Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Χορευτική πανδαισία το Σάββατο στο Μαυρομμάτι

Τοπικές πινελιές από την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά αναμένεται να δώσουν το βράδυ  του Σαββάτου στο Μαυρομμάτι ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Aπάντηση –παρέμβαση του Αντιδημάρχου Ανδρέα Χατζησταμάτη σε ανακοινώσεις για την χειροδικία εναντίον του

« Aπάντηση     –     παρέμβαση       Αντιδημάρχου    κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα σε ανακοινώσεις για
την χειροδικία εναντίον του »

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε και κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα είμαστε από ετών λίγο ή πολύ γνώριμοι μεταξύ μας. Υπηρετώ το Δημοτικό Συμβούλιο, 11 συνολικά χρόνια, 4 χρόνια από την θέση της αντιπολίτευσης στον Καποδιστριακό Δ. Θηβαίων και 7 από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας και την θέση του Αντιδημάρχου. Λειτούργησα με απόλυτο σεβασμό απέναντί στα πρόσωπά σας και οποιαδήποτε αντιπαλότητα ή αντίθεση στα πλαίσια των πολιτικών μας αντιθέσεων, εκφραζόταν μόνο σε θεσμικούς χώρους, τα γραφεία του Δήμου, τις επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ουδέποτε έθιξα με διαρροές και υπονοούμενα τα πρόσωπα συναδέλφων μου από όποια θέση και αν βρισκόμουν. Πάντα με θάρρος και παρρησία αντιμετώπισα πρόσωπα, καταστάσεις και τακτικές.
Στα επτά χρόνια της Αντιδημαρχίας μου και το γνωρίζουν οι πάντες αυτό σηκώνω και είναι μεγάλη μου τιμή, άκοπα και άοκνα και εκ των πραγμάτων το πιο βαρύ φορτίο της καθημερινότητας. Με ομολογουμένως πολύ θετικά αποτελέσματα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου μας και των δύσκολων συγκυριών που διάγουμε.
Υπόκειμαι στην πιο σκληρή κριτική των Δημοτών μας, μιας και ανελλιπώς βρίσκομαι στο πλευρό τους και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω οποιοδήποτε κομμάτι, όσο δύσκολο και σκληρό και αν ήταν.
Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι ουκ ολίγες φορές έχω έρθει σε μεγάλες προσωπικές κόντρες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
Πέρα από τα λόγια, τις εμπάθειες, την κακοήθεια και καταστάσεις που απορρέουν από την πολιτική μου δράση, ουδέποτε έδωσα δικαίωμα και προπάντων ουδέποτε αντιμετώπισα την Δικαιοσύνη από την θέση   του

κατηγορούμενου, ή ακόμα και του απολογούμενου.
Γνωρίζετε επίσης ότι δεν κρύφτηκα ποτέ και σε κανένα κάλεσμα κάθε είδους φορέα που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας, αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών κτλ. την ώρα που κάποιοι δεν μπήκαν καν και ποτέ στον κόπο να σταθούν δίπλα στις ανάγκες των φορέων αυτών.
Έκπληκτος και με οργή διάβασα την ανακοίνωση που εξέδωσε για την γνωστή υπόθεση χειροδικίας εναντίον μου ο κ. Χαλβατζής Σταμάτης και ο συνδυασμός του.
Πέντε μέρες μετά και αφού διαβουλεύτηκε με τον εαυτό του και εφόσον με πρωτοβουλία μου η υπόθεση βρέθηκε άμεσα στα χέρια της Δικαιοσύνης, ρίχνοντας λάσπη και αφήνοντας υπονοούμενα που οξύνουν τα πνεύματα και ρίχνουν λάδι στην φωτιά, προκαλώντας και ενισχύοντας απαράδεκτες καταστάσεις εναντίον μου, εξέδωσε ανακοίνωση.
Άραγε καταδικάζει την πράξη σωματικής βίας εναντίον ενός θεσμικού προσώπου του Δήμου μας  απερίφραστα ναι ή όχι;
Μιλάει ανέξοδα για πιθανή συναλλαγή εμού ή και του Δήμου μας συνολικά. Ασφαλώς και υπάρχει συναλλαγή, μια και μοναδική, αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Δήμου, των Δημοτών μας αλλά και των φορέων. Αυτή τη «συναλλαγή» την εξετάσατε κ. Χαλβατζή; Για την κακοήθη αναφορά σας σε άνομες συναλλαγές, μιλάτε για αυτές κατόπιν στοιχείων ή αποτελεί συνέχεια της συνήθους και γνωστής σας τακτικής; Άλλωστε όσο χρόνο χρειασθήκατε να συντάξετε την απάντησή σας και λιγότερο ίσως θα χρειαζόσασταν να απευθυνθείτε στις Δικαστικές αρχές που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από την οικία σας. Ιδού η Ρόδος και να το πεδίον δόξης λαμπρόν καταθέτοντας τα στοιχεία σας.
Αν αυτό δεν συμβεί σε σύντομο χρόνο και ο κ. Χαλβατζής δεν προσκομίσει κάθε στοιχείο που διαθέτει στην Δικαιοσύνη, είμαι αναγκασμένος να το κάνω εγώ οδηγώντας τον να απολογηθεί και να αποκαλύψει τα κίνητρά του και το πολιτικό του ήθος.
Επειδή ενεπλάκη στην υπόθεσή μου και η κρίσιμη φάση που διέρχεται το πιο ιστορικό αθλητικό Σωματείο της πόλης μας, η κορωνίδα του ποδοσφαίρου μας, ο Α.Ο Η ΘΗΒΑ, είναι πασίγνωστο ότι εκδηλώνω όχι μόνο την πρόθεσή μου, αλλά βοηθώ ενεργά κάθε φορέα της πόλης και αδιακρίτως προσώπων που τους διοικούν.  Πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο το οποίο και υπηρέτησα στα νεανικά μου χρόνια, 15 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και 20 χρόνια σε Διοικητικές θέσεις. Τόσα χρόνια ουδείς ασχολούμενος με την τοπική πολιτική, ανταποκρίθηκε στα καλέσματα των Διοικήσεων, δεν βρέθηκε στις Γενικές τους Συνελεύσεις και δεν μπήκε στον κόπο να θυσιάσει ελάχιστο χρόνο και μηδαμινό χρηματικό ποσό παρακολουθώντας αγώνες από τις εξέδρες. Τα όψιμα και κροκοδείλια δάκρυα για τον Α.Ο ΘΗΒΑ μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν σε όσους στήριξαν αυτό το οικοδόμημα.
Πρόθεσή μου ήταν να στηρίξω και την νέα Διοίκηση γιατί όπως τόνισα η βοήθειά μου είναι διαρκής και δεν συνδέετε με τα πρόσωπα που τα διοικούν.
Τελικώς η πρόθεσή μου αυτή και επειδή μάλλον πολλοί καλοθελητές μεταβίβαζαν λανθασμένες και σκόπιμες πληροφορίες εναντίον μου, η αγνή πρόθεσή μου για προσφορά, οδήγησε σε εκβίαση με αποτέλεσμα την προσβολή της σωματικής μου ακεραιότητας και έχουν όπως είναι γνωστό οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στην Δικαιοσύνη από εμένα οι δράστες της πράξης αυτής.

Σας υπενθυμίζω ότι προ του γεγονότος αυτού, έχει προηγηθεί παραίτηση καταπέλτης από μέλος του Δ.Σ, που καταγγέλει το ήθος της νέας Διοίκησης, στην οποία συμμετείχε και ο Δημοτικός σας Σύμβουλος κ. Βενιζέλος. Άραγε απολογείσθε θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή του Δημοτικού σας συμβούλου στο Δ.Σ του ΑΟ Η ΘΗΒΑ και την παραίτησή του 10 μέρες αφότου ανέλαβε, κ. Χαλβατζή;
Μήπως σας θύμισε και σας αντέγραψε όταν και εσείς παρουσιάσατε μια αποτυχημένη Προεδρία το 2007, όπου εγκαταλείψατε την ιστορική ομάδα της πόλης μας, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου;
Για την αξία μου και τις δράσεις μου απολογούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Θηβαϊκό Λαό. Μια απλή παραπομπή στα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η κατάλληλη και η αποστομωτική απάντηση για εσάς. Η συνολική σας δράση και οι ευκαιριακές σας τακτικές, από το ποδόσφαιρο μέχρι και την πολιτική θα σας κατατάσσουν διαρκώς επιλαχόντα.
Δηλώνω προς όλους ότι θα παραμείνω όρθιος και δεν θα υποκύψω ούτε σε λασπολογίες ούτε σε εκβιασμούς και απειλές τιμώντας τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους.



Ο AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Χατζησταμάτης Ανδρέας
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Διήμερο στα Βάγια-ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία κ προσέλευση κόσμου διεξήχθη στα Βάγια διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων το Σάββατο κ την Κυριακη 24/25 Ιουνίου απο τις χορευτικές ομάδες των Βαγιων επ ευκαιρία της λήξης της χορευτικής χρονιάς υπό την αιγίδα του συλλόγου γυναικών "η Σφιγγα" με ένα αφιέρωμα στον Νικο Γκάτσο κ παράσταση ελληνικών χορών με τίτλο ´Τι θελα κ αγαπούσα ´κ ευχές για καλο καλοκαιρι
 Θεώνη Κοτσιοπούλου
Χοροδιδάσκαλος





Διαβάστε Περισσότερα »

36ο Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στο Ζερίκι-Όλο το πρόγραμμα

Σας προσκαλούμε στο 3ήμερο εκδηλώσεων για το
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στον Ελικώνα (Ζερίκι).

Το πρόγραμμα

Σάββατο 1 Ιουλίου 20.45

Παρουσίαση των μαθητών του Παιδικού Παραδοσιακού Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς
Δ/ντρια Λίανα Καραβασίλη, Διδασκαλία Πούλος Γιώργος
Ομιλία το ελληνικό δημοτικό τραγούδι όπως έχει μελετηθεί από την επιστήμη της Λαογραφίας
Ευαγγελία Χαλδαιάκη, καθηγήτρια Κέντρου Λαικών Οργάνων ''Φοίβος Ανωγειανάκης''
Ορχήστρα Φοίβος Ανωγειανάκης,
Δ/ντής Πέτρος Λιάβας
Η ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» αποτελείται από νέους μουσικούς που παρακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, τα οποία διοργανώνει από το 1993 το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» (Ευριπίδου 18, Αθήνα). Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι μαζί με τους μαθητές της σχολής συμβάλλουν δυναμικά στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.
Το πρόγραμμα της ορχήστρας έχει τίτλο: Με το φεγγάρι περπατώ, με τ’ άστρι κουβεντιάζω και περιλαμβάνει τραγούδια της αγάπης από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Τη μουσική επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο μουσικολόγος Πέτρος Μουστάκας.
Περισσότερες Πληροφορίες http://www.melt.gr
Παρουσίαση της χορωδίας του συλλόγου Ελικωνίων
(Μουσική επιμέλεια Νίκος Κορογιάννος- Πούλος Γιώργος)

Χορευτικό από τον Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς

Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού
(δηλώστε έγκαιρα συμμετοχές στο 6938003262)

Γλέντι με την ορχήστρα ΕΝ ΠΛΩ

Κυριακή 2 Ιουλίου 20.45

Παρουσίαση της  ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Αποστόλου

Παρουσίαση της συλλογής δημοσιευμένων κειμένων του Βαγγέλη Πούλου

Θεατρική Παράσταση ''ΑΓΡΥΠΝΙΑ" του Βασίλη Τσιαμπούση από τον ΟΦΘΛ
         μια ανατρεπτική κωμωδία που δεν μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους!!!
       Περισσότερες Πληροφορίες  https://www.facebook.com/OFTLIVADEIAS/

Δευτέρα 3 Ιουλίου 09.00
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ''Από το σιτάρι στο ψωμί''
Το πρόγραμμα εντάσεται στις δράσεις του συλλόγου μας για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές.
Για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κύκλο του ψωμιού πραγματοποιούμε τη βιωματική εκπαιδευτική δράση στους μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Ελικώνα.
Βλέπουμε όλα τα παλιά εργαλεία,  τους σπόρους και τα προϊόντα του σιταριού και μιλήσαμε για τα επαγγέλματα του ΄΄χωριού΄΄, Όργωμα, θερισμός,(βίντεο),Ζύμωμα...Ήρθε και η ώρα που με αγωνία περιμέναμε. Να κάνουμε το δικό μας ψωμάκι. Μόλις ψήθηκε πήραμε όλοι τη φετούλα μας. Δε χρειάζεται βέβαια να σας πούμε πως ήταν (είπαν οι μαθητές) ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Περισσότερες Πληροφορίες http://zerikia.blogspot.gr/

 Με εκτίμηση
Σύλλογος Ελικωνίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά απο κεραυνό ξέσπασε ανάμεσα σε Πλαταιές και Καπαρέλλι-ΦΩΤΟ

Φωτιά που προκλήθηκε απο κεραυνό, εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα  ανάμεσα στις Πλαταιές και στο Καπαρέλλι,δίπλα απο εργοστάσιο κατασκευής ξύλινων επίπλων.
Καίει δασική έκταση, κυρίως πουρνάρια και πεύκα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο των Πλαταιών κ.Φίλη μας ανέφερε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και δεν  κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές,καθώς και το εργοστάσιο.

 Στο σημείο επιχειρούν τρια  οχήματα της Πυροσβεστική Θηβών, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Θηβαίων   και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
ΝΕΟΤΕΡΑ
Σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στο Καπαρέλλι και έκαψε 40 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Θηβών,  Λιβαδειάς,Οινοφύτων  με 16 πυροσβέστες,υδροφόρες του Δήμου Θηβαίων,τρία ειδικά οχήματα UNIMOC και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.








Διαβάστε Περισσότερα »

Προδημοσίευση 2ης πρόσκλησης Νέων Γεωργών στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προδημοσίευση  2ης Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2014 - 2020
Από την Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχώρησε στην Προδημοσίευση της 2ης Πρόσκλησης του Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η προδημοσίευση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  http://www.pste.gov.gr/?p=33229
Η 2η Πρόσκληση σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ  πρόκειται να δημοσιευθεί εντός του έτους 2017.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 41 ετών και να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Λοιπά κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσιάζονται στο άρθρο 2 της 1ης πρόσκλησης του ΥΠΑΑΤ, έτους 2016 (ΦΕΚ 3442/τ.Β’/25-10-2016) η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  http://www.pste.gov.gr/?p=30239 . Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι τα δηλωθέντα στοιχεία της αίτησης του ενδιαφερομένου θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τα δηλωθέντα στο ΟΣΔΕ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα τηλέφωνα:
Δ/νση Αγροτικής  Οικονομίας τηλ.  2231353173 &53150
Δ.Α.Ο.Κ Βοιωτίας τηλ.  2261350163
ΔΑΟΚ Εύβοιας τηλ.  2221353909 & 53924
ΔΑΟΚ Ευρυτανίας τηλ.  2237080250
ΔΑΟΚ Φθιώτιδας τηλ.  2231353160  & 53156
ΔΑΟΚ Φωκίδας τηλ.  2265350549

Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεξελέγει στο Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο Σεραφείμ Ζήκας

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο πρόεδρός μας  Σεραφείμ Ζήκας  εκλέχτηκε στο 15μελες διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο καύσωνας

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:

1. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

- Την Τετάρτη (28-06-2017) τους 39 βαθμούς Κελσίου

- Την Πέμπτη (29-6-2017) τους 40-41 βαθμούς Κελσίου

- Την Παρασκευή (30-06-2017) και το Σάββατο (01-07-2017) τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου

- Την Κυριακή (02-07-2017) στα δυτικά τους 37 - 39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου

2. Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές

- Την Τετάρτη (28-06-2017) και την Πέμπτη (29-6-2017) τους 35 βαθμούς Κελσίου

- Την Παρασκευή (30-06-2017) και το Σάββατο (01-07-2017) τους 36-38 βαθμούς Κελσίου

- Την Κυριακή (02-07-2017) στα δυτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου

Τη Δευτέρα (03-07-2017) η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα 
Διαβάστε Περισσότερα »

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίων Αναργύρων στο Κυριάκι

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων στο Κυριάκι με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του Κυριακίου.
 imtl.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » -“Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί”

                                             
«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



“Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί”

Έκπληξη και προβληματισμό μας προκαλεί το γεγονός, ότι την ώρα που τα αναπάντητα ερωτήματα, τόσο για το συμβάν του ξυλοδαρμού του Αντιδημάρχου Θηβαίων, όσο και για το εάν αυτό συνδέεται με την λειτουργία του στο Δήμο, πληθαίνουν, η Δημοτική αρχή επιλέγει να εμφανίσει στο προσκήνιο την Δημοτική Παράταξη “Νέα Ενωτική Πορεία”, όχι για να δώσει απαντήσεις, αλλά για να επιτεθεί σε όσους ζητούν τα αυτονόητα.

Με κάθε επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητα εκπροσώπησης του θεσμού της Δημοτικής Αρχής από μια Δημοτική Παράταξη και με μοναδικό κριτήριο τα δημόσια πράγματα και όχι τα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε, εντελώς ρητορικά θέτουμε τα πιο κάτω ερωτήματα.

Οφείλει η Δημοτική Αρχή να διευκρινίσει εάν το όλο συμβάν συνδέεται με θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου ;
Οφείλει η Δημοτική Αρχή να διαχειρίζεται τα δημόσια θέματα με διαφάνεια και ισονομία για όλους ;
Έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης να ενημερώνεται για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στο Δήμο ;

Εάν αυτά δεν τα θεωρείτε αυτονόητα, τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Όσο για την επίθεση εναντίων μας και την αναφορά σας σε θέματα ευθύνης και ηθικής, σας παραπέμπουμε στη γνωστή λαϊκή ρήση, για ανάλογες περιπτώσεις : “στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί”.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα δολοφονίας και δηλητηρίασης σκύλων στη Λιβαδειά

Με αφορμή την
απόπειρα δηλητηρίασης δύο αδέσποτων σκύλων στην πόλη μας το Σάββατο 24-6-2017, ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα δολοφονίας και δηλητηρίασης των αδέσποτων σκύλων. Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση, εμβολιασμό, αποπαρασιτισμό, ηλεκτρονική σήμανση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων σκύλων καθώς και προσπάθειες για την υιοθεσία τους, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς προς τα αδέσποτα που δεν τιμά κανέναν.
                                                                                  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς καταγγέλλει δημοσίευμα για απεργία "αλά καρτ"


Για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και αναξιοπιστίας καταγγέλλει σελίδες στο διαδίκτυο με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι συντάκτες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ,με ανάρτησή τους  την Κυριακή 25/6/2017 , προσπάθησαν με ψεύδη και φωτογραφίες δήθεν τραβηγμένες την χθεσινή μέρα ( δεν προκύπτει από πουθενά )να λασπολογήσουν και να μποϊκοτάρουν τον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ακόμα περισσότερο να σπείρουν το διχασμό μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Δ.Α.Α. , ισχυριζόμενοι ότι «ο σύλλογος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου  Δ.Α.Α. απεργεί
α λα καρτ » , ότι « η αποκομιδή πραγματοποιείται  από τους ίδιους υπαλλήλους  στα υπόλοιπα μέρη του Δήμου Δ.Α.Α. εκτός της Αράχοβας » και ότι είναι « υποτιθέμενη απεργία» , ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει καταγγελία από αναγνώστη , γενικώς και αορίστως.
Αλήθεια, αυτοί οι εργαζόμενοι που τάχα κάνουν αποκομιδή δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Πως ένα Μέσο Ενημέρωσης αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε... μαρτυρίες ή καταγγελίες ; Δεν έχει ούτε ο..αναγνώστης ονοματεπώνυμο ; Γιατί στο Σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς δεν έφτασαν ποτέ τέτοιες καταγγελίες; Γιατί δεν διασταύρωσαν οι συντάκτες την «είδηση» με το Σύλλογο εργαζομένων , ο οποίος στέλνει όλες τις ανακοινώσεις του και στο συγκεκριμένο blog , ακριβώς για να υπάρχει πληροφόρηση όλων των πολιτών – δημοτών σε όλες τις δημοτικές ενότητες; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν τέτοια διχαστικά δημοσιεύματα ;
Ενημερώνουμε τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο ότι από την πρώτη μέρα   με άδεια του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς ΓΙΝΕΤΑΙ αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε , τόσο στο Δήμο Λεβαδέων , όσο και στο Δήμο Δ.Α.Α..
Καλούμε το συγκεκριμένο μπλογκ αλλά και οποιονδήποτε πολίτη να καταγγείλει επωνύμως και με στοιχεία οποιονδήποτε γνωρίζει ότι προχωρά σε τέτοιες ενέργειες , σημειώνοντας ότι και ο Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς τελεί υπό κατάληψη ( άρα δεν έχουν αποτεθεί απορρίμματα ) και επιπλέον ότι στο Δήμο Δ.Α.Α. δεν λειτουργεί υπηρεσία καθαριότητας το Σαββατοκύριακο , άρα αν κάποιος το έχει κάνει με απορριμματοφόρα κτλ του Δήμου Δ.Α.Α. είναι και ποινικό αδίκημα εκτός των άλλων.
Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας , καλούμε το συγκεκριμένο μπλογκ να αποκαταστήσει την αλήθεια και να μην συκοφαντεί τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα .
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  και οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση. Δεν παρασύρονται από φερέφωνα και «παπαγαλάκια» που κάθονται μια δεξιά και μια αριστερά...  
 

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιπατητική διαδρομή του Δήμου Λεβαδέων στο Αρχαίο Φλυγώνιο

Περιπατητική διαδρομή Ιουλίου της Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων
Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Ιούλιο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, με σημείο προσυγκέντρωσης την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), στη Λιβαδειά στις 7:30 π.μ. για την εξυπηρέτηση όσων δεν έχουν Ι.Χ. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας στις 8.00 π.μ., από τα παλαιά λατομεία Κάτω Σούρπης με προορισμό την Άνω Σούρπη, μέσω του αρχαίου μονοπατιού προς Αρχαίο Φλυγώνιο. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 3:00 - 4.00 ώρες, βαθμός δυσκολίας, εύκολη – μέτρια. Ο καθένας ορειβατεί με δική του ευθύνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976 332 156.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Ε. Βαγίων:Περιορίστε την κατανάλωση πόσιμου νερού μόνο για οικιακή χρήση



 Εν όψει παρατεταμένου καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών  που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες,παρακαλούμε τους δημότες της Δ.Ε. Βαγίων  να περιορίσουν την κατανάλωση πόσιμου νερού μόνο για οικιακή χρήση.
 Προκειμένου να μην σημειωθεί έλλειψη και προκύψουν προβλήματα στην υδροδότηση πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες όπως πότισμα, πλύσιμο πεζοδρομίων, αυτοκινήτων,και αρδευτικών αναγκών.
 Περιορίζουμε, την κατανάλωση του νερού, γιατί σεβόμαστε, το διπλανό μας, το συγχωριανό μας, το γείτονά μας, το συγγενή μας.

Ο
Πρόεδρος της Δ.Ε. Βαγίων
Ευάγγελος Παπαλουκάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ένας από τους ισχυρότερους καύσωνες της δεκαετίας!

Προειδοποίηση πως ένας από τους πιο ισχυρούς καύσωνες της δεκαετίας έρχεται τις επόμενες μέρες απηύθυνε ο Γιάννης Καλλιάνος​, με ανάρτηση του στο Facebook.

Στην κυριολεξία, η Αλγερία και το Μαρόκο θα "μετακομίσουν" στη χώρα μας, μιας και αυτή τη στιγμή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες βρίσκονται σε αυτές τις βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής και τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν ανατολικότερα.

* ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Αυτές οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν σε έκταση το μεγαλύτερο κομμάτι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης όπως και σχεδόν όλη τη Μεσόγειο, τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Αφρικής, την Κύπρο, την Τουρκία μέχρι και τη μέση Ανατολή. Ενώ ως προς τη βόρεια συνιστώσα, ο καύσωνας θα "ταλαιπωρήσει" έως και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και θα φτάσει ενδεχομένως μέχρι και τη Ρωσία.

* ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ 38-39°C - ΑΝΑΣΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από σήμερα έως και την Τρίτη, ναι μεν θα επικρατεί ζέστη μιας και επηρεαζόμαστε από τα "υπολείμματα" του καύσωνα που έπληξε 15 μέρες τώρα τη δυτική Ευρώπη, αλλά η θερμοκρασιακή οροφή δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 38-39°C τοπικά. Βέβαια, κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, θα εκδηλώνονται κάποιες μπόρες η και μεμονωμένες καταιγίδες στα εσωτερικά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και ιδιαιτέρως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Εκεί οι κάτοικοι τουλάχιστον θα δροσιστούν...

* Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

Την Τετάρτη οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα βρίσκονται μια ανάσα από την Ελλάδα. Η θερμοκρασία ενδεχομένως να σημειώσει ακόμη μια μικρή άνοδο και ίσως φτάσει εκείνη τη μέρα στους 39-40°C. Αυτό θα είναι το πρώτο πιάτο, διότι το κυρίως μενού θα έρθει από την Πέμπτη

* ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αν νομίζετε ότι αυτές τις ημέρες ζεσταθήκατε αρκετά ή και μερικοί από εσάς ταλαιπωρηθήκατε από τους 36-37°C, τότε θα σας πληροφορήσω ότι από την ερχόμενη Πέμπτη όλα θα αλλάξουν. Μάλιστα, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα πρέπει να αναμένεται νέα περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου κατά 6-7°C.

Έτσι λοιπόν, από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή (αυτό φαίνεται αυτή τη στιγμή) οι μέγιστες θερμοκρασίες θα προσεγγίζουν τα επίπεδα των 41-42°C και τοπικά 43°C σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμη και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ θερμοκρασίες σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι κανείς στη θέση να σας αναφέρει με ακρίβεια για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Αυτό είναι κάτι που θα σας το αναλύσω διεξοδικά τις επόμενες ημέρες. Για παράδειγμα στην Αθήνα η θερμοκρασία φαίνεται ότι με ιδιαίτερη ευκολία θα ξεπεράσει τους 40-41°C, ενώ στον Θεσσαλικό κάμπο ίσως σημειωθούν και θερμοκρασίες ΡΕΚΟΡ που αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σας αναφέρω για να μην σας ανησυχήσω. Εξάλλου είπαμε, δεν χρειάζεται καμία ανησυχία, απλώς πρέπει όλοι μας να προετοιμαστούμε.

* ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2007

Οι θερμοκρασίες θα είναι τέτοιες όπου σίγουρα πολλοί από εμάς θα θυμηθούμε τον Ιούνη του 2007, όταν στην Ελευσίνα σημειώθηκε η θερμοκρασία ρεκόρ των 46,5°C! Δεν ξέρει κανείς από τώρα αν θα φτάσουμε σε αυτές τις θερμοκρασίες, όμως σίγουρα κάτι παρόμοιο θα ζήσουμε...

* ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ - Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ

Εδώ και αρκετές ημέρες, καθημερινά, "φωνάζω" και ενημερώνω γι'αυτό που έρχεται από την ερχόμενη Πέμπτη. Ας βοηθήσουμε όλοι μας με μια κοινοποίηση διότι η ανακοίνωση αυτή πρέπει να φτάσει σε όσους πιο πολλούς μπορούμε.

Υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι με προβλήματα και ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δροσιστούν κάτω από τα κλιματιστικά τους.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μου αναφέρει κάποιος ότι δεν σας ενημέρωσα και επομένως δεν ξέρατε τι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

* Η ΕΜΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΙΩΠΟΥΝ

Κανείς αρμόδιος φορέας δεν έχει ανακοινώσει κάτι ακόμη. Ελπίζω να μη γίνει 24 ώρες πριν όπως συνηθίζουν να κάνουν. Είπαμε και εχθές, προέχει η ενημέρωση των πολιτών και ας πέσουμε 1°C έξω στα προγνωστικά μας. Οπότε οι δημόσιοι φορείς να μην φοβούνται μην εκτεθούν, μιλάμε για κάτι πολύ ισχυρό που φαίνεται εδώ και πολλές ημέρες. Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για συνετή χρήση πόσιμου νερού τις μέρες του καύσωνα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, καθώς και των δυσμενών προβλέψεων για παρατεταμένο καύσωνα όλη την ερχόμενη εβδομάδα, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες μας για λογική χρήση του πόσιμου νερού και κυρίως τις ώρες αιχμής.
Όλες οι γεωτρήσεις ύδρευσης και τα αντλιοστάσιά μας, σε όλα τα χωριά, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και οποιαδήποτε έλλειψη νερού, με εξαίρεση απρόβλεπτη μηχανική βλάβη, θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αλόγιστη χρήση.
Ειδικότερα δε στην Δ.Ε.Θεσπιών, όπου τα σημεία υδροληψίας και διανομής του πόσιμου ύδατος είναι κοινά και για τα πέντε χωριά ,απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμός στη χρήση του νερού, καθόσον  η  υπερκατανάλωση σε ένα χωριό μπορεί να προκαλέσει ΕΛΛΕΙΨΗ και σε άλλο, αλλά  και ΑΔΥΝΑΜΊΑ  του συστήματος να καλύψει  άμεσα τις ανάγκες των δημοτών.
Η ποσότητα του παρεχόμενου νερού σε όλες τις Δημοτικές  και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού, δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να καλύψουν τη σπατάλη και την ασυνείδητη κατανάλωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π
.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ