Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τίμησε τον π.Παναγιώτη Δαμόκα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος-ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Άξιος!!!
Πριν το τέλος της Πανηγυρικής Θείας  Λειτουργίας την Κυριακή 13 Αυγούστου και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος,τίμησε τον Ιερέα του Νεοχωρίου π. Παναγιώτη Δαμόκα με το οφίκιο του Οικονόμου, ενώ ο  ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών.
Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Παναγιώτη για τα 14 χρόνια  διακονίας του στην ενορία του Νεοχωρίου,για την υπακοή του και για την  εργατικότητά του.
Το οφίκιο απονέμεται μόνο σε έγγαμους ιερείς, που είναι άνω των 30 ετών και κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης ή Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής από τριετίας. Χαρακτηριστικό διάσημο των Οικονόμων είναι το επιγονάτιο, το οποίο φέρουν κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας.
 Ο π. Παναγιώτης είναι πολύ αγαπητός στους ενορίτες και εξυπηρετεί τους πάντες με ευγένεια και προθυμία. Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια στη θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το ΑΞΙΟΣ και από εμάς εδώ στο Permisospress.


 
 
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Σεπτέμβριο ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τους αγρότες

Μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τα χρέη των αγροτών. Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης του μηχανισμού, με στόχο να είναι έτοιμος προς χρήση το Σεπτέμβριο.

Ειδικός – και κύριος- στόχος είναι να δοθεί λύση στο θέμα των αγροτικών χρεών και ιδίως στα κόκκινα χρέη προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», πρόκειται ουσιαστικά για τη δυνατότητα διαγραφής, υπό προϋποθέσεις, ενός σημαντικού μέρους του χρέους πολλών αγροτών. Θα προβλέπεται η δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη, μειωμένης κατά 10%.

Στόχος είναι η τακτοποίηση παλιών οφειλών 82.000 αγροτών και κτηνοτρόφων, συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

Ακόμη και αν υπάρχει ρύθμιση παλιών οφειλών προς την Αγροτική Τράπεζα, ο οφειλέτης θα μπορεί και πάλι να κάνει αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Οι ρυθμιζόμενες υποχρεώσεις θα μπορούν να εξοφληθούν σε βάθος 10ετίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 47χρονος σε τροχαίο με μηχανή στην Παλαιά Εθνική Αθηνών – Θηβών

Θανατηφόρο τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών

Τραγικός επίλογος για έναν 47χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής (18/08/017) στο 50ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η
μηχανή που οδηγούσε 47χρονος εξετράπη της πορείας της, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και αφού προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο, ανετράπη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο άτυχος 47χρονος βρήκε τραγικό θάνατο.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Μπακλάκος παρουσιάζει σήμερα την πρώτη του Ποιητική Συλλογή στην Άσκρη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άσκρη θα παρουσιάσει την πρώτη του Ποιητική Συλλογή "Ημιυπόγειο" ο Γιώργος Μπακλάκος, το Σάββατο 19 Αυγούστου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η γιορτή κρεμμυδιού στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Μητροπολιτικός Ναός Θηβών




Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο σοκ: ΙΧ κινούνταν επί χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα στην εθνική Κορίνθου-Πατρών

Σοκαριστικό αν μη τι άλλο είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook και δείχνει ένα αυτοκίνητο στην εθνική Κορίνθου-Πατρών, να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, επί χιλιόμετρα!

Ο άνθρωπος που κατέγραψε το συμβάν ήταν συνοδηγός σε όχημα με κατεύθυνση προς Πάτρα. Ξαφνικά είδε δίπλα του, αλλά στο αντίθετο ρεύμα, να κινείται ένα ακόμα αυτοκίνητο με την ίδια κατεύθυνση με αυτόν!

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που μάλιστα φαίνεται να έχει και συνοδηγό, συνεχίζει, επί χιλιόμετρα, απτόητος την πορεία του στο αντίθετο ρεύμα, ενώ διασταυρώνεται με αυτοκίνητα και φορτηγά που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Αυγούστου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Το Σαββατοκύριακο πέφτει το μελτέμι και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο, ωστόσο από τη Δευτέρα το σκηνικό θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο - Πότε σταματούν τα φαινόμενα
Αυγουστιάτικα τερτίπια θα αρχίσει ο καιρός, καθώς το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ τη Δευτέρα το σκηνικό αλλάζει με βροχές και καταιγίδες.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ας δούμε όμως σταδιακά τι θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου φτάσουμε στη Δευτέρα.

Σαββατοκύριακο με ζέστη

Σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσει ελαφρώς το μελτέμι, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση κάποια ιδιαίτερη θερμή εισβολή, όμως, η μέση τιμή της θερμοκρασίας στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανώς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμη και στους 38°C.

Αλλαγή του σκηνικού από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από την μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες μπορείτε να καταλάβετε ποιες θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την προσεχή ατμοσφαιρική διαταραχή.



Βροχές και στην Αττική

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες και στην Αττική.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μπόρες και στα νοτιότερα τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που δεν είναι τόσο πιθανό.

Πάντως, το χρονικό διάστημα που θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα θα είναι κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα.

Περιορισμός των φαινομένων από την Τρίτη

Η διαταραχή αυτή θα είναι εξπρές. Επομένως από την Τρίτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και ίσως, σε τοπικό επίπεδο, και ορισμένα τμήματα της κεντρονότιας ηπειρωτικής Ελλάδας όπως διαφαίνεται και στον σχετικό προγνωστικό χάρτη.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ