Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο της PURE OLEA "Τα πάντα για την Ελιά" στον Υψηλάντη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ




Το σεμινάριο της PURE OLEA πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Υψηλάντη Βοιωτίας!
Πελάτες ήδη, αλλά και ελαιοπαραγωγοί που προσήλθαν στο ελαιοτριβείο πρώτη φορά, ενημερώθηκαν για την φύτευση, τη λίπανση, το κλάδεμα, τη συγκομιδή και την έκθλιψη της Ελιάς, καθώς επίσης και για το πώς θα πετύχουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο.
Οι ελαιοπαραγωγοί έλυσαν κάθε απορία που είχαν και έφυγαν έχοντας στην φαρέτρα τους, δημιουργικές καινοτόμες ιδέες για την επίτευξη καλύτερων ελαιοκομικών περιόδων.
Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν, στους ιδιοκτήτες της PURE OLEA καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό της, που προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να υλοποιεί κάθε ιδέα και να επιτυγχάνει κάθε στόχο της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια από το Δήμο Λεβαδέων στις αθλήτριες Ελίνα Μπάρτζου και Γκαλαμέλου Ιωάννα

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης, συγχαίρουν την αθλήτρια
Badminton της Αναγέννησης Λιβαδειάς, Ελίνας Μπάρτζου, ή οποία κατέκτησε την 3η θέση στο αγώνισμα του μικτού, με συμπαίκτη τον Μιχαήλ Μάριο Μπούλιο του Φ.Ε.Ο. Θήβας, στους διεθνείς αγώνες που διεξήχθηκαν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Το ίδιο ζευγάρι αθλητών είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα V19  που διεξήχθη στην Ανδριανούπολη Τουρκίας.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης, συγχαίρουν την αθλήτρια του ΓΑΣΛ Γκαλαμέλου Ιωάννα, του ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ε.Γ. Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν στις 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα της Λιβαδειάς

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως 15 Μάιου και τα καταστήματα τις Κυριακές, 7 Μαΐου και 14 Μαΐου θα παραμείνουν προαιρετικά Κλειστά.»

Με την ευκαιρία της διενέργειας σε πολλές περιοχές της χώρας των εαρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 2 Μαΐου, η ΕΣΕΕ  με εγκύκλιό της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των εκπτώσεων και την προσήκουσα διενέργειά τους, καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή. Το περιεχόμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
«Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως ήταν γνωστό (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί. 
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο οριζόμενες εκπτωτικές περίοδοι διαρκούν συνολικά τριάντα (30) ημέρες ετησίως (άρα μπορούν να «σπάσουν» σε δύο 15νθήμερα ή τρία 10ήμερα ή 10 τριήμερα κοκ.).  Σε αυτές, σύμφωνα με την σχετική διάταξη του ν. 4177/2013 περιλαμβάνονται 2 Κυριακές προαιρετικής λειτουργίας, που καθορίζονται επίσης με απόφαση του κάθε Αντιπεριφερειάρχη.
Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Τρίτη, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017.Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.  Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.»
To ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Δήμαρχοι της Βοιωτίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση του Προαστιακού



Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης, Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, Διστόμου-Αράχωβας-Ανντίκυρας κ. Γιάννης Γεωργακός, εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Νταβαλούμης και Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος συναντήθηκαν χθες για δεύτερη φορά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.  Παναγιώτης Θεοχάρης και ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ κ. Γιάννης Λύτρας.
Οι Δήμαρχοι πριν την συνάντησή τους με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν υποβάλλει, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση, υπόμνημα με προτάσεις για την αναβάθμιση του πιλοτικού δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα”. 
Οι υποβληθείσες προτάσεις στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στη βιωσιμότητα του δρομολογίου και αναλυτικότερα:
•    στην ανάγκη της έγκαιρης άφιξης στην Αθήνα του πρώτου δρομολογίου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων
•    στην ανάγκη λειτουργίας  δύο επιπλέον σταθμών, στα Βάγια και στην Τανάγρα
•    στην σύνδεση με λεωφορείο των σιδηροδρομικών σταθμών με την Λιβαδειά, τον Ορχομενό, τα Βάγια και την Αμφίκλεια
•    στον εμπλουτισμό των δρομολογίων του προαστιακού με επιπλέον δρομολόγια για την επιστροφή των επιβατών
Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι παραπάνω προτάσεις και συμφωνήθηκε η στήριξη του δρομολογίου, καθώς η λειτουργία του αποτελεί ομόφωνη – κοινή θέση ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και ο κ. Τσαλίδης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα παρουσιάσει την τελική πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Δημάρχους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υλοποιούνται όλες οι αιτήσεις Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π. Ε. Βοιωτίας


Η Π. Ε.  Βοιωτίας στα πλαίσια  του προγράμματος του Αγροτικού  Εξηλεκτρισμού ενέκρινε 20 έργα συνολικού προϋπολογισμού  73.051,05 €, ΣΑΕΠ 566, τα οποία θα υλοποιηθούν  εντός του 2017.
Όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και τηρούσαν τις προυποθέσεις εντάχθηκαν.

Η Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά τόνισε:

«Τα παραπάνω έργα αφορούν ηλεκτροδοτήσεις  για την άρδευση αγροτεμαχίων της Π. Ε. Βοιωτίας.
Είναι σημαντικό να ενεργοποιούμε όλες τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής.
Συνεχίζουμε και προχωράμε στεκόμενοι δίπλα στους αγρότες μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν φυγόποινο στη Θήβα με λαθραίο καπνό

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση με ποινή κάθειρξης (7) ετών

Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (25-04-2016) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (200) γραμμαρίων.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνια πρωτιά των μαθητών Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς -ΦΩΤΟ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ομάδα νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούμενη από τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του σχολείου μας: Γούλα Λουκά, Γούρα Χριστίνα, Νταλιάνη Βασιλεία και Τσενάι Γκέντς  με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπαλατσό Γεώργιο  (ΠΕ09) συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό του Διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-17, ο οποίος έλαβε χώρα το Σάββατο 22/04/2017 στις εγκαταστάσεις του «Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος», όπου διακρίθηκε μεταξύ 75 ομάδων, καταλαμβάνοντας  πανελλαδικά την 1η  θέση στην κατηγορία τους (‘Αγορά’ σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού) και την 2η θέση στη γενική κατάταξη (Μεταξύ όλων των ‘Αγορών’).



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ
 Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου & ΛΤ Αγίου Γεωργίου συγχαίρουν την  ομάδα νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούμενη από τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του σχολείου μας: Γούλα Λουκά, Γούρα Χριστίνα, Νταλιάνη Βασιλεία και Τσενάι Γκέντς  και τον υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπαλατσό Γεώργιο  (ΠΕ09) για τη διάκριση τους  στον Ελληνικό Τελικό του Διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-17, ο οποίος έλαβε χώρα το Σάββατο 22/04/2017 στις εγκαταστάσεις του «Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος», όπου μεταξύ 75 ομάδων, κατέλαβαν πανελλαδικά την 1η  θέση στην κατηγορία τους (‘Αγορά’ σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού) και την 2η θέση στη γενική κατάταξη (Μεταξύ όλων των ‘Αγορών’).


ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΕ04.02 - ΧΗΜΙΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό Αθηνών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων ευχαριστεί το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών για την αποστολή μεγάλης ποσότητας τροφίμων με σκοπό την βοήθεια των ευάλωτων οικογενειών των προσφύγων που διαμένουν στη Λιβαδειά.
Εξήντα εφτά κούτες με βασικά είδη διατροφής αραβικού προτύπου (αλάτι, ρύζι, ζάχαρη, λάδι, κ.ά) έφτασαν την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων και τα οποία διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους, με βάση την κατανομή που είχε προγραμματίσει ο Ερυθρός Σταυρός.
Η συνδρομή αυτή αποτελεί σημαντική ενίσχυση του έργου μας, στο πλαίσιο  των ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων- θυμάτων πολέμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει φέτος η ημερομηνία των εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά



Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές για φέτος
Από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία καθώς οι εγγραφές θα γίνονται από 2 έως 19 Μαΐου.

Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους:

- έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους.
- έχουν γεννηθεί το 2011 να κάνουν αίτηση εγγραφής στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Επισημάνεται ότι: Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.
Δεν χρειάζεται οι γονείς να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών.

Τα πιστοποιητικά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool» δίνοντας ο γονέας τα παρακάτω στοιχεία: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα δ. όνομα μητέρας ε. ημερομηνία γέννησης.

Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,  στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη  νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ’ τα μνημόνια , να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο πάλης , ρήξης και ανατροπής των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών , των ανθρωποκτόνων μνημονίων και όσων τα υπηρετούν και από την άλλη πλευρά ένα μέτωπο υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών , της αλληλεγγύης , της ίδιας της δημοκρατίας!
Όλοι μαζί , ενωμένοι , μαζικά και δυναμικά μπορούμε να το πετύχουμε!
Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση από την Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στον αντίκτυπο της Οικονομικής Κρίσης.
Οι παράγοντες και τα αίτια  τροφοδότησης  του δραματικού αυτού φαινομένου,
οι προτεινόμενες λύσεις & οι τρόποι διαχείρισης για έξοδο από τη "μαύρη τρύπα",
στο εμφανιζόμενο, ως αδιέξοδο.


Την εκδήλωση θα προλογίσουν
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος
και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης

Κύριοι Ομιλητές:
Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης κ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς
Γεωπόνος -Θεολόγος- Ἐφημέριος Ἱεροῦ Προσκυνηματικοῦ Ναοῦ
Ἁγίου  Ρηγίνου Λεβαδείας.
" Ἡ οικονομική κρίση ως πρόκληση για των Ορθόδοξη Θεολογία και την Εκκλησία"

κα Έρη Κεχαγιά
Σύμβουλος Οικογένειας - Ψυχοθεραπεύτρια
Μ.Α. Counseling Psychology and Psychotherapy, Keele Univ. - England

 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
ώρα 19:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
(Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες στους 25 βαθμούς Κελσίου

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια μεταβλητοί και στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 8 υδρονομέων στο Δήμο Ορχομενού


Ο Δήμος Ορχομενού, ύστερα από την αριθ. 34/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «,Ορισμός αρδευτικής περιόδου ,καθορισμού αριθμού θέσεων, πρόσληψης υδρονομέων, και αμοιβής αυτών στο Δήμο Ορχομενού για το 2017» και το υπ΄αριθμ 2158/58055(25-4-2017) έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει την πρόσληψη υδρονομέων κατά την αρδευτική περίοδο 2017 ως εξής :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ



Οι ενδιαφερόμενοι για να διορισθούν ως υδρονομείς ,πρέπει να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια και να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Ορχομενού (Γραφείο Προσωπικού) με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1.Αίτηση

2.Υπεύθυνη Δήλωση ότι γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή.

3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 4.Φωτ/φο αστυνομικής ταυτότητας.

Πιστοποιητικό Δήμου για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στα Δημοτολόγια και Αντίγραφο ποινικού Μητρώου θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα γίνεται στο Δημοτικό κατάστημα από 25/4/2017 μέχρι και την 28/4/2017 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου Ορχομενού και στο τηλέφωνο 2261351105.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 4 Μαϊου η τελετή βράβευσης του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς





Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Στην εντατική αγοράκι 2 ετών που κατάπιε ναρκωτικό χάπι!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνοικία της Χαλκίδας
Ένα αγοράκι ηλικίας 2 ετών κατάπιε ένα ναρκωτικό χάπι που βρήκε μέσα στο σπίτι. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Παίδων βρίσκεται και η μητέρα του, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας που μετέβησαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας συνέλαβαν τον 35χρονο πατέρα για παραμέληση ανηλίκου και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική εκδήλωση απο τον Σ.Π.Ο.Α.Κ. για τον Κορινθιακό κόλπο

«Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα:
και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα″,
με τη συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.»

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεχίζοντας τις δράσεις του που αφορούν στην προστασία και αειφόρο ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και στην ανάδειξη θεμάτων που ενδιαφέρουν τους Δήμους - Μέλη του, γύρω από τον Κορινθιακό, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), με θέμα: ″Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα″, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00´ μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) οδός Ν. Πλαστήρα 19 & Κανελλοπούλου.
Το περιεχόμενο της πρόσκλησης έχει ως ακολούθως:

«Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση της 29ης Απριλίου 2017, στις 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) με θέμα: "Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά περιβαλλοντικά μας προβλήματα". Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και συνδιοργανώνεται από: το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) "ΑΡΙΩΝ", τον Δήμο Αιγιαλείας, τον Δήμο Κορινθίων και τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου.

Εισηγητές θα είναι: Η Δρ. Σ. Ζερβουδάκη, από το ΕΛληνικό ΚΕντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με θέμα: "Μέδουσες, οι μάγισσες της θάλασσας" (διάρκεια ομιλίας 30") και η Μαρία Σαλωμίδη από το ΕΛληνικό ΚΕντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με θέμα: "Κορινθιακός βυθός: οικολογικές ιδιαιτερότητες, πιέσεις και προοπτικές" (διάρκεια Ομιλίας 30").

Μετά τις εισηγήσεις θ' ακολουθήσει συζήτηση και καταγραφή των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, στην αίθουσα του κέντρου, φωτογραφική έκθεση με θέμα: τους κατοίκους του βυθού του Κορινθιακού κόλπου.»


                                            Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»


″Ας καταγράψουμε τα τοπικά
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ