Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Του... έδωσε και κατάλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Του... έδωσαν και κατάλαβε και χαλάλι  τους!

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"στην αίθουσα του Συλλόγου.
Επικράτησε ο χορός και το αμείωτο κέφι σε όλους τους παρευρισκόμενους, με την ορχήστρα του Κώστα Ράπτη και  τραγούδι  Μάκης Λειβαδίτης.

Η εκδήλωση άρχισε με  χαιρετισμό της Προέδρου κ.Όλγας Βαλμά, η  οποία ευχαρίστησε όσους συνδράμουν με την προσφορά τους τον σύλλογο και ευχήθηκε  Καλή Χρονιά σε όλους.
Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου ευλόγησε ο πατέρας Παναγιώτης και στη συνέχεια έκοψαν η πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την πρόσκληση, εξήρε την δράση του και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους συλλόγους του Δήμου σε ότι χρειαστούν.
Και φυσικά απο την κοπή της βασιλόπιτας του χωριού της, δεν θα μπορούσε να λείπει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.Παπαθωμά,η οποία με τη σειρά της ευχήθηκε  καλή χρονιά με υγεία και  πολλές επιτυχίες στον Σύλλογο.
 Ο χορός δεν σταμάτησε καθόλου όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοχωρίου κ.Στάθης.
Η τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η Άννα Μπακομήτρου, η οποία κέρδισε ένα κόσμημα,προσφορά του κοσμηματοπωλείου Καλογερόπουλου.
Ήταν όλοι εκεί για να υποστηρίξουν την υπέροχη αυτή προσπάθεια και να στηρίξουν ηθικά και υλικά τον Σύλλογο !!!!!!!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες !!!!!! Πάντα τέτοια !!!!

 Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί τα καταστήματα για την προσφορά τους.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Αγνιάδης -ΕΝΕRGY,MISS-Γκίγγελος,Αρτοποιείο Παπασπύρου,Hondos Center.
ΘΗΒΑ
ANEL-PORTO KAZA,CINEMA,Prodigy Store,Ορθοπεδικά Αντωνία Αγγέλου,Μαυρίδη,RADIO TOLIS,Babino,Τουριστικό Γραφείο Παπαγιάννης.
Τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου,το Super Market Kολοβός στην Αλίαρτο,την πιτσαρία TRIK στα Βάγια,Καπνογιάννης τσίπουρα,Μελισσάρη Ζαχαροπλαστείο Θεσπιές, την ταβέρνα ο "Σπύρος" στην Καλλιθέα Θηβών και το κοσμηματοπωλείο Καλογερόπουλου Αθήνα.
 




 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ 200.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ 200.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, επισήμανε, με Ερώτησή του προς τη Βουλή, το κρίσιμο ζήτημα της αντοχής και βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του Global Entrepreneurship Monitor που εκπόνησε στην Ελλάδα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), περίπου 200.000 άτομα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κατά το 2015 στην Ελλάδα. Ο κ.Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των επιχειρηματιών που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους κατά το έτος 2015 και 2016, καθώς και πώς μπορεί πρακτικά να διευθετηθεί, με αποτελεσματικό και αντικειμενικό τρόπο, η δεδομένη αδυναμία επιχειρηματιών να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους, δεδομένων των πολλών διαφόρων επιβαρύνσεων και εμποδίων, τα οποία έχουν υποστεί. Ενώ παρέχονται κίνητρα για ίδρυση ή μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες.
Στην από 5.01.2017 απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Παπαδημητρίου, με την οποία διαβιβάζεται, μεταξύ άλλων, και το αριθ.140166/27.12.2016 έγγραφο του Γεν.Γραμματέα Εμπορίου&Προστασίας Καταναλωτή κου Παπαδεράκη, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Τα επίσημα στοιχεία εγγραφών - διαγραφών εμπορικών επιχειρήσεων δίνονται από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και όχι από άλλους φορείς. Από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ λοιπόν προκύπτει ότι ειδικά το 2015 είχαμε 28.289 εγγραφές νέων επιχειρήσεων και 27.655 διαγραφές, με άλλα λόγια οι νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις στις οποίες επίσημα «μπήκε λουκέτο» όπως αναφέρεται στο ερώτημα φτάνουν τις 27.655. Επισυνάπτεται στο παρόν πίνακας με αναλυτικά, ανά νομική μορφή, τα στοιχεία εγγραφών-διαγραφών για τα έτη 2014, 2015 και 2016 μέχρι σήμερα, όπως μας δόθηκαν από την αρμόδια για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων του ΓΕΜΗ Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Η μελέτη με τίτλο «Επιχειρηματικότητα 2015-16: Κρίσιμη καμπή για την αναπτυξιακή δυναμική του επιχειρηματικού συστήματος» του ΙOBE* στην οποία κάνει αναφορά ο ερωτών Βουλευτής παρουσιάζει όντως ως αριθμό επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2015 τις 200.000. Ωστόσο, στην ίδια μελέτη υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας διαφέρουν από τα επίσημα στοιχεία των επιχειρηματικών μητρώων (κεφ. 6.4, σελ. 127 και εξής). Επιπλέον, η ίδια μελέτη τονίζει ότι «Οι διαχρονικά υψηλές τιμές διακοπής/αναστολής της επιχειρηματικής δραστηριότητας οι οποίες παρατηρούνται στην Ελλάδα ακόμα και σε περιόδους οικονομικής μεγέθυνσης συσχετίζονται με το υψηλό επίπεδο επιχειρηματικότητας: σε χώρες όπου ξεκινούν πολλά νέα εγχειρήματα, καταγράφονται αντίστοιχα και πολλές αποτυχίες. Γι’ αυτό και στο σχεδιασμό πολιτικών για την επιχειρηματικότητα, η εστίαση απλώς στην ποσοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι μυωπική, μπορεί να επιτυγχάνονται υψηλές επιδόσεις σε "start ups" αλλά αν δεν εστιαστούν στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, απλώς θα οδηγούν και υψηλές επιδόσεις "shut downs".»
Τονίζεται ότι, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο, στο παραπάνω έγγραφο του Γ.Γ., πίνακα εγγραφών-διαγραφών, οι επιχειρήσεις στις οποίες επίσημα «μπήκε λουκέτο» το έτος 2014 ήταν 36.711, το 2015 ήταν 27.655 και το 2016 ήταν 31.273.
Σχολιάζοντας ο κ.Μπασιάκος τη συγκεκριμένη απάντηση, επισημαίνει ότι, αφενός γίνονται αποδεκτά τα απογοητευτικά για την επιχειρηματικότητα στοιχεία της έρευνας του ΙΟΒΕ, ενώ δεν προσδιορίζονται πειστικοί λόγοι που να εξηγούν τη σημαντική αυτή μείωση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Είναι, δε, τελείως αναξιόπιστη η σχετική παρατήρηση-σχόλιο στην πιο πάνω απάντηση ότι η «εστίαση απλώς στην ποσοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι μυωπική»!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για τα κόκκινα δάνεια



Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς. Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά, την Τετάρτη 25 Ιανουάριου 2017 και ώρα 18:30 στo κτήριο του Συλλόγου στην Στρατηγού Ιωάννου 24.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:

1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

    Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.
    Η ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου.

Για αιτήσεις παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο  να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link) :
http://vpnegotiations.gr/vp/
ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;500 μέτρα απο την Αλίαρτο-ΦΩΤΟ

ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
Στην έξοδο Αλιάρτου προς Άσκρη,μόλις 500 μέτρα από το τελευταίο σπίτι σε ένα δρόμο που έχει καταργηθεί και δεν χρησιμοποιείται  πια, αλλά πλήρως ορατός από τους διερχόμενους,αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν. Βεβαίως δεν απαλλάσονται από τις ευθύνες οι δημότες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση,αλλά είναι σίγουρο ότι ο Δήμος που έχει την ευθύνη για την καθαριότητα κάτι δεν κάνει καλά. Αυτή η εικόνα σε κεντρικό σημείο του Δήμου εκθέτει πολλούς. Καλό είναι οι αρμόδιοι να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με την καθημερινότητα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε -Πού θα χιονίσει


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από απόψε το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις άνεμους και πιθανώς

τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.



Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:


    Το βράδυ της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπείρου και
    της δυτικής στερεάς.
    Την Τρίτη στα νησιά του ιονίου τις πρωινές ώρες, στην Πελοποννησίων (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική, την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα
    Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:


    Το βράδυ της Δευτέρας στα ορεινά-ημιορεινα της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα.
    Την Τρίτη στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο πάνω από τα 300 μετρά της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
    Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν  : 

1.    Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου  λειτουργίας, &  στο     e-mail (pprost@votia.gr)  του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

2.    Στην ιστοσελίδα  (www.civilprotection.gr)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
   Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.emy.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Παράταση για υποβολή ενστάσεων από τους καταναλωτές των περιοχών με εγκατεστημένες ΑΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ΑΠΕΗΛ/οικ.1700687/19.1.2017 (ΑΔΑ:69ΒΟ4653Π8-5Φ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων από τους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές στις περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
Σημειώνεται ότι η υποβολή των ενστάσεων από τους δικαιούχους είναι δυνατή αποκλειστικά μέσω των Δήμων στους οποίους ανήκουν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Με 20 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 25η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Υποβολή αιτήματος στο Τ.Π. και Δανείων για έγκριση σύναψης δανείου με σκοπό την αναχρηματοδότηση των ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Λεβαδέων βάσει του άρθρου 81 του Ν. 4316/2014.
2.    Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού (Δημ.Δικαίου) κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ανταποδοτικών υπηρεσιών στο Δήμο Λεβαδέων.
3.    Έγκριση της υπ αριθμ.6/2017 Απόφασης της Δ.Ε.Υ.Α.Λ με θέμα “Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού (ΙΔΑΧ).
4.    Έγκριση “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ” Δήμου Λεβαδέων
5.    Έγκριση “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ” Δήμου Λεβαδέων
6.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων και του αναπληρωτή αυτού στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς -Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ-ΟΑΣΕ. Α.Α.Ε.
7.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου “ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Χ.Υ.Τ.Α. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
8.    Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “ΓΕΩΤΡΗΣΗ , ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΑΚΟΝΤΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ”
9.    Έγκριση της υπ αριθμ.4/2017 επικαιροποιημένης μελέτης με τίτλο: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
10.    Έγκριση της υπ αριθμ. 5/2017  επικαιροποιημένης μελέτης με τίτλο:“ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ”
11.    Συγκρότηση Eπιτροπών i)παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4412/2016 , ii)Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων και Μηχανημάτων  του Δήμου Λεβαδέων (Απ. Υπ.Πρ.ΚΥΒ. οικ.3373/390/20-3-75 (ΦΕΚ -349 Β΄) , iii) εκτίμησηs της καταλληλότητας των προς αγορά , μίσθωση υπό του Δήμου πραγμάτων ή ακινήτων που ανήκουν σε τρίτους και iv)για την διενέργεια δημοπρασιών που διενεργούνται σύμφωνα  με το Π.Δ/μα 270/81 για το έτος 2017.
12.    Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους  2017
13.    Περί εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης, Σχολικού  Κλήρου  που βρίσκεται στη θέση "Μπαύρια"  της Τοπικής  Κοινότητας Χαιρώνειας, Δήμου  Λεβαδέων.
14.    Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση βοσκοτόπου, στη θέση “ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου Δήμου Λεβαδέων.
15.    Περί λύσης μισθωτικής σύμβασης, ακινήτου (αγροκτήματος), ιδιοκτησίας κληροδοτήματος «Μπίμειο Έπαθλο Άμιλλας»  και έγκριση για την  εκ νέου εκμίσθωση του .
16.    Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής του μισθωτή Βόγγλη Ιωάννη του Γεωργίου , υπέρ του Δήμου Λεβαδέων.
17.    Κατάπτωση  εγγυητικής επιστολής   του μισθωτή του Μαριδάκη Αθανάσιου του               Αντωνίου , υπέρ του Δήμου Λεβαδέων
18.    Λήψη απόφασης-διατύπωση πρότασης σχετικά με τον καθορισμό των εδρών ΤΑΧΙ από την Περιφερειακή Αρχή , στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.4070/2012
19.    Καθορισμός αριθμού  αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
20.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2016”.  


                                                                        

                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
,
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή νερού αύριο στο Mάζι Αλιάρτου

Διακοπή νερού αύριο στον οικισμό Μαζίου
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας πληροφορεί ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 24-01-2017 από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στον οικισμό Μαζίου, λόγω απαραίτητων εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών και των δικτύων.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για ταχεία διεκπεραίωση των εργασιών.
Ζητούμε την κατανόησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ξανά ο καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας -Πού θα χιονίσει

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά και νότια τοπικά 7 και στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Αναμένεται να έχει παγετό κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το βράδυ. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Δυο νέα παιδιά νεκρά σε τροχαίο - Το αυτοκίνητο έπεσε σε κανάλι

Σώθηκε ένας 16χρονος, νεκρός ο 20χρονος οδηγός και ο 23χρονος συνοδηγός
Όλα δείχνουν ότι η υπερβολική ταχύτητα στοίχισε τη ζωή σε δυο νέα παιδιά στην Εύβοια, ενώ ένας ακόμη 16χρονος σώθηκε από θαύμα.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο 12ο χλμ Χαλκίδας - Αιδηψού, κοντά στα Ψαχνά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις νεαροί ρομά.

Ο 20χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο από υπερβολική ταχύτητα και το αυτοκίνητο, αφού χτύπησε στις μπάρες μιας γέφυρας, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε κανάλι.

Δυστυχώς το κανάλι αυτό έγινε ο υγρός τάφος για τον 20χρονο οδηγό και τον 23χρονο συνοδηγό. Ελαφρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ένας 16χρονος που καθόταν πίσω και στάθηκε τυχερός.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνά η Τροχαία Χαλκίδας.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ