Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η ομάδα του Let’s Do It Greece στη Λιβαδειά


Οι Levadistas για ακόμα μια χρονιά συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’s Do It Greece. Στο δρόμο για τις 2 Απριλίου υποδεχόμαστε στην πόλη μας τους συντονιστές της καμπάνιας, τα παιδιά που εμπνεύστηκαν και οργανώνουν πανελλαδικά την προσπάθεια αυτή.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, 11.30 στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας καλούμε όλους τους φορείς, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες να τους τιμήσουμε με την παρουσία μας, να τους αγκαλιάσουμε, να μάθουμε από αυτούς και να τους μεταδώσουμε την δική μας θετική ενέργεια.

Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στις 2 Απριλίου 2017 συντονιζόμαστε Πανελλαδικά με ομάδες και οργανώσεις εθελοντών και αναβαθμίζουμε ποιοτικά κάθε γωνιά της χώρας μας.
364 μέρες προετοιμαζόμαστε. 1 ημέρα καθαρίζουμε την Ελλάδα. Η ομάδα του Let’s Do It Greece στη Λιβαδειά.

Οι Levadistas για ακόμα μια χρονιά συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’s Do It Greece. Στο δρόμο για τις 2 Απριλίου υποδεχόμαστε στην πόλη μας τους συντονιστές της καμπάνιας, τα παιδιά που εμπνεύστηκαν και οργανώνουν πανελλαδικά την προσπάθεια αυτή.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, 11.30 στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας καλούμε όλους τους φορείς, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες να τους τιμήσουμε με την παρουσία μας, να τους αγκαλιάσουμε, να μάθουμε από αυτούς και να τους μεταδώσουμε την δική μας θετική ενέργεια.

Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στις 2 Απριλίου 2017 συντονιζόμαστε Πανελλαδικά με ομάδες και οργανώσεις εθελοντών και αναβαθμίζουμε ποιοτικά κάθε γωνιά της χώρας μας.
364 μέρες προετοιμαζόμαστε. 1 ημέρα καθαρίζουμε την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση - Σχέδιο Απόφασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων

 Αγαπητοί συμπολίτες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Η Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καλεί όλους τους φορείς και τα σωματεία της πόλης να στηρίξουν το παρακάτω σχέδιο απόφασης κατά την συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.

Ειδικότερα καλεί τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς να υιοθετήσουν, να συζητήσουν και να υπερψηφίσουν το σχέδιο.
Η Γενική Συνέλευση της
Αντιρατσιστικής Αντιφασιστικής
Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς
Σχέδιο Απόφασης
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων:
επιβεβαιώνοντας: την αναγνώριση ως πολιτικού θέματος και υποχρέωση της δημοτικής αρχής να προασπίσει τον λαό απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής της ιδεολογίας, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2017, περί αμέριστης συμπαράστασης στο Δήμαρχο Πατρέων, κο Κώστα Πελετίδη,
αναγνωρίζοντας ότι: τα τελευταία χρόνια η Χ.Α., ταυτόχρονα με το προς δικαστική εξέταση εγκληματικό της έργο, επιδόθηκε σε μία βιομηχανία δικαστικών διώξεων απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιφασιστικού αγώνα, με στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την παύση κάθε αντίδρασης ενάντια στη νεοναζιστική οργάνωση,
λαμβάνοντας υπόψη: το πανελλαδικό κίνημα συμπαράστασης, τη δίκη και την πανηγυρική αθώωση στις 23 του Φλεβάρη του δήμαρχου κου Πελετίδη, όταν μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, αρνήθηκε να παραχωρήσει δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο στην Χ.Α. με αποτέλεσμα να δεχθεί μήνυση από τον, τότε, βουλευτή Αχαΐας της Χ. Α., Μιχάλη Αρβανίτη,
αναγνωρίζοντας: την ξεκάθαρη στάση την οποία πήρε ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας απέναντι στη ναζιστική οργάνωση και τις βλαπτικές και σοβαρές συνέπειες της προπαγάνδας της στο λαό της Πάτρας,
αναγνωρίζοντας: την πρόσφατη ανακοίνωση (10 Μαρτίου 2017) του Δήμου Λαρισαίων που κήρυξε τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ανεπιθύμητο, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι επρόκειτο να μεταβεί για να μιλήσει στην πόλη της Λάρισας,
λαμβάνοντας υπόψη: την μαρτυρική ιστορία του τόπου, τα θύματα, τους αγώνες των κατοίκων και τα ανεξίτηλα σημάδια από το σαρωτικό πέρασμα του Ναζισμού από το νομό αλλά και την πόλη που η κεντρική της πλατεία έχει μνημείο εκτελεσμένων από τους ναζί,
επιβεβαιώνοντας ότι: ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στη Λιβαδειά, την πόλη που με ανθρωπιά άνοιξε τις πόρτες των σπιτιών της στους κατατρεγμένους πρόσφυγες,
λαμβάνοντας υπόψη: την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ναζιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα,
Το δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αποφασίζει:
Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα, δεν προσκαλούνται και δεν απολαμβάνουν τιμητικής μεταχείρισης σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λεβαδέων.

από αντιφασιστική λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Χρήματα από τις "Ουράνιες Ευχές" στα Ειδικά Σχολεία Λιβαδειάς από τη Δήμαρχο Λεβαδέων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου παρέδωσε σήμερα, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και στον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Ηλία, το χρηματικό ποσό των εκατό ογδόντα ευρώ για κάθε σχολείο, το οποίο συγκεντρώθηκε από την πώληση των αιωρούμενων φαναριών για την εκδήλωση “Ουράνιες Ευχές” που πραγματοποιήθηκε από τη Δήμο Λεβαδέων κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στη Λιβαδειά”.
Η Δήμαρχος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μικρό συμβολικό χρηματικό ποσό, αλλά μεγάλης συναισθηματικής αξίας, καθώς συγκεντρώθηκε από παιδιά της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσφέρεται για την κάλυψη αναγκών των δύο σχολείων. Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξιέπαινη δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, οι οποίοι προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των παιδιών με αναπηρία.
Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και τους εθελοντές για την στήριξη τους που είναι πολύτιμη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λαμία η συνάντηση των αιρετών της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση διευρυμένης Συνεδρίασης με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και τις επικείμενες αλλαγές του «Καλλικράτη». Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τις 20 Μαρτίου 2017, στις 12:00 μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Κάστρου Λαμίας, στη Λαμία. Θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Πατούλης καθώς και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Κ.Ε.Δ.Ε., τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, καθώς και οι Δήμαρχοι και τα Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων των δύο Περιφερειών.

Αντικείμενο της διευρυμένης αυτής συνεδρίασης θα αποτελέσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις επικείμενες αλλαγές του «Καλλικράτη», στη βάση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Επιτροπής του Άρθρου 5 του Ν. 4368/2016 του Υπουργείου Εσωτερικών
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί, δημοσιογράφους και ΜΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, σε Συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρηθεί στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη Λαμία, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 11:00 π.μ., με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ο κ. Υπερήφανος, Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού και ο κ. Κωτσός, Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου. Θα συντονίζει, ως οικοδεσπότης,  ο κ. Υπερήφανος.
Αντικείμενο της Συνέντευξης Τύπου θα αποτελέσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι προωθούμενες αλλαγές του «Καλλικράτη», στη βάση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατέθεσε η Επιτροπή του Άρθρου 5 του Ν.4368/2016, του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε μια τόσο σημαντική διαδικασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η φωνή των αιρετών τεχνηέντως αποσιωπήθηκε. Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημερώνονται οι αιρετοί όλης της χώρας, με σκοπό, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, να ακουστεί επιτέλους η φωνή των Αυτοδιοικητικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διευρυμένη συνεδρίαση των αιρετών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας
& της Θεσσαλίας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση
και τις επικείμενες αλλαγές του Καλλικράτη
Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Κάστρου Λαμίας
(Λαμία) 20 Μαρτίου 2017



Διαβάστε Περισσότερα »

Καρακώστας:Hot spot 5 αστέρων για τους «πρόσφυγες» στη Θήβα!-ΒΙΝΤΕΟ


Με τον Ελληνικό Λαό να πνίγεται στα χρέη και να ασφυκτιεί υπό το βάρος των ολοένα και αυξανόμενων φορολογικών βαρών, το αντεθνικό Κράτος προχώρησε μετά τυμπανοκρουσιών στα εγκαίνια "hot spot" στη Θήβα, το οποίο πρόκειται να στεγάσει άγνωστο για την ώρα αριθμό «προσφύγων».

Την ίδια λοιπόν περίοδο κατά την οποία Έλληνες αυτοκτονούν, χάνουν τις περιουσίες τους, μεταναστεύουν στο εξωτερικό εξαιτίας του μνημονιακού φορο-τυφώνα που σκεπάζει τη χώρα εδώ και επτά έτη, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ με την συγκατάθεση και της ΝΔ προχωρά στην παραχώρηση προνομίων προς τους λαθρομετανάστες, προνόμια τα οποία οι δοκιμαζόμενοι Έλληνες δεν βλέπουν ούτε με το κιάλι…


Στο πλαίσιο αυτό, 130 κοντέινερ με όλες τις ανέσεις, τοποθετήθηκαν στη Θήβα προς χάριν των «προσφύγων» που βρίσκονται στο Ελληνικό και πρόκειται να μεταφερθούν στη Βοιωτία. Τα εγκαίνια της συγκεκριμένης δομής έτυχαν της ενθουσιώδους κάλυψης από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και τον τοπικό βουλευτή του Σύριζα να πανηγυρίζουν πως «από τις σκηνές περάσαμε σε κανονικά σπίτια»!

Φανταστείτε τα μισά μόνο απ’ όσα κάνει για τους «πρόσφυγες» η κυβέρνηση, να τα έκανε για τους συμπατριώτες μας που πλήττονται βάναυσα από την φοροεισπρακτική πολιτική των Μνημονίων, πόσο θα ανακούφιζε χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν σήμερα να ανταπεξέλθουν οικονομικά και βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση.

Ευάγγελος Καρακώστας Βουλευτής Βοιωτίας Χρυσής Αυγής
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τηλεοπτικό σποτ για τους 1.000 οπλίτες που θέλει να προσλάβει το Υπουργείο Άμυνας

   




Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ το τηλεοπτικό σποτ για την προσέλκυση ενδιαφερόμενων για τις 1.000 θέσεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια για την κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα έπεσαν και οι σχετικές υπογραφές στην υπουργική απόφαση.

Οι 1.000 ΟΒΑ θα κατανεμηθούν ως εξής:

    600 για το Στρατό Ξηράς,
    200 για το Πολεμικό Ναυτικό και
    200 για την Πολεμική Αεροπορία.
 Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις στο Κωπαϊδικό Πεδίο


Σχετ: Το υπ’ αρίθμ.:2923/3-3-2017 έγγραφο του Τμήματος Αγροτικής Οικ/μίας Αλιάρτου της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Βοιωτίας.

Το Τμήμα Αγροτικής Οικ/μίας Αλιάρτου της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Βοιωτίας, με το παραπάνω σχετικό έγγραφό του, και ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου ενημερώνει ότι οι καλλιεργητές της Κωπαΐδας, καθώς και οι ιδιοκτήτες σκαπτικών μηχανημάτων (σε εφαρμογή του άρθρου 14 του Κανονισμού Άρδευσης του Κωπαϊδικού πεδίου), απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη έγκριση από το Τ.Α.Ο. Αλιάρτου, εκτέλεση οποιωνδήποτε έργων και εργασιών εντός  της περιοχής δικαιοδοσίας του, που ενδέχεται να διαταράξουν την ομαλή ροή των υδάτων ή να προκαλέσουν βλάβες στο αποστραγγιστικό – αρδευτικό δίκτυο.

Σε αντίθετη περίπτωση το Τ.Α.Ο. Αλιάρτου θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να επιβάλλει στους παραβάτες τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Άρδευσης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Την παραίτησή του υπέβαλλε στη Δήμαρχο Λεβαδέων ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθοχωρίου


 Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανθοχωρίου κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπέβαλλε σήμερα στη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου την παραίτησή του, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.
Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος κατά τόπον Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καπλάνης ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Αγγελόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν τα  2,5 αυτά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κατά γενική ομολογία επιλύθηκαν προβλήματα που αφορούσαν στην τοπική κοινότητα, ενώ και οι τρεις δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για το καλό της τοπικής κοινωνίας.
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία,Εύβοια και Φθιώτιδα

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Συνελήφθησαν χθες (14-03-2017), σε περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά έξι (6) άτομα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

•    (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    (1) ημεδαπός στη Λαμία & (1) αλλοδαπός στην Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και

•    (1) ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
                                                                                                                            


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Δήμαρχο Λεβαδέων ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς Πύραρχος κ.  Γεώργιος Σηφάκης, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος ευχήθηκε στο νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σηφάκη καλή επιτυχία, δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα, ενώ από την πλευρά του ο Πύραρχος κ. Σηφάκης εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Λεβαδέων. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας τους, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Διαχείρισης Συντήρησης Οχημάτων κ. Χρήστος Παπαθανασίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αικατερίνη Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κωτσαδάμ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Καραμάνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή η πεζοπορία του Δήμου Λεβαδέων στο “Κωρύκειον Άντρον”

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017  πεζοπορία στο “Κωρύκειον Άντρον”, η οποία είχε προγραμματισθεί για την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.
Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 π.μ. στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο – ΟΤΕ) για να εξυπηρετηθούν όσοι και όσες δεν διαθέτουν Ι.Χ.. 
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. από τα Λιβαδειά Παρνασσού (Ταβέρνα Στέκι). Η διαδρομή είναι εύκολη (δασικός δρόμος), διάρκειας 2 περίπου ωρών, κατάλληλη και για παιδιά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: κ. Βασίλης Αναστασίου, 22613-50834 και κ. Σωτήρης Καρβούνης 6976332156.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΑΣ


Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών προσκαλεί όλα τα μέλη του στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με θέμα τις: «Δυνατότητες που παρέχει στους αγρότες της Περιφέρειάς μας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, στην οδό Λουκά Μπέλλου 17.

Με εκτίμηση,
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού στη Θήβα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2017 στο 1ο Λύκειο Θήβας. Οι αγώνες διοργάνωθηκαν από το Σκακιστικό Όμιλο Θήβας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς, το Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από την Θήβα, την Λιβαδειά, τη Χαλκίδα, τον Ορχομενό, τον Μώλο, την Άμφισσα, τον Άγιο Θωμά, το Δίστομο και την Αμφίκλεια κατέκλυσαν τις αίθουσες του σχολείου και αγωνίστηκαν για την πρόκριση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Οι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα και μετάλλια ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του 1ου Λυκείου Θήβας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τον αρχιδιαιτητή Κο Παναγιώτη Μεγαλιό και τους 12 διαιτητές που εξασφάλισαν την ομαλή τέλεση των αγώνων καθώς και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) για την παρουσία της στο χώρο των αγώνων.

Τίμησαν το πρωτάθλημα με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κος Χρ. Δημητρίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κος Μιχ. Γιαννιός, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Κος Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Θήβας Κος Βασίλης Τσιάμαλος και πλήθος γονέων και συνοδών.




Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Σύλλογο Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ" στο Κλειστό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις και βροχές θα επικρατήσουν και σήμερα

Η ορατότητα έως και τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ
Σήμερα Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι νεφώσεις θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές και ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο, και την Κρήτη.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Η ορατότητα έως και τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες ώρες με τοπικές βροχές βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σωματική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια στον Αγιο Θωμά Τανάγρας από το ΠΥΣΤΕΤ

Εκδήλωση με Θέμα: 'Σωματική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια' διοργάνωσε στον Αγιο Θωμά Τανάγρας το Παρατηρητήριο & Κέντρο Παραγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας (ΠΥΣΤΕΤ), στα πλαίσια της 2ης Εβδομάδας προαγωγής υγείας.
Ικανός αριθμός συγχωριανών συμμετείχε στην ενημέρωση, στο τέλος της οποίας προσφέρθηκε ελαφρύ κέρασμα.
Την ομάδα του ΠΥΣΤΕΤ που προσήλθε στο χωριό μας για την ενημέρωση αποτέλεσαν οι:

    Ιωάννης Κουτελίδας | Επικοινωνιολόγος MA, συνεργάτης του ΠΥΣΤΕΤ
    Αναστασία Πανταζοπούλου | Ιατρός Εργασίας & Δημόσιας Υγείας MD
    Πέπη Τσότσου | Μοριακή Βιολόγος, επιστημονικός συνεγάτης του ΠΥΣΤΕΤ
    Φώτης Τσίχλας | Ψυχολόγος MSc, ερευνητής prolepsis

καθώς και ο γυμναστής Κώστας Καρλατήρας, ο οποίος επέδειξε ασκήσεις σωματικής βελτίωσης.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ