Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Εξαιρετικά επιτυχημένο και το 10ο Φεστιβάλ Πλαταιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε απο τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΩΕΡΟΗ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ, την Κυριακή 6 Αυγούστου  στην κεντρική πλατεία του χωριού  το 10ο  Φεστιβάλ Πλαταιών.
Πάνω από 1000 επισκέπτες,  έζησαν μια συναρπαστική διαφορετική εμπειρία διασκέδασης γεμάτη γεύσεις, παράδοση, πολιτισμό αλλά και δρώμενων που κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι μέχρι αργά.
Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον  Aύγουστο  του 2018.


 

 






Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται με τα παρκαρισμένα Ι.Χ. στην αγορά στο Κριεκούκι;;;

φωτό απο σχετική ανάρτηση του permisospres

Το θέμα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην αγορά ήρθε ξανά στην επικαιρότητα!Δέν έχει σημασία με ποιόν τρόπο,όμως η ουσία είναι ότι ο κεντρικός δρόμος της αγοράς δηλαδή η Εθνικής
Αντιστάσεως είναι δρόμος μόνο για προσωρινή στάση με αλάρμ η για φωρτοεκφόρτωση σχετικη με τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων!
Είναι κρίμα κόσμος να θέλει να επισκεφθεί το χωριό μας και να αφήσει χρήματα στην τοπική κοινωνία και να εμποδίζεται απο αυτό το συχνό φαινόμενο.
Άλλωστε οι περισσότερες οδοί κάθετες η παράλληλες στον κεντρικό  μας δρόμο,είναι άδειες με απεριόριστο χώρο για στάθμευση  και μπορεί εύκολα κάποιος να αφήσει εκεί το αυτοκίνητό του.
Δείτε σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις σε τοπικά sites που έχουν σαν θέμα τα παρκαρισμένα απο 'κάποιους' ι.χ στον κεντρικό δρόμο του Κριεκουκίου! Δείτε Ετσι παρκάρουν οι μάγκες στο Κριεκούκι''΄απο Permissos Press και την ίδια ανάρτηση απο thiva-online..

newspull.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρελάθηκε ο καιρός: Από τον καύσωνα στο χαλάζι

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Έως αύριο θα επικρατεί μίνι καύσωνας, με θερμοκρασίες που θα φθάνουν στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, οπότε και θα σημειωθούν κατά τόπους καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι ακόμη και χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ:

1. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία για ένα διήμερο στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν κατά τόπους:

Α. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στα δυτικά τους 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά:

Αύριο Παρασκευή τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στην Αλυκή-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Φωτιά πήρε αποθήκη  λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι  στη παραλία Αλυκής για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Ευτυχώς δεν υπήρξε εξάπλωση της φωτιάς σε κοντινά καταστήματα, καθώς η κινητοποίηση των κατοίκων  και του πυροσβεστικού οχήματος Αλυκής ήταν άμεση και  η    φωτιά έσβησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς έρευνα διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη «φάκα» 19χρονος στη Λιβαδειά για 8 κλοπές και 4 απόπειρες !!

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είχε διαπράξει (8) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών, από οικίες και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς

Η λεία που αποκόμισε περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβίαση περιορισμών διαμονής

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες (09-08-2017) το πρωί στη Λιβαδειά, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, το χρονικό διάστημα από 11-02 έως και 07-08-2017, διέπραξε συνολικά οκτώ (8) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών, από οικίες και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη και εξακολουθητική δράση του, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ.

Επιπλέον σε βάρος του, εκκρεμούσε η από 31-01-2017 Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θήβας, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών και (1) μηνός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβίαση περιορισμών διαμονής κατ’ εξακολούθηση.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

54χρονη στη Θήβα είχε κάνει το σπίτι της οίκο ανοχής

Η ταρίφα ήταν 20€ και τα κέρδη μισά - μισά. Οι πελάτες κυρίως αλλοδαποί που εργάζονται στην περιοχή.
Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια οικίας σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, την οποία λειτουργούσε ως κρυφό - παράνομο οίκο ανοχής

 Συνελήφθησαν επίσης (2) αλλοδαπές εντός της ανωτέρω οικίας, οι οποίες, όπως προέκυψε, συνευρίσκονταν ερωτικά με «πελάτες», έναντι χρηματικής αμοιβής

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και άλλα πειστήρια


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες (09-08-2017) το μεσημέρι, σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, 54χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια οικίας, την οποία λειτουργούσε ως κρυφό - παράνομο οίκο ανοχής.

Σε αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην ανωτέρω οικία, κατελήφθησαν εντός αυτής και συνελήφθησαν επίσης δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 32 και 29 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η 54χρονη, δρώντας κατ’ επάγγελμα, είχε παραχωρήσει την οικία της στις δύο αλλοδαπές, προκειμένου αυτές να συνευρίσκονται ερωτικά με διάφορους «πελάτες», έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο αλλοδαπές δεν ήταν εφοδιασμένες με βιβλιάριο υγείας και πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, ενώ δεν είχε εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και χρήσης του σπιτιού ως οίκου ανοχής.

Εντός της προαναφερόμενης οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.740) ευρώ, καθώς και άλλα πειστήρια.

Την προανάκριση, για την υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το "Πάσχα του Καλοκαιριού" στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλιάρτου




Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τις μέδουσες στον Κορινθιακό



Επιστολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με το πρόβλημα των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο. 

 «Λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της εμφάνισης υπερπληθυσμού μεδουσών στο Κορινθιακό Κόλπο»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας επιθυμεί να θέσει ένα σημαντικό πρόβλημα που πλήττει την επιδιωκόμενη από όλους μας ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου και να σας παρακαλέσει για την άμεση παρέμβαση σας.

Όπως γνωρίζετε οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν τα δύο τελευταία έτη από την ύπαρξη υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, έχουν επηρεάσει σαφώς αρνητικά την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, σημειώνουμε την αναγκαιότητα παράλληλα με τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης αυτού του φυσικού φαινομένου, να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

Ευάγγελος Φουντάς

Διοικητικός Προϊστάμενος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα η επιστροφή πινακίδων για τον Δεκαπενταύγουστο

Από σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι τις 9 Αυγούστου 2017.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
-Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
-Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας: Με τι καιρό θα φύγουν οι εξοδούχοι του Δεκαπενταύγουστου

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους και τους 40 βαθμούς - Ισχυροί οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα φτάσουν μέχρι και 7 Μποφόρ
Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.

Καυτή παραμένει η ατμόσφαιρα σήμερα με το θερμόμετρο να αγγίζει το «κόκκινο». Στα δυτικά της χώρας η ζέστη θα είναι πιο έντονη με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 22 έως 38 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη με 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά 22 έως 39 και πιθανώς τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 36 βαθμούς.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή και το Σάββατο μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός φαίνεται να είναι ηλιόλουστος και θερμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ