Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Εκδρομή στη Σκιάθο με τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου

Δηλώστε συμμετοχή

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σ. Ε. Χ. Β. Nομού Βοιωτίας καταγγέλει την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Θήβα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγέλουμε την πρόκληση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής
Αυγής να κάνει εκδήλωση στη Θήβα (στο κέντρο «ΤΖΑΚΙ») την Παρασκευή 16 Ιούνη.
Μαθαίνουμε ότι θα μιλήσουν ο υπόδικος Λαγός και ο Καρακώστας. Ο πρώτος είχε
την άμεση ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη δολοφονική
επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013. Ο δεύτερος έγινε
γνωστός στη Θήβα όταν ο αδερφός του, εν ενεργεία αστυνομικός, μαζί με άλλους δύο
επιτέθηκαν σε βάρος επαγγελματία της Θήβας επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κατάθεση
στεφάνου από τη ναζιστική οργάνωση στις 28/10/2015.
Η εγκληματική συμμορία θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τόσο το θέμα της
εγκληματικότητας στο Πυρί Θήβας, όσο και την πρόσφατη λειτουργία του Κέντρου
Προσφύγων στο εργοστάσιο Σαγίρογλου, για να χύσει το δηλητήριο του φασισμού.
Όμως τα έργα και οι ημέρες τους έχουν αποκαλύψει προ πολλού το ρόλο και τους
σκοπούς της.
Αποτελεί το οπλισμένο χέρι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι
δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή για τα προνόμια των εφοπλιστών, το στήσιμο
δουλεμπορικών γραφείων σε βιομηχανικές ζώνες για μεροκάματα των 17 ευρώ και οι
επιθέσεις σε βάρος οργανωμένων εργατών αυτό ακριβώς αποδεικνύουν.
Ειδικά σήμερα, οι εθνικές και θρησκευτικές διαφορές χρησιμοποιούνται ως
πρόσχημα για το ξέσπασμα πολεμικών συγκρούσεων, που πραγματική αιτία έχουν το
μοίρασμα και ξαναμοίρασμα αγορών, αγωγών μεταφοράς και κοιτασμάτων
υδρογονανθράκων μεταξύ κρατών και μονοπωλίων. Κυριολεκτικά για «να σκοτώνονται οι
λαοί για του αφέντη το ψωμί».
Σε αυτές τις συνθήκες, οι φασίστες, είτε λέγονται Χρυσαυγίτες, είτε τζιχαντιστές,
αυτό το βρώμικο ρόλο παίζουν.
Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μη δείξει την παραμικρή ανοχή στη δράση της
ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και τη σάπια ιδεολογία της.
 ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.
 ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ -
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!
 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια νέου Φυσικοθεραπευτηρίου στην Αλίαρτο

Εγκαινιάζεται το νέο μας Φυσικοθεραπευτήριο το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στην Αλίαρτο επί της Λεωφόρου Αθηνών 86.
Σε ένα όμορφο, ανακαινισμένο περιβάλλον,πλήρως εξοπλισμένο με χώρο αποκατάστασης και χειροθεραπείας (manual therapy).
Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει και θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με τιμή, Ευαγγελία Β.Καλογήρου,Φυσικοθεραπεύτρια,MT


Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στις Πλαταιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Σούπερ Αirshow στην Τανάγρα τον Σεπτέμβριο!




Aρχισε- σε ειδικές χαμηλότερες τιμές-  η  ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων για την  μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, το Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2017,που θα γίνει για 2η συνεχή χρονιά  στην  Αεροπορική Βάση της Τανάγρας κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο ( 16 και 17/09 ).


 Η αγορά των εισιτηρίων αυτών σε ειδικές τιμές μπορεί να γίνει  μέχρι 1 Ιουλίου 201,  εδώ https://www.viva.gr/tickets/festival/tanagra/athens-flying-week-2017/
Το  Athens Flying Week 2017 δικαιώνει τον τίτλο του αρτιότερου Αirshow της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θεσμό πλέον στη διεθνή αεροπορική κοινότητα., αναφερουν οι οργανωτές , που διαβεβαιώνουν ότι , ''θα είναι  φέτος πιο λειτουργικό και φιλικό από ποτέ για τους θεατές, έχοντας ως κύριο στόχο να αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όλους εσάς που ήσαστε μαζί μας και πέρυσι, αλλά και εσάς που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας για πρώτη φορά''!


  Και οι θρυλικοί  RED ARROWS

Ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση αρκετών ακόμα συμμετοχών,θα είναι μαζί μας, αναφερεται σχετικά,  οι θρυλικοί  RED ARROWS της Royal Air Force από την Μεγάλη Βρετανία με τα BAE Systems Hawk T1 .

 Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία που συμμετέχει πολλαπλά με τη MIG-29 Demo Team, το νέο τους F-16 Tiger Polish Demo Team και τους Bialo- Iskry Team.

Παρούσα, θα είναι η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team,  η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία με το Tornado ECR

Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής Johan Gustafsson με το ανεμοπλάνο του, που  θα έλθει από τη Σουηδία  για να μας συναρπάσει με το αεροπορικό του υπερθέαμα ζωγραφίζοντας το νυχτερινό ουρανό της Τανάγρας με πυροτεχνήματα, μουσική και ακροβασία.

Από την Ιταλία ο ακροβάτης Silver Chicken και ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertosio που φέτος θα παρουσιάσει και τη νυχτερινή του performance , ενώ  η πανέμορφη, αγαπημένη των media “ WINGWALKER” Danielle Hughes  θα μας μαγέψει με τις χορευτικές της φιγούρες στα φτερά του εν πτήσει Boeing Stearman.

Από την Ελβετία  θα είναι μαζί μας οι Schaerer & Partner Red Bull και  από την Ολλανδία οι Dutch Rush Aerobatics.

Οι Hellenic Skydivers, η παλαιότερη Σχολή του είδους της στην Ελλάδα θα μας μυήσουν στον κόσμο της ελεύθερης πτώσης.
Φυσικά, στην κορυφαία θέση, θα ευρίσκονται οι ομάδες της καρδιάς μας, με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team καθώς και το Τ-6 A “Daedalus” Demo Team  της   Πολεμική μας Αεροπορίας μαζί και με άλλα αεροσκάφη σε δυναμική και στατική έκθεση. Παρόντα θα είναι επίσης, όπως πάντα, τα εναέρια μέσα του Στρατού Ξηράς,  του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 Ειδικές αλλαγές στην Τανάγρα για τον θεατή

Από φέτος και με μόνο σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση όλων των επισκεπτών αλλά και τη μεγιστοποίηση της οπτικής απόλαυσης των πτητικών δραστηριοτήτων, το κέντρο του Air Show, μεταφέρεται στο πιο φιλικό για τον θεατή σημείο του αεροδρομίου της ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

Ο χώρος στάθμευσης, πάντα δωρεάν, ευρίσκεται τώρα σε νέα περιοχή, μέσα στο αεροδρόμιο, πολύ κοντά στην περιοχή των θεατών.

 Με τη νέα χωροθέτηση, σε αυτό το αεροδρόμιο αιχμής της Πολεμικής μας Αεροπορίας  με την μεγάλη επάρκεια χώρων, δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να βιώσουν τις διαδικασίες απογειώσεων και προσγειώσεων των αγαπημένων τους αεροσκαφών τζετ, καθώς και το φαντασμαγορικό θέαμα της μαζικής τροχοδρόμησης με καπνό, των ακροβατικών σμηνών, από απόσταση αναπνοής.
Θα θαυμάσουν με άνεση όλα τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα, θα φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτά με τους πιλότους κοντά τους και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τους παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με εκείνους των μαχητικών τζετ, σε εναέριες χορογραφίες που δεν θα έχουν προηγούμενο!!!
Ακόμα, θα υπάρχουν δύο πλήρως εξοπλισμένα εστιατόρια με χώρους σκίασης για το κοινό, για να γευματίσετε και να δροσιστείτε με την παρέα σας.

Και πτήσεις μικρών drones

Για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε και πτήσεις μικρών drones.Τα μικρά drones, πετώντας με ταχύτητες που φτάνουν τα 150 χλμ/ώρα, ακολουθούν τις οδηγίες του χειριστή τους και εκτελούν τις εναέριες επιδείξεις τους, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε live, ή μέσα από τις γιγαντοοθόνες που θα βρίσκονται παντού, κοντά σας.


 Επίσης,  θα παρέχονται πληροφορίες για κάθε τύπου αεροπορική εκπαίδευση στη χώρα από τις αρμόδιες αεροπορικές σχολές, τις Αερολέσχες και την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ). Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιούνται επιδείξεις αερομοντελιστών, πολλά πρωτότυπα happenings, θα υπάρχει εμπορική έκθεση, πολλοί επι πλέον χώροι εστίασης, ευρύχωρα bar και όπως πάντα, ο υποδειγματικός και ασφαλής μας παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους.

Το airshow που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει άνω των 250.000 πιστών θαυμαστών από όλο τον κόσμο, θα διοργανωθεί στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας,  το Σαββατοκύριακο από 16 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Το πλήρες ενημερωμένο πρόγραμμα συμμετοχών μπορείτε να δείτε στο (http://www.athensflyingweek.gr/index.php/afwprogramen/confirmations  )



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται από απόψε, Πέμπτη 15 Ιουνίου, σε αρκετές -κυρίως ηπειρωτικές- περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

Α. Απόψε Πέμπτη (15-06-2017), η Μακεδονία, η Θεσσαλία και πρόσκαιρα η Ήπειρος και η δυτική και κεντρική Στερεά με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ.

Β. Αύριο Παρασκευή (16-06-2017), η Μακεδονία και η Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Από το μεσημέρι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες και η Εύβοια, με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε με "ΑΡΙΣΤΑ" τον έλεγχο το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Άριστη η εντύπωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, επίσκεψη κλιμακίου από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο, κο Γεώργιο Ντασιώτη, στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και συγκεκριμένα στην νέα δομή που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο μας, με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων». Η δομή βρίσκεται εγκατεστημένη στην κεντρική πλατεία Αλιάρτου – κτίριο Ριζόμυλος.
Αντικείμενο της επιτόπιας αυτής επίσκεψης στη νέα δομή του δήμου μας, υπήρξε η διαπίστωση της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και των προβλεπόμενων παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας.
Η επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία διαπιστώνοντας την άριστη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας αναφορικά με την οργάνωση της δομής, τη στελέχωση της με κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο και βοηθητικό προσωπικό) και την παροχή επιθυμητών αποτελεσμάτων των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη δομή.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, είναι ο πρώτος δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο μας, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδας», Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας – Ε.Κ.Τ.»- ΕΣΠΑ 2014-2020.
Παράλληλα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε το Κ.Α.Π.Η. και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο, για τον τρόπο λειτουργίας,  ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τις εγκαταστάσεις και την λειτουργία των δομών αυτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα υποβάθμιση στην εφορία Θήβας-Ταλαιπωρία εκατοντάδων φορολογούμενων


Κρίθηκε ελλειμματική σε προσωπικό, κατά 48%..

Και την «ενίσχυσαν» με 11 μειώσεις!

Σοβαρά ερωτηματικά έχουν εκ νέου προκύψει σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Εφορία Θήβας, ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με πιθανή κατάργηση της και την ταλαιπωρία μιας ολόκληρης επαρχίας να μεταβαίνει στην Λιβαδειά!

Ώρα 1.00 το μεσημέρι χθες, στους 3 ορόφους της εφορίας Θήβας, δεκάδες φορολογούμενοι περίμεναν να εξυπηρετηθούν, από τους εναπομείναντες υπαλλήλους, όταν τον προηγούμενο χρόνο, η Δ.Ο.Υ χαρακτηρίστηκε, σε ποσοστό 48%, ελλειμματική σε προσωπικό και οι «απίστευτοι» αρμόδιοι την «ενίσχυσαν» με απίστευτο τρόπο!

Η αρχική κατανομή, στο ΦΕΚ Β΄3017/2014 ήταν 24 θέσεις..

Στο ΦΕΚ Β΄2336/16, οι θέσεις γίνονται 26, αλλά παράλληλα αναγνωρίστηκε σε ποσοστό 48% ελλειμματικό το προσωπικό…

Και στο ΦΕΚ Β΄4009/16, οι θέσεις «ενισχύονται» σε 20, ουσιαστικά 16, γιατί οι 4 είναι τεχνικοί, η μια μετατάχθηκε στον τόπο κατοικία της, άλλη μια βρίσκεται υπ΄ ατμόν και οι υπάλληλοι έμειναν 14, να εξυπηρετήσουν περίπου 35.000 φορολογούμενους, με όλα τα προβλήματα φορολογίας, που τους φορτώνει καθημερινά το κράτος!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή για 20 χρόνια 23 χρονος για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα


Σε ποινή κάθειρξης 20ετων καταδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Λαμίας ο 23χρονος από το Μώλο, που τον Δεκέμβριο του 2012 είχε δολοφονήσει σε κατάσταση αμόκ την γυναίκα που τον μεγάλωσε και έναν γείτονα του.


Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρωτόδικα ο δράστης της διπλής δολοφονίας είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο Καρπενησίου σε 20 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξης αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά της μεταβηφικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού.

Στην απολογία του στο Εφετείο, το πρωί της Τετάρτης ενώπιον Δικαστών και Ενόρκων, παραδέχθηκε το κακό που έκανε τονίζοντας ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε:

«Είμαι ένοχος, σκότωσα τη γιαγιά μου και το γείτονα. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Τους έβλεπα όλους ως εχθρούς».
Το χρονικό της άγριας διπλής δολοφονίας

Όλα έγιναν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2012, όταν ο 18χρονος τότε δράστης σε κατάσταση αμόκ σκόρπισε τον πανικό, σκοτώνοντας τη γιαγιά του και το γείτονα, ενώ από θαύμα γλίτωσε η γυναίκα του γείτονα που μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο.

Το μακελειό ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:00' το βράδυ, όταν ο 18χρονος για άγνωστη αιτία διαφώνησε με τη γιαγιά του. Ο 18χρονος αρχικά σκότωσε με ένα μαχαίρι, που πήρε από την κουζίνα, την 89χρονη γιαγιά του. Τις φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας άκουσε ένα ζευγάρι που έμενε δίπλα και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ο νεαρός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε στον 74χρονο γείτονα με τον οποίο συνεπλάκη. Δυστυχώς και ο 74χρονος δέχθηκε θανάσιμα χτυπήματα με το μαχαίρι, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της 58χρονης γυναίκας του, η οποία τραυματίστηκε και αυτή από το μαχαίρι του δράστη στο πρόσωπο, ευτυχώς όμως χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η γυναίκα αιμόφυρτη έτρεξε να γλυτώσει και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και άλλοι γείτονες, καθώς επίσης και αστυνομικοί του Α.Τ. Μώλου, οι οποίοι βρήκαν τον 18χρονο σε κατάσταση σοκ δίπλα στα θύματα και το μαχαίρι στο πάτωμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού ήταν και αυτός τραυματισμένος ελαφρά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γονείς του είχαν μπλέξει στα δίχτυα των ναρκωτικών και είχαν χωρίσει. Ο 18χρονος έμενε με τη γιαγιά του και είχε μπλέξει και αυτός με τα ναρκωτικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για τομείς και ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ σας προσκαλεί
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 19.00 στην εκδήλωση με θέμα:
«Ενημέρωση για τους Τομείς – Ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου και τις προοπτικές τους για επαγγελματική αποκατάσταση»
και
«Προβολή αποτελεσμάτων των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+ που υλοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ισπανία και στην Ιταλία.»
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι -Τι καιρό θα κάνει στη Λέσβο

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Πέμπτη, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το μεσημέρι καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    ΛΕΣΒΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και σταδιακά στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα πιθανόν και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ