Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται καινούργια Μονοκατοικία στην Πέτρα Αλιάρτου


Πωλείται οικία καινούργια,στην Πέτρα Αλιάρτου, 75 τ.μ., σε οικόπεδο 310 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης της υπάρχουσας οικοδομής και οικοδόμησης ενός ορόφου ακόμα λόγω μεγάλου συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου. Έχει καλοριφέρ, τζάκι, κλειστή στεγασμένη ψησταριά, ηλιακό θερμοσίφωνα 3πλής ενέργειας και αμφιθεατρική απεριόριστη θέα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Επίσης, διαθέτει parking, υπόγεια αποθήκη και μεγάλο κήπο. Απέχει 95 χλμ. από Αθήνα και 50 χλμ. από Αράχοβα και Παρνασσό.

Τηλ. Επικ. 697 3171869 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε σαν ήρωας» - Θρήνος για τον 33χρονο πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη



Ο Αριστείδης αγαπούσε τη δουλειά του πάρα πολύ. Ήξερε πολύ καλά τους κινδύνους και πολλές φορές τον ακούγαμε που έλεγε: "Δεν φοβάμαι να ρισκάρω ακόμα και τη ζωή μου για να σώσω κόσμο". Δυστυχώς, ήταν ένα νέο άτομο που έφυγε νωρίς από τη ζωή και είχε όρεξη για δουλειά και ήθελε να προσφέρει πολλά. Έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όλες αυτές τις μέρες, αλλά κι εμείς ξαφνιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι πέθανε. Ελπίζαμε ότι θα ζήσει».
Είχε τραυματιστεί στη φωτιά στο Ζευγολατιό και χαροπάλευε επί 4 ημέρες – Σπαρακτικές στιγμές στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας – Βαρύ πένθος στην Πυροσβεστική - Συλλυπητήρια από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος από την είδηση του θανάτου του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη.

Ο 33χρονος δόκιμος υπαξιωματικός άφησε την τελευταία του πνοή στις 07:40 το πρωί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με τρεις συνάδελφους του ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα το οποίο έφερε ρυμούλκα. Στο δρόμο ωστόσο το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Αριστείδης Μουζακίτης και ελαφρύτερα οι άλλοι 4 επιβαίνοντες.

Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του είχε διακομισθεί στο 251 ΓΝΑ.

Επί 4 ημέρες έδωσε άνιση μάχη με το θάνατο. Το πρωί της Δευτέρας η είδηση έσκασε σαν κεραυνός στο 251 ΓΝΑ, με τους συγγενείς του να ξεσπούν σε κλάματα και το Πυροσβεστικό Σώμα να πενθεί για το 33χρονο παλικάρι.

Με ένα σύντομο, αλλά συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, αποχαιρέτισε τον άξιο πυροσβέστη. «Έφυγε σαν ήρωας» επισημαίνει ο κ. Καπέλιος, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει: «Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται λόγω καιρού η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. στη Θήβα

Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η προγραμματισμένη εκδήλωση των Οργανώσεων Θήβας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  με θέμα «50 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας» λόγω καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο σιδηροδρομικό σταθμό Θήβας.
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Δικτατορία 1967 – 1974, Κείμενα και Ντοκουμέντα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δημαρχείο Λιβαδειάς ο Σωκράτης Φάμελλος

Επίσκεψη αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου στη Λιβαδειά
Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα για την επίσπευση και τον έλεγχο υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Ο κ. Φάμελλος συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ενώ στην συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λεβαδέων.
Στη συνέχεια ο Υπουργός και η Δήμαρχος Λεβαδέων μετέβησαν στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου όπου η Δήμαρχος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την επίσκεψή του.
Ο Υπουργός ενημέρωσε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, υπογραμμίζοντας ότι η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων αποτελεί υποχρέωση για την ικανοποίηση παλαιότερων δεσμεύσεων της χώρας, καθώς ο πρωταρχικός στόχος, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό είναι η ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή. Ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα επικαιροποίησης των τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων από τους Δήμους, σχετικά με τα οργανικά απόβλητα και τη δημιουργία των πράσινων σημείων.
Σημείωσε ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους για την άμεση υλοποίηση έργων αλλά και μελετών. 
Ανέφερε επίσης, ότι η επιτυχία του εγχειρήματος απαιτεί τη στενή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καταστεί εφικτή η μετάβαση από μια περίοδο καταβολής προστίμων για την κακή διαχείριση των αποβλήτων, σε μια περίοδο που η ανακύκλωση θα αποτελεί καθημερινή πρακτική με οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.
Τέλος, η Δήμαρχος Λεβαδέων παρέδωσε στον κ. Φάμελλο το κοστολογημένο Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί ξανά την πόλη μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών μετά από καταδίωξη στη Θήβα

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Θήβα

Κατασχέθηκαν (46) ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (162,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, συνελήφθη χθες         (16-07-2017) το μεσημέρι στη Θήβα, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από πεζή καταδίωξη, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (46) ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (162,7) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 45χρονος από κεραυνό στην Αμφιλοχία

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας ένας 45χρονος, ο οποίος αγνοούνταν και αναζητούνταν από χθες το βράδυ στην Τ.Κ. Μέγα Κάμπου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ο άτυχος 45χρονος, όπως όλα δείχνουν, χτυπήθηκε από κεραυνό αργά το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση στην Αλίαρτο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και αστραπές στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο(live)

Δίκτυο για αστραπές και καταιγίδες σε πραγματικό χρόνο
Βλέπετε σε στατική εικόνα (που συνεχώς ανανεώνεται με τα πρόσφορα δεδομένα) τον χάρτη με τις αστραπές στον Βαλκανικό χώρο – Ελλάδα. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τον χάρτη-εικόνα με κανονική μορφή χάρτη (για να εστιάσετε σε διάφορες περιοχές) κάνοντας
 κλικ εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος 26-27 Ιουλίου στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

            Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.                  
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων, και θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, στις 26 & 27 Ιουλίου 2017.
Τηλέφωνα για ραντεβού:  2268350216  (09.00-13.00)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 17 Ιουλίου με σειρά προτεραιότητας.
                               
                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και πότε καταβάλλεται

Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ), έχει καταρτίσει έναν οδηγό που παρέχει πληροφορίες για τη θερινή άδεια αλλά και για το τι ισχύει για το επίδομα αδείας.

Μάλιστα, στο ΚΕΠΕΑ υπάρχει και on-line εφαρμογή

Μάλιστα, στο ΚΕΠΕΑ υπάρχει και on-line εφαρμογή (http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php)
 μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται.

Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση. Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα (σε χρήμα ή σε είδος) και οι προσαυξήσεις.

Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το ½ του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας. Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που ζήτησε ο εργαζόμενος, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%.

Χρόνος χορήγησης της άδειας

    Ο χρόνος χορήγησης της ετήσιας άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.
    Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
    Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από την ημέρα που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα.
    Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους.

Ετήσια άδεια

Βάση χορήγησης της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων, ορίζεται το ημερολογιακό έτος. Μάλιστα, έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα λήψης αναλογικής άδειας από τον πρώτο μήνα εργασίας.

Κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τον χρόνο απασχόλησης. Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί πέντε μέρες την εβδομάδα και 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα.

Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών επί πενθήμερης απασχόλησης και 25 ημερών επί εξαήμερης απασχόλησης.

Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 26 ημέρες για εξαήμερη.

Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Μετά την συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 31 μέρες για εξαήμερη εργασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ