Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Βραδιά Κατάνυξης και Συγκίνησης στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Μία  συναρπαστική   βραδιά οπου πραγματικά  βιώσαμε το νόημα των Αγίων Ημερών,  απόλαυσαν  όσοι  βρέθηκαν στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Γυμνασίου –Λυκείου Βαγίων την Πέμπτη 6/4/2017, όπου  από κοινού ο Ιερός  Ναός  Αγίας Τριάδος Βαγίων  και οι Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Βαγίων  συνδιοργάνωσαν μία  πρωτότυπη  μουσικοθρησκευτική  εκδήλωση.
Με την επαγγελματική  σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας  Χοράρχη  και  προέδρου των Ιεροψαλτών  επαρχίας  Θηβών  Αντώνη Τσαρουχά  και με συμμετοχή των εκλεκτών  πρωτοψαλτών,  Αθανασίου Θεοδοσίου, Θεόφιλου  Κυριάκου και  Αλεξάνδρου Φίλη καθώς  και των μουσικών  Γεωργίου Κυριάκου (κλαρίνο) και Χάρη Παπανικολάου (ούτι και τραγούδι) οι θεατές  επί ένα  δίωρο παρακολούθησαν ύμνους  της  Μεγάλης  Εβδομάδας  με συνοδεία  μουσικών οργάνων.
Ομιλητής  - παρουσιαστής  ήταν ο Πατέρας Σπυρίδων Βασιλάκος .
 Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα  καθώς  προσφέρθηκαν από τους παρευρισκόμενους  τρόφιμα  μακράς  διαρκείας  τα  οποία  θα  δοθούν  στους  συμπολίτες μας  που τα έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών του Πάσχα μέσω του Φιλόπτωχου ταμείου της Ενορίας μας.
Για την τηλεοπτική-δημοσιογραφική  κάλυψη ευχαριστούμε το permisospress blogspot.gr, και τον Δημήτρη Παπαθεοδοσίου, το συνδρομητικό κανάλι BAI TV και  τον Κώστα  Αντωνίου.
Επίσης καθοριστική  στην επιτυχία της  εκδήλωσης  ήταν η άψογη  λειτουργία  των ηχητικών  του  Θεόδωρου Στέφα.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Κάποιοι ντόπιοι ''επαγγελματίες'' αλιείς, άνοιξαν πόλεμο στον Κορινθιακό...
 Οικολογική καταστροφή για τον Κορινθιακό κόλπο η υπεραλίευση που σημειώθηκε και σημειώνεται τις τελευταίες μέρες σε αυτόν, από αλιείς που άδραξαν την ΄΄ευκαιρία΄΄ να ξεσκίσουν το οικοσύστημα ακόμα μια φορά, αλιεύοντας δεκάδες τόνους από μικρά τονάκια (ντάσκες)...

Για αυτούς το δόγμα είναι ΄΄ότι φάμε κι ότι πιούμε σήμερα΄΄. Αύριο δεν υπάρχει...

Οι επόμενες γενιές ΄΄ας πάνε να πνιγούν΄΄!

Για να σκέπτεται όμως κάποιος έτσι, από κάπου παίρνει και το δικαίωμα. Από που προέρχεται λοιπόν αυτό το θράσος;;

Η αλιευτική πολιτική της ελληνικής/ευρωπαϊκής Πολιτείας είναι αυτή που οπλίζει το χέρι αυτών των δραστών.

Έχουν να πουν κάτι για αυτό το έγκλημα οι βουλευτές του Kορινθιακού;

Ο σύνδεσμος των δήμων του Κορινθιακού (ΑΡΙΩΝ);

Οι δ/νσεις αλιείας των Περιφερειών;

Η δ/νση αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή ο ίδιος ο Υπουργός;

Οι εισαγγελικές αρχές; Δεν βλέπουν τίποτα;
ΑΛΚΥΩΝ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
 
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ  ΑΠΟ ΓΡΙ -ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ..ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο ΚΟΛΠΟΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
Η ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 90% ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.  ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΟΙ  ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΤΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΙ-ΓΡΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

KRISSAIOS


Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούνται γιατροί και νοσηλευτές σε Διαγνωστικό Κέντρο στην Αλίαρτο

Το Διαγνωστικό Κέντρο "ΙΑΣΗ" στην Αλίαρτο Βοιωτίας (τέως Πολυιατρείο Υγεία), ζητά για εργασία :1)Ιατρό Γενικής Ιατρικής.
 2)Ιατρό Βιοπαθολόγο
 3)Τεχνικό, ραδιολογίας, ακτινολογίας ΤΕΙ
4)Δύο θέσεις Νοσηλευτικής ΤΕΙ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6981194631.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Λεύκτρα μετέφεραν τα προβλήματα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Θηβαίο


Επίσκεψη βουλευτή Κου Θηβαίου στα Λεύκτρα
Επίσκεψη στα Λεύκτρα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Βοιωτίας Κος Νίκος Θηβαίος συνοδευόμενος από τον επικεφαλή του ΑΡΚ Θήβας Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θηβαίων  Κο Κόρδατζη Ιωάννη την Παρασκευή 7 Απριλίου. Αρχικά συναντήθηκε  στο κοινοτικό γραφείο  των Λεύκτρων με τον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας  Κο  Τσαραμπάρη Χαράλαμπο όπου  ανταλλάχτηκαν απόψεις  για διάφορα θέματα και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχο θέμα αυτό του καθορισμού του αιγιαλού της Λιβαδόστρας. Επίσης  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους  αγρότες  και τα αγροτικά προϊόντα , τις επιπτώσεις από την μόλυνση του Ασωπού, την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων (πρόταση του κου Κόρδατζη) και την διερεύνηση  από πλευράς του βουλευτή, απόκτησης ταυτότητας των αγροτικών προϊόντων Θήβας, ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΓΕ (πρόταση προέδρου κου Τσαραμπάρη). Ο κος Κόρδατζης ενημερώθηκε για τα προβλήματα των τελευταίων ημερών στα Λεύκτρα, αυτά του κοινοτικού καταστήματος(Δείτε ΕΔΩ) αλλά και της ύδρευσης της Λιβαδόστρας(Δείτε ΕΔΩ).  Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Λευκτραίος πρώην Δημ. Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων  Κος Νόκας Θέμης. Μετά το πέρας της συνάντησης στο κοινοτικό κατάστημα ο Κος Θηβαίος έκανε περιοδεία στα καφενεία της πλατείας όπου συνομίλησε με κατοίκους των Λεύκτρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβολίζει το καντήλι και γιατί πρέπει να είναι πάντα αναμμένο;

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση έχουμε αναμμένο στο εικονοστάσι του σπιτιού μας ένα καντήλι ως θυσία σεβασμού και τιμής προς τον Θεό, την Παναγία και τους αγίους.

Η συνήθεια αυτή φωτίζει τις ψυχές μας, αλλά διατηρεί και τον βαθύ χριστιανικό συμβολισμό της. Τι συμβολίζει λοιπόν το καντήλι και γιατί πρέπει να είναι πάντα αναμμένο; Και ποια είναι η ευχή που πρέπει να συνοδεύει το άναμμά του;

Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης γράφει ότι το λάδι που καίει στα καντήλια μας «τον του Θεού υπεμφαίνει έλαιον». Το έλεος του Θεού που φανερώθηκε όταν η περιστερά του Νώε επέστρεψε στην Κιβωτό για να σημάνει την παύση του κατακλυσμού έχοντας στο ράμφος της κλάδο ελαίας. Ή όταν ο Ιησούς, καθώς προσευχόταν εκτενώς, πότιζε με τους θρόμβους του ιδρώτος του την ελιά, κάτω από τα κλαδιά της οποίας γονάτισε τη μαρτυρική εκείνη νύχτα στο Όρος των Ελαιών.

Το λάδι λοιπόν συμβολίζει το άπειρο έλεος του Θεού, αλλά και τα καντήλια συμβολίζουν την Εκκλησία που είναι μεταδοτική Θείου ελέους και φωτιστική. Και όπως ο Κύριος προσευχήθηκε στον κήπο των Ελαιών, έτσι και ο ναός με τα καντήλια, αλλά και το εικονοστάσι μας, μετατρέπεται σε νέο κήπο και ελέους (λαδιού) και ελέους θεϊκού.

Γιατί πρέπει να κρατάμε το καντήλι μας αναμμένο μπροστά στις άγιες εικόνες;

1ον: Γιατί η πίστη μας είναι φως. «Εγώ ειμί το φως του κόσμου», είπε ο Κύριος. Το φως της κανδήλας λοιπόν μας θυμίζει το φως με το οποίο ο Χριστός καταυγάζει τις ψυχές μας.

2ον: Για να μας θυμίζει ότι η ζωή μας πρέπει να είναι φωτεινή σαν των αγίων. Εμείς οι χριστιανοί είμαστε «τέκνα φωτός», κατά τον Απόστολο Παύλο.

3ον: Για να ελέγχει τα σκοτεινά μας έργα, τις κακές μας ενθυμήσεις και επιθυμίες. Για να λάμψει «το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς».

4ον: Είναι μια μικρή δική μας θυσία, σημείο και δείγμα της ευγνωμοσύνης και της αγάπης που οφείλουμε στον Θεό για τη μεγάλη θυσία που έκανε για μας. Με αυτήν την προσφορά και με την προσευχή μας τον ευχαριστούμε για τη ζωή, για τη σωτηρία και για όλα όσα μας χαρίζει η άπειρη αγάπη του.

5ον: Για να είναι φόβητρο στις δυνάμεις του σκότους, που μας επιτίθενται με ιδιαίτερη πονηρία πριν και κατά την ώρα της προσευχής και θέλουν να απομακρύνουν τη σκέψη μας από τον Θεό. Οι δαίμονες αγαπούν το σκοτάδι και τρέμουν το φως – και του Χριστού αλλά και εκείνων που αγαπούν τον Χριστό.

6ον: Για να μας παρακινεί σε αυτοθυσία. Όπως δηλαδή με το λάδι καίγεται στο καντήλι το φυτίλι, έτσι και το δικό μας θέλημα να καίγεται με τη φλόγα της αγάπης για τον Χριστό και να υποτάσσεται πάντοτε στο θέλημα του Θεού.

7ον: Για να μάθουμε ότι, όπως δεν ανάβει το καντήλι χωρίς τα δικά μας χέρια, έτσι και το εσωτερικό καντήλι της καρδιάς μας δεν ανάβει χωρίς τα χέρια του Θεού.

Η Προσευχή κατά το άναμμα του καντηλιού:

Ούτω λαμψάτω το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξάσωσιν τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λάρυμνα για ψάρεμα με δυναμίτιδα

Συνολικά 15 κιλά δυναμίτιδας σε μασούρια και πυροκροτητές εντόπισαν οι λιμενικοί σε ελέγχους που έκαναν στην περιοχή της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα. Συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ άλλα δύο διέφυγαν και αναζητούνται.

Οι λιμενικοί που είχαν πληροφορίες ότι στην περιοχή της Λάρυμνας γίνεται ευρύτατη χρήση δυναμίτιδας για ψάρεμα, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ που μετέφερε φουσκωτό ταχύπλοο.

Λίγο πριν μπει το σκάφος στη θάλασσα, διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 43χρονο οδηγό και τον 37χρονο συνοδηγό του, καθώς εντόπισαν 10 κιλά δυναμίτιδας μέσα στο όχημα.

Την ίδια στιγμή εντοπίστηκε ένα αγροτικό ΙΧ που επίσης είχε ρυμουλκούμενο τρέιλερ με ταχύπλοο φουσκωτό και άλλους δύο επιβάτες, οι οποίοι όταν είδαν τους ελέγχους του Λιμενικού ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Αμέσως άρχισε καταδίωξη και τελικά οι δύο επιβαίνοντες -οδηγός και συνοδηγός- εγκατέλειψαν το όχημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ο οδηγός την ώρα που προσπαθούσε να φύγει πέταξε μια σακούλα νάιλον μέσα στην οποία βρισκόταν περίπου 5 κιλά δυναμίτιδας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τραυματίστηκε ένας λιμενικός του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου της Χαλκίδας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναχώρησε για το σπίτι του.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας και της Λάρυμνας ιδιαίτερα τις περιόδους πριν τη Μεγάλη Βδομάδα ή κατά τη διάρκειά της, σημειώνονται περιστατικά χρήσης δυναμίτιδας για ψάρεμα λόγω τη μεγάλης ζήτησης στην αγορά.

Ήδη το Λιμενικό και η Αστυνομία αναζητά τους δύο που διέφυγαν εγκαταλείποντας το ΙΧ αυτοκίνητο ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με βίντεο προειδοποιεί για τους κινδύνους των βεγγαλικών το Πάσχα η Αστυνομία

 Καινούριο σποτ για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων ετοίμασε και ανέβασε στο Διαδίκτυο, ενόψει Πάσχα, η Ελληνική Αστυνομία.

Ηδη, σε 6.089 αστυνομικούς ελέγχους στο διάστημα από 24 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου ανά τη χώρα, κατασχέθηκαν 3.458 κροτίδες, 6.595 παιδικά αθύρματα και μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων-ρουκετών, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Οπως υπενθυμίζει-συμβουλεύει η Αστυνομία:

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
- Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.
- Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
- Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
- Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά κατά των νέων περικοπών που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συλλαλητήρια κατά της νέας συμφωνίας που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ για την νέα περικοπή στις συντάξεις και την επιβολή πρόσθετου φόρου.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, κάθε ηλικίας και φύλλου, έδειξαν με την συμμετοχή τους ότι δεν έχουν πέσει στην παγίδα της αυταπάτης, της μοιρολατρίας και της παραίτησης, που καλλιεργεί με τόση επιδεξιότητα η κυβέρνηση του «αριστερού» καιροσκοπισμού.

Έδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι ακούραστοι και αμετακίνητοι στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για μια ζωή αξιοπρεπή που την κέρδισαν μέρα με την μέρα παράγοντας τον πλούτο που τους αρπάζουν οι λίγοι αυτοί που κινούν τα νήματα των κυβερνώντων.

Διαδήλωσαν, για μια ακόμα φορά, ότι αριστερός δεν γίνεσαι με τα λόγια αλλά με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.






Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αστυνομικοί της Στερεάς έπαιξαν ποδόσφαιρο για καλό σκοπό στη Χαλκίδα



Ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδας «ΑΕΚ Χαλκίδας» και ομάδας αποτελούμενη από εν ενεργεία αστυνομικούς υπαλλήλους Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας
Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που προσφέρθηκαν στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Χαλκίδας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06-04-2017) το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας, ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ της ομάδας «ΑΕΚ Χαλκίδας» και ομάδας αποτελούμενη από εν ενεργεία αστυνομικούς υπαλλήλους Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Η διεξαγωγή του αγώνα, έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της «ΑΕΚ Χαλκίδας», κ. Ιωάννη Ελευθεριάδη και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Νικόλαου Γεωργακόπουλου, με σκοπό τη συγκέντρωση αγαθών, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, τα οποία προσφέρθηκαν στο Σύλλογο «το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδρεύει στη Χαλκίδα.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο κ. Γεωργακόπουλος, σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε., ευχαρίστησε τον κ. Ελευθεριάδη για την άρτια διοργάνωση της φιλικής αυτής αναμέτρησης, καθώς και για τη θερμή φιλοξενία, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά σε πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, που αναδεικνύουν την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδας απέμεινε στον κ. Γεωργακόπουλο τιμητική πλακέτα, ενώ εκπρόσωποι του προαναφερόμενου Συλλόγου, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες.

Σημειώνεται, ότι η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ στην είσοδο του γηπέδου είχε τοποθετηθεί κουμπαράς για την προαιρετική οικονομική ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Συλλόγου, καθώς μέρος των αγαθών που προσφέρθηκε, συγκεντρώθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. 

Τον αγώνα παρακολούθησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, καθώς και σημαντικός αριθμός πολιτών που χειροκρότησαν τους παίκτες των δύο ομάδων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας προς την Εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»


Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, η Εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικών ομών
της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας «Η ΑΡΓΗ», ενίσχυσε με 50 επιταγές ισάριθμες
εμπερίστατες οικογένειες που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά οικονομικά προβλήματα και κυρίως
προβλήματα υγείας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μητροπόλεως με την
παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, του εκπροσώπου του Ομίλου και
ιευθυντή ημοσίων Σχέσεων του εργοστασίου κ. Ιωάννη Καραβά και των υπευθύνων της
ΑΡΓΗΣ. Να τονισθεί ότι είναι η έκτη κατά σειρά συμμετοχή της ως άνω εταιρείας στην
στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Οι δικαιούχοι που έλαβαν τις επιταγές εν όψει του Πάσχα ευχαρίστησαν τόσο την Εταιρεία
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΟΣ-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» και τον
εκπρόσωπο της εταιρείας για την προσφορά όσο και την Ιερά Μητρόπολη που μέσω του
Οργανισμού «Η ΑΡΓΗ» τους στηρίζει στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης που
αντιμετωπίζουν.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και όλοι οι εθελοντές κληρικοί και λαϊκοί
συνεργάτες στο έργο του Οργανισμού «Η ΑΡΓΗ», εκφράζουν προς την Εταιρεία
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΟΣ-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» τις
ευχαριστίες τους για την συνδρομή της στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς μας, που
σκοπό έχει την στήριξη και ανακούφιση του πάσχοντος ανθρώπου που ταλαιπωρείται από
την συνεχιζόμενη κρίση.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε Περισσότερα »

Με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο. Τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια και πιθανώς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να έχουμε βροχές και καταιγίδες και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις νωρίς το πρωί καθώς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμο Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Hμερίδα: “Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση” στο Δήμο Λεβαδέων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμος Λεβαδέων και το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ – ΠΕΣΥΠ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Λιβαδειά σας προσκαλούν την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 και ώρα 18:00 στην ημερίδα με θέμα: “Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευσης” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λιβαδειάς (Λ. Κουτσοπετάλλου 1, Λιβαδειά).
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με:
·         την εκπαιδευτική φιλοσοφία STEM
·         τα ψηφιακά διδακτικά σενάρια (πλατφόρμα ΑΙΣΩΠΟΣ)

·         την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο κέντρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM & Ρομποτικής με ανοιχτό υλικό (open hardware) και λογισμικό (open software).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς στη Φανή Παπαθωμά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    Οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς , νοιώθουμε την ανάγκη να  εκφράσουμε   τις πιο θερμές ευχαριστίες μας , στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθωμά Φανή για τις πασχαλινές  ευχές τους και  την προσφορά παιχνιδιών στους μαθητές μας.
  Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά  , Καλή Ανάσταση  και  καλή επιτυχία στο έργο σας .
 Ειδικό Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς
 Οι γονείς, οι μαθητές, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και η Προϊσταμένη του

 Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς ευχαριστούν θερμά την Περιφερειακή Ενότητα

 Βοιωτίας και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Παπαθωμά Φανή για την

 προσφορά πασχαλινών δώρων στους μαθητές του σχολείου.

Καλό Πάσχα!!



                                                Η Προϊσταμένη
                                                      του
                                       Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς


                                              Κούρεντα Κερασία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ απο τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.Θήβας "Ο Πίνδαρος"

Το Δ.Σ του Συλλόγου σας εύχεται



 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



με αγάπη, υγεία, ειρήνη και αισιοδοξία.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ