Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις τσούχτρες στον Κορινθιακού

 Μετά τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Φρίξος Δρακοντίδης, κατατέθηκε μήνυση, με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβασή της Ανωτάτης Εισαγγελίας, στην οικολογική καταστροφή της εν λόγω περιοχής
Μετά τις αποκαλύψεις του protothema.gr και τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου από την υπεραλίευση  και την μόλυνση της θάλασσας που έχουν ως αποτέλεσμα  την σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών (τσούχτρες), κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μηνυτήρια αναφορά του πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη, για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων σε βάρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος στην εν λόγω περιοχή.

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του protothema.gr και του Φρίξου Δρακοντίδη  για την έξαρση του φαινομένου της παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων μεδουσών στη θαλάσσια περιοχή  του Κορινθιακού κόλπου, τις παρεμβάσεις του  Συνδέσμου Προστασίας και ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) και του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, πλέον του ότι οδήγησαν το επίμαχο θέμα προς συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, προκάλεσαν παράλληλα και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην  Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβασή της στην οικολογική καταστροφή της  εν λόγω περιοχής.

Ειδικότερα, o κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά του ζητεί από την κυρία Δημητρίου την παρέμβασή της, προκειμένου «να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του Κορινθιακού κόλπου».

Υπενθυμίζει ο  αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού  ότι το θαλάσσιο οικοσύστημα προστατεύεται από το Σύνταγμα, την περιβαλλοντική και Ποινική νομοθεσία.

Υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης ότι η μόλυνση και η υπεραλλίευση που συντελείται στον Κορινθιακό κόλπο, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μεδουσών, οι οποίες μετακινούνται ανεξέλεγκτα  σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγείας των λουομένων.

Παράλληλα, προσθέτει ότι η «αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών οφείλεται κυρίως στα φαινόμενα της υπεραλλίευσης και της μόλυνσης, με συνέπεια την διατάραξη της “πελαγικής τροφικής αλυσίδας” που ευνοεί την ανάπτυξη υπερπληθυσμού του είδους».

Ακόμη, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι οι αποκρουστικές εικόνες  με τις χιλιάδες τσούχτρες και μέδουσες να ξεβράζονται στις παραλίες δημοφιλών τουριστικών περιοχών του Κορινθιακού, απειλώντας όχι μόνο την υγεία των λουομένων αλλά και εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις, έχει ως αποτέλεσμα την απειλή της τοπικής οικονομίας.

Σε άλλο σημείο  αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες ψαράδων, «την περασμένη βδομάδα στο Αίγιο, αλιευτικά σκάφη «σήκωσαν» μέσα σε ένα βράδυ 85 τόνους ψάρια και επιπλέον 45 τόνους σε μια δεύτερη εξόρμηση τους, ενώ αδύνατος κατέστη ο εντοπισμός τους».

Τέλος, ο κ. Σταμάτης ζητεί την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των υπευθύνων της οικολογικής θαλάσσιας καταστροφής και την εν συνεχεία άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων, την  στιγμή μάλιστα  που υπάρχει πλούσιο αποδεικτικό υλικό.
streetlife1
Διαβάστε Περισσότερα »

20οι Μαθητικοί Αγώνες Στίβου Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Ολα τα αποτελέσματα-βίντεο -φωτο

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές,ικανοποιητικές επιδόσεις που υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον,διεξήχθησαν  την Τετάρτη 7-5 -2017 στο ΔημοτικόΣτάδιο Αλιάρτου οι 20οι Αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Οι αγώνες ξεκίνησαν πριν 20χρόνια με πρωτοβουλία του Αλέκου Μπαμπούλα γυμναστή των Δημοτικών Σχολείων  Θεσπιών- Μαυροματίου και με την συμπαράσταση όλων των Δημάρχων του τέως Δήμου Θεσπιών και του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Ένας από τους κυρίαρχους σκοπούς της διοργάνωσης των σχολικών αγώνων είναι η παρότρυνση και η παροχή κινήτρων στους μαθητές για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, η δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους στον αθλητισμό, η συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, καθώς και η συνέχιση της αθλητικής παράδοσης της χώρας μας.
Στους αγώνες παρευρέθηκαν,ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας κ.Γιαννιός,ο αντιδήμαρχος κ.Αραπίτσας ο πρόεδρος της Δ.Ε.Αλιάρτου κ.Δαραμάρας,δημοτικοί σύμβουλοι,διευθυντές δημοτικών σχολείων,ενώ οι κερκίδες ήταν κατάμεστες από γονείς και συμμαθητές των μαθητών-αθλητών,που χειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των παιδιών.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν  οι απονομές στους νικητές και δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Να σημειώσουμε  οτι φέτος  πήρε μέρος στους αγώνες και το Δημοτικό Σχολείο Βαγίων.
Το permisospress.blogspot.gr πιστό στο ραντεβού του,βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου και κάλυψε φωτογραφικά και με βίντεο τους μαθητικούς αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων.
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ 

50 ΜΕΤΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ος Τζαβαρίνης Δημήτρης 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
2ος Παπαδόπουλος Δημήτρης 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
3ος Χολιασμένος Ισίδωρος Δημοτικό Σχολείο Άσκρης

50 ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1η Κορδώνη Θεοδώρα 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
2η Καρακικέ Αθηνά 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
3η Τζαβαρίνη Αρετή 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ος Τζανόπουλος Ταξιάρχης 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
2ος Ζιώγας Ηλίας 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
3ος Δρίτσας Φρίξος Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η Μαλέση Καλομοίρα Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
2η Κόντρα Χριστιάνα Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
3η Αγγελική Λιτοσελίτη Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

 ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ 
1ος Τζέλα Άνι Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών
2ος Μανάρας Χαράλαμπος Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
3ος Μπερνάντος Φρόκου 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1η Σιάκουλη Αρτεμισία  Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
2η Ντάλο Χριστίνα Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
3η Αθανασίου Δήμητρα Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
1  2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
2  Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών
3  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 
1  Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
2  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
3  2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου

ΜΠΑΛΑΚΙ ΑΓΟΡΙΩΝ
1οςΠαλιογιάννης Γεώργιος
2ος Μπόκος Αθανάσιος Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
3ος Μπαμπούλας Λουκάς
ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 
1η Αποστόλου Μαρία
2η Ραχούτη Θεοδώρα
3η Ζυγογιάννη Αγγελική





 
 




Ο Αθλητισμός είναι πηγή ΖΩΗΣ… και αυτό θα πρέπει να είναι το Μήνυμά μας.


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Όψιμοι ενδιαφερόμενοι για τα όσα συμβαίνουν στην Θίσβη

Απάντηση του Προέδρου της Τ.Κ.Θίσβης στα ψευδή γεγονότα απο ...."ανώνυμη-επώνυμη" σχολιάστρια

Επιτέλους    δειλά-δειλά   βγαίνουν   και  τα   ονοματάκια  ένα-ένα.    Μπράβο   για  τα   γραφόμενα σας   είστε  καταπληκτική.  Η  στοιχειοθέτηση   τον  λέξεων    δείχνει   το   επίπεδο  σας  .
Κυρία  μου   το  επίπεδο   η  αρετές   η  συνέπεια   το  ήθος   συμβαδίζουν   από  τη  εσείς   εννοείτε  ;;  μήπως   εννοείτε    να  πράττω   και  να  λειτουργό   με  τη  δική  σας   λογική .  Σε  λάθος   άνθρωπο   απευθύνεστε.  Το  αν  είστε    [ΣΥΡΙΖΑ ]   πρόβλημα  σας  !! Η  Κοινότητα   Θίσβης   λειτουργοί   με  την  λογική  και  όχι  με  συναίσθημα .Και  κατά το  δοκούν του καθενός.
Όσο  για  της   λαφαζανιές   που  αναφέρεστε   έχετε  δίκιο   το  ανάφερα  .
Σταθεροποιηθείτε   σε  ένα  πολιτικό  φορέα   για τη   έτσι  μας  μπερδεύετε . Όσο  για  τον  τίτλο   και  αυτό   το  είπα . Εσείς   και   μερική   που  καλύπτεσται    στην    επωνυμία   [ Κίνηση  Πολιτών  Θίσβης ]
Που  δεν   υφίστανται  ΒΑΛΤΕ    τα  ονοματάκια  σας  και  κάτι  ακόμη
Στον   σεναριογράφο  της [σκύλας  και  της   Χάρυβδης ]  στην  περσινή
Εκδήλωσή  σας   κάτι  έλειπε   αναρωτηθείτε   τι ;;;;;
Ακόμη  ένα ερώτημα  το 2017 τι  έργο  θα  δούμε τον  δεκαπενταύγουστο ;;
Μια  συμβουλή   αλλάξτε  τον   σκηνοθέτη  σας .
Για τη   η  σκύλα  και   η  Χάρυβδη   δοκιμάστηκαν .
Ηρεμήστε   και   αγαπήστε   το  χωριό  μας   και   μην  το   πολεμάτε   για  να   περνάτε   καλά   για  ένα  μήνα   το  χρόνο  . Και  μετά   εξαφανίζεστε
Μέχρι    το   επόμενο  καλοκαίρι,   η  λέξη   καθημερινότητα   σας   είναι  γνωστή    οπωσδήποτε  ΝΑΙ   και  τι  κάνετε  γι αυτό ;;; η  λέξη  συμβιβασμός   σας  είναι  γνωστή   οπωσδήποτε   Ναι .  ΑΡΑ;;;;;;;;;;;;; Μηδενιστές!!!!!!!!
Όσο   για  εσάς   Κυρία  μου   ελάτε  να  ζήσετε  την   καθημερινότητα  και  μετά   τα   ξαναλέμε . όσο  για   τους   προσδιορισμούς   που  κάνετε  περί  του προσώπου  μου   λυπάμαι  για  εσάς  .  δεν  θα  σας  ακολουθήσω   στην  κατηφόρα  της  αριστερής   ολέθριας   πορείας    που  έχετε  πάρει.   Εγώ   δεν   χρωστώ   σε  κανένα   κόμμα   και  δεν   χαλιναγωγούμε .
  Δεν  είμαι  επαγγελματίας   ψεύτης   σαν   εσάς    λυπάμαι  δεν  θα  πάρω !!!!!!
Χρήστος Σάλτας
Πρόεδρος Τ.Κ. Θίσβης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Βοιωτία




ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την περαιτέρω υποβάθμιση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Βοιωτία»


Σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Α4/407 της 1ης Ιουνίου 2017 επιστολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την οποία απέστειλε προς τους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ελληνικής βουλής, πλην εμού του ερωτώντος εκλεγμένου με ποσοστό 7,70% και τρίτου στη σειρά βουλευτή του νομού Βοιωτίας, μετά την αδικαιολόγητη υποβάθμιση των Σιδηροδρομικών Σταθμών Λιβαδειάς και Θήβας σε απλά πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων και την κατάργηση των υπηρεσιών εμπορευμάτων καθώς και την συνεχή αναβλητικότητα για μια ουσιαστική ένταξη της Βοιωτίας στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προκαλεί νέα σοβαρά προβλήματα στις τοπικές μεταφορές και στην οικονομική ανάπτυξη της Βοιωτίας.

Ειδικότερα, η τοπική επιχειρηματική κοινότητα καταγγέλλει πως από την 1η Ιουνίου του 2017, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αυξάνει τα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%. Αυτή η ενέργεια σαφώς θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην τοπική  οικονομική δραστηριότητα, θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βοιωτίας, καθώς παραδειγματικά μια επιχείρηση η οποία εδράζεται και δραστηριοποιείται στην μητροπολιτική περιοχή της Λιβαδειάς, θα αναγκάζεται πλέον να παραλαμβάνει και να αποστέλλει τα εμπορεύματα της, μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού της Οινόης, ενώ επιπλέον θα καταβάλει και αύξηση  στα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%.

 Εγώ ο ερωτών βουλευτής, ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα, τα οποία μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός της Βοιωτίας, παρά την αντιδημοκρατική στάση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας σε βάρος μου, άρα και σε βάρος των 4.869 συμπολιτών μας οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, σας θέτω υπόψη πως η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και ειδικότερα της Λιβαδειάς, σύσσωμη απαιτεί την πλήρη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς, διότι αυτός αποτελεί τον κύριο δίαυλο επικοινωνίας της πόλης με την υπόλοιπη Ελλάδα, τόσο αναφορικά με την τοπική οικονομική δραστηριότητα των τομέων της γεωργίας και της μεταποίησης, οι οποίοι εξαρτώνται απόλυτα από τις σιδηροδρομικές μεταφορές, όσο και στην συνολική μεταφορά ανθρώπων και αγαθών καθώς η Λιβαδειά είναι απομακρυσμένη από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την εν λόγω απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σχετικά με την αύξηση στα εμπορευματικά κόμιστρα κατά 30%;

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Βοιωτίας καθώς και των δύο κεντρικών Σιδηροδρομικών Σταθμών, της Λιβαδειάς και των Θηβών και εάν ναι με ποιες ενέργειες και σε πόσο χρόνο;


Αθήνα, 08/06/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταμάτης Χαλβατζής:Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη Θήβα


«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


Μέσα από την καθημερινότητα μας και έχοντας παράλληλα γίνει αποδέκτες παραπόνων πολλών συμπολιτών μας, διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.
Επειδή θεωρούμε ότι σε μια οργανωμένη κοινωνία υπάρχουν μεν δύσκολα προβλήματα αλλά όχι άλυτα, καταθέσαμε αίτημα έκτακτης σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου (όπως σας κοινοποιείται) με μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο μας, πιστεύοντας ότι μέσα από το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των πολιτών θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θέμα:  Αίτηση σύγκλισης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
μετά την έξαρση φαινομένων επίθεσης αδέσποτων ζώων σε συμπολίτες μας, αλλά και την εν γένει διόγκωση του προβλήματος στο Δήμο μας, ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση, με ταυτόχρονη κλήση όλων των προαναφερόμενων αλλά και των συμπολιτών μας, προκειμένου να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε λύσεις, για τον περιορισμό του φαινομένου και τον έλεγχο της όλης κατάστασης.
Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα προέκυψε κυρίως από ανεύθυνες συμπεριφορές εγκατάλειψης ζώων και την αμέλεια των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών  να πάρουν μέτρα ελέγχου, φροντίδας και πρόληψης.
Ο Δήμος έχει την ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και να συντονίσει μια κοινή προσπάθεια όλων μας για τον περιορισμό του φαινομένου, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας και ανακουφίζοντας παράλληλα τα άμοιρα αυτά ζώα, που υποφέρουν το ίδιο και περισσότερο, λόγω της αμέλειας ή της ανευθυνότητας όλων μας.
Για την  Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς: Αποτελέσματα εκλογών για ΔΟΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στη Στερεά Ελλάδα


Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου και της πολιτικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, προχωρά στην προδημοσίευση των δράσεων για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της παραγωγής αλλά και στην υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η προδημοσίευση, γίνεται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με σκοπό να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν εγκαίρως οι ενδιαφερόμενοι για όλες τις δράσεις.

«Οι δράσεις για την ανταγωνιστικότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μίας οικονομίας, με υγιή χαρακτηριστικά, που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Στερεά Ελλάδα. Ισχυρή οικονομία και παραγωγή, ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, έχεις μόνο όταν ενισχύεις καθημερινά την ανταγωνιστικότητα. Αυτό κάνουμε.
Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία, κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και προόδου» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, με αφορμή την δημοσίευση των κριτηρίων επιλεξιμότητας για τις δράσεις.

Η προδημοσίευση είναι διαθέσιμη στο  http://www.pste.gov.gr/?p=32718

Κριτήρια Επιλεξιμότητας Υποψηφίων

    Οι υποψήφιοι δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα πρέπει:

1.1 Να έχουν συμπληρώσει το 18o έτος και να μην έχουν υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους.

1.2 Να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ταμείο.

1.3 Να  έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) το τρέχον έτος (2017).

1.4 Να έχουν την ιδιότητα του «ενεργού» γεωργού. Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στη δράση 4.1.1. τα υποψήφια φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή να είναι Νέοι Γεωργοί του Υπομέτρου 6.1.

    Οι υποψήφιοι δικαιούχοι συλλογικά σχήματα, όπως ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών ή ΚΟΙΝΣΕΠ, πρέπει:

2.1. Να είναι εγγεγραμμένοι και ενήμεροι στο μητρώο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

2.2. Να έχουν εξουσιοδοτήσει ένα φυσικό πρόσωπο να λειτουργεί ως κοινός νόμιμος εκπρόσωπος για τους σκοπούς του προγράμματος.

2.3. Να έχουν 3 τελευταίες χρήσεις με κερδοφόρο μέσο όρο αποτελεσμάτων προ φόρων και αποσβέσεων και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 30.000 €. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τριών χρήσεων, θεωρούνται νεοσύστατα και καθίστανται επιλέξιμα.



Κριτήρια Επιλεξιμότητας της Γεωργικής Εκμετάλλευσης του Υποψηφίου

Το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσης πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης κατά το τρέχον (2017) έτος υποβολής της αίτησης στήριξης από τον υποψήφιο δικαιούχο.

Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στη δράση 4.1.1. η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) τα 8.000 €, σύμφωνα με την τελευταία Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης.

Επιλέξιμες δαπάνες

    Στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 ενισχύονται δαπάνες για γεωργικά κτίρια και κατασκευές (σταυλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες. θερμοκήπια κ.λ.π.), αγορά καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, μελισσοκομικού και ανθοκομικού αυτοκινήτου, αγορά και εγκατάσταση πολυετών μη ποωδών φυτειών, περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων, αγορά εξοπλισμού Η/Υ.
    Στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3 ενισχύονται δαπάνες για αγορά εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων, εγκαταστάσεις διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης και αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού  παραγωγής  ενέργειας από ΑΠΕ που προσαρμόζονται στις ενεργειακές ανάγκες αυτοκατανάλωσης της εκμετάλλευσης.

Οικονομική Στήριξη

    Ύψος επιλέξιμου προϋπολογισμού αίτησης στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1:

α) για φυσικά πρόσωπα έως τις 200.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις έως τις 500.000 ευρώ.

β) για συλλογικά σχήματα έως τις 500.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις έως το 1.000.000 ευρώ.

    Ύψος επιλέξιμου προϋπολογισμού αίτησης στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3:

α) για φυσικά πρόσωπα έως τις 150.000 ευρώ, ενώ για επενδύσεις διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης έως τις 200.000 ευρώ.

β) για συλλογικά σχήματα έως τις 500.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις έως τις 500.000 ευρώ.

Χρηματοδότηση επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης.

Το ποσοστά στήριξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι:

Ø  60% για γεωργούς έως 41 ετών, για δικαιούχους του  μέτρου των  Νέων Γεωργών την τελευταία 5ετία, για συλλογικές επενδύσεις και για γεωργούς σε ορεινές περιοχές.

Ø  50%  για γεωργούς σε  μειονεκτικές περιοχές.

Ø  40% για γεωργούς  σε κανονικές περιοχές.

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής έως το 50% της Δημόσιας οικονομικής στήριξης, με σύσταση τραπεζικής εγγύησης ή ισοδύναμης εγγύησης στο 100% του ποσού της προκαταβολής.

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης

Στην προκήρυξη – πρόσκληση που θα εκδοθεί από την  Περιφέρεια θα προσδιορίζονται αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο των δράσεων, οι όροι επιλεξιμότητας και  η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με:

Δ/νση Αγροτ Οικονομίας΅      τηλ  2231353173 &53150

Δ.Α.Ο.Κ Βοιωτίας                  τηλ  2261350163

ΔΑΟΚ Εύβοιας                      τηλ. 2221353909 & 53924

ΔΑΟΚ Ευρυτανίας                 τηλ. 2237080250

ΔΑΟΚ Φθιώτιδας                  τηλ. 2231353160  & 53156

ΔΑΟΚ Φωκίδας                     τηλ. 2265350549
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός αγώνας μπάσκετ Δ.Α.Βοιωτίας -Δ.Α.Φωκίδας, προς τιμήν του Ήρωα Αστυνομικού Γεωργίου Ανδριτσόπουλου

Την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 και ώρα 18.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς Βοιωτίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας διοργανώνει φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Δ.Α.Βοιωτίας και Δ.Α.Φωκίδας, προς τιμήν του Ήρωα συναδέλφου Γεωργίου Ανδριτσόπουλου ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Δίστομο Βοιωτίας τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2013. 
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι και οι φίλοι να παραστούν στην αθλητική εκδήλωση κρατώντας τη μνήμη του άσβεστη.
Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στην Π.Ε. Βοιωτίας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικά 4 ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Δείτε την
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κεραυνοί» Λεβαδειακού για Ηρακλή: «Παραιτούμαστε από την παραμονή μας αν...»


Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός, με αιχμές για τον Ηρακλή και όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της παραμονής του «Γηραιού» για τη συμμετοχή του στη Super League την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι θα παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων της σε ότι αφορά την παραμονή της στην Super League, αν όλοι οι πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες που όψιμα ενδιαφέρονται και με δηλώσεις τους δείχνουν ότι αγωνιούν για την τύχη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ με έδρα την Κατερίνη, δηλώσουν ευθέως ότι για το καλό του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να αγωνίζονται στην Super League, ΠΑΕ οι οποίες:

· δεν διαθέτουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα από Δημόσια Αρχή (Ε.Ε.Α.) λόγω ανάκλησης

· δεν διαθέτουν άδεια συμμετοχής στην Super League και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την Επιτροπή Αδειοδότησης της UEFA και της ΕΠΟ (δεν προσέβαλαν καν την απόφαση σε 2ο βαθμό)

· δεν έχουν φορολογική ενημερότητα

· δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα

· έχουν απλήρωτο το σύνολο των υπαλλήλων τους

· οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές

· οφείλουν επί πολλούς μήνες αποδοχές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και στους φροντιστές, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν σε αγώνες πρωταθλήματος με τα ρούχα προπόνησης

· οφείλουν σε όσους έχουν συναλλαγές (διαμεσολαβητές ποδοσφαιριστών, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ), με αποτέλεσμα την αφαίρεση της άδειας συμμετοχής στους στο πρωτάθλημα

· λόγω οφειλών στις ΔΕΚΟ, σε εταιρείες τηλεφωνίας κλπ, τους έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο

· οι ομάδες υποδομών τους δεν κατεβαίνουν στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Κ-20 ή Κ-17 με τις ανταγωνιζόμενες ομάδες που πληρούν (βλακωδώς) όλα τα ανωτέρω, με αποτέλεσμα να μηδενίζονται και να τους αφαιρούνται βαθμοί.

Μετά λοιπόν από αυτά … τα λίγα, εάν οι όψιμοι ψηφοθήρες («αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, πριν φτάσει η κατάσταση της αγαπημένης τους ομάδας ως ΕΔΩ!!») θεωρούν και μας δηλώσουν ότι οι νέες προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι ανώνυμες εταιρείες για να λειτουργούν νόμιμα, είτε ποδοσφαιρικές είτε όχι, στην Ελλάδα του 2017, είναι όλες οι παραπάνω - εκτός εάν πρεσβεύουμε μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων - τότε η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 7η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών 6ης/2017 συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)

2 Περί υποβολής πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση της Πράξης μας «ΔΙΚΤΥΑ
ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών,
Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»/Άξονα Προτεραιότητας Νο 14 «Διατήρηση και
προστασία περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)»,
σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. οικ 2688/24-05-2017 Πρόσκληση (κωδικός: 34, Α/Α ΟΠΣ:
2161) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού
Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
3 Περί έγκρισης παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης σύμβασης ΄΄Τεχνικός
Σύμβουλος για το έργο Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου΄΄.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
4 Περί συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργοθ ΄΄Ανάπλαση
Κοινόχρηστου Χώρου Πλατείας 700 Θεσπιέων΄΄.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
5 Περί συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργοθ ΄΄Επισκευή
Καταστρώματος Γέφυρας΄΄.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου
- Θεσπιέων για το οικονομικό έτος 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πελώνης Κων/νος)
8 Περί έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλιάρτου
- Θεσπιέων για το οικονομικό έτος 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Γλύκος Ιωάννης)
9 Περί του τρόπου επιλογής αναδόχου υπηρεσιών και προμηθειών για την επισκευή και
συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων , για το έτος 2017
μετά από άγονο διαγωνισμό.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί εξέτασης δημότη.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
11 Περί εξέτασης Συλλόγου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
12 Περί της λήψης απόφασης για αποστολή αιτήματος στα αρμόδια Υπουργεία ,ΚΕΔΕ, ΠΕΔ για
απαλλαγή λογαριασμών ηλεκτροφωτισμού των Σχολείων από τις πρόσθετες
χρεώσεις.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
13 Περί αποδοχής του ποσού των 665,70ευρώ , που αφορά πρόστιμα ΚΟΚ από 2/3/2017 έως
2/5/2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου

Γιαννακόπουλος Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων μας ξεναγούν στο Καβίρειο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βαγίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Προγράμματος:
« Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων  μάς  ξεναγούν στο
Καβίρειο» , το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Βαγίων
 την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017  και ώρα 19.00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απ' όλα είχε ο "μπαξές" τον Μάιο στη Στερεά -Συλλήψεις,όπλα,ληστείες και ναρκωτικά...

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2017, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά οχτακόσια πενήντα τρία (853) άτομα και ειδικότερα:

Πέντε (5) άτομα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διάπραξης ληστειών.
Εννέα (9) άτομα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Τρία (3) άτομα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
Εκατόν πέντε (105) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Διακόσιοι τριάντα ένας (231) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
Τριάντα δύο (32) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
Διακόσια οκτώ (208) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Δεκαεπτά (17) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
Δύο (2) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
Ένα (1) άτομο, για ζωοκλοπή.
Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ζωοκλοπής.
Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία.
Ένα (1) άτομο, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Δύο (2) άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Είκοσι (20) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Τριάντα οκτώ (38) άτομα, για παραεμπόριο.
Εβδομήντα δύο (72) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
Δέκα (10) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
Επτά (7) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
Ένα (1) άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Τέσσερα (4) άτομα, για ψευδορκία.
Δύο (2) άτομα, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Δύο (2) άτομα, για αντίσταση.
Πέντε (5) άτομα, για απειλή.
Ένα (1) άτομο, για εξύβριση.
Ένα (1) άτομο, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Ένα (1) άτομο, για παραβίαση υποχρέωσης για διατροφή.
Τριάντα τέσσερα (34) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

Πέντε (5) υποθέσεις ληστειών.
Τρεις (3) απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Μία (1) απόπειρα ληστείας.
Τριάντα δύο (32) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
Ογδόντα ένα (81) υποθέσεις ναρκωτικών.
Δεκαεννέα (19) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
Δύο (2) υποθέσεις απάτης.
Οκτώ (8) απόπειρες κλοπών.
Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις παράβασης νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
Τρεις (3) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Τέσσερις (4) υποθέσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.


γ. Εξαρθρώθηκαν:

Εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στις οικίες τους, σε περιοχές της Φθιώτιδας (σχετικό το από 04-05-2017 Δελτίο Τύπου).

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας και της Λακωνίας (σχετικό το από 12-05-2017 Δελτίο Τύπου).


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

Κάνναβη: (6) κιλά & (691,5) γραμμάρια
Ηρωίνη: (50,91) γραμμάρια
Κοκαΐνη: (184,93) γραμμάρια
Ναρκωτικά δισκία: 659
Δενδρύλλια κάνναβης: 76
Ζυγαριές ακριβείας: 4
Τρίφτες κάνναβης: 4
Πιστόλια: 9
Κυνηγετικά όπλα: 5
Φυσίγγια: 123
Μεταλλικά σφαιρίδια: 22
Γεμιστήρες: 4
Μαχαίρια – σουγιάδες – στιλέτα : 11
Γκλοπ: 6
Αδασμολόγητος καπνός: (63) κιλά & (791) γραμμάρια
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 1.082
Πλαστά χαρτονομίσματα: 240€
Χρηματικό ποσό: 265€
Οχήματα: 7
Κινητά τηλέφωνα: 13
Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) κλεμμένα οχήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

Παρέμβαση πραγματοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , μέσω του προέδρου του Μπούρα Νικολάου. Η παρέμβαση ήταν επικεντρωμένη στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους και ειδικότερα αυτούς στον τομέα της καθαριότητας . Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην τοποθέτησή του επεσήμανε το μεγάλο έργο που επιτελούν οι συμβασιούχοι , τόνισε ότι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δέχονται οι εργαζόμενοι από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και κατήγγειλε  την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία αυτής της παρέμβασης δεν κινείται στην λογική της ανάθεσης και δεν αντικαθιστά τους αγώνες και τις κινηματικές διεκδικήσεις  που υπάρχουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα , ενώ κατέστησε εμφατικά σαφές ότι  οι εργαζόμενοι δεν διαχωρίζονται από τυχόν διχαστικές «διαρροές»  και ενωμένοι θα συνεχίσουν να μάχονται για τη δικαίωση όλων.
Στη συνέχεια κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων και το οποίο σας παραθέτουμε :
«Στον Δήμο Λεβαδέων εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 6 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά .Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο  Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας» .
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς χαιρετίζει την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος. Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε να αποδειχτεί και εμπράκτως ( πέρα από το ψήφισμα ) η στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου , στον αγώνα για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους , ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα μνημόνια των δανειστών – τοκογλύφων.

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2017, ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών


Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων για το 2017 από τα ΕΠΑΛ, ημερήσια και επαγγελματικά διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Αλγεβρας.

Δείτε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν ΕΔΩ
Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλίγο τραγωδία σε τροχαίο με μαθητές στην Αμφίκλεια

Είχαν άγιο τρία παιδιά με ειδικές ανάγκες και ο οδηγός του ταξί που εκτελούσε το μαθητικό δρομολόγιο - Το τροχαίο έγινε στις 7:40'  το πρωί κοντά στην Αμφίκλεια.

Όπως κάθε πρωί ο ιδιοκτήτης του ταξί παρέλαβε τα παιδιά, ηλικίας 10, 12, και 10 ετών,  από την περιοχή της Ελάτειας για να τα μεταφέρει στο Ειδικό Σχολείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο 49ο χλμ, του δρόμου Λαμίας - Λιβαδειάς, μεταξύ Αμφίκλειας - Τιθορέας, ο 65χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το ταξί να βγει εκτός οδοστρώματος και να πέσει πάνω σε ένα δέντρο.

Αρχικά τα τρία παιδιά και ο οδηγός διακομίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα στο Κ.Υ. Αμφίκλειας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προανακριση, η οποία διεξάγεται από το Α.Τ. Αμφίκλειας, ωστόσο ο οδηγός φερεται να είπε ότι τον έκλεισε ένα φορτηγό επικαθήμενο και αναγκάστηκε να ρίξει έξω το αυτοκίνητο, για να αποφύγει την σύγκρουση με το φορτηγό.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκδοση ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων σχετικά με εργαζομένους ΙΔΟΧ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Στον Δήμο Λεβαδέων εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας 6 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν διαδοχικά. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ήρθαν στον Δήμο μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας τους και διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη καθαρή. Καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο  Δήμος Λεβαδέων υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμά συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στους μαθητές Α'βάθμιας, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη της ΣΦΙΓΓΑΣ


Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Θηβαίων, τους εκπαιδευτικούς, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΣΦΙΓΓΑ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας, στις 6 Iουνίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ “ΣΦΙΓΓΑ 2017”.

Μετά το αίνιγμα της Σφίγγας, τον μύθο του Κάδμου, την αναζήτηση της Ευρώπης και την ίδρυση της Θήβας, οι μαθητές γνώρισαν φέτος τον μυθικό Ηρακλή, γιο του Δία και της Αλκμήνης, που γεννήθηκε στη Θήβα. Μέσα από τα χειροποίητα έργα τους, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου, μικρών και μεγάλων, σε έναν υπέροχο υπαίθριο δημοτικό χώρο, γνώρισαν το μυθολογικό παρελθόν της Θήβας και αναβίωσαν τους 12 άθλους του Ηρακλή.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων δήλωσε σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΣΦΙΓΓΑ:
“Οι  εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΣΦΙΓΓΑ, από το 2015 που δήλωσε δυναμικό παρόν, αποτελούν μια καλλιτεχνική παρέμβαση για την ιστορική μας πόλη και αναμφισβήτητα συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Γι' αυτό και ως Δημοτική Αρχή αγκαλιάζουμε αυτές τις δράσεις και θέλουμε να έχουν συνέχεια”. 

Διαβάστε Περισσότερα »

«Οκτώ μεγάλα ψέματα για τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα»

Άρθρο του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ, Νίκου Κατσαρού
Πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για το 2014 για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα ανακοίνωσε ότι «το 97% των δειγμάτων τροφίμων που ελέγχθηκαν στην αγορά της Ε.Ε. δεν περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια».

Γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός

Πρόσθεσε ότι «η EFSA αξιολογώντας την τρέχουσα έκθεση και προηγούμενες εκθέσεις έφθασε στο συμπέρασμα ότι η παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι απίθανο να έχει μακροχρόνιες ή βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών για να καταλήξει λέγοντας με υπερηφάνεια ότι τα στοιχεία για το 2014 κινούνται ακριβώς όπως αυτά της προηγούμενης τετραετίας 2010 έως 2013 αποδεικνύοντας ότι η Ε.Ε. προστατεύει την υγεία των καταναλωτών».

Δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο παραπλανητική, αναληθής και υποκριτική δήλωση από αυτήν, διότι με μία φράση ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ταύτισε τρόφιμα, τα οποία δεν περιέχουν φυτοφάρμακα με εκείνα που περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω των επιτρεπομένων ορίων, λέγοντας οκτώ μεγάλες αναλήθειες.

    Τρόφιμα τα οποία περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω των επιτρεπομένων ορίων σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς και εκατοντάδες μελέτες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά αποδεικνύουν ότι τρόφιμα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω των ορίων προκαλούν βλάβες στην υγεία των καταναλωτών. Μερικές από τις βλάβες αυτές είναι στο συκώτι, τα νεφρά, το δέρμα, το ανοσοποιητικό σύστημα, τα μάτια, τις αλλεργίες, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το ορμονικό σύστημα, το αναπνευστικό, τις καρκινογενέσεις και τις τερατογενέσεις. Οι επιπτώσεις αυτές μπορούν να εμφανισθούν είτε άμεσα, είτε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης σειρά υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων περίπου οκτακόσια, δρουν ως ορμονικοί διαταράκτες σε ποσότητες εκατοντάδες φορές κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτάται πως ένας επιστημονικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός επέτρεψε τόσα τοξικά φυτοφάρμακα στην καθημερινή διατροφή του.
    Τα τρόφιμα (ημερήσια γεύματα) πάντοτε περιέχουν περισσότερα του ενός υπολείμματα (πολλαπλά υπολείμματα) φυτοφαρμάκων και προκαλούν είτε αμεσότερες βλάβες στον οργανισμό, είτε βλάβες σε περισσότερα όργανα (αθροιστική δράση).
    Στα τρόφιμα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλληλεπιδρούν είτε μεταξύ τους, είτε με ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό όπως ατμοσφαιρικούς ρύπους, κάπνισμα, πρόσθετα τροφίμων κλπ. που επιτείνουν τις βλάβες στον οργανισμό (συνεργιστική δράση).
    Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων περιέχουν και αδρανή συστατικά, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε άλλο παρά αδρανή είναι όπως τεκμηριώνουν δεκάδες μελετών.
    Τα φυτοφάρμακα είναι βιοδιασπώμενα και τα προϊόντα βιοδιάσπασης που ονομάζονται μεταβολίτες προκαλούν βλάβες στον οργανισμό αλλά η τοξική δράση τους στον οργανισμό δεν λαμβάνεται υπόψιν ούτε από τις ρυθμιστικές αρχές ούτε από την βιομηχανία.
    Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι γνωστό ότι επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα παιδιά από τους ενήλικες αλλά αυτό πουθενά δεν αναφέρεται.
    Οι βιομηχανίες και οι ρυθμιστικές αρχές  δεν ελέγχουν ούτε την πολλαπλή υπολειμματικότητα, ούτε την συνεργιστική δράση, ούτε την αθροιστική δράση, ούτε την δράση των μεταβολιτών, ούτε την επίδραση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες.
    Οι ρυθμιστικές αρχές ελέγχου δέχονται κατά τεκμήριο τα στοιχεία των βιομηχανιών και όχι δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνή περιοδικά από διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρονται στις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών από τρόφιμα που περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων κάτω των επιτρεπομένων ορίων ο κ. γενικός διευθυντής της EFSA δεν έκανε καμία αναφορά. Ποτέ αξιωματούχος της Ε.Ε. σε μία φράση δεν είπε τόσο πολλά ψέματα.

Να ξεκινήσουμε λοιπόν μια εκστρατεία για την σταδιακή κατάργηση των φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα νότια και ανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ
Σήμερα Πέμπτη αρχικά αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες σε όλη σχεδόν τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν περαιτέρω. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Λόγω αυξημένης μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια χώρα, οι βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα νότια και ανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία.
ΑΝΕΜΟΙ: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 31 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 32 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 ή 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 27 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ