Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γιορτάζει ο Πολιούχος της Αλιάρτου Άγιος Κωνσταντίνος




Διαβάστε Περισσότερα »

Διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Βοιωτίας για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε λίγες μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε τους Aντιπροσώπους μας
για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Ας αναρωτηθούμε:

 τι ζητάμε από το ανώτατο όργανο του συνδικάτου μας;
 ποιοι είναι οι κατάλληλοι να μας εκπροσωπήσουν;

Οι κομματικές παρατάξεις έχουν άλλον καημό: να μετρήσουν τα «κουκιά» τους και πόσα μέλη θα εκλέξουν στο νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (!!)

Όμως, εκείνο που έχουμε ΕΜΕΙΣ ανάγκη ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ είναι να υπάρξει μία συγκροτημένη και συνεκτική πρόταση που να απαντά σε δύο κυρίως ζητήματα:
(1) την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας που θα παρέχει γνώσεις, αξίες και ήθος σε όλα τα παιδιά και θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός πολίτη με δημοκρατικό αγωνιστικό ήθος που γνωρίζει και αγαπά την Ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας του, χωρίς μισαλλοδοξία και με σεβασμό στον πολιτισμό των άλλων λαών,
(2) την ανάκτηση της Αξιοπρέπειας του Εκπαιδευτικού και την αναβάθμιση του ρόλου του στην κοινωνία.

Οι κομματικές παρατάξεις συναινούν στην Εκπαίδευση της Αμάθειας !!

Αυτό καταδικάζει κυρίως τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, υποβαθμίζει το κύρος του εκπαιδευτικού και υπονομεύει τον ρόλο του όσο κι αν μοχθεί στην τάξη για την μόρφωση των μαθητών. Η απαξίωση της εργασίας μας υπονομεύει τις διεκδικήσεις μας για μισθολογική αναβάθμιση και για βελτίωση των εργασιακών μας σχέσεων.

Όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφαρμόζουν την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, δηλαδή τις επιταγές του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εν τούτοις αρνούνται να αποδεχθούν το προφανές: ότι η κοινωνική ανισότητα στο σχολείο δεν αντιμετωπίζεται με το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ούτε μπερδεύοντας τις σχολικές τάξεις με τις … κοινωνικές τάξεις !! «Εύκολα, γρήγορα και φτηνά»! Αυτή είναι η λογική του συστήματος που στο σχολείο εξειδικεύεται με τις περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες, σε προσλήψεις, σε τμήματα, στην επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας, σε τομείς και ειδικότητες στην επαγγελματική εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το ίδιο συμβαίνει και με την μετατροπή μας σε καθηγητές «παντός καιρού» που τα ξέρουμε «όλα» με τις νέες αναθέσεις και τις ομαδοποιήσεις γνωστικών αντικειμένων, ενώ τελευταία μας βαφτίζουν και «ειδικούς παιδαγωγούς» με το ζόρι.

Σε μία χώρα στην οποία κάθε δημόσια δαπάνη τελεί υπό τον έλεγχο ξένων οικονομικών και πολιτικών κέντρων, είναι αναμενόμενο και η Εκπαίδευση να συμμορφώνεται με αυτό το καθεστώς υποτέλειας. Σε αυτή την «αναγκαιότητα» εντάσσονται οι περικοπές αλλά και οι παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν την Ιστορία η οποία μπορεί να προσφέρει πρότυπα έμπνευσης της νέας γενιάς για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Χωρίς όμως έναν Σύγχρονο Δημοκρατικό Πατριωτισμό ούτε οικονομική ανεξαρτησία ούτε φυσικά βελτίωση των υλικών όρων διαβίωσης είναι εφικτή. Ωστόσο, καμία παράταξη της ΟΛΜΕ δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτές τις διαπιστώσεις ώστε να αναδείξει ως προτεραιότητα τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου που είναι και ο μόνος τρόπος να έχουμε την κοινωνία μαζί μας στα κλαδικά μας αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Κανένας τους δεν αντιλαμβάνεται ότι η συστηματική επίθεση στα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας αποτελεί συνειδητή επιλογή του συστήματος για να διαλύσει κάθε δυνατότητα του ελληνικού λαού να λειτουργήσει ως συλλογικό υποκείμενο που διεκδικεί την Ελευθερία του. Ειδικά σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αρθρωθεί ένας δημοκρατικός νηφάλιος λόγος γύρω από αυτά τα ζητήματα. Ο τρόπος και ο δρόμος αντίστασης δεν μπορεί να είναι οι εθνοφοβικές απόψεις της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, αλλά η ενίσχυση του δημοκρατικού πατριωτικού ήθους και φρονήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχει σοβαρό κενό εκπροσώπησης και πρέπει επιτέλους να καλυφθεί. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να ακουστούν στο 18Ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ζητάμε την στήριξή σας για να ακουστεί αυτός ο λόγος και να μην κυριαρχήσουν για άλλη μια φορά οι «παραταξιακές κοκορομαχίες». Στόχος δικός μας δεν είναι να «μετρήσουμε τις δυνάμεις μας», «τα κουκιά», αλλά να μπολιάσουμε τον απαξιωμένο και γερασμένο συνδικαλισμό με τις Ιδέες και τις Αξίες μας.

Το ξέρετε ότι θα είμαστε εκεί και θα καταθέσουμε προτάσεις.
Δεν θα είμαστε εκεί απλώς για να σηκώνουμε το χέρι στις ψηφοφορίες.
Ας μιλήσουμε στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ επιτέλους ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί !!

ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ
 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 9 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Η Εφορεία Αρχαιοτητών Βοιωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες εκτέλεσης του 1 ου υποέργου «Εργασίες αναβάθμισης αρχαιολογικού χώρου Ορχομενού και αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου» του έργου «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου στο πλαίσιο δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού».
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε γενική απεργία καλεί το Εργατικό Κέντρο Θήβας



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

το Εργατικό Κέντρο Θήβας, ΚΑΛΕΙ τα Σωματεία – μέλη και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ,τους άνεργους και πολίτες της περιοχής μας να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική –
Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ , που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Τετάρτη 17 ΜΑΪΟΥ 2017 και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
Η ξεδιάντροπη "αριστερή" Κυβέρνηση , συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική πολιτική των τελευταίων μνημονιακών Κυβερνήσεων ,αφού εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ του Ελληνικού Λαού και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.

Αφού εφάρμοσε το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει για ψήφιση μια νέα συμφωνία που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο το οποίο μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όσον αφορά τα «αντίμετρα» ανακούφισης που υπόσχονται δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας εμπαιγμός. Αφού πρώτα μας εξαθλιώσουν στη συνέχεια θα μας εξασφαλίσουν τα συσσίτια !!!!!!.

Σε καμία περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις πολιτικές. Με αυτή την βαρβαρότητα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ , η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 08:00 από τα ΚΤΕΛ Θήβας με ενδιάμεσες στάσεις σε Σχηματάρι (08:30) και Οινόφυτα (08:45).
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση μέχρι 19 Μαΐου για αιτήσεις για την κατασκήνωση Παλιομηλιά Ελικώνα

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής για την κατασκήνωση στη θέση
Παλιομηλιά, του Δήμου Λεβαδέων
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι, αιτήσεις συμμετοχής για την κατασκήνωση του Δήμου στη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό κατάστημα, Σοφοκλέους 15 στον 1ο όροφο, ώρες: 10:00  έως  14:00, στον κ. Νικόλαο Σαμαρτζή τηλ.: 2261350860 και κ. Σπυριδούλα Κατσιφή 2261350857.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά  συμμετοχής   που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:

Πιστοποιητικό  οικογενειακής κατάστασης.
Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
Απόδειξη πρόσφατου  λογαριασμού Δ.Ε.Η.  ή Ο.Τ.Ε.

Έντυπα  αιτήσεων  θα διατίθενται  στο  1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το έντυπο της αίτησης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ερχονται καταιγίδες & χαλάζι



Αλλάζει ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι. Η ΕΜΥ προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο:

καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν αύριο Τρίτη (16-5-2017) αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την ήπειρο, τη δυτική στέρεα και πιθανόν στη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων  τις βραδινές ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Μουσειακή Αγωγή και Εκπαίδευση, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Μουσειακή Αγωγή και Εκπαίδευση με θέμα: «Αξιοποιώντας τα Μουσεία, τα Τοπία Μνήμης & τους Γεώτοπους για την Εκπαίδευση του Πολίτη στον 21ο αιώνα» με έναρξη την Παρασκευή 14-05-2017 έως την Κυριακή 14-05-2017 στη Θήβα.

   «Σήμερα , στην πόλη της Θήβας , ανοίγουμε ένα διάλογο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, ένα διάλογο που θα επιτρέπει την σύνδεση της θεωρίας με την εκπαιδευτική πράξη.

   Αφενός,  θα αναδειχθούν οι σύγχρονες μέθοδοι Μουσειακής Εκπαίδευσης και Αγωγής και αφετέρου,  θα προβληθούν  τα  Μνημεία της Βοιωτίας με την ενημέρωση των μαθητών.

Οι Εκπαιδευτικοί όλης της Ελλάδας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα γίνουν πρεσβευτές της Ιστορίας μας.

Με χαρά  θα υποδεχθούμε τους μαθητές, όλων των σχολείων στην Θήβα - στη Βοιωτία.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του τριήμερου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου.

Το ταξίδι των Μουσείων μας και των Ιστορικών Γεωτόπων μας ξεκίνησε…»
 τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κοινοτάρχης Θίσβης κ. Χρήστος Σάλτας και η Νούσα

Καταγγελία της Κίνησης Πολιτών Θίσβης, σχετικά με την θέση του κοινοτάρχη της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης κ. Χρήστου Σάλτα στο θέμα τπου αφορά το παράνονομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον 'Ορμο της Νούσας από την ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ 

Η συμπεριφορά του Κοινοτάρχη Θίσβης κ. Χρήστου Σάλτα στο θέμα της Νούσας δεν έχει προηγούμενο. Ο κοινοτάρχης της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης κ. Χρήστος Σάλτας, συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα στο παράνομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή, η οποία βρίσκεται στον Όρμο της Νούσας, ξεπερνώντας κάθε όριο.
 Ο ίδιος άνθρωπος πριν 2 χρόνια είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. σχετικά με το παράνομο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον Όρμο της Νούσας και καλούσε σε Τοπική Συνέλευση του πολίτες Θίσβης για να καταδικάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ενέργεια αυτή. Σήμερα είναι ο καλύτερος υπηρέτης της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν 2 χρόνια καλούσε τον τότε βουλευτή κ. Α. Σκούμα να συνυπογράψει ένα κείμενο καταγγελίας μαζί με 270 πολίτες της Θίσβης για το παράνομο κλείσιμο του δρόμου. Σήμερα είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον καταγγέλει διότι εξακολουθεί να υποστηρίζει ακόμα με σθένος την ίδια θέση
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα πλέον αποδέχεται το κλείσιμο της παραλίας Αγγελή, η οποία ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Θίσβης, για να μας στείλει να κάνουμε τα μπάνια μας σε παραλία που «ΘΑ» δημιουργηθεί στην Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας. Μέχρι τότε που θα κάνουν τα μπάνια οι πολίτες της Θίσβης;
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις αποφάσεις των δύο Τοπικών Συνελεύσεων, με τις οποίες οι πολίτες της Θίσβης ζητούσαν ξεκάθαρα, να ανοίξει ο δρόμος προς την παραλία Αγγελή τον οποίο έχει κλείσει παράνομα η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που απεμπόλισε το συνταγματικό μας δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στον αιγιαλό που βρίσκεται εντός των ορίων της κοινότητάς μας όπως όλοι οι πολίτες της χώρας μας.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το πρωϊ της 29/3/2017 στην κεντρική πλατεία τη Θίσβης μας ζητούσε να πάμε να σπάσουμε την κεντρική πύλη της ΒΙ.ΠΕ. για να πάμε στην παραλία Αγγελή και το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζε οι πολίτες της Θίσβης να πάνε στην παραλία της Ντράσας.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ:
 -Ενδιαφέρεται αλήθεια ο κοινοτάρχης της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης για τους Θίσβιους;
-Υπηρετεί τα συμφέροντα της Θίσβης και των κατοίκων της;
- Με ποιό τρόπο υπηρετεί τις παραδόσεις, τις μνήμες, την πλούσια ιστορία της Θίσβης και των κατοίκων της;
- Νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος εν των μεταξύ ορίσθηκε «NATURA»;
 - Ασχολείται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά και βρίσκεται μίαμιση ώρα από την Αθήνα;
Πώς μπορεί να εκπροσωπεί τους πολίτες της Θίσβης ως Κοινοτάρχης της Τοπικής Κοινότητας, ένας άνθρωπος που αγνοεί τα στοιχειώδη συμφέροντα των πολιτών;

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΙΣΒΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα σε απεργία και συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στις 17 Μαΐου σε Θήβα,Χαλκίδα και Αθήνα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ
ΘΗΒΑ 10:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ  10:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΑ 10:00
ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Συνάδελφοι μεταλλεργάτες
Η επίθεση δεν έχει τέλος! Κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία – κόλαφο για το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, πρακτικά όποιος μισθωτός ή συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ θα φορολογείται. Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα να δυναμώσουν οι πιέσεις σε φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα πιο αποτελεσματικά και εκσυγχρονισμένα μέτρα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Νέες διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο στο σύστημα των ομαδικών απολύσεων.
Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Θήβας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπου και όπως αν αυτός εκφράζεται, στον κλάδο μας και σε κάθε εργοστάσιο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η εργατική - λαϊκή απάντηση θα πρέπει να τους ταρακουνήσει. Να παραλύσει από απεργούς όλη η χώρα, κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα αντεργατικά πλάνα που σχεδιάζουν στην πλάτη μας, για την επιστροφή όσων μας απέσπασαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια.
Οι αγώνες των εργαζομένων σε κάθε περίοδο και σε όλον τον κόσμο είναι οι μόνοι που δυσκόλεψαν τους εκμεταλλευτές, που έφεραν κατακτήσεις, αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους
Συσπειρωνόμαστε γύρω από το Συνδικάτο, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και όλοι μαζί δυναμώνουμε τη φωνή αντίστασης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου (ημερομηνίες)

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2017 στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2017 την 1 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2017 στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2017 θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη, ενώ οι επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) του Ιουνίου 2017 θα πληρωθούν στις 2 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kάλεσμα Eργατικού Κέντρου Λιβαδειάς στη γενική απεργία της 17ης Μαΐου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

         Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε  τη συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που  προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μάη 2017.
Επίσης θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας,
ώρα 11 το πρωί.
   Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την Τετάρτη 17/5/2017, ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα  τηλέφωνα : 22610 28344 και  6977351101.      
Η μεταφορά  στην Αθήνα  είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΟΛΟΙ   ΣΤΗΝ   ΓΕΝΙΚΗ    ΑΠΕΡΓΙΑ

Να μην περάσει  το  4ο  Μνημόνιο
Για  την Εργασία και την Κοινωνία !

                                             
                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα


Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινές κυρίως περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου της Θεσσαλίας και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 ως 28 βαθμούς κελσίου.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 
Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

 Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: βόρειοι 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 16-05-2017

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.

Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο

Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα

Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ