Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Θηβαίων-Νέα Ανακοίνωση

Νέα Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία

Λόγω της χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει και παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από νέα απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων  ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων  θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr  ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350627-2262029250

Διαβάστε Περισσότερα »

24 προσλήψεις στη Λιβαδειά για τους πρόσφυγες-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο (Πρόγραμμα Relocation της Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), ο δήμος Λεβαδέων προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης 24 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (από την υπογραφή της Σύμβασης έως 31/12/2017).

Οι θέσεις ανά ειδικότητα:

    Ένας Συντονιστής Εργου
    Ένας Οικονομικός Διευθυντής
    Ένας Διευθυντής Προσωπικού/Διοίκησης
    Ένας Διευθυντής Παροχών και Προμηθειών
    Ένας Λογιστής
    Ένας Βοηθός δεδομένων δράσεων ενημέρωσης – διοίκησης
    Ένας Συντονιστής των Επιστατών και των Κοινωνικών Λειτουργών
    Πέντε Κοινωνικοί Λειτουργοί (1 Λειτουργός ανά 14 διαμερίσματα)
    Πέντε Επιστάτες Διαμερισμάτων (1 Επιστάτης ανά 14 διαμερίσματα)
    Δύο Συνοδούς (1 Συνοδός ανά 35 διαμερίσματα)
    Πέντε (5) Διερμηνείς (1 Διερμηνέας ανά 14 διαμερίσματα)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

– Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή , στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ , ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ 32131 , ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ .

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο για δύο (2) από τις προκηρυσσόμενες θέσεις

– Πληροφορίες: κ. Αθ. Κοϊτσάνου ( τηλ. 22613 -50832 ) , κ. Λουκάς Γκικόπουλος , κα Ευαγγελία Τσαμπή ( τηλ. 22613 -50833 ) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
Δείτε εδώ τη ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση έως την Παρασκευή 13/1 για τα τέλη κυκλοφορίας

Η ρύθμιση δεν αφορά στην κατάθεση πινακίδων
Παράταση έως την Παρασκυή 13/1 στην διορία που έληγε κανονικά σήμερα για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ανακοίνωσε το το υπουργείο Οικονομικών.
Στη σχετική ανακοίμνωση αναφέρεται πως η παράταση αφορά μόνον στα τέλη κυκλοφορίας και όχι στην κατάθεση πινακίδων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.
Διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά αποκλειστικά στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι  στην κατάθεση πινακίδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβλήθηκε το Λεβαδειακός – ΑΕΚ


Η Βοιωτία έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα
Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του Λεβαδειακός-ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, το πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας δεν θα διεξαχθεί αύριο (10/1, 19:30) όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί, καθώς η περιοχή της Βοιωτίας έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ματς αναμένεται να οριστεί σε νέα ημερομηνία εντός των προσεχών ημερών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αναβάλλεται ο αγώνας της 10/1/2017 Λεβαδειακός-ΑΕΚ, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ Λεβαδειακός και έγγραφη βεβαίωση της ΕΠΣ Βοιωτίας ότι η περιοχή έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πώς να προστατευτείτε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Λεβαδέων να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα ακραία χειμερινά καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται στα όρια του Δήμου μας:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

·Διατηρείτε το σπίτι ζεστό και παραμείνετε μέσα όσο αυτό είναι δυνατό.

·Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

·Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με κακοκαιρία.

·Φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

·Να ενημερώνεστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) για την εξέλιξη των φαινομένων και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Δελτίων Καιρού της Ε.Μ.Υ.

·Εάν διαθέτετε, να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και φορτιστή μπαταρίας του.

·Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ 166 ή την Πυροσβεστική (199) και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τους παραπάνω αριθμούς.

·Προμηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης (φακό, φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, κουτί πρώτων βοηθειών).

·Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.


ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Α. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΄Η ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ

Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης (αφορά κυρίως τους ορεινούς οικισμούς), φάρμακα και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.

·Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

·Σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις:

·Αποφύγετε τις μετακινήσεις και αν δεν είναι δυνατό, πάρτε τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται.


Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

·Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

·Οδηγηθείτε σε ασφαλές σημείο χωρίς φαινόμενο έντονης χιονόπτωσης.

·Μην εκτεθείτε σε χιονοθύελλα.

·Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

·Να έχετε μόνιμα το χειμώνα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιείτε εάν είναι αναγκαίο.

·Να υπακούτε στις εντολές των αστυνομικών οργάνων ή άλλων αρμόδιων φορέων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

·Αλλάξτε πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο.

·Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

·Μείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να σας εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες.


► ΠΑΓΕΤΟΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

·Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

·Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.


Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

·Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

·Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

·Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

·Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

·Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

·Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

·Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

·Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

·Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

·Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.


ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ


Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

·Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

·Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

·Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Δήμου Λεβαδέων, να προνοήσουν για την προμήθεια ζωοτροφών εγκαίρως, δηλαδή πριν την έναρξη των φαινομένων.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Σε περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη , συνιστούμε σε όλους τους καταστηματάρχες να μεριμνήσουν με δική τους ευθύνη για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων έμπροσθεν των  καταστημάτων τους.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Λεβαδέων σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, λόγω πιθανής δυσκολίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων:

·Να περιορίσουν τα απορρίμματα τους όσο γίνεται περισσότερο και παρακαλούνται να τα κρατούν σε χώρο της οικίας τους προσωρινά και μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή διαδικασία της αποκομιδής.


ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών.

Σε άμεση επικοινωνία βρίσκεται επίσης ο Δήμος με την Αστυνομία, την Τροχαία, την Πυροσβεστική,  και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ώστε με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Ο Δήμος Λεβαδέων έχει προχωρήσει σε διανομή αλατιού για τα πεζοδρόμια και τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται μπροστά από καταστήματα και τα σπίτια στους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της Λιβαδειάς. Η διανομή γίνεται από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (είσοδος από την οδό Δημάρχου Ιωάννη Περγαντά).

Μπορείτε να ενημερώνεστε συστηματικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr.

Σε περίπτωση ανάγκης παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου Λεβαδεών :

·         Γραφείο Δημάρχου:    22613 50801

22613 50802

22613 50803

22613 50812

22613 50818

·         Γραφείο Πολιτικής Προστασίας :  22613 50873

                                                                   22613 50858

·         Γραφείο Καθαριότητας: 22610 89818
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 9 θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ανοικτά από τις 9π.μ τα Σχολεία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, την 
             Τρίτη   10-1-2017
Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι:
1.    Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του Δημοτικού οδικού δικτύου
2.    Τις δεδομένες συνθήκες μέχρι τη στιγμή έκδοσης της παρούσας
3.    Την επικοινωνία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπ/σης.
4.    Την κατάσταση των αύλιων χώρων των Σχολείων.
5.    Την κατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και θέρμανσης των κτηρίων και των επισκευών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το προσωπικό του Δήμου.
6.    Τις εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων -όσες δόθηκαν-.
 Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου και στην αντίστοιχη των Θεσπιέων θα λειτουργήσουν  την Τρίτη  10-1-2017,από τις 9μμ και μετά.
Επισημαίνεται πώς:
1.    Έγιναν σήμερα ,από το προσωπικό του Δήμου, όλες οι επισκευές βλαβών και τεχνικές παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια που υπεβλήθη αίτημα από τους Διευθυντές. Για όσα δεν υπεβλήθη ο Δήμος τεκμαίρει πως δεν υφίσταται πρόβλημα, δεδομένου ότι θεωρεί πως ελέγχθηκαν από τους υπευθύνους  Διευθυντές,
2.    Αν μεταβληθούν τα δεδομένα που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των σχολείων θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση, 7.00 πμ της Τρίτης και η ενημέρωση θα γίνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου     https://www.aliartos.gov.gr/ , την Γραμματεία στο τηλέφωνο 2268350211 και από τους Διευθυντές των σχολείων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΚ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων, των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., αύριο (10-01-2017) ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 9.30 θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο στο Δήμο Λεβαδέων

O Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Η ώρα έναρξης των μαθημάτων ορίζεται η 9:30 το πρωί.

Μπορείτε να ενημερώνεστε συστηματικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr.

O Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων λειτουργούν κανονικά, βάση των ωραρίων και των προγραμμάτων που έχουν καθοριστεί, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι γονείς να εξυπηρετηθούν.
Σε περίπτωση ανάγκης παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Δήμου Λεβαδεών :
•    Γραφείο Δημάρχου:    22613 50801
22613 50802
22613 50803
22613 50812
22613 50818
•    Γραφείο Πολιτικής Προστασίας :  22613 50873
                            22613 50858
•    Γραφείο Καθαριότητας: 22610 89818

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ο χιονιάς θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη

Για νέο γύρο σφοδρών χιονοπτώσεων από την Τετάρτη στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά μιλούν οι μετεωρολόγοι - Στα νησιά θα σημειώνονται μέχρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ολικός ο παγετός τις επόμενες ώρες
Για νέα επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εκτός από τις πυκνές χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι όλης σχεδόν της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες 72 ώρες έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Παράλληλα θα υπάρχει κατά τόπους ισχυρός παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Από το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται, επίσης, τοπικές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τοπικά, δε, στο Αιγαίο θα υπάρχουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με θυελλώδη ένταση.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν  : 
1.    Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου  λειτουργίας, &  στο e-mail (pprost@votia.gr)  του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

2.    Στην ιστοσελίδα  (www.civilprotection.gr  της Γενικής Γραμματείας Πο-λιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
   Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.emy.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ώρα θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στον Δήμο Θηβαίων

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία
Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από ώρα 10.00.
Εξαιρούνται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Θήβας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας (Λουτουφί) τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.
Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση έως ώρα 9.00 της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για το θάνατο του Γιώργου Χήνα

ΨΗΦΙΣΜΑ


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον  θάνατο του προσφιλούς μας Γιώργου Χήνα, επι μακρόν, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφασίζουν, ως τελευταίο φόρο τιμής, στην συνεπή συνδικαλιστική και επιχειρηματική του δράση, τα εξής:

1.      Να εκφράσουν τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

2.      Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την νεκρώσιμη ακολουθία.

3.      Να δοθεί ένα ποσό σε μνήμη του σε κοινωφελές ίδρυμα.

4.      Να ανυψωθούν μεσίστιες οι σημαίες στο κτίριο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κατά την ημέρα της κηδείας, σε ένδειξη πένθους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Νέα επιδείνωση του καιρού και «πανελλαδικής εμβέλειας» χιονιάς από απόψε!

Προβλέπει χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ βάσει των εκτιμήσεών του, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Αττική, την Εύβοια και τις Σποράδες, το Βόρειοανατολικό Αιγαίο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη.

«Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Ολόκληρο το κείμενο της πρόγνωσής του:
Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει! Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός σήμερα το βράδυ με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές.

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμερα, θα αρχίσει να χιονίζει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (εκτός του νομού Ηλείας πιθανώς) με τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν μέσα στο βράδυ-νύχτα και προς το ξημέρωμα της Τρίτης ΣΧΕΔΟΝ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Από το ύψος της κορυφογραμμής της Πίνδου και ανατολικότερα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, ενώ στα δυτικά πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση εξασθενημένες και περισσότερο τοπικού χαρακτήρα.

Θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια στα παρακάτω διαμερίσματα :

- Κεντρική και ανατολική Στερεά
- Αττική
- Εύβοια και Σποράδες
- Βόρειοανατολικό Αιγαίο
- Θεσσαλία
- Μακεδονία (πιο εξασθενημένα στα δυτικά αυτής)
- Θράκη

Ασφαλώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονίζει κατά περιόδους από το πρωί σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο "επίκεντρο" της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα!  

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ :

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσει αυτές τις χιονοπτώσεις, αρχικά η Θεσσαλονίκη (πολύ αξιόλογες χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη) και κατά δεύτερον η Αθήνα, που αν διατηρηθούν τα στοιχεία και δεν έχουμε "αστοχία" των προγνωστικών μοντέλων (όπως προχθές), στην Αθήνα αναμένονται από απόψε το βράδυ πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ :

"Νέος γύρος" χιονοπτώσεων αναμένεται την Τετάρτη το πρωί, αλλά για αυτό θα σας μιλήσω αύριο διότι υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτηματικά για τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Πάντως τα νέφη θα είναι εφοδιασμένα με τέτοια ποσοστά υγρασίας, που μόλις εισέλθουν από τα δυτικά στη χώρα μας θα ξεκινήσει να χιονίζει σφοδρά σε αρκετές περιοχές αλλά θα το "γυρίσει" σχετικά γρήγορα σε βροχή η χιονόνερο διότι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σχετική άνοδο.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ :

Προς το παρόν, να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός από σήμερα το βράδυ και με το καλό να έρθουν και οι χιονοπτώσεις που τόσο περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κτλπ)      Αττικής
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Α.Ο Ελικών Δομβραίνας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Το Δ.Σ και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Ελικών Δομβραίνας σας προσκαλούν το Σάββατο 14-1-2017 στις 21:00μμ. στην κοπή της πρωτοχρονιατικης πίτας στο Cafe Bar lithos στην Δομβραίνα.
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θρησκευτικός Σύλλογος "Άγιος Ιωάννης Καλοκτένης" κόβει τη βασιλόπιτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα: 5 λεπτά πάνω η βενζίνη, 11 το ντίζελ, 10 το υγραέριο!

Φωτιά» έβαλε στις τιμές των καυσίμων η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει αυτήν την περίοδο την φορολογία, γεγονός που σημαίνει πως η βενζίνη «ανέβηκε» 5 λεπτά του ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης 11 και το υγραέριο 10 λεπτά!

Η κατάσταση επιδεινώνεται και από την αύξηση των τιμών των καυσίμων στις διεθνείς αγορές, όχι τόσο όμως για να δικαιολογείται απολύτως η άνοδος αυτή που παρατηρείται στη χώρα μας, επιχείρημα στο οποίο βασίζεται η κυβερνητική ρητορική. Όπως σημειώνουν σήμερα «Τα Νέα», η διεθνής τιμή των καυσίμων επηρεάζει την τελική τους τιμή μόνο κατά το 30% περίπου, ενώ αντίθετα, το 72% της λιανικής τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα διαμορφώνεται από φόρους, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι στο 66%.

Έτσι, η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται πανελλαδικά από το 1,49 στο 1,54, το ντίζελ από το 1,19 στο 1,30 και το υγραέριο από το 0,72 στο 0,82 ευρώ.

Το πλήγμα που προκάλεσε η επιβολή φόρων σε μια ανοδική συγκυρία από πλευράς διεθνών τιμών φαίνεται από τα στοιχεία για την νησιωτική Ελλάδα, περιοχές όπου παραδοσιακά ο ανταγωνισμός υστερεί και όπου εκτός των ειδικών φόρων κατανάλωσης αυξήθηκε και ο ΦΠΑ από 17% σε 24%. Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται πλέον μεταξύ 1,66 και 1,91 ευρώ. Το ντίζελ κίνησης από 1,30 έως 1,53 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης από 1,04 έβς 1,15 ευρώ.

Η αγορά άλλωστε εκτιμά πως οι φόροι θα πλήξουν οπωσδήποτε την κατανάλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης τα στοιχεία μεγάλων εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών δείχνουν πτώση συγκριτικά με πέρυσι έως 40% στις πωλήσεις πετρελαίου κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017, τον καθορισμό της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων και τη νέα υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων για αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική προβολή ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική προβολή, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης σε κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ?. % έως ?. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων οι κυρώσεις είναι αυστηρές για τους παραβάτες.

Ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

Από φέτος με τον ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α 240/22.12.2016) καθιερώνεται και η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε ορισμένους κλάδους αρχικά και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα καθοριστούν με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει των κύριων ΚΑΔ, καθώς και η προθεσμία συμμόρφωσής τους (των υπόχρεων), οι διαδικασίες και τα δεδομένα παρακολούθησης των τηρούμενων Επαγγελματικών Λογαριασμών στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν.3862/2010 καθώς και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αλίαρτο-Φωτογραφίες


Αποκαταστάθηκε η διακοπή στην ηλεκτροδότηση που είχε σημειωθεί λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Υψηλάντη,βυθίζοντας στο σκοτάδι τον τέως Δήμο Αλιάρτου.
Μετά απο μια απίστευτη επιχείρηση και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες με  - 8 βαθμούς,παρουσία του Δημάρχου και του αντιδημάρχου, αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα απο τα συνεργεία της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση στον τέως Δήμο Αλιάρτου.
«Τέλος καλό, όλα καλά»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ