Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κυριακή κοντή γιορτή. Γιορτή της αιμοδοσίας στη Θήβα



Κυριακή κοντή γιορτή. Γιορτή της αιμοδοσίας στη Θήβα αυτή η Κυριακή 11 Ιουνίου.
Από τις 9 το πρωί στο χώρο εκδηλώσεων του Αγίου Νικολάου (απέναντι από το δικαστικό μέγαρο Θήβας) θα υπάρχει συνεργείο αιμοληψίας με ειδικευμένους αιματολόγους γιατρούς και νοσηλευτές. Με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται αίμα. Ειδικά αυτή τη φορά το αίμα θα χρησιμοποιηθεί για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και το συνεργείο θα είναι του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Οι ανάγκες το καλοκαίρι είναι περισσότερες, οι αιμοδότες λιγότεροι και γι΄ αυτό η συμμετοχή μας πιο σπουδαία.
Προφανώς και έχουν προτεραιότητα σε αίμα οι αιμοδότες και οι στενοί συγγενείς τους μιας και η φιάλη πιστώνεται στην κάρτα αιμοδότη που έχουν ή που θα τους χορηγηθεί αν έρχονται για 1η φορά ή την έχουν χάσει.
Ας μην ξεχάσουμε να έχουμε μαζί μας και τον ΑΜΚΑ μας μιας και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της- δειλά δειλά είναι η αλήθεια- η ηλεκτρονική κάρτα αιμοδότη. Άσε που πρέπει να τον έχουμε κάπου αποθηκευμένο αυτό τον αριθμό γιατί όλο και κάπου χρειάζεται. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η αποθήκευση στο κινητό μας.
Προγραμματίστε τις δουλειές σας, ας πάτε θάλασσα το απόγευμα, ας μαγειρέψετε από την προηγούμενη ή ας φάτε πρόχειρα. Ας μην ξεχάσετε, όμως, να περάσετε από την αιμοδοσία που οργανώνει η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

1oς Ποδηλατικός Αγώνας Μνήμης Διστόμου

Ποδηλατικός αγώνας αντοχής μήκους 60 χιλιομέτρων διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στη μνήμη των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.
Πρόκειται για τον αγώνα  «1st Distomo Cycling Race of Memory», με ΟΠΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Εφήβων 16-18,Ανδρών 19-30, Μάστερ 30-39, Μάστερ 40-49, Μάστερ 50-59 – ΓΥΝΑΙΚΩΝ και διοργανώνεται με την υποστήριξη του «Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος».
Ήδη ο Δήμος εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη με τη  διαδρομή  και τα υψομετρικά και απευθύνεται προς όλα τα ποδηλατικά Σωματεία και ποδηλάτες όχι μόνο της περιοχής , αλλά πανελλαδικά, αφού πρόκειται για αγώνα με όλα τα αναγκαία στάνταρντς. Η διαδρομή του αγώνα αντοχής είναι πανέμορφη- και συγκεκριμένα: είναι από Ιτέα με κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου- Δίστομο ( με τερματισμό στο Μαυσωλείο Διστόμου).



Στην πρόσκληση ο  Δήμος Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η  θηριωδία που έγινε στο Δίστομο θεωρείται σε παγκόσμια κλίματα στη νεώτερη ιστορία η φρικιαστικότερη και απεχθέστερη! Σας προσκαλούμε με την συμμετοχή σας να αποδώσετε τιμή στους νεκρούς και να κρατήσουμε μαζί ζωντανή τη μνήμη τους! Να δώσουμε με τη συμμετοχή σας και την παρουσία όλων μας ένα μήνυμα ειρήνης, αλλά και να ορθώσουμε ένα ανάχωμα κατά του φασισμού!! Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να ξεκινήσουμε μαζί έναν ποδηλατικό
αγώνα και να συναντιόμαστε κάθε χρόνο για τον ίδιο λόγο, με την ελπίδα να τον ταξιδέψουμε
στον χρόνο!Το Δίστομο δεν θρήνησε αριθμητικά τους περισσότερους, αλλά έζησε το απεχθέστερο έγκλημα που έλαβε χώρα στην παγκόσμια ιστορία. Ελπίζουμε στον πατριωτισμό και την αγάπη σας για την πατρίδα μας αλλά και σε κάθε αίσθημα αντίθετο στον φασισμό και την βία και με τον αθλητισμό να ενωθούμε και να δώσουμε με την παρουσία μας δύναμη, αλλά και το μήνυμα πως είμαστε ακόμα ζωντανοί και δυνατοί!Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να σας σφίξουμε το χέρι!».
Τα βασικά τεχνικά και διαδικαστικά θέματα , όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, είναι :
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΤΕΑΣ 9.30 π.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ιτέα –Κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα
αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια- Δίστομο (τερματισμός στο Μαυσωλείο Διστόμου)
ΟΡΟΙ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι αθλητές ανήκουν σε σωματεία και έχουν δελτίο της ΕΟΠ θεωρημένο από ιατρό το 2017. Επίσης όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση που
θα δοθεί από τον διοργανωτή.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για ατύχημα φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού.
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και διευθυντής αγώνα έχει ορισθεί ο Διονύσης Μαντάς και μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 6977249306.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 16-06-2017 και μέχρι ώρα 8.00 μ.μ. με επιστολή ή fax. στο 2621024109, podilatodromos2008@gmail.com (αυστηρά γιατί η χρονομέτρηση θα γίνει με τσιπάκια και πρέπει να ετοιμαστούν) προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοργανωτές αλλά και στη γραμματεία πριν την εκκίνηση μόνον για έκτακτες περιπτώσεις .
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι βραβεύσεις θα γίνουν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην κεντρική πλατεία Διστόμου δίπλα από το Μουσείο για τα Θύματα της θηριωδίας της 10 Ιουνίου 1944.
Επίσης την ημέρα του αγώνα μετά τον τερματισμό θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο που υπάρχει στην μνήμη των νεκρών και θα προβληθεί βίντεο των γεγονότων της φρικιαστικής εκείνης μέρας σε όλους τους επισκέπτες και αθλητές!
Για πληροφορίες: Μπασδέκη Γιούλα 6937471786, Μαντάς Σάκης 6977249306

*Τεχνικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Διστόμου και θα δοθούν αριθμοί και τσιπάκια στους ποδηλάτες καθώς και στην Ιτέα την Κυριακή επιτόπου πριν την εκκίνηση του αγώνα.
*Θα δοθούν αριθμοί στα αυτοκίνητα συνοδείας πριν την εκκίνηση του αγώνα αντοχής την Κυριακή το πρωί στη γραμματεία στην κεντρική πλατεία του Διστόμου κατά το τεχνικό συνέδριο και το πρωί στην γραμματεία πριν την εκκίνηση.
Επίσης θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας από τους διοργανωτές για μεταφορά των απαραίτητων(σακίδια κ.λ.π.) αλλά και αυτοκίνητο σκούπα. Θα υπάρχει αυτοκίνητο που θα κατεβάσει μετά τις απονομές ένα μέρος ποδηλάτων για όσους θέλουν στην εκκίνηση με σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. fax 2621024109 e-mail. podilatodromos2008@gmail.com και στα παραπάνω τηλέφωνα.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ ΣΤΕΡΕΑΣ


Με τη βασική, ειδοποιό διαφορά και πως αλλιώς να τη πούμε να τη καταλάβουν κάποιοι ότι είναι στη 5η θέση με απλά καλώς, έπιασε απλά τη βάση η Περιφέρεια Στερεάς, γιατί είχε προίκα τα έργα γέφυρας από τους προηγούμενους. Και ακούστε και αυτό: Λόγω του ότι υπάρχουν οι περισσότερες βιομηχανίες στα Οινόφυτα-Σχηματάρι παίρνει σαν Περιφέρεια τα λιγότερα χρήματα από τη κυβέρνηση-Ευρ.Ένωση.


Δηλαδή, 190.000.000 ευρώ για τη θητεία του. Άρα, έχει δε το εξής παράδοξο.Τη μεγαλύτερη ανεργία και από τις 13 Περιφέρειες, 24 %. Αντί να τρέξει και να μη κάνει το φιάσκο του Ασωπού για να έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα, κάνει αυτά που κάνει. Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Τις πρωταθλήτριες και τις ουραγούς περιφέρειες του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις 31.12.2016 παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, συγκρίνοντας τα ποσοστά απορροφητικότητας λίγο πριν το ήμισυ (τρία από το συνολικά επτά έτη) του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση τα αιτήματα πληρωμής από το συνολικό πρόγραμμα:

ΑΡΙΣΤΑ

-Πρώτη είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό απορροφητικότητας 13,5% (98,09 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 724,53 εκατ. ευρώ του προγράμματος)

ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

-Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό 11,6%

-Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 10,9%

ΚΑΛΩΣ

-Στην τέταρτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 10,3%

-Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 9,3%

-Και την πρώτη εξάδα κλείνει η Περιφέρεια Ηπείρου με 9,1%

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ»

Κάτω από την πρώτη εξάδα στις, συνολικά, 13 Περιφέρειες και άρα «κάτω από τη βάση» βρίσκονται κατά σειρά:

-Στην έβδομη και όγδοη θέση η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αντίστοιχα με 8,9. Ωστόσο, η Π. Θεσσαλίας, καθώς έχει μεγαλύτερο ΠΕΠ έχει προχωρήσει και σε μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων σε απόλυτους αριθμούς.

-Στην ένατη, 10η και 11η θέση βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κρήτης αντίστοιχα με ποσοστό απορροφητικότητας 8,4%. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι απόλυτοι αριθμοί ευνοούν Αττική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

-Προτελευταία είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 8,3% και

-Τελευταία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 8,2%

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεξιότητες για τους γεωργούς του μέλλοντος-Πρόσκληση απο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς

Πρόσκληση
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσκαλεί αγρότες και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα της Περιφέρειάς μας σε επιμορφωτική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στην Λαμία, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Αινιάνων 6 με θέμα,
«Δεξιότητες για τους γεωργούς του μέλλοντος»

Η ημερίδα γίνεται με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας, Υπολογιστών & Εκδόσεων, συντονιστή του έργου SKIFF – SKILLS FOR Future Farmers, και αφορά την παροχή ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης σε θέματα αιχμής όπως Οργανική Γεωργία, Αγροτική Ανάπτυξη, Αγορές της Αγροτικής Οικονομίας, Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, Βιο-οικονομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων εύχεται “Χρόνια Πολλά” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών



Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την έναρξη επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, ενός από τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης, με σπάνιες και μοναδικές συλλογές στο είδος τους, που προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και το οποίο έχει πάρα πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Το νέο Μουσείο έχει δώσει πνοή και ζωή στην πόλη της Θήβας αλλά και στις γύρω περιοχές και σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της ΕΦΑ Βοιωτίας ο αριθμός των επισκεπτών του ήδη ξεπερνά τους 60.000 μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Ο Δήμος Θηβαίων εύχεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και στην ΕΦΑ Βοιωτίας που έχει τη διαχείρισή του Χρόνια Πολλά και να στέκει πάντα αγέρωχο διαφυλάττοντας την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα εγκαίνια του Μουσείου
Περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο μπορείτε να βρείτε εδώ :https://www.mthv.gr/ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδρομή στην Καλαμάτα πάνε οι Γυναίκες των Θεσπιών



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών    οργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην
Καλαμάτα, την Κυριακή 18 Ιουνίου.
Ώρα αναχώρησης 6 π.μ. από την αγορά.
Τιμή εισιτηρίου 10€ για τα μέλη.
Τιμή εισιτηρίου 20€ για τα μη μέλη.

Τηλέφωνο συμμετοχής:
 22620-65861


Το  Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες Εξετάσεις : Οι απαντήσεις στο μάθημα της Εκθεσης - Νεοελληνικής Γλώσσας

Στο μάθημα της Εκθεσης-Νεοελληνικής Γλώσσας διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, διαγωνίσθηκαν σε διασκευασμένο κείμενο από ομιλία του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών.

Το κείμενο προσεγγίζει τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή μας και τονίζει την αναγκαιότητα της ηθικής συγκρότησης των επιστημόνων. Πρόκειται για κείμενο που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην κατανόησή του, ωστόσο έχει πυκνά νοήματα και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι, κυρίως για την οργάνωση της περίληψης.

Οι ερωτήσεις του σκέλους Β κινήθηκαν στα γνωστά πλαίσια των τελευταίων χρόνων. Εκείνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος, είναι η παρατήρηση για τις συνώνυμες λέξεις (Β3α), οι οποίες, για πρώτη φορά, δόθηκαν στο κειμενικό τους πλαίσιο και η παρατήρηση για τη λειτουργία του ασύνδετου σχήματος (Β4α), η οποία, ενδεχομένως, να ξάφνιασε τους υποψηφίους, ως μη αναμενόμενη.

Το θέμα της παραγωγής λόγου (Γ1) είναι ένα κλασικό θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων: ζητήθηκε η γνώμη των υποψηφίων για τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων, καθώς και η καταγραφή των ηθικών εφοδίων που πρέπει να έχουν οι επιστήμονες. Στο πρώτο ζητούμενο, η ανάπτυξη θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της συνεισφοράς της επιστήμης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, ενώ, στο δεύτερο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να εστιάσουν μόνο σε ηθικά εφόδια.

Δείτε τα θέματα πατώντας ΕΔΩ
Δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΛΑΕ καταγγέλλει περιστατικό που συνδυάζει ρατσιστική βία με ωμή εργοδοτική τρομοκρατία


 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό που συνδυάζει τη ρατσιστική βία με την ωμή εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία: τον ξυλοδαρμό του απολυμένου μετανάστη εργάτη Ασίφ από τον πρώην εργοδότη του και το γιο του, οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν όταν, στις 30 Μαΐου, πήγε στο εργοστάσιο πλαστικών της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. στην ΒΙΠΕ Αυλώνα (για να ζητήσει το έγγραφο της απόλυσής του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στην επιχείρηση όταν προσελήφθη).
Ο ξυλοδαρμός σταμάτησε με παρέμβαση των εργατών του εργοστασίου, που κάλεσαν την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο γιος του παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Η ΛΑ.Ε. μαζί με την καταγγελία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους εργάτες της επιχείρησης οι οποίοι εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στο συνάδελφό τους, κήρυξαν απεργία. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι ο εργοδότης τους έχει ιστορικό τρομοκρατικής και ρατσιστικής μεταχείρισης των εργαζομένων.
Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τις διεκδικήσεις τους για βελτίωση των άθλιων συνθηκών ελαστικοποιημένης εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν, με απλήρωτες υπερωρίες, με καταστρατήγηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας με κάμερες πάνω από το κεφάλι τους που αστυνομεύουν την κάθε τους κίνηση.
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εφαρμόζοντας μνημόνια που καταστρατηγούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, προωθεί την εργοδοτική ασυδοσία και το ρατσισμό.
Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι κοινός. Θα σταθούμε δίπλα στον Ασίφ, δίπλα στους απεργούς εργάτες της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. και όπου αλλού καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, όπου αλλού παρουσιάζεται ρατσιστική αντιμετώπιση με όλες μας τις δυνάμεις.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βοιωτίας στο Καλάμι




Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα

Στο θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια.

Δείτε τα θέματα πατώντας ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα απο την ΕΛΜΕ Βοιωτίας σε παράσταση διαμαρτυρίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους στην
παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και
ώρα 14.00 στη ΔΔΕ Βοιωτίας με κεντρικά αιτήματα:
▪ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
▪ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
▪ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ
▪ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
▪ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος και με νόμο οι δωρεάν πλαστικές σακούλες -Πόσο θα χρεώνονται και από πότε

Τέλος και με το νόμο βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος στις πλαστικές σακούλες. Στις δωρεάν πλαστικές σακούλες.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι από 1/1/2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,08 ευρώ για κάθε σακούλα.

Θα προβλέπεται πάντως και μεταβατικό στάδιο με τη μισή χρέωση, 0,04 ευρώ, έως τις 30 Ιουνίου 2018. Από την 1η Ιουλίου του 2018 η χρέωση θα είναι ολόκληρη και κάθε σακούλα στο σούπερ μάρκετ θα κοστίζει στον καταναλωτή 0,08 ευρώ.

Ουσιαστικά στην εθνική νομοθεσία ενσωματώνεται η σχετική κοινοτική οδηγία.

Υπολογίζεται ότι κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί τον χρόνο 400 πλαστικές σακούλες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν 4,5 δισεκατομμύρια σακούλες. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι τεράστια και έτσι η χρέωση για τις πλαστικές σακούλες θα μειώσει τη χρήση τους ενώ παράλληλα τα χρήματα θα κατευθύνονται σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και στους δήμους προκειμένου αυτοί να προμηθεύουν τους πολίτες τους με επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες



Διαβάστε Περισσότερα »

Νεότερη ενημέρωση για την μετεγκατάσταση προσφύγων στη Θήβα


Δήμος Θηβαίων : Νεότερη ενημέρωση  για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Θήβας

Σε συνέχεια του από 2/6 Δελτίου Τύπου(Δείτε ΕΔΩ) που αναφερόταν στην έναρξη μετεγκατάστασης των προσφύγων που διέμεναν στο Ελληνικό προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας (πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου) ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα 6/6 έχουν μετεγκατασταθεί 358 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες προσφύγων.
Η μετεγκατάσταση υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναμένεται να  ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών .
Σχετικά με τη διοίκηση και τον έλεγχο του κέντρου, η συγκρότηση της Δομής είναι σε επίπεδο του Τοπικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και ο Συντονιστής της Δομής  έχει οριστεί από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΘΑ και έχει την ευθύνη της καθ’ ημέρα λειτουργίας της δομής καθώς και της συνολικής ομαλής λειτουργίας της.

Αναφορικά με θέματα υγειονομικής περίθαλψης, παρέχονται υγειονομικές υπηρεσίες εντός της δομής ( Γιατροί του Κόσμου) και σε κάθε περίπτωση η παροχή θα συνδράμεται, όποτε απαιτείται από τις Α’ βάθμιες και Β’ βάθμιες υπηρεσίες του ΕΣΥ.
Ο Δήμος Θηβαίων στην εν λόγω Δομή έχει την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κάδων καθώς και ζητήματα απολυμάνσεων, σε συνεργασία με τον Συντονιστή του ΔΟΜ.
Επιπλέον, θα έχει την ευθύνη  των ωφελουμένων εργαζομένων, που θα στελεχώσουν τη Δομή μετά την προκήρυξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ (αριθμός ωφελουμένων περίπου 50 άτομα).


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις Ιουνίου στο Δήμο Θηβαίων

1.     Εκδήλωση Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και Σφίγγας με θέμα τον Ηρακλή :  6/6- ώρα 19:00 Πάρκο Χρυσορρόα

2.    Χορευτική Συνάντηση Βοιωτικών Δημοτικών Σχολείων : 7 & 8/6 ώρα 19:30 στο θέατρο Μοσχοποδίου.

3.    Λήξη της Χενικής Χρονιάς ( ΧΕΝ Θήβας) :7/6 19:30 Μπαρμπα – Γιάννης Μοσχοπόδι

4.    21Η χορωδιακή Συνάντηση (ΔΟΘ) : 10/6 ώρα 19:30 Συνεδριακό Κέντρο

5.    Παρουσίαση βιβλίου για το Μίμη Δομάζο (ΔΟΘ) : 12/6-ώρα 20:00 Συνεδριακό

6.    Θεατρική Παράσταση Επτά επί Θήβας- Ένωση Μικρασιατών Θήβας:19/6 ώρα 21:00 Θέατρο Μοσχοποδίου

7.    Αγώνες Στίβου Χρήστος Βουδούρης:  28/6 Δημοτικό Στάδιο Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Θηβών για την μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Θαυματουργού


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομαδική Έκθεση των νέων μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φ.Λ.Λ. για την περίοδο 2016-2017.

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 μέχρι και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω νέα μέλη της Φ.Λ.Λ:
Γιώργος Αυγέρος, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιάννης Βασιλείου, Αργυρώ Γερούλια, Παναγιώτης Καρούζος, Μαρία Λάμπρου, Νίκος Μπούρας, Δημήτρης Παπαλάμπρος, Λευτέρης Τσαρκάτογλου.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 19.00 – 21.30 καθημερινά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων περιόδου 2016 – 2017 θα γίνουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 20.00.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ