Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Κραυγές αγωνίας και τα νεύρα στο "κόκκινο" των πολιτών της Θίσβης για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Στο  κόκκινο    τα  νεύρα   των πολιτών  της κοινότητας  Θίσβης,με την  εξαγγελία  του  πρωθυπουργού  στην  Λαμία,
για  την  κατασκευή  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΣΜΑ  στην  ΔΕ Θίσβης .
   

Είναι   εύλογο  ότι  προκάλεσε   έκπληξη  απορία   και  ένταση   τόσο  στους  αιρετούς όσο  και  στους  δημότες  της  Θίσβης .
Και  αυτό  μάλιστα    ουδείς  γνώριζε  το  παραμικρό  για  την  επένδυση   αυτή .
Πότε  ενημερώθηκε  και  πότε  ρωτήθηκε  για  αυτό  η  τοπική  κοινωνία  έστω  μέσω  των  τοπικών   συμβουλίων
Για  το  αν  το  επιθυμεί  η  όχι;  Ουδέποτε .
Πως  είναι  δυνατόν  να φτάσει  να  ανακοινωθεί   από το  στόμα  του κ. πρωθυπουργού  ένα  έργο  το  οποίο  για να κοστολογηθεί  και  μάλιστα  με  συμπληρωματικό  οικονομικό  μοχλό  1,8 εκ. ευρώ  την  στιγμή  που  δεν  μας  επιτρέπει  να  αγοράσουμε   ούτε  1  κάδο  απορριμμάτων  η   ΟΤΑ .
Ζητούμε να  λάβουμε  πλήρη  γνώση  για  όλη   την  διαδρομή  του  φακέλου  μέχρι  και την αναφορά  του  πρωθυπουργού,  όπως  και  κάθε  στοιχείο  της  μελέτης   τοπογραφικό  τεχνικό  οικονομικό  κλπ  ώστε  να έρθουμε  σε  ενημερωτική  επαφή  με  τους   δημότες  μας .
Μέχρι  να  συμβεί  αυτό  δηλώνουμε  την  κάθετη   διαφωνία  μας  σε μια τέτοια  επένδυση , με  κύριους  λόγους  την  άγνοια μας   και τον  μεγάλο μας  φόβο  μήπως  με  μια τέτοια  κίνηση  ωθήσουμε  με την  σύμφωνη  γνώμη μας  στην  δημιουργία  του  δήμου Θηβαίων ,της Θίσβης  σε  ένα  απέραντο  σκουπιδότοπο ,σε μια  ΝΕΑ  ΦΥΛΗ  και παραδώσουμε  ένα  πολύ  χειρότερο  και  πιο  επικίνδυνο  μέλλον  στις   επόμενες  γενιές  .    

Παλεύουμε   όλοι  σύσσωμοι   για να  αποδώσουμε  ένα  πολύ  πιο  καθαρό   περιβάλλον   στα  παιδιά  μας  από  αυτό  που  εμείς  κληρονομήσαμε  και με τις  πράξεις μας  δημιουργήσαμε .
ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΘΙΣΒΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η περίεργη σιωπή ΔΕΗ και ΡΑΕ για την καταρρέουσα Λάρκο

Η ίδια η διοίκηση της Λάρκο όπως αποκάλυψε το Capital.gr παραδέχεται ότι με τις τρέχουσες τιμές νικελίου υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας. Με βάση τα σενάρια που αποκάλυψε η εφημερίδα "Κεφάλαιο" φέτος η Λάρκο θα κλείσει τη χρήση με ζημιές στην καλύτερη περίπτωση 41 εκατ. ευρώ και στο χειρότερο σενάριο  81 εκατ. ευρώ.

Και ενώ η Λάρκο δίνει αγώνα για να βρει τα χρήματα να πληρώσει την πρώτη δόση του διακανονισμού για το ρεύμα που καταναλώνει από τη ΔΕΗ (πιθανόν για να είναι συνεπής θα πρέπει να καθυστερήσει την καταβολή των παχυλών μισθών και των πριμ που καταβάλλονται) προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ουδείς από τους αρμόδιους συγκινείται από τις αποκαλύψεις.

Ωστόσο το γεγονός ότι η Λάρκο συνεχίζει να λειτουργεί με λειτουργικές ζημιές που ξεπερνούν τα 4.000 δολάρια για κάθε τόνο νικελίου που παράγει, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς στη ΔΕΗ.

Και εδώ εγείρεται μείζον ζήτημα: για μια εταιρεία που η ίδια η διοίκησή της παραδέχεται ότι δεν υπάρχει προοπτική - τουλάχιστον για το ορατό μέλλον - με ποια κριτήρια η ΔΕΗ συνεχίζει να επιδοτεί τη λειτουργία της;

Ποιος επιβαρύνεται από το γεγονός ότι παρέχεται ουσιαστικά δωρεάν ρεύμα στη Λάρκο;

Με ποια επιχειρηματικά κριτήρια η ΔΕΗ αποφασίζει να συνεχίσει να επιδοτεί το ρεύμα για τη συγκεκριμένη κρατική βιομηχανία;

Γιατί δεν παρεμβαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία διαρκώς νίπτει τας χείρας της απέναντι στα καυτά θέματα της αγοράς; Μήπως η ΡΑΕ θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως  κατ᾽ επίφαση ανεξάρτητη αρχή και  εντολοδόχος του υπουργείου;

Εξυπηρετούνται από την αδράνεια της ΡΑΕ για το θέμα Λάρκο τα συμφέροντα των καταναλωτών, για τα οποία υποτίθεται ότι είναι θεματοφύλακας η ρυθμιστική αρχή;

Ποιος θα επιβαρυνθεί για το κόστος από την συνεχιζόμενη ανοχή της ΔΕΗ προς τον μεγαλύτερο μη ενήμερο οφειλέτη στο ρεύμα, την κρατική βιομηχανία Λάρκο;

Μήπως τα συνεχή αιτήματα της ΔΕΗ για αυξήσεις σχετίζονται ακριβώς με την αδράνεια που επιδεικνύει η εταιρεία σε περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών του ρεύματος όπως η Λάρκο;

Ποια είναι ακριβώς τα σχέδια για τη βιωσιμότητα της Λάρκο, όταν όλες οι ελπίδες για αντιστροφή της κατάστασης στηρίζονται σε μια αβέβαιη, μελλοντική ανάκαμψη των τιμών του νικελίου;

Οι διαχρονικά λανθασμένες επιλογές, οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση έχουν πιθανότατα οδηγήσει τη Λάρκο στο σημείο χωρίς επιστροφή. Το θέμα λοιπόν είναι αυτή τη στιγμή, να περιοριστεί η ζημιά και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές και η αγορά από τα χρέη που συσσωρεύονται στην περίπτωση της Λάρκο. Η υπόθεση έτσι όπως εξελίσσεται αρχίζει να αποκτά μεγάλες ομοιότητες με την περίπτωση του κανονιού της Energa. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας για κανέναν…

Αρνούνται εξυγίανση με είσοδο επενδυτή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την προοπτική να εξυγιανθεί και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της βιομηχανίας νικελίου, με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Επιμένει, παρά το γεγονός ότι και η παρούσα διοίκηση που διορίστηκε το 2015 από την τωρινή κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των μεγεθών, ότι η βιομηχανία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί παρότι καθημερινά γράφει ζημιές 223 χιλιάδων ευρώ. Αποτέλεσμα της επιμονής της κυβέρνησης να κρατήσει "κρατική” τη βιομηχανία, είναι να έχει αποσυρθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί στο παρελθόν από διεθνείς αλλά και ελληνικούς ομίλους. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι το πολιτικό κόστος για μια τέτοια κίνηση θα ήταν μεγάλο με δεδομένη την ισχυρή επιρροή των συνδικάτων των εργαζομένων στη Λάρκο, τα οποία αντιδρούν όχι μόνο στην προοπτική αποκρατικοποίησης αλλά και σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της σπατάλης και κατάργησης των προνομίων που απολαμβάνουν (πριμ παραγωγής, μισθοί, υπερωρίες και άλλες απολαβές που δεν υπόκεινται στο πλαφόν του δημοσίου κλπ).
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η Αρλέτα -Νοσηλευόταν στην εντατική, είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε πριν από λίγο η γνωστή τραγουδοποιός Αρλέτα.

Η Αρλέτα νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.

«Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον "κύριο" που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου. Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στον Νοέμβριο του 2016..

Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο facebook, η αγαπημένη της φίλη και γνωστή επίσης τραγουδοποιός Σάννυ Μπαλτζή, αφιερώνοντάς της ένα συγκινητικό μήνυμα.

Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας
"Ακόμα κι αν φύγεις
για το γύρο του κόσμου...
θα είμαστε πάντα μαζί
Και δε θα σου λείπω
γιατί θα `ναι η ψυχή μου
το τραγούδι της ερήμου
που θα σ’ ακολουθεί..."



Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στη Βοιωτία-Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές


Με  βάση τον  από  08-08-2017  Χάρτη  Πρόβλεψης  Κίνδυνου  Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.  (κατηγορία κινδύνου 4)  που  ισχύει  για  την Τετάρτη   09/08/2017,
για   την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 08ης Αυγούστου ημέρα  Τρίτη 2017,  έως  και  την   12η  βραδινή της 09ης Αυγούστου  ημέρα Τετάρτη 2017,  στις  ακόλουθες περιοχές :


ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δήμου Ορχομενού προς Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νο Μπακομήτρο


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Δήμος Ορχομενού θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Μπακομήτρο Κωνσταντίνο (Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ), για την διαρκή υποστήριξή του προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ορχομενού εξασφαλίζοντας δωρεές σε μεγάλες ποσότητες για τους δικαιούχους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου μας.

Η Επιτροπή Διαχείρισης
του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

Το βαπόρι απ΄την Περσία έρχεται στην Βοιωτία...Τόνοι έντεκα γεμάτο με σκουπίδι μυρωδάτο..!!!


    Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας ζητώ την έγγραφη διαβεβαίωση από το  Δ.Σ. του  ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδος που να διασφαλίζει την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος  για τα επόμενα χρόνια από την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.
Επίσης ότι δεν θα δέχεται απορρίμματα από την υπόλοιπη Ελλάδα ούτε βιομηχανικά-χημικά-τοξικά και ιατρικά απόβλητα .
Υπόσχεση ότι δεν θα κατασκευαστούν σταθμοί μεταφόρτωσης .
Η προφορική απάντηση ίσως είναι ίδια με του Δημάρχου ότι υπάρχει σχετική μελέτη. Ναι αλλά πως θα είμαστε σίγουροι ότι η μελέτη αυτή θα εφαρμόζεται μελλοντικά;
Δεν λέω καλό το σχέδιο της ΜΕΑ μόνο για τα σκουπίδια της περιοχής μας και όχι όλης της χώρας. Σε περίπτωση που δεν δοθεί υπογεγραμμένη από τα μέλη του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ  μια τέτοια διαβεβαίωση που να διασφαλίζει τα παραπάνω φαντάζεστε όλοι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια στην Θήβα.
Πλέον ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να δείξει την δημοκρατική του ευαισθησία και σε κάθε συνεδρίαση οι πόρτες να είναι ανοιχτές για όλους. Χωρίς να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
Είναι μεγάλο λάθος οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων  να παραμένουν ανημέρωτοι…..
Γρηγόρης Παπαβασιλείου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων




Διαβάστε Περισσότερα »

"Παντρολογήματα" στην Άσκρη




Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσες πληρωμές με κάρτα χρειάζονται για το αφορολόγητο, ανάλογα με το εισόδημα



    Mισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ, θα πρέπει να καλύψουν φέτος ένα ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες που εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.


Το ελάχιστο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων προσδιορίζεται με την εξής προοδευτική κλίμακα:
10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ
15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ
20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω

Το ανώτατο ποσό e-αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος ανεξαρτήτως εισοδήματος είναι 30.000 ευρώ.
Ετσι, για παράδειγμα, ένας μισθωτός με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει φέτος συναλλαγές με ηλεκτρονικό χρήμα 1.000 ευρώ για να δικαιούται την έκπτωση φόρου.
Για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό δαπανών με πλαστικό χρήμα, ο φόρος εισοδήματος προσαυξάνεται κατά το ποσό που θα προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ πραγματοποιεί φέτος πληρωμές με πλαστικό χρήμα 500 ευρώ αντί των απαιτούμενων ύψους 1.300 ευρώ. Στη διαφορά των 800 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής 22% και προκύπτει επιπλέον φόρος 176 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 5ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς

                                            Ανακοίνωση
 Οι εγγραφές άνοιξαν για τον 5ο Τροφώνιο
Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς , που  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην πόλη της Λιβαδειάς, με αφετηρία και τερματισμό στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (πάρκο).
Διαδρομές φυσικού κάλους, σε μια διοργάνωση στην οποία τηρούνται υψηλά στάνταρ όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι πιστοποιήσεις των φορέων. Οι διοργανωτές δίνουν την ευκαιρία στους δρομείς να γευτούν την χαρά της συμμετοχής και να τρέξουν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας με ασφάλεια.
Ο Τροφώνιος ΗΜΙμαραθώνιος Λιβαδειάς είναι το μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός της Στερεάς Ελλάδας και διεξάγεται σε μια εποχή ιδανικών συνθηκών για τρέξιμο και παράλληλα αποτελεί ιδανική προετοιμασία για το μεγάλο γεγονός της χώρας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο οποίος διεξάγεται  περίπου ένα μήνα μετά.
Η Λιβαδειά αποτελεί κίνητρο για τους δρομείς, όπως αποδείχθηκε στις τέσσερεις προηγούμενες διοργανώσεις, τόσο λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της μικρής απόστασης από την Αθήνα (140χλμ. Περίπου), των άλλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της ποιότητας του αγώνα, της ασφάλειας, των παροχών και των ιδανικών διαδρομών που έχουν επιλεγεί με προσοχή από τους διοργανωτές.
Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από IAAF & AIMS και οι χρόνοι υπολογίζονται για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.


Εκτός από τον ΗΜΙμαραθώνιο θα διεξαχθούν επίσης:
Αγώνας 10.000μ Ανδρών Γυναικών
Αγώνας 5.000 Ανδρών Γυναικών

Αγώνας 2.000μ μαθητών/τριών Γυμνασίου
Αγώνας 1.000μ μαθητών/τριών Δημοτικού
Αγώνας 1.000μ Special Olympics
Όλες οι διαδρομές είναι ασφάλτινες
Την προκήρυξη του αγώνα καθώς και όλες οι  λεπτομερείς  για την εγγραφή, τις παροχές, τις διαδρομές και άλλα χρήσιμα , μπορείτε να τα δείτε στο site http://trofonios.akol.gr/

Η Οργανωτική Επιτροπή

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Χαλβατζή στους νέους Διευθυντές των Σχολείων Βοιωτίας



Απευθύνουμε συγχαρητήριο και εγκάρδιο χαιρετισμό στους Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είτε πρωτοεπιλέχτηκαν είτε συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Θεωρούμε πως η ποιοτική εκπαίδευση στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι το αντίδοτο και το ζητούμενο στην κοινωνικοοικονομική παθογένειάς μας. Αποτελεί την βάση για την πρόοδο των υλικών και πνευματικών επιτευγμάτων της κοινωνίας μας.

Ευχόμαστε η νέα θητεία των στελεχών της εκπαίδευσης να αποδειχτεί αντάξια των προκλήσεων της εποχής μας, των επιταγών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των προσδοκιών της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαστε σίγουροι ότι με την συνεισφορά σας και την πνευματική θωράκισή σας προοιωνίζεται ευοίωνο το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών μας.

Η παράταξη μας, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, θα είναι στο πλευρό σας, ώστε το έργο σας να γίνει πιο αποδοτικό και οι μαθητές του ιστορικού δήμου μας πιο άξιοι και έτοιμοι για τις απαιτήσεις του αύριο.

Καλή Επιτυχία

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Διαβάστε Περισσότερα »

Καμίνι» η χώρα από τον καύσωνα διαρκείας -Στους 40℃ ο υδράργυρος

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία και σήμερα Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Βαθμιαία θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 22 έως 40 και κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ