική τελετή που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών).

-Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (Θρησκευτική τελετή που ακολουθεί του Μεγάλου Αγιασμού και γίνεται η κατάδυση του Σταυρού σε ακτή Θάλασσας, εντός λιμένων, όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού όπως στην Αθήνα.

- Επίσημη κατάδυση του Σταυρού: Πολιτειακή, Πολιτική και Θρησκευτική (Αρχιερατική) εορτή της επίσημης κατάδυσης του Σταυρού όπου παρίστανται οι Αρχές της Χώρας. Από τις αρχές του 1900 επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους Νομούς της Χώρας.

Προπολεμικά απαγορεύτηκε στον Πειραιά η ανέλκυση του Σταυρού από βουτηχτές, ύστερα από θανάσιμη συμπλοκή μεταξύ τους. Σήμερα η ανέλκυση γίνεται με κορδέλα που φέρει ο Σταυρός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακολουθία Μ.Ωρών και Αγιασμός στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας


Το πρωΐ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου ε.έ., παραμονή της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στα πλαίσια της ποιμαντικής του δραστηριότητας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, όπου κατά το Τυπικό της Εκκλησίας μας τελέσθηκε η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, η Θεία Λειτουργία του Μ.Βασιλείου και τέλος ο Μέγας Αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρές βροχοπτώσεις, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι ο καιρός τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας και μέχρι το βράδυ κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.  Θυελλώδεις άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Στη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια και γρήγορα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -8 ως 6 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερη υψόμετρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες κυρίως στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 0 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το βράδυ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 7 με 8 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αρχικά στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα στα βόρεια χιονόνερο ή χιόνι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 1 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό ως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 ως 4 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. Υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση επιχειρήσεων και οργανισμών

«Λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)».

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ενημερώνει τα μέλη του, επιχειρήσεις και φορείς, που είναι εμπλεκόμενοι με την παραγωγή, ανάκτηση, επεξεργασία, διάθεση, αποθήκευση, συλλογή & μεταφορά αποβλήτων, ότι τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ).

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) περιλαμβάνει την ηλεκτρονική εγγραφή των υπόχρεων φορέων (επιχειρήσεων και οργανισμών) στο μητρώο και παράλληλα υποστηρίζει την καταχώριση των δραστηριοτήτων τους (εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων συλλογής-μεταφοράς) σε συνδυασμό με τη δήλωση των αποβλήτων, που διαχειρίζονται και των αδειών, που τα τεκμηριώνουν.

Στο Μητρώο θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά, με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, στοιχεία σχετικά με το είδος και την ποσότητα των παραγομένων αποβλήτων, καθώς επίσης και με τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά ο έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Με τροποποίηση της ΚΥΑ 43942/4026/2016 - Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση στο ΗΜΑ.

Επίσης, με την έναρξη της υποχρεωτικής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων κάθε έτους, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους και καταργείται η υποβολή των σχετικών εντύπων.

Ειδικά για το πρώτο έτος λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016, μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

Σημειώνουμε, ότι σε όσους δεν εκπληρώνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων δύναται να επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις.



Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) λειτουργεί στο θεματικό διαδικτυακό τόπο http://wrm.ypeka.gr, όπου έχουν δημοσιευτεί και οι οδηγίες χρήσης.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λίστα των υπόχρεων προς εγγραφή επιχειρήσεων, την Υ.Α. για την κατάταξη των δραστηριοτήτων και την Υ.Α. σχετικά με την οργάνωση και την λειτουργία του ΗΜΑ, μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας:

http://www.viotiachamber.gr/viotia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2&articleid=7206


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ