Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

"38αρια" και "36αρια" χτύπησε σήμερα ο υδράργυρος στη Βοιωτία

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook, ότι σήμερα Σάββατο 13/5 η θερμοκρασία ξεπέρασε ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Σε πείσμα όσων ήθελαν, να μην ξεπερνούν σήμερα οι θερμοκρασίες τους 33-34°C και τοπικά τους 35°C, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμη και τους 40°C (!!!).

Η αλήθεια είναι ότι έκανα λίγη υπομονή για να περάσει το σημερινό μεσημέρι ώστε να βγάλω την συγκεκριμένη ανακοίνωση, γιατί δεν σας κρύβω ότι όλες αυτές τις μέρες που σας είχα ενημερώσει για αυτή την θερμή εισβολή, πολλοί ήταν εκείνοι (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες προγνώστες) που έσπευσαν να με "φωτογραφήσουν" σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή το διαδίκτυο και να πουν ότι ήμουν αρκετά υπερβολικός που μιλούσα για 37-38°C σε τοπικό επίπεδο.

Εξάλλου δεν είχα μιλήσει για καύσωνα αλλά για σημαντικότατη θερμή εισβολή η οποία θα εκτόξευε τον υδράργυρο στις τιμές που σε προηγούμενο post έχω αναφέρει. Έτσι και αλλιώς μπορείτε να κατεβείτε λίγο παρακάτω στο προφίλ και να δείτε τους νομούς με τις μέγιστες που προέβλεπα.

Για άλλη μια φορά όμως, δικαιώνεται η διάθεση μου να είμαι αναλυτικός και όσο μπορώ έγκυρος στις προγνώσεις μου. Και μάλιστα σας είχα μιλήσει συγκεκριμένα για τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και τις περιοχές της Κρήτης, όπου σήμερα θα είχαμε πάνω από 37°C.

Σας παραθέτω λοιπόν τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα και θα προτείνω σε όσους ασχολούνται με την μετεωρολογία και προέβλεπαν σήμερα 33-35°C να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να κάνουν τη δουλειά τους όπως αξίζει η ίδια η επιστήμη της Μετεωρολογίας.

* Άργος : 40.1°C
* Κρανίδι Αργολίδας : 39.1°C
* Νεμέα : 38°C
* Τανάγρα 38°C
* Δίδυμα Αργολίδας : 37.5°C
* Λάρισα : 37°C
* Κνωσσός (Ηρακλείου) : 37°C
* Σητεία (Λασιθίου) : 37°C
* Κωπαΐδα (Βοιωτίας) : 37°C
* Χανιά : 37°C
* Ναύπλιο : 36.5°C
* Μακρακώμη (Φθιώτιδας) : 36.2°C
* Ρέθυμνο : 36°C
* Θήβα : 36°C
* Ιπποκράτειος Πολιτεία (Αττική) : 35.5°C
* Λιβαδειά : 35.5°C
* Λαμία : 35.2°C
 * Τρίκαλα : 35°C
* Λίνδος (Ρόδος) : 35°C
* Αγία Παρασκευή & Ψυχικό (Αττική) : 35°C
 * Σπάτα & Παλλήνη (Αττική) : 35°C
* Σπάρτη 35°C
* Καρδίτσα : 35°C

Όπως είναι λογικό, σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε σίγουρα ποιες ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες. Σκεφτείτε λοιπόν, σε πόσες ακόμη περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας ο υδράργυρος θα ξεπέρασε σίγουρα τους 37-38°C αλλά που δυστυχώς δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι σταθμοί εκεί. Ασφαλώς όμως, όσοι μένουν εκεί το βίωσαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλοκαίρι τα κουφέτα...



Τα σκαλιά της εκκλησία ετοιμάζεται να ανέβει η Σία Κοσιώνη με τον αγαπημένο της Κώστα Μπακογιάννη στις...
αρχές του Ιούνη.

Η τελετή του γάμου και η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθούν στη Σαντορίνη σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Ποντίκι.

Η είδηση ήρθε λίγο μετά το χαρμόσυνο γεγονός ότι η γνωστή παρουσιάστρια περιμένει το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον Κώστα Μπακογιάννη...
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή το θέμα του άτυπου μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Άσκρη

Ερώτηση Βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με άτυπο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Άσκρη Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Άτυπο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Άσκρη Βοιωτίας»  


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων όπου εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται ασυνήθιστη για την περιοχή συρροή αστυνομικών και μέτρων ασφαλείας, περιμετρικά ενός οικοπέδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οικόπεδο αυτό, που ανήκει πλέον κατά κυριότητα σε ένα Σύριο, έχει μετατραπεί σε «άτυπο νεκροταφείο» μουσουλμάνων αγνώστου ταυτότητας, οι οποίοι  έχουν ταφεί εκεί, σε μια προφανή προσπάθεια να δημιουργηθεί εν τοις πράγμασι ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο κοντά στην πρωτεύουσα, ώστε δήθεν, να μην αναγκάζονται οι συγγενείς όσων μουσουλμάνων αποβιώνουν, να μεταβαίνουν στη Θράκη για την ταφή τους.

Δεδομένου ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται από τον νόμο για την εγκατάσταση χώρου ταφής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και χρονοβόρες και ενώ είναι σίγουρο ότι καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει ακολουθηθεί στην προκειμένη περίπτωση.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Υπάρχει επίσημη ενημέρωση των τοπικών φορέων και της Πολιτείας εν γένει για το περιστατικό αυτό και αν όχι, που οφείλεται ο αποκλεισμός του επίμαχου οικοπέδου από την Αστυνομία;

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και ποια τα μέχρι στιγμής ευρήματα των αρχών που διενεργούν έλεγχο;


Αθήνα, 08/05/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία,Εύβοια και Φθιώτιδα

Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, σε περιοχές της Εύβοιας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, από χθες (12-05-2017) το πρωί έως και σήμερα (13-05-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Εύβοιας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά έντεκα (11) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

(2) ημεδαποί χθες το πρωί, επί της εθνικής οδού Θηβών – Χαλκίδας (διασταύρωση Ριτσώνας), από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

(2) ημεδαποί χθες το μεσημέρι, στα διόδια Τραγάνας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης. Κατασχέθηκαν (24,3) γραμμάρια κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Ημεδαπός χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

(2) ημεδαποί χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν (10,8) γραμμάρια κάνναβης.

Ημεδαπός χθες το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.



Αλλοδαπή (υπήκοος Ρουμανίας) σήμερα μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικό δισκίο.

Ημεδαπός σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, επίσης από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν (15,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (4,2) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.

Ημεδαπός σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Γοργοπόταμο, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2017: Οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν μπει πλέον οι μαθητές, όπως επίσης το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των εξετάσεων:

Για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων και στην παράδοση των ελέγχων. Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Για πρώτη φορά φέτος, από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους, οι οποίοι θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, στις 26 και 27 Ιουνίου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε επιστημονικά συνέδρια.



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στο 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο  που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη 5-7 Μαΐου 2017 με τις επιστημονικές εργασίες «Ίδρυση & Λειτουργία παρατηρητηρίου περιβάλλοντος – Μελέτη περιβαλλοντικών παραμέτρων περιοχής Ασωπού ποταμού» & «Παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων του Ασωπού ποταμού» καθώς και στο 7th International Conference Swimming Pool & Spa  που πραγματοποιήθηκε στη Κω 2-5 Μαΐου 2017 με την εργασία «Αssessment of indoor hotel swimming pools in a ski resort area in Greece».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ιωάννης Ταγκαλέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός  ότι τα στελέχη των υπηρεσιών μας συνεχίζουν την επιμόρφωση τους,  με την συμμετοχή τους σε επιστημονικά συνέδρια. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, τον κ.Ρουσέτη, την κ. Ζυγογιάννη και την κ. Μπλουγουρά για την εκπόνηση των εργασιών καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Παπαθωμά για την αμέριστη στήριξη της. Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Κώστας Μπακογιάννης  δίνει έμφαση στην ενίσχυση της επιστημονικής  κατάρτισης των στελεχών μας, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, η οποία και  θα οδηγήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. ”

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλει την Εισαγγελία Θήβας για τις ποινικές διώξεις Βοιωτών πολιτών

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΗ 2014.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Θήβας να ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος πολλών δεκάδων εργαζομένων και κατοίκων της Θήβας για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων της περιοχής στα διόδια της Θήβας τον Ιούλιο του 2014 με θέμα την τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.
Ας ληφθεί υπόψη ότι με βάση νομοθετική διάταξη του Αυγούστου του 2016, η υπόθεση  αρχειοθετείται, η κλήση δηλαδή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο δεν ήταν αναγκαία.
Πρόκειται για ενέργεια που έχει αντικειμενικά στόχο να τρομοκρατήσει όσους συμμετείχαν σε μία κινητοποίηση για ένα δίκαιο και αυτονόητο αίτημα, την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.
Την ώρα που η κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο από το 2013, πχ υπάρχουν τεράστια κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το κράτος επιλέγει να ασκεί ποινικές διώξεις σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για αυτό.
Φυσικά, η κίνηση αυτή είναι μέρος της τακτικής των διωκτικών αρχών να μετατρέψουν το εθνικό οδικό δίκτυο σε υγειονομική ζώνη, να διώκουν οποιονδήποτε τολμάει να οργανώνει κινητοποιήσεις σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που πάντα ακολουθούνται από τα περιβόητα «αγροτοδικεία».
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να χρυσοπληρώνουν τους «παραχωρησιούχους», τους επιχειρηματικούς ομίλους δηλαδή που ανέλαβαν με το αζημίωτο τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.
Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Από τη μια η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προκατόχων της για την υποβάθμιση της «δημόσιας» υγείας και συνολικά την εμπορευματοποίηση της υγείας, σε όφελος των ομίλων που δρουν στο χώρο. Από την άλλη, οι διωκτικές αρχές φροντίζουν να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των παραχωρησιούχων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου, όταν και συζητήθηκε το θέμα των ποινικών διώξεων προτείναμε την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ημέρα εκδίκασης των υποθέσεων, στις 23 Μάη.
Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των υπολοίπων μαζικών φορέων που καλούσαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, να αντιδράσουν έμπρακτα στην απαράδεκτη ενέργεια, η οποία επιβάλλεται να μη μείνει αναπάντητη.
Επιβάλλεται ακόμη να συνεχιστεί πιο οργανωμένα η διεκδίκηση πλήρους στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, κάλυψης των αναγκών του σε φάρμακα, εξοπλισμό, υλικά, κλπ. Η διεκδίκηση συνολικά συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας με βάση την εξέλιξη της Επιστήμης, που θα καλύπτει κάθε ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς καλεί στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17 ΜΑΙΟΥ



                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

          Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της 17 ΜΑΙΟΥ 2017.
          Το καταστροφικό έργο των τελευταίων 7 ετών ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας , συνεχίζεται αμείωτα και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,η οποία , αφού  πρόδωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού , συμμάχησε και υποτάχθηκε στο κεφάλαιο και τους δανειστές, «φορτώνει» στον ελληνικό λαό ένα ακόμη δυσβάσταχτο μνημόνιο, το 4ο κατά σειρά, υλοποιώντας με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.
          Μειώνονται το αφορολόγητο και οι συντάξεις, διευρύνονται η ελαστική εργασία και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, διευκολύνονται οι απολύσεις των εργαζομένων, ιδιωτικοποιούνται ΔΕΚΟ με κύρια αιχμή το ξεπούλημα της ΔΕΗ, συρρικνώνεται το δημόσιο και ιδιαίτερα οι κοινωνικές του υπηρεσίες με τη μνημονιακή «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών  και προσωπικού, εκχωρούνται ελεύθεροι χώροι και βρίσκονται στον πάγκο του χασάπη τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων οι εργαζόμενοι θα χάνουν σε ετήσια βάση έναν μισθό και οι συνταξιούχοι δύο συντάξεις.
          Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους ,μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.
          Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών!!!
          Καλούμε τα μέλη μας, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, κάθε φορέα, κάθε συλλογικότητα, κάθε πολίτη, σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα, μακριά από τα κομματικά βαρίδια και τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, προς τη δημιουργία ενός ευρύτερου ταξικού μετώπου, για την οριστική ανατροπή των αντιλαϊκών, νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών.


Σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Λεβαδέων στις 8:00 το πρωί.
Για όποιον επιθυμεί θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 9:00 το πρωί για συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας  . Όσοι  θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα  τηλέφωνα : 22610 28344 και  6977351101.    
Η μεταφορά  στην Αθήνα  είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα -Ευνοείται η μεταφορά σκόνης

Ανοδο σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
ΑΝΕΜΟΙ: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Κρήτη αίθριος. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ