Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Στο πλευρό των μαθητών της Δ.Ε. Θίσβης η Τ.Κ. Ξηρονομής

Η Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στους μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία Θεσπιών και Βαγίων όπου σήμερα δεν πήγαν στα σχολεία αυτά λόγω τις μη διέλευσης σχολικού λεωφορείου από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Θίσβης.
Καλούμε τον δήμαρχο Θήβας να επιληφθεί του θέματος καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος όπως εντάξει στην σύμβαση με το ΚΤΕΛ Θήβας και το δρομολόγιο Σαράντη /Βάγια.(Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ)

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής
Στάθης Κεφαλάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Απομάκρυναν τον κάδο απορριμμάτων για να το κάνουν πάρκινγκ-Καταγγελία

Καταγγελία αναγώστη
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα με την ελπίδα να αναδείξετε την έλλειψη σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κύριοι του Δήμου και της ΔΕΠΟΔΑΘ την καθαριότητα της πόλης και τα χρήματα που ως πολίτες πληρώνουμε.
Οι κύριοι της υπηρεσίας προφανώς αποφάσισαν πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να απομακρυνθεί ο υπόγειος κάδος απορριμάτων που υπήρχε εδώ και χρόνια στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Δράκου (συμπτωματικά μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΠΟΔΑΘ).
Απομάκρυναν λοιπόν τον υπόγειο κάδο και έκλεισαν την τρύπα ώστε να παρκάρουν στον χώρο το αυτοκίνητο της υπηρεσίας, το οποίο ήδη διέθετε άδεια στάθμευσης δίπλα στον κάδο.

Ως κάτοικος του κέντρου ξέρω πως ο εν λόγω κάδος, αν και μεγάλου μεγέθους, γέμιζε ασφυκτικά τις περισσότερες ημέρες. Αντί να προστεθεί κάποιος κάδος ώστε να βελτιωθεί η ήδη κακή κατάσταση, αφαιρέθηκε ο ήδη υπάρχων και δεν αντικαταστάθηκε από άλλον, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πετούν τα κοινά τους απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Προφανώς αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την καθ'ύλην αρμόδια για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος υπηρεσία.

Κατηγορούμε όλοι -και σωστά- το κακό παράδειγμα πολιτών που μετακινούν τους κάδους που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους και τους μεταφέρουν στο γείτονά τους. Όταν αυτό γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των απορριμάτων τι πρέπει να κάνουμε;

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες

Η Διοίκηση του
ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος παροχής χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Το ύψους του επιδόματος είναι 1.000 ευρώ ενώ ειδικά για το νησί της Λέσβου θα είναι 1.500 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας και το χρονικό διάστημα υποβολής είναι από 6/10/2017 έως και 6/11/2017.

Προϋποθέσεις συμμετοχής, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, είναι :

• Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της παροχής.

• Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, αποκτήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2017.

• Να είναι όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΓΑ.

Το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες για το έτος 2017 εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Ειδικά, για το έτος 2017, στα πλαίσια ενίσχυσης των κατοίκων του νομού Λέσβου, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό ορίσθηκε το ποσό του βοηθήματος για όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού, που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Για τις πολύτεκνες μητέρες από υπόλοιπες περιοχές της χώρας το ποσό του βοηθήματος είναι 1.000 ευρώ.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις, συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας- δηλ. εκτός αυτών του νομού Λέσβου- ξεπεράσουν τον προσδιοριζόμενο αριθμό των δικαιούχων, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση θα έχουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.

Οι πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι) και από τα ΚΕΠ όλης της χώρας και όχι απαραίτητα από το ΚΕΠ στο οποίο υπέβαλαν αίτηση.

Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων προς τους Συλλόγους

Με την ευκαιρία της λήξης των εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού 2017,του Δήμου Αλίάρτου-Θεσπιέων ο Δήμαρχος ,κος Ντασιώτης Γεώργιος, εξέδωσε ευχαριστήρια επιστολή προς την αρμόδια δημοτική επιτροπή εκδηλώσεων, τους Συλλόγους και τους εθελοντές ,στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει.
« …Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τις εκδηλώσεις που διοργανώσατε και γεμίσατε τις πλατείες μας. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ σημαντικό έργο και μέγιστη κοινωνική προσφορά, να δίνονται στους δημότες δυνατότητες να ξεφύγουν από τη θλιβερή καθημερινότητα. Ο Δήμος στάθηκε αρωγός σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίσατε, παρέχοντας τη στήριξή του σε ότι ζητήσατε. Είμαστε δίπλα σας σε κάθε ενέργεια που εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο. Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι οι σύλλογοι, γυναικών, πολιτιστικοί- περιβαλλοντικοί, αθλητικοί, εμπορικός ,κ.τ.λ., ενεργοποιήσατε  τα μέλη σας και με πολύ μεράκι προσφέρατε τα καλύτερα. Σας Ευχαριστώ θερμά».
                                                                    Γραφείο Ενημέρωσης
                                                               Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αλιαρτίστας "Άλωσαν" τη Λιβαδειά-Φωτογραφίες

Επέλαση των Aliartistas στον 5ο Γυρο της Λιβαδειας με καινούργια εμφανιση!!
Οι Aliartistas αλωσαν την βοιωτικη πρωτευουσα τοσο με την μαζικη τους συμμετοχη οσο και με τις επιτυχιες στα 21 και τα 5 χιλιομετρα και δειχνουν να εδραιωνονται για τα καλα στις θεσεις των νικητων! Την δευτερη θεση στον Ημιμαραθωνιο των 21χιλιομετρων κατελαβε η Σπυριδουλα Παλατζα και τη τριτη στα 5 χιλιομετρα η Πεγκυ Παπακωνσταντινου αντιστοιχα! Με αξιολογους χρονους τερματισαν στον Ημιμαραθωνιο η Ελενη Μωραιτη,Γιωργος Τσιωλης,Γιωργος Αραπιτσας και Κωστας Μαρρας! Στα 10 χιλιομετρα Μαρια Δριτσα,Περλεπε Βασιλικη,Τριανταφυλλου Δημητρης,Μπουζικας Σπυρος και Παναγιωτης Κατρισιωσης! Στα 5 χιλιομετρα Δημητρης Τσαπαρας η' "ΝΤΑΝΟΣ", Γιωργος Ζυγογιαννης,Παναγιωτης Τσωρας,Χρηστος Κοκκαλης και Δημητρης Μανδαλος(ροτσα!)!
Οι Aliartistas αποτελουν πλεον την νεα μεγαλη δυναμη στους δρομους αποστασεων στην περιφερεια μας,δινοντας βροντερο παρον στον 5ο Γυρο της Λιβαδειας. Συμμετειχαν με πολυ μεγαλο αριθμο αθλητων-τριων και λιγο ελειψε να αναδειχτουν πρωτη δυναμη στις συμμετοχες,χανοντας οριακα την πρωτη θεση. Στην πρωτη θεση καταταχθηκαν οι πολυπειροι δρομεις του ΣΔΥΜ Θηβας και αξιζουν πολλα συγχαρητηρια. Οι Aliartistas φιλοδοξουν να διαδωσουν οχι μονο το ελευθερο τρεξιμο αλλα να διαδωσουν το λαικο μαζικο αθλητισμο μεσω του τρεξιματος(χαλαρου,βαδην,τροχαδην,jogging) σε ατομα καθε ηλικιας ανδρες γυναικες παιδια!
Επομενο ραντεβου θα ανακοινωθει συντομα!


 

ALIARTISTAS RUNNING TEAM
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στα Βάγια


Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στη Θήβα


Την ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης των Βαγίων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Το έργο, προϋπολογισμού 3.431.423,68 ευρώ, αφορά στην ολοκλήρωση/ανακατασκευή τμήματος εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και την κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων του οικισμού Βαγίων προς τον κεντρικό συλλέκτη αλλά και στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Θήβας.
Το συγκεκριμένο έργο, όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της Στερεάς Ελλάδας και την εναρμόνιση του με όλους τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς λειτουργίας. «Είναι σημαντικό να φτάσουμε σύντομα στο επιθυμητό. Να μπορέσουμε δηλαδή να έχουμε ένα σύγχρονο δίκτυο γιατί, δυστυχώς, ολόκληρη η χώρα είναι πίσω στο κομμάτι αυτό. Δεν είναι μία απλή παρέμβαση μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει να κάνει με την υγιεινή, την υγεία και την ασφάλεια όλων των κατοίκων από φυσικά φαινόμενα. Το σχέδιό μας υλοποιείται και το θετικό είναι ότι μπορούμε, έως τώρα, να προχωρούμε γρήγορα προς τον τελικό στόχο» τόνισε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της ένταξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

14 θέσεις εργασίας για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Δήμο Θηβαίων


14 θέσεις εργασίας για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο Δήμο Θηβαίων, τη ΔΕΥΑΘ και τη ΔΗΚΕΘ

Ο Δήμος Θηβαίων, η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ)  ανακοινώνουν προς τους ενδιαφερόμενους ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑ.Λ, ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Μαθητεία” των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης,  με τις ακόλουθες θέσεις εργασίας :

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ (ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ – ΙΕΚ) ΑΡ. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
1 Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής ΕΠΑ.Λ 1 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
2 Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΠΑ.Λ 2 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΕΠΑ.Λ. 1 ΔΕΥΑΘ
ΕΠΑ.Λ. 3 ΔΗΚΕΘ
3 Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων ΕΠΑ.Λ 2 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
4 Τεχνικός Οχημάτων ΕΠΑ.Λ 1 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
5 Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ 2 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΕΠΑ.Λ. 2 ΔΗΚΕΘ
  ΣΥΝΟΛΟ 14


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΕΠΑ.Λ που φοίτησαν, για να τους δοθούν οδηγίες για τη σχετική αίτηση συμμετοχής τους. 

Γενικές Πληροφορίες για το Μεταλυκειακό Έτος - Ταξη Μαθητείας στο ΕΠΑΛ

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες.
Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας».
Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού στο Δήμο Τανάγρας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προσλάβει διδακτικό προσωπικό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (επί ωρομισθία) και με χρονική διάρκεια σύμβασης έως 8 μήνες, για τις ανάγκες λειτουργίας εικαστικών, θεατρικών και μουσικών μαθημάτων του Δήμου Τανάγρας, για την περίοδο 2017 – 2018, συνολικού αριθμού τριών (3) ατόμων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταμάτης Χαλβατζής:Ποιος τελικά ήθελε το ΣΜΑ Θίσβης ;

Ποιος τελικά ήθελε το ΣΜΑ Θίσβης ;

Με επιστολή του προς το ΔΣ του περιφερειακού Φο.Α.Σ.Α. ο κ. Δήμαρχος, μετά από τις δικές του παλινωδίες, υπό το βάρος των αντιδράσεων των δημοτών αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου, αναγκάζεται να ζητήσει την απένταξη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) Θίσβης από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μιας συζήτησης, που ξεσήκωσε αντιδράσεις και έκανε εμφατικά εμφανές το έλλειμα και την σύγχυση της Δημοτικής Αρχής.

Συνεχίζουν όμως να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας εξωθεσμικής ενέργειας και βεβαίως για την αναγκαιότητα ενός έργου 1,8 εκ. ευρώ σε ένα Δήμο που διαθέτει οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε μια μέση απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Δημοτική ενότητα Θίσβης και ενώ έχουν εγκριθεί έργα για την μετατροπή του σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ύψους περίπου 21 εκ. ευρώ.

Λαμβανομένου δε υπόψιν ότι ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων δίνει προτεραιότητα στην διαλογή στην πηγή, η εν λόγω πρόταση δημιουργεί ερωτηματικά για την προέλευση και την σκοπιμότητά της.

Ποιος άραγε έχει άμεσο ενδιαφέρον εκτέλεσης του έργου έτσι ώστε να επιδιώξει αρχικώς την ένταξη του και στη συνέχεια να προσπαθεί να το προωθήσει σαν έργο πρώτης προτεραιότητας;

Κάποιοι μιλούν για εργολαβικά συμφέροντα.

Αλλά και έτσι να είναι, πως ο κ. Δήμαρχος εμπλέκεται σε όλη αυτή την διαδικασία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παρακάμψει θεσμικές διαδικασίες, όπως είναι η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Τα συμπεράσματα δικά σας !

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΘΙΣΒΗ Κέρδισε τον Πρώτο Γύρο!!!

Τ.Κ.   ΘΙΣΒΗΣ
Ο    Αδέσμευτος    Λαός   Θίσβης  και   Δόμβραινας      έδωσε   την   απάντηση!!!!
 Μετά  την  άτακτη    υποχώρηση   του  δημάρχου Θηβαίων να  αποσύρει   την  κατασκευή  Σταθμού Απορριμμάτων Θίσβης,  στην  δημοτική  ενότητα  Θίσβης.

Η  ΘΙΣΒΗ    κέρδισε   τον
 πρώτο   γύρο,   έτοιμη   και  για   το  δεύτερο   που   είναι   η  απόσχιση.  Και  θα  το   καταφέρουμε  να είστε   σίγουροι   συγχωριανοί!!!
   Δεν  έχουν  ιστορία   μόνον  αυτοί,   έχουμε  και   εμείς  την  δική μας .
  Και  Είναι   Μεγάλη!!!   

    Παραμονή  της   συγκέντρωσης   διαμαρτυρίας   στην  πλατεία   της    Δημοτικής  Κοινότητας  Θίσβης,   η  συγκέντρωση   έγινε   με  σκοπό  όχι  μόνο   το  θέμα   του  Σ.Μ.Α.  αλλά  και  για   θέμα   απόσχισης    από  το  Δήμο  Θηβαίων   και  προσχώρηση   στον  Δήμο  Αλιάρτου –Θεσπιέων.
Θέλουμε   το  χωριό   να  είναι   ομόφωνο   και  αυτό   θα  προσπαθήσει    η  κοινότητα   να  κάνει.   Το  επόμενο  Σαββατοκύριακο   θα   είναι  ανοικτή  η  κοινότητα   για  όσους   ετεροδημότες   έρθουν   για   υπογραφή  .
Η  υπογραφές   μαζεύονται. 
 Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη,για τη συλλογή υπογραφών,   το 60%  είναι   αρκετό,   όμως   ζητούμε   την  συμπαράσταση    όλων   των   ψηφισάντων   στις  περασμένες  εκλογές.
   Για  διευκρινήσεις    η  κοινότητα   είναι  στην  διάθεσή  σας, με  νομική  κάλυψη  και  ενημέρωση.  .

Τ.Κ.   ΘΙΣΒΗΣ

ΣΑΛΤΑΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ    
Διαβάστε Περισσότερα »

"Το τέλος της ανοχής"-Άρθρο του Βιολόγου Παναγιώτη Περγαντά

Το τέλος της ανοχής

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό ιδεοληπτική, για να περιγράψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ή αλλιώς Πρώτη Φορά Αριστερά με ολίγον δεξιά καμένου τύπου. Τα αποτελέσματα της ιδεοληψίας τους είναι πάμπολλα, καθιστώντας την  μεμονωμένη αναφορά συγκεκριμένων παραδειγμάτων περιττή. Η εστίαση όμως στην  ιδεοληψία ως χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, αποκρύπτει το βασικό πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης, που είναι η πολιτική αφασία. Η πολιτική αφασία των κυβερνώντων, ευθύνεται για το ότι οι ασυναρτησίες έγιναν πολιτικές θέσεις, καθώς και για το ότι άσχετοι ανέλαβαν τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η απραξία να γίνει πάγια πολιτική πρακτική.
Η απουσία πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων, είναι η αιτία των καταστροφικών αποτελεσμάτων της παρούσης κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα απραξίας αποτελούν τόσο η μη ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, όσο και η αναστολή λειτουργίας της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Εδώ και  τριάντα μήνες είναι σαν να μην έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Κανείς όμως δεν αντιδρά σε αυτόν τον παραλογισμό, επειδή αυτό το συνεχές μπρος – πίσω, δεν έχει άμεση επίδραση στο σύνολο της κοινωνίας. Ο μέσος Έλληνας πολίτης, δεν θα αποκομίσει άμεσα κάποιο οικονομικό όφελος από τα αναπτυξιακά έργα στο Ελληνικό, στη δε Χαλκιδική διαμένει μόλις το 1% του Ελληνικού πληθυσμού. Η απουσία άμεσου ενδιαφέροντος των πολιτών, σε συνδυασμό με την εξοικείωση τους με χαμηλές προσδοκίες, έχουν ως αποτέλεσμα ο απλός πολίτης να μην ένοιωθε μέχρι σήμερα άμεσα στο πετσί του, την ατελέσφορη πολιτική των άβουλων ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.
Το ναυάγιο όμως του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» και η περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, αλλάζουν τα δεδομένα. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε αυτήν την περίπτωση αγγίζει άμεσα, σχεδόν το ήμισυ των πολιτών της χώρας. Οι φωτογραφίες του παραλιακού μετώπου της Ελληνικής Ριβιέρας που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ξεπερνούν τα Ελληνικά σύνορα. Η  αναμενόμενη επίδραση αυτής της καταστροφής στον τουρισμό της χώρας, δυστυχώς δεν θα είναι ασήμαντη. Στην περίπτωση της οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού, οι συνέπειες της πολιτικής αφασίας της κυβέρνησης, θα είναι άμεσες για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών. Ο πολιτικός αντίκτυπος αυτής της καταστροφής, θα είναι μεγαλύτερος από τον αντίκτυπο των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και θα έχει άμεσα πολιτικό αποτέλεσμα.
Οι πολίτες θα πάψουν να μεμψιμοιρούν και θα συνειδητοποιήσουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, εκτός από άβουλη είναι και μοιραία. Η καταστροφή στον Σαρωνικό είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής, στην παρούσα κυβέρνηση. Ο μέσος πολίτης θα συνειδητοποιήσει, πως κυβερνάτε από μοιραίους και άβουλους που προσμένουν ίσως, κάποιο θάμα! Τα θαύματα όμως δυστυχώς αν γίνονται, γίνονται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και από όσο γνωρίζω, δεν αφορούν απορρύπανση ακτών. Αυτό που μάλλον θα συμβεί, είναι η περαιτέρω υποβάθμιση των επιπέδων ζωής του μέσου Έλληνα. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που η αναφορά του Θουκυδίδη «ουδέν εστί ότι ούκ απώλετο» (Μτφ. δεν έμεινε τίποτα που να μην χαθεί), για την ολοκληρωτική πανωλεθρία που υπέστησαν οι Αθηναίοι στη Σικελία κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, θα έχει εφαρμογή και στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προκύψει μια κυβέρνηση με γνώσεις και ρεαλισμό, που να αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες προκλήσεις και να θέλει να δώσει λύσεις, μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει την κοινή λογική στην πολιτική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά, το τέλος της ανοχής.

Παναγιώτης Περγαντάς Βιολόγος – Επιχειρηματίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στη κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ‘’ BE ACTIVE’’  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
23 – 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

BEACTIVE!    ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ  BEACTIVE  ΣΤΟΝ   ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 24/9/17 ΕΩΣ 30/9/17
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ   ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
Μην χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού. Μια σειρά δραστηριοτήτων που διοργανώνει η αθλητική επιτροπή του δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με αθλητικά σωματεία, συλλόγους , γυμναστήρια...σε περιμένουν!
BEACTIVE!   ΜΕΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ!
Μια πανευρωπαϊκή  δράση,για την προώθηση στην κίνηση κ τον Αθλητισμό, στην οποία συμμετέχει και ο Δ. Λεβαδέων με πολλές αθλητικές δραστηριότητες και στις οποίες σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές από την Δομβραίνα δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο !!!

        Έγινε και αυτό! 
Οι μαθητές από την Δομβραίνα  δεν πήγαν  σήμερα στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο !!!
Οι μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας  λόγω της μη λειτουργίας των Λυκειακών  τάξεων  του Λυκείου Δομβραίνας
  κατευθύνονται όπως προβλέπεται από τη χωροταξική κατανομή  στο Λύκειο Βαγίων.
Μέχρι την  περσινή χρονιά υπήρχε σχολικό  λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους μαθητές. Φέτος  και ενώ έχουν περάσει δέκα πέντε ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων δεν έχει δρομολογηθεί κανένα μέσο για τη μεταφορά τους.
Οι μαθητές  μέχρι την Παρασκευή 22/09/2017 ήταν αναγκασμένοι να αλλάζουν ΤΡΙΑ  λεωφορεία  το πρωί και να φθάνουν στα Βάγια στις 08:45 και τα μεσημέρια περίμεναν μέχρι τις 15:00 το δρομολόγιο της γραμμής για να φτάσουν στα σπίτια τους το απόγευμα ολοκληρώνοντας το καθημερινό τους  ΓΟΛΓΟΘΑ.
Αυτά μέχρι την Παρασκευή, γιατί από σήμερα Δευτέρα 25/09/2017 οι μαθητές έμειναν  στα  χωριά  τους  επειδή τα  λεωφορεία  πλέον   δεν   τους  μετακινούν  καθώς δεν υπάρχει κάποια σύμβαση και έληξε η περίοδος χάριτος από το ΚΤΕΛ το οποίο ευχαριστούμε για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε.
Ωστόσο  όπως αποδεικνύεται στη πράξη το τέρας της γραφειοκρατίας είναι ανίκητο και οι γονείς που στις τάξεις αυτές και στα  πλαίσια  της  περίφημης  « δωρεάν παιδείας» καταβάλουν 400 έως 500 ευρώ το μήνα  για φροντιστήρια, καλούνται να   πληρώσουν και τα  εισιτήρια για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.
Και ενώ τα παραπάνω τα έχουμε κάνει γνωστά με επιστολές μας, με φυσική παρουσία και τηλεφωνικά σε όλες τις αρμόδιες αρχές   η απάντηση  που έχουμε  λάβει είναι να έχουμε  υπομονή και ψυχραιμία,  αλλά μέχρι πότε …
 
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
    ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ        ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ                                            

         Παπακωνσταντίνου Δημήτριος                           Χαρακόπος     Κωνσταντίνος  
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 14 θέματα συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  25η του μηνός Σεπτεμβρίου  του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης,

           Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Έγκριση Κανονισμού Χρήσης και Λειτουργίας της Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Έτους 2017
2. Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2017.
3. Προσωρινή τροποποίηση  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης έτους 2017.
4. Aναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
5. Αποδοχή ποσού { 66.900,00€ }  των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων  έτους 2017 του Υπουργείου Εσωτερικών για Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και κατανομή αυτού.
6. Κατανομή συνολικού ποσού 87.418,68ΕΥΡΩ (Γ΄δόση 2017) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας ,Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων
7. Πραγματοποίηση   εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι
8. Έγκριση δαπάνης  και διάθεση πίστωσης ποσού 1.922,00€ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι
9. ”Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης στη θέση «ΚΟΚΚΙΝΟΓΙΕΣ» της Τοπικής Κοινότητας Θουρίου Δήμου Λεβαδέων
10. Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης  στη θέση «ΠΟΡΟΣ» της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη Ηλία Δήμου Λεβαδέων
11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας  για την παροχή υπηρεσιών “Υπηρεσίες Απεντόμωσης-Μυοκτονίας-Απολύμανσης & Οφιοαπώθησης των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών & του κατασκηνωτικού κέντρου “Παλιομηλιά” του Δήμου Λεβαδέων.
12. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας  για την εργασία “ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ,ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”.
13. Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στην Τ. Κ. Λαφυστίου
14. Έγκριση Επέκτασης (Παραλλαγής) Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στη T. K. Δαύλειας .


                                         
                                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



                                                     
                                                     ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


Εναρξη προγράμματος εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με την υπ΄ αριθμ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07-2013 (ΦΕΚ 1911, Β΄) των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.

Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων, η δημοτική κοινότητα Κυριακίου και οι τοπικές κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας, Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου.

Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν στα ΚΕΠ του Δήμου Λεβαδέων.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
•Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού (έντυπα αιτήσεων υπάρχουν στο ΚΕΠ)
•Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της Ε.Ε.
•Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
•Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή των Οδηγιών 85/148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ
•Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλαδή, φετινό εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα του 2016)
•Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2017 για εισοδήματα έτους 2016)
•Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη. Ως οικογένεια θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας. Επίσης, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια.
Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση μεταγραφών και των νέων εμφανίσεων του Α.Ο. ΘΗΒΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο βόρειο Αιγαίο από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και προς το βράδυ στην κεντρική (κυρίως στις δυτικές περιοχές) θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο.. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο την Ήπειρο και πιθανώς πρόσκαιρα προς το μεσημέρι στην δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το βράδυ στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά αυξημένες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά Αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα Βόρεια, όπου είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ