Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση της Στερεάς

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
 ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην 25/4/2017 ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Δημητρίου με έγγραφό του καταργεί 14 εξεταστικά κέντρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αριθμός υπερβολικά μεγάλος, αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες περιφέρειες δεν υπήρξε καμιά κατάργηση. Με κοινή τους ανακοίνωση οι 5 ΕΛΜΕ της Περιφέρειας, οι ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας αντιδρούν άμεσα και εκδίδουν κοινή ανακοίνωση που καταγγέλλει την απόφαση. Παράλληλα σε πολλά από τα καταργημένα σχολεία γονείς και μαθητές, με τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών σωματείων, συσπειρώνονται και αντιδρούν  καταλαμβάνοντας δρόμους, σχολεία και κοινοποιώντας το πρόβλημα στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ.
Ύστερα από τη συντονισμένη και  άμεση αυτή αντίδραση και κάτω και από το βάρος της πίεσης των τοπικών κοινωνιών, η απόφαση αυτή αλλάζει, και η κατάργηση αίρεται αρχικά για ορισμένα κέντρα και στη συνέχεια για όλα, εκτός από δυο στη Φθιώτιδα για τα οποί αδεν άλλαξε η απόφαση. Παράλληλα ο Περιφερειακός Διευθυντής υποβάλλει την παραίτησή του καταγγέλλοντας την παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων και ιδιαίτερα των κυβερνητικών βουλευτών της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας.
Χαιρόμαστε που ο Περιφερειακός Διευθυντής «ανακαλύπτει» την Αμερική έστω και με σημαντική για όλους καθυστέρηση.  Υποθέτουμε βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται πιέσεις από βουλευτές και κομματικά ή κυβερνητικά στελέχη. Πρόκειται για τους ίδιους που ενώ σήμερα παρουσιάζονται «υπερασπιστές» της διατήρησης των εξεταστικών κέντρων, που ο δικός τους κομματικός Περιφερειακός Διευθυντής κατάργησε, την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα ψηφίσουν μια ακόμη δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου  όλης της κοινωνίας.
Είμαστε αντίθετοι /ες στην οποιαδήποτε απόφαση η οποία υπηρετεί μνημονιακές πολιτικές, όπως αυτή της κατάργησης-συγχώνευσης εξεταστικών κέντρων ή σχολικών μονάδων. Είμαστε εξίσου αντίθετοι/ες στις απαράδεκτες μικροπολιτικές παρεμβάσεις βουλευτών που τη μια μέρα σηκώνουν το χεράκι τους ως πειθήνια όργανα των δανειστών και της  υποτακτικής Κυβέρνησης που υπηρετούν και την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες των δικών τους αποφάσεων.
Στεκόμαστε στο πλάι του δίκαιου αγώνα μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών για Δημόσιο-Δωρεάν Σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των δανειστών και των ντόπιων υποτακτικών τους.
ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ


ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

H Aλίαρτος Γιορτάζει τον Πολιούχο της




Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας γα τον Ασωπό



Σε ευρεία σύσκεψη για τον Ασωπό, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Κατά τη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Σχηματάρι, τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ενημέρωσαν τον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού που ανέκυψε έπειτα από μελέτες και δημόσια διαβούλευση για την  εξυγίανση και αναμόρφωση του Ασωπού.
«Αντί να ρίχνουμε το ανάθεμα στο κεντρικό κράτος και να μην αλλάζει τίποτε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και αποφασίσαμε, έπειτα από εξαντλητικό διάλογο, να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας» τόνισε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Μπακογιάννης, που ανέλυσε το πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με επιστημονικούς φορείς, όπως ο Δημόκριτος, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους, για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας, του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, τους Επιχειρηματικού Πάρκου αλλά και σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης, για την επίτευξη του στόχου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης τόνισε:« Επί πολλά χρόνια, είχαμε πέσει κι εμείς, ως κοινωνία, θύματα των διλημμάτων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού συμφέροντος. Σήμερα, το δίλημμα αυτό δεν υφίσταται. Μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των πολιτών και η δημιουργία ενός άλλου δρόμου που οδηγεί σε έναν Ασωπό που θα είναι πηγή ζωής, υγείας, φυσικού κάλλους και θα δώσει ευκαιρία υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είμαστε κοντά, έχουμε πορεία μπροστά μας, για την αντιμετώπιση κάθε εμποδίου που προκύπτει, αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε όλοι μαζί να πάρουμε τη τύχη του Ασωπού στα χέρια μας και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο» και ευχήθηκε, η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, να γίνει η αφορμή για να υποστηριχθεί και εμπράκτως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, συμφώνησαν στην στενή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Τανάγρας για την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του Ασωπού και την απεμπλοκή δράσεων από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

63 συλλήψεις σε μια μέρα στους πέντε Νομούς της Στερεάς

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (63) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.500) άτομα και περισσότερα από (900) οχήματα, προσήχθησαν (126) άτομα και βεβαιώθηκαν (295) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (09-05-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.514) άτομα, εκ των οποίων (1.185) ημεδαποί και (329) αλλοδαποί, καθώς και (976) οχήματα.

Προσήχθησαν: (126) άτομα, εκ των οποίων (85) ημεδαποί και (41) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (63) άτομα, εκ των οποίων (41) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(7) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
(10) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
(14) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(5) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(3) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

(14) δενδρύλλια κάνναβης.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
Ζυγαριά ακριβείας και (3) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (325) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(295) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (36) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (19) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (228) λοιπές παραβάσεις.}
(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(10) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμου Λεβαδέων-Όλα τα δικαιολογητικά

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 – 2018

ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ;
Στο χρονικό διάστημα από 22/05 έως 16/06/2017 και στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ;
Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων υποβάλλονται στον A' Βρεφονηπιακό Σταθμό (οδός Λιάκουρας – Συνοικία Αγίου Φανουρίου),  ενώ για τον Παιδικό Σταθμό Κορώνειας στον Σταθμό στον Άγιο Γεώργιο  και για τον Παιδικό Σταθμό Κυριακίου στον Σταθμό στο Κυριάκι
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ:
α. Η μητέρα να εργάζεται.
β. Ηλικία παιδιού:
Από 6 μηνών έως 3 ετών προκειμένου για Βρεφικό Σταθμό ή Βρεφικό τμήμα.
Από 2½ ετών μέχρι εγγραφής του στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο προκειμένου για Παιδικό Σταθμό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
α. Πιστοποιητικό γέννησης του Παιδιού.
β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.
δ. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη ή δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986.
ε. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ( ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΗΚΩ;)
Όσοι κατοικούν ανατολικά του ποταμού Έρκυνα μπορούν να ζητήσουν εγγραφή στον Β΄Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιβαδειάς στο Συνοικισμό (Μ. ΑΣΙΑΣ 2) ή στον Β΄ Παιδικό Σταθμό (ΑΧΙΛΛΕΩΣ 16)
Όσοι κατοικούν δυτικά του ποταμού Έρκυνα μπορούν να ζητήσουν εγγραφή   στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Λιβαδειάς (οδός Αναλήψεως 20) ή στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιβαδειάς (οδός Λιάκουρας)
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ
Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 20 22610-29630 ΜΕΝΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ
Α΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ 22610-24162 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
Β΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ 16 22610-20250 ΦΑΚΑ ΦΑΝΗ
Β΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Μ. ΑΣΙΑΣ 2 22610-24827 ΣΑΒΡΑΜΗ ΑΝΝΑ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 22610-43066 ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙ 22670-51060 ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
(*) ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :
Μονογονεϊκή οικογένεια (από θάνατο , διαζύγιο ή μη ύπαρξη γάμου).
Τυχόν δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον (χαμηλό εισόδημα , στράτευση, πνευματική ή σωματική αναπηρία γονέων, ανίατη ασθένεια γονέων, διαταραγμένο γονικό περιβάλλον, απροσδόκητο οικογενειακό συμβάν και άλλες ειδικές περιπτώσεις)
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ :
Δημότης του Δήμου Λεβαδέων
α. Εργαζόμενη μητέρα
β. Χαμηλό εισόδημα
γ. Αριθμός παιδιών
Τα ανωτέρω κριτήρια συνεκτιμώνται κατά την επιλογή
Περιπτώσεις Ειδικών Κατηγοριών εξετάζονται ευνοϊκά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων ( Εκπαιδευτικοί, Στρατιωτικοί κ.τ.λ. ).
ΤΡΟΦΕΙΑ:
Τα καταβαλλόμενα τροφεία είναι μηνιαία (11 μήνες) ενιαία (βρέφος ή προνήπιο), καταβάλλονται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα στο Δήμο Λεβαδέων και καθορίζονται με την 184/27-5-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων
Ανεξαρτήτου παρουσιών τα τροφεία θα καταβάλλονται.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πληρώνουν προκαταβολικά τροφεία περισσοτέρων μηνών προς διευκόλυνση των ιδίων.
Γονέας με δύο (2) ή τρία (3) παιδιά που φιλοξενούνται στον σταθμό πληρώνει για το πρώτο παιδί το 100% της κατηγορίας εισοδήματος και για το δεύτερο και τρίτο το 50%.  
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του να απαλλάσσει από τα τροφεία τους γονείς μετά από συνεκτίμηση αντιστοίχων παραστατικών στοιχείων (έκθεση κοινωνικής έρευνας, ιατρική βεβαίωση & χαμηλό εισόδημα, ταμείο ανεργίας).
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Βρεφικά τμήματα λειτουργούν στους Σταθμούς:
1ος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (οδός Λιάκουρας)
2ος   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (οδός Μ. Ασίας 2)
Όλα τα τμήματα βρεφικά - προνηπιακά θα λειτουργήσουν με ορισμένο αριθμό παιδιών.
Για παιδιά που φιλοξενούνται ήδη στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά εγγραφής:
1 ) Εκκαθαριστικό εφορίας οικ. έτους 2016
2 ) Βεβαίωση εργασίας μητέρας
3 ) Βεβαίωση Ιατρού
4 ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Αίτηση με συνοδευτικά πληροφοριακά έντυπα θα παραλαμβάνονται από τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικοι ΡΟΜΑ είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη γέφυρα της Θήβας


Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων
Σημειώνεται ότι οι (4) κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 17, 15 και 12 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Όπως προέκυψε οι κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 01 έως και 14-04-2017, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αφαίρεσαν από τα θύματά τους κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, καθώς και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.
Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 47χρονος και μία 37χρονη, κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
Σημειώνεται ότι την 21-02-2017, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική σπείρα ημεδαπών, η οποία είχε διαπράξει σωρεία ληστειών, κλοπών και φθορών, ομοίως στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί τότε εννέα (9) συνολικά μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ είχαν εξιχνιασθεί (6) ληστείες, (1) απόπειρα ληστείας, (15) κλοπές, (4) απόπειρες κλοπών και (16) φθορές (σχετικό το από 22-02-2017 Δελτίο Τύπου).
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών, στην διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για το φαινόμενο εμφάνισης μεδουσών στην θάλασσα του Κορινθιακού-ΒΙΝΤΕΟ

«Ενημέρωση για το φαινόμενο εμφάνισης μεδουσών
στην θάλασσα του Κορινθιακού»


Προσεκτικά και υπεύθυνα παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε από τους αρμόδιους Επιστημονικούς φορείς, για την εξέλιξη του φαινομένου της παρουσίας των Μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο.
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο στις 29/4/2017 με θέμα: «Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά, περιβαλλοντικά μας προβλήματα» περιλάμβανε σχετική εισήγηση της Δρ. Σ. Ζερβουδάκη για το εν λόγω θέμα, ενώ έγινε ενημέρωση και σχετική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση, σας κοινοποιούμε βίντεο από τις εισηγήσεις των επιστημόνων στην ημερίδα, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις επιστημονικές αναλύσεις για το θέμα, επιλέγοντας το παρακάτω link: https://youtu.be/MNCou20wBn8, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.
Περιληπτικά και σε μια πρώτη προσέγγιση σχετικά με τις επιστημονικές παρατηρήσεις που αναφέρθηκαν, σας ενημερώνουμε ότι :
Το φαινόμενο είναι διαχρονικό και ο μέσος κύκλος εμφάνισής του στη περιοχή μας, συναντάται κάθε 8-10 χρόνια.
Η περίοδος διατήρησης του φαινομένου έχει διάρκεια 1-2 έτη.
Η αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια την διατάραξη της “πελαγικής τροφικής αλυσίδας” που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους.
Η μετακίνηση των μεδουσών στις περιοχές εμφάνισης είναι θέμα κατεύθυνσης του ανέμου και μόνο, αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν από μόνες τους.
Συνιστώμενα μέτρα άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε γενική κλίμακα δεν υπάρχουν, πέρα από την πρόληψη των συνθηκών υπεραλίευσης, μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.ά. που προκαλούν αύξηση του αριθμού και παράταση της διάρκειας του φαινομένου σε βάθος χρόνου.
Τοπικού χαρακτήρα μέτρα άμεσης παρέμβασης μικρής κλίμακας, μπορούν να διερευνηθούν από τους κατά τόπους φορείς, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.



       Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»




Διαβάστε Περισσότερα »

Θεόδωρος Παπαϊωάννου:Να αντικατασταθεί ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης

Να αντικατασταθεί ο υφυπουργός
            Νίκος Μαυραγάνης
           από τον Πολιτικό Μηχανικό
          Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*

Εισαγωγικά θα ξαναγράψω ότι  Σάββατο της 11ης Μαρτ 2017 στο δημοτικό κατάστημα Βαγίων μετά μια αυθόρμητη  και εύστοχη πρωτοβουλία  , συγκεντρώθηκαν  400 και πλέον δημότες.
Διατυπώθηκε πλούτος απόψεων  και διατρανώθηκε η διακαής επιθυμία της επαναλειτουργίας του  πλησιέστερου σιδηροδρομικού σταθμού που άλλοτε έφερε το μυθικό όνομα «Σφίγξ» (1)
Λίγες ημέρες αργότερα ο αρμόδιος  Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης  σε συνέντευξη στην (Εφ.Συντ - 25.3.2017) εξέθεσε με ολοκληρωμένο  και διαυγή τρόπο θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.
‘Οσοι διάβασαν  προσεκτικά το τμήμα που αφορούσε συγκοινωνιακά ζητήματα πρέπει να κατάλαβαν  ότι το αίτημα της στάσης του προαστιακού στα Βάγια ήταν αποδεκτό «άμα τη εμφανίσει».
Συμφωνούσε με  παλαιότερες επεξεργασμένες και ρεαλιστικές  απόψεις συνεδρίων του ΤΕΕ του οποίου διετέλεσε πρόεδρος , πριν μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Επίκαιρο απόσπασμα αυτής της συνέντευξης   περιέλαβα  στην ανάλυση μου (2)  που έγραψα  σχεδόν ταυτόχρονα με την ακρόαση νεώτερης τηλεοπτικής του συνέντευξης  στην εκπομπή focus τηςΕΡΤ1  ,  Δευτέρα βράδυ της 3ης  Απρ.2017.
Πολύ σωστά οι δήμαρχοι από Αμφίκλεια μέχρι Οινόφυτα, των περιοχών δηλαδή που τέμνονται από το σιδηροδρομικό δίκτυο, συναντήθηκαν (24.3.2017) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (3)
Ο καθηγητής  -ηλεκτρονικός μηχανικός  π. αντιπρύτανις- του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης . Φιλ.Τσαλίδης (π. βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ και νύν  στέλεχος των ΑΝΕΛ), έδειξε «ευήκοον ούς»  και σωφρόνως , ζήτησε εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσει το ζήτημα.
Την 25η Απρ.2017 οι ανωτέρω δήμαρχοι κατέθεσαν προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπόμνημα με τις απόψεις  των(4) και ταυτόχρονα κατά τα συμπεφωνημένα ο κ.Τσαλίδης  είχε ορίσει την συνάντηση  που εκκρεμούσε  με τους δημάρχους   στις 25.4.2017  όπου απολύτως θεσμικά, παρακάθισε και ο βουλευτής Βοιωτίας κ.Νίκος Θηβαίος (5)
Και ενώ ήταν δρομολογημένα τα ανωτέρω ,   εσπευσμένα μια  ημέρα  πριν , στις  24.4.2017 με «αμφιτρύωνα» τον κ.Μαυραγάνη παρεισέφρησε εμβόλιμα μια ανώφελη  και περιττή  «βεγγέρα» κατά  την οποία πέρα των  στελεχών του Υπουργείου και του ΟΣΕ, παρακάθισαν παρείσακτοι «συνδαιτυμόνες» (6)
«Μια εικόνα μπορεί να κρύβει μέσα  χίλιες -ίσως κι ακόμα περισσότερες- λέξεις!!!!!!!»
Από την τράπεζα «συσκέψεων» εντυπωσίασαν και προβλημάτισαν όπως ήταν  φυσικό οι απουσίες :
Όλων ανεξαιρέτως  των  δημάρχων  από Αμφίκλεια μέχρι Οινόφυτα των περιοχών δηλαδή που τέμνονται από το σιδηροδρομικό δίκτυο και πρωτοξεκίνησαν.
Του αντιδημάρχου της Δ.Ε.Βαγίων  Παν.Τσαραμπάρη
Του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βαγίων Ευ.Παπαλουκά
Του βουλευτή Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου που ορθότατα αποποιήθηκε την πρόσκληση.
Ήταν επίσης ανεξήγητη η ενδοτικότητα του κ.Μαυραγάνη  απέναντι στην τόλμη και τον τακτικισμό του παρακαθήσαντος δημάρχου Στυλίδας Απ.Γκλέτσου .
Στο …φουλ μπαίνει η «κυβερνητική μηχανή», που επιχειρεί να συνδυάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης με την επιτάχυνση του έργου της
Αυτό τονίστηκε  με έμφαση και νόημα    σε πολύ πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προγραμματίζει επισκέψεις  γιατί όχι και  αλλαγές σε Υπουργεία και μια από αυτές πρέπει να είναι η αντικατάσταση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έδειξε πολιτικά αντανακλαστικά. « Ο πρωθυπουργός  έχει πλέον την ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα για να πλεύσει η Ελλάδα σε πιο ήρεμα νερά »,υπογράμμισε σε συνέντευξη πριν λίγες ώρες ο ταξικός του αντίπαλος Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ,«αδειάζοντας» έτσι τον Κυριάκο το «καλό παιδί».
Γράφοντας  την ελληνοποιημένη λέξη βεγγέρα <ιταλικά veggheria>,θυμήθηκα  ότι οσονούπω  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περιέλθει  στην  εταιρεία Ferrovie  Dello  Stato της φίλης γειτονικής χώρας.  Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά , γι΄αυτό όλοι τους  ας επισπεύσουν το ζήτημα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση απο τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Θηβών στους διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ KAI ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 οδηγείται σε δίκη στα Δικαστήρια της Θήβας πλήθος συμπολιτών μας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της 17ης Ιουλίου 2014 ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών, η οποία έλαβε χώρα στο ύψος των διοδίων στην Εθνική οδό.
Το έγκλημα που διέπραξαν οι συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη των Συλλόγων μας (ιατροί και φαρμακοποιοί), ήταν ότι διαμαρτυρήθηκαν, ενάντια στην υποβάθμιση των δομών υγείας της περιοχής μας.
Η κατηγορία που βαρύνει τους συμπολίτες μας είναι η «δήθεν» παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή «τάχα» τα αυτοκίνητα με τα οποία προσήλθαν στην εκδήλωση, είχαν σταθμεύσει στην Εθνική οδό και εμπόδιζαν την κυκλοφορία.
Δυστυχώς , η εισαγωγή σε δίκη των διαμαρτυρομένων συμπολιτών μας, με αυτή την αστεία κατηγορία, φανερώνει την πίστη των εκάστοτε κυβερνώντων στις καθεστωτικές αντιλήψεις, στην με οποιονδήποτε  τρόπο κάμψη του φρονήματος των πολιτών, στην άσκηση τρομοκρατίας έναντι σε κάθε υποψήφιο διαμαρτυρόμενο και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά έναντι στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για διαμαρτυρία.
Η δίκη αυτή περισσότερο μας πεισμώνει, παρά μας αποθαρρύνει και απαιτούμε από τη Δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εγκληματική υποβάθμιση των δομών του Κράτους, παρά στην άσκηση διώξεων εναντίον αθώων αλλά πανίσχυρων πολιτών.
  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
                                              ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Στερεάς στη Διεθνή Έκθεση BIG 5 SHOW


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση BIG 5 SHOW, που θα λάβει χώρα από 26-29/11/2017, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Tη διοργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (ENTERPRISE GREECE), αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών.

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται :

Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές),ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης),τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα  μεταλλουργίας  και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά,  μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και  προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προτίθεται να συμμετάσχει στο εθνικό περίπτερο της Χώρας μας και θα καλύψει οικονομικά, μέρος του συνολικού κόστους, για τις επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και θα συμμετάσχουν στην διεθνή έκθεση BIG 5 SHOW DUBAI 2017.

Στο συνολικό κόστος περιλαμβάνεται το ενοίκιο χώρου, η κατασκευή περιπτέρου με τον βασικό εξοπλισμό, η αποστολή και επιστροφή των εκθεμάτων, καθώς και το registration fee. Στο συνολικό κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μετακίνησης, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί όταν θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Παρακαλούμε τις εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 5 Ιουνίου 2017, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση του ENTERPRISE GREECE (Αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr, και κοινοποίηση στο e-mail: v.kalamara@enterprisegreece.gov.gr), διευκρινίζοντας ότι η αίτηση αφορά στη συμμετοχή με την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αναφορικά με την συμμετοχή τους στην έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Βιβή Καλαμάρα , Υπεύθυνη οργάνωσης, (τηλ. 210 3355764 )

Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ NIKOLAJ VASILIEVIC GOGOL ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

 ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ NIKOLAJ VASILIEVIC GOGOL

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συνεχίζει το Αναλόγιο Διηγήματος που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στο Ρώσο  συγγραφέα Nikolaj Vasilievic Gogol.

Η 3η συνάντηση που έχει τίτλο «Ένα  «παλτό» με μεγάλη επίδραση (Νικολάι Γκόγκολ) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  12 Μαϊου 2017 στις 8 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Υπεύθυνος του Αναλογίου είναι ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος.

Το διήγημα «Το παλτό»  θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Λάϊος.

Το Αναλόγιο Διηγήματος είναι ανοικτό σε όλους. Πληροφορίες συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης (http://www.liblivadia.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος καιρός με συννεφιά και πρόσκαιρες βροχές

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά, οι οποίες όμως θα βελτιωθούν σταδιακά τις βραδινές ώρες, αναμένουμε σήμερα Τετάρτη.

Στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ