Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Καταγγελία των ΕΛΜΕ ΣΤΕΡΕΑΣ για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ
ΕΛΜΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας
Καταγγέλλουμε την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας , η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.
Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας στοχεύοντας στο κλείσιμο του μικρού ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας, για να το επιτύχει, επέλεξε έναν τρόπο που στερείται ηθικού προσήμου. Επιχείρησε   να διασύρει την μάχιμη – εκπαιδευτικό και διευθύντρια του σχολείου για ασήμαντες παρατυπίες τις οποίες παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ , ως περίπου καταπάτηση ολόκληρου του υπαλληλικού κώδικα. Η επιλογή αυτή του ΔΔΕ Ευρυτανίας αλλά και η υιοθέτησή της από τον ΠΔΕ Δημητρίου Χρήστο και τα διορισμένα μέλη  του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας Αργυρόπουλο Κων/νο και Αλωνάρη Ιωάννη, εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ και δείχνει πως αντιλαμβάνονται την λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο φταίχτης δεν είναι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η έλλειψη υποδομών, η αδιαφορία των κυβερνητικών μανδαρίνων που νοιάζονται μόνο για την «καριέρα» τους, η συρρίκνωση κάθε εκπαιδευτικής δομής στο όνομα του κόστους, αλλά οι συνάδελφοι και μάλιστα αυτοί που με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά.
Ντροπή τους !!!
Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών, σαν της συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, μάλιστα γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας κ Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!
      Δεν θα το επιτρέψουμε.
      Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας και να σταματήσει κάθε δίωξή της.
      Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
ΕΛΜΕ: ΒΟΙΩΤΙΑΣ –ΕΥΒΟΙΑΣ –ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι λίστες με τα ονόματα των Νέων Αγροτών στη Στερεά

Μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το Υποµέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 ανά περιφέρεια, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τους δικαιούχους στην ημερομηνία καταβολής του 70% της πρώτης δόσης του μέτρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», η έναρξη των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι δυνατή ακόμη και αρχές Αυγούστου, με την προϋπόθεση μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες να τρέξουν τη διαδικασία για την έγκαιρη αποστολή της τελικής λίστας με τους δικαιούχους.
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε την Τετάρτη 5/7 από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, για να ακολουθήσουν την Πέμπτη 6/7 οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας.
Πιο αναλυτικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα 1.103 δικαιούχων και 24 εν δυνάμει δικαιούχων. Απορριπτόμενοι είναι 42 υποψήφιοι με μη επιλέξιμες αιτήσεις.
Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δικαιούχοι είναι 539 άτομα, οι εν δυνάμει δικαιούχοι ανέρχονται στους 7, ενώ έχουν απορριφθεί 8 υποψήφιοι.
Σημειώνεται ότι στις εν λόγω περιφέρειες δεν υπάρχει πίνακας επιλαχόντων.
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πίνακας περιλαμβάνει 1.230 δικαιούχους. Στον πίνακα με τους εν δυνάµει δικαιούχους αναγράφονται 112 δικαιούχοι. Οι επιλαχόντες αφορούν τις αιτήσεις που είναι επιλέξιμες αλλά δεν καλύπτονται από τις διαθέσιμες πιστώσεις και φτάνουν τους 480, ενώ οι απορριπτόμενοι είναι 57 στον αριθμό.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο πίνακας περιλαμβάνει 1.210 δικαιούχους, και 43 εν δυνάμει δικαιούχους, για τους οποίους απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Παράλληλα, αναρτήθηκε ο πίνακας με τους 428 επιλαχόντες, ενώ οι απορριπτόμενοι ανέρχονται στους 140.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι πίνακες περιλαμβάνουν 527 δικαιούχους, 84 εν δυνάμει δικαιούχους, 359 επιλαχόντες και 28 απορριπτόμενους.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΠΣΚΕ.
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης, κατά των πινάκων αξιολόγησης, ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ, εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την επομένη της έκδοσης της απόφασης ανάρτησης των πινάκων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσβάλλει το σύνολο των στοιχείων της αξιολόγησης µε τα οποία διαφωνεί (επιλεξιµότητα, βαθμολογία, ποσό ενίσχυσης).

Τα δικαιολογητικά

Οι εν δυνάμει δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους τα επιπλέον δικαιολογητικά, σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης. Αυτά, κατά περίπτωση, αφορούν:


  • Τη διακοπή της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης.
  • Την αναστολή του επιδόματος ανεργίας.
  • Την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί στο ΟΣ∆Ε του έτους 2016 ως μισθωμένα, και των οποίων την ιδιοκτησία ο υποψήφιος απέκτησε στη συνέχεια.
  • ypaithros.gr
  • Στερεάς Ελλάδα




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολίτες έπιασαν το ληστή μέσα στην τράπεζα στα Οινόφυτα



Απίστευτες σκηνές σε ληστεία τράπεζας - Πως κατάφεραν οι πελάτες να συλλάβουν το ληστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, στις 13:35' το μεσημέρι, εισέβαλε κρατώντας καραμπίνα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Με την απειλή του όπλου ακινητοποίησε προσωπικό και πελάτες και ζήτησε από ταμία και Δ/ντη τα χρήματα.

Την ώρα που περίμενε κάτι του έπεσε και έσκυψε να το πάρει. Τότε ένας από τους πελάτες τον κλώτσησε δυνατά και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να του φύγει το όπλο από τα χέρια.

Αμέσως άλλοι πελάτες πήραν το όπλο, ενώ ο επίδοξος ληστής πανικόβλητος έτρεξε να φύγει. Καθυστέρησε όμως στην πόρτα της εξόδου με αποτέλεσμα οι πολίτες να τον ακινητοποιήσουν και να τον πιάσουν.

Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία η οποία παρέλαβε τον επίδοξο ληστή που αυτή την ώρα ανακρίνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για Έλληνα περίπου 40 ετών.Οι πολίτες έπιασαν το ληστή μέσα στην τράπεζα
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όπλα, σφαίρες και 15 δενδρύλλια κάνναβης στα Δερβενοχώρια

(15) δενδρύλλια κάνναβης & περισσότερα από (2) κιλά κάνναβης, κατασχέθηκαν από οικία 46χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών  και η σύλληψη του 46χρονου, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών

Επιπλέον κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων το ένα διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες (06-07-2017) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, ένας 46χρονος ημεδαπός,  ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια & κατοχή ναρκωτικών, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 46χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(15) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους έως (1,80) μέτρων, τα οποία ο συλληφθείς καλλιεργούσε σε προαύλιο χώρο της οικίας του,
(10) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (2.033) γραμμαρίων,
(2) κυνηγετικά όπλα & (2) κυνηγετικά φυσίγγια.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, αναμεμειγμένο με καπνό.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι για το ένα κυνηγετικό όπλο, είχε δηλωθεί η κλοπή του την 30-10-2012, από περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενώ για το δεύτερο, το οποίο ήταν παραποιημένο, ερευνάται η προέλευσή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρική παιδιατρική παρέμβαση σε παιδιά προσφύγων στη Λιβαδειά

Επίσκεψη πέντε ξένων διπλωματών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (U.S.A), την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Λιβαδειά με σκοπό την ενημέρωση τους για την πορεία του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων.
Την αποστολή υποδέχθηκαν στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, εκπρόσωπος  της Ύπατης Αρμοστείας του  ΟΗΕ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ και της υποστηρικτικής ομάδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι του δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων αναφέρθηκε στην εξέλιξη του προγράμματος, στην υποδοχή των προσφύγων από την τοπική κοινωνία στη σημαντική στήριξη του Δικτύου Αλληλεγγύης και άλλων φορέων. Αναφέρθηκε στα δεδομένα παροχών του προγράμματος και στην υποχρηματοδότηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των δράσεων ένταξης και ενσωμάτωσης  των προσφύγων στη τοπική κοινωνία.
Μάλιστα, ζήτησε την στήριξη και την συνδρομή τους ενεργοποιώντας, από την θέση που βρίσκονται, μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών, που προσφέρουν την βοήθεια στο προσφυγικό πρόβλημα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, ανέλυσε τα στοιχεία του προγράμματος και την λειτουργία της ΚΕΔΗΛ, διαχρονικά από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα.
Οι διπλωμάτες επικεντρώθηκαν στον Εθνικό σχεδιασμό και στις απαιτούμενες ενέργειες εφαρμογής αντίστοιχου προγράμματος στους Δήμους της χώρας, στον τρόπο υποδοχής των προσφύγων από τις Ευρωπαϊκές χώρες όπου μετεγκαθίστανται και στον σχεδιασμό δράσεων ένταξης των προσφύγων που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη σε διαμέρισμα Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στη Λιβαδειά από την έναρξη του προγράμματος. Μίλησαν για την ζωή τους στη φιλόξενη πόλη, την αγάπη που δέχονται από τους Έλληνες, ένοικους της πολυκατοικίας και γείτονες, αλλά και την καθημερινή σημαντική στήριξη από την ομάδα της ΚΕΔΗΛ.
Η αποτίμηση των διπλωματών για το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ ήταν ιδιαίτερα θετική, επισημαίνοντας ότι είναι ένα  αρκετά οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους. Υποσχέθηκαν επίσης ότι θα επισκεφθούν ξανά με τις οικογένειές τους την όμορφη πόλη μας!

Ιατρική Παιδιατρική παρέμβαση σε παιδιά προσφύγων στη Λιβαδειά
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος "Υγεία για Όλους" στις 8.7.2017 θα πραγματοποιηθεί ιατρική
παρέμβαση, σε παιδιά προσφύγων στη Λιβαδειά .
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Παιδιατρική κλινική εξέταση - εμβολιασμός παιδιών
Προσφύγων (εμβολιασμός 243 παιδιών )
Η ανωτέρω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Λιβαδειάς & την ΚΕΔΗΛ
Με την Επιστημονική ευθύνη της Α' Παν/κής κλινικής του Π.Π.Ν. 'Άγία Σοφία" με επικεφαλής τον κ. Γ.
Χρούσο, καθηγητή Παιδιατρικής - Δ/ντής Παν. Παιδιατρικής κλινικής Π.Ν.Π "Αγία Σοφία", την Παιδιατρική
κλινική του Π.Ν."Πεντέλης", του Γ. Νοσοκομείου Λιβαδειάς , του Κ.Υ. Αλιάρτου.
Συμμετέχουν: Κατοπόδης Γεώργιος παιδίατρος, Δ.ντής Παιδ/κής κλινικής Γ.Ν. Λιβαδειάς -Δ/ντής Ιατρικής
Υπηρεσίας, Ιωακειμίδου Ναταλία παιδίατρος Π.Π.Ν. 'Άγία Σοφία", Γρίβας Γρηγόρης παιδίατρος
Π.Ν.''Πεντέλης'', Μπόμπου Μαρία Ειδικευόμενη Παιδιατρικής Π.Π.Ν. 'Άγία Σοφία", Ζερβουδάκη Κατερίνα
Νοσηλεύτρια, Σέχου Ελώνα Δια μεσολαβήτρια ΚΕΕΛΠΝΟ (Γ.Ν. Λιβαδειάς), Φελέκου Βίκυ Γραμματειακή
υποστήριξη.
Νοσηλευτικός συντονισμός: Τσούγια Παναγιώτα
Υπεύθυνος εμβολίων: Κάμπρας Απόστολος
Γενικός συντονισμός: Σωτηροπούλου Ελένη, συντονίστρια του προγράμματος, Επιστημονικός
συνεργάτης της Α' Παν. Κλινικής του Π.Π.Ν. ''Αγία Σοφία''
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής
Γ. Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής
Οι Συντονιστές του Προγράμματος
Σ. Καλανταρίδου, Ε. Κούκκου , Ε. Σωτηροπούλου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

6 Ιουλίου του 371 π.χ «Η Μάχη των Λεύκτρων» ΒΙΝΤΕΟ



Οι Θηβαίοι σαν σήμερα στις 6 Ιουλίου του 371 π.Χ νίκησαν τους Σπαρτιάτες στα Λεύκτρα της Βοιωτίας και κατέλυσαν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Στη μάχη αναδείχθηκε η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Επαμεινώνδα, με την τακτική της «λοξής φάλαγγας» που εφάρμοσε
Την άνοιξη του 371 π.Χ. συνεκλήθη στη Σπάρτη το συνέδριο των ελληνικών πόλεων, με στόχο την επίτευξη γενικής ειρήνης στον ελλαδικό χώρο. Ο εκπρόσωπος των Θηβαίων, Επαμεινώνδας, ζήτησε να υπογράψει τη συνθήκη εξ ονόματος όλων των Βοιωτών. Η αξίωση αυτή του Επαμεινώνδα προσέκρουσε στην αντίδραση μεγάλου αριθμού συνέδρων, οι οποίοι κήρυξαν τη Θήβα «έκσπονδη», δηλαδή δεν τη συμπεριέλαβαν στη συνθήκη ειρήνης.

Οι έφοροι της Σπάρτης, φοβούμενοι την αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της Θήβας, διέταξαν τον βασιλιά Κλεόμβροτο, που βρισκόταν στη Φωκίδα, να εισβάλλει στη Βοιωτία και να επιτεθεί κατά της Θήβας. Με 10.000 πεζούς και 1.000 ιππείς, ο Κλεόμβροτος κατευθύνθηκε προς τη Βοιωτία και αφού πρώτα κατέλαβε την παραλιακή πόλη Κρεύση και κυρίευσε 12 θηβαϊκές τριήρεις, συνέχισε την πορεία του και στρατοπέδευσε σ' ένα λόφο κοντά στην κοιλάδα των Λεύκτρων, που βρίσκεται μεταξύ των βουνών Κιθαιρώνα και Ελικώνα.
Η θέα της σπαρτιατικής στρατιάς προκάλεσε ταραχή στους Θηβαίους, που διέθεταν μόνο 6.000 άνδρες. Η πρόταση να σταλούν τα γυναικόπαιδα στην Αθήνα και να αντιταχθεί άμυνα στα τείχη της πόλης εγκαταλείφθηκε μπρος στην επιμονή του Επαμεινώνδα να επιχειρηθεί επιθετική ενέργεια κατά του στρατού του Κλεόμβροτου, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των Θηβαίων.


Ο Επαμεινώνδας, καταστρώνοντας τα σχέδια του, επινόησε την τακτική της λοξής φάλαγγας για να εξισορροπήσει στο πεδίο της μάχης το σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα των Σπαρτιατών. Παρέταξε τους άνδρες της αριστερής πτέρυγας σε βάθος 50 ανδρών, ώστε να σχηματίσει φάλαγγα με μεγάλη δύναμη κρούσης. Με την πυκνή αυτή φάλαγγα σχεδίαζε να προσβάλλει τη δεξιά πτέρυγα των Σπαρτιατών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ίδιος ο Σπαρτιάτης βασιλιάς. Το κέντρο και το δεξιό του στρατεύματός του το παρέταξε σε έξι μόνο ζυγούς, με την εντολή να αμύνεται και να επιτίθεται, όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Ο όλος σχηματισμός είχε λοξή κατεύθυνση σε σχέση με την αντίπαλη διάταξη.

Μπροστά από τους πεζούς, ο Επαμεινώνδας παρέταξε το άριστα εκπαιδευμένο ιππικό και ως εφεδρεία στην αριστερή του πτέρυγα τον Ιερό Λόχο υπό τον Πελοπίδα. Ο Κλεόμβροτος παρέταξε το στρατό του με τη συνηθισμένη τακτική της ευθείας γραμμής, με βάθος 12 ανδρών και ισομερή κατανομή δυνάμεων. Μπροστά από το πεζικό τοποθέτησε το ιππικό του, που υπολειπόταν της ποιότητας του θηβαϊκού.

Ο Κλεόμβροτος δίσταζε στην αρχή να επιτεθεί, αναμένοντας ενισχύσεις. Τελικά, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να μπει στη μάχη. Πρώτα αναμετρήθηκε το ιππικό των δύο εμπολέμων, με τους Θηβαίους να αναγκάζουν τους Σπαρτιάτες ιππείς σε υποχώρηση και να προκαλούν σύγχυση στο πεζικό τους. Τότε, ο Επαμεινώνδας έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του και προσέβαλε το δεξιό κέρας των Σπαρτιατών.

Ο Κλεόμβροτος από την πλευρά του επιχείρησε να περικυκλώσει τους Θηβαίους, αλλά ο Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα ματαίωσε την κυκλωτική κίνηση.

Η μάχη συνεχιζόταν με σφοδρότητα μέχρι τη στιγμή που ο Κλεόμβροτος τραυματίστηκε και υπέκυψε στα τραύματά του. Τότε, η τάξη του σπαρτιατικού στρατεύματος διαταράχθηκε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και οι Σπαρτιάτες να υποχωρήσουν άτακτα. Οι απώλειές τους ήταν σημαντικές. Εκτός του βασιλιά Κλεόμβροτου, 400 γνήσιοι Σπαρτιάτες και 1.000 Λακεδαιμόνιοι, έπεσαν νεκροί στο πεδίο της μάχης.

Το άμεσο αποτέλεσμα της Μάχης των Λεύκτρων ήταν η κατάλυση της Σπαρτιατικής ηγεμονίας στην Ελλάδα και η βαθμιαία αντικατάστασή της από την ηγεμονία της Θήβας. Στο πεδίο της μάχης έλαμψε η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Επαμεινώνδα, που μνημονεύεται έκτοτε ως ένας από τους μεγαλοφυέστερους στρατηλάτες όλων των εποχών. Η λοξή φάλαγγα, που εφάρμοσε για πρώτη φορά, αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της στρατιωτικής τέχνης και χρησιμοποιήθηκε από πολλούς κατοπινούς μεγάλους στρατηλάτες.

Δείτε τα  βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για το Πολιτιστικό Τριήμερο στις Θεσπιές!!!

Όλα έτοιμα,έγιναν οι τελευταίες πρόβες για τις εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών "Καλοκαίρι 2017"
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις   εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ"  που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 7 το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, στην νέα πλατεία των Θεσπιών.
Ελάτε στην σημερινή μας εκδήλωση να περάσουμε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε με ζωντανή μουσική!


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ"ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών





Διαβάστε Περισσότερα »

Απατεώνας "έγδυσε" ηλικιωμένη στις Θεσπιές- Έκανε τον ασφαλιστή του γαμπρού της και της πήρε 2.500 ευρώ!


Νέο περιστατικό απάτης εις βάρος ηλικιωμένης συνέβη πριν απο λίγη ώρα στις Θεσπιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,σήμερα το πρωί ένας άνδρας 45 περίπου ετών,επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο CITROEN C3 χρώματος θαλασσί, εμφανίστηκε  έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Αφού αποβιβάστηκε πλησίασε  την ηλικιωμένη γυναίκα, κάνοντας δήθεν τον ασφαλιστή του γαμπρού της, τονίζοντάς της, ότι ο γαμπρός της χρωστούσε 1500 ευρώ στην ασφάλειά του. Αφού την έπεισε, κατάφερε και πήρε το ποσό και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.

Προφασιζόμενος μία δικαιολογία και καταλαβαίνοντας προφανώς ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο πορτοφόλι μπήκε  μέσα και της άρπαξε  άλλα 1.000 ευρώ. Όταν η άτυχη γυναίκα κατάλαβε τι είχε γίνει, ο απατεώνας είχε ήδη  εξαφανιστεί.

Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία που έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαπάτηση ηλικιωμένων από απατεώνες – Συμβουλές της Αστυνομίας
Συμβουλές προς ηλικιωμένους δίνει η Ελληνική Αστυνομία, ενημερώνοντας σχετικά με τις μεθόδους εξαπάτησης που χρησιμοποιούν οι δράστες:

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

    Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

    Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

    Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.

    Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.

    Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τη δωρεά μυελού των οστών στον Ορχομενό

Ο Δήμος Ορχομενού με τη συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού (Πέτρινα)

ημερίδα  με θέμα:
Η Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς
Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών!
με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμπολιτών μας για να προσφέρουν ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
Ομιλητής:
κος Στέλιος Γραφάκος

Επιστημονικός Διευθυντής  της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου
 «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»
Τ. Αν.  Καθηγητής  Παιδιατρικής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Ιδρυτής και τ. Διευθυντής της  Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Νοσοκομείου Παίδων
 «Η ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ»

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση και εθελοντική συλλογή δειγμάτων για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

          Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων (ή μυελού των οστών) είναι κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθενείς  που πάσχουν από απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα, όπως είναι η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, το λέμφωμα, κ.α. και δεν μπορούν να θεραπευτούν  με άλλο τρόπο.
Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι να υπάρχει κατάλληλος δότης.
Μόνο το 30% των ασθενών θα βρουν συμβατό δότη μέσα στην οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής εθελοντής δότης. Πρέπει να σημειωθεί ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές.
          Στη χώρα μας ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι μικρός με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μοσχευμάτων να προέρχεται από το εξωτερικό, γι αυτό είναι αναγκαίο  να γίνουν συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες από όλους τους φορείς ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια τράπεζα με τουλάχιστον 150.000 εθελοντές δότες, καθώς η κοινή καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη για έναν έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.

Δίνοντας λίγο αίμα, με διαδικασίες ακίνδυνες για τον δότη,
γίνεται η αρχή για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου μας.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις των αγροτών για τον κοινωνικό τουρισμό

 Από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου και μέχρι τις 25 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν οι αγρότες και οι αγρότισσες τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ για να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας, ενώ μετά τις 20 Ιουλίου θα πληρωθεί η β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε 570.000 δικαιούχους, από τους 682.700 που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2017 και το έντυπο Α21 για τη λήψη του επιδόματος τέκνων.

Ο ΟΓΑ έχει επεξεργαστεί και άλλες 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή της β’ δόσης.

Στην αξιολόγηση του φθινοπώρου με την τρόικα αναμένεται να εξεταστούν οι προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για σαρωτικές αλλαγές σε δικαιούχους και ποσά επιδομάτων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Ωστόσο, χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ισχυρίστηκε κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας πως δεν θα γίνουν μειώσεις ενώ προανήγγειλε ότι από το 2018 θα πληρώνονται κάθε μήνα αντί κάθε τρίμηνο.

Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απευθύνονται σε περίπου 330.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους ΟΓΑ. Οι 55.000 θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος, οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν σε εκδρομές, ενώ θα διανεμηθούν δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν περίπου 1,2 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα:

Οι 637.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι 28.000 συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Οι 440.000 ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.
Τα 130.000 προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).
Διευκρινίζεται ότι όλοι πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα μας... ψήσει το φετινό καλοκαίρι: Έρχονται πάλι 40άρια από Δευτέρα-ΒΙΝΤΕΟ

Καλαμάκι Καπαρελλίου
Η θερμοκρασία ανεβαίνει κοντά στους 40 βαθμούς από την Κυριακή - Πολύ ζεστή όλη η ερχόμενη εβδομάδα
Με... «σκωτσέζικα ντους» φαίνεται ότι θα συνεχίσει το φετινό καλοκαίρι, καθώς μετά τον τετραήμερο καύσωνα που ψηθήκαμε με θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές «χτύπησαν κόκκινο», ακόμα και πάνω από 45 βαθμούς Κελσίου, ήρθε η δροσιά και ακολουθεί πάλι ζέστη!

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, από την Κυριακή ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι και μάλιστα από Δευτέρα κυρίως αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει και πάλι τους 40 βαθμούς. Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι το όριο αυτή τη φορά θα είναι οι 41 βαθμοί Κελσίου, όμως ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να εκτιμηθεί η διάρκεια του νέου -πιο... «light», σαφώς- καύσωνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τα 45άρια του περασμένου Σαββατοκύριακου, αύριο και μεθαύριο η θερμοκρασία θα κινηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε μερικές περιοχές ελαφρά υψηλότερα και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς. Ήδη από την Κυριακή όμως, η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή από τα δυτικά και την Δευτέρα θα ανέβει πάνω από τους 38, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τους 40.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ