Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Δικαίωση» του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές


Δικαίωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς που από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε για καθολικό κλείσιμο των Κυριακών με παράλληλη σύνταξη στο δικαστικό αγώνα της ΕΣΕΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το άνοιγμα των Κυριακών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Με το παρόν, σας γνωστοποιούμε το τελικό αποτέλεσμα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που είχε καταθέσει η ΕΣΕΕ μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους κατά της Υπουργικής Απόφασης Κ1-1119/2014, η οποία απελευθέρωνε τελείως την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε μεγάλες περιοχές της χώρας.
Λόγω των διαδικασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η καθαρογραφή και θεώρηση της αποφάσεως θα απαιτήσει λίγο χρόνο ακόμη για να ολοκληρωθεί, όμως το δικηγορικό γραφείο του Καθηγητή κ. Χρυσανθάκη, το οποίο είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της Συνομοσπονδίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ήδη έκανε αίτηση προτίμησης για να έχουμε τη δυνατότητα ακριβούς αντιγράφου του σώματος της απόφασης το συντομότερο.  Μέχρι τότε, ωστόσο, σας γνωστοποιούμε το σκεπτικό της απόφασης 100/2017 του ΣτΕ, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμπλέοντας συνολικά με τις κατά καιρούς εκφρασμένες πάγιες θέσεις και απόψεις της ΕΣΕΕ:
1.    Η προσβληθείσα εκ μέρους μας, με την από 21-7-2014 αίτηση ακυρώσεως, αριθμ. Κ1-1119/7-7-2014 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είναι μη νόμιμη και ακυρώνεται.
2.    Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η προσβληθείσα υπουργική απόφαση και το νομοθετικό καθεστώς στο οποίο αυτή στηρίζεται βρίσκεται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 2, 4, 5, 21, 22, 25 και 106 του Συντάγματος, οι οποίες προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών σε σχέση με την αργία της Κυριακής, ως ελεύθερου χρόνου, ως τακτικού διαλείμματος της εβδομαδιαίας εργασίας και ως χρόνου οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του.
3.    Η εξουσιοδότηση που παρέχεται με την διάταξη της παραγρ. 5 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013, όπως αυτή προστέθηκε με την διάταξη της υποπερ. 1α της υποπαραγρ. ΣΤ5 της παραγρ. ΣΤ  του άρθρου πρώτου  του ν. 4254/2014 είναι αόριστη και αντίκειται στο άρθρο 43 παρ. 2 Συντάγματος, εφόσον δεν προσδιορίζονται ειδικώς και συγκεκριμένως οι τρεις τουριστικές περιοχές που αναφέρονται στην ακυρωθείσα υπουργική απόφαση και δεν υφίσταται πλήρης τεκμηρίωση κατά την νομοθέτηση των εξαιρέσεων αυτών, προκειμένου να είναι δυνατός ο δικαστικός έλεγχος της συνταγματικότητας τους. 
Είναι σαφές ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έρχεται να επιλύσει το θέμα δια παντός και βάζει «φρένο» στη κούρσα των 52 Κυριακών.  Όχι μόνο καταργεί την Υπουργική Απόφαση που απελευθέρωνε τελείως τις Κυριακές αλλά στην ουσία θέτει εκτός Συντάγματος και την ειδική εξουσιοδοτική διάταξη που επιτρέπει στον Υπουργό να δημοσιεύει τέτοιες αποφάσεις.
Περαιτέρω και ίσως το σημαντικότερο από όλα, η Κυριακή αντιμετωπίζεται πλέον ως αυτό που είναι, δηλαδή μία ημέρα αναντικατάστατη για την ίδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού δεσμού τόσο των εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους, όσο και των εργαζομένων σε αυτά. Ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα «ρεπό», οποιασδήποτε άλλης ημέρα, είτε για τον εργοδότη, είτε για τον εργαζόμενο.  Η ΕΣΕΕ συνολικά αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον σεβαστό τ. Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ρίζο για τη τελική δικαίωση μας. Η Συνομοσπονδία θα αναμείνει το πλήρες κείμενο της καθαρογραμμένης απόφασης, ώστε να μελετήσει το σκεπτικό της και να αποφασίσει μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησαν αυτόν τον δικαστικό αγώνα πριν από δύο και πλέον χρόνια, την στάση της απέναντι στο ισχύον πλαίσιο λειτουργίας των Κυριακών. Παράλληλα, καλεί την Κυβέρνηση να μελετήσει καλά την απόφαση ενόψει μελλοντικών νομοθετικών ρυθμίσεων και τους «Θεσμούς» να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μία ξεχωριστή ημέρα, ως μία «καθημερινή». Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει κάτι επί του παρόντος στην υφιστάμενη λειτουργία της αγοράς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα γίνει μάθημα στα σχολεία την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών;


Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Μετά από ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο υπουργείο στην Υπηρεσία μας σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν (άρθρο 4. §. 1ε του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161Α). Την ημέρα αυτή, το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

β) Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.

δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

   
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα


Ο Δήμος Θηβαίων είναι από τους πρώτους Δήμους της Βοιωτίας, που δρομολόγησε εγκαίρως όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου από 1/1/2017 να αναλάβει την αρμοδιότητα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων για τους δημότες του άτομα με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ανάληψης της νέας αρμοδιότητας από τον Αύγουστο του 2016, ακολούθησε όλες τις απαιτούμενες σχετικές διαδικασίες, ήτοι : απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2017, παραλαβή φυσικού αρχείου από το Δήμο Λεβαδέων, έλεγχος του αρχείου, μετάπτωση στοιχείων ηλεκτρονικού μητρώου ΑμεΑ, έλεγχος και σύνδεση του Δήμου με  τα διατραπεζικά συστήματα ΔΙΑΣ, ένταξη του Δήμου στη χρηματοδότηση του Υπουργείου και παραλαβή των σχετικών πιστώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών και με σεβασμό στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία γνωστοποιείται ότι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2016 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για τη νέα γεώτρηση Μαζίου

 Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για τη ΝΕΑ
             ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΟΥ  ΜΑΖΙΟΥ.

      Με εντατικούς ρυθμούς και κάτω από αντίξοες συνθήκες εξελίσσονται οι εργασίες για την ανόρυξη της νέας γεώτρησης ύδρευσης του Μαζίου.
      Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ευχαριστεί τους κατοίκους του Μαζίου για την κατανόηση που δείχνουν και τους ενημερώνει ότι πρόκειται για δύσκολη εργασία που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια.
     Ευελπιστούμε σε καλά νέα άμεσα
           


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γ.Ε.Λ.Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για την παρουσίαση στρατευσίμων κλάσης 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2020 (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 1999)

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανεξάρτητα με τη Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.
1. Οι στρατεύσιμοι που είναι κάτοικοι Ελλάδας κατά την προσέλευση τους στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ ανεξάρτητα με την Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των κάτωθι δικαιολογητικών:
•    Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου
•    Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
•    Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.
2. Ειδικά, οι στρατεύσιμοι που διαμένουν στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του δικτυακού τόπου (www.stratologia.gr), υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους.
Για την επίτευξη ταχύτερης και πληρέστερης επικοινωνίας, οι στρατεύσιμοι οφείλουν να γνωστοποιούν κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e–mail).
Όσοι έχουν προβλήματα υγείας για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώνουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) Αποδεικτικό κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό τους ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας τους.


Όσοι δεν τηρούν τις ανωτέρω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:
1. Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
2. Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
3. Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
Τέλος οι μn εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες οφείλουν να υποβάλλουν μέχρι την ανωτέρω καθορισμένη ημερομηνία στις Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Δημοτολόγια – γραφείο αρρένων του Δήμου), από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων και εν συνεχεία θα πρέπει να απογραφούν εντός μηνός από την απόφαση εγγραφής τους στο Μητρώο Αρρένων.
Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή απορίες, μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο ΚΕΠ Αλιάρτου – τηλ. 22680-23918 και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας Χειριστής θέματος: Ανχης (ΝΟΜ) Αναστάσιος Τσακιρίδης Τμηματάρχης Τμήματος. Μηχανογράφησης/Β4/ΓΕΕΘΑ - τηλ.2106574239, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ισπανία των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου στα Κανάρια νησιά της Ισπανίας (Τενερίφη) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ από 3/12/2016 έως 18/12/2016. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) και εξοικειώθηκαν με το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά μαθήματα, επισκέψεις, σεμινάρια και workshops (εργαστήρια). Παράλληλα οι μαθητές γνώρισαν τον πολιτισμό μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, εκτίμησαν τις θετικές αξίες της πολιτισμικής αλληλεπίδρασης και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η οργάνωση της αποστολής έγινε από την Διευθύντρια του σχολείου κα. Μεϊδάνη Μαρία και τον συντονιστή του προγράμματος      κ. Νικολάου Σπυρίδωνα.
Η εμπειρία της πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό αποτέλεσε μια καταπληκτική δυνατότητα για την ανάπτυξη των προσωπικών, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και διαπολιτισμικών μας δεξιοτήτων και ικανοτήτων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αντισυνταγματικοί οι «ευσεβείς πόθοι» για υπαγωγή των Νηπιαγωγείων στους Δήμους !!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς

Είκοσι ένα (21) έτη μετά την απόπειρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας -τότε- να υπαχθούν τα σχολεία στις υπηρεσίες της και δεκαεπτά (17) έτη μετά την Απόφαση 2592/1999 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία έκρινε ύστερα από προσφυγή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), ότι «η Παιδεία ανήκει ευθέως στις αρμοδιότητες του Κράτους και απέκλεισε  τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σχετικών με αυτήν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οποιουδήποτε βαθμού», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με πρόσφατη απόφαση του Συνεδρίου της (Δεκέμβριος 2016) προσπαθεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα το ίδιο θέμα το οποίο έχει κριθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ με την απόφαση του ΣτΕ! 
Κάποιοι «ονειρεύονται» μεταφορά των Νηπιαγωγείων στις αρμοδιότητές τους. Είναι προφανές ότι η επαναφορά μιας τέτοιας πρότασης δεν οφείλεται σε ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία. Μάλλον αποκαλύπτει τους «ευσεβείς πόθους» τους να εφαρμόσουν τον ίδιο τρόπο διαχείρισης που έχουν κάνει τόσα χρόνια στις υπηρεσίες τους και στο σύστημα διορισμών / επιλογής νηπιαγωγών στην εκπαίδευση. «Οραματίζονται» ρουσφετολογικές δόξες του παρελθόντος!!
Δεν είναι βέβαιο ότι οι σύνεδροι της ΚΕΔΕ γνώριζαν τόσο το άρθρο 16 του Συντάγματος όσο και τη σχετική οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, αν και θα όφειλαν!! Η εκπαιδευτική κοινότητα με τη στρατηγική και τη δράση της δεν έχει αφήσει πεδίο σε ΚΑΝΕΝΑΝ - στα πλαίσια του παρόντος Συντάγματος της Πατρίδας -  να αμφισβητήσει το Δημόσιο χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου.
Αγωνιζόμαστε για Δημόσια 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, στα πλαίσια των επιταγών του Συντάγματος. Αφήνουμε τους "οραματιστές" να αναζητούν τρόπους να ρουσφετολογήσουν, προχωράμε μπροστά χωρίς αυτούς για ένα καλύτερο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
           
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με παραδοσιακή μουσική ο χορός του Χορευτικού Ομίλου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στη Λιβαδειά-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Ένα περιστατικό που προβληματίζει έλαβε χώρα  στο ύψος του παλιού Μαρινόπουλου  στη Λιβαδειά καθώς ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός  τα ξημερώματα.
 Οι περαστικοί ενημέρωσαν την Αστυνομία ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress είναι περίπου 30 χρονών πιθανόν ρομά.
Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι  εξετάζουν τις συνθήκες θανάτου.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης



                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο καρδιοπαθή πατέρα στη Θήβα με μωρό παιδί-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 
   ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε δημόσια τις πρακτικές της ΔΕΗ Α.Ε, η οποία το τελευταίο διάστημα προβαίνει σωρρηδόν σε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα στο καταχείμωνο.
Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή ενός ανέργου, ο οποίος επί ένα χρόνο μπαινοβγαίνει ως καρδιοπαθής σε νοσοκομεία, πατέρα ενός νεογέννητου μωρού στην περιοχή της Θήβας.
Μία μόλις μέρα μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προέβησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Καμία αναστολή, ούτε για το μωρό, ούτε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Καταγγέλλουμε ακόμα το καθεστώς «από τον Άννα στον Καϊάφα», που επίτηδες έχει στηθεί ώστε να μη μπορούν να βγάλουν άκρη όσοι αδυνατούν να πληρώσουν.
Σε παρέμβαση του Σωματείου μας που έγινε άμεσα στα γραφεία της ΔΕΗ Α.Ε. στη Θήβα, εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να επανασυνδεθεί το ρεύμα χωρίς την καταβολή της δόσης, αφού αντικειμενικά δεν υπήρχε η δυνατότητα.
Οι υπάλληλοι μας παρέπεμψαν στο Διευθυντή της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται στη Χαλκίδα. Παρά τα δεκάδες τηλέφωνα, στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με τον κ. Διευθυντή.
     Πρώτα απ’ όλα όσοι αδυνατούν αντικειμενικά, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και της κρίσης δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δημοτικά χαράτσια και την αυξημένη τιμή του ρεύματος, πρέπει να αντιδράσουν. Στο πλάι τους πρέπει να σταθούν και εκείνοι που με αφάνταστες δυσκολίες κόβουν από αλλού για να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

Κοιν: Υπουργός Εργασίας, ΔΕΗ ΑΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,
           ΓΣΕΕ, ΕΚΘ, ΟΕΧΒΕ, Τύπος - ΜΜΕ
           

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο πρόεδρος                                                                                                 Ο γραμματέας



Γ. Καβάλος                                             Θ. Μήλιος


         
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Γυναίκες της Ελλοπίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην ταβέρνα "Μηλίτσα"
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ(περιλαμβάνει φαγητό)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ