Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ενοικιάζεται κατάστημα 120 τ.μ σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην πύλη του Στρατοπέδου Θηβών


Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 120 τ.μ. με 80τ.μ. υπόγειο, σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων κοντά στην πύλη του στρατοπέδου Θηβών.
Είναι σε άριστη κατάσταση,  υπερυψωμένος ισόγειος, κατασκευή '74 και ανακαινίστηκε το 2017.
Τηλ. επικοινωνίας  6932/320050




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζουν τα Μαυρόγεια Ορχομενού






Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Παρασκευή οι αλλαγές στα capital controls -Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε

Από την Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή η χαλάρωση των capital controls, με βασικότερη αλλαγή τη σωρευτική ανάληψη του ποσού των 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.

Το όριο αναλήψεων παραμένει ίδιο όπως και σήμερα (στα 60 ευρώ ανά ημέρα), αλλά πλέον οι καταθέτες από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να κάνουν ανάληψη του συνόλου του ποσού, ενώ σήμερα οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται κάθε δεύτερη εβδομάδα έως του ποσού των 840 ευρώ.

Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί μετά τις νέες αλλαγές, στα βασικά σημεία που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα, έχουν ως εξής:

Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

Το όριο των 60 ευρώ ανά μέρα και ανά τράπεζα παραμένει ωστόσο από την από 1/9/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων  (1.800) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για αναλήψεις μετρητών σε ξένο νόμισμα.

Επίσης, εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά, τηρουμένων των διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Αναλήψεις μετρητών μέσω χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό επιτρέπονται μέχρι του μέγιστου ορίου ανάληψης που ισχύει και εντός Ελλάδας. Αναλήψεις χρημάτων από πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό δεν επιτρέπονται.

Αγορές με κάρτα  στο εξωτερικό ή μέσω ίντερνετ
Οι κάρτες για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση με την τράπεζα και εντός του ορίου  ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ή ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για αγορές από το internet μπορείτε να χρησιμοποιηθούν οι κάρτες μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή  με την τράπεζα, χωρίς περιορισμούς εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε  λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή  με την τράπεζα, και εντός του ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

Απαγορεύσεις συναλλαγών

Ωστόσο, δεν επιτρέπονται οι ακόλουθες οκτώ γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού:
1. Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
2. Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.
3. Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.
4. Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.
5. Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.
6. Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).
7. Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
8. Αγορές υπηρεσιών εστίασης.

Τι ισχύει στο άνοιγμα λογαριασμών

Απαγορεύεται το άνοιγμα λογαριασμών όψεως ή καταθετικών εφόσον αυτό δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη για την τράπεζα. Επιπλέον παραμένει η απαγόρευση ενεργοποίησης αδρανών λογαριασμών.
Επίσης απαγορεύεται η προσθήκη συνδικαιούχων στους ήδη υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς εφόσον δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) στην τράπεζα.

Εξαιρέσεις
Ωστόσο, επιτρέπεται σε εταιρείες που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.

Επιπλέον, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) αποκλειστικά για συναλλαγές, όπως η πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού, η καταβολή νέων συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων,  η εξυπηρέτηση νεοφυών συναλλαγών ή νομικών προσώπων κα.

Τι ισχύει για τα δάνεια και τις προθεσμιακές καταθέσεις
Επιτρέπεται, η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα επιτρέπεται, όπως και  η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων επιτρέπεται.

Μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό των 2.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Επίσης, εξαιρούνται από τον περιορισμό και εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των ναυτιλιακών εταιρειών για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως ως ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Τα δικαιολογητικά αυτά θα οριστούν με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Τι ισχύει για νοσήλια και ιατρικά έξοδα στο εξωτερικό

Η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού κάλυψης νοσηλίων και ιατρικών εξόδων με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επίσης, επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών μέγιστου εφάπαξ ποσού δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ ή του ισόποσου  αυτού σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης τεκμηρίωσης του σκοπού της μετάβασης.

Τι ισχύει για την πληρωμή διδάκτρων στο εξωτερικό

Η πληρωμή διδάκτρων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό την προϋπόθεση ότι προσκομίζονται όλα  τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επίσης, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις που τα ανωτέρω ποσά  πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών, τότε επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000) ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα ανά ημερολογιακό τρίμηνο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Βροχές και καταιγίδες


Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σήμερα θα επηρεαστούν η κεντρική και η ανατολικά Μακεδονία και πιθανόν η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σταδιακά, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια.

Αύριο Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί στη κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο. Πτώση θερμοκρασία από 6 έως 8 βαθμούς θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική και βόρεια χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αραβική Μουσική Εκδήλωση στη Λιβαδειά

Στο πλαίσιο συμμετοχής στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων  «Τροφώνια 2017»,  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) διοργανώνει, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017  στις 21:00 στη Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), μουσική συναυλία με την συμμετοχή του αραβικού συγκροτήματος “AL MAHABBA”, όπου θα παρουσιαστούν κλασσικά τραγούδια αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή και τις Αραβόφωνες χώρες της Αφρικής.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μέλη του συλλόγου «Στέγη Σύρων Ελλάδος».
Λίγα λόγια για τους «AL MAHABBA» :
Το μουσικό συγκρότημα AL MAHABBA δημιουργήθηκε με διάθεση έρευνας και απόδοσης της αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή αλλά και από τις αραβόφωνες χώρες της Αφρικής. Το συγκρότημα διανύει τον 14ο χρόνο  δραστηριότητας δίνοντας πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μετρά πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ και μουσικές διοργανώσεις.
Το  ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει κλασσικά τραγούδια από τον ευρύτερο Αραβικό κόσμο, όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και η Αλγερία πολλά από τα οποία έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Σαμπάχ Φάκχρι, η Φεηρούζ. η Ουμ Κουλθούμ και άλλοι, καθώς και ορχηστρικά κομμμάτια σημαντικών κλασσικών Αράβων συνθετών, όπως οι Μοχάμεντ Αμπντέλ Ουαχάμπ, Φαρίντ Ελ  Άτρας, Ριάντ Αλ Σουνμπατί, Ιμπραήμ Αλ Αριάν και άλλοι.
Τους AL MAHABBA  αποτελούν οι: Nabil Al Sayeg–τραγούδι, Περικλής Παντολέων–ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος–νέυ, Έφη Ζαϊτίδου–κανονάκι, Γιάννης Χρήστου – Αιγυπτιακή τάμπλα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από τη ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος ανταποκρινόμενη στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες, υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2017-2018) στεγαστικό πρόγραμμα στο διεθνών προδια-γραφών Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» στην Ηλιούπολη.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασής τους, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυ-νο το δικαίωμα πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.


Κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι η αποδεδειγμένη οικονομική τους αδυναμία να παρακολουθήσουν Τμήματα και Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευ-σης στην Αθήνα.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση :
ΧΕΝ Ελλάδος – Αμερικής 11, 106 72 Αθήνα, με την ένδειξη «Για την Επιτροπή Ξενώνα»
Διάθεση εντύπων αίτησης:
Αμερικής 11 – 106 72 Αθήνα και Μ. Αντύπα 81—163 45 Ηλιούπολη
Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00)
και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr
Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00) στα τηλέφωνα 210-3624291 – 3606530 (κα Παναγοπούλου & κα Ιωάννου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Θηβαίο κλαρινίστα Παναγιώτη Κοκοντίνη


ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ    2017    -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

-O ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ -ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
               

-Οι Σύλλογοι :   «Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής»  
                                                     &
                           « Φίλοι του Βιβλίου»  Θήβας,

 σας προσκαλούν στη βραδιά –αφιέρωμα στον  Παναγιώτη Κοκοντίνη.
 Ομιλητής θα είναι ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κ. Γεώργιος Τσάμπρας.
Συμμετέχουν:  
 * Παλιοί τραγουδιστές, συνεργάτες και μαθητές του  στο κλαρίνο.
* Χορευτικοί Σύλλογοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα  9 μμ στο  Θέατρο  Άλσους Μοσχοποδίου.
                                                                           Είσοδος Ελεύθερη

                               Τα  Δ.Σ  των  Συλλόγων

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακοί χοροί στο Συνοικισμό Θήβας

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΩΡΑ 8:00μμ
Α. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:
1. ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ
Β. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ : Ε. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑ (ΚΑΝΟΝΑΚΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ )
Χ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (ΚΡΟΥΣΤΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ )
Μ. ΓΙΟΥΤΛΑΚΗ (ΟΥΤΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ )
Π. ΤΖΑΚΣΟΝ (ΚΛΑΡΙΝΟ) ΚΑΙ
Π. ΞΥΔΑΚΗ (ΒΙΟΛΙ )
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μαρία Σουλτάτου στην πλατεία του Συνοικισμού Λιβαδειάς

Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                                               

                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς  σας προσκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη 2017 στην πλατεία του Συνοικισμού Λιβαδειάς σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και τραγούδια  με καλεσμένους τη μοναδική
ΜΑΡΙΑ  ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ- τραγούδι , τους κορυφαίους μουσικούς ΜΑΝΟ ΚΟΥΤΣΑΓΚΕΛΙΔΗ  (Κανονάκι) , ΣΩΤΗΡΗ  ΜΑΡΓΩΝΗ (Βιολί) και ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΤΣΟΥΛΗ (Κρουστά)
Συμμετέχει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μικρασιατών Λιβαδειάς.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ!
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικό με Λεβαδειακό ο Α.Ο. Θήβα

Στις 3 Σεπτεμβρίου η Θήβα θα δώσει τελικά φιλική αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό και όχι όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί με την ομάδα του Ταμυναϊκού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ σας ενημερώνει πως το προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΘΗΒΑ που θα γίνει στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στις 18:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τη βόρεια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά το μεσημέρι και απόγευμα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, και το βόρειο Αιγαίο, και προς το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις αντίστοιχα, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 5 από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στην Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα από βόρεια.
ANΕΜΟΙ: Βόρειοι 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, όπου την νύχτα θα εκδηλωθούν όπου την νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ:  Αρχικά γενικά αίθριος. Και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ