Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ελάτε στο Καρναβάλι της Άσκρης να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική



Ελάτε κι εσείς να διασκεδάσετε και να ξεφαντώστε μαζί μας,με  πολύ χορό,με πολλά γκρουπάκια, εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην πλατεία της Άσκρης. 
Kαρναβαλιστές θα παρελάσουν μπροστά σας χαρίζοντας άφθονο γέλιο και θα σας κάνουν για λίγες ώρες να ξεχάσετε τα καθημερινά προβλήματα και για το τέλος,  ο Κώστας  Ράπτης και  ο  Μάκης  Λιβαδείτης,  θα απογειώσουν το κέφι σας.
Σας περιμένουμε όλους


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται καινούργια Μονοκατοικία στην Πέτρα Αλιάρτου


Πωλείται οικία καινούργια,στην Πέτρα Αλιάρτου, 75 τ.μ., σε οικόπεδο 310 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης της υπάρχουσας οικοδομής και οικοδόμησης ενός ορόφου ακόμα λόγω μεγάλου συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου. Έχει καλοριφέρ, τζάκι, κλειστή στεγασμένη ψησταριά, ηλιακό θερμοσίφωνα 3πλής ενέργειας και αμφιθεατρική απεριόριστη θέα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Επίσης, διαθέτει parking, υπόγεια αποθήκη και μεγάλο κήπο. Απέχει 95 χλμ. από Αθήνα και 50 χλμ. από Αράχοβα και Παρνασσό. 

Τηλ. Επικ. 697 3171869
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πλατεία στον Υψηλάντη

Μία μικρή πλατεία κατασκευάζει ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στην τ.κ. Υψηλάντου, με το εργατοτεχνικό του Προσωπικό.
Η πλατεία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, η οποία θα αλλάξει δραστικά και κατασκευάζεται σε οικόπεδο που αγοράστηκε από το Δήμο πριν από ένα χρόνο, για το σκοπό αυτό.
Παρόμοιες ή αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και κινούνται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για  παρεμβάσεις, μικρού κόστους και με ίδια μέσα παντού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε σπείρα ΡΟΜΑ που λήστευαν οδηγούς στη γέφυρα της Θήβας


Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα ημεδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» της στελέχη, ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης και είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) επιπλέον μέλη της εγκληματικής ομάδας και συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές, για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι η σπείρα ενέχεται συνολικά σε (6) ληστείες, (1) απόπειρα ληστείας, (15) κλοπές, (4) απόπειρες κλοπών, καθώς και (16) διακεκριμένες φθορές οχημάτων

Οι δράστες πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων οχημάτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα 

 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκαν (2) τσάντες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα και (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών


Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική ομάδα ημεδαπών, η οποία ενέχεται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων μία 37χρονη γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 25, 23, 20 και 23 ετών («αρχηγικά» στελέχη), καθώς και τέσσερις ανήλικοι (από 12 έως και 17 ετών).

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) μέλη της σπείρας, ηλικίας από 11 έως και 34 ετών (εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι), ενώ για την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα κατηγορείται ένας ακόμη 21χρονος (επίσης ηγετικό στέλεχος), ο οποίος είχε συλληφθεί την 17-02-2017, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά περίπτωση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Επίσης συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές, (δύο 45χρονες και μία 28χρονη), για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας (21-02-2017), μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 και αρχηγικό ρόλο σε αυτή είχε η 37χρονη, συνεπικουρούμενη από πέντε ακόμη μέλη της σπείρας, τα οποία είχαν δευτερεύοντα αρχηγικό ρόλο.
Οι ανωτέρω, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, αναλάμβαναν την συστηματική «στρατολόγηση» και καθοδήγηση νεαρών ανήλικων συνεργών τους, με σκοπό την εξακολουθητική διάπραξη ληστειών και κλοπών, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας που αποκόμιζαν, τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 07-12-2016 έως και 20-02-2017, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά έξι (6) ληστειών, μίας (1) απόπειρας ληστείας, δεκαπέντε (15) κλοπών, τεσσάρων (4) αποπειρών κλοπών και δεκαέξι (16) φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων και ανυποψίαστων πολιτών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκαν δύο (2) τσάντες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της σπείρας, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πομπή και κάψιμο Καρνάβαλου στη Λιβαδειά

Πομπή και κάψιμο Καρνάβαλου 
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων “Γαϊτανάκι 2017”.
Συγκεντρωνόμαστε αυθόρμητα όλοι, μικροί και μεγάλοι στην Πλατεία Κορόζου μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, ντυμένοι στο αποκριάτικο πνεύμα, με διάθεση για ξεφάντωμα. Ξεκινάμε στις 16.00 από την Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) για μια  βόλτα μέσα στην πόλη με συνοδεία μουσικής, διασχίζοντας την οδό Γεωργαντά μέχρι την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, συνοδεύοντας τον βασιλιά Καρνάβαλο.
Στην Πλατεία θα κάψουμε τον Καρνάβαλο, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με τους ξέφρενους ήχους των Walkman the band, θα γεμίσουμε ενέργεια, χρώματα και κέφι την πόλη και θα μεταφέρουμε την φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό μας σε κάθε γωνιά της.
Αφήστε για λίγο κατά μέρος τις έγνοιες, ελάτε να συνεχίσουμε το πανάρχαιο αυτό έθιμο και να γιορτάσουμε τον ερχομό της  Άνοιξης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό Αποκριάτικο Διήμερο στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Τις μπομπονιέρες του Βλάχικου Γάμου έφτιαξε το ΚΑΠΗ Θήβας



Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Θήβα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τη φετινή αναβίωση του πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου του Βλάχικου Γάμου , που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο Βλάχικου Γάμου Θήβας.

Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση του εθίμου είναι και οι γυναίκες μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας που έφτιαξαν τις “μπομπονιέρες” του γάμου, οι οποίες θα μοιραστούν στους καλεσμένους την Καθαρά Δευτέρα!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Συναγερμός» για την γρίπη των πτηνών στη Στερεά Ελλάδα- Ατομικά μέτρα πρόληψης

«Συναγερμός» για την γρίπη των πτηνών
Από την Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων   (αρ. απόφασης 258/10554/30-1-2017)  καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια η διατήρηση των πουλερικών οικόσιτων  και συστηματικών εκμεταλλεύσεων αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους.
Η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος των πτηνών, και ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω άμεσης επαφής των πτηνών, με εκκρίσεις από μολυσμένα πτηνά, ειδικά κόπρανα ή μέσω μολυσμένων ζωοτροφών και νερού.
Όλα τα είδη πτηνών μπορούν να νοσήσουν, αλλά τα εκτρεφόμενα πουλερικά, κυρίως ινδόρνιθες, νήσσες, χήνες και όρνιθες, είναι τα πιο ευαίσθητα.
Από τα έως σήμερα δεδομένα είναι γνωστό ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τα πτηνά και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
Για την αποφυγή μόλυνσής τους θα πρέπει τα  πουλερικά (κότες, γαλοπούλες, φραγκόκοτες, πάπιες, χήνες, ορτύκια, περιστέρια, φασιανοί κλπ) που εκτρέφονται ή  κρατούνται σε αιχμαλωσία
- υποχρεωτικά να κρατούνται σε κλειστούς χώρους
- τα ανοίγματα των κοτετσιών επιβάλλεται να καλύπτονται με σίτες, δίχτυα ή άλλα κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα, που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με τα άγρια πτηνά.
 - να διατηρούνται χωριστά, τυχόν, εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες  από τα  άλλα είδη εκτρεφόμενων  πουλερικών .
Επίσης συνιστάται στους ιδιοκτήτες των πουλερικών:
- Μόνο τα απολύτως απαραίτητα άτομα να μετακινούνται προς το κοτέτσι. Αν είναι δυνατόν πάντα το ίδιο άτομο να φροντίζει τα πουλερικά.
- Για την  είσοδό τους στο κοτέτσι να αλλάζουν υποδήματα.
- να καθαρίζουν καλά με απολυμαντικό τα χέρια τους όσοι ασχολούνται με την φροντίδα των πουλερικών
- Να καθαρίζουν καλά το χώρο γύρω από το κοτέτσι ώστε να μην υπάρχουν σπόροι ή άλλα υλικά που θα προσελκύουν άγρια πτηνά.
- Τα πουλερικά να ποτίζονται με νερό που δεν προέρχεται από δεξαμενή νερού εκτεθειμένη στο περιβάλλον και τα άγρια πτηνά.
- να μην  απορρίπτουν τα  νεκρά πτηνά στο ύπαιθρο,
Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας κτηνιατρικών υπηρεσιών:
Π.Ε. Φθιώτιδας  2231352500- 52509
Π.Ε. Εύβοιας     22213 53900
Π.Ε. Βοιωτίας    22613 52100 - 52106
Π.Ε. Φωκίδας    22653 52717
Π.Ε. Ευρυτανίας 22370 80260

Διαβάστε Περισσότερα »

Ικανοποίηση από το ΑΡΚ Θήβας για την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού

Ικανοποίηση από την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού, να στηρίξουμε την προσπάθεια…


Με ικανοποίηση και ανακούφιση υποδέχτηκαν οι Βοιωτοί πολίτες την εκπλήρωση ενός (για χρόνια) ανεκπλήρωτου αιτήματος, την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου με το κατ΄αρχήν  πιλοτικό δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα-Τιθορέα-Αθήνα από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Μια κρίσιμη για την περιοχή αναπτυξιακή προοπτική ανοίγει με την καθιέρωση της νέας γραμμής και ελπίζουμε ο σχεδιασμός να προχωρήσει με πέραν του ενός ημερήσιου εκατέρωθεν δρομολογίου. Ελπίζουμε ότι τα δρομολόγια θα πυκνώσουν ανάλογα βέβαια και με το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού που από ότι φαίνεται από τις πρώτες θετικές αντιδράσεις  είναι μεγάλο.
Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινά κάθε πρωί στις 04.24 από την Αθήνα και στις 05.48 θα βρίσκεται στη Θήβα, στις 06.01 στην Αλίαρτο, στις 06.14 στη Λιβαδειά και στις 06.29 στον σταθμό Τιθορέας.
Από την Τιθορέα η αναχώρηση προς Αθήνα θα ξεκινά το πρωί στις 06.36και  θα διέρχεται στις 06.52 από Λιβαδειά, στις 07.05 από Αλίαρτο και στις 07.18 από Θήβα για Αθήνα.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εκτελείται μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή (όχι Σάββατα, Κυριακές και αργίες).
Οι τιμές μετακίνησης προς Αθήνα είναι λογικές: Από Τιθορέα 7,80 ευρώ. Από Λιβαδειά 6,80 ευρώ. Από Αλίαρτο 6,30 ευρώ. Από Θήβα 5,80 ευρώ
Για όλες τα εισιτήρια μετ΄επιστροφής θα υπάρχει 20% έκπτωση στην τιμή, ενώ ετοιμάζεται και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα μειώσει περαιτέρω το κόστος μετακίνησης για όσους μεταβαίνουν πολύ συχνά στην Αθήνα ή και σε άλλους προορισμούς του Προαστιακού.
Έφθασε πλέον η στιγμή να στραφούμε και εμείς για τις μετακινήσεις μας στα μαζικά μέσα μεταφοράς και ο Σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα, οικονομικότερα και πιο γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς στις ανεπτυγμένες κοινωνίες και μάλιστα με μεγάλη ανάπτυξη. Στην δικιά μας χώρα δεκαετίες τώρα απαξιώθηκε, εγκαταλείφτηκε, ενώ συγχρόνως δεν έμεινε έξω από τον χορό των σκανδάλων και της διαπλοκής.
Το ΑΡΚ Θήβας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που μόνον οφέλη θα έχει για αυτούς και την περιοχή μας. Αν όλα πάνε καλά θα διεκδικήσουμε την πύκνωση των δρομολογίων και την επέκταση τους και στις αργίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας για σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες και βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 1.000 προσλήψεις οπλιτών –Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Στην πρόσληψη 1.000 οπλιτών μέσω του θεσμού βραχείας κατάταξης πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, η σχετική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Πάνος Καμμένος και πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στο ΦΕΚ, προβλέπει την πρόσληψη:

-600 οπλιτών στον Στρατό Ξηράς

-200 στην Πολεμική Αεροπορία

-200 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν:

-Όσοι ήδη υπηρετουν

– Όσοι έχουν απολυθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ