Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Γυναικών μοίρασε 1.200 κιλά πατάτες στους κατοίκους του Νεοχωρίου-Βίντεο,φωτο

Με επιτυχία στέφθηκε η  διανομή πατάτας στους κατοίκους του Νεοχωρίου από τον Σύλλογο Γυναικών. Συνολικά μοίρασε 1.200 κιλά πατάτες προσφορά του επιχειρηματία Χρήστου Καβά.
Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" ευχαριστεί  θερμά όλους όσους συμμετείχαν  στην όλη προσπάθεια.
Τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ.Μπακομήτρο,που μεσολάβησε  για τη  διανομή πατάτας και τον επιχειρηματία από τη Θήβα Χρήστο Καβά.
Επίσης θέλουν να ευχαριστήσουν  τον κ.Μπακομήτρο για την μεσολάβησή του,στην προσφορά  από τις παρακάτω επιχειρήσεις,για είδη υγιεινής και πλακάκια στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεοχωρίου που ανακαινίζεται.
Μπόγρης Ιωάννης είδη υγιεινής.
Λειβαδιώτης πλακάκια,είδη μπάνιου
Βερύκοκος εξοπλισμός μπάνιου
Στάικος είδη υγιεινής
Καρατζίκης θερμοσίφωνες

Η κάθε προσφορά είναι για εμάς ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ






Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες ντροπής:Αυτοσχέδιος σκουπιδότοπος στο Κριεκούκι

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!! ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όχι μία ,ούτε δύο αλλα τρείς πινακίδες με την επιγραφή ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ'' είναι τοποθετημένες στο σημείο που τραβήξαμε τις φωτογραφίες αλλά το αποτέλεσμα είναι το ακριβώς αντίθετο.

Τα 'σκουπιδόμπαζα' ώς <βιτρίνα> υποδοχής των επισκεπτών του Μοναστηριού αλλά και του Κιθαιρώνα γενικότερα
Εκτός απο εστία μόλυνσης το θέαμα που αντικρύζει κανείς μόλις στρίβει απο την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών,είναι αποκρουστικό!
Το γεγονός μάλιστα ότι ο δρόμος οδηγεί στο μοναστήρι του Κριεκουκίου δηλαδή στην Ιερά Μονή
Προφήτη Ηλία (της  οποίας  κτίτορας και πρώτος Οικιστής της υπήρξε ο Όσιος Μελέτιος ο εν Κιθαιρώνι η οποία μονή εκτός απο τόπος λατρείας και προσευχής είναι σημαντικότατο  ιστορικό και Βυζαντινό μνημείο)κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
Ο Γέροντας μάλιστα της εν λόγω μονής π.Δωρόθεος δεν συμφωνεί καθόλου με την πρακτική απόθεσης των σκουπιδιών και μπαζών στο συγκεκριμένο σημείο.Ο ίδιος έχει μάλιστα τοποθετηθεί ΚΑΙ δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας την διαφωνία του.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο όταν αλλάξουμε νοοτροπία και άρα συμπεριφορά.
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε με την δημοσιοποίηση του θέματος(13/9/2017) να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που πρέπει και να καθαρίσει η περιοχή ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αρχή!

Την εξέλιξη του θέματος θα την παρακολουθούμε στενά και με πολύ ενδιαφέρον!






Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβαδειά

Ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Goeffrey Pyatt επισκέφθηκε χθες τη Λιβαδειά, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Κοσμίδη Πανωραία, εκπροσώπους της UNHCR, κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο, κ. Ελισσάβετ Ναζλή, εργαζόμενους της ΚΕΔΗΛ, θεσμούς και φορείς που συνεργάζονται και στηρίζουν την ΚΕΔΗΛ.
Στόχος της συνάντησης εργασίας ήταν η ενημέρωση του Αμερικανού Πρέσβη από την Δήμαρχο Λεβαδέων  για τον τρόπο υλοποίησης και λειτουργίας του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί ο δήμος μέσω της ΚΕΔΗΛ από τον Νοέμβριο του 2016.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, αφού καλωσόρισε τον Αμερικανό Πρέσβη στη Λιβαδειά, δήλωσε την συμπαράσταση της για τους πληγέντες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καραιβικής από τους κυκλώνες Χάρβευ και Ίρμα και ανέφερε ότι στο μέλλον η κλιματική αλλαγή θα αποτελεί την βασική αιτία μετακίνησης των πληθυσμών, για  αυτό είναι αναντίρρητη ανάγκη η τήρηση των  διεθνών  κανόνων για την προστασία του πλανήτη.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τα βασικά σημεία του  προγράμματος «Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών» που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ με την υποστήριξη της UNHCR. Ανέφερε τις δυσκολίες και τα προβλήματα  που προέκυψαν πριν και κατά την διάρκεια υλοποίησης του και επισήμανε τις σημαντικές απαιτήσεις που έχει το πρόγραμμα σχετικά με την ενσωμάτωση και την ένταξη των προσφύγων.
Ευχαρίστησε το Δίκτυο Αλληλεγγύης, το ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΠΕΔΥ Λιβαδειάς και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας για το έργο και την στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα που υλοποιείται το πρόγραμμα.
Ανέφερε επίσης ότι 570 πρόσφυγες έχουν διαμείνει στη Λιβαδειά εκ των οποίων οι 211 έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.  Σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων ανέρχεται σε 337, δηλαδή σε 60 οικογένειες.
Τέλος, ζήτησε την συνδρομή του Αμερικανού Πρέσβη για την τήρηση της συμφωνίας Τουρκίας με την Ευρωπαική Ένωση, ώστε να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και  να σχεδιαστούν πολιτικές ομαλής ένταξης και ενσωμάτωσης.
Ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Pyatt εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του στο Δήμο Λεβαδέων, ιδιαιτέρως με αφορμή την ενημέρωση του σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.
Τόνισε, ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι ευθύνη των Ευρωπαίων και όχι μόνο της Ελλάδας, η οποία έχει δείξει υπέροχη γενναιοδωρία σε σχέση με όσους έχουν ασχοληθεί με το προσφυγικό.
Ο κ. Pyatt αναφέρθηκε στον εξαιρετικό τρόπο που ο Δήμος Λεβαδέων φιλοξενεί τους πρόσφυγες στην πόλη, καθώς και στον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση.
Εξέφρασε την επιθυμία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να συνδράμουν από την πλευρά τους και θέλησε να μάθει πώς πραγματοποιείται η ένταξη των παιδιών – προσφύγων στα σχολεία, καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματος το 2019.
Ο κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, εκπρόσωπος της UNHCR, αναφέρθηκε στο μεγάλο ρίσκο που πήρε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την στήριξη για πρώτη φορά ενός περιφερειακού δήμου να υλοποιήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Ενώ, επεσήμανε ότι η επιτυχία του είχε ως αποτέλεσμα την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος, πλέον, σε 8 άλλους δήμους της χώρας ( Κρήτη -Ηράκλειο, Χάνια, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος- δήμος Τρικκαίων, δήμος Καρδίτσας, δήμος Λάρισας, δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Αττικής).

Το πρόγραμμα «Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών» υλοποιείται από την την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαικής Ένωσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Φυσικό αέριο: Έρχεται Θήβα- Δείτε σε ποιες περιοχές

Φυσικό αέριο σε Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Σέρρες
Σε αρκετές πόλεις της χώρας, ενώ υπάρχει δίκτυο διανομής αερίου, οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση στο καύσιμο. Η ΔΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) φιλοδοξεί να βάλει τέλος στο παράδοξο αυτό φαινόμενο ξεκινώντας άμεσα το πιλοτικό
πρόγραμμα για τη σύνδεση επαγγελματικών και οικιακών πελατών με το δίκτυο αερίου, αρχικά σε τέσσερις πόλεις.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΔΑ έχει προκύψει μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου και διαχειρίζεται τα δίκτυα διανομής στην υπόλοιπη Ελλάδα (πέραν δηλαδή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, όπου υπάρχουν άλλες εταιρείες). Το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας προβλέπει σε πρώτη φάση επενδύσεις στα δίκτυα διανομής της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης.

Στις περιοχές αυτές υπάρχουν δίκτυα μέσης και χαμηλής πίεσης ωστόσο ακόμη δεν έχουν προχωρήσει συνδέσεις με καταναλωτές. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας, ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα για την σύνδεση καταναλωτών με το υφιστάμενο δίκτυο αρχικά σε 4 πόλεις: τη Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Θήβα και τις Σέρρες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καμπάνιες και ενημερώνονται οι καταναλωτές που βρίσκονται στις οδούς όπου υπάρχει δίκτυο και όσοι ανταποκριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με ρηχές συνδέσεις, οι οποίες θα γίνουν με έξοδα της εταιρείας. Δηλαδή οι συνδέσεις θα γίνουν με μηδενικά τέλη σύνδεσης.  Η αρχή γίνεται σε Χαλκίδα Λαμία, όπου οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα ενώ αναμένεται να ακολουθούν η Θήβα και στη συνέχεια μέχρι το Νοέμβριο οι Σέρρες.

Μάλιστα ήδη για τις 2 πόλεις με τις οποίες ξεκινά το πρόγραμμα έχουν υποβληθεί οι πρώτες 160 αιτήσεις, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για οικιακές αλλά και για επαγγελματικές συνδέσεις. Μεταξύ των πρώτων που έχουν σπεύσει να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες της ΔΕΔΑ είναι κυρίως επαγγελματίες (επιχειρήσεις εστίασης κλπ) που αυτή τη στιγμή χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους από 6 έως και 11 φιάλες υγραερίου την ημέρα. Τόσο για τους οικιακούς πελάτες όσο και για τους επαγγελματίες, το οικονομικό όφελος μόλις συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου θα είναι τεράστιο. Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου ανοίγει η αγορά του φυσικού αερίου, που σημαίνει ότι όσοι συνδεθούν με το δίκτυο θα μπορούν να διαλέξουν τον προμηθευτή φυσικού αερίου της αρεσκείας τους.

Στη Θήβα δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των οδών:

Αθήνας Λειβαδιάς, Καβείρων, Δημοκλείδου, Αγίου Αθανασίου, Τειρεσίου, Π. Τσαλδάρη, Ν Πλαστήρα, Περγάμου, Συμίου, Αγίου Μελετίου, Ησιόδου, Ζ. Πηγής, Αρβανιτάκη, Λαμπράκη, Βάρναλη, Γληνού, Πουλοπούλου, Ηρακλέους, Κιθαιρώνος, Αγίας Τριάδος, Κασσάνδρου, Αυλίδος

Όσο για τους δρόμους, σύμφωνα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr στη Χαλκίδα δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των εξής οδών:

Πετρογιάννη, Θ. Καρυστίου, Εύβοιας, Μπέλλου, Μαργαρίτη, Αντιγόνου , Φαβιέρου, Κώτσου, Φαρμακίδου,  Μιαούλη, Βώκου, Κακαρά, Αποστολίδου, Μητροπολίτου Βασιλείου Αφεντάκη, Μπολοβινέβας, Λ.Καραγιάννη, Γρηγορίου Ε, Νηρέως, 25ης Μαρτίου, Χαϊνά, Δαγκλή, Αγγελοπούλου, 7ου Συντάγματος, Ελευθέρου Στρατιώτη, Ιπποκλέους, Αρεθούσης Βώκου, Γαζέπη, Χατζοπούλου, Στύρων, Αλιβερίου

Στη Λαμία δυνατότητα σύνδεσης θα υπάρχει σε τμήματα των οδών:

Καλυβίων, Αβέρωφ, Μακροπούλου, Υψηλάντου, Λευκαρίτη, Παπαγεωργίου, Καψάλη, Ερυθρού Σταυρού, Καραϊσκάκη, Όθωνος, Παπαποστόλου, Θερμοπυλών, Αγράφων, Αθηών, Λεωνίδου, Κύπρου, Αμφικτυόνων

Τέλος, εκτός από τις 4 πρώτες πόλεις, του πιλοτικού προγράμματος θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλες περιοχές όπου είτε υπάρχει είτε πρόκειται να κατασκευαστεί δίκτυο χαμηλής πίεσης, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ.
 (capital.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεπτεμβριανός «καύσωνας» προ των πυλών

Πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Γιάννης Καλλιάνος
Μπορεί να έχουμε μπει στο 2ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά όπως όλα δείχνουν, το καλοκαίρι αρνείται πεισματικά να μας εγκαταλείψει, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Έτσι, θα βρεθούμε για άλλη μια φορά "αντιμέτωποι" με την έλευση θερμότερων αερίων μαζών, οι οποίες θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου καθώς και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των Βαλκανίων.

Από το Σάββατο άνοδος της θερμοκρασίας

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του προσεχούς Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, θα αισθανθούμε ότι η θερμοκρασία θα έχει παρουσιάσει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα πρωινά. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υδράργυρος, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξει τους 35-36°C, θερμοκρασίες που ασφαλώς είναι κατά 5-6°C υψηλότερες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Από Κυριακή καύσωνας

Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να βιώσαμε πολύ ισχυρούς καύσωνες που εκτόξευσαν τον υδράργυρο ακόμη και στους 45°C, αλλά για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε, αυτή η θερμή εισβολή δεν θα μας περάσει απαρατήρητη. Και δεν χρειάζεται ασφαλώς να ανησυχούμε, όμως οι τιμές στα θερμόμετρα θα ανέβουν λίγο παραπάνω σε σχέση με το Σάββατο.

Κυριακή και Δευτέρα φαίνεται ότι θα διαρκέσει η διαφαινόμενη θερμή εισβολή. Ίσως, προς την Τρίτη, παραμείνει ακόμη η ζέστη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" η διάρκεια που οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Ορισμένες ενδεικτικές τιμές για τις μέγιστες θερμοκρασίες σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής - Δευτέρας.

Θράκη : 36-37°C
Κεντρική Μακεδονία : 36-37°C
Θεσσαλία : 37-38°C
Κεντροανατολική Στερεά : 36-37°C
Ανατολική Πελοπόννησος : 36-37°C
Νότια Κρήτη : 36-37°C

Αυτά, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα είναι τα διαμερίσματα που κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακή - Δευτέρα θα επηρεαστούν με αρκετή έως πολύ ζέστη. Σαφέστατα, μπορεί να υπάρξουν και περιοχές που σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος να ανέβει ακόμη παραπάνω.

Επίσης, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κρατώντας πάντοτε ένα μικρό ερωτηματικό λόγω του ότι η συγκεκριμένη πρόγνωση είναι μεσοπρόθεσμη, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις της χώρας που η ζέστη θα είναι πιο έντονη, θα είναι οι ακόλουθες :

ΑΘΗΝΑ 36-37°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 34°C
ΝΑΥΠΛΙΟ 37°C
ΣΕΡΡΕΣ 37°C
ΛΑΡΙΣΑ 36°C

Προφανώς, όπως είναι κατανοητό, ενδέχεται να υπάρξουν μικροδιαφορές της τάξεως της -συν η πλήν- 1 μονάδας της κλίμακας Κελσίου σε σχέση με τις μέγιστες που σας αναφέρω. Πάντως, ενδεικτικά, αυτές θα είναι οι μέγιστες που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σεπτεμβριανού Καύσωνα.

Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Η ενίσχυση των βοριάδων από την Τρίτη και έπειτα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες προς τις περιοχές της βόρειας Αφρικής. Μετά λοιπόν και από αυτό το επεισόδιο θερμής μεταφοράς αερίων μαζών, διαφαίνεται σημαντική πτώση του υδραργύρου με αποτέλεσμα να εναρμονιστούμε ακριβώς με την εποχή που διανύουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας



Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνια 2017 Live rock night με συγκροτήματα από την Λιβαδειά

Τροφώνια 2017 Live rock night με συγκροτήματα από την Λιβαδειά το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμβολιασμός παιδιών προσφύγων στη Λιβαδειά

Εμβολιασμός παιδιών – προσφύγων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον εσωτερικό χώρο του Ζαππείου από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την ΚΕΔΗΛ.
Στόχος του προγράμματος ήταν  ο επαναληπτικός παιδιατρικός έλεγχος όλων των παιδιών που διαμένουν στη πόλη και η 3η επαναληπτική δόση εμβολίων που συνιστά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Τα παιδιά – προσφύγων  διαθέτουν ειδικά βιβλιάρια του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, όπου διακρίνονται και πιστοποιούνται τα εμβόλια που τους έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα σε όποια Ευρωπαική χώρα και αν μετεγκατασταθούν.
Συνολικά, 140 παιδιά εμβολιάστηκαν και εξετάστηκαν το Σάββατο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Λιβαδειάς,  Κ.Υ.Αλιάρτου και της Α΄ Π. Παιδιατρικής κλινικής του Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄.
Επιστημονική ευθύνη του προγράμματος είχε ο κ. Γ.Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής , Δ/ντής της Α΄ Π. Παιδιατρικής κλινικής του Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄.
Ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί την κα Ελένη Σωτηροπούλου για τον συντονισμό του προγράμματος «Υγεία για Όλους», τον παιδίατρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κατωπόδη και όλους τους γιατρούς – νοσηλευτές, που συμμετείχαν εθελοντικά στον εμβολιασμό, προασπίζοντας την δημόσια υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ για τους αγρότες: Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά εφόδια


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να δουν το κόστος της παραγωγής τους να εκτινάσσεται ξανά στα ύψη βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αγρότες καθώς τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών από τις πρώτες κιόλας επαφές τους με Έλληνες αξιωματούχους ζήτησαν να ανακληθεί η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 24% στο 13% η οποία νομοθετήθηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου! Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες των Θεσμών χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο βοήθησε σημαντικά στην αποκλιμάκωση των επιβαρύνσεων χιλιάδων Ελλήνων αγροτών, ως "μονομερή ενέργεια".

Η απαίτηση αυτή από την πλευρά των δανειστών αποτελεί ένα νέο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ. Αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να αυξήσει και πάλι τον ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 13% στο 24%, τότε η αύξηση αυτή θα συνδυαστεί με τις υπέρογκες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν το επόμενο διάστημα οι αγρότες και θα τους προκαλέσει οικονομική ασφυξία.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών να ξηλωθεί η ρύθμιση που έδωσε ανάσα στον αγροτικό κόσμο, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Από την άλλη, οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ότι ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια μειώθηκε στο 13% χωρίς την έγκρισή τους.

Έτσι, ασκούν πιέσεις να επιστρέψει στο 24% ο ΦΠΑ για φυτοπροστατευτικά, λιπάσματα, σπόρους και βολβούς, δημητριακά, κτηνοτροφικά φυτά, συσκευασμένες ζωοτροφές (με εξαίρεση όσες προορίζονται για κατοικίδια ζώα βάσει της δασμολογικής τους κλάσης), ζώντα ζώα (αιγοπρόβατα, χοιρινά, βοοειδή), λιπάσματα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, άχυρα και φλοιούς ακατέργαστων δημητριακών κ.λπ.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξεκίνησαν τους εντατικούς ελέγχους από την Τράπεζα της Ελλάδος, εστιάζοντας στα αποτελέσματα των τραπεζών, την πορεία μείωσης των «κόκκινων» δανείων, τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Επίσης, επισκέφθηκαν το Κατοχικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με φόντο το πρόσφατο ηχηρό μήνυμα του Επιτρόπου Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2018 πρέπει να αντληθούν 5,4 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και το χρονοδιάγραμμα της τρίτης αξιολόγησης θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Παρασκευή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα εκπροσωπηθεί τελικά και πάλι από την Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία δεν αναμένεται να αποχωρήσει από την εποπτεία του ελληνικού προγράμματος τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο

dikaiologitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου:Να μην κλείσει τμήμα του Λυκείου Διστόμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

(Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου ( ''ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ'') με ανησυχία πληροφορείται από γονείς ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, για εντελώς συγκυριακούς λόγους,  το Τμήμα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής ( τεχνολογική κατεύθυνση) στο Μπάρλειο Λύκειο Διστόμου!
Θεωρούμε ότι τυχόν απόφαση στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί, για κάθε μαθητή και για κάθε σχολείο, φαλκίδευση  του δικαιώματος του νέου πολίτη  στην μάθηση και στην εκπαίδευση. Πολύ περισσότερο για ένα Λυκειο στην έδρα του οικείου Δήμου και σε μια περιοχή με βιομηχανίες και τεχνικές επιχειρήσεις.
Ζητάμε από τους αρμοδίους στο Υπουργείο Παιδείας να μην στερήσουν από κανένα μαθητή το δικαίωμα της επιλογής κατεύθυνσης, να μην φορτώσουν με τις αποφάσεις τους με πρόσθετα έξοδα οικογένειες μαθητών και να λειτουργήσει κανονικά το Τμήμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγική νύχτα στη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού με την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα


Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΡΚΥΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
Σε ένα κατάμεστο  θέατρο υποδέχτηκε το κοινό της Λιβαδειάς  τον αγαπημένο συνθέτη και τραγουδοποιό  Παντελή Θαλασσινό και την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα,με μαέστρο τον Τοντόρ Καμπακτσίεφ, στα πλαίσια των Τροφωνίων 2017 του Δήμου Λεβαδέων ,την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, τραγούδια παιγμένα από άξιους μουσικούς, πλημμυρισμένα από  αρώματα, εικόνες και μελωδίες της ελληνικής στεριάς και θάλασσας, φανέρωσαν τη διαχρονική δύναμη της παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης  μουσικής  μας  παράδοσης. Και άλλα τραγούδια, άγνωστα, από το νέο ρεπερτόριο, που συγκίνησαν και υπέδειξαν ό,τι όσο υπάρχει ανάγκη για καλή μουσική, τόσο σπουδαίοι τραγουδοποιοί θα υποτάσσονται με ειλικρίνεια και αγάπη στην ανάγκη αυτή...
Ευχαριστούμε  τον Παντελή Θαλασσινό και την ορχήστρα του, για την άψογη και τόσο ζεστή συνεργασία με τη Χορωδία μας και ευχόμαστε να ανταμώσουμε πάλι...
Ευχαριστούμε τον μαέστρο μας Τοντόρ Καμπακτσίεφ, που κάθε φορά-  αστείρευτος δάσκαλος και οδηγός μας-μας  κάνει να ανεβαίνουμε ένα σκαλί ακόμα. Ευχαριστούμε τον πιανίστα μας Δημήτρη Ζωγράφο, που συνόδευσε και στήριξε το έργο μας.
Ευχαριστούμε τους  χορωδούς μας  για την συνέπεια και την επιμονή τους. Ευχαριστούμε που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην συναυλία μας  και αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο και κόπο για το σκοπό αυτό.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Λεβαδέων, που στηρίξε και συνδιοργάνωσε την συναυλία, καθώς και τους χορηγούς μας Βοιωτική Ώρα, Σταρ Κεντρικής Ελλάδος, Σείριος FM και το κατάστημα Πολύτροπο.
Καλή συνέχεια σε όλους και καλή χορωδιακή χρονιά...

Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς Έρκυνα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Θήβα και Σχηματάρι



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» και διοργανώνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, με γενικό τίτλο: «Σύγχρονες Ιστορίες Αρχαίων Πόλεων».

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου
«Τανάγρας Γη» ώρα 10:00-11:30
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού (έως 25 άτομα). Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία της αρχαίας Τανάγρας μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σχηματαρίου.
τηλέφωνο: 2262058220 (Γεωργία Ψαρρού)
email: efavio@culture.gr

Αρχαιολογικός Χώρος Δικαστικού Μεγάρου Θηβών
«Μια βυζαντινή γειτονιά» ώρα 10:00-11:30
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού (έως 25 άτομα). Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία της αρχαίας και βυζαντινής Θήβας, ως κέντρο πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής ζωής.
τηλέφωνο: 22620 80945 (Ευτυχία Κουρούνη)
email: efavio@culture.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και ζέστη -Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ
Καλό και διαυγή καιρό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη με εξαίρεση τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενώ σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ανατολικά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Ήπειρο λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ