Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη -Πού θα βρέξει

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, αναμένονται την Πέμπτη στο ανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά βελτίωση του καιρού.

Ανεμοι στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησος 
Καιρός: Στα βόρεια, γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λεβαδέων


Λειτουργία σχολείων Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

O Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Η ώρα έναρξης των μαθημάτων ορίζεται η 9:00 το πρωί. Διευκρινίζεται ότι τα μαθήματα του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων της Τ.Κ. Κυριακίου, θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Κυριακίου, λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λυκείου Κυριακίου. Ώρα έναρξης μαθημάτων ορίζεται η 13.30 μ.μ., αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου Κυριακίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συνολική εικόνα για την κακοκαιρία στην Στερεά Ελλάδα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί στις πέντε περιφερειακές ενότητες. Έως αυτή την ώρα:

Στη Βοιωτία οι δρόμοι έχουν διατηρηθεί ανοιχτοί, η χιονόπτωση έχει σταματήσει, ωστόσο καταγράφονται ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες και όγκος χιονιού στα βόρεια του νομού. Επιχειρούν 11 οχήματα.

Στην Εύβοια επιχειρούν περίπου 60 μηχανήματα, κυρίως σε χωριά που έχει διακοπεί η πρόσβαση ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση παροχής της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που είχαν προκύψει προβλήματα. Στην Κύμη, όπου η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτή την ώρα βρέχει, ενώ επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα της περιφέρειας για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων χωριών. Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό. 

Στην Ευρυτανία επιχειρούν 35 μηχανήματα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές , στην πρωτεύουσα του νομού, το χιόνι ξεπερνά τα 60 εκ.

Στη Φθιώτιδα όπου συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση, επιχειρούν 37 μηχανήματα που παρεμβαίνουν συνεχώς για να διατηρηθούν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στην Φωκίδα επιχειρούν 16 μηχανήματα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι όλοι ανοιχτοί.
Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων στο δρόμο Άμφισσα-Λαμία ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά του νομού.

Συνολικά 159 μηχανήματα, με τα πληρώματά τους επιχειρούν σε ολόκληρη τη Στερεά.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζεται η επιφυλακή στην οποία έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται έως αυτή την ώρα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αν δεν είχαμε ενεργήσει άμεσα, η κατάσταση, με δεδομένη την ποσότητα του χιονιού που πέφτει, θα ήταν εκτός ελέγχου. Μέχρι στιγμής ο συντονισμός μεταξύ αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων έχει βοηθήσει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές. Όλοι οι άνθρωποι της Περιφέρειας, του στρατού και της πυροσβεστικής έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους για να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται, κυρίως στο οδικό δίκτυο, αλλά και στα χωριά όπου δεν υπάρχει πρόσβαση».



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά και αύριο τα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Κλειστά και Πέμπτη 12/1/2017 τα σχολεία – Ανοικτά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, θα παραμείνουν κλειστές.
Αντίθετα, ανοικτές θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι δομές: Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου και οι δυο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου (Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου και Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων-ΔΔ Μαυρομματίου), για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών. H προσέλευση των βρεφών/νηπίων είναι προαιρετική.
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-1-2017, Όλα τα Σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός απρόβλεπτης επιδείνωσης του καιρού.
Συνεχής ενημέρωση μπορείτε να λαμβάνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr ή στo τηλέφωνo του Δήμου 2268350211.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών προσκαλεί όλους τους αγρότες του Καλλικρατικού Δήμου Θήβας σε τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του συνεδριακού κέντρου Θήβας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ.


Θα συζητηθούν θέματα και προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας.                                                                                                                                     

Με εκτίμηση 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων ο νερόμυλος των Αγ. Θεοδώρων

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων ο διατηρητέος νερόμυλος των Αγ. Θεοδώρων

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων ανήκει πλέον το διατηρητέο κτίριο του νερόμυλου των Αγ. Θεοδώρων καθώς και τμήμα του προβλεπόμενου από το σχέδιο Κοινόχρηστου Χώρου επί του Ο.Τ.132α.

Η ιδιοκτησία αυτή, που περιέρχεται στο Δήμο Θηβαίων με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου (Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: ”ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ 2013”, Άξονας προτεραιότητας 4  Πράσινου Ταμείου), ανέρχεται στο ποσό των : 99.140,65€ επί συνολικού τιμήματος :109.030,88€ .

Το εν λόγω ακίνητο, κτισμένο προ του έτους 1900, βρίσκεται στη συνοικία των Αγίων Θεοδώρων της Θήβας, σε θέση κεντρική (επί της οδού Αυλίδος) και με προσβασιμότητα από την ομώνυμη πλατεία, όπου βρίσκεται η  “Κρήνη του Οιδίποδα”, που εγκαινιάστηκε το 1902 από τον αείμνηστο Δήμαρχο Αθανάσιο Ζεγγίνη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς κατασκευάστηκε σε ένα από τα πλέον ιστορικά σημεία (σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν το σημείο όπου ο Οιδίποδας έπλυνε τα χέρια του μετά το φόνο του πατέρα του Λάιου).

Το ακίνητο αποτελούνταν από παλαιό, διώροφο, πέτρινο και βιοτεχνικό κτίσμα και λειτουργούσε επί σειρά ετών ως νερόμυλος με υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για τη δραστηριότητα αυτή (κυκλική φτερωτή, που κινούνταν με τη ροή των υδάτων από διερχόμενο ρέμα).

Σήμερα το κτήριο με κέλυφος από πλινθοδομή είναι ανενεργό, χωρίς λειτουργικότητα και έχει απομείνει η μεταλλική, κυκλική φτερωτή. Τα σημάδια φθοράς από την πάροδο του χρόνου είναι εξαιρετικά εμφανή και χρήζουν αποκατάστασης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος Θηβαίων κίνησε τις διαδικασίες για να περιέλθει στην ιδιοκτησία του με σκοπό την μελλοντική του  αποκατάσταση και την τουριστική του αξιοποίηση, σε συνδυασμό με την Κρήνη του Οιδίποδα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός στους δρόμους της Στερεάς τον Δεκέμβριο

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.394) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (909) για υπερβολική ταχύτητα, (145) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (80) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Δεκέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (27) τροχαία ατυχήματα (έναντι 39 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2015)
•    4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 6 το 2015)
•    22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 30 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (40) παθόντες (έναντι 49 το 2015).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•    1 νεκρός (έναντι 3 το 2015)
•    6 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2015)
•    33 ελαφρά τραυματίες (έναντι 39 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η οδήγηση υπό επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
•    Η παραβίαση της σήμανσης
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Δεκέμβριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (4.394) παραβάσεις ως ακολούθως:

      909  για υπερβολική ταχύτητα
        80  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
        50  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         47  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
         98  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         44  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         39  για αντικανονικό προσπέρασμα
       32  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
          15   για παραβίαση προτεραιότητας
          5  για αντικανονικούς ελιγμούς
        119  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
          37  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
       21  για φθαρμένα ελαστικά
        993  για παράνομες σταθμεύσεις
      1.905  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία στο Δήμο Θηβαίων

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων στις 12/1/2017

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, των χαμηλών θερμοκρασιών – παγετού  και των συνεχιζόμενων διαδικασιών αποχιονισμού ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων,  ανακοινώνει ότι και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350600-601, 2262029250.




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Βοιωτίας γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με το 52/2261/09-01-2017 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016 παρατείνεται έως την 15-01-2017.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακινητοποιούνται φορτηγά στην εθνική Αθηνών - Λαμίας

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας αλάτι, προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο- Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό, εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας
Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται, από τις έξι το πρωί, στην πόλη της Λαμίας. Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων.

Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης και πολύ περισσότερο περιφερειακά ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας αλάτι, προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, καθώς, μετά τη χιονόπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες που είναι -6 βαθμούς και ο παγετός μετατρέπουν το οδόστρωμα σε πίστα πατινάζ.

Στο εθνικό δίκτυο και στο ύψος της Λαμίας ακινητοποιούνται τα φορτηγά αυτοκίνητα, που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, για να ριφθεί αλάτι και να γίνει αποχιονισμός με τα ειδικά μηχανήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, Λαμίας-Καρπενησίου, και Λαμίας-'Αμφισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία.Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον ΠΑΘΕ και λοιπό Οδικό Δίκτυο του Νομού Φθιώτιδας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

 
Για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με Αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, ως ακολούθως:

Από ώρα 09:00 της 11-01-2017, μέχρι να υπάρξει ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνση της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων.

•    Στον ΠΑΘΕ Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη), από χ/θ 121,250 (όρια με Νομό Βοιωτίας), έως και χ/θ 259,500 (όρια με Νομό Μαγνησίας).
•    Στο Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων.

Από ώρα 07:00 της 11-01-2017, μέχρι να υπάρξει ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνση της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων.

•    Από χ/θ 13 έως και χ/θ 23 (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), της Εθνικής Οδού Θερμοπυλών – Ιτέας.
•    Από χ/θ 7 έως και χ/θ 54 (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Λάρισας.
•    Από χ/θ 52 έως και χ/θ 64, 700 (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου.

Της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

•    τα οχήματα  οδικής  βοήθειας,
•    τα  φορτηγά  αυτοκίνητα που  μεταφέρουν  αλάτι,
•    τα  οχήματα εκτάτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κ.λ.π.).

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειάς μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να τηρούν τα σήματα κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται επίσης ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται ο χιονιάς αλλά έρχονται και καταιγίδες -Κίνδυνος για πλημμύρες

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με χιόνια αλλά και καταιγίδες με τον κίνδυνο πλημμυρών να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Σύμφωνα με το meteo.gr από το μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού ενώ ταυτόχρονα θα ανέβει σταδιακά και η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος αποσταθεροποίησης του υπάρχοντος στρώματος χιονιού και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για πλημμύρες.

Μάλιστα, το meteo.gr αναφέρει και συγκεκριμένες περιοχές όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος: Εύβοια, Σποράδες και  ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπου πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιωρίκας, ο Πόντιος χιονάνθρωπος από τη Χαλκίδα!


Πόσοι χιονάνθρωποι φορούν ζίπκα, κρατούν λύρα και έχουν το… μυτίν ατ’ που έν πολλά τρανό;

Οι χιονάνθρωποι έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Αυτός, όμως, που δημιούργησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος από τη Χαλκίδα είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστός.

Για να δείξει την καταγωγή του ο Γιωρίκας, όπως τον «βάφτισε» ο εμπνευστής του, έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν Πόντιο. Και όσοι σπεύσουν να σχολιάσουν αρνητικά το... επίμαχο σημείο του χιονανθρώπου, αρκεί να σκεφτούν ότι οι Πόντιοι, εκτός από χιούμορ, έχουν και μια χαρακτηριστική φράση: «Τρώω το λιλί σ’» θα έλε’εν η καλομάνα μ’.

Όπως και να έχει, η πετσέτα του Γιωρίκα είναι αυτή που έχει μεγαλύτερη σημασία, γιατί τα λέει όλα: «Η Ρωμανίαν κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο».

Ο Γιωρίκας εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, όπου τις τελευταίες ημέρες είχε πολύ έντονες χιονοπτώσεις, όπως φυσικά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.
pontos-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων για τον κυριακάτικο αγώνα ΑΟ ΘΗΒΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Προπώληση εισιτηρίων για τον Κυριακάτικο αγώνα ΑΟ ΘΗΒΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ θα γίνετε απο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου εως και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι απο τον  DELINERY  ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ που βρίσκεται στη κεντρικη πλατεια Θηβας (πιάτσα ταξι) και στο περιφεριακό της Αγίας Τρίαδας.

Τιμή προπώλησης 5 ευρω μεχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής!!!

Τιμή γηπέδου 10 ευρω!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις οπτικών του νομού Βοιωτίας

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις οπτικών του νομού Βοιωτίας

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Η νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις οπτικών του νομού Βοιωτίας»   

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να αλλάξει τον τρόπο αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως θα οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας τις 20 περίπου επιχειρήσεις οπτικών που λειτουργούν στον νομό Βοιωτίας. Σύμφωνα με επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών-Οπτομετρών, «ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου των Οπτικών να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για τις παροχές που παρέχει στους ασφαλισμένους του».

Η εν λόγω σύμβαση ενσωματώθηκε στον Ν. 4447 (ΦΕΚ 241/Α/23.12.2016) με σχετική τροπολογία και πλέον απαιτείται από τα καταστήματα Οπτικών να παρέχουν με πίστωση 90 ημερών τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού αναφορικά με την πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν εκπρόσωποι του κλάδου, αν κάποιος καταστηματάρχης χρωστά στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικό ταμείο, δεν θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματα λόγω φορολογικής ενημερότητας. Δηλαδή, με την εφαρμογή του clawback επιβάλλεται στον Οπτικό να χαρίσει στον ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα, να πληρώσει ΦΠΑ και φόρο για αυτά. Αμφίβολο το πότε θα πληρωθεί, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους οπτικούς από το 2011, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι κατανοητό ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα ρευστότητας και θα υπάρξουν απώλειες εσόδων για το κράτος λόγω της μείωσης πωλήσεων. Αναμφισβήτητα θίγονται τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην τοπική οικονομία του κάθε νομού. Είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν σε υποχρεωτικό κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις, γεγονός που θα επιδράσει αρνητικά και στην τοπική κοινωνία, καθώς, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για οπτικά είδη και υπηρεσίες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιον λόγο δεν υπήρξε πρότερη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο σύστημα παροχής οπτικών προϊόντων χωρίς να διακοπεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων;
Πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους Οπτικούς και πώς θα διασφαλισθούν οι επιχειρηματίες από την επανάληψη αυτού του φαινομένου που θα οδηγήσει στον οικονομικό στραγγαλισμό τους;
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Σταμάτη Χαλβατζή για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

                                              «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα συνολικά, αλλά και το Δήμο μας, συνεχίζει με αμείωτη ένταση να δημιουργεί προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, που δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια αντιμετώπισης η ακόμη χειρότερα παραμένουν απροστάτευτοι κάτω από δύσκολες συνθήκες επιβίωσης.

Είναι γνωστό ότι για την αντιμετώπιση αυτών των δυσμενών καιρικών συνθηκών, λειτουργεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και του Δήμου, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η οποία υποχρέωση έχει να σχεδιάζει εκ των προτέρων και να οργανώνει τόσο τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και το απαιτούμενο προσωπικό.

Βεβαίως είτε ο άστοχος σχεδιασμός, είτε η ένταση των φαινομένων, έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης σε πολλές περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση την ώρα που εξελίσσονται τα γεγονότα, δραματικά για κάποιους συμπολίτες μας, δεν θα προσφέρουμε κάτι τονίζοντας τις ελλείψεις και καταγγέλλοντας συμπεριφορές, για τις οποίες ευθύνονται οι έχοντες τον σχεδιασμό και την επίβλεψη και όχι βεβαίως οι σκληρά δοκιμαζόμενοι εργαζόμενοι.

Συμβάλλοντας στο δύσκολο έργο των ανθρώπων που έχουν επιφορτισθεί την αντιμετώπιση αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων, καλό είναι να προσφέρουμε την βοήθεια μας, τόσο με τον εκχιονισμό των πεζοδρομίων μπροστά από τα σπίτια μας η τα καταστήματα μας, όσο και με την κοινωνική προσφορά και βοήθεια σε συμπολίτες μας που γνωρίζουμε ότι έχουν ανάγκη άμεσης υποστήριξης.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής Βοιωτίας



Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματιών “Eιδικής Aγωγής” του Νομού Βοιωτίας στη πόλη της Λιβαδειάς. Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθούμε όλοι οι επαγγελματίες για τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να αποφασίσουμε μία κοινή δράση με άξονες την αξιοπρέπεια μας ως επαγγελματίες και με σεβασμό προς τους θεραπευόμενους μας και τις οικογένειες τους.
Ο ΕΟΠΥΥ με μία εκβιαστική και πρόχειρη διαδικασία ζητά από εμάς, τους επαγγελματίες του χώρου να υπογράψουμε σύμβαση μαζί του. Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Ακόμη καταπατά τα επαγγελματικά δικαιώματα μας, τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ύπαρξης του κλάδου μας αφού θα πληρωνόμαστε όποτε και εφόσον το κράτος μπορεί να μας πληρώσει.
Ως επαγγελματίες που σεβόμαστε την επιστήμη και το επάγγελμά μας, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα. Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ‐ χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς & παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές, δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή, δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής,
Οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Επαγγελματιών του χώρου της Ειδικής Αγωγής αρνήθηκαν την υπογραφή της σύμβασης και μετά από διαπραγματεύσεις δόθηκε το περιθώριο να κατατεθούν προτάσεις και παρατηρήσεις στο κείμενο τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ θα εξετάσει και μπορεί να τις συμπεριλάβει.
Εμείς, οι επαγγελματίες του Νομού Βοιωτίας αποφασίσαμε να συνταχθούμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας και:
Δεν υπογράφουμε τη συγκεκριμένη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ
Συμμετέχουμε στη διαβούλευση με ρεαλιστικές προτάσεις
Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους για τις θέσεις μας.
Καλούμε τους θεραπευόμενους και τις οικογένειες τους να σταθούν στο πλάι μας και να απαιτήσουν τη διασφάλιση υψηλών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.
Οι Επαγγελματίες «Ειδικής Αγωγής» του Νομού Βοιωτίας
Έργο + παιδί
Επί-λεκτον
Εξέλιξις
Ινστιτούτο Μάθησης & Υποστήριξης
Speech Voice
Λόγος & Γραφή
Ανέλιξη
Λόγος – Μάθηση
Κέντρο Λόγου Σχηματαρίου
Ευαγγελία Καράλη
Χρύσα Σαρρή
Παναγιώτης Ζαζάτης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ