Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τρομερές εμφανίσεις των Πυγμάχων Θήβας στην Άρτα

Στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που διεξήχθη στις 4-7/5 στην Αρτα με συμμετοχή αθλητών απ'ολη τη χώρα ,συμμετείχε με δυο πυγμάχους ο σύλλογος ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΘΗΒΑΣ τον ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΠΑΥΛΟ ΣΤΑ 69 κιλά και τον ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΛΕΥΤΕΡΗ στα 91+. Μετα απο δυο τρομερές εμφανίσεις (knock out) ο ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ έφτασε στον τελικό όπου και ηττήθηκε στα σημεία η διάκριση είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο τον αθλητή ο οποίος θα συμμετάσχει στην Α' ανδρών (elite) καθώς και για τον σύλλογο .Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά λόγω τραυματισμού στο αυτί (ρήξη τύμπανου). Οι προπονητές του συλλόγου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ και ΠΕΛΩΝΗΣ ΧΑΡΗΣ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους δυο αθλητές που έδωσαν την ψυχή τους πάνω στο ρινγκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση και απολογισμός του ΑΟ ΘΗΒΑ

Την Τρίτη 23 Μαΐου στις 20:30 θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΑΟ ΘΗΒΑ για τον απολογισμό της χρονιάς και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα αναλάβει τον σύλλογο για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της International Life - Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με την απόφαση ΕΠΑΘ 230/1/15.5.2017, προέβη στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής» και τη θέση αυτής σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4364/2016.

Η επιχείρηση δεν διέθετε επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Οι προσπάθειες για την προστασία των ασφαλισμένων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, καρποφόρησαν επιτυγχάνοντας συμφωνία για τη μεταβίβαση σημαντικού μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου στην ασφαλιστική επιχείρηση «Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών "Η ΕΘΝΙΚΗ"». Διασφαλίστηκαν έτσι τα συμφέροντα ευάλωτων ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν θα είχαν, λόγω ζητημάτων υγείας, τη δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης. Οι προσπάθειες, ωστόσο, για περαιτέρω εξυγίανση της επιχείρησης απέβησαν άκαρπες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων και των ασφαλισμένων των οποίων τα συμβόλαια δεν μεταβιβάστηκαν.

Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.

Ειδικότερες πληροφορίες:

• Από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αναστέλλεται η υποχρέωση της επιχείρησης για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία.

• Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες οι ασφαλιστικές συμβάσεις που παραμένουν σε αυτήν (N.4364/2016, άρθρο 235).

• Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης που προέκυψαν πριν τις 9.2.2017, όπως και απαιτήσεις από καταβληθέντα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα (το μέρος των καταβληθέντων ασφαλίστρων που αφορά στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του συμβολαίου), θα ικανοποιηθούν, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή. Πληροφορίες για τη δυνατότητα των δικαιούχων να αναγγελθούν και για τις σχετικές προθεσμίες θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο επόμενο χρονικό διάστημα.

• Οι ασφαλισμένοι στην υπό ασφαλιστική εκκαθάριση, πλέον, επιχείρηση δύνανται να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο της καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στo τηλέφωνο της επιχείρησης 210-8119000 και από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή στο τηλέφωνο 213-0159744.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνια Αντικαρκινική Εβδομάδα (15 – 21 Μαΐου 2017) στη Θήβα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος- Οι αργίες του 2017 που απομένουν


Κανονικά θα λειτουργήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος που φέτος «πέφτει» την Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους, αδικαιολόγητα, δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2017 έχουν ως εξής:

    5 Ιουνίου, Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος 2017
    15 Αυγούστου, Τρίτη, Κοίμηση της Θεοτόκου
    28 Οκτωβρίου, Σάββατο, Επέτειος του Όχι
    17 Νοεμβρίου, Παρασκευή, Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
    25 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, Χριστούγεννα
    1 Ιανουαρίου, Δευτέρα, Πρωτοχρονιά 2018
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  19η   Μαϊου   2017, ημέρα  Παρασκευή  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.


Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. ΄Εγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 4.848,00 ευρώ για Ολοκλήρωση σύνταξης του ΣΔΑΕ του Δήμου Λεβαδέων και εκπαίδευση των αρμόδιων στελεχών του στις διαδικασίες εφαρμογής του (συνεχιζόμενη πίστωση).
2. ΄Εγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή.
3. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 12.013,05 ευρώ για πληρωμή προστίμων και προσαυξήσεων προς ΔΥΟ των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ.
4. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 2.583,37 ευρώ για προμήθεια εργαλείων για την Συντήρηση Οδοποιϊας του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
5. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 4.994,72 ευρώ για προμήθεια ασφαλτομίγματος και ψυχρής ασφάλτου για την Συντήρηση Οδοποιϊας του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
6. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.987,10 ευρώ για προμήθεια χρωμάτων για την ‘’ Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
7. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 499,39 ευρώ για προμήθεια εργαλείων για την Συντήρηση Οδοποιϊας του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
8. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού  996,96 ευρώ για προμήθεια ξυλείας για την Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων  του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
9. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού   4.997,20 ευρώ για προμήθεια σκυροδέματος  για την Συντήρηση Οδοποιϊας του Δήμου Λεβαδέων (Τ.Π. & Δανείων για προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα – άρθρο 61 Ν. 4414/2016).
10. Ανατροπή των αριθ. 77 & 84/2017 Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης.
11. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 2.957,77 ευρώ για προμήθεια στρωμάτων για παιδικούς σταθμούς και κατασκήνωση.
12. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 3.720,00 για προμήθεια ηλεκτρικής κουζίνας για παιδικούς σταθμούς.
13. ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 82,83 ευρώ και διάθεση πίστωσης για δημοσίευση επαναληπτικής διακήρυξης.
14. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 5.995,40 ευρώ για προμήθεια υδροφρακτών , ρουλεμάν και λοιπών εξαρτημάτων ρύθμισης νερού καναλιών στην περιοχή Κρύας.
15. Αποδοχή δωρεάς ιατρικών υπηρεσιών.


                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ      
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει τις ποινικές διώξεις Βοιωτών πολιτών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε τακτική συνεδρίασή του στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, με έκπληξη πληροφορήθηκε την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της κατάληψης οδοστρώματος και της παρεμπόδισης λειτουργίας σταθμών διοδίων από την Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας σε βάρος συμπολιτών μας που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στις 18-7-2014 τα Εργατικά Κέντρα Θηβών και Λιβαδειάς για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς στο χώρο των μετωπικών διοδίων Θηβών στη χ.θ. 93 της ΠΑΘΕ/Τμήμα Αθηνών – Λαμίας.
Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό και να αναδείξει το ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα στον τομέα της Υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δύο Νοσοκομείων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκ του λόγου τούτου να χαθούν ανθρώπινες ζωές, θέμα που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, και όχι η παρεμπόδιση του σταθμού διοδίων.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Δήμος Θηβαίων με την παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων και πολλών δημοτικών συμβούλων, όπως και άλλοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης μας και πολλοί δημότες στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα υπέρτατα αγαθά της ζωής και της υγείας, ζητώντας τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση των δύο Νοσοκομείων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα
τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν ως άδικες και απαράδεκτες.

Διαδηλώνει την ακράδαντη θέλησή του να προασπίσει μαζί με όλους τους φορείς και τους δημότες του Δήμου μας το πρώτιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα μαζί τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Θήβας.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους πολίτες του Δήμου μας και σε όσους άλλους παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση ενάντια στην απαξίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας από τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς στους οποίους ο Δήμος Θηβαίων θα προσφέρει κάθε νομική και ηθική υποστήριξη ενάντια στις αβάσιμες και άδικες κατηγορίες.

Καλεί τους δημότες σε συγκέντρωση συμπαράστασης των κατηγορούμενων συμπολιτών μας στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας στις 23-5-2017 στις 9:00π.μ. ενάντια στις άδικες ποινικές διώξεις και για  να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Θηβαίων να επιδώσει μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα στην Εισαγγελία Πλημ/κών Θήβας.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               ΤΑ ΜΕΛΗ
  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
                                  ΑΝ.ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
ΣΠ.ΚΙΤΣΟΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΛ.ΣΤΑΙΚΟΣ
Δ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Κ.ΧΑΡΕΜΗΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Θ.ΚΙΟΥΣΗΣ
Ι.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Β.ΣΩΤΗΡΧΟΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ
ΓΡ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα σε διαβούλευση το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου της Θήβας

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του
πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα

Τίθεται από σήμερα (16/5/2017) σε διαβούλευση και για 10 ημερολογιακές ημέρες το προτεινόμενο “Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα,  στο πλαίσιο  της ανοικτής τοπικής διακυβέρνησης και με σκοπό να εξασφαλιστεί η άμεση πληροφόρηση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία διαμόρφωσης  αποφάσεων  που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Οι δημότες μπορούν να δουν το σχέδιο απευθείας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSMHdBSTZxTWxrZzA/view ή στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr  και αφού το  μελετήσουν μπορούν να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις-παρατηρήσεις τους κατ΄άρθρο και παράγραφο,  αποστέλλοντάς τις στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr
 μέχρι 25/5/2017,  συμπεριλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Ενδεικτικό υπόμνημα για κατάθεση απόψεων :
Oνοματεπώνυμο:
Κάτοικος:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Ε-mail:
Σχετικά με το άρ. _____ παρ. _____ του προτεινόμενου σχεδίου κανονισμού λειτουργίας του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, υποβάλλω την ακόλουθη παρατήρηση :

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση από το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων προς τους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες

Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων προς τους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Μετά την
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Θήβας τον Ιούλιο του 2014 ενάντια στη απαξίωση της δημόσιας Υγείας στη Βοιωτία, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα μαζικών φορέων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λεβαδέων, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά 77 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.
Παρά την ψήφιση νομοθετικής διάταξης τον Αύγουστο του 2016 (ν. 4411/2016) για την αρχειοθέτηση τέτοιων υποθέσεων, η υπόθεση οδηγείται από την εισαγγελία Θηβών στο ακροατήριο την 23/05/2017.
Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων καταδικάζει κάθε ενέργεια που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και έχει στόχο να αποτρέψει τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτούς.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δυναμικά παρόντες, συμπαραστεκόμενοι σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας σε κατηγορουμένους που διώκονται για κοινωνικούς αγώνες.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν κάμπτονται με ποινικές διώξεις όταν υπάρχουν φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα δυναμώνουν μέσα από την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη όλων των πολιτών.”

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η γνώση σώζει ζωές": Επιτυχημένο το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών - ΚΑΡΠΑ στην Αλίαρτο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Πολιτών στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 13 Μαΐου το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ-Α΄ Βοηθειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τη συμμετοχή της ΕΔΟΚ, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου από τις 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διευρυμένο που αφορά στην εκπαίδευση Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης(ΚΑΡΠΑ)  και στις βασικές Α’ Βοήθειες.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορούσε στη «βασική υποστήριξη της ζωής» και απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων και πολλούς άλλους. Στόχος να εξασφαλιστεί χρόνος με ασφάλεια για τον τραυματία ή τον ασθενή.
Διοργανώθηκε στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων διαδραστική εκδήλωση θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης θεμάτων όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας-μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρουσιάστηκαν τεχνικές για το πώς κάποιος, με απλά βασικά μέσα που μπορεί να διαθέτει στο σπίτι του, στο χώρο όπου εργάζεται ή ακόμα και στο αυτοκίνητό του, να βοηθήσει σημαντικά ή ακόμα και να διασώσει άτομο που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και να κερδίσει χρόνο, μέχρι να γίνει η παραλαβή του από το ασθενοφόρο και η διακομιδή του στο νοσοκομείο
Οι παρόντες συμμετείχαν στην εκπαίδευση ενεργά, κάνοντας παράλληλα πολλές ερωτήσεις στους εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων(ΕΔΟΚ).
Ευχαριστούμε τις Πάτσιου Γεωργία, Μαρκαντώνη Βίκυ, τις διασώστριες που μέσα από το σπουδαίο τους έργο, μας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη προσφορά για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας.
Η επιτυχία του σεμιναρίου, επιβάλλει την επανάληψή του. Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς - παρόχους.
 Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος δήλωσε: «Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες –ΚΑΡΠΑ που πραγματοποίησε ο Δήμος μας με επιτυχία, αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας και δίνει την ευκαιρία σε  όλους μας να λάβουμε γνώση απλών παρεμβάσεων ώστε να σώζουμε μια ζωή εξάλλου και στην πράξη έχει αποδειχθεί, ότι η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης τόσο σημαντικές, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη».

Γραφείο Ενημέρωσης



Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 21 Μαΐου  2017,  σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα γίνει  ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :
         
«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα, με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή  Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.


Ο Πρόεδρος  ΔΣ
Του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας

Ιωάννης   Β. Παπαδημητρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΑ:
 09:00  Εκκίνηση   τρόπαιο μάχης των Λεύκτρων
10:30   Τερματισμός πρώτων αθλητών                                                  
11:30    Απονομή  επάθλων    ( Κεντρική Πλατεία Θήβας)

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλε Φάλαινα»: Το πρώτο θύμα στην Ελλάδα, του θανατηφόρου διαδικτυακού «παιχνιδιού»

Κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πριν δέκα ημέρες.

Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, με τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ωστόσο η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 15χρονη φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών! Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε δυο χάπια επειδή φοβήθηκε και στη συνέχεια είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το συγκεκριμένο... παιχνίδι, γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα συνταξιούχων στην αυριανή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 & 18 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Συνάδελφοι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ
Στις 17-18 του Μάη η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή τη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή - αντισυνταξιουχική θανατηφόρα συμφωνία, το 4ο κατά σειρά μνημόνιο.
ΕΧΟΥΜΕ  ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ:
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ - ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΟΦΤΗ  ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΚEΡAIΟ ΣΕ  ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤHΣΗ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ THN
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 MAH στις 10.3ο το πρωί
στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Λιβαδειάς
 ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
Συνεχίζουμε στο απογευματινό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΤΗΝ
ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ στις 7  το απόγευμα
στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Λιβαδειάς
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
Τώρα με τα νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξει μας έως και 18%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Φορτώνονται στα προηγούμενα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ. Μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠOΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΔΙΑΚΟΠΗ - ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ - ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία


Μάλιστα, φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής,ενώ ο νομός Bοιωτίας πήρε 2 Γαλάζιες Σημαίες..

 Η διεθνής επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, στη βραβευμένη παραλία του δήμου Γλυφάδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη. Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του τουρισμού. Σημειώνεται ότι φέτος η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.Δείτε  εδώ τις παραλίες


Βοιωτία [2]

Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος

 Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου



Δείτε εδώ τις παραλίες

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/156644/oi-486-paralies-pou-piran-tin-galazia-simaia-2017
Copyright © dikaiologitika news

Δείτε εδώ τις παραλίες

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/156644/oi-486-paralies-pou-piran-tin-galazia-simaia-2017
Copyright © dikaiologitika news
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίος θα κηρύξει τη λήξη της Σχολής Γονέων του Αγίου Ρηγίνου


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκός Δρόμος Θυσίας προς τιμήν των 228 κατοίκων του Διστόμου

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται και φέτος από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας ο 33ος Λαϊκός Δρόμος Θυσίας προς τιμήν των 228 κατοίκων του Διστόμου Βοιωτίας, που σφαγιάσθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματά κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.
Ο αγώνας  θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και θα καλύψει , όπως κάθε χρόνο, την διαδρομή από το Μνημείο του Καρακόλιθου μέχρι την Μαρτυρική Πόλη του Διστόμου, μήκους 11,2 χιλιομέτρων με μικρές υψομετρικές διαφορές. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.00 π.μ. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση μέχρι τις 08:30 π.μ.
Επίσης, στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας, απόστασης 1.100 μέτρων, με σημείο εκκίνησης το Μαυσωλείο και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Την Τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει η Γραμματεία του ''Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων'' (ΑΣΑΕΔ), με τη συνδρομή της Αθλητικής και Ψυχαγωγικής Λέσχης ''Μεδεών''.
Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc3sBwccqfTN5AyK…/viewform
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την διοργάνωση στο τηλ: 2267022296, Fax: 2267022998 και e-mail: kotsou@daa.gov.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά, βροχές και Μποφόρ -Σε ποιες περιοχές θα ρίξει χαλάζι

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα Τρίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, ενδέχεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και βαθμιαία να επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν σταδιακή ύφεση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ