Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Σε ποιούς νομούς της χώρας οι μαθητές είναι άριστοι και που έχουν ..."πατώσει"


    Πατρίκιοι και πληβείοι στον χάρτη της εκπαίδευσης.

Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία αναδεικνύονται... «πρωταθλητές» στον χάρτη της εκπαίδευσης για το 2014, καταγράφοντας πανελλαδικώς τα υψηλότερα ποσοστά καλών επιδόσεων από τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στον αντίποδα, «ουραγοί» είναι περιοχές με χαμηλή ανάπτυξη ή νησιά που επενδύουν στον τουρισμό, όπως η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Ζάκυνθος και η Δυτική Αττική, η οποία βρέθηκε το 2014 στη δεύτερη χειρότερη θέση με το 17,6% των μαθητών γυμνασίων να μένουν στην ίδια τάξη ή να περνούν οριακά στην επόμενη.

Οι διαφοροποιήσεις στις επιδόσεις των μαθητών από νομό σε νομό, όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Νίκο Παίζη, καταδεικνύουν ότι οι ανισότητες στην εκπαίδευση παραμένουν. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 διέκοψαν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνολικά 37.610 μαθητές και μαθήτριες. Εξ αυτών, το 40,9% φοιτούσε στο Επαγγελματικό Λύκειο & ΕΠΑΣ, το 34,8% στο Γυμνάσιο, το 13,0% στο Γενικό Λύκειο και το 11,3% φοιτούσε στο Δημοτικό. Την ίδια χρονιά, συνολικά 122.312 μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέγραψαν χαμηλές επιδόσεις, καθώς είτε απορρίφθηκαν στις εξετάσεις και έμειναν στην ίδια τάξη είτε προήχθησαν οριακά στην επόμενη. Από αυτούς, το 44,6% φοιτούσε στο Γενικό Λύκειο, το 29,7% στο Επαγγελματικό Λύκειο & ΕΠΑΣ, το 24,9% φοιτούσε στο Γυμνάσιο και το 0,8% φοιτούσε στο Δημοτικό.
("κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)

Στην επαγγελματική εκπαίδευση, μάλιστα, την οποία επιλέγουν κυρίως παιδιά από οικονομικά ασθενείς οικογένειες τα ποσοστά των μαθητών με χαμηλές επιδόσεις αυξάνονται σταθερά έως και το 2009, ενώ από το 2010 κι έπειτα παρουσιάζουν μικρή κάμψη. Το 2014 διαμορφώθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά φθάνοντας σε 66,9% στη Λευκάδα, 66,3% στη Ζάκυνθο, 63,9% στη Ροδόπη, 59,5% στην Ξάνθη, 57,9% στην Εύβοια και 57,2% στο Ρέθυμνο.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ που πήραν μέρος στις τελικές εξετάσεις και προήχθησαν με βαθμό "Άριστα", "Πολύ Καλά" και "Καλά" επί του συνόλου των εγγεγραμμένων μαθητών το 2014 καταγράφονται στις γειτονικές περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Γρεβενά, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα και Ευρυτανία.
Στην δεύτερη καλύτερη θέση βρίσκονται 26 περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Καστοριάς, Φλωρίνης, Λαρίσης, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανί-ας, Αχαΐας, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Αργολίδος, Αρκα-δίας, Κορινθίας, Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Χίου, Κυκλάδων και Χανίων. Στην ομάδα αυτή εντοπίζεται η πλειονότητα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Νομαρχία Αθηνών και Ανατολικής Αττικής).
Μέτριες εκπαιδευτικές επιδόσεις έχουν η Λευκάδα και η Εύβοια, ενώ στη δεύτερη χειρότερη θέση βρίσκονται 16 περιφερειακές ενότητες εκ των οποίων τα 7 είναι νησιά: Έβρου, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσση-νίας, Πειραιώς, Σάμου, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνης.
Τέλος, η ομάδα με τις χειρότερες επιδόσεις μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνει 4 περιφερειακές ενότητες: Ξάνθης, Ροδόπης, Ζακύνθου και Δυτικής Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι 4 περιοχές όπως επίσης και η Λευκάδα, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, και Πειραιάς αποτελούν τις «γκρίζες ζώνες» της εκπαίδευσης και σε ό, τι αφορά τον δείκτη πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το προφίλ των «κακών» μαθητών
Από την έκθεση προκύπτει ότι περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν χαμηλή επίδοση έχουν: α) τα αγόρια, β) οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων & ΕΠΑΣ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γ) οι μαθητές των εσπερινών μονάδων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου.
Επίσης, περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους έχουν: α) τα αγόρια, β) οι μαθητές με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ηλικία φοίτησης, γ) οι μαθητές των εσπερινών μονάδων, και δ) οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων & ΕΠΑΣ σε σύγκριση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Λουλουδιών στην Τανάγρα


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος συνεχίζεται για 6η συνεχή χρονιά στην Τανάγρα η γιορτή των λουλουδιών
Για αυτό λοιπόν ελάτε την Δευτέρα 1η του Μάη να καλοσωρίσουμε τον Μήνα Μάιο με ένα διαφορετικό τροπο.
Με δημοτικά και λαικά τραγούδια με χορευτικά, με χορό με άφθονο κρασί και φαγητά
Και τέλος όλη η πλατεία του χωριού να είναι στολισμένη με λουλούδια της Ανοίξεως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παιδοκτόνοι που συγκλόνισαν το πανελλήνιο – ΒΙΝΤΕΟ


Δεν είναι λίγες οι φορές που το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από υποθέσεις δολοφονίας παιδιών από τους γονείς τους. Όπως αποδεικνύεται, οι περισσότεροι σκοτώνουν τα παιδιά τους έχοντας πλήρη διαύγεια.

Η τραγική είδηση της δολοφονίας της εξάχρονης από τον 61χρονο πατέρα της, συγκλονίζει για άλλη μία φορά την χώρα.

Οι παιδοκτόνοι που συγκλόνισαν το πανελλήνιο... από Enikos_gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα τίμησε τον Πολιούχο της-ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η πόλη των Θηβών πανδήμως και σήμερα εόρτασε τη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, με τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, κτίσμα της Βασιλίσσης Όλγας, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σὺρου κ. Δωροθέου Β', Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Ιερού Κλήρου, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν χοροί Ιεροψαλτών από τη Θήβα και το Σχηματάρι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, από τους Αποστολικούς χρόνους μέχρι σήμερα, με αφορμή το έργο, που προσέφερε στην καθημαγμένη και εξανδαποδισμένη περιοχή των Θηβών ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης, ο οποίος την ανακαίνισε και τη στήριξε με έργα φιλανθρωπίας και αγάπης προς το λαό, όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται και στο Απολυτίκιό του, ότι δηλαδή έγινε φίλος του Χριστού από τον οίκτο, που έδειξε στους ανθρώπους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτατο κ. Γεώργιο για την πρόσκλησή του και τον συνεχάρη για το έργο του, καθώς και τους ευσεβείς Θηβαίους για την ευγένεια, τον πολιτισμό και τα φιλακόλουθα και φιλάγια αισθήματά τους, που από χθές εκδηλώνουν παντοιοτρόπως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εκτεθεί σε προσκύνηση Τίμιο Ξύλο κομισθέν από την Ιερά Μονή Σαγματά, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβών, επί κεφαλής έχουσα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τον ιερό Κλήρο, με την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασ. Λεβέντη, της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου, Διοικητών Σχηματισμών του Στρατού και της Αεροπορίας, του Διευθυντού της Αστυνομίας, Βουλευτών και Πολιτευτών του Νομού, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθους Θηβαίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, κατακλείων την Πανήγυρι, προέτρεψε όλους, ώστε το παράδειγμα της αγάπης και της φιλανθρωπίας του Αγίου Ιωάννου να γίνει μήνυμα και βίωμα και στην εποχή μας, για την αντιμετώπιση των δυσχερειών, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.


Πολιούχος Θήβας Δηλώσεις από LAMIASTARGR
romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πλούσιοι» και φτωχοί Ελληνες ανά νομό..


    Τι δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις..

Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα και τα ποσά των φόρων που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι...Αθηναίοι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Χίου, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι φορολογούμενοι που κατοικούν στη Ροδόπη, την Ευρυτανία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο οι πιο «πλούσιοι» φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος κατοικούν στην Αθήνα, αφού 1.701.233 οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο εισόδημα 15.435 ευρώ και πλήρωσαν φόρο κατά μέσο όρο 2.014 ευρώ. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αν και βρίσκονται στην κορυφή με το υψηλότερο μέσο δηλωθέν εισόδημα έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση, γεγονός που αντανακλάται στα εισοδήματα που δηλώθηκαν στην εφορία.
Το 2012 το μέσο δηλωθέν εισόδημα των Αθηναίων είχε ανέλθει σε 19.554 ευρώ ενώ πέρυσι προσγειώθηκε ανώμαλα στις 15.435 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια το μέσο δηλωθέν εισόδημα των φορολογούμενων της Αθήνας συρρικνώθηκε κατά 21% ή 4.119 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι φορολογούμενοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο εισόδημα 15.088 ευρώ από 18.348 που είχαν εμφανίσει στην εφορία το 2012 και ακολουθούν οι Πειραιώτες με μέσο εισόδημα 12.525 ευρώ όταν το 2012 δήλωναν κατά μέσο όρο 16.055 ευρώ. Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν οι φορολογούμενοι της Χίου που δήλωσαν κατά μέσο όρο 12.523 ευρώ ενώ αντίθετα σε χαμηλότερη θέση βρέθηκαν οι φορολογούμενοι του νομού Κοζάνης ευρώ με μέσο εισόδημα 11.759 ευρώ από 16.007 ευρώ που είχαν δηλώσει στην εφορία το 2012.
Οι «φτωχοί» νομοί
Στους 10 πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων που κατοικούν σε αυτούς, είναι ο νομός Ροδόπης αφού οι φορολογούμενοι που κατοικούν στον εν λόγω νομό δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 8.540 ευρώ, κάτω δηλαδή από το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δεν έχουν παιδιά ευρώ. Το 2012 τα νοικοκυριά στη Ροδόπη είχαν εμφανίσει εισόδημα 11.708 ευρώ.
Τη λίστα με τους φτωχούς νομούς περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι της Ευρυτανίας με μέσο δηλωθέν εισόδημα 8.591 ευρώ, της Ηλείας με 8.593 ευρώ και της Αιτωλοακαρνανίας με μέσο εισόδημα 8.620 ευρώ. Πληθυσμιακά ο νομός με τους λιγότερους φορολογουμένους παραμένει αυτός της Ευρυτανίας, καθώς φορολογική δήλωση υποβάλλουν μόλις 9.108 νοικοκυριά.
Διαβάστε Περισσότερα »

74 Χρόνια απο το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρικός Εσπερινός για τον πολιούχο της Θήβας-ΦΩΤΟ


Στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών, τιμώμενο επ` ονόματι του Αγίου Ιωάννου, του Καλοκτένους, Μητροπολίτου Θηβὼν και Εξάρχου Βοιωτίας, ο οποίος έζησε και διεποίμανε την Εκκλησία τον 12ο αιώνα, τελέσθηκε απόψε τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β' και Θηβών και Λεβαδίας κ. Γεωργίου, του και προσκαλέσαντος τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων, παρουσία του Βουλευτού Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, του Δημάρχου Θηβών, του Αντιπεριφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος, Ενδόξων Εκπροσώπων του Στρατού και της Αεροπορίας και πλήθους πιστών, οι οποίοι συνηύχοντο και αθρόως προσήρχοντο κατά τη διάρκεια της ιεράς Ακολουθίας, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, αφού καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους, αναφέρθηκε με συντομία στην ευγνωμοσύνη, που οφείλει η Βοιωτία στον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη, τον Καλοκτένη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ευθύνη, που κάθε Επίσκοπος φέρει για το ποίμνιό του, εξ αφορμής του ζήλου, που επέδειξε ο Άγιος Ιωάννης για τη διαποίμανση του λαού την εποχή εκείνη και, επιλέγοντας την ομιλία του, σημείωσε με έμφαση ότι συνεχίζεται η παράδοση της καλής και αγίας διαποίμανσης του λαού της Βοιωτίας από Αρχιερείς, που εξεδαπανήθησαν σε αυτή τη διακονία, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, μπορούμε να αναφέρουμε τρεις, παγκοίνως γνωστούς, το Νικόδημο Γραικό, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και το σημερινό Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Σήμερα το πρωί, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β.
romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός σήμερα

 Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, καθώς σημειώνει μικρή άνοδο στα νότια.

Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Ωραίες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα πυκνώσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία το βράδυ θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  2η   Μαϊου   2017, ημέρα Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού  Δ΄τριμήνου έτους 2016.
2.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄τριμήνου έτους 2017.
3.    Ορθή επανάληψη των αριθ. 111 & 112.2017 Αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής.
4.    ΄Εγκριση Διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού , Τεχνικών Προδιαγραφών και Τευχών της υπ΄αριθμόν 73/2017 με τίτλο : «Προμήθεια Σκυροδέματος , Ασφαλτομίγματος και Ψυχρής Ασφάλτου».
5.    Εισήγηση περί καθορισμού όρων διακήρυξης για προμήθεια σκυροδέματος , ασφαλτομίγματος και ψυχρής ασφάλτου.
6.    ΄Εγκριση Πρακτικών Συνοπτικού Διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017».
7.    ΄Εγκριση Πρακτικού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 52.000,00 ευρώ για το έργο «Επισκευή Σχολικών Συγκροτημάτων».
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 26.000,00 ευρώ για  συντήρηση  εφαρμογών λογισμικού.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 5.000,00 ευρώ για συνδρομή σε νομικές βάσεις δεδομένων.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 208.872 ευρώ και διάθεση πίστωσης ποσού 122.091,32 ευρώ για προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλέιου παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών , Δημοτικής Κατασκήνωσης , κοινωνικού Παντοπωλείου , Δημοτικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων και γάλακτος εργαζομένων του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2017.
12.    Eισήγηση περί καθορισμού όρων διακήρυξης για προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών , Δημοτικής Κατασκήνωσης , Κοινωνικού Παντοπωλείου , Δημοτικών Κτιρίων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γάλακτος Εργαζομένων του Δήμου Λεβαδέων έτους 2017 , προϋπολογισμού 181.041,25 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. ηλεκτρονικού ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού.

                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ      
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ