Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Στο βάθρο των νικητών οι Αλιαρτίστας στο 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου


Παρων...οι Αλιαρτιστες στο 33ο Δρομο Θυσιας Διστομου!
Πραγματοποιηθηκε σημερα 28 Μαιου ο 33ος Δρομος Θυσιας,με αφετηρια τον Καρακολιθο και τερματισμο την "επανω πλατεια" Διστομου! Με ρεκορ συμμετοχων και οχι συμμαχο τον καλο καιρο(συνεχης βροχη),ολοι οι παρισταμενοι προωθησαν το μηνυμα "ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ"!
Η Αλιαρτιστας Σπυριδούλα Παλαντζά διανυοντας την αποσταση των 11,2χλμ σε 58 λεπτα(κατηγορια γυναικων),ανεβηκε στο τριτο σκαλι του βαθρου! Την ακολουθησαν Marios Kourounis,Vagelis Arvanitis,ο "νεοεμφανιζομενος"Galatas George-τσιωλης γιωργος,Xristos Kokkalis,Dimitris Arvanitis,Panos Katrisiosis,Γιώργος Αραπιτσας,η "δυνατη" Μαρία Δρίτσα και κωστας μαρρας!
Επομενο ραντεβου θα ανακοινωθει συντομα!!






ALIARTISTAS RUNNING TEAM

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε ανήλικους που έκλεβαν μηχανάκια σε Οινόη και Δήλεσι

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, συνελήφθησαν τρεις
(3) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές τροχοφόρων

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές δικύκλων (μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο), τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Συνελήφθησαν, προχθές (26-05-2017) βραδινές ώρες στα Οινόφυτα και στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, τρεις (3) ημεδαποί, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται στη διάπραξη δύο (2) κλοπών δικύκλων και συγκεκριμένα:

ενός μοτοποδηλάτου, πρώτες πρωινές ώρες της 25-05-2017, στην Οινόη Βοιωτίας, καθώς και
μίας μοτοσικλέτας, μεσημβρινές ώρες επίσης της 25-05-2017, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Τα ανωτέρω δίκυκλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοί από τα πέρατα της οικουμένης τίμησαν τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο (ΦΩΤΟ)



Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από τα πέρατα της οικουμένης, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος προεξήρχε και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια διάρκεια του Κοινωνικού ο προεξάρχων Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς, στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως και στον Όσιο Ιωάννη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα και υπό την μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την διεύθυνση του κ. Πέτρου Πρόκου.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος από το πρωί στο Νέο Προκόπιο και έτσι, στην πραγματοποιηθείσα Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς, Τοπικοί Άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Αναστάσιος Πρατσόλης και κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Κηρέως-Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Χρήστος Καλυβιώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος, οι τ. Βουλευτές κ. Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Συλλόγων, με επικεφαλής την Αδελφότητα Προκοπιέων Ευβοίας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος», αλλά κυρίως αναρίθμητες στρατιές ευσεβών χριστιανών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Στην Πλατεία του Προκοπίου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Οσίου μας και εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, τους αγίους Ιεροψάλτες, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα αναρίθμητα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου.
Περισσότερα ΕΔΩ








Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  31η    Μαϊου   2017, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. ΄Εγκριση πρακτικού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017».
2. ΄Εγκριση πρακτικού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ»
3. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 781,85 ευρώ για τόκους εκπρόθεσμης πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ άρδευσης.
4. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 3.599,90 ευρώ για προμήθεια μουσικών οργάνων , υποστηρικτικού εξοπλισμού και οργάνων μουσικής προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.
5. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 4.627,68 ευρώ για προμήθεια μουσικών οργάνων , ανταλλακτικών μουσικών οργάνων και στολών μουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δήμου Λεβαδέων.
6. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πόσού 71.839,440 ευρώ για το έργο ΄΄Σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την πράξη ΄΄Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου , με εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης για την χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων’’.
7. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 74.000,00 ευρώ για το έργο ΄΄Βελτίωση οδικής ασφάλειας΄΄.
8. ΄Εγκριση δαπάνης 598.000,00 ευρώ και διάθεση πίστωσης ποσού 150.000,00 ευρώ για το έργο ‘’Ανακαίνιση κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου αμαξοστασίου΄΄– (Πολυετής Δαπάνη).
9. ΄Εγκριση δαπάνης 250.000,00 ευρώ και διάθεση πίστωσης ποσού 100.000,00 ευρώ για το έργο ‘’Αποκατάσταση δημοτικών οδών λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Λεβαδέων (ΣΑΕ055 2003ΣΕ05500005) ΄΄ - (Πολυετής δαπάνη)
10. ΄Εγκριση δαπάνης 468.415,00 ευρώ και διάθεση πίστωσης ποσού 100.000,00 ευρώ για το έργο «Αποπεράτωση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων  και μερικής αναδιαρρύθμισης στο υπάρχον κτίριο στη θέση της υπό κατάργηση ΑΠΧ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς» - (Πολυετής δαπάνη).
11. Λήψη απόφασης για την απόδοση του υπ΄αριθ. 875/2017 ΧΕΠΕ και απαλλαγή υπολόγου.
12. Σύνταξη απολογισμού εσόδων – εξόδων του κληροδοτήματος ‘΄ Μπίμειο ΄Επαθλο ΄Αμιλλας’’ οικονομικού έτους 2016.
13. ΄Ασκηση έφεσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά 1)της 194/2015 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και 2)της ΑΕ με την επωνυμία ‘’ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ’’.
14. ΄Ασκηση έφεσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά 1)της 196/2015 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και 2)της ΑΕ με την επωνυμία ‘’ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ’’.
15. ΄Ασκηση ή μη έφεσης κατά της 27/17 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και κατά του Νικολάου Γ.Θηβαίου.
16. Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ».
17. Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ».
18. Κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του έργου : «Αποκατάσταση δημοτικών οδών λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Λεβαδέων»
19. Κατάρτιση των όρων  Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».
20. Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ».
21. Υποβολή του Πρακτικού Γνωμοδότησης της Επιτροπής Διαγωνισμού επί της υπ΄αριθ. 12398/17-5-2017 ένστασης κατά της 165/17 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετική του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΛΟΥ».

                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ      
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες -Πού θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού συνεχίζεται και την Κυριακή.

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία και βελτίωση στη Θράκη.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μετά ατο απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδυνές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 21 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ