Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Προσοχή: Ερχεται κακοκαιρία... διαρκείας από τη Δευτέρα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και κακοκαιρία διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι και τις 10 του μήνα θα πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με έντονες βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία των τελευταίων δύο εβδομάδων ο καιρός δείχνει ξανά το χειμωνιάτικό του «πρόσωπο». Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επισκεφτούν τη χώρα μας και θα αφήσουν κατά τόπους έντονες βροχές, ενώ περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες ισχυρές, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με τα 20άρια των τελευταίων ημερών μέχρι και κατά 7-8 βαθμούς, γεγονός που σημαίνει πως στη Βόρεια Ελλάδα και στα ορεινά της χώρας θα ανάψουν τζάκια και καλοριφέρ ξανά, αφού από τις 8 του Μάρτη και μετά προβλέπονται και αρκετές χιονοπτώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνώριση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύτηκε η αριθ. 397/18235/16-02-2017 (ΦΕΚ 601/Β/2017) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που περιγράφει την διαδικασία αναγνώρισης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
  Για την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών ( Ομ.Π.) απαιτούνται τουλάχιστον 5 μέλη παραγωγοί. Ειδικά για την αναγνώριση Ομάδων Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται τουλάχιστον 10 μέλη παραγωγοί. Δεν απαιτείται ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής.
  Για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) απαιτούνται τουλάχιστον  20 μέλη παραγωγοί και ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής 250.000 ευρώ. Ειδικά για την αναγνώριση αλιευτικών και βιολογικών Οργανώσεων Παραγωγών απαιτούνται τουλάχιστον 10 μέλη παραγωγοί και ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής 100.000 ευρώ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
Για την αναγνώριση του ως Ομάδα ή Οργάνωση Παραγωγών το νομικό πρόσωπο (Συνεταιρισμός, Κοιν.Σ.Επ., εταιρεία εμπορικού νόμου) υποβάλλει στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) στην εδαφική περιφέρεια της οποίας έχει την έδρα του, αίτηση που απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αναγνώρισης.
Η αίτηση συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Αναλυτική κατάσταση των μελών του νομικού προσώπου.
β) Απόσπασμα Πρακτικών του αρμοδίου για τη λήψη σχετικών αποφάσεων οργάνου του νομικού προσώπου, από το οποίο προκύπτει η έγκριση σύστασης και λειτουργίας της Ομ.Π. ή Ο.Π..
γ) Απόσπασμα Πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης των μελών της υπό σύστασης  Ομ.Π ή Ο.Π., από το οποίο προκύπτει ότι καταρτίσθηκε-ψηφίστηκε το Καταστατικό λειτουργίας.
δ) Επιχειρηματικό Σχέδιο πενταετούς διάρκειας που θα περιγράφει το τον τρόπο και τα μέσα επίτευξης των στόχων της Ομ.Π. ή Ο.Π.
ε) Καταστατικό λειτουργίας της Ομ.Π. ή Ο.Π. , υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη της Ομ.Π. ή Ο.Π.,
στ) Υπεύθυνη δήλωση των μελών ότι δεν ανήκουν σε άλλη Ομ.Π ή Ο.Π. που διαχειρίζεται το ίδιο προϊόν.
ζ) Πιστοποιητικό ότι το νομικό πρόσωπο δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση ή δεν τελεί υπό εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση, το οποίο εκδίδεται αρμοδίως, ανάλογα με τη νομική μορφή του, εφόσον έχει συσταθεί ένα (1) τουλάχιστον χρόνο πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ
 ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
    Οικονομική ενίσχυση  με ένα κατ’ αποκοπή ποσό για τα 5 πρώτη έτη λειτουργίας τους με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσουν και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις για προσέγγιση νέων αγορών, πιστοποίηση, ενέργειες προβολής και προώθησης, επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ. Η στήριξη της κάθε Ομάδας ή Οργάνωσης μπορεί να φτάσει στις 100.000 € το χρόνο και είναι για πέντε χρόνια ( Μέτρο 9 του ΠΑΑ 2014-2020)
  Παροχή κινήτρων για συλλογικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης σε σχέση με μεμονωμένους παραγωγούς (Σχέδια Βελτίωσης)
  Συμμετοχή σε συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων
   Συμμετοχή σε δράσεις μεταφοράς γνώσεων και ενημέρωσης
   Συμμετοχή σε επιχειρησιακές ομάδες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Δ/νσεις  Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις αθλητές των SpecialOlympics Βοιωτίας στους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες



Στην Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2/3/2017 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, συμμετείχαν 4 αθλητές των SpecialOlympics Βοιωτίας. Το γεγονός τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι 4 αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο άθλημα της χιονορακέτας, στους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες  των SpecialOlympics που θα γίνουν στην Αυστρία από 13 έως 24 Μαρτίου 2017.
Σαν ΔΔΕ Βοιωτίας είμαστε περήφανοι επειδή οι 3 αθλητές είναι μαθητές σχολείου μας, του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς. Ζένια, Μαρία και Λάμπρο σας συγχαίρουμε για την επιλογή στην εθνική αντιπροσωπεία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες.





Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



                                                                                                                     ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΑΡΚΑΝΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θηβαίων παίρνουν ανταποδοτικό τέλος από τους σταθμούς ΑΠΕ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
Ανταποδοτικό τέλος 17,6 εκατ. για καταναλωτές σε περιοχές με σταθμούς ΑΠΕ (ειδικά και για τον Δήμο Θήβας)
Ένα «διαχρονικό, πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών ικανοποιήθηκε οριστικά», ύστερα και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικοποίησης των ποσών που πρόκειται να αποδοθούν στους κατοίκους των περιοχών, όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, για τα έτη 2010-2014, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 5 της ΚΥΑ με αρ. πρωτ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/ οικ. 23840/23.12.2014 (ΦΕΚ Β' 3497/29.12.2014) «Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ».
To ΥΠΕΝ και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, αναρτά τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν σε οικιακούς καταναλωτές 274 Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.
Υπενθυμίζεται ότι τα επιμερισθέντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και -στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών- από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 17.614.927,20 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Η απόφαση θα είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (http://www.ypeka.gr) και θα κοινοποιηθεί στους κατά τόπους ΟΤΑ, σε ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ (ΜΔΝ) και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικά γιά τον Δήμο Θηβαίων:
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
    Τοπική Κοινότητα Καπαρελλίου
    176.305,30

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
    Τοπική Κοινότητα Θίσβης
    5.464,71

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
    Τοπική Κοινότητα Δομβραίνης
    159.239,93


ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
    Τοπική Κοινότητα Πλαταιών
    515,52

Ελπίζουμε στο άμεσο ενδιαφέρον τόσο του Δήμου Θήβας, όσο και της τοπικής Διεύθυνσης της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ώστε τα ποσά αυτά γρήγορα να πιστωθούν στους καταναλωτές των εν λόγω Κοινοτήτων
ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Για εγκατάλειψη της Τ.Κ.Χωστίων-Σαράντι καταγγέλλει τον Δήμο Θηβαίων ο πλειοφηφών σύμβουλος της τοπικής κοινότητας



Την αγανάκτησή του για την εγκατάλειψη της Τ.Κ.Χωστίων και της παραλίας Σαράντι από τον  Δήμο Θηβαίων εκφράζει με επιστολή του  στο Permissospress ο πλειοφηφών σύμβουλος της τοπικής κοινότητας κος Δέδες Σεραφείμ.
Η ΠΑΛΛΕΤΑ, Η ΓΟΝΔΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙ


Μετά την περιβόητη παλλέτα, την περιφημη γόνδολα ήρθε και το επικίνδυνο χαντάκι (αυλάκι) που κατασκεύασε η Δημοτική Αρχή του Δ. Θηβαίων (χωρίς καμία μελέτη) για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στην παραλία Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων εδώ και δυο χρόνια στο δεύτερο παράλληλο δρόμο ακριβώς στην οικία του Κυρίου Δ.Δήμου,που οταν βρέχει πλημμυρίζει το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου,όπου οι ιδιοκτήτες της οικίας του Κυρίου Δ.Δήμου χρησιμοποιούσαν παλλέτες για να μπουν στα σπίτια τους και αργότερα σκεφτήκαμε να αγοράσουμε γόνδολα για να μπαίνουνε στα σπίτια τους.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής για να μην στείλετε αυτό το γραπτό μου στον Εισαγελλέα για να ομολογήσω το ποιος ρίχνει την βροχή στο συγκεκριμένο δρόμο στην παραλία Σαράντι , σας ομολογώ και σας καταμαρτυρώ κατηγορηματικά οτι την βροχή την ρίχνει ή ο Θεός ή τα σύννεφα. Εσείς διαλέξτε όποια εκδοχή θέλετε.
Διότι πως εξηγείτε το γεγονός να στείλετε έγγραφό μου στον εισαγγελέα Θηβών που ανέφερε να έλθετε να αποκαταστήσετε την ζημιά που υπέστη ο ιστορικός νερόμυλος απο κάποιον πατριώτη μας που έγραψε στον πέτρινο τοίχο με νερομπογιά κόκκινα γράμματα ΚΚΕ-Μ-Λ,ενω ειναι κατανοητό οτι σκοπός του εγγράφου μου ήταν να αποκαταστήσετε την ζημιά
και όχι για το ποιος ήταν ο δράστης.
Για του λόγου το αληθές, σας αναφέρω κλητήριο θέσπισμα που
"κατηγορούμαι ως υπαίτιος οτι  ματαίωσα την ποινική δίωξη άλλου για διαπραχθέν  πλημμέλημα και ειδικότερα εξεταζόμενος ως μάρτυρας,προκειμένου να ανακαλυφεί ο υπαίτιος απρόκλητης φθοράς δια της χρήσεως μπογιάς σε πέτρινο ελαιοτριβείο και νερόμυλο της περιοχής Χωστίων Βοιωτίας, δεν απεκάλυψα την ταυτότητα το δράστη και έτσι εν γνώσει μου ματαίωσα την δίωξη του δράστη για την αντίστοιχη αξιοποινη πράξη που διέπραξε."
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής να εύχεστε να μην πέσει κάποιος μέσα στο χαντάκι διότι τα αποτελέσματα γνωρίζετε πολύ καλά ποια θα είναι.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής γιατί;
1) Γιατί τέτοια απαξίωση για το χωριό μας;
2)Γιατί μας έχετε αφήσει χωρίς Δημοτικό φωτισμό;(το 50% του Δημοτικού φωτισμού στην παραλία Σαράντι και Χώστια δεν λειτουργεί - καμμένοι λαμπτήρες-) και μας έχετε αφήσει μόνο τον εορταστικό Δημοτικό φωτισμό που δεν γνωρίζουμε αν είναι Χριστουγεννιάτικος, αποκριάτικος ή Πασχαλινός που αναβει ταυτόχρονα με τον εν γένει Δημοτικό φωτισμό;
3) Ποιό είναι το έργο σας στην Τ.Κ Χωστίων στα έξι χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής του Δ.Θηβαίων; Μπορείτε να μας απαντήσετε;Προφανώς κανένα μα κανένα.
Βλέπουμε όμως στα τηλεοπτικά κανάλια να δίνουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Θηβαίων για την επιτυχία της εκδήλωσης του βλάχικου γάμου στην Θηβα.
Θα θέλαμε ομως να γνωρίζουμε σε ποιό μπουλούκι ανήκε ο Δήμαρχος .Στο μπουλούκι της Νούσας η στο μπουλούκι του γαμπρού;       
Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη απο τους συμπολίτες μου για το σκωπτικό ύφος του γραπτού μου λόγου, αλλά εσείς Κύριοι της Δημοτικής Αρχής τί θα κάνατε στην θέση μου; Κρίμα που πιστεύαμε όλοι οτι  με τον Δήμο θηβαίων θα λύναμε πολλά προβλήματα αλλά δυστυχώς είναι όλα άλυτα.

                                   Ο ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ  ΧΩΣΤΙΩΝ


                                    ΔΕΔΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

25 θέσεις εργασίας στην Ε. Α.Β.



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων για την υλοποίηση είτε προγραμμάτων συνδεόμενων με ξένους πελάτες είτε της βασικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα για τις λειτουργικές ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής που εδρεύουν στην Τανάγρα (Σχηματάρι Βοιωτίας). Οι θέσεις είναι:

    20 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΟΜΗΣ
    5 ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΙ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στις ακόλουθες διευθύνσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε., Τ.Θ. 23, ΤΑΝΑΓΡΑ, 32009, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε., ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4, 11527, ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού υπόψη κ. Δημήτριου Γκότση (τηλ. επικοινωνίας: 2262-0-52030). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο εργοστάσιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ A.E.) Τανάγρα, Σχηματάρι Βοιωτίας, στα γραφεία της (ΕΑΒ Α.Ε.) στον Πύργο Αθηνών (Μεσογείων 2-4, Αθήνα) και στο χώρο Ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των Δήμων Αθηναίων και Τανάγρας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Θήβα: Σοκάρει η περιγραφή του ιατροδικαστή – Δεν αναγνωριζόταν κανείς-Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν είχε πέσει σε βενζινάδικο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στη Θήβα – Χρειάστηκε εξέταση DNA για να αναγνωριστούν οι επιβάτες της μοιραίας Πόρσε – Σκοτώθηκαν όλοι ακαριαία

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του ιατροδικαστή, Γιώργου Ντιλέρνια που πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση στα θύματα του τροχαίου που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι σοροί.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Star και οι 4 σοροί έφεραν σοβαρότατες κακώσεις που προέκυψαν από τη σφοδρή σύγκρουση και μαρτυρούσαν ότι ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Ο ιατροδικαστής συνέχισε λέγοντας πως οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε μετά την σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν τόσο μεγάλες, που η απανθράκωση ενδεχομένως να κάλυψε αρκετές άλλες κακώσεις.

Συγκεκριμένα , η 33χρονη μητέρα είχε κατάγματα στον αυχένα, ενώ το τρίχρονο αγοράκι της είχε κρανιοεγκεφαλικές βαριές κακώσεις, όπως και ο οδηγός της μοιραίας Porsche, Γιώργος Βακάκης. «Φανταστείτε πώς είναι ένας διακόπτης ηλεκτρικού ρεύματος. Τον κλείνεις κι αυτό είναι» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, αναφερόμενος στον ακαριαίο θάνατο των τεσσάρων.

Μάλιστα τόνισε ότι καμία από τις τέσσερις σορούς δεν αναγνωριζόταν μετά το φρικτό τροχαίο. «Σκεφτείτε ότι για τους δύο επιβάτες της Porsche χρειαστήκαμε τεστ DNA» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.
«Ήταν σοκαριστικό το βίντεο του πως έγινε όλο. Φανταστείτε αν αυτό το αμάξι έμπαινε σε βενζινάδικο, σε μία αντλία βενζίνης τι μπορούσε να γίνει και αν εκεί υπήρχαν και άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα με οικογένειες», υπογράμμισε ο κ. Ντιλέρνια
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Ανεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεάμ Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στα ηπειρωτικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 19 κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 17 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ