Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Εγκαινιάστηκε το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Ευαγγελίας Καλογήρου στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ


Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Φυσικοθεραπευτήριο της Ευαγγελίας Καλογήρου το Σάββατο 17 Ιουνίου.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,ο κόσμος δεν πτοήθηκε και έδωσε δυναμικό "παρών" στον αγιασμό.
Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι της φυσικοθεραπεύτριας ήταν δίπλα της,ενώ η ίδια ευχαρίστησε όλους όσους ήταν εκεί και όσους την βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία.
Το Φυσικοθεραπευτή ριο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, πρωί 8:00_12:00 και απόγευμα 17:30-20:00 (εκτός Τετάρτης).
Παρέχονται υπηρεσίες ορθοπεδικής και νευρολογικής αποκατάστασης, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες χειροθεραπείας (manual therapy),σε έναν ευχάριστο χώρο πλήρως εξοπλισμένο με φυσικά μέσα και όργανα γυμναστικής.

Να ευχηθούμε από την μεριά μας, το νέο αυτό σημαντικό εγχείρημα της κ. Καλογήρου, να είναι επιτυχές και καλοτάξιδο και κυρίως ωφέλιμο για τους πάσχοντες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσο άλλαξε η πλατεία στο Μαυρομμάτι

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση –Καθαρισμός της πλατείας στην τ.κ. Μαυρομματίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Η παρέμβαση σε πρώτη φάση αφορούσε τον καθαρισμό της μαρμάρινης επιφάνειας της πλατείας και του ηρώου  με υδροβολή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς αποκαλύφθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η αρχική μορφή του μαρμάρου. Ως συνέχεια ακολουθεί η κατασκευή  ειδικών ραμπών προσβασιμότητας για Α.μ.Ε.Α. και ηλικιωμένους.
Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και παρόμοιες παρεμβάσεις σχεδιάζονται σε όσες  πλατείες  υπάρχει η ανάγκη.

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
 
(Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας: Κόλαφος για τη δημοτική αρχή η ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον κόλπο της Νούσας



ΚΟΛΑΦΟΣ για την Δημοτική αρχή και τη συμπολιτευόμενη δήθεν αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων η ακύρωση της απόφασης 75/2017 του δημοτικού Συμβουλίου.
Ακυρώθηκε η απόφαση με αριθμό 75/29-03-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, μετά την από 11-04-2017 προσφυγή μου, λόγω έλλειψης νομιμότητας στην συγκρότηση της επιτροπής για το "συμβιβασμό" μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, (δηλαδή της βιομηχανίας, που έκλεισε το δημοτικό δρόμο και απέκλεισε την πρόσβαση των πολιτών στην κοινόχρηστη παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας).
Η απόφαση αυτή, έκρινε ως παράνομη τη σύνθεση της επιτροπής, λόγω μη συμμετοχής κανενός υπαλλήλου του Δήμου Θηβαίων και κανενός κοινωνικού φορέα της περιοχής (τη τοπικής Κοινότητας Θίσβης), αλλά αντί αυτών μετέχει εκπρόσωπος της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ που σε κάθε περίπτωση προασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας του.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ακύρωσε και την προηγούμενη με αριθμό 305/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, αφού θεωρήθηκε ότι είναι παράνομη η σύσταση της επιτροπής, η οποία είχε αποφασιστεί με αυτή την απόφαση (305/2016).
Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την δημοτική αρχή Νικολάου και τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση Χαλβατζή, Κατσέλη, Κόρδατζη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), αφού αποκαλύπτει πλήρως τη συμπαιγνία τους με την ιδιωτική εταιρεία και την πολιτική τους επιλογή να παραδώσουν τα κοινόχρηστα πράγματα της Νούσας Θίσβης στην παρανομούσα βιομηχανία, δηλαδή στην αντίδικο ανώνυμη εταιρεία ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, καθιστώντας την μάλιστα και μέλος της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλώ το Δήμαρχο Θηβαίων και τις παρατάξεις της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης έστω και τώρα, και με αφορμή την απόφαση αυτή του Συντονιστή της αποκεντρωμένης Διοίκησης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουν την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων εναντίον της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ για την απελευθέρωση όλων των αποκλεισμένων κοινοχρήστων χώρων της Θίσβης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mπορεί να σωθεί ο Κορινθιακός αν....

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"


       Στις 15/6/2017 συνεδρίασε η μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής  με θέμα:    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
Εισηγητές  ήταν καθ’ ύλην αρμόδιοι  επιστήμονες που έχουν ασκήσει ερευνητικό έργο στην θάλασσά μας, και συλλογικοί φορείς  τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των ΠΟΛΙΤΩΝ.
Από τους ομιλητές αναδείχθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης στο οικοσύστημα του
Κορινθιακού και προτάθηκαν μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρώτα από την Ελληνική κυβέρνηση , αλλά και την Τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού στην κατεύθυνση της βιώσιμης προοπτικής προς όφελος των θαλάσσιων ειδών αλλά και των κατοίκων που ζουν γύρω από αυτόν.
Ποιο  συγκεκριμένα προτάθηκαν.
-  Να υπογραφούν  άμεσα οι υπουργικές αποφάσεις από τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να  προκύψει η θεσμική κατοχύρωση του Κορινθιακού κόλπου  ως προστατευόμενη περιοχή του ευρωπαϊκού δικτύου  NATURA 2000.

- Να ληφθούν μέτρα δραστικής μείωσης  της χημικής ρύπανσης  στις Βόρειες ακτές  από τις βιομηχανίες εξόρυξης και επεξεργασίας του Βωξίτη.
Επίσης να μην εγκατασταθούν νέες ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες με έμφαση στην ΒΙΠΕ Θίσβης.
Όχι περαιτέρω μεγέθυνση των εμπορευματικών μεταφορών από το λιμάνι της Νούσας, περιοχή Θίσβης Βοιωτίας, γιατί κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα του Κορινθιακού.

- Ολιστική αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει  διαμορφωθεί στις ακτές της  Βόρειας Πελοποννήσου από την διάβρωση τους, διευρύνοντας τις κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων ώστε να έρχονται οι φερτές ύλες  τους στις ακτές. Να γίνουν τεχνητοί εμπλουτισμοί των διαβρωμένων ακτών με φερτά υλικά των ποταμών. Οποιεσδήποτε  τεχνικές παρεμβάσεις στις ακτές να είναι ήπιας μορφής  και χρήση τους  μόνο σαν έσχατο μέσο, χωρίς να δημιουργούν νέες διαβρώσεις στις παράπλευρες ακτές.

- Να σταματήσει  άμεσα η ρίψη του διηθήματος της κόκκινης λάσπης  στην θάλασσα από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  Επίσης  να αντικατασταθεί το σύστημα ψύξης των εγκαταστάσεων της μονάδας παραγωγής ενέργειας  στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από την  χρήση θαλασσινού νερού –απορροφά 22000 κυβικά θαλασσινού νερού την ώρα, επιστρέφοντας στην θάλασσα σε θερμοκρασία 27 βαθμών Κελσίου, με χημική επιβάρυνση- με αυτό του κλειστού κύκλου συνεχούς ανακύκλωσης ώστε να σταματήσει η επέκταση  των θαλάσσιων τροπικών ειδών που έχουν αναπτυχθεί στην εν λόγω περιοχή.
Απορρύπανση του Κόλπου της Αντίκυρας, από την κόκκινη λάσπη, με έξοδα του ρυπαντή στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πολιτικής: Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

-  Ο Κορινθιακός κόλπος να ανακηρυχθεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή από την  αλιεία, με στόχο να ανακάμψουν σταδιακά τα ιχθυοαποθέματα προς όφελος των αλιέων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν.

-  Για την χωροταξία και διοίκηση στον Κ.Κ προτάθηκαν:
    α. Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ ή κάποιας Περιφέρειας να συσταθεί όργανο διαπεριφερειακής συνεργασίας όπου θα αποφασίζονται οι λύσεις για τα μεγάλα θέματα των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του κόλπου.
    β. Επικαιροποίηση και έγκριση της ‘’Ειδικής Χωροταξικής Μελέτης των παράκτιων περιοχών του Κ.Κ’’, που έχει κλειδωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στα συρτάρια του υπουργείου.
    γ. Να σταματήσει η διοικητική διαίρεση των περιοχών του Κ.Κ σε πολλές Περιφέρειες (4), θεσμοθετώντας 2, δηλαδή Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.
                                     


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΑΛΚΥΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Δημάρχου Λεβαδέων στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές Δαύλειας - Αγίου Βλασίου - Μαυρονερίου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Aντιδήμαρχος κ. Κώστας Καπλάνης βρέθηκαν από την Κυριακή, με τους τοπικούς προέδρους Αγίου Βλασίου και Μαυρονερίου στην περιοχή και διαπίστωσαν τις μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Επικοινώνησαν με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θανάση Ζαννιά και άμεσα κινητοποιήθηκε από την Δευτέρα ο μηχανισμός ελέγχων του περιφερειακού ΕΛΓΑ.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βρέθηκαν χθες στη συγκέντρωση των αγροτών στο Μαυρονέρι, όπου παρευρέθη και ο κ. Ζαννιάς συνοδευόμενος από την διευθύντρια κ. Κουρουνάκου Γεωργία και τον προϊστάμενο εκτιμήσεων κ. Λιάλιο Χρήστο, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες καλλιέργειες και έγινε μία αρχική εκτίμηση των ζημιών. Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Θηβαίος, ο κ. Ζιώγας,  Δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αγίου Βλασίου, Δαύλειας και Μαυρονερίου κ.κ. Α. Σπυρόπουλος, Π. Στουρνάρας και Α. Κουρεντής.
Καλούνται οι αγρότες να καταθέσουν άμεσα τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να προγραμματιστούν οι αυτοψίες των γεωπόνων και να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό καλοκαίρι στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-Ολες οι εκδηλώσεις Ιουνίου,Ιουλίου



Διαβάστε Περισσότερα »

SOS-O Aπόστολος Γκλέτσος προειδοποιεί...

SOS SOS SOS

ΔΑΚΟΣ ΔΑΚΟΣ ΔΑΚΟΣ

Το νου σας οι υπεύθυνοι, μην πάθουμε τα περσινά.

Θα είναι τραγικό και ολέθριο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βασ.Μπρατσιάκος στο camp του Απόλλωνα Λιβαδειάς!

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος έδωσε χθες το παρών ως προσκεκλημένος του Απόλλωνα Λιβαδειάς στο camp που διοργανώνει η ομάδα της Βοιωτίας, με τον Χαλκιδέο κόουτς να μιλάει στα παιδιά και να αναλύει μεταξύ άλλων τις αξίες του αθλητισμού, της σωστής διατροφής των αθλητών και του συνδυασμού εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Ο Απόλλωνας Λιβαδειάς με ανακοίνωση του ευχαρίστησε τον Βασίλη Μπρατσιάκο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

‘Χθες είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο camp μας τον προπονητή Βασίλη Μπρατσιάκο. Ο coach Μπρατσιάκος μίλησε σε όλα τα παιδια του camp, αναλύοντας τις αξίες του αθλητισμού, της σωστής διατροφής των αθλητών, του συνδυασμού εκπαίδευσης και αθλητισμού ενώ τους μίλησε και για πολλά μυστικά του μπάσκετ. Στην συνέχεια, ο κόουτς πραγματοποίησε την προπόνηση των παιδιών ηλικίας 10-16 ετών. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας να ακούμε και να βλέπουμε έναν προπονητή που εκτός από την καταξίωση του στο Πρωτάθλημα της Α1 έχει καταφέρει να δημιουργήσει δικές του ακαδημίες και να ενδιαφέρεται πρωτίστως γι’ αυτές. Το όραμα του κόουτς Μπρατσιάκου συμβαδίζει με το δικό μας για τους αθλητές μας.

Κόουτς σε ευχαριστούμε που μας τίμησες με την παρουσία σου και ελπίζουμε ότι η συνεργασία και η σχέση που ξεκίνησε χθες θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Πάντα θα είσαι ευπρόσδεκτος στην ομάδα μας! Σε ευχαριστούμε για όλα!’.
 eviabasket.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Ι.Ν.Πέτρου και Παύλου στο Κοντίτο Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία -Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με λίγε ςτοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα Πέμπτη.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Βόρεια Ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Ορεινά της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 30βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ