Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Στον "πάγο" οι υποσχέσεις του κ.Θηβαίου στους εργαζόμενους στην εταιρεία Πετζετάκη

Η απόγνωση των 250 εργαζομένων στην εταιρεία  Α. Γ. Πετζετάκη είναι απερίγραπτη, αφού τους είχαν υποσχεθεί ο βουλευτής Βοιωτίας κ.Θηβαίος, μετά απο συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό ότι το θέμα των ενσήμων και της ασφάλισής τους έχει λήξει.
Από το 2010 η εταιρεία έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν στο δρόμο της ανεργίας χωρίς στην ουσία να έχουν χαρτί απόλυσης, χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς αποζημίωση.
Ακολουθώντας το δικαστικό δρόμο, μετά από πληθώρα αναβολών, κατέληξε τον Δεκέμβριο 2015 να γίνει η πτώχευσή της εταιρείας και να διοριστεί Σύνδικος ώστε επιτέλους οι εργαζόμενοι στις 22 / 2 / 2016 να είναι και επίσημα άνεργοι με απόλυση.


ΘΗΒΑΙΟΣ  Δελτίο τύπου 9 Νοεμβρίου 2016
 Λύση δόθηκε
Μετά από χρόνια ταλαιπωρία των εργαζομένων της επιχείρησης «Πετζετάκη» σχετικά με την τακτοποίηση της κατάστασης των ενσήμων τους, λύση δόθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου ανάμεσα στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό, το βουλευτή Βοιωτίας κ. Νίκο Θηβαίο, τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Πετζετάκη» και τον δικηγόρο κ. Μουλκιώτη.

Στη συνάντηση ορίστηκε η διαδικασία μεταξύ των δυο πλευρών για την άμεση τακτοποίηση των ενσήμων των εργαζομένων, ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες μετά την πτώχευση της εταιρίας και να ανοίξει ο δρόμος για την εγγραφή τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Βοιωτίας,

Νίκου Θηβαίου

Τρεί μήνες μετά τις υποσχέσεις,οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς ασφάλιση,χωρίς επίδομα   και με την οικονομική τους κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς τα έξοδά τους  τρέχουν.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας Α. Γ. Πετζετάκη κ.Σπύρος Αντωνάκης  επικοινώνησε με το Permissos press και μας ανέφερε τα εξής:
Μετά από συνάντηση που είχαμε αρχές Νοεμβρίου με τον διοικητή του ΙΚΑ κύριο Καλαματιανό και τον βουλευτή κύριο Θηβαίο για τα ένσημα των εργαζομένων της Α. Γ. Πετζετάκη και ενώ μας είπαν ότι θα τελειώσει το θέμα και θα τελειώσει άμεσα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να γραφτούν στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας και να έχουν τη βασική ασφάλιση, έχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Ο κύριος Θηβαίος μας υποσχέθηκε ότι θα τελείωνε το θέμα μας πριν τις γιορτές και ακόμα τίποτα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με ξύλο, βρισιές και ταλαιπωρία η «Παγκόσμια Ημέρα του Χιονιού» στον Παρνασσό-ΒΙΝΤΕΟ


Χιονοδρόμος έφτασε στο σημείο να ουρλιάζει: «σκότωσέ τον» για κάποιον που παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας - Έκπτωση ενός (!) ευρώ στην επόμενη επίσκεψη η... παρηγοριά για όσους ταλαιπωρήθηκαν την Κυριακή
Ανήκουστα επεισόδια μεταξύ των εξοργισμένων επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού συνέβησαν την Κυριακή, κυρίως λόγω της πλημμελούς λειτουργίας των αναβατήρων, αλλά και της απουσίας οποιασδήποτε πληροφόρησης από τη διεύθυνση του Κέντρου προς το κοινό. Χαρακτηριστικά, σε ερασιτεχνικό βίντεο ακούγεται κάποιος, σε έξαλλη κατάσταση, να ουρλιάζει «σκότωσέ τον», πιθανώς για έναν άλλο χιονοδρόμο που παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας.
Στο πιο πολυσύχναστο σημείο για σκι στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα του Χιονιού, «γιορτάστηκε» από περίπου 4.000 άτομα με χειροδικίες, ανταλλαγή ύβρεων και ατελείωτη ταλαιπωρία. Περιμένοντας σε ουρές για τα λιφτ επί τουλάχιστον 90 λεπτά, ο γενικευμένος εκνευρισμός οδήγησε σε έκτροπα, τα οποία μόνο κατά τύχη δεν εξελίχθηκαν ακόμη και σε μαζική σύρραξη, βία εκτός ελέγχου κ.λπ.Απίστευτη ταλαιπωρία λόγω κακής οργάνωσης
Αναφορές ακόμη και για ξύλο μεταξύ των εκδρομένων στην Αράχωβα - Χιονοδρόμοι περίμεναν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση - Στην Φτερόλακκα ο χρόνος αναμονής αγγίζει τις δύο ώρες
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες εκδρομείς στο χιονοδρομικό του Παρνασσού λόγω του ότι δεν λειτουργούσαν τα μισά λιφτ μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και το διπλό λιφτ «Αίολος». Μετά τις 12:30 μπήκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος» με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του λιφτ «Αφροδίτη» και να δημιουργηθούν τεραστιες ουρές στην αφετηρία των λιφτ.

Χιονοδρόμοι περίμεναν έως και μιάμιση ώρα για να κάνουν μια κατάβαση ενώ από την πλευρά της Φτερόλακκας ο χρόνος αναμονής αγγίζει τις δύο ώρες. Λογικό ήταν να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των επισκεπτών ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες με τους πιο θερμόαιμους να έρχονται στα χέρια!

Δείτε  το βίντεο που τράβηξε ο επιχειρηματίας και ξενοδόχος Στέργιος Παπαστάθης όπου περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Από το βράδυ έρχονται χιόνια και βροχές

Πού αναμένεται να χτυπήσει το νέο κύμα χιονιά - Χιόνι θα πέσει ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας - Υπομονή μέχρι την Πέμπτη που θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία προβλέπεται από τη νύχτα της Κυριακής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές - παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και από αύριο, Δευτέρα, και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

1. από τη νύχτα σήμερα Κυριακή έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χωρά.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

1.από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

2.από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της
Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με γλέντι η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου

Με παραδοσιακό γλέντι και κοπή πίτας θα καλωσορίσει τη νέα χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
Στο γλέντι θα συμμετάσχει η  ορχήστρα του σπουδαίου κλαρινίστα Κώστα Ράπτη,τραγούδι  Μάκης Λειβαδίτης.
Ελάτε να διασκεδάσουμε στο ετήσιο γλέντι μας.
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ





ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Καλλιαγκακη 19 - Λιβαδεια - 2261024530 - 6976979056
info@pikasishearing.gr    -    www.pikasishearing.gr


Η επιχείρηση μας εδράζεται στη Λιβαδειά, στην οδό Καλλιαγκακη 19 από τον Απρίλιο του 2014. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης κ Σπύρος Πικάσης είναι Μηχανικος Βιοιατρικης Τεχνολογιας - Ειδικος Ακοοπροθετιστης, με πολυετη πειρα στην εφαρμογη ακουστικων βαρηκοιας σε ολες τις ηλικιες.

Αντιμετωπιζουμε καθε προβλημα ακοης με συγχρονα ψηφιακα πολυκαναλα ακουστικα βαρηκοιας καλυπτοντας ολες τις περιπτωσεις. Διαθετουμε εργαστηριο κατασκευων κελυφων και εκμαγειων καθως και ωτοασπιδες απλες ή ηλεκτρονικες. Δωρεαν επισκεψεις κατ οικον για εφαρμογη ακουστικων βαρηκοιας.
Καλυπτουμε ολο το νομο Βοιωτιας, Λιβαδεια Θηβα καθως και την περιοχη της Λοκριδας). Επισκεψεις κατ οικον κατοπιν τηλεφωνικης συνεννοησης

Ωραριο λειτουργειας
Δευτερα - παρασκευη 9-2 και τριτη πεμπτη παρασκευη απογευμα 18-21
Σαββατο με ραντεβου.

ΔΕΙΤΑ ΤΟ SITE πατώντας ΕΔΩ pikasishearing.gr



 ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

2261024530 - 6976979056

ΦΑΞ 2261024530

INFO@PIKASISHEARING.GR

WWW.PIKASISHEARING.GR


Περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Ξεκινά νέο κύμα κακοκαιρίας......την Κυριακή


"Γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο τα δελτία ειδήσεων;"...

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια θα χτυπήσει την χώρα, το οποίο θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής από την Πελοπόννησο, σύμφωνα με...
τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο μεταωρολόγος επισημαίνει ότι η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει στις 6-7 το απόγευμα της Κυριακής και από τα μεσάνυχτα ο χιονιάς θα επεκταθεί στην Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Σε υστερόγραφό του μάλιστα, αναρωτιέται γιατί τα δελτία ειδήσεων και άλλοι συνάδελφοί του δεν έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες.

Η ανάρτησή του κ. Καλλιάνου:

Επιδείνωση του καιρού : Κυριακή από τις 6-7 το απόγευμα και στη συνέχεια

Κυριακή απόγευμα-βράδυ :
Γενικευμένες χιονοπτώσεις (κατά τόπους πυκνές) σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια των φαινομένων και καθώς η ώρα πλησιάζει στις 9-10 οι χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Αχαία, Κορινθία) θα εκδηλώνονται από τα 700 μέτρα και υψηλότερα, τοπικά ίσως και από τα 600 μέτρα αντίστοιχα.

Κυριακή μεσάνυχτα :
Χιονοπτώσεις κατά τόπους αρκετά πυκνές σε όλη την Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου και του νομού Αττικής) από τα 650-700 μέτρα και υψηλότερα. Στην κεντρική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα και Φωκίδα) θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις από τα 400-450 μέτρα. Στην Πελοπόννησο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις από τα υψόμετρα που σας προανέφερα

Δευτέρα μέσα στη νύχτα και πριν το ξημέρωμα :
Γρήγορα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στην Ήπειρο από τα 400-450 μέτρα, στη Θεσσαλία από τα 450-500 μέτρα (τοπικά στα κεντρικά και δυτικά της Θεσσαλίας ακόμη και σχεδόν στα πεδινά), στην δυτική Μακεδονία παντού και στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλα, Πιερία, Ημαθία) σχεδόν και στα πεδινά-παραθαλάσσια. Στην Πελοπόννησο και την Στερεά θα συνεχιστούν οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα που σας ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο.

Δευτέρα από το πρωί έως το απόγευμα-βράδυ:
Τοπικές χιονοπτώσεις (κατά βάση ασθενείς ή το πολύ έως και μέτριας έντασης) από τα 150-200 μέτρα στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών). Στις κεντρικές και βόρειες γεωγραφικά περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας όμως θα χιονίζει κατά τόπους και στα πεδινά. Από τις μεσημεριανές ώρες οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.
ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ισχυρές έως και πολύ ισχυρές και θα εκδηλώνονται έως και τα πεδινά-παραθαλάσσια σε αρκετές των περιπτώσεων. Προσοχή στους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αλλά και στα υψόμετρα κάτω από αυτά που σας προανέφερα θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες ή το πολύ χιονόνερο.

Την Τρίτη θα επηρεάζονται από χιονοπτώσεις κατά διαστήματα περίπου τα ίδια διαμερίσματα αλλά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα ανέβουν λόγω της μικρής ανόδου της θερμοκρασίας. Επομένως θα εκδηλώνονται περισσότερες βροχοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές με αποτέλεσμα να λιώσουν απότομα τα χιόνια. Θα ακολουθήσει και άλλη ανακοίνωση για την Τρίτη.

Προσοχή: Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ενδεχόμενο διαφοροποίησης των υψομέτρων. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή με τις παρούσες συνθήκες εγκλωβισμού ψύχους. Επομένως ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις. Την Κυριακή το απόγευμα θα γνωρίζουμε για τυχόν μικρές αλλαγές στα υψόμετρα χιονοπτώσεων.

Υ.Γ.(1) : Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, για ποιο λόγο μέχρι τώρα, δεν έχω ακούσει ή δει ανακοινώσεις από κάποια δελτία ειδήσεων ή συναδέλφους που θα έπρεπε να βγουν "μπροστά" και να ενημερώσουν τους πολίτες. Επειδή δεν θα χιονίσει στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τα πυκνά χιόνια.

Υ.Γ.(2) : Τη Δευτέρα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα είναι οριακή. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα χιονίσει από τα 100-150 μέτρα και υψηλότερα. Δεν σημαίνει όμως ότι βαδίζοντας προς την έναρξη των φαινομένων δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, είτε προς το θετικότερο (ίσως και για λίγο χιονοπτώσεις), είτε και προς το αρνητικότερο (χιονόνερο η βροχή)...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πώς θα δοθεί -Όλα τα κριτήρια

Ξεκινά μετά τα μέσα Ιανουαρίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

    Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
    Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
    Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Ακίνητη περιουσία

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία

1. Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.
2. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

    Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.
    Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.
    Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.
    Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.
    Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.
    Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www. keaprogram.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις Πηγές της Κρύας θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου "ΛΕΒΑΔΟΣ 2017"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η  Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου και
ο Πρόεδρος του ΑΚΟ Λιβαδειάς Αναστάσιος Ακριδόπουλος,
σας καλούν στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την
Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 12.00
στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς
με την ευκαιρία διεξαγωγής του
2ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ»

Θα παραβρεθούν οι Θεσμικοί συνεργάτες του αγώνα 
καθώς και οι χορηγοί.

    Γιώτα Πούλου        Αναστάσιος Ακριδόπουλος
    Δήμαρχος Λεβαδέων        Πρόεδρος ΑΚΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριάκι Βοιωτίας Οι... Άλπεις στην Ελλάδα!



Το Κυριάκι είναι κτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Στο όμορφο αυτό χωριό κατοικούν περίπου 2.000 Κυριακιώτες και Κυριακιώτισσες, που αγαπούν τον τόπο τους και καμαρώνουν με την ομορφιά του.

Τρεις διαφορετικές διαδρομές συνδέουν το χωριό με τον υπόλοιπο νομό. Ένας δρόμος 24 χλμ. μέσα στα έλατα, ενώνει το Κυριάκι με την πρωτεύουσα της Βοιωτίας, Λιβαδειά. Επίσης, μετά το Δίστομο και το Στείρι συναντούν οι εκδρομείς το χωριό, καθώς ανεβαίνουν στον Ελικώνα. Τρίτη επιλογή είναι η διαδρομή μέσω της Αγίας Τριάδας, στο τέλος της οποία και κοντά στο χωριό βρίσκεται η  Αρβανίτσα, ένας χώρος δασικής αναψυχής. Ακόμη, μικρή απόσταση χωρίζει το Κυριάκι και την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, αφού μόλις σε τριάντα λεπτά μπορεί να μεταβεί κάποιος από το χωριό, στην πόλη του Παρνασσού.

Φτάνοντας ο επισκέπτης στα πρώτα σπίτια του χωριού και βλέποντας τα γραφικά και ήσυχα στενά, προϊδεάζεται για το τι θα συναντήσει στο εσωτερικό. Κάνοντας μια βόλτα, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο να γευτεί τα αγνά προϊόντα που παράγονται από τους Κυριακιώτες, όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τις χυλοπίτες, τον τραχανά, το κρασί και το λάδι, να επισκεφθεί τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες ή τις καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά και να αναπαυθεί σε έναν από τους ξενώνες ή σε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Το Κυριάκι, αν και χωριό, δεν υστερεί καθόλου στο θέμα της νυχτερινής διασκέδασης, αφού κάθε βράδυ οι καφετέριες μετατρέπονται σε bars με πολύ χορό και μουσική για όλες τις προτιμήσεις.

Πολλά είναι τα σημεία, μέσα και έξω από το χωριό, που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης. Η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου και τον γέρικο πλάτανο και η πλατεία με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση. Λίγο πάνω από την κεντρική πλατεία, βρίσκεται η παλιά εκκλησία της Παναγίας με το θεατράκι και την παιδική χαρά, και πίσω της η πέτρινη Μεγάλη Βρύση, η οποία τα περασμένα χρόνια τροφοδοτούσε τους κατοίκους με νερό – σήμερα, περιμένει να ξεδιψάσει όποιον περνά από το σημείο αυτό. Στη βόρεια άκρη του Κυριακίου, βρίσκεται το εκκλησάκι του Ιωάννη του Προδρόμου με τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο και τη θέα προς το Παλιόκαστρο.

Το Παλιόκαστρο είναι ένας λόφος, απέναντι από το χωριό και προς τη δύση, στον οποίο ήταν χτισμένη η αρχαία Φωκική πόλη Φλυγόνιον και  της οποίας τα ερείπια συνυπάρχουν με το εξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου. Από εκεί, μπορεί κανείς να δει το χωριό από ψηλά και να θαυμάσει τη Λάκκα, τον Κορινθιακό, τον Παρνασσό, αλλά και την κορυφή της Γκιώνας και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Μόλις 8 χλμ. από την πλατεία του χωριού, απέχει η Αρβανίτσα. Ένας χώρος δασικής αναψυχής, που βρίσκεται υπό την προστασία της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου. Είναι ένα καταπράσινο τοπίο μέσα στα έλατα, βγαλμένο σαν από παραμύθι, στο οποίο υπάρχουν καφετέρια-ταβέρνα, παιδική χαρά και πολύ γρασίδι και δροσιά, που βοηθούν τους εκδρομείς να ξεφύγουν για λίγο από την μονότονη καθημερινότητα.

Τέλος, ο Καραχάλιος (Παναγία Καλαμιώτισσα), ο Καριώτης και ο Ταρσός είναι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Κυριακίου. Εκεί περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι του χωριού, απολαμβάνοντας τις καθαρές παραλίες, τα ολόφρεσκα ψάρια και την ησυχία της φύσης, που συνοδεύεται από τον ήχο της θάλασσας, το θόρυβο των τζιτζικιών και το κελάηδισμα των πουλιών.

Καθώς όμως όλα τα ωραία τελειώνουν…, όταν ο επισκέπτης φεύγει από το Κυριάκι, έχει στο νου του τη γλυκιά ανάμνηση του χωριού, στο στόμα τη γεύση των τοπικών νοστιμιών και στην καρδιά τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, που θα τον περιμένουν μέχρι την επόμενή του επίσκεψη.12vima.gr








Διαβάστε Περισσότερα »

Πίθηκοι πενθούν για τον... «θάνατο» ψεύτικης μαϊμούς-ρομπότ-ΒΙΝΤΕΟ


    Μια ομάδα κερκοπιθήκων του γένους σεμνοπιθήκων εξέπληξε τους παραγωγούς του BBC Earth που είχαν τοποθετήσει μια «μαϊμού-κατάσκοπο» σε ένα δέντρο για να παρακολουθήσει τις συνήθειές τους.
Οι...σεμνοπίθηκοι άρχισαν να περιεργάζονται το αληθοφανές ρομπότ, όμως κατά λάθος το έριξαν από μεγάλο ύψος στο έδαφος. Καθώς η μικρή «μαϊμού» δεν έδειχνε σημεία ζωής, πίστεψαν ότι το σκότωσαν κατά λάθος, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην ομάδα.

Τα ζώα έδειξαν σημάδια πένθους, σκύβοντας το κεφάλι τους και αγκαλιάζοντας τα μικρά τους. Αρκετοί σεμνοπίθηκοι περικύκλωσαν το ρομπότ κάνοντας μια κίνηση που θύμιζε υπόκλιση. Αυτό, κάνει τους παρατηρητές των ζώων αυτών να πιστεύουν πως πενθούν για τους νεκρούς τους.

Παρόλο που η «νεκρή» μαϊμού δεν ήταν αληθινή, η θλίψη των σεμνοπιθήκων προκαλεί συγκίνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ