Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ένα Ξεχωριστό Διήμερο στη Ξηρονομή-ΦΩΤΟ

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΞΗΡΟΝΟΜΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 και ΚΥΡΙΑΚΗ  9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017


Σε ένα γνώριμο αλλά συνάμα ξεχωριστό διήμερο, στις 8 και 9 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στη Ξηρονομή, οι πρώτες καλοκαιρινές δράσεις του Συλλόγου των Ξηρονομαίων,πουαγκαλιάστηκανμε θέρμη από συγχωριανούς, συνδημότες και φίλους.

Το βράδυ του Σαββάτου της 8ης Ιουλίου 2017, με την παρουσίαση του Γ΄τόμου της εφημερίδας του Συλλόγου μας « Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ », της πενταετίας από τον Οκτώβριο του 2011έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, η συγκίνηση περίσσεψε, το συναίσθημα εκφράσθηκε αληθινό και βιώθηκε για άλλη μια φορά,σ΄αυτό το αντάμωμα έκφρασης και μοιράσματος.
Η Γ΄ αυτή επανέκδοση των φύλλων της εφημερίδας μας , που είναι και η 5η εκδοτική παρουσία του Συλλόγου των Ξηρονομαίων σε βιβλίο, έγινε με επιμέλεια -  παρουσίαση κειμένων και ευρετήριο κατά συγγραφέα από τις κ.κ. Σταυρούλα Αθ.Καλοζούμη και Νίκη ΓαβρίληΚαλοζούμη, σε 100 καλαίσθητα αντίτυπα.
Μετά την εισαγωγική αναφορά για τον Γ΄τόμο και την εφημερίδα « Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ », από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Β. Φίλη,Αναπλ.Γεν.Γραμματέα του Συλλόγου των Ξηρονομαίων και μέλος της Συντακτικής του Επιτροπής, ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ.Νίκας μοιράστηκε μαζί μας τις φιλοδοξίες του, για την υπηρέτηση του Οράματος του Συλλόγου μας.
Στις πρώτες σελίδες του νέου τόμου, μετά το εισαγωγικό σημείωμα του κ.Καλοζούμη, τέως Προέδρου του Συλλόγου, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και σημερινού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συντακτικής Επιτροπής, ακολουθεί  ευχετήριος χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, πρόλογος του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σ. Νικολάου, καταγραφή συναισθήματος και σκέψης της Προέδρου Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κ. Α.Βασιληά – Πανταζή, συγχαρητήριες ευχές των κ.κ. Ν.Νόκα, Χ.Σύρκου, Γ.Τσουμάνη, Δ.Σταμάτη, Κ.Βαρδάκα, Σ.Γκίνη, Γ.Τσιώρα, Γ.Λέκκα, εξαίρετων επιστημόνων και κατά καιρούς αρθρογράφων της « ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ ».Περιλαμβάνεται επίσης  και επιστολή των απόδημων  του Νομού Βοιωτίας και μελών του Συλλόγου των Θηβαίων « Επαμεινώνδας », από NewJersey, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τα προλογικά κείμενα διάβασαν αισθαντικά,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου των Ξηρονομαίων καθώς και με την ιδιαίτερη συναισθηματική τους φόρτιση, οι  εξαιρετικά συγκινητικές: η ομογενής,Ξηρονομαία, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Θηβαίων « Επαμεινώνδας » κ. Νόκα -Γολεμάτη και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν.Βοιωτίας κ.Α.Βασιληά, σύζυγος του αείμνηστου Ξηρονομαίου  Χ. Πανταζή.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο των Ξηρονομαίων και συνακόλουθα για το χωριό μας,
ήταν οι παρουσίες :
- του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, ο οποίος μας έδωσε την πολύτιμη ευλογία του και τις ευχές του,
- του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σ. Νικολάου και
- του Αντιδημάρχου Δ.Ε.Θίσβης, Ιατρού, κ. Α. Καμούτση, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και απένειμαν στο Σύλλογό μας τιμητικό έπαινο, τον οποίο παρέδωσαν στον Πρόεδρό μας κ. Κ.Νίκα,
- των Δημοτικών Συμβούλων του Δ.Θηβαίων κ.κ.Θ.Κιούση, Στ.Χαλβατζή, Γρ.Παπαβασιλείου.
-του Προέδρου της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Ε. Κεφαλά, ο οποίος χαιρέτισε, εν τάχει, το πολιτιστικό μας συναπάντημα,
-  των μελών του τοπικού συμβουλίου

Το Β΄μέρος της εκδήλωσής μας άνοιξε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, η οποία με 820 σήμερα μέλη, δραστηριοποιείται από το 2004 στη κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης της Θήβας, στην προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της Μ. Ασίας, την διατήρηση και αναβίωση ηθών και εθίμων της.
Ανταποκρινόμενη στη πρόσκλησή μας  ,  στη γιορτινή βραδιά της Ξηρονομής , με 14 μέλη της-χορευτές του Χορευτικού Τμήματος Ενηλίκων και Μαθητών παρουσίασε με εξαιρετική χάρη και ενδυματολογική αναφορά 8 αντιπροσωπευτικά δείγματα χορών, μεταξύ των οποίων συρτό, μπάλο, καρσιλαμά και χασαποσέρβικο. Με τα τραγούδια και τον χορό τους, οι ωραίοι χορευτές της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας μας ταξίδεψαν στο πλησίασμα του παρελθόντος μέσα από το παρόν, στη νοσταλγική παραδοσιακή έκφρασηπου διασταυρώνεται, μέσω της αναβίωσης, με στο σήμερα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος των Μικρασιατών Θήβας,   όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Ξηρονομαίων, όπως γίνεται κατά παράδοση, τιμής ένεκεν, χόρεψαν το παραδοσιακόκαγκέλι και παρέδωσαν την σκυτάλη του κεφιού στους συγχωριανούς και τους φίλους, που απόλαυσαν το κλαρίνο του κ. Ράπτη από Ελλοπία, τα τύμπανα από τοΞηρονομαίο Ν. Αδάμ, το αρμόνιο από το Χρ. Καλύβα και τη κιθάρα από τον Αλ. Ράπτη. Με τους   τραγουδιστές Μ. Λειβαδίτη και Α. Λαζάρου να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους,  το γλέντι και το ξεφάντωμα κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το αξιόλογο,  επιμορφωτικό πρωινό της Κυριακής 9 Ιουλίου 2017 ήταν άλλη μια ευχάριστη εμπειρία, σε συνέχεια της προηγούμενης πολιτιστικής και ψυχαγωγικής βραδιάς.
Ο Σύλλογος των Ξηρονομαίων, προσκαλώντας την Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, στο κατάμεστο Κοινοτικό Κατάστημα της Ξηρονομής, μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία της, με θέμα :  « Οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Βοιωτίας στον Κορινθιακό Κόλπο ».
Η κ. Α. Χαραμή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας,είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχοντας και μεταπτυχιακό δίπλωμα Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου PARIS Ι – PantheonSorbone.
Από το 2012 έχει υπό την προστασία και διαχείρισή της όλα τα Βυζαντινά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βυζαντινής περιόδου της Βοιωτίας, αλλά και τους Προϊστορικούς και Κλασσικούς αρχαιολογικούς χώρους και αρχαιολογικά Μουσεία της Βοιωτίας ( Μουσεία Χαιρώνειας, Σχηματαρίου, Διστόμου, Θηβών ).

Συγχωριανοί, συνδημότες και φίλοι κάνοντας ένα διανοητικό ταξίδι συναρπαστικής διαδρομής στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Κορινθιακού Κόλπου, είδαν μέσα από  slides και γνώρισαν
μέσα απ΄ τον αιώνιο χρόνο του Ελληνικού Πνεύματος στη Βοιωτία, χώρους και τόπους Αρχαιολογικούς που γεννήθηκαν  στον Κορινθιακό Κόλπο και ψηφίδες τους  απομένουν άλλοτε ηχηρά επιβλητικές κι άλλοτε ανυπέρβλητα σιωπηρές, μέχρι τις μέρες μας, όπως :
-Το οχυρωματικό τείχος της Ακρόπολης των Αρχαίων Σιφών ( της σημερινής Αλυκής ), με τις τρείς πύλες που διατηρούνται μαζί με ικανοποιητικό μέρος του, εντάσσεται στη σειρά ακροπόλεων των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου, όπως αυτή στη Λιβαδόστρα (αρχαία Κρεύσις ), στα Χώστια ( αρχαίαιΚορσιαί ),στη Ζάλτσα (αρχαία Βούλις ).
- Το ασφαλές  λιμάνι της Αρχαίας Αντίκυρας, υπήρξε στη νοτιοδυτική γωνιά του Ν.Βοιωτίας και από το 1970 τα αρχαιολογικά ευρήματα έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα ευρύ και ποικίλο αρχαιολογικά χώρο, όπως επίσηςκαι στα Άσπρα Σπίτια.
- Η Αρχαία Θίσβη, με την οχυρωμένη ακρόπολή της στο Παλαιόκαστρο, τμήμα της οποίας οχύρωσης διατηρείται μέχρι σήμερα, αλλά και με το τείχος της κάτω πόλης, του οποίου  διατηρείται πύλη που προστατεύεται από τετράγωνο πύργο. Νότια της Θίσβης, αριστερά και δεξιά του δρόμου  που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννησώζονται αναληματικοί τοίχοι από αρχαίο ανάχωμα, το οποίο βρίσκεται κάτω από το οδόστρωμα, καθώς και η τοξωτή γέφυρα του 19ου αι. μ.Χ.
- Η Αρχαία Εύτρησις ( Λεύκτρα ), 6 χιλ. βόρεια των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, εκτείνεται στα νοτιοανατολικά του επαρχιακού δρόμου που συνδέει τα Λεύκτρα με το Μελισσοχώρι και σε απόσταση 2 χιλ. βορειοανατολικά των Λεύκτρων.

Μετά το τέλος της ομιλίας της κ. Α. Χαραμή, ο κ. Κ. Νίκας την ευχαρίστησε θερμά και ο κ. Α. Καλοζούμης, τιμής ένεκεν, της επέδωσε τα φύλλα 17ο και 18ο,που περιλαμβάνονται στον Α΄ Τόμοτης εφημερίδας μας « Η ΞΗΡΟΝΟΜΗ » και στα οποία αρθρογραφείται η Ιστορική Αναδρομή της Ξηρονομήςκαι της Τίφας ή Σίφας καθώς και η επιστημονική εξήγηση του διάπλου των Συμπληγάδων από τον Κυβερνήτη της Αργούς, τον Τίφυ του Αγνίου, με την μέθοδο της προσομοίωσης, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Α΄ καλοκαιρινή μας εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συγκίνηση, όταν ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι και  των Νέων Επιστημόνων μας. Των νέων της Ξηρονομής, που μας γεμίζουν ελπίδες, πως τίποτα δεν έχει χαθεί, όσο εκείνοι αγωνίζονται με ήθος και προοδεύουν.

Βάσω Δ. Φίλη












Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλά για τις φωτογραφίες των παιδιών μας στο Facebook

Ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκαλύπτει τους κινδύνους που διατρέχουν οι γονείς με το να δείχνουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους στα socia media.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός, του συχνού φαινομένου οι νέοι γονείς να αναρτούν την φωτογραφία του νεογνού στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης λέγοντας:

“Μια φωτογραφία εκθέτει οπτικά το παιδί μας στις ορέξεις του κάθε παιδόφιλου που μπορεί να την προσθέσει στη συλλογή του και να τη χρησιμοποιήσει με σκοπό τον εντοπισμό του για διάφορους σκοπούς που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε . Η φωτογραφία των παιδιών μας από τα γενέθλια του η τις γυμναστικές επίδειξης η από το σχολείο του , η από διαφορά αλλά μέρη …αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες τους όπου τα εκμεταλλεύονται ανάλογα παιδεραστές αλλά και απαγωγείς εφόσον τα παιδιά είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών .

Η έκθεση των παιδιών στα social media τα κάνει εύκολο στόχο για τους επίδοξους κακοποιούς καθόσον υπάρχουν αυτά ονομαστικοποιημένα στα δίκτυα με αποτέλεσμα να εντοπίζονται πολύ εύκολα Κ άμεσα για οποιαδήποτε χρήση.!! επίσης το παιδί εύκολα μπορεί να γίνει θύμα cyberbullying –Διαδικτυακός Εκφοβισμός., το οποίο αποτελεί ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα του ψηφιακού μας κόσμου .

Με την έκθεση φωτογραφιών των παιδιών μας , μπορεί εύκολα κάποιος να κλέψει αυτήν και να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ, με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες θα μπορούσε να επιφέρει κάτι τέτοιο. Μια οικογενειακή φωτογραφία από μια κοινωνική εκδήλωση, σίγουρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται να προσθέτουμε φωτογραφίες των παιδιών μας όταν είναι ημίγυμνα στη θάλασσα, ή γυμνά στο μπάνιο του σπιτιού μας. Αποφύγετε λοιπόν να ποστάρετε πολλές φωτογραφίες των παιδιών σας, έστω και μη αποκαλυπτικές ., ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με αυτή τη γνώμη, τότε πράξτε το με σύνεση και πολύ προσοχή. Παν μέτρον Άριστον.

Προσέξτε τις πληροφορίες που δίνετε (όνομα παιδιού, όνομα μαιευτηρίου και σχολείων ή των οδών που κατοικείτε, ηλικίες των παιδιών κ.λπ.) Μην κάνετε tag τα παιδιά σας σε φωτογραφίες και video. Στην περίπτωση που το παιδί σας χρησιμοποιεί κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. το Facebook, και έχει φωτογραφίες σε αυτό ενημερωθείτε άμεσα από τους ειδικούς και έπειτα μιλήστε μαζί του και εξηγήστε του, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, όλους τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν το χρησιμοποιεί. Όπως ενημερώστε το παιδί σας ότι σε έρευνα διαδικτυακή στην Αυστραλία απέδειξε ότι οι παιδόφιλοι εντοπίζουν τα παιδιά που θέλουν να κακοποιήσουν μέσα από το Facebook και από τις προκλητικές φωτογραφίες που αναρτούν .!!!Συνιστώ φωτό στα κοινωνικά δίκτυα που δεν προκαλούν .

Παροτρύνετε το παιδί σας να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικό με τις ηλεκτρονικές του γνωριμίες γιατί δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρο για την ταυτότητα των συνομιλητών του.

Τονίστε τη σημασία των προσωπικών δεδομένων ώστε να μην δίνει ποτέ τα προσωπικά του στοιχεία (π.χ. το κινητό του τηλέφωνο ή τη διεύθυνση κατοικίας του). Φυσικά, εσείς οι γονείς θα πρέπει να τονίσετε απαγορευτικά …στο παιδί σας ότι δεν θα πρέπει να κανονίζει συναντήσεις με άτομα που γνωρίζει μέσω διαδικτύου Ραντεβού στα τυφλά …!!!” Τα παιδιά είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός. Είναι το φως που πλημμυρίζει το σκοτάδι μας. Μας απλώνουν το χέρι, μας “εγκλωβίζουν” το δάχτυλο και αυτόματα εκείνη τη στιγμή, μας ζητούν την αγάπη μας και την προστασία μας, ας τα διαφυλάξουμε
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Αλίαρτο,Ορχομενό και Λιβαδειά τη Δευτέρα ο Βαγγέλης Αποστόλου

Περιοδεία Β. Αποστόλου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα στις 24 Ιουλίου
Επίσκεψη στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Στερεάς Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Λαμία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους Λιβαδειάς, Λαμίας, Αλιάρτου, και Ορχομενού,
θα επισκεφθεί αγελαδοτροφική μονάδα της περιοχής και συνεταιριστική μονάδα συσκευασίας κελυφωτού φιστικιού, και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά στα γήπεδα της Βοιωτίας ο Α.Ο. Πλαταιών!!!

Η επάνοδος μετά απο δύο χρόνια (Δείτε ΕΔΩ)στα πρωταθλήματα για τον Α.Ο. Πλαταιών είναι γεγονός. Η ευαισθητοποίηση παλιών παραγόντων και ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να μην σβηστεί από τη μνήμη μας η ιστορική ομάδα που επανέρχεται στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας με στόχο πρώτα απ’ όλα τον υγιή αθλητισμό. Ένα δεκαμελές Δ.Σ. αναλαμβάνει πλέον αυτό τον ρόλο και με τη συνδρομή αρκετών παικτών από το χωριό και την περιοχή οι Πλαταιές θα ξαναμπούν στο γήπεδο για να παίξουν ποδόσφαιρο…


Το Δ.Σ.

Πρόεδρος: Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος: Σοφός Σπύρος

Γενικός Γραμ.: Τσερέπας Εμμανουήλ

Ειδικός Ταμίας: Κατσογιάννης Νικόλαος

Ταμίας: Ραχούτης Αθανάσιος

Γενικός Αρχηγός: Σοφός Κίμωνας

Μέλη: Φίλης Νικόλαος, Κουτσοδήμος Σπύρος, Περαματζής Παναγιώτης, Σοφός Χαράλαμπος, Τζαβέλας Ιωάννης

stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκοιμήθη ο Προϊστάμενος του Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, διατελέσαντος επί πεντηκονταετία Εφημερίου και Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου Ευβοίας, κοιμηθέντος το βράδυ της 22ας Ιουλίου 2017, μετά από ολιγόωρη ασθένεια.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης, γεννήθηκε το έτος 1939 στον Παγώντα Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Παρασκευή, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν έξι τέκνα, εκ των οποίων ο ένας υιός τους έγινε Ιερεύς και η μία θυγατέρα τους πρεσβυτέρα του Ιερέως συζύγου της.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου (Πλειαθού) Διάκονος στις 21 Μαΐου 1964, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος στις 9 Απριλίου 1967, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) έλαβε τον Σεπτέμβριο του 1975 το οφφίκιο του Οικονόμου, τον Σεπτέμβριο του 1978 το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ τον Ιούνιο του 1999 του ανετέθησαν και καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως.

Οι ικανότητές του, έκαναν τους κατά καιρόν προϊσταμένους του Μητροπολίτες (τέσσερις στον αριθμό, τους μακαριστούς Γρηγόριο, Νικόλαο (Σελέντη), Χρυσόστομο Α΄ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο), να του εμπιστευθούν την υψηλή διακονία του Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, στο οποίο τοποθετήθηκε από της χειροτονίας του, αρχικά ως Διάκονος και στη συνέχεια ως Εφημέριος, αφού έτρεφε ιδιαίτερη ευλάβεια προς τον Όσιο Ιωάννη και εργάστηκε με αίσθημα ευθύνης ενώπιον της ιεράς Διακονίας που του ανετέθη, με σεβασμό και αγάπη προς τους αναρίθμητους προσκυνητές του Οσίου, υπακοή προς τον Επίσκοπό του και λειτουργικό ήθος.

Ο π. Ιωάννης υπήρξε συγγραφεύς ψυχωφελίμων βιβλίων, ενώ διέθετε και το χάρισμα του λόγου, το οποίο διηκόνησε με επιμέλεια τόσο στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, όσο και στις πέριξ αυτού Ενορίες, ενώ ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και με τον τομέα της ιεράς Εξομολογήσεως.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα τέκνα τους Ιερέα Νικόλαο και πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, Ιερέα Ιωάννη και πρεσβυτέρα Ανθούσα, Δημήτριο και Μαρία, Μαρία και Ιωάννη, Γεώργιο και Ευγενία και Εμμέλεια, τα τέκνα των τέκνων του, τα αδέλφια του και όλους τους οικείους του και τα πνευματικά του τέκνα.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 στις 7.00 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή του λειψάνου του μακαριστού Ιερέως Ιωάννου Βερνέζου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπου κατά την διάρκεια της νύκτας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία και η Ακολουθία της Κηδείας εις Ιερέα.

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια, στις 11.00 το πρωί, η Εξόδιος Ακολουθία, στο Ιερό Προσκύνημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν μαχαίρια στο hot spot στα Οινόφυτα



Ένας 17χρονος Αφγανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις ομοεθνείς του...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αιματηρό επεισόδιο έγινε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Οινόφυτα.

Αρχικά υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ μελών μιας παρέας Αφγανών και ακολούθησε συμπλοκή.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε όταν ένας 17χρονος έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στους άλλους.

Τρία άτομα, ηλικίας 24, 39 και 42 ετών αντίστοιχα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας, ευτυχώς χωρίς να φέρουν σοβαρά τραύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή δυσλειτουργία ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πιθανή δυσλειτουργία ύδρευσης στην Δ.Ε. Θεσπιέων

Λόγω διακοπής ρεύματος, τις πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου, στις γεωτρήσεις της Δ.Ε. Θεσπιέων, η οποία αποκαταστάθηκε, πιθανόν να υπάρξει στην διάρκεια της ημέρας δυσλειτουργία στην παροχή νερού ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Θεσπιέων.
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου

Από την Παρασκευή 28 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Αυγούστου του 2017.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοδος της θερμοκρασίας σήμερα -Μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Παραλία Σαράντι
Την ανοδική πορεία συνεχίζει σήμερα, Κυριακή, η θερμοκρασία.

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία - Ανατολική Στερεά – Εύβοια - Ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη νότια Κρήτη θα φθάσει έως 34 βαθμούς.

Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ