Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Επιτυχία είχε η δενδροφύτευση στο Νεοχώρι απο τον Σύλλογο Γυναικών-ΦΩΤΟ


Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" διοργάνωσε δενδροφύτευση,στην πλατεία  και στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, με δέντρα που  παραχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά.

Με μηχανήματα, του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, πριόνια και αξίνες επί τω έργω, συνέβαλαν όλοι κάνοντας μια πολύ σοβαρή παρέμβαση στo xωριό και φυτεύοντας  Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, Κουτσουπιές, Κυπαρίσσια, Δάφνες και άλλα φυτά, με στόχο να ομορφύνουν και να αναδείξουν τους  χώρους.
Τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την συμμετοχή τους, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης και ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης.
Ιδιαίτερα συγκινητική η προσπάθεια των παιδιών που συμμετείχαν στην δενδροφύτευση,με  περισσή φροντίδα έσκαβαν όσο πιο βαθιούς λάκκους μπορούσαν και τοποθετούσαν προσεκτικά  τα μικρά δεντράκια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την αντιπεριφερειάρχη κ.α. Φανή Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη, για την βοήθειά τους στην δενδροφύτευση.
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και έκαναν το χωριό μας πιο όμορφο…
Διαβάστε Περισσότερα »

Δόθηκε λύση στη παραλία της Θίσβης-Απάντηση στον Θανάση Σκούμα απο την Τ.Κ.Θίσβης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε  επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ.Θίσβης κ.Σάλτα που απαντά στο δελτίο τύπου του κ.Θανάση Σκούμα
 Η δημότες της Θίσβης  και εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας, εκφράζουμε την
αγανάκτησή μας για το πρόσφατο δελτίο τύπου του δημοτικού συμβούλου κ.Σκούμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Μετά  από πολύχρονες   διαμάχες   με  ανθρώπους   άσχετους,   με  την  ιδιαιτερότητα   και   την  επικινδυνότητα     στην   περιοχή  της   Θίσβης οι δημότες της Θίσβης αποκτούν επιτέλους την δική τους παραλία  (Ντράσα).
  Η  απόφαση  του  δημοτικού  συμβουλίου   δίνει  λύση    για  μια  παραλία   χωρίς   προβλήματα,    αυτόνομη,    χωρίς  κινδύνους   για   τους  λουόμενους   όλης   της  περιοχής. Είναι  προς   το  κοινό  συμφέρον η  διατήρηση  και  η  περαιτέρω  ενδυνάμωση της φιλικής  σχέσης  και  της  άψογης  συνεργασίας ,μεταξύ  του  Δήμου  Θηβαίων  και  της  Τοπικής  Κοινωνίας   με  την  ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ.Α.Ε  και  τις  εγκατεστημένες  στη ΒΙ.ΠΕ Θίσβης  επιχειρήσεις .    

Είδη   ξεκίνησαν   η  διαδικασίες    για  την  άδεια   του  έργου    που  χρηματοδοτείται   εξ  ολοκλήρου   από   την  ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ.Α.Ε.

Ευελπιστούμε  αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν το κακό που προξενούν στο χωριό μας, με τις δηλώσεις τους και να αποκαταστήσουν τα πράγματα.
 Τοπική Κοινότητα Θίσβης
Χρήστος Σάλτας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στη Καλλιθέα Θηβών


Εορτή Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Θηβών

Πρόγραμμα Εορτής:

Σάββατο 22/4
19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ´αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
21:15 Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος

Κυριακή 23/4
7:00 Όρθρος
8:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

19:30 Μεθεόρτιος Εσπερινός- Παρακλητικός κανόνας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Μετ´ευχών το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση στο Δίστομο "190 χρόνια απο το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη"



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Θωμάς Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:ΕΚΘΕΤΟΣ ο δήμαρχος Θήβας για τον κόλπο της Νούσας

ΕΚΘΕΤΟΣ ο δήμαρχος Θήβας, αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Δήμου και των δημοτών, συντάσσεται με τις θέσεις της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.
Λέει ότι δεν απεμπολεί κανένα δικαίωμα, αλλά αφήνει την ιδιωτική εταιρεία να παρανομεί και "συμβιβάζεται" με τον DE FACTO αποκλεισμό των πολιτών από τον όρμο της Νούσας και από το δημοτικό δρόμο που οδηγεί σ΄αυτόν και στην παραλία Αγγελή. Επικαλείται ως δήθεν νομικό κενό, την δική του εκούσια αδράνεια και παράλειψη, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
Επίσης, σε αγαστή σύμπνοια με την περιφερειακή αρχή του κ. Μπακογιάννη, που με μοχλό τους αντιπεριφερειάρχες, όπως την κα Παπαθωμά που εξέδωσε σχετική απόφαση το 2015, αρνείται στους κατοίκους τη δυνατότητα κολύμβησης στην παραλία Αγγελή προαναγγέλοντας την μη αδειοδότηση της,αν και λόγω αποστάσεως έχει όλες τις προυποθέσεις αδειοδότησης.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων, επικαλείται πράγματα που είναι επωφελή για τη βιομηχανία και τώρα -τυχαία άραγε;- επικαλέστηκε τη βεβαιότητα ότι δεν θα εκδοθεί άδεια λουομένων (εδώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το δήμαρχο, έστω κι αν λέει άλλα η διαμεσολάβηση 6/2016)!.

Αποδέχεται χωρίς αιδώ, να μη γίνεται χρήση των κοινοχρήστων πραγμάτων από τους δημότες στη Νούσα και την παραλία Αγγελή και την ίδια ώρα προσπαθεί να πείσει όλους μας ότι είναι συμβιβασμός η δημιουργία άλλου δρόμου προς άλλο σημείο χιλιόμετρα μακριά από τον όρμο της Νούσας.
Και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι αυτή η απεμπόληση δικαιωμάτων του Δήμου και συνέχισης του αποκλεισμού είναι "συμβιβασμός".
Και συνεχίζει να παραμένει μέλος του ΔΣ της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, παρόλη τη σύγκρουση συμφερόντων, και τον παράνομο αποκλεισμό των κοινοχρήστων πραγμάτων από την εταιρεία αυτή!. Πρέπει να επιλέξει: ή Δήμαρχος Θηβαίων και υπερασπιστής των δικαιωμάτων του Δήμου με πράξεις και δικαστικές ενέργειες, ή μέλος του ΔΣ της αντιδίκου του Δήμου εταιρείας
Θήβα 17.4.2017
Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος: Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβάτες του ελικοπτέρου-ΒΙΝΤΕΟ


Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί πάνω από την Ελασσόνα.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης έχουν εντοπίσει ζωντανή μία γυναίκα αξιωματικό, την Βασιλική Πλεξίδα και νεκρούς τους υπόλοιπους τέσσερις επιβαίνοντες.
Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης



Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Πτώση Ελικοπτέρου του ΣΞ»: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση επιτήρησης
Ο υπολογαχός Κωνσταντίνος Χατζής
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Πολυτραυματίας η γυναίκα αξιωματικός που επέζησε από τη συντριβή του Χιούι


Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Λάρισας η αξιωματικός που εντοπίστηκε ζωντανή είναι πολυτραυματίας και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η αξιωματικός Βασιλική Πλεξίδα ήταν μέλος του πληρώματος και είχε την ειδικότητα του Μηχανοσυνθέτη. Υπενθυμίζεται πως στα ελικόπτερα τύπου Χιούι υπάρχουν τρία μέλη πληρώματος: δύο Χειριστές και ένας ένας Μηχανοσυνθέτης.
Στο σημείο της συντριβής έχουν ήδη εντοπιστεί νεκροί, οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος έφτασε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επιζήσασα, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών εξηγώντας ότι τονίζοντας ότι το ΓΕΕΘΑ θα βγάλει επίσημη ενημέρωση. Όσον αφορά στο σημείο που έγινε η πτώση τόνισε ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό.

Επεσε σε κολώνα της ΔΕΗ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.Το σημείο όπου κατέπεσε το Χιούι

Η μοιραία πτήση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 7:50 από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας. Ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας με προορισμό τη Λάρισα, έχοντας τρεις επιβαίνοντες. Από εκεί επιβιβάστηκαν άλλα δύο άτομα και το ελικόπτερο απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη.

Βίντεο από τις έρευνες στο Σαραντάπορο
Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετέχουν ένα Super Puma και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία εκδόθηκε στις 10:16, ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».


Διαβάστε Περισσότερα »

Με απλή αναλογική οι δημοτικές εκλογές του 2019

Ειδική αναφορά στις δημοτικές εκλογές του 2019 με απλή αναλογική κάνει σήμερα η εφημερίδα Έθνος στο πρωτοσέλιδό της.

Την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας προωθεί η κυβέρνηση. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάτι που σημαίνει ότι θα ευνοηθούν οι συμμαχίες.

Σύμφωνα με το Έθνος, μέσα στο καλοκαίρι κατατίθεται από την κυβέρνηση η νομοθετική ρύθμιση για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενταγμένη στο συνολικό πλαίσιο αλλαγών του «Καλλικράτη».

Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές (θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση), το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των διατάξεων για την απλή αναλογική και στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η απλή αναλογική και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης εντάσσεται σε μία συνολικότερη αντίληψη της κυβέρνησης υπέρ των συνεργασιών αλλά και σε μία ευρύτερη στρατηγική συμμαχιών. Κάτι που αποφεύχθηκε στην αναμέτρηση του 2014 -λόγω εσωκομματικών ισορροπιών- στερώντας τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ την επικράτηση σε σημαντικούς δήμους και περιφέρειες.

Οι εκλογές στους δήμους το 2019 αποτελούν, άλλωστε, τις πρώτες προγραμματισμένες κάλπες στη χώρα και αποτελούν ορόσημο για το Μαξίμου.

Πρακτικά, η ισχύς του συστήματος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνει στον δεύτερο γύρο τους δύο πρώτους σε ποσοστά υποψηφίους, εφόσον κάποιος επικεφαλής δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1.

Ωστόσο οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις θα εκπροσωπούνται στα συμβούλια με βάση τον αριθμό των εδρών που θα εξασφαλίζουν από τον α’ γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Τη δεύτερη Κυριακή θα αναμετρώνται δύο πρόσωπα και όχι οι παρατάξεις τους» αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας εξηγώντας πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής και στους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς ευνοεί την προοπτική των συμμαχιών είτε πριν είτε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Θεωρητικώς δύο ή και περισσότερες παρατάξεις μπορούν να συνεργαστούν και πριν από τις κάλπες εξασφαλίζοντας η καθεμία έναν δικό της αριθμό εδρών ή και μετά τον πρώτο γύρο στηρίζοντας για το αξίωμα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη τα ίδια πρόσωπα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα γιορτάζει τον Πολιούχο της-Όλο το πρόγραμμα

Πρόσκληση εορτής Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους -Πολιούχου Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
 και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
 στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία
 της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
 την 28η και 29η Απριλίου 2017
σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Μετά τιμής

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
07:00 π.μ. Ακολουθία Όρθρου 08:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Λιτάνευση Εικόνος του Αγίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη Θήβα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σας προσκαλούν στο τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής  Αγωγής  και Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων), στις 12 έως 14 Μαΐου, (Παρασκευή απόγευμα έως μεσημέρι Κυριακής), με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Θηβών και θέμα:

«Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα»

Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν δύο διακριτά μέρη:

    Στο πρώτο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις προσκεκλημένων επιστημόνων, οι οποίες καλύπτουν τις θεματικές του συνεδρίου και οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε αυτό το κομμάτι εντάσσεται και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσειοσκευών κλπ 4 ελληνικών μουσείων (μουσείο Ακρόπολης, Βυζαντινό & Χριστιανικό μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό μουσείο Θεσ/νίκης, μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή)
    Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν 10 εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται αυτή την περίοδο από ομάδες εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, (συμμετέχουν 200 εκπ/κοί), ειδικά για τις εργασίες του συνεδρίου σε βιωματικά εργαστήρια για 10 επιλεγμένα μουσεία/ τόπους μνήμης/ γεώτοπους της Στερεάς Ελλάδας με την καθοδήγηση εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, προγραμματίζονται:

    έκθεση αναρτημένων εργασιών, (POSTERS) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συνεδριακού κέντρου, στην οποία έχουν προσκληθεί όλα τα  μουσεία / συλλογές/ περιβαλλοντικά κέντρα/ γεώτοποι / τεχνοχώροι της Στερεάς Ελλάδας με πληροφορίες για τα εκθέματα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα & τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διαθέτουν.
    Δωρεάν επίσκεψη στο παρακείμενο μουσείο των Θηβών για τους όλους τους εγγεγραμμένους συνέδρους κατά τη διάρκεια των 3ήμερων εργασιών του συνεδρίου.
    Προβολή 2 ταινιών  3D με θέματα: «Μυκηναϊκό ανάκτορο» και «Μαντείο του Τροφωνίου». Η προβολή θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, συγκεκριμένες ώρες και θα την παρακολουθήσουν όσοι/ες δηλώσουν εκ των προτέρων συμμετοχή, (Σε επόμενη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τον τρόπο  δήλωσης συμμετοχής).

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν για όλους τους συνέδρους, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια, μέσω των συλλόγων εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης να εξασφαλιστεί δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο η μεταφορά των εκπαιδευτικών από τις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων προς τον τόπο του συνεδρίου.

Αναλυτικά οι πληροφορίες για το συνέδριο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας  http://stellad.pde.sch.gr/new στο σύνδεσμο «Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής»
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας με συννεφιά και βροχές

Υγρός και ζεστός ο καιρός σήμερα, με ασθενείς βροχές, τοπικές καταιγίδες και άνοδο της θερμοκρασίας ακόμα και έως πέντε βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να είναι τοπικά ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν από το βράδυ πρόσκαιρα ως 8 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 και τοπικά ως 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό τραπέζι σε 35 άπορες οικογένειες έστρωσε ο ΕΕΣ Λιβαδειάς

Παρόλο που το Τοπικό τμήμα του ΕΕΣ Λιβαδειάς παρέχει καθημερινά τρόφιμα και ιματισμό τους συνανθρώπους μας κατάφερε και συγκέντρωσε επιπλέον τρόφιμα προκειμένου να γεμίσει το γιορτινό τραπέζι 35 άπορων οικογενειών της περιοχής μας.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που συνέδραμε σ’ αυτή την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη και την πίστη στο έργο του τμήματος μας.
Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης μας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και μαθητές του 2ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που αποτελούν το θεμέλιο και την ψυχή του ανθρωπιστικού μας έργου, ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που στέκονται αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια για την ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ