Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017









Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2017 – Όλο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Θήβας


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά (9) μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και το 36χρονο «αρχηγικό» μέλος
Επιπλέον, συνελήφθησαν (4) ακόμα άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και (2) αλλοδαποί, οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες το ηγετικό μέλος του κυκλώματος, τις οποίες αυτός ακολούθως απέκρυπτε σε χώρους «καβάτζες»
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, ενεργούσαν πάντα κατ’ εντολή του 36χρονου, ενώ μόνο δύο εκ των μελών, οι οποίοι ήταν οι «έμπιστοί» του, γνώριζαν τις «καβάτζες» του
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, τρίφτες κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, μαχαίρια, ξίφη, κυνηγετικά όπλα, αντικείμενα που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων κ.α.
Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (6.682) ευρώ, προερχόμενο από συναλλαγές ναρκωτικών, πληθώρα κινητών τηλεφώνων, καθώς και οχήματα που χρησίμευαν στη μετακίνηση των μελών, προκειμένου να επιτευχθεί η παράνομη δράση τους

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13-07-2017) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα το «αρχηγικό» μέλος (36χρονος ημεδαπός), τα δύο έμπιστα μέλη του (23χρονος ημεδαπός & 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας) και έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως και 43 ετών.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ακόμα ημεδαποί, ένας 34χρονος & μία 43χρονη, οι οποίοι προμηθευόντουσαν ναρκωτικές ουσίες από τον 36χρονο και τις διακινούσαν μεμονωμένα, καθώς και δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 37 & 38 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης και Στυλίδας Φθιώτιδας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκε και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι όπως προέκυψε προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τον 36χρονο, τον οποίο και θεωρούσαν άξιο εμπιστοσύνης.
Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017 από τον 36χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παραβάσεις νομοθεσίας ναρκωτικών.
Διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του κυκλώματος να έχουν διακριτούς ρόλους (φύλακες κάνναβης, μεταφορείς, διακινητές κ.α.), ενώ δρούσαν πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 36χρονου, ο οποίος είχε και τον ηγετικό ρόλο.
Ο 36χρονος προμηθευόταν αρχικά τις ποσότητες κάνναβης από τους αλλοδαπούς σε περιοχή των Αθηνών και ακολούθως τις απέκρυπτε σε χώρους «καβάτζες», στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, χώρους του οποίους γνώριζαν μόνο οι «έμπιστοί» του.
Στη συνέχεια, αφού προμηθευόταν από τους χώρους αυτούς ποσότητες ικανές να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ομάδας για 2 με 3 ημέρες, τις μετέφερε στην οικία του, προκειμένου να προβεί στην περεταίρω εμπορία τους σε δεκάδες χρήστες (μεταξύ των οποίων και ανήλικος) της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Επιπλέον σημειώνεται ότι, στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι «καβάτζες», ο 36χρονος μαζί με τον 23χρονο, προέβαιναν και στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα εκτιμάται ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, συνολικά (6) κιλά & (548) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος το χρηματικό ποσό των (24.250) ευρώ.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν διάφορα οχήματα (αυτοκίνητα – μοτοσικλέτες) ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, ενώ αρκετές φορές λάμβαναν ως αντίτιμο και διάφορα προϊόντα που παρήγαγε – κατείχε ο κάθε «πελάτης» τους.
Σε παράλληλες αστυνομικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(5) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρη ανάπτυξης μετά ριζικού συστήματος,
(396,05) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης & σπόρους κάνναβης,
(4) ζυγαριές ακριβείας & (6) τρίφτες κάνναβης,
(3) κυνηγετικά όπλα,
(1) γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
(4) μαχαίρια – στιλέτα,
(2) ξίφη & (1) σιδερογροθιά,
(1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης,
(6) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
(1) νόμισμα, (1) μπρούτζινο αγαλματίδιο, ύψους (10) εκατοστών & (9) κτερίσματα,
το χρηματικό ποσό των (6.682) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δράση τους,
πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα & (2) Ι.Χ. δίκυκλες μοτοσικλέτες, ιδιοκτησία των μελών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και
(1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως προϊόν αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε εξαρθρωθεί πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Φθιώτιδας, ομοίως από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας (σχετικά τα από           15-02-2017 & 18-02-2017 Δελτία Τύπου – παρουσίαση της υπόθεσης).
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέροχο θέαμα απο τα χορευτικά συγκροτήματα στο Μαυρομμάτι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου,στην πλατεία Μαυρομματίου,η ετήσια εκδήλωση του χορευτικού Μαυρομματίου,που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Χορευτικός  Σύλλογος  Μαυρομματίου με τη στήριξη του Δήμου  Αλιάρτου Θεσπιέων.
 Η κατάμεστη πλατεία πλημμύρισε από όμορφες παραδοσιακές στολές το βράδυ του Σαββάτου και οι θεατές  είχαν την ευκαιρία να να δουν και να χειροκροτήσουν χορευτικά συγκροτήματα,  με χορούς της πατρίδας μας.
Ευχαριστήρια Επιστολή του Συλλόγου
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
Ευχαριστήρια Επιστολή
Το Δ.Σ. του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλες & όλους για την παρουσία τους στην Ετήσια Εκδήλωση του Χορευτικού μας  που πραγματοποιήθηκε την 01/07/2017  με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς και όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εκπροσώπους συλλόγων & φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγαλύτερο μπράβο στα χορευτικά τμήματα και τον Χοροδιδάσκαλό μας  Κο Καλαντζή Αθανάσιο όπως επίσης και στα χορευτικά τμήματα Θεσπιών , Λεονταρίου , Άσκρης που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους Τα παιδιά που συμμετείχαν στα τμήματα του συλλόγου μας αλλά και τις οικογένειές τους για την συμπαράστασή τους
Θα ήταν παράβλεψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την ευγενική χορηγία τους, και όλους όσους εργάστηκαν για την υπέροχη αυτή βραδιά.
 ΄΄ ενωμένοι για την διατήρηση των τοπικών μας παραδόσεων ΄΄

Ευχόμαστε σε όλους σας καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι, να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε του χρόνου.
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Μαυρομματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κυριακή

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και
    Οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

    Την Κυριακή (16/07/2017) η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.
    Τη Δευτέρα (17/07/2017) τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
    Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.










Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις   19  ΙΟΥΛΙΟΥ 2017  ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  19-07-2017

1ο. Έγκριση για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. με  προσθήκη κενών οργανικών θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας σύμφωνα με την εγκ. 19 αρ. Πρωτ. 22159/30-6-2017 του Υπ. Εσωτερικών (σχετ. η υπ’ αριθ. 5/2017 απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής).

2ο. Λήψη απόφασης για την χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης στη Δημοτ. Κοιν. Θήβας, έτους 2017 (θέμα από αναβολή)  (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο. Έγκριση για τη μεταφορά και εγκατάσταση του Λιμεναρχείου Δομβραίνας σε χώρο εντός του Δημοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Δομβραίνας.

4ο. Έγκριση για τη συνέχιση του προγράμματος ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης Μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων με την εταιρεία RECYCOM (Σχετ. η υπ’ αριθ. 39/2017 απόφαση Επ.Π.Ζ).

5ο. Έγκριση  για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1161/29-6-2017 πρόσκληση του Υπ.Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6ο. Έγκριση της υπ’ αριθ. 127/2017 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ), για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτηρίου πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θήβας για τη στέγαση του αρχείου της Βιβλιοθήκης.

7ο. Λήψη απόφασης για τη διαμόρφωση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων  deck επί των οδών Επαμεινώνδα και Πλουτάρχου γωνία έμπροσθεν καταστήματος πρώην «Μελωδείο».

8ο. Λήψη απόφασης για την παράταση περάτωσης των εργασιών για το έργο με τίτλο : «Βελτίωση κτηρίου για δημιουργία χώρου άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Ελλοπίας του Δ.Θηβαίων».

9ο. Λήψη απόφασης για την τακτοποίηση  κατανομής ποσού από το Πράσινο Ταμείο.

10ο. Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον  τρόπο εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση  επισκευή κλειστού Γυμναστηρίου «Χρήστος Βουδούρης».

11ο. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Πλαταιών.

12ο. Έγκριση τεχνοοικονομικής μελέτης της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, για την τοποθέτηση νέας παροχής Πίλαρ Δημοτικού φωτισμού στην οδό Νικολιδάκη στη Θήβα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Η καρδιά του μπάσκετ χτυπά στο Καρπενήσι

Στον τόπο όπου κάνουν την προετοιμασία τους κατά του καλοκαιρινούς μήνες οι μεγαλύτερες ομάδες του μπάσκετ από την Ελλάδα και την Ευρώπη διεξάγεται το Mountainball 3on3 FIBA endorsed. Στις 21 και 22 Ιουλίου, το Καρπενήσι υποδέχεται μία από τις πιο θεαματικές διοργανώσεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή εκείνων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Final Four-Main event με επαγγελματίες παίκτες τηςstoiximan.gr Basket League.
Το Mountainball θα γίνει στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του σωματείου μπάσκετ Άτλαντας Καρπενησίου.
Το τουρνουά θα πλαισιώσει ένας μοναδικός διαγωνισμός τριπόντων.
Οι συμμετοχές άνοιξαν:
- στο επίσημο site του τουρνουά (κλικ ΕΔΩ)
- μέσω facebook (κλικ ΕΔΩ)
- μέσω Μηνύματος στο 6936626953 και 6947720550
στέλνοντας όνομα, τηλέφωνο, αριθμό παιχτών, διεύθυνση email και όνομα ομάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου

Από την Παρασκευή 28 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Αυγούστου του 2017.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανέωσε την συνεργασία του με τον Α.Ο. ΘΗΒΑ ο Γιώργος Φαλαγγίτης

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον 21χρονο τερματοφύλακα Γιώργο Φαλαγγίτη. Ο Γιώργος θα φορέσει την φανέλα του ΑΟ ΘΗΒΑ για 4η συνεχόμενη χρονιά και πέρσυ δίπλα στον έμπειρο Γιώργο Μόνο έμαθε αρκετά πράγματα και φέτος σίγουρα θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Πάντως σημαντικό για τον ΑΟ ΘΗΒΑ είναι ότι έχει έναν αξιόλογο τερματοφύλακα που θα βοηθήσει οποιαδήποτε αγωνιστική στιγμή.
Ο αγωνιστικός σχεδιασμός προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η ομάδα παρόλο την καθυστέρηση θα στηθεί με αξιόλογους ποδοσφαιριστές για να είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Αλιάρτου, και θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, στις 26 & 27 Ιουλίου 2017.

Τηλέφωνα για ραντεβού:  22683-50.216  (09.00-13.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 17 Ιουλίου με σειρά προτεραιότητας.


Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

    Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
    Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
    Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
    Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Aνάσα» μετά τον καύσωνα, πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Παρασκευή στα βορειανατολικά από τις μεσημβρινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

Ειδικότερα η πρόβλεψη της ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειανατολικοί με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ:  Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στην Πελοπόννησο έως 38.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 έως 33 με 34 βαθμούς και έως 38 βαθμούς Κελσίου στη Νότια Κρήτη

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 35 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα Ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σ.Σ.Θήβας

Φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών στις 21 Απρίλη 1967.
Πενήντα χρόνια μετά, ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου καθεστώτος, ο ιδιαίτερος ρόλος του στην υποστήριξη των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, τα αίτια που οδήγησαν στην επιβολή του, οι διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, η πάλη ενάντια στο καθεστώς και το σύστημα που υπηρετούσε, όπως και η κατάσταση στο κομμουνιστικό κίνημα δίνουν επίκαιρα συμπεράσματα στις σημερινές συνθήκες.

Στα πλαίσια αυτά, οι Οργανώσεις Θήβας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 19:00 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας με θέμα «50 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας».
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Δικτατορία 1967 – 1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα».

Επιλέγουμε το συγκεκριμένο χώρο, αφού στις διπλανές αποθήκες στοιβάχτηκαν τις πρώτες μέρες όσοι κομμουνιστές και άλλοι συνελλήφθησαν το πρωί της 21ης Απρίλη πριν πάρουν το δρόμο για την εξορία στη Γυάρο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στο συγκεκριμένο χώρο.  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ