Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Άριστες εντυπώσεις άφησε η Έκθεση Αγιογραφίας στο Νεοχώρι-Βίντεο,φωτογραφίες



Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η έκθεση αγιογραφίας και τοπικών αγροτικών προιόντων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" υπο την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Η έκθεση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ.α. Όλγα Βαλμά, καλωσόρισε τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην έκθεση και ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν με ζήλο για την πραγματοποίησή της.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, πραγματικά πολύ συγκινημένος  δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και  υπερήφανος για την συγκεκριμένη διοργάνωση και συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές όσο και τον κόσμο που παραβρέθηκε,ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α.Παπαθωμά αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα  του συλλόγου και  την αγάπη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Νεοχώρι.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι τέσσερις επιστήμονες του Νεοχωρίου, Ντίνος Μεϊδάνης,Θύμιος,Μεϊδάνης,Αναστασία Αγγέλου,Ζωή Κακοσαίου,οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους απο τον Σύλλογο Γυναικών.
Παράλληλα στον χώρο του σχολείου λειτουργούσε  και έκθεση τοπικών αγροτικών προιόντων απο Νεοχωρίτες επαγγελματίες.


Για την έκθεση και την ιστορία της αγιογραφίας,μίλησε η καθηγήτρια ιστορικός Μάγδα Κριτσαντώνη, αναφέροντας ότι στη συγκεκριμένη έκθεση φιλοξενούμε έργα πολλών αγιογράφων απο Βοιωτία και Αττική και το καθένα από τα οποία είναι μοναδικό και ξεχωριστό.
Για τα αγροτικά προιόντα μίλησε ο γεωπόνος Μιχάλης Πικάσης.


H  έκθεση συνοδεύτηκε από μουσική  με πρόγραμμα βυζαντινών ύμνων απο τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Θήβας ο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ"  απο τη γυναικεία χορωδία των Λεύκτρων υπο τη διεύθυνση του Αντώνη Τσαρουχά και απο τα χορευτικά τμήματα της Άσκρης και της Αλιάρτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Παπαθωμά,ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιαννακόπουλος,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Πικάση και Σταμούλης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ.Νεοχωρίου,  Θεσπιών και Πλαταιών κ.κ.Στάθης,  Χατζής και Φίλης οι   Ιερείς  του Νεοχωρίου και Άσκρης και  σύλλογοι της περιοχής.          
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα προσφορά των Γυναικών του Νεοχωρίου.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών θέλουν να εκφράσουν δημοσίως τα θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου για την άψογη οργάνωση της δύσκολης αυτής εκδήλωσης και τη φιλοξενία.
Τα συγχαρητήρια και απο το Permissospress και  ευχόμαστε στο Σύλλογο, ακόμα υψηλότερους στόχους, που σκοπό έχουν την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


 
 
 









 

 




Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οστά αγνοούμενου Καπαρελλαίου στρατιώτη βρέθηκαν στην Κύπρο-Επιστρέφουν στο Καπαρέλλι 43 χρόνια μετά


43 χρόνια μετά τα οστά αγνοούμενου  στρατιώτη απο το Καπαρέλλι,που βρέθηκαν στην Κύπρο επιστρέφουν στη γενέτειρά του. Πρόκειται για τον αγνοούμενο Ανάργυρο Σίννη που τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα γεγονότα της Κύπρου το 1974.
Συγγενικά του πρόσωπα στην προσπάθειά τους τους να τον βρουν πήγαν πολλές φορές στην Κύπρο αναζητώντας τα ίχνη του.
 Η οικογένεια του αγνοούμενου στρατιώτη έδωσε δείγμα DNA το οποίο εστάλη σε ειδικό εργαστήριο  όπου και ταυτοποιήθηκε η σορός του….

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress  στο Καπαρέλλι ετοιμάζεται μία συγκινητική εκδήλωση για την υποδοχή των οστών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ηρακλής επιστρέφει στην πόλη του-Εκδήλωση των Σχολείων της Θήβας


Πρόσκληση

Ο Ηρακλής, ο ήρωας - σύμβολο, επιστρέφει στην πόλη του μέσα από την παιδική φαντασία.

Πρόκειται για μια εκδήλωση των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θήβας με τον συντονισμό και την προτροπή της ΣΦΙΓΓΑΣ.

Τρίτη 6 ιουνίου, 7,00 μ.μ.
Πάρκο Χρυσορόα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε "Ναύτες" το Δίστομο!


Επίσκεψη σπουδαστών ΣΜΥΝ στο Μαυσωλείο με τους Σφαγιασθέντες από τους Ναζί

Τους νεκρούς του τιμά με πολυήμερες εκδηλώσεις το Διστομο, που γέμισε τις προάλλες με <<Ναύτες του Αιγαίου>>!
Σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πραγματοποίησαν επίσκεψη  στο Δίστομο, στο πλαίσιο απότισης φόρου τιμής στα θύματα του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου και των Ολοκαυτωμάτων που έγιναν στην Ελλάδα.
    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κατατέθηκε στεφάνι στο Μαυσωλείο που φυλάσσονται τα οστά των 218 σφαγιασθεντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Θυμάτων. Ναζισμού. Οι σπουδαστές μετά την ξενάγηση έμειναν αρκετή ώρα στην Μαρτυρική κωμόπολη και έκαναν βόλτες δίνοντας έναν άλλο τόνο στις Πλατείες με τις όμορφες, λευκές, στολές τους.

Τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας έχουν εντάξει στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα- όπως φυσικά πάρα πολλά Δημοτικά, Γυμνάσια  και Λύκεια από όλη την Ελλάδα- επισκέψεις και βιωματικές δράσεις στο Διστομο, Στο δρόμο Θυσίας την Κυριακή μεταξυ των δρομεων ήταν και 290 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμίδων- από απλούς στρατιώτες μεχρι  Ταξίαρχο, διοικητή μονάδος!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χαρά Στάθη απο τις Θεσπιές κάνει τα πρώτα βήματα στο χώρο της υποκριτικής

Τα πρώτα βήματα στο θεατρικό σανίδι πραγματοποιεί εδώ και λίγο καιρό η 32χρονη Χαρά Στάθη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Θεσπιές.

Η πρώτη της επαφή με την υποκριτική ήταν στην Χαλκίδα,η οποία παραλληλα με τις σπουδές της,στο ΤΕΙ Χρηματοοικονομικών,συμμετείχε σε μια ερασιτεχνική ομάδα στο Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου, παίζοντας πολλές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας.
Πριν απο λίγες μέρες ξεκίνησε τις παραστάσεις στο θέατρο Γκλόρια στο θεατρικό έργο "ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ", σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν,ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει μουσική και τραγούδι στο Ωδείο Ζωγράφου με τη μεγάλη Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Η Χαρά Στάθη  είναι τελειόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής "Βασίλης Διαμαντόπουλος"
Το Permissos press της εύχεται μια πολύ καλή πορεία στο χώρο της υποκριτικής.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος με τη μακρόχρονη πολιτική του παρουσία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας.
Ιδιαίτερα συλλυπητήρια στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Γιώτα Πούλου
    Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 18 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   31  ΜΑΪΟΥ 2017  ημέρα TETAΡΤΗ και ώρα 18:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ

1ο. Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης της Δήμου Θηβαίων για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/8/2019.

2ο. Λήψη απόφασης για τοποθέτηση πινακίδων στην Τ.Κ. Ελεώνα (σχετ. η υπ’ αριθ. 23/2017 απόφαση Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο. Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση πινακίδων στην Τ.Κ. Νεοχωρακίου (σχετ. η υπ’ αριθ. 24/2017 απόφαση Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

4ο. Οριοθέτηση χώρων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου έτους 2017 της Δημοτικής Κοινότητα Θήβας (απόλυτη πλειοψηφία).

5ο. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ "ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" (θέμα από αναβολή).

6ο. Έγκριση για την ένταξη   του  Δήμου Θηβαίων στην εφαρμογή του θεσμού παροχής Κοινωφελούς εργασίας εκ μέρους κρατουμένων ή καταδικασθέντων για πλημμελήματα  που η επιβληθείσα ποινή έχει μετατραπεί σε χρήμα.

7ο. Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

8ο. Λήψη απόφασης για τον ορισμό αναπληρωτή του τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ (Φο.Δ.Σ.Α. Α.Ε.).

9ο. Συγκρότηση Επιτροπής για την ονοματοθεσία οδών και πλατειών.
10ο. Έγκριση  για την αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Κατασκευή παιδικής χαράς πλατείας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα 1, Μέτρο 2 «Συμπληρωματική πρόσκληση στην Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος : «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου και αποδοχή της  χρηματοδότησης, ποσού 45.000,00€.

11ο. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Ξηρονομής».

12ο. Έγκριση μελέτης και επιλογή του τρόπου ανάθεσης για το έργο : «Κατασκευή αγωγού ομβρίων στον παραλιακό Οικισμό ΣΑΡΑΝΤΙ επί της οδού Μικράς Ασίας».

13ο. Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων.

14ο. Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες λειτουργίας του Δ.Ο.Θ. και της ΔΗΚΕΘ  του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Θηβαίων.

15ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 91.950,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. το οποίο αφορά «Κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2017» και κατανομή αυτού (χρηματ. εντολή 13657/2017).

16ο. Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.872,28€ από το ΥΠ.ΕΣ. το οποίο αφορά καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων για τη χρονική περίοδο από 1/1/2017 έως 30/4/2017 (χρηματ. εντολή 15329/2017).

17ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 13/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη μη παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Λοξής Φάλαγγος 75 στη Θήβα.

18ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 14/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη μη τοποθέτηση εμποδίων προς αποτροπή στάθμευσης  επί της οδού Λουκά Μπέλλου 19 στη Θήβα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν στη Χαιρώνεια με λαθραίο καπνό 4 κιλών

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στη Χαιρώνεια Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν
περισσότερα από (4) κιλά αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθησαν, χθες (29-05-2017) το πρωί στη Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 60 & 61 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (8) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (4) κιλών και (40) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε στη θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε - Το απίστευτο περιστατικό με το "Mirage 2000" στην Εύβοια



Μόλις 500 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας εγκατέλειψε το Mirage 2000 ο πιλότος
- Το αεροπλάνο “προσθαλασσώθηκε” χωρίς πιλότο και άρχισε να επιπλέει!
- Τα κύματα παρέσυραν το Mirage μέχρι τις ακτές της Εύβοιας!
- Τεράστια επιχείρηση για να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης

Ήταν μερικά λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι όταν το νούμερο δύο του σχηματισμού που έπαιρνε μέρος στη
ν άσκηση που προέβλεπε εμπλοκή τεσσάρων αεροσκαφών ανέφερε βλάβη στη μηχανή. Ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 επιχείρησε επανεκκίνηση, το αεροσκάφος δεν υπάκουσε το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό.
(Η φωτογραφίες είναι από επιχείρηση ανάσυρσης Mirage2000 από τη θάλασσα μεταξύ Σάμου - Φούρνων)
Τότε (12:18) έλαβε εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Ο υποσμηναγός πετούσε εκείνη την ώρα στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης. Τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το σκάφος.

Ο αρχηγός του σχηματισμού ανέφερε το συμβάν, ανέφερε το στίγμα και ταυτόχρονα πως είδε τον θόλο του αλεξιπτώτου να ανοίγει κανονικά. Αμέσως δυο ελικόπτερα από Χίο και Λήμνο “σηκώνονται” για έρευνα. Τα κύματα παρέσυραν τη μικρή σωστική λέμβο με τον πιλότο περίπου δέκα μίλια από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους. Χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι την ασφαλή περισυλλογή του.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ωστόσο είχε ήδη σημάνει δεύτερος συναγερμός. Τα πτητικά μέσα που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου έχουν αναφέρει κάτι απίστευτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης από την επιφάνεια της θάλασσας μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν “καρφώθηκε” στη θάλασσα. Προσθαλασσώθηκε και άρχισε να επιπλέει λόγω της μεγάλης επιφάνειας των φτερών του.


Το απίστευτο περιστατικό αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και έτσι ξεκίνησε δεύτερη επιχείριση για την ανάκτηση του αεροσκάφους.
Σε πείσμα όλων των πιθανοτήτων το αεροσκάφος με πτερύγια τύπου “Δ” έμενε στην επιφάνεια. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, αν και η θάλασσα είχε έντονο κυματισμό το σκάφος έμενε στην επιφάνεια και είχε μάλιστα πάρει... κατεύθυνση για την Εύβοια!

Τα κύματα πήγαν το αεροσκάφος (τουλάχιστον τον βασικό του κορμό) μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.

Αμέσως πλωτά του Λιμενικού και του Ναυτικού προσπάθησαν να το προσεγγίσουν για να μπορέσουν να το “δέσουν” ώστε να μην παρασυρθεί στον βυθό και σε βάθη που στην περιοχή ξεπερνούν ακόμη και τα 500 μέτρα.

Ήταν μια προσπάθεια που κράτησε μέχρι τη Δύση του Ήλιου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

8ος Ποδηλατικός Γύρος Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις κατά της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό σε Λιβαδειά και Θήβα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

                                                               
Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “ ΑΡΙΩΝ” και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 την πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού κόλπου.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 13:00 συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλιό Δημαρχείο) Λιβαδειάς, με τη συμμετοχή του προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Σταμάτη Χαλβατζή, του προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης δρ. Φίλιππου Κυρκίτσου, της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η 1η εκδήλωση – διαβούλευση της ενημερωτικής εκστρατείας στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” στο Δήμο Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός, αλλά ανεβαίνει η θερμοκρασία -Πού θα βρέξει

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Τρίτη στα νότια και ανατολικά, καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και
μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ