Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

"Άνοιξαν" τέσσερα σπίτια στα Χώστια,παράγινε το κακό


Επιδρομή στα χωριά της  περιοχής μας έχουν εξαπολύσει κακοποιοί,βάζοντας στο στόχαστρο κατοικίες.Μετά τα χθεσινά περιστατικά στη Δομβραίνα(Δείτε ΕΔΩ),ήρθε και η σειρά των Χωστίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,απο το Σάββατο μέχρι σήμερα κλέφτες άνοιξαν τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στα Χώστια,απογευματινές πάντα  ώρες,  χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα, αλλά ακόμα να μην τα έχουν δει οι ιδιοκτήτες τους.
Εκτιμάται πως οι κλέφτες γνωρίζουν πολύ καλά τα σπίτια πριν επέμβουν και ξεσηκώνουν ότι βρουν μπροστά τους, χωρίς βέβαια να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Στα τρία σπίτια  ξάφρισαν ότι μετρητό και χρυσαφικό υπήρχε, οι πληροφορίες μας μιλάνε για 1000 ευρώ και στο τέταρτο  σπίτι  το έκαναν άνω κάτω χωρίς να βρουν αυτά που θέλουν.
Ο Μάκης Δέδες κάτοικος των Χωστίων και τ.Πρόεδρος, δήλωσε στο permisospress, πως οι κάτοικοι του χωριού  είναι τρομοκρατημένοι  και κάθε μέρα ζουν με τον φόβο μήπως έρθουν αντιμέτωποι με τους κλέφτες και δεν ξέρουν τι θα συμβεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται καινούργια Μονοκατοικία στην Πέτρα Αλιάρτου-Φωτογραφίες

Πωλείται οικία καινούργια,στην Πέτρα Αλιάρτου, 75 τ.μ., σε οικόπεδο 310 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης της υπάρχουσας οικοδομής και οικοδόμησης ενός ορόφου ακόμα λόγω μεγάλου συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου. Έχει καλοριφέρ, τζάκι, κλειστή στεγασμένη ψησταριά, ηλιακό θερμοσίφωνα 3πλής ενέργειας και αμφιθεατρική απεριόριστη θέα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Επίσης, διαθέτει parking, υπόγεια αποθήκη και μεγάλο κήπο. Απέχει 95 χλμ. από Αθήνα και 50 χλμ. από Αράχοβα και Παρνασσό. 

Τηλ. Επικ. 697 3171869



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δυναμική Συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας στη FOOD EXPO 2017.


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με 51 επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών στην 4η διεθνή έκθεση «FOOD EXPO 2017», που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου στο Athens Metropolitan Expo.

Η υπεροχή των στερεοελλαδίτικων προϊόντων, όχι μόνο σε αριθμό, αλλά και σε ποιότητα, αναδύθηκε
μέσω της μεγαλύτερης έκθεσης Τροφίμων & Ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Πιο δυναμική και ανανεωμένη, η φετινή συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας ανέδειξε προϊόντα και ξεχωριστούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτά, προβάλλοντας στο εγχώριο και διεθνές κοινό τη δύναμη της στην παραγωγή και το εμπόριο, και την πραγματική εικόνα μιας Περιφέρειας που  “επιχειρεί”.

Το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, τόσο στο Hall 1, όσο και στο Hall 4 στην παράλληλη έκθεση OENOTELIA, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν επωφελείς εμπορικές συναντήσεις με μεγάλες εγχώριες και διεθνείς εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οργάνωσε παράλληλες δράσεις για την καλύτερη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων:

- Μοναδικές γαστρονομικές επιδείξεις έλαβαν χώρα καθημερινά στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας από τους καθηγητές και τους μαθητές του ΙΕΚ PRAXIS, με τίτλο «Προϊόντα & Γεύσεις από τη Στερεά Ελλάδα», προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αυθεντικό ταξίδι εκλεκτών γεύσεων.

- Γαστρονομική παρουσίαση στο MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE.
Τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Στερεάς Ελλάδας ανέδειξαν ταλαντούχοι chef από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, οι οποίοι δημιούργησαν πρωτότυπα πιάτα στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE αξιοποιώντας χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Στερεάς πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ ξεχωριστά προϊόντα της περιφέρειας συμμετείχαν σε γευστικές δοκιμές από τους καταξιωμένους chef.

- Καθημερινή προβολή των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας σε βιτρίνες στο χώρο του Mediterranean Food Experience.

- “Κέρασμα” από τη Στερεά Ελλάδα οργανώθηκε για τους επίσημους καλεσμένους της τελετής των εγκαινίων με σκοπό την προβολή των προϊόντων και των τοπικών συνταγών της περιφέρειας.


Συμμετοχή των εκθετών της περιφέρειας στις Β2Β συναντήσεις:
Συνολικά 332 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επιχειρηματιών της Στερεάς Ελλάδας με ξένους αγοραστές (hosted buyers) τους οποίους φιλοξένησε η διοργανώτρια εταιρεία καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμη Χειμάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Κώστα Αποστολόπουλο, όπου βρέθηκαν στο πλευρό των παραγωγών με στόχο την ενίσχυση της δικτύωση τους, αλλά και την προώθηση της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Χαρέμης νέος Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας



Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.),  όπως ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 51/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Χαρέμης Κωνσταντίνος και Αντιπρόεδρος ο κ.Τζουμανέκας Γεώργιος. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., ορίστηκε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Επιχείρησης, κα Στέλλα Δεληκωνσταντή.
Πριν τη συγκρότηση σε σώμα, πραγματοποιήθηκε η παράδοση -παραλαβή από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ κ. Αναστάσιο Καμούτση στον νέο Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χαρέμη.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων και οι κ.κ. Καμούτσης και Χαρέμης δήλωσαν τη στήριξή τους στις δράσεις της επιχείρησης, τονίζοντας τη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας της.  
Αναλυτικά η σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΗ.ΚΕ.Θ., είναι η εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.    ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.
1. ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος)    ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αντιπρόεδρος)     ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. ΤΥΡΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
4. ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ    ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
6. ΑΡΓΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ    ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
7. ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ     ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
8. ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΒΟΥΓΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
9. ΠΕΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΓΚΙΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
10. ΨΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
11. ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΜΠΑΡΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Η διάρκεια της θητείας των νέων μελών του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ λήγει με την ολοκλήρωση της δημοτικής θητείας.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2017



Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 20:30, ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής ο Δήμος θα σβήσει για μία ώρα ( από τις 20:30 έως τις 21:30) το δημοτικό φωτισμό της οδού Επαμεινώνδα και καλεί τους πολίτες να κάνουν το ίδιο στον δικό τους χώρο.

Τι είναι η Ώρα της Γης;
Το μεγαλύτερο κίνημα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία!
Ο σκοπός;
Να περάσουμε ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Γιατί έχουμε τη δύναμη να ξαναγράψουμε το μέλλον μας!
Τι πρέπει να κάνω;
Απλά να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Στη συνέχεια, είναι στο χέρι μας να δεσμευτούμε για απλές καθημερινές πράξεις, μικρά βήματα που μπορούν να φέρουν μεγάλο αποτέλεσμα.
Tι έχει καταφέρει σε 10 χρόνια παγκόσμιας κινητοποίησης η WWF;
Δες το ακόλουθο video: https://www.youtube.com/watch?v=CZp4LX4AYnM
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ



Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο, είχε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και την περιοχή και επιβεβαιώθηκε η θέληση για αγαστή συνεργασία του Δήμου με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην περιοχή μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων στην αθλήτρια των Special Olympics Βοιωτίας Μαρία Λαμπίρη

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εκφράζει τα συγχαρητήρια της προς  την αθλήτρια των Special Olympics Βοιωτίας Μαρία Λαμπίρη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο snowshoeing των 100 μ. στους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιούνται στην Αυστρία.
Ακόμη μια σπουδαία αθλητική διάκριση έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές διακρίσεις που αποσπούν οι αθλητές και οι αθλήτριες από την περιοχή μας, καταδεικνύοντας το πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται από τους προπονητές των αθλητικών συλλόγων που μαζί με τους αθλητές αγωνίζονται και πετυχαίνουν τους στόχους και τα όνειρά τους. 
Καλή συνέχεια στους αθλητές που βρίσκονται στην Αυστρία και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειες τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση Προαστιακού στα Βάγια ζητά απο τον Σπίρτζη ο Δήμαρχος Θηβαίων


Αίτημα  στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για
δημιουργία στάσης  Προαστιακού Σιδηρόδρομου στα Βάγια Δ. Θηβαίων

Αίτημα για δημιουργία στάσης Προαστιακού Σιδηρόδρομου στα Βάγια υπέβαλλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με έγγραφό του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην επιστολή του ζητά, επίσης, συνάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα.
Θυμίζουμε ότι στις 11/3/2017 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων για το εν λόγω θέμα.  Το αίτημα των δημοτών της Δ.Κ. Βαγίων και όμορων περιοχών προέκυψε μετά την έναρξη του πιλοτικού δρομολογίου του Προαστιακού “Αθήνα- Τιθορέα- Αθήνα”- που ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και το οποίο έχει ενδιάμεσες στάσεις στις περιοχές : Λιβαδειά, Αλίαρτο, Θήβα, Οινόη, Αυλώνα, Αφίδνες, Αγ. Στέφανο, ΣΚΑ, Αθήνα, Ρουφ.
Μεγάλος αριθμός κατοίκων των Δ.Ε. Βαγίων και Θίσβης του Δ. Θηβαίων καθώς και της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων μετακινούνται καθημερινά είτε για εργασία στην Αθήνα και στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων, είτε γιατί φοιτούν σε σχολές της Αθήνας και αναγκάζονται, με ενδιάμεσο σταθμό τη Θήβα, να χρησιμοποιούν δύο ή και παραπάνω δρομολόγια ΚΤΕΛ πέρα των αστικών συγκοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Eπίσης, οι κάτοικοι της Δ.Ε. Βαγίων και Θίσβης δεν μπορούν να μετακινηθούν καθημερινά προς Λιβαδειά (έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας), όπου υπάρχουν Δημόσιες  Υπηρεσίες προς εξυπηρέτησή  τους, διότι δεν υπάρχουν ούτε δρομολόγια ΚΤΕΛ.
Στη συνέχεια στις 15/3/2017 συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας στάσης στη θέση “Σφίγγα” και εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο  για την υποβολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως και για κάθε περαιτέρω ενέργεια.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
       Με το παρόν επιθυμούμε, αρχικά, να σας εκφράσουμε την ικανοποίηση όλων των πολιτών του Δήμου μας, για την έναρξη του πιλοτικού δρομολογίου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Αθήνα -Τιθορέα- Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στη Θήβα,  με το οποίο ικανοποιήθηκε ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας.
        Στη συνέχεια και στο πλαίσιο λειτουργίας του εν λόγω δρομολογίου, σας εκφράζουμε ένα ακόμα αίτημα, που αφορά τη δημιουργία μίας επιπλέον ενδιάμεσης στάσης του Προαστιακού στη Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Βαγίων του Δήμου Θηβαίων, σε σταθμό που λειτουργούσε στο παρελθόν από τον ΟΣΕ με την ονομασία “Σφίγγα”, για τους ακόλουθους λόγους:
         α. Η Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) Βαγίων( πρώην Δήμος Βαγίων) του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων με 3.500 κατοίκους περίπου, απέχει 15 χλμ από την στάση της Θήβας και 13 χλμ από τη στάση του Αλιάρτου.
           β. Ο πληθυσμός των όμορων Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων ( 5 Τοπικές Κοινότητες και 3 παραλιακοί οικισμοί) και Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ( 5 Τοπικές Κοινότητες) μαζί με τα Βάγια ξεπερνά τους 12.000 κατοίκους και το καλοκαίρι αυξάνεται λόγω των παραθεριστών στις εν λόγω παραλίες.
             γ. Μεγάλος αριθμός κατοίκων των παραπάνω Δ.Ε. μετακινούνται καθημερινά είτε για εργασία στην Αθήνα και στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων, είτε γιατί φοιτούν σε σχολές της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται με ενδιάμεσο σταθμό τη Θήβα, να χρησιμοποιούν δύο ή και παραπάνω δρομολόγια ΚΤΕΛ πέρα των αστικών συγκοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.  Eπίσης οι κάτοικοι της Δ.Ε. Βαγίων και Θίσβης δεν μπορούν να μετακινηθούν καθημερινά προς Λιβαδειά (έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας) όπου υπάρχουν Δημόσιες  Υπηρεσίες προς εξυπηρέτησή  των διότι δεν υπάρχουν ούτε δρομολόγια ΚΤΕΛ.
               δ. Η επαναλειτουργία αυτής της στάσης του ΟΣΕ ως στάσης Προαστιακού είναι αίτημα των κατοίκων όλων των παραπάνω Δ.Ε., που προέκυψε μετά από μεγάλη συνέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων (11/3/2017), παρουσία Βουλευτών και Αιρετών της περιοχής. Στη συνέχεια στις 15/3/2017 συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας στάσης στη θέση “Σφίγγα” ( επισυνάπτεται σε Φ/Α η ομόφωνη απόφαση).
           Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και αιτιολογημένο, ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας ή με όποιον άλλον αρμόδιο ορίσετε, με σκοπό να σας εκθέσουμε δια ζώσης  τους λόγους που το στηρίζουμε, σε χρόνο που εσείς επιθυμείτε.
              Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Είχαν όπλα στο σπίτι- κροτίδες,παράνομο καπνό και τσιγάρα στο μαγαζί


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και κατασχέθηκαν (19) περίπου κιλά καπνού & περισσότερα από (7.500) πακέτα τσιγάρων, άνευ ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης

Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα και οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πιστόλι, (92) φυσίγγια πιστολιού και (152) κροτίδες


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες  (21-03-2017) το μεσημέρι στα Οινόφυτα Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 & 35 ετών αντίστοιχα, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν στην περιοχή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (340) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων,
•    (1) πιστόλι με τη γεμιστήρα του, καθώς και
•    (7) φυσίγγια πιστολιού.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ακολούθως στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν επιπλέον συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    (18) κιλά & (950) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, εντός νάιλον συσκευασιών των (50) γραμμαρίων,
•    (7.230) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων,
•    (85) φυσίγγια πιστολιού, καθώς και
•    (152) κροτίδες, μεγάλου μεγέθους.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Xαμόγελο του Παιδιού-Πασχαλινό παζάρι στη κεντρική πλατεία Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Χαλιμούρδας:Ο "Ιπτάμενος" Αλιαρταίος με νέο ατομικό ρεκόρ

Ιπτάμενος ο Γιάννης Χαλιμούρδας.

Ο Αλιάρτιος Αθλητής του Πινδάρου Θηβών και αθλητής του Θοδωρή  Ξυδωνα σήμερα 21/3/2017 στην δεύτερη φάση του σχολικού πρωταθλήματος που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Θηβών σημείωσε μια εξαιρετική επίδοση στο άλμα εις ύψος αφού εκανε νέο ατομικό ρεκορ με 2.03 μ.
Να σημειώσουμε οτι ο Αθλητής προέρχεται απο ανάρρωση λόγω τραυματισμού
αλλα παρ ολα αυτά βρίσκεται αυτή την στιγμή  στους πρωταγωνιστές του άλματος εις ύψος  των εφήβων στην Ελλάδα !
Στόχος του Βοιωτού  Αθλητή ειναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκροσετο της Ιταλίας το καλοκαίρι του οποίου το όριο ειναι 2.12 μ.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Γιάννη!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ζεστή, βροχερή και με… σκόνη η Τετάρτη

Καιρός σήμερα: Με δύο διαφορετικά… πρόσωπα θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη (22/3) καθώς θα είναι ηλιόλουστος στα βόρεια και βροχερός στις νότιες περιοχές – Αναλυτική πρόγνωση για το υπόλοιπο της εβδομάδας
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν και στα Δωδεκάνησα. Υπαρκτό το ενδεχόμενο μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη.

Βαθμιαία βελτίωση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα μενονομένων όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδυνές ώρες στα δυτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν πρόσκαιρα οι νεφώσεις στα ορεινά όπου και θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός:  Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στα Δψδεκάνησα όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και από το βράδυ γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βιωματικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Στερεάς στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


Ένα σημαντικό επιστημονικό βήμα προεργασίας ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης που θα γίνει τον Μάιο στην Θήβα, πραγματοποιείται την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η γ.γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν αυτό το πανελλήνιας εμβέλειας τριήμερο  Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης με θέμα: '' Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης  και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα''.Το συνέδριο - η σημασία του οποίου στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αυτονόητη- θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα το Μάιο.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου συνεδρίου αξιοποιούνται στην Βοιωτία το (νέο) Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ο Ιερός Ναός Σκριπούς Ορχομενού, η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου. Στην Φθιώτιδα το ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας.Στην Εύβοια το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας και το Κάστρο Καράμπαμπα. Στη Φωκίδα το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου και στην Ευρυτανία τα πετρογέφυρα. Στους επιλεγμένους αυτούς τόπους θα διενεργηθούν βιωματικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων.

''Να θυμάσαι τα παιδιά''- Διδάσκοντας τη Σφαγή του Διστόμου

Έτσι είκοσι πέντε ( 25) εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, από την Στερεά Ελλάδα, συγκεντρώνονται την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στο Διστομο για να παρακολουθήσουν  ολοήμερο βιωματικό σεμινάριο μέσα στις υποβλητικές αίθουσες του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού. Το σεμινάριο αυτό είναι καρπός δημιουργικής συνεργασίας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ) και του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού (ΜΘΝ) Διστόμου, μια συνεργασία που σύμφωνα με την Διοίκηση του Μουσείου , θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Οι έμπειροι μουσειο-παιδαγωγοί και ιστορικοί ερευνητές του ΕΜΕ και η εκπαιδευτική ομάδα της Διοικούσας Επιτροπής του ΜΘΝ Διστόμου θα μοιραστούν με 25 εκπαιδευτικούς της Στερεάς προτάσεις, ιδέες και σχέδια δραστηριοτήτων με θέμα: << ''Να θυμάσαι τα παιδιά''- Διδάσκοντας τη Σφαγή του Διστόμου>>.
Το σεμινάριο είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου,Αράχωβας,Αντίκυρας, ο οποίος, με ιδιαίτερη φροντίδα συνέβαλε στην διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα του βιωματικού σεμιναρίου - όπως και αντιστοιχων στους άλλους προαναφερθέντες μουσειακούς/ιστορικούς τόπους- θα ανακοινωθούν στο Πανελλήνιου Συνεδρίου Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Θηβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο εργοστασίου στα Οινόφυτα

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στον προαύλιο χώρο εργοστασίου προκατασκευασμένων οικίσκων (κοντέινερ) στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, επιχειρώντας για την κατάσβεση της φωτιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ KAOUSSIS A. S.A ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ


Ευχαριστήριο
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την Kaoussis A., S.A. και τον κ. Καούση Ανδρέα προσωπικά για την ευγενική χειρονομία να συνδράμουν οικονομικά στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας με θέμα: « Οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Βαγίων μας ξεναγούν στο Καβίριο».

 Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας,  από την οποία βέβαια δεν εξαιρούνται και τα σχολεία, η ανιδιοτελής αυτή προσφορά αποτελεί έμπρακτη απόδειξη υποστήριξης  προς την τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα ειδικότερα αλλά και σεβασμού στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ