Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Oμιλία για την Επανάσταση του 1821 στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον ουρανό της Κωπαΐδας γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Κώστας Μπακογιάννης


Στον αέρα κυριολεκτικά γιόρτασε τα γενέθλια του ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος σήμερα κλείνει τα 39 του χρόνια.
Ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην Κωπαΐδα για να κάνει ελεύθερη πτώση, ενέργεια την οποία αφιέρωσε σε έναν αδικοχαμένο φίλο του, που υπηρετούσαν μαζί στους αλεξιπτωτιστές.

«Είπα να γιορτάσω τα γενέθλια μου με ελεύθερη πτώση! Στη μνήμη του Θοδωρή Παντελάκη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσω ποτέ...»

Σύμωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr ο Θοδωρής Παντελάκης ήταν φίλος του Κώστα Μπακογιάννη και ίδια σειρά στους καταδρομείς - αλεξιπτωτιστές, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πτώσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καρακώστα για τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο Άσκρης και την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Μουσών

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Καρακώστα σχετικά με τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο Άσκρης και την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Μουσών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο Άσκρης και την αξιοποίηση της Κοιλάδας των Μουσών»


Το Αρχαίο Θέατρο Άσκρης, βρίσκεται στην Κοιλάδα των Μουσών ή Άλσος των Ελικώνιων Μουσών, στις ανατολικές  υπώρειες του όρους Ελικώνα.  Πρόκειται για οικοδόμημα που χρονολογείται από τα τέλη του 3ου π.Χ. αιώνα. Οι  πρώτες ανασκαφές διεξήχθησαν κατά το έτος 1890 υπό την αιγίδα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πλην όμως τα έργα των ανασκαφών δεν ολοκληρώθηκαν. Έκτοτε το Αρχαίο Θέατρο εγκαταλείφθηκε και σκεπάστηκε με μπάζα και κοπριές από τα αιγοπρόβατα που σταβλίζονταν εκεί. Περί το έτος 2016, με πίστωση ποσού ύψους 50.000 ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, άρχισαν εκ νέου οι ανασκαφές μετά και από την δέουσα γεωφυσική έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων. Παρά ταύτα δεν υπήρξε η ανάλογη πρόοδος. Αντί αυτού , η ανασκαφή που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αφορά μια τομή  εμβαδού 3Χ3 και βάθους 0,5-1,5 μέτρων, καθώς και μία έτερη τομή στη βάση του σκηνικού οικοδομήματος ανάλογων διαστάσεων, επί του φαινόμενου δαπέδου της σκηνής. Το Αρχαίο Θέατρο μπορεί και είναι δέον να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων γεγονός που αφ’ ενός μεν θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Νομού Βοιωτίας και αφ’ ετέρου θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη. Ήδη ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Άσκρης υπό την επωνυμία ‘’Ο Ησίοδος’’, με σχετικό ψήφισμα επιθυμεί να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς διαμόρφωση της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου, υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και όλων των θεσμικά εμπλεκόμενων Αρχών, με γνώμονα την ανάδειξη της Κοιλάδας των Μουσών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Πώς εξηγείται, ότι το χρηματικό ποσό ύψους 50.000 ευρώ που πιστώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ολοκλήρωση των ανασκαφών, δαπανήθηκε για να ανασκαφεί ένας λάκκος τον οποίο θα μπορούσε να ανασκάψει ένα μικρό συνεργείο εργατών εντός 1 ημέρας αντί να προκύψει η ολοκλήρωση  του σχετικού έργου;

Ποιες οι προθέσεις των αρμοδίων σχετικά με την οριστική μορφή που θα λάβει ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου, δεδομένης της πολιτιστικής σημασίας καθώς και της περαιτέρω αξιοποίησης της Κοιλάδας των Μουσών;

Προτίθεστε να συνεργαστείτε με τους τοπικούς συλλόγους  με σκοπό την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων;

Αθήνα,  14/03/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων-ΦΩΤΟ



Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τελέστηκε το εσπέρας της Τετάρτης 15 Μαρτίου ε.έ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βαγίων. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από δύο τόνοι ναρκωτικών έγιναν στάχτη σε υψικάμινο-ΒΙΝΤΕΟ


Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από υποθέσεις που χειρίσθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας καταστράφηκαν την Τετάρτη, με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι ποσότητες προέρχονται από παλαιότερες υποθέσεις που χειρίσθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε με καύση σε υψικάμινο, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι Προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας

Ειδικότερα καταστράφηκαν πάνω από:

    2,4 τόνοι κάνναβης
    57,7 κιλά κοκαΐνης,
    4,6 κιλά ηρωίνης,
    1,9 κιλά οπίου και
    731 δενδρύλλια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι, το 2016 και το πρώτο δίμηνο του 2017, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν συνολικά 12.333 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 16.042 άτομα για αδικήματα που αφορούν τα ναρκωτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση κατα του ρατσισμού στη κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                    
                ΚΑΛΕΣΜΑ

             Το Εργατικό Κέντρο  Λιβαδειάς καλεί στις 18 ΜΑΡΤΗ , ώρα 11.30΄π.μ.στην  κεντρική πλατεία Λιβαδειάς , διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

  Στις 18 Μάρτη το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, ώρα 11:30΄ π.μ. τους εργαζόμενους ,τους ανέργους και τους συνταξιούχους να ενώσουν τις φωνές τους, με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Υψώνουμε τις γροθιές μας μαζί με τους ίδιους τους πρόσφυγες και διαδηλώνουμε για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενάντια στους κοινά υπαίτιους για την δυστυχία, την φτώχεια και τον πόλεμο.
Οι πρόσφυγες, οι «χωρίς χαρτιά», οι αποκλεισμένοι, οι αναλώσιμοι, είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων μαζών, αναπόσπαστο τμήμα της τάξης μας. Θύματα της πάλης για επικράτηση των αντιμαχόμενων καπιταλιστικών φατριών. Κάθε χτύπημα σε αυτούς προετοιμάζει, και τώρα όπως και στο παρελθόν τα χτυπήματα ενάντια στο σύνολο των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας.
Ανοίγουμε το δρόμο της κοινής πάλης γιατί μόνο μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Τα πραγματικά τείχη που μας εμποδίζουν είναι αυτά του φόβου και πρέπει να τα γκρεμίζουμε κάθε μέρα, στα σχολεία και στις γειτονιές μας.
      Έτσι θα γκρεμίσουμε το τείχος στον Έβρο και της Ευρώπης-Φρούριο, θα ξηλώσουμε τη Συμφωνία E.E.-Τουρκίας μαζί με όλες τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου.
    Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς πέρα από περισσότερη δυστυχία.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για να δώσουμε το μήνυμα απέναντι στις φασιστικές ακροδεξιές πολιτικές των: Χ.Α.,ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και της Ε.Ε.

                                 Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
   

Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.Π.Ο.Α.Κ:Όχι στην επαναφορά της βιντζότρατας στον Κορινθιακό Κόλπο



 
«Επιστολές παρέμβασης του Σ.Π.Ο.Α.Κ.
προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου
& Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο».


Θέμα: Α) Αίτημα απαγόρευσης βιντζότρατας και συρόμενων αλιευτικών εργαλείων στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. υποβλήθηκε επιστολή παρέμβασης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως κάτωθι:

«Κύριε Υπουργέ,
Όπως ενημερωθήκαμε, με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης 6719/146097 της 30-12-2016, θεσπίστηκε διαχειριστικό σχέδιο για την βιντζότρατα που με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελούσε υπό απαγόρευση μέχρι τον Δεκέμβριο 2014.
Ξέρετε καλά, ότι το διαχειριστικό σχέδιο θα πρέπει να θέτει σαν στόχο την αποκατάσταση των ιχθυοαποθεμάτων σε επίπεδα ανώτερα των σημερινών. Πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επιστροφή της βιντζότρατας, η οποία λειτουργεί κοντά στις ακτές και σαρωτικά; Γιατί κάνετε κάτι, για δεύτερη φορά, το οποίο σφοδρά κατηγορήσατε λίγους μήνες πριν γίνεται Υπουργός; Γιατί υποκύπτετε στις απαιτήσεις μιας μικρής πλειοψηφίας αγνοώντας τα απελπισμένα καλέσματα του 95% των αλιέων; 
 Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» εκπροσωπώντας τους 13 Δήμους – Μέλη του γύρω από τον Κορινθιακό και έχοντας την ευθύνη της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στηρίζοντας τους αλιείς της περιοχής αυτής, ζητά να ανακαλέσετε την εν λόγω απόφαση και να επιμείνετε στην οριστική απαγόρευση της βιντζότρατας, καθώς και άλλων συρόμενων αλιευτικών εργαλείων.
Σας προτρέπει να απαγορεύσετε την αλιεία την χρονική περίοδο από Νοέμβριο έως Απρίλιο, προστατεύοντας τα αλιεύματα του Κορινθιακού Κόλπου, έτσι ώστε η αλιεία να ξαναγίνει πηγή πλούτου για την χώρα μας.
Σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα όλων μας.»

Θέμα: Β) Οδηγία Ε.Ε. 2015/725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό την μείωση              της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς.

Επιπρόσθετα, υποβλήθηκε επιστολή παρέμβασης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο, αναφορικά με την μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως κάτωθι:

«Κύριε Υπουργέ,
Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» στηρίζει τις προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά την διάρκεια του 26ου Συνεδρίου Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) με θέμα: "Περιβάλλον και πλαστικό. Η πλαστική σακούλα" (Κόρινθος, 11-13 Νοεμβρίου 2016), στο οποίο ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συμμετείχε ως συνδιοργανωτής και ζητά να λάβετε υπόψη σας, όλες τις απόψεις – προτάσεις που κατατέθηκαν στο εν λόγω Συνέδριο.
Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. έχοντας την ευθύνη της προστασίας του Κορινθιακού και αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από την κατανάλωση λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, είναι στη διάθεσή σας να βοηθήσει με κάθε μέσο στην εφαρμογή των όποιων αποφάσεων, εσείς καταλήξετε.
Για τον ίδιο λόγο, έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η οποία θα υλοποιήσει δράσεις σχετικά με την μείωση της πλαστικής σακούλας στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών των Δήμων – Μελών του Συνδέσμου για τις συνέπειες της πλαστικής σακούλας.
Βέβαιοι ότι θα στηρίξετε τον αγώνα μας για την Προστασία και Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

                                                                                                             Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                   
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                      

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας τα προβλήματα και η εξαθλίωση των προσφύγων όχι μόνον παραμένουν, αλλά διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνυπέγραψε αυτή τη ρατσιστική συμφωνία ντροπής, έχει μετατρέψει τα κέντρα «υποδοχής» των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Μόριας στη Λέσβο. Επιπλέον, η πολιτική αυτή στρώνει το έδαφος στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που έχοντας ως όχημα «αγανακτισμένους γονείς» προσπαθούν να εμποδίσουν τη φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία αλλά και γίνονται προκλητικοί στη δίκη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, προκαλώντας ακόμα και τη μητέρα του.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μάρτη, καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από σωματεία, πολιτικούς φορείς, συλλογικότητες, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Σάββατο 18 Μάρτη στην Αθήνα , αλλά σε κάθε σημείο της χώρας .Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όλοι όσοι υποφέρουν απ’ την πολιτική των μνημονίων έχουν κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και μαζί μπορούν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , συνυπογράφει το ψήφισμα για τις συγκεντρώσεις του Σαββάτου, Διεθνούς Ημέρας κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας, και ενώνει τη φωνή του με όλους αυτούς που ζητούν να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας.

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή Ντοκιμαντέρ '' Ζωγράφοι της Σχολής του Μονάχου '' στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για εξαφάνιση 38χρονου από τα Οινόφυτα-BINTEO


Κινδυνεύει η ζωή του, μπορείτε να βοηθήσετε;

Από το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου έχει να δώσει σημεία ζωής ο 38χρονος Γιάννης Δημόπουλος από τα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Έχει ύψος 1,70 εκ. καστανά μάτια και κανονικό βάρος.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι φόρμα με αθλητικά παπούτσια και λαδί μπλούζα ή μπουφάν. Πιθανολογείται ότι κατευθύνθηκε προς την Χαλκίδα.

Επειδή κινδυνεύει η ζωή του, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, σήμανε συναγερμός από την Γραμμή Ζωής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι και για την τράπεζα Πλαταιών

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μελισσοχώρι και για την τράπεζα Πλαταιών. Ώρες 09:00 - 13:30
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών "Ωερόη"

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις: Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για 1.000 οπλίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εκδόθηκαν από τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας οι εγκύκλιοι για την κατάταξη των 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υλοποίηση της κοινής διυπουργικής απόφασης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών ορίστηκε η 27η Μαρτίου. Όσα υποβληθούν ύστερα από αυτή την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα.

Οι εγκύκλιοι έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των γενικών επιτελείων:

-Για το Στρατό Ξηράς ( www.army.gr)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
-Για το Πολεμικό Ναυτικό (www.hellenicnavy.gr) και
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
-Για την Πολεμική Αεροπορία (www.haf.gr)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Όπως είναι γνωστό, οι Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης θα κατανεμηθούν στα Τρία Όπλα για την κάλυψη αναγκών μάχιμων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ως εξής:

– 600 για τον Στρατό Ξηράς

– 200 για το Πολεμικό Ναυτικό

– 200 για την Πολεμική Αεροπορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει από για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ.

Ανεμοι βόρειοι στα ανατολικά 4 με 5 και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί πρόσκαιρα ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στο Ιόνιο, βορειοδυτικοί τοπικά στα βόρεια ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια πρόσκαιρα βορειοδυτικοί ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θεοκρασία: Από 12 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 15 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της EΛΜΕ Βοιωτίας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ - 2017


Πρόεδρος    Θειακούλης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος    Ρηγοπούλου Χριστίνα
Γεν. Γραμματέας    Μητρατζούλη Παρασκευή
Ταμίας    Πάγκαλος Ιωάννης
Οργ. Γραμματέας    Μητσικώστα Φωτεινή
Μέλος    Νικολαΐδου Ευαγγελία
Μέλος    Χρυσαφόπουλος  Κωνσταντίνος


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
Η   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,2R δυτικά της Χαλκίδας

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03.09 τα ξημερώματα της Πέμπτης δυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα δυτικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ