Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Κανονικά λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Λειανοκλάδι - Μπράλου

 Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ Λειανοκλαδίου – Μπράλου και τα δρομολόγια των τραίνων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται και πάλι κανονικά.

Η σιδηροδρομική γραμμή έμεινε κλειστή για αρκετές ώρες λόγω εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Σπερχειού, το πρωί, με συνέπεια πολύωρες καθυστερήσεις για εκατοντάδες επιβάτες.

Το ατύχημα, προκάλεσε και την ακινητοποίήση δύο επιβατικών τρένων: ένα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη που σταμάτησε στον Μπράλο και ένα με κατεύθυνση προς Αθήνα που σταμάτησε στο Λιανοκλάδι.

Στις 16:16 η αμαξοστοιχία από Αθήνα έφυγε «κανονικά» για Θεσσαλονίκη, όπως χωρίς προβλήματα αναμένεται να αναχωρήσει και η αντίστοιχη αμαξοστοιχία από την Θεσσαλονίκη για Αθήνα, στις 18:04.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάντμιντον: Κορυφώνεται η δράση στη Λιβαδειά-Δείτε live τους αγώνες

Το διεθνές τουρνουά Μπάντμιντον που διεξάγεται στη Λιβαδειά κορυφώνεται σήμερα με τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς και ολοκληρώνεται αύριο με τους τελικούς. Το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ υψηλό και σ' αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι οι διοργανωτές έχουν δώσει υψηλό χρηματικό έπαθλο.

Στις ελληνικές συμμετοχές, η Ελλάδα κυνήγησε επί της ουσίας ένα μετάλλιο στο μικτό διπλό. Οι Παναγιώτης Μποτέλης και η Ελένη Χριστοδούλου, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Ινδούς Καπούρ και Γκαργκ με 2-0 σετ.
Η ΕΟΦΣΑ και σήμερα προβάλει τους αγώνες με live streaming και ο κώδικας ενσωμάτωσης είναι:
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία,Εύβοια και Φωκίδα

Συνελήφθησαν (6) άτομα σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας & Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2017), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φωκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά έξι (6) άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο αλλοδαποί ηλικίας 19 & 27 ετών στη Θήβα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (12) γραμμαρίων.

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 25χρονος ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (11,8) γραμμαρίων.

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ένας 38χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Ιτέας Φωκίδας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστα φύλλα κόκας, μεικτού βάρους (5) γραμμαρίων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ένας 33χρονος ημεδαπός στη Χαλκίδα, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 34χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 43χρονη στο Κυριάκι μετά από πτώση στο σπίτι της



Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μία γυναίκα 43 ετών έχασε το πρωί του Σαββάτου (2/9) τη ζωή της μετά από πτώση στο σπίτι της στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 11:00 πμ πεσμένη στο έδαφος από τους δικούς της ανθρώπους, πιθανότατα έχοντας πέσει από τις σκάλες και άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, αφού είχε σπάσει τον αυχένα της.

Η είδηση βύθισε στο πένθος ολόκληρο το χωριό, ενώ η αστυνομία εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασφάλιστα οχήματα: Πότε έρχονται τα πρόστιμα - Ποιοι γλιτώνουν με 20 ευρώ

Πάνω από τέσσερις διασταυρώσεις έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να διορθώσει τα λάθη που είχαν προκύψει στα ανασφάλιστα οχήματα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο σύστημα να εντοπίζονται περίπου 430.000 ανασφάλιστα οχήματα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου φαίνεται ότι έχουν ασφαλιστεί επιπλέον 505.000 οχήματα καθώς στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων ανέρχονταν σε 5,7 εκατ. ενώ στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμός είχε ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. οχήματα.

Όσον αφορά στον Αύγουστο, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν άρση ακινησίας στα οχήματά τους ώστε να πάνε διακοπές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πλασματικό τοπίο στη αγορά.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων και η ΑΑΔΕ να αποστείλει εκ νέου τα ειδοποιητήρια στους παραβάτες οδηγούς επιβάλλοντάς τους και τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά την πρώτη διασταύρωση η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.

Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται:

• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και

• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Λύση με μόλις 20 ευρώ για τα παλιά οχήματα

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ, τα προβλήματα στην πρώτη διασταύρωση οφείλονται κατά κύριο λόγο στα λανθασμένα στοιχεία για τα κλεμμένα οχήματα, οχήματα που έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί, οχήματα από κληρονομιές.

Μάλιστα στο ηλεκτρονικό σύστημα έχουν εντοπιστεί πάνω από 70.000 αποβιώσαντες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν λύση με μικρό κόστος για τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που δεν τα έχουν πλέον στην κατοχή τους αλλά δεν έχουν διαγραφεί.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων με ηλικία άνω των 14 ετών που δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ή κλαπεί να πληρώνουν ένα παράβολο αξίας 20 ευρώ και με επιπλέον μια υπεύθυνη δήλωση να διαγράφονται τα οχήματα οριστικά από τα ηλεκτρονικά αρχεία..
Διαβάστε Περισσότερα »

Μακελειό για ένα κινητό στα Οινόφυτα-Νεκρός 22χρονος


Ένας 22χρονος νεκρός και ένας 18χρονος σοβαρά τραυματισμένος σε άγρια συμπλοκή με μαχαίρι σε αποθήκη στα Οινόφυτα!

Όλη μέρα ήταν μαζί και τρωγοπίνανε αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να έρθουν στα χέρια και να έχουμε έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο σε άγρια συμπλοκή με μαχαίρια σε αγροτική περιοχή των Οινοφύτων.

Το τραγικό περιστατικό διαδραματίστηκε μεταξύ 1:00' με 300' τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/9) στην περιοχή «Τσολακάκη» στα Οινόφυτα μεταξύ μιας 4μελους «παρέας» Πακιστανών.

Η παρέα είχε χωρίσει το βράδυ, όταν ο ένας εξ αυτών διαπίστωσε ότι του λείπει το κινητό. Μαζί με τον φίλο του πήγε στην αποθήκη όπου κοιμόντουσαν οι άλλοι δύο της παρέας τους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακολούθησε άγρια συμπλοκή.

Κάπου εκεί μίλησαν τα «όπλα» με αποτέλεσμα να έχουμε έναν νεκρό 22χρονο με τρεις μαχαιριές στην πλάτη και άλλη μία στο πόδι, ενώ ο 18χρονος φίλος του φέρει σοβαρό τραυματισμό επίσης από μαχαίρι στην πλάτη.

Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες γνωρίζοντας για τον έναν ότι πρόκειται για 27χρονο που δούλευε επίσης στην περιοχή και έναν ακόμη φίλο του αγνώστων στοιχείων.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας στο Μπράλο -Ταλαιπωρία για 600 επιβάτες


Το πρόβλημα ξεκίνησε τα μεσάνυχτα καθώς εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στο ύψος του Μπράλου - Το τρένο ξεκίνησε εκ νέου λίγο μετά τις 8 το πρωί
Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους περίπου 600 επιβάτες του βραδινού δρομολογίου από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη που εγκλωβίστηκαν στο Λιανοκλάδι λίγο μετά τα μεσάνυχτα λόγω εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας στο ύψος του Μπράλου.

Σύμφωνα με επιβάτη του τρένου που μίλησε στο ΣΚΑΪ το τρένο ακινητοποιήθηκε στο Λιανοκλάδι και ακόμα περιμένουν ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι τους.

«Οι μισοί είμαστε στο τρένο και οι άλλοι δεν ξέρω που βρίσκονται και περιμένουμε να συνεχίσουμε προς τον προορισμό μας» δήλωσε η επιβάτης.

Το τραίνο ξεκίνησε τελικά εκ νέου λίγο μετά τις 8:00 το πρωί για τη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θερμό» το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου -Στους 33 ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τη νύχτα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ