Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Δεν έχουν το Θεό τους... έκλεψαν την καμπάνα απο τον Άγιο Γεώργιο Νεοχωρίου

Τι κι αν είναι παραμονή του Αγίου Γεωργίου,  τι κι αν κάτοικοι του Νεοχωρίου έχουν ετοιμαστεί για τη γιορτή του Αγίου.Η καμπάνα του μικρού εξωκλησιού, λίγες εκατοντάδες μέτρα απόστασης από το χωριό δεν υπάρχει πια στο καμπαναριό.

 Δεν θα σημάνει η καμπάνα στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου,ανήμερα της εορτής του,αφού έγινε  στόχος ιερόσυλων.
 Άγνωστοι, πριν από λίγες ημέρες, έκλεψαν την καμπάνα απο την εκκλησία,θεωρώντας τη πολύτιμη για μεταπώληση εξοικονομώντας χωρίς μεγάλο κόπο αρκετά μεροκάματα. 

Οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν την κλοπή  όταν ήταν πια αργά και η τοπική Αστυνομία αναζητά τους δράστες.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ STEM ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων με 24 θέματα

H πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για την τακτική συνεδρίαση και τα θέματα που θα συζητηθούν:
Δείτε την Πρόσκληση για την 5η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Απριλίου 2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και χαλάζι για 24 ώρες

Θα επηρεαστεί κυρίως η νότια Ελλάδα - Από το βράδυ η βελτίωση - Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την κακοκαιρία αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως οι νότιες περιοχές της Ελλάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σάββατο αναμένεται να επηρεαστούν:

- η Πελοπόννησος
- η Κρήτη
- οι Κυκλάδες
- Τα Δωδεκάνησα
- πιθανόν η ανατολική Στερεά.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και τα δυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου, το ψυχρό κύμα από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από την Παρασκευή, στη διάρκεια της οποίας θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε διάφορα σημεία, κυρίως όμως στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα πέσει τρεις με τέσσερις βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα κυμανθούν από 4 έως 6 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και η πτώση της θερμοκρασίας αισθητή, καθώς θα φτάσει ακόμη και στους μείων 10 σε σχέση με την Πέμπτη, πέφτοντας από τους 25 βαθμούς, στους 16 στην περιοχή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Λιβαδειά


Ένα ακόμα ζευγάρι φιλοξενούμενων προσφύγων που αποχωρεί από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων,λόγω μετεγκατάστασης σε άλλη Ευρωπαική χώρα συνάντησε στο γραφείο της η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, παρουσία του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Νίκου Θηβαίου.
Το νεαρό ζευγάρι θα αποχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα για το Βέλγιο, για να βρεθούν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Πρόκειται για τους πρώτους ωφελούμενους του προγράμματος που ήρθαν στη Λιβαδειά τον Νοέμβριο του 2016.
Ο κ. Haitham ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τη ΚΕΔΗΛ για την φιλοξενία που τους παρείχαν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι δεν τους έλειψε τίποτα κατά την παραμονή τους στη πόλη και είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που τους υποδέχτηκε η τοπική κοινωνία.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Πούλου, ενημερώθηκε για την κατάσταση διαμονής τους στο Βέλγιο, τους ευχήθηκε να έχουν καλό ταξίδι και τους ζήτησε να επισκέπτονται στο μέλλον την Ελλάδα και την Λιβαδειά, όπως και να διατηρήσουν επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΚΕΔΗΛ.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Θηβαίος τους ευχήθηκε να έχουν μια καλή τύχη στη νέα τους ζωή.
Στο ζευγάρι δόθηκε και ένα αναμνηστικό δώρο από την πόλη με θέμα την «Έρκυνα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης


Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίτερα σήμερα ο δημοφιλής ηθοποιός, Στάθης Ψάλτης, σε ηλικία 66 ετών.

Ο ηθοποιός τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας καθώς έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή μπήκε εσπευσμένα στην εντατική, μετά από πρόβλημα που αντιμετώπισε με το αναπνευστικό του.

Ο «βασιλιάς του γέλιου» πολέμησε με όλη τη δύναμη που είχε για να βγει νικητής σε αυτή την άνιση μάχη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Κοντινός του άνθρωπος, είχε δηλώσει τελευταία πως ο ηθοποιός «κάποιες στιγμές έχει ανεβασμένη διάθεση και λέει μέχρι και ανέκδοτα και τραγούδια, κάποιες άλλες πέφτει σε βύθιση, λόγω των ισχυρών φαρμάκων».

Στο πλευρό του, σε αυτή τη σκληρή μάχη που έδωσε βρισκόταν συνεχώς η σύζυγός του, Χριστίνα.

«Εκλεβε» πάντα την παράσταση

Υπηρέτησε μέχρι τέλους τον απαιτητικό χώρο της επιθεώρησης.

Το κοινό τον γνώρισε μέσα από τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80 ωστόσο πάντα αποτελούσε έκπληξη με τις θεατρικές του επιλογές.
Σύσσωμο το κοινό τον αποθέωνε κάθε βράδυ, σχεδόν ένα χρόνο πριν στο Πάνθεον, όταν υποδύθηκε την παραμάνα της Ιουλιέτας στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα  και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).
 Τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, από το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Δείτε την τελευταία φωτογραφία του Στάθη Ψάλτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 13 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»
    Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   26  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
  1.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την χωροταξική κατανομή μαθητών Γυμνασίου, Λυκείων και Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις (Σχετ. η υπ’ αριθ. 8/2017 απόφαση της Δημοτ.Επ.Παιδείας).

2.    Έγκριση της υπ’  αρ. 8/2017 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για τη ματαίωση της ανάθεσης «Παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικού τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής του Δήμου Θηβαίων  για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης τουριστικής προβολής του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2017», δεδομένου ότι  το πρόγραμμα  έχει καταρτιστεί  και εγκρίθηκε ήδη από τον Ε.Ο.Τ.

3.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 60/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ), περί καθορισμού καταβολής αποζημίωσης Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

4.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Επισκευή – Βελτίωση ξύλινου οικήματος και περιβάλλοντος χώρου ιδιοκτησίας Δήμου Θηβαίων στην Τ.Κ. Λουτουφίου».

5.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας σήμανσης Ρ-55 (οδός υποχρεωτικής διέλευσης πεζών) επί της οδού  Θίσβης στη Θήβα (Σχετ. η υπ’ αριθ. 4/2017 Α.Επ.Π.Ζ.).

6.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας σήμανσης Ρ-40 και μιας πρόσθετης πινακίδας Πρ-4α, επί της οδού Αγίων Αποστόλων 1 στη Θήβα (Σχετ. η υπ’ αριθ. 18/2017 Α.Επ.Π.Ζ.).

7.    Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Αγίας Ελένης 4 στη Θήβα (Σχετ.η υπ’ αριθ. 19/2017 Α.Επ.Π.Ζ.).

8.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης επί της συμβολής των οδών Αμφίωνος και μη εγκεκριμένης οδού μεταξύ της Βουρδουμπά και Κοινόχρηστου Χώρου (Σχετ. η υπ’ αριθ. 20/2017 Α.Επ.Π.Ζ.).

9.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων».

10.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».

11.    Έγκριση για την ανάθεση της αρμοδιότητας εκτέλεσης εργασιών αποψίλωσης σε χώρους πρασίνου των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Θηβαίων σε ιδιώτη.

12.    Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων έτους 2017.

13.    Λήψη απόφασης για την παράταση της ισχύος του συμβατικού χρόνου της προμήθειας γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων.






                                                      
Διαβάστε Περισσότερα »

25 αυτόφωρες συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα ποινικά αδικήματα


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα & ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και πληθώρα δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (522) γραμμαρίων, (13) λαθραία πακέτα τσιγάρων και (78) αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή.

Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (3) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Λιβαδειάς) & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού,
•    (3) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α., καθώς και των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας και

•    Αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιτέας. 

Οκτώ (8) αλλοδαποί διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα:

•    (3) στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (2) σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (1) στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (1) στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και

•    (1) στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της            Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας.


Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

Ημεδαπός στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλιτώνουν το «ψαλίδι» 60% στις συντάξεις οι αγρότες που συνεχίζουν να εργάζονται

Οκταετή μεταβατική περίοδο χάριτος μέχρι το 2025 δίνει το υπουργείο Εργασίας στους συνταξιούχους αγρότες που εργάζονται, ώστε να μη χάσουν το 60% της σύνταξής τους.

Οσοι συνταξιοδοτούνται φέτος και μέχρι 31/12/2024 γλιτώνουν εντελώς τον «κόφτη» και μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν ανενόχλητοι. Η ρύθμιση εκτιμάται πως αφορά περί τους 120.000 αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν την προσεχή 8ετία.

Μόνο φέτος συνταξιοδοτούνται 15.000 αγρότες. Δεδομένου ότι οι αποδοχές ΟΓΑ είναι οι μόνες που εξαιρούνται και από την διαδικασία του επανυπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς, οι αγροτικές συντάξεις αναδεικνύονται ως οι μοναδικές που μένουν στο απυρόβλητο.

Επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνους» στις 9/12/2016, η διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε χθες και ξεκαθαρίζει πως ο κόφτης του 60% στο συνταξιοδοτικό εισόδημα των αγροτών που καλλιεργούν παγώνει μέχρι το 2025, λόγω της μεταβατικής περιόδου που προβλέπεται για τις νέες αγροτικές συντάξεις.

Οπως αναφέρει η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, «στις περιπτώσεις συνταξιούχων του πρώην ΟΓΑ από 1-1-2017 και μετά, που συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεδομένης της μεταβατικής προσαρμογής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων των αγροτών, οι ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων έχουν εφαρμογή για όσους συνταξιοδοτούνται από 1-1-2025, καθώς από το έτος αυτό και μετά η συμμετοχή εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης στο συνολικό ποσό προσεγγίζει και εν συνεχεία υπερβαίνει το 60%», το ποσοστό δηλαδή περικοπής που ορίζεται στο νόμο Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται πως με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο θεσπίστηκε μια μακρά μεταβατική περίοδος (1/1/2017-31/12/2030) κατά τη διάρκεια της οποίας οι νέες συντάξεις ΟΓΑ είναι μείγμα του παλιού και του νέου τρόπου υπολογισμού.

Για παράδειγμα φέτος οι αγρότες εισπράττουν κατά 93,80% το ποσό που προκύπτει με βάση τις διατάξεις του πρ. ΟΓΑ και κατά 6,20% το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής. Το 2025 το τμήμα που αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού (εθνική - ανταποδοτική) ξεπερνά για πρώτη φορά σε μερίδιο τον παλιό τρόπο. Δηλαδή όσοι βγουν το 2025, θα πάρουν κατά 59,80% το άθροισμα Εθνικής και Ανταποδοτικής και κατά 40,2% την παλιά σύνταξη όπως θα έβγαινε.

Συνεπώς «όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1-1-2017 έως και 31-12-2024 κρίνονται ως προς την απασχόληση συνταξιούχων με βάση τις προγενέστερες του νόμου 4387 διατάξεις». Δηλαδή οι αγρότες εξαιρούνται από την περικοπή. Κι αυτό επειδή οι διατάξεις του 1999 και του 2010 εξαιρούν από τον περιορισμό ή την αναστολή των συντάξεων τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που εργάζονται. Εξυπακούεται ότι τον κόφτη γλιτώνουν και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2016, δεδομένου ότι ο υπολογισμός της σύνταξης στις περιπτώσεις αυτές γίνεται με το προϊσχύον καθεστώς. «Η ρύθμιση ήταν απαραίτητη, λόγω των δύσκολων συνθηκών υπό τις οποίες ασκείται το αγροτικό επάγγελμα και δεδομένου ότι οι αγροτικές συντάξεις είναι ήδη πολύ χαμηλές», εξηγεί η δικηγόρος, Ασπασία Παπαθανασοπούλου.

Προσοχή, η ρύθμιση αφορά μόνο συνταξιούχους ΟΓΑ που καλλιεργούν και όχι άλλους συνταξιούχους (π.χ. Δημοσίου) που ασκούν αγροτική δραστηριότητα μετά την αποχώρηση από το επάγγελμά τους. Επίσης δεν αφορά τυχόν περιπτώσεις συνταξιούχων ΟΓΑ που ασκούν άλλη δραστηριότητα πλην της αγροτικής. Υπενθυμίζεται πως ο νόμος 4387, γνωστός και ως νόμος Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 ορίζει πως συνταξιούχοι που αναλαμβάνουν εργασία θα βλέπουν τη σύνταξή τους (κύρια και επικουρική) να μειώνεται κατά 60% για όσο χρόνο απασχολούνται. Η συγκεκριμένη περικοπή θα μπορούσε να αγγίξει όσους αγρότες συνταξιοδοτηθούν από φέτος.

Oσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31/12/2016 δεν κινδύνευαν, καθώς έχει διευκρινιστεί πως ειδικά για τους αγρότες, επειδή συνταξιοδοτούνταν μόνο κάθε Ιούλιο, ανάλογα με το πότε γίνονται 67, ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ισχύσει για όσους φύγουν από το 2017 και μετά (και όχι από 13/5/2016 και μετά). Ετσι στο «απυρόβλητο» βρέθηκαν περί τους 9.000 ασφαλισμένοι ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1949 που συνταξιοδοτήθηκαν από 1η Ιουλίου του 2016 με το παλιό καθεστώς. Για τον ίδιο λόγο κι επειδή όσοι είχαν συνταξιοδοτηθεί από το 2016 και πριν θεωρείται λογικό πως καλλιεργούσαν ήδη από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν, ο κόφτης» του 60% «έπιανε» μόνο όσους βγουν στη σύνταξη από φέτος.

Δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2012 και καλλιεργούν τώρα, θεωρείται βέβαιο πως καλλιεργούσαν ήδη από το 2012.

Έθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

11η Πανελλήνια Σύνοδος του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)


Η 11η Πανελλήνια Σύνοδος του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2017 στα Τρίκαλα.

Οι Πανελλήνιες ετήσιες Σύνοδοι του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α αποτελούν ένα θεσμοθετημένο γεγονός των εμπλεκόμενων στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, Περιφερειών, Δήμων, Φο.Δ.Σ.Α, εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο και της επιστημονικής κοινότητας.

Η φετινή Σύνοδος θα επικεντρωθεί στην επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, μετά το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και τα αναθεωρημένα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον τομέα των χρηματοδοτικών εργαλείων, στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και της αναπτυξιακής διάστασης στο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της 11ης Πανελλήνιας Συνόδου.

Το Δ.Σ του Δικτύου Φο.Δ.Σ.Α
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει ο χειμώνας: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς μέχρι το Σάββατο

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους -4°C στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας - Βελτίωση από την Κυριακή
Ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τις Βαλκανικές χώρες αναμένεται να διαπεράσουν την ελληνική επικράτεια το επόμενο τριήμερο, με συνέπεια να υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου, με αποκορύφωμα το Σάββατο, οπότε και θα εκδηλωθούν τα κυρίως φαινόμενα.Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 εξασθενούντες και στρεφόμενοι σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 στην Κρήτη έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 εξασθενούντες και στρεφόμενοι σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στην Τιθορέα

 Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Π.Υ. για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε βιοτεχνία στην Κάτω Τιθορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βιοτεχνία κατασκευάζει διάφορα είδη ζαχαροπλαστείου με βάση το χαρτί και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον προαύλιο χώρο της εταιρείας, όπου υπήρχαν πρώτες ύλες οι οποίες ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, εκτός από τις δυνάμεις του κλιμακίου της Αμφίκλειας, έχουν σπεύσει ενισχύσεις και από άλλες περιοχές, όπως η Λιβαδειά, η Λαμία και άλλες περιοχές.
Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά και σε ένα άλλο εργοστάσιο χαρτοποιΐας, στην περιοχή της Πελασγίας. Ευτυχώς η πυρκαγιά δεν ήταν μεγάλης έκτασης και ελέγχθηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες του κλιμακίου της Στυλίδας.Φθιώτιδα: Συναγερμός για πυρκαγιά σε
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ