Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ανάσταση στο Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής και στον Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με την πρέπουσα  μεγαλοπρέπεια και τάξη πανηγυρίστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας , στην Ιερά Μονή Zωοδόχου Πηγής και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νεοχώρι.
Πλήθος πιστών, με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία πολλών ετεροδημοτών, που ήρθαν στο χωριό για τις Άγιες αυτές ημέρες, κατέκλυσαν από τις 11.00 τους Ιερούς Ναούς.
Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα οι περισσότεροι αποχώρησαν αμέσως, αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμειναν και μετά το «Χριστός Ανέστη» για να παρακολουθήσουν ολόκληρη την αναστάσιμη Θεία λειτουργία και να κοινωνήσουν την Θεία Κοινωνία στο τέλος της Ακολουθίας.
Στις 12.00 τα μεσάνυχτα εψάλλει το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών», με τους πιστούς κρατώντας λαμπάδες με το Άγιο Φως, να ανταλλάσουν τα φιλιά της αγάπης, όπως θέλει η παράδοση.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να αναπαραστήσει την Αφή του Αγίου Φωτός - ΒΙΝΤΕΟ

Από φωτιά που έκαιγε πάνω στην Αγία Τράπεζα, άναψε τα κεριά του και μοίρασε το Άγιο Φως στους πιστούς, ο ιερέας που τέλεσε τη λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπως δείχνει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μακροσκελές κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

"Όλοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα βγαίνει με θαυμαστό τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα. Μπαίνοντας ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων στον Πανάγιο Τάφο για να βγάλει το Άγιο Φως διαβάζοντας την ευχή του αγίου φωτός ανάβει τις λαμπάδες του από τον Πανάγιο Τάφο και στη συνέχεια βγαίνει έξω και το δίδει στον κόσμο. Αυτό λοιπόν κάνουμε κι εμείς. Η Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το Άγιο Φως που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης... και στη συνέχεια αρχίζει η ακολουθία όταν είναι να βγάλουμε το Άγιο Φως, βγάζουμε πάνω από την Αγία Τράπεζα το Ευαγγέλιο και ιερατικό. Έτσι όπως βλέπεται η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα τις Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται είναι καλυμμένα με τζάμι, πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το Άγιο Φως που έχουμε πάρει από τα Ιεροσόλυμα την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο. Η κάθε Αγία τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στο κείμενο τονίζεται ότι, "κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν, κάθε άλλο δεν έχουμε τέτοιο σκοπό .Και πέρυσι το αναρτήσαμε άπλα δεν έγινε τόσο γνωστό από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας . Ο σκοπός είναι αφού η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας, να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι ποιό Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας μιας πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός των θείων δώρων".
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται πασχαλινή εκδήλωση λόγω βροχής στη Λιβαδειά

Πάσχα στη Λιβαδειά 2017 – Αναβολή εκδήλωσης παραδοσιακών χορών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 εκδήλωση παραδοσιακών χορών στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς αναβάλλεται λόγω βροχοπτώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το “κάψιμο του Ιούδα” στις Θεσπιές-ΒΙΝΤΕΟ

Το “κάψιμο του Ιούδα” στις Θεσπιές,αποτελεί ένα ξεχωριστό έθιμο το οποίο αναβιώνει κάθε χρόνο,Μεγάλη Παρασκευή την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, στο κέντρο του χωριού.Η νεολαία των Θεσπιών αναλαμβάνει δυο – τρεις μέρες πριν, να φτιάξουν το ομοίωμα του Ιούδα. Είναι φτιαγμένο με μεράκι και φαντασία,προσελκύοντας κόσμο απο την γύρω περιοχή για να δουν το θέαμα και να θαυμάσουν την τιμωρία του φιλάργυρου προδότη.
Βίντεο απο Marinos Marinos
                                                                               Ανάσταση- Θεσπιές
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσταση στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Κυρίου μας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Την ακολουθία της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος με την συμμετοχή πλήθους πιστών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ημερομηνίες των φετινών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά-σιγά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας, για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια.

Φέτος, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου).

Αν και, δια στόματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, έχει απευθυνθεί έκκληση για «αποδραματοποίηση» των Πανελλαδικών, φαίνεται πως -και φέτος - κάθε ελληνική οικογένεια που έχει στα μέλη της τελειόφοιτο λυκείου, θα ζει τις δικές της «εβδομάδες των παθών», περιμένοντας την έκδοση των αποτελεσμάτων στα τέλη του Ιουνίου και την ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Αυγούστου.

Αναλυτικά, για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων και στην παράδοση των ελέγχων. Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, και για πρώτη φορά φέτος, από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους, οι οποίοι θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Βήμα – βήμα η υποβολή αίτησης για το επίδομα τέκνων

Σε πάνω από 700.000 οικογενειάρχες δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 για την είσπραξη των ενιαίων επιδομάτων στήριξης τέκνων και των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών έτους 2017.
Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι όμως να έχουν υποβάλει ήδη πρώτα την δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1 για το 2017.

Σύμφωνα με τις  οδηγίες συμπλήρωσης που δίνει η ΑΑΔΕ:

– Οι γονείς μπαίνουν με τους κωδικούς του Taxisnet

– Αν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος εμφανίζονται όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Ο δικαιούχος πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία που εμφανίζονται. Εισάγουν ή μεταβάλλουν στοιχεία εφόσον απαιτείται. Κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

-Αν δεν έχει υποβληθεί αίτηση Α21 το αμέσως προηγούμενο έτος, συμπληρώνουν τα γενικά στοιχεία της αίτησης (οικογενειακή κατάσταση, διαμονή).

Συμπληρώνουν τα στοιχεία των γονέων και των εξαρτώμενων τέκνων (ΑΜΚΑ, αρ. οικογ. μερίδας, δημοτολόγιο κ.λπ.).

Επίσης συμπληρώνουν τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα και κάνουν οριστικοποίηση της αίτησης.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που έχουν υποβάλει οριστικά τη δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, ακόμη κι αν αυτή δεν έχει εκκαθαριστεί και έχουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή κάτω των 19 ετών τα οποία φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ή κάτω των 24 ετών τα οποία σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ενώ πιθανόν τοπικά να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α. Αρχικά η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση το βράδυ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και η Βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 11 ως 22 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανόν στις υπόλοιπες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις βορειοδυτικότερες περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση

Θερμοκρασία: από 9 έως 24 βαθμούς Κέλσιου

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί στη δυτική Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κέλσιου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κέλσιου

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ βελτίωση

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κέλσιου

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα βελτίωση

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κέλσιου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την εφημερίδα του Λεονταρίου το "ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτοι επίσημοι Περιφερειακοί Αγώνες ΥΠΑΜ 2017 στη Θήβα

Η πρώτοι  επίσημοι  Περιφερειακοί Αγώνες ΥΠΑΜ 2017 στην Ελλάδα Κατηγορίας Paramotor, θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 13 - 5 -2017 στο Πεδίο της Θήβας με εναλλακτική ημερομηνία 20 Μαΐου 2017. Οι αγώνες αυτοί προσμετρώνται στην αξιολόγηση των σωματείων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε
 ΕΔΩ http://microlights.elao.gr/docs/UL_2017_Thiva_bulletin1.pdf
Δήλωση Συμμετοχής:http://microlights.elao.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ