Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

5 απλές συμβουλές για να κλειδώσετε τους κλέφτες έξω από το σπίτι σας

Μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις,  σε σπίτια που σημειώθηκαν  τελευταίο διάστημα (Δείτε ΕΔΩ) και(ΕΔΩ), μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε μακριά  τους κλέφτες απο τις περιουσίες σας.

Το σπίτι σας είναι το κάστρο σας και είναι λογικό να θέλετε να κρατήσετε τα υπάρχοντα σας ασφαλή, είτε βρίσκεστε μέσα σε αυτό είτε μακριά του. Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς δεν αφορά μόνο τη περιουσία μας, αλλά και τις ζωές μας.Κακά τα ψέματα, όσο και αν νομίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί ανάμεσα μας. Υπάρχουν αυτοί που αν δεν έχουν ή επιθυμούν κάτι, δε θα διστάσουν ν’ απλώσουν το χέρι τους και να το πάρουν. Υπάρχουν λοιπόν σε γενικές γραμμές δύο είδη κλεφτών, αυτοί που αυθόρμητα αποφασίζουν να κλέψουν ένα σπίτι, επειδή πιστεύουν ότι μέσα έχει χρήματα ή κάποια πολύτιμα αντικείμενα κι εκείνοι που απλά βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας. Εννοείται πως και οι δύο κατηγορίες κλεφτών, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να είναι ένα σπίτι πλήρως και απόλυτα ασφαλές από κλοπές και διαρρήξεις. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες. Υπάρχουν τρόποι για να σταματήσετε μια ληστεία πριν καν να συμβεί. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό.

Συμβουλή 1: Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά σας !

Μπορεί η παραπάνω συμβουλή να σας φαίνεται αυτονόητη, ωστόσο, αν ρωτήσετε κάποιο αστυνομικό για το πως μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια, θα σας απαντήσει ότι συνήθως μπουκάρουν από μία ξεκλείδωτη πόρτα ή παράθυρο. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα το 34% των διαρρηκτών στις ΗΠΑ εισέρχονται στα σπίτια από ξεκλείδωτες μπροστινές πόρτες, ενώ το 23% μπαίνουν από ξεκλείδωτα παράθυρα.

Δεν έχει σημασία πόσο ασφαλής πιστεύετε ότι είναι περιοχή ή η γειτονιά σας, θα πρέπει πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρα σας, ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι. Αφήνοντας το σπίτι σας ξεκλείδωτο, στην ουσία καλείτε τους διαρρήκτες και τους άλλους εισβολείς σε “επίσκεψη”.
Συμβουλή 2: Εγκαταστήστε κλειδαριές ασφαλείας

Το κλείδωμα πορτών και παραθύρων μπορεί να είναι αρκετό για να κρατήσετε τους “ευκαιριακούς” κλέφτες μακριά από το σπίτι σας, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό για τους πιο έμπειρους ή “επαγγελματίες”, μιας που ξέρουν να παραβιάζουν τις κλειδαριές και μάλιστα γρήγορα κι εύκολα. Για την μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια σας, είναι καλό να εγκαταστήσετε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες και τα παράθυρα σας.

Γι’ ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε και πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα. Έτσι όχι μόνο εμποδίζετε τη πρόσβαση των διαρρηκτών σε αυτά, αλλά δεν τους επιτρέπετε και απλά να σπάσουν τη πόρτα κάποιο παράθυρο και να μπουκάρουν στο σπίτι για μία γρήγορη “επίσκεψη” κατά την οποία θα αρπάξουν τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα βρουν μπροστά τους (συνήθως πρόκειται για πορτοφόλια, κινητά και laptops).
Συμβουλή 3: Αφήστε τα φώτα σας ανοιχτά

Άλλη μία πολύ σημαντική συμβουλή πρόληψης διαρρήξεων που είναι σχεδόν αυτονόητη. Γιατί θα πρέπει πάντα το σπίτι σας να φωτίζεται με κάποιον τρόπο; Μα επειδή οι κλέφτες μισούν το φως. Γιατί το λέμε αυτό; Βάλτε για λίγοι τον εαυτό σας στη θέση του διαρρήκτη. Εάν επρόκειτο να ληστέψετε ένα σπίτι, θα προτιμούσατε ένα που φωτίζεται καλά, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους περαστικούς να δουν τις προσπάθειες διάρρηξης σας, ή ένα σκοτεινό στο οποίο οι προσπάθειες εισόδου σας θα καλύπτονται από το σκοτάδι και τις σκιές;

Για την καλύτερη ασφάλεια σας, μπορείτε να επενδύσετε και σε φώτα που λειτουργούν με ανιχνευτές κίνησης. Έτσι όχι μόνο θα πιάσετε τους κλέφτες εξ απήνης, αλλά αν κάποιοι γείτονες σας ξέρουν ότι λείπετε, τότε βλέποντας το φως θα καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σας.
Συμβουλή  4: Πάρτε έναν σκύλο

Τα σκυλιά, ανεξαρτήτου μεγέθους και ράτσας, δρουν αποτρεπτικά για τους κλέφτες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά γαβγίζουν και γενικά κάνουν πολύ φασαρία όταν κάποιος που δεν γνωρίζουν και δεν εμπιστεύονται προσπαθεί να μπει στον χώρο τους.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι δειλοί. Είναι απλά απελπισμένοι άνθρωποι και θέλουν να μπουν και να βγουν από ένα σπίτι εύκολα και γρήγορα, παίρνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρίσκα. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη φυλακή. Ως εκ τούτου, το γάβγισμα ενός σκύλου, είναι συνήθως αρκετό για να τους κάνει να θέλουν να μείνουν μακριά από ένα σπίτι, ειδικά αν ξέρουν ότι ο σκύλος που γαβγίζει είναι μεγάλος και άγριος.

Αν ο σκύλος σας είναι μεγάλο, τότε είναι καλό να “διαφημίσετε” τη παρουσία του με ταμπέλες που θα λένε “προσοχή σκύλος”. Έτσι όχι μόνο θα ξέρουν οι κλέφτες ότι στο σπίτι σας υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να τους επιτεθεί αν προσπαθήσουν να μπουν, αλλά θα είστε και νομικά καλυμμένοι σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει να μπει και ο σκύλος σας τον δαγκώσει ή τον τραυματίσει.
Συμβουλή 5: Βάλτε έναν συναγερμό

Οι συναγερμοί είναι πολύ σημαντικοί, αν όχι απολύτως απαραίτητοι για τη πρόληψη διαρρήξεων τόσο σε σπίτια, όσο και σε επιχειρήσεις. Η σειρήνα του συναγερμού μπορεί όχι μόνο να τρομάξει κάποιον κλέφτη που προσπαθεί να μπει στο σπίτι, αλλά θα ειδοποιήσει και τους γείτονες για τη πιθανή διάρρηξη σας. Επιπλέον, δεν επιτρέπει στους κλέφτες να σας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο, μιας που ειδικά το καλοκαίρι, οι κλέφτες κάνουν γρήγορες “μπούκες”, όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι, αλλά κοιμούνται του καλού καιρού.

Εννοείται πως ο συναγερμός σας θα πρέπει να φαίνεται και πως θα πρέπει να κολλήσετε σε εμφανή σημεία έξω από το σπίτι σας ταμπέλες που θα λέτε ότι ο χώρος φυλάσσεται από συναγερμό. Πολλές φορές, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι αρκετή για να κρατηθούν μακριά οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” κλέφτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α.-Αναλυτική κατανομή των ποσών ανά Νομό

Αποζημιώσεις ύψους 7.509.057,19 € πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 6.017 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με την ανάλυση  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής έτους 2016. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Έβρου όπου καταβάλλονται συνολικά 899.671,91 ευρώ.

Η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους είναι η Παρασκευή 24 Μαρτίου  2017.
Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 27η  Μαρτίου 2017, ημέρα Δευτέρα- και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Λήψη απόφασης για το όργανο διανομήςε λαι φ΄θλαξης των υδάτων άρδευσης , το χρόνο           
       έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου , τον αριθμό των υδρονομέων , τον τομέα τον
       οποίο προορίζεται κάθε θέση, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Β.Δ/τος28.3/15-4-
       1957 ΦΕΚ 60Α, για το έτος 2017.
2.    Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πάσχα 2017 και διάθεση πίστωσης.
3.    Ορισμός Προέδρου και μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Λεβαδέων.
4.    Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση     βοσκότοπου, στη        
      θέση « ΓΟΡΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της   Τοπικής Κοινότητας   Παρορίου -        
      Δήμου Λεβαδέων.
5.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο παραβάσεων ΚΟΚ έτους        2014 λόγω μίσθωσης οχήματος-“LEASERPLAN HELLAS Α.Ε.”»                         
6.     «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης   περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης- Γουργιώτη Παναγιώτη του Λουκά»
7.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης   περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης-Δόγανου Ανδρέα του Δημητρίου »
8.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης- Δογάνου Δήμητρα του Παναγιώτ»
9.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης   περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης- Ζυγούρη Κωνσταντίνου του Ελευθερίου»
10.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους χρήσης   κοινοχρήστων χώρων έτους 2015 λόγω λανθασμένης εγγραφής-Ηλιόπουλου Λάζαρου του Περικλή»
11.     «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους χρήσης    κοινοχρήστων χώρων έτους 2015 λόγω διακοπής εργασιών- Κιούση Πανάγιου του Ιωάννη»
12.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς τη φορολογητέα   ύλη- “Άγγελος και Ιωάννης Λούλος και ΣΙΑ Ο.Ε. - Οικοδομικές Επιχειρήσεις”»
13.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους χρήσης  κοινοχρήστων χώρων έτους 2015 λόγω λανθασμένης εγγραφή - Ματθαίου Συμεών του Αναστασίου»
14.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς τη φορολογητέα  ύλη- Μπουρμπούλια Κωνσταντίνα»
15.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης-Ξενάκη Δήμητρα του Ανδρέα»
16.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω μη χρήσης του αρδευτικού δικτύου-Οικονόμου Παγώνα του Παναγιώτη»
17.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο παραβάσεων ΚΟΚ έτους 2014 λόγω μίσθωσης οχήματος-“UHU-BISON HELLAS ΕΠΕ”»
18.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης-Παντίσκα Ασημίνα του Παναγιώτη»
19.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης- Παντίσκα Γεωργίου του Παναγιώτη»
20.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης-Παντίσκα Ιωάννη του Παναγιώτη»
21.     «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης-Στεφανίδου Ειρήνη του Σταύρου»
22.    «Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω λανθασμένης εγγραφής ως προς τη φορολογητέα  ύλη-“Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας”»
23.     Αλλαγή χρήσης του αναψυκτηρίου στο Πάρκο του Λέοντος στην Τ. Κ. Χαιρώνειας.
24.    Oρισμός δημοτικού συμβούλου (τακτικό μέλος) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου(ΣΠΟΑΚ)   «Ο ΑΡΙΩΝ» μετά την παραίτηση του τακτικού μέλους κ. Καρκάνα Αλέξανδρου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λεβαδέων.
                               

                                          O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                      
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ροκ βραδιά στο καφέ Skies στις Θεσπιές με τους NOX DIE

ΟΙ NOX DIE είναι ένα τριμελές συγκρότημα
από την Αταλάντη. Δημιουργήθηκε το Μάη του 2011.
Με ένα μεγαλο ρεπερτοριο ανω των 170 κομματιων
και έχοντας δώσει πάνω από 70 LIVES σε μεγάλες αλλά
και μικρότερες πόλεις και φεστιβάλ της Κ.Ελλάδας,
επιμένουν σε ηχους classic rock,hard rock,blues rock,
pop rock και heavy metal, με covers αγγλόφωνων (Deep purple
Doors,Led zeppelin,Rory Gallagher,Gary Moore,Scorpions κ.α)
και ελληνόφωνων συγκροτηματων (Β.Παπακωνσταντινου,
Π. Σιδηρόπουλος ,Πυξ λαξ, Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα
κ.α.). Καθώς επίσης και κάποιων διασκευών (Μικρούτσικος, Σαββόπουλος κ.α.) αλλά και αρκετών δικών τους original κομματιών.
Skiescafe Mpampoylas Θεσπιές Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία σε Μαυρομμάτι και Μελισσοχώρι

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μαυρομματίου.
 Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μελισσοχωρίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου ε.έ. με την συμμετοχή των Μαθητών και των Εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου Λουτουφίου.

imtl.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να μη σας κλέψουν στα ATM-Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.για να προστατευτείτε

Απανωτά κρούσματα εξαπάτησης και κλοπών χρημάτων από ιδιώτες σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ΑΤΜ. Οδηγίες για να προστατευτείτε

Μετά από απανωτά κρούσματα εξαπάτησης και κλοπών χρημάτων ιδιωτών από ΑΤΜ, η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής ανάλογων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ως προς τα ακόλουθα:

Οι συνηθέστεροι τρόποι δράσης για την εξαπάτηση πολιτών μέσω αυτόματων μηχανημάτων ταμειακών συναλλαγών «ΑΤΜ» είναι οι ακόλουθοι:

α) «Card Skimming»

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες τοποθετούν στο ΑΤΜ ηλεκτρονική ιδιοκατασκευή, η οποία μπορεί να υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στις κάρτες πληρωμής των τραπεζών (δεδομένα της μαγνητικής πίστας της κάρτας, μυστικός αριθμός PIN).

Ο πελάτης πραγματοποιεί τη συναλλαγή που επιθυμεί, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και αποχωρεί.

Οι δράστες αφού καταφέρουν να αποκτήσουν τα δεδομένα της μαγνητικής πίστας των τραπεζικών καρτών και του μυστικού αριθμού “PIN”, αντιγράφουν τα δεδομένα σε κάρτες που περιλαμβάνουν μαγνητική ταινία και εκταμιεύουν παράνομα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς των νόμιμων δικαιούχων ή προβαίνουν σε αγορές διαφόρων προϊόντων.

β) «Card Trapping»

Στην περίπτωση αυτή οι δράστες τοποθετούν στη σχισμή υποδοχής της κάρτας πρόσθετο μηχανισμό ή τμήμα κλωστής ή ταινίας εντός αυτής.

Ο ανυποψίαστος πελάτης τοποθετεί την κάρτα του στη σχισμή του ΑΤΜ και αυτή μπλοκάρεται.

Δράστης, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του ΑΤΜ καταφέρνει να αποσπάσει το μυστικό αριθμό “PIN” είτε εν γνώσει του πελάτη (προθυμοποιούμενος ευγενικά να τον βοηθήσει κατά την πληκτρολόγηση του PIN) είτε αν αγνοία του (υποκλέπτοντας τον κωδικό κατά την πληκτρολόγηση του).

Στη συνεχεία ο πελάτης θεωρώντας ότι το ΑΤΜ έχει πρόβλημα και του έχει κρατήσει την κάρτα, αποχωρεί.

Οι δράστες με την αποχώρηση του πελάτη εξάγουν την “μπλοκαρισμένη” κάρτα και γνωρίζοντας το “ ΡΙΝ”, την χρησιμοποιούν αναλόγως.

γ) Cash trapping

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα-τάπες, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο χρημάτων του ΑΤΜ, έχοντας πρώτα τοποθετήσει στην εσωτερική πλευρά των ελασμάτων-ταπών κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Όταν οι πελάτες - χρήστες των ΑΤΜ πραγματοποιούν συναλλαγή ανάληψης χρημάτων, τα χρήματα επικολλούνται πάνω στην τάπα και η συναλλαγή φαινομενικά δεν ολοκληρώνεται.

Ο ανυποψίαστος πελάτης νομίζοντας ότι η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αποχωρεί θεωρώντας ότι το ΑΤΜ είναι χαλασμένο η δεν έχει χρήματα.

Οι δράστες, οι οποίοι συνήθως επιτηρούν από κοντά το ΑΤΜ με την αποχώρηση του πελάτη σπεύδουν σε αυτό και αφαιρούν την τάπα και τα χρήματα που είναι κολλημένα στην ταινία διπλής όψεως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους χρήστες των ΑΤΜ τα κάτωθι:

    Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

    Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το ΑΤΜ δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.

    Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λπ. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο ΑΤΜ και ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

    Σε περίπτωση που το ΑΤΜ κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

    Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί (π.χ. το ΑΤΜ δεν σας δώσει χρήματα), ελέγξτε την απόδειξη της συναλλαγής. Εάν δεν είχατε ζητήσει απόδειξη συναλλαγής, τοποθετήστε ξανά την κάρτα στο ΑΤΜ και ελέγξετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας.

    Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του ΑΤΜ ή ζητούν το «ΡΙΝ» της κάρτας σας.

    Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της τράπεζας.

    Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.

    Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.

    Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας όταν χρησιμοποιείτε το ΑΤΜ κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.

    Αν σκοπεύετε να εκταμιεύσετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

    Εάν χρησιμοποιείτε ΑΤΜ που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

    Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ενώ χρησιμοποιείτε ΑΤΜ και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 9 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας



Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, που εδρεύει στη Θήβα του Νομού Βοιωτίας.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια της έκθεσης έργων του Θεόδωρου Βρυζάκη στο Νερόμυλο Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκαν χθες στο ισόγειο του Νερόμυλου τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του Θεόδωρου Βρυζάκη, του σπουδαίου Θηβαίου ζωγράφου και θεμελιωτή της “Σχολής του Μονάχου”. Τα έργα του Βρυζάκη θεωρούνται ως τα κατεξοχήν δείγματα των ελληνορομαντικών ζωγράφων του 19ου αιώνα και απεικονίζουν σχεδόν αποκλειστικά θέματα εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Πέππας, ο ταμίας του Συλλόγου κ. Βασίλειος Μέξης και τα μέλη του συλλόγου κ.κ. Αγησίλαος Παύλου και Κωνσταντίνος Βασιλείου.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, ενώ ο κ. Μέξης πραγματοποίησε ξενάγηση στην έκθεση για τους παρευρισκόμενους.
Η έκθεση πραγματοποιείται από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00 – 13:00 & 18:30 – 20:30 και θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν μαθητές και δημότες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ για την Κωπαΐδα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στις 21 Μαρτίου 2017

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ θέσαμε τα εξής θέματα:

Πολιτικές εξελίξεις

Με σαφή πρόθεση να παραμείνει ανοιχτή η συζήτηση για τη στήριξη του νέου αντιλαϊκού πακέτου μέτρων, με ευρύτερη συναίνεση των αστικών κομμάτων, αλλά και με ξεκάθαρο στόχο να αποπροσανατολίσουν το λαό από τη στρατηγική τους σύμπλευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο της «αξιολόγησης», για το οποίο μιλούν και οι δύο, θα φέρει νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η συζήτηση για τα λεγόμενα «αντίμετρα» είναι το δόλωμα για να καταστήσουν το λαό συνένοχο στην πολιτική που τον εξοντώνει.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι τόσο το κάλεσμα «συνενοχής» στα μέτρα, που απευθύνει η κυβέρνηση, όσο και η κοροϊδία που κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μη βρουν έδαφος μέσα στο λαό.

Ειδικό ζήτημα.

Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής αρχής.

Να συζητήσουμε για την ανάγκη ενιαίας διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας και για την δυνατότητα του δημοσίου ελέγχου σε αυτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 45o: Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση και λειτουργία αντλιοστασίων άρδευσης Κωπαΐδας αρδευτικής περιόδου έτους 2017», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 100.000,00 € με Φ.Π.Α.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 64o: Έγκριση πρακτικού της επιτροπής του ηλεκτρονικού, ανοικτού, μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας: «Διαχείριση άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας Κωπαϊδικού Πεδίου», έτους 2017, Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 173.600,00€ με Φ.Π.Α. και των δικαιωμάτων προαίρεσης.

ΘΕΜΑ 65o: Τμηματική αποδέσμευση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης σχετικά με την «Αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας, τη διασύνδεσή τους με το κέντρο λήψης σημάτων και των υπηρεσιών φύλαξης των αντλιοστασίων άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου», Π.Ε. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 60.000,00€ άνευ Φ.Π.Α..

Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των προβλημάτων της Κωπαΐδας…. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τις εισηγήσεις.

Γενικότερα για την Κωπαΐδα
Δεν συμφωνούμε με την αλλαγή χρήσεων γης στην Κωπαΐδα….
Δεν αποδεχόμαστε μέτρα και πολιτικές που οδηγούν την συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων κεφαλαιοκρατών…. Με άλλα λόγια αντιστεκόμαστε και αντιπαλεύουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε και τις συνέπειες της.
Δεν αποδεχόμαστε πολιτικές που υπερχρεώνουν τους αγρότες και τους διώχνουν από την αγροτική παραγωγή. Ανταποδοτικές, φορομπηχτικές και φοροεισπρακτικές πολιτικές.
Η άρδευση της Κωπαΐδας και η οδοποιία της, όπως και κάθε άλλο έργο υποδομής, που στηρίζει την αγροτική παραγωγή, είναι αποκλειστικά δημόσια – κρατική υποχρέωση….. Δεν έχουν καμιά θέση οι εργολάβοι και λογικές ιδιωτικοποίησης των κρατικών υποχρεώσεων.
Δεν αποδεχόμαστε την μεταφορά της ευθύνης της Κωπαΐδας στους Δήμους, όπως δεν την αποδεχτήκαμε και στην περίπτωση της Περιφέρειας, γιατί έτσι διευκολύνεται η είσοδος του μεγάλου κεφαλαίου στις διαδικασίες συντήρησης και λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος. Η ιδιωτικοποίηση.

Σε αυτή την λογική τοποθετούμαστε, απευθυνόμενοι στους αγρότες που πρέπει να αντιπαλέψουν αυτά που προωθεί το Υπουργείο μέσα και από την Πρακτική της Περιφέρειας για να ικανοποιήσει τους αντιλαϊκούς – αντικροτικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε

Στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, όπου κυρίαρχη επιδίωξη είναι το καπιταλιστικό κέρδος και ο ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν περιθώρια για σχεδιοποιημένη και αποτελεσματική αξιοποίηση της Κωπαΐδας σε όφελος του λαού.

Χρειάζεται άλλης μορφής αξιοποίηση της Κωπαΐδας, όπου κυρίαρχη θα είναι η αντίληψη της εξυπηρέτησης των διατροφικών αναγκών του λαού, μακριά από λογικές εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας. Χωρίς ιδιοκτησίες κεφαλαιοκρατών ή μονοπωλίων Με παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, που θα λειτουργούν στην προοπτική κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε το ζήτημα να ανοίξει στην κοινωνία…. Στους αγρότες που δουλεύουν την γη αλλά και τους εργάτες που περιμένουν τα προϊόντα της για να ζήσουν.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Στα θέματα που συζητήθηκαν συμφωνούμε, θα θέλαμε όμως να θέσουμε ζήτημα για το ύψος των δαπανών της Περιφέρειας κάθε χρόνο για έκτακτες ανάγκες, που είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Να τονίσουμε, επίσης τον ρόλο που έπαιζε παλιότερα η ΜΟΜΑ και αργότερα η ΔΕΚΕ στην αντιμετώπιση και τέτοιων περιστατικών.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Στα θέματα που συζητήθηκαν συμφωνούμε, αλλά θα θέλαμε να θέσουμε ζήτημα για το πώς εκτιμάται η δακοκτονία της προηγούμενης περιόδου….. Για το τι γίνεται στους άλλους νομούς και για την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος με κρατικές δαπάνες , με τα πιο σύγχρονα μέσα και φυσικά έγκαιρα…… Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την έκφραση γνώμης από πλευράς ελαιοπαραγωγών, που πληρώνουν φόρο δακοκτονίας 2 %.

Χρήσιμη και αναγκαία θα ήταν η πραγματοποίηση σύσκεψης με αυτό το αντικείμενο, όπου θα συμμετείχαν και οι αγρότες.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασύνθεση Δ.Σ.του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



             Συνάδελφοι
  Μετά  την παραίτηση του συναδέλφου Κορδάτου  Φώτη  από μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, τη θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο συνάδελφος Πετρόπουλος Αθανάσιος,  έτσι η νέα Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
  ΝΕΑ  ΣΥΝΘΕΣΗ   Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΘΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΑΓΓΕΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΕΦΟΡΑΣ:   ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ- ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΕΛΗ     :    ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
                       ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΗΛΙΑΣ
                       ΠΕΛΕΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
          ΤΑΤΣΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  Η  Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ευχαριστεί τους συναδέλφους οι οποίοι υπερψήφισαν τη δράση του Ε.Κ.Λ. με ψήφους 40 υπέρ και 10 κατά στο πρόσφατο ετήσιο Απολογιστικό Συνέδριο, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.               
     Με   συναδελφικούς   χαιρετισμούς

                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καρακώστα για αδυναμία κάλυψης εφημεριών του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Καρακώστα για αδυναμία κάλυψης εφημεριών του χειρουργικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Αδυναμία κάλυψης εφημεριών του χειρουργικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς»   


Η κατάσταση εφημέρευσης του χειρουργικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς εξαιτίας ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό είναι αποκαρδιωτική. Χαρακτηριστικό είναι ότι επτά και πλέον ημέρες τον μήνα σημειώνεται απουσία εφημέρευσης αναισθησιολόγου και χειρουργού, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην ανταπόκριση των αναγκών των πολιτών όσο και στην ασφαλή εφημέρευση των υπολοίπων ειδικοτήτων.  Παρά τις επανειλημμένες αναφορές, τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των ιατρών προς κάθε προϊστάμενη διοικητική αρχή και την 5η Υ.ΠΕ., δεν έχουν εξευρεθεί λύσεις  στα προβλήματα αυτά με σκοπό την αποκατάσταση της ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος.

Η διοίκηση εμφανίζεται ανυποχώρητη και αρνητική στις προτάσεις μετακίνησης αναισθησιολόγων και χειρουργών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά εφημέρευσης στα δύο νευραλγικά τμήματα που είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου Λιβαδειάς.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του χειρουργικού τμήματος και κατ’ επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, δεδομένου ότι είναι το μόνο στον νομό Βοιωτίας που έχει την αναγκαία χειρουργική ετοιμότητα κάλυψης και επειγόντων περιστατικών;


Αθήνα, 22/03/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες Μπάσκετ Κορασίδων και Παμπαίδων του Νέου Γ.Σ.Αλιάρτου και ΆΡΗ Θήβας στο Κλειστό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στη Στερεά με 48 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (48) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (108) άτομα και βεβαιώθηκαν (340) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-03-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.126) άτομα, εκ των οποίων (857) ημεδαποί και (269) αλλοδαποί, καθώς και (848) οχήματα.

Προσήχθησαν: (108) άτομα, εκ των οποίων (77) ημεδαποί και (31) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) αλλοδαποί, για διάπραξη κλοπής.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (5) ημεδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
•    (9) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (8) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί ενέργειας εράνων & λαχειοφόρων ή φιλανθρωπικών αγορών.
•    (3) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Κυνηγετικό όπλο & (24) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
•    Ναρκωτικά δισκία.
•    Το χρηματικό ποσό των (640) ευρώ.
•    (6) διπλότυπα μπλοκ αποδείξεων είσπραξης δωρεών.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (377) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (340) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (54) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (269) λοιπές παραβάσεις.}
•    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (12) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (14) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις χειριστών μηχανημάτων στην Π.Ε. Βοιωτίας

H περιφέρεια Στ. Ελλάδας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Aναχωρούν για Τουρκία οι Θηβαίοι αθλητές του Badminton

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ U-19
( BADMINTON)
 24-26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
  AΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αύριο το πρωί αναχωρούν δύο  αθλητές και μία αθλήτρια του ΦΕΟ Θήβας,
ο ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ -ΜΑΡΙΟΣ, ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και η   ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ-ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ για τους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ αγώνες στην κατηγορία U-19 που θα διεξαχθούν στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας 24 -26 / 03 /2017 .
Η εθνική αποστολή αποτελείται από 4 αγόρια και 3 κορίτσια σύνολο 7 αθλητές/τριες και οι 3 είναι από την ΠΟΛΗ ΜΑΣ και μάλιστα αθλητές μικρότερης κατηγορίας οι Μπουλίος και Κρουστάλη της κατηγορίας  U-17 και ο Τσιώλης της κατηγορίας U-15 .!!!!!! Η επιλογή των αθλητών  έγινε βάση αποτελεσμάτων από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 19 ετών U-19 όπου ο Μιχαήλ-Μάριος Μπουλίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο μικτό και την δεύτερη στο απλό , ο Γιώργος Τσιώλης  τις πρώτες  θέσεις στο απλό και στο διπλό και η  Δήμητρα - Καλομοίρα Κρουστάλη την πρώτη θέση στο απλό και τρίτη στο διπλό.
 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .. με τους αγώνες σας κάνετε την Πόλη μας " περήφανη" .... !
Καλό ταξίδι , καλή δύναμη και καλούς αγώνες με διακρίσεις !

Το Δ.Σ. του Φ.Ε.Ο.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Κομμωτηρίου στο ΙΕΚ Θήβας

Οι Σπουδαστές/τριες του τμήματος «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» του Δ.Ι.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ,στο πλαίσιο των δράσεων προσφοράς και εθελοντισμού,από την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρες από 15.30μμ έως 18.00μμ και κάθε Πέμπτη (εκτός ημερών Πασχαλινών διακοπών)θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Κομμωτηρίου
(Ανδρικό, Γυναικείο , Παιδικό Κούρεμα – Χτένισμα)στο χώρο του Εργαστηρίου Κομμωτικής του ΔΙΕΚ ΘΗΒΑΣ (Κτίριο ΕΠΑΛ – Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ).Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΔΙΕΚ ΘΗΒΑΣ στα τηλέφωνα 22620 - 25739 και 25775 , πριν την προσέλευση τους!!!

Οι Σπουδαστές/τριες συμμετέχουν καθολικά για μια ακόμη φορά και θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις αξίες του εθελοντισμού και τις ανθρωπιάς.


















Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός και θερμοκρασίες στους 22 βαθμούς

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα αυξηθούν, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Πάσχα 2017: Ποιοι το δικαιούνται, πώς υπολογίζεται και πότε καταβάλλεται

Στις 16 Απριλίου είναι φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και όσον αφορά το δώρο του Πάσχα, πρέπει να καταβληθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το δώρο Πάσχα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Απριλίου για το 2017, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.

Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα
Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.
Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα
Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για Το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

    Δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
    Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
    Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
    Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα

    Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.
    Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας)
    Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία. Κατ' αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Υπολογισμός του Δώρου
Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

Δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης .

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

*Yπολογίστε εδώ το δώρο Πάσχα 2017.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για να μην προσκληθεί αντιπρόσωπος της Χ.Α. στην επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


                                   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί τη Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς και την Π.Ε. Βοιωτίας να πράξει αυτό που οφείλει, να μην παραχωρήσει κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, να μην προσκαλέσουν αντιπρόσωπο της Χ.Α. στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι  της μεγαλοεργοδοσίας, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Έχουν αναλάβει εργολαβία το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όπου σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.
Ο λαός με την δράση του και τους αγώνες του, όπως και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.
Το παρόν ψήφισμα αποφασίστηκε  ομόφωνα στο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου  στις 22/3/2017.



                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση της Σχολής Γονέων Ι. Ν. Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς



H καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση, της  Σχολής Γονέων Ι. Ν. Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ώρα 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.

Θα μιλήσει ο  Διατροφολόγο-Διαιτολόγο, Ιωάννης Γιαννακόπουλος  με θέμα: «Διατροφή και Νηστεία : Οφέλη και γενικές συμβουλές διατροφής».

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει διάλογος-επικοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ