Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δωρεά 17 στολές στην Α.Δ. Βοιωτίας από την ALPHA BANK Λιβαδειάς-Φωτογραφίες


 ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


  Το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Βοιωτίας εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την Τράπεζα ALPHA BANK η οποία στο πλαίσιο της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, προέβη στη χορηγία δεκαεφτά (17) στολών τύπου cordura για το προσωπικό της ομάδος ΔΙ.ΑΣ, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
 Την 20/09/2017 σε αίθουσα της Δ/νσης Αστυνομίας Βοιωτίας , εκ μέρους της τραπέζης ALPHA BANK ,του υποκαταστήματος Λιβαδειάς, η Υποδ/ντρια  κ. Ζάχαρη Ε. και ο κ. Καγιάς Β. παρέδωσαν τις στολές στους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, παρουσία του Αστυνομικού Δ/ντή Δ.Α. Βοιωτίας κ. Τσάτση Μιχαήλ, του Δ/τή του Α.Τ. Λιβαδειάς κ. Τσίμπρη Ιωάννη και Αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ Βοιωτίας.
  Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν ώστε να καλυφθούν βασικές λειτουργικές ανάγκες που σχετίζονται με την κύρια αποστολή των Αστυνομικών, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας, αναπτερώνοντας ταυτόχρονα το ηθικό των Αστυνομικών.

                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                               ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα έργα σε Αλίαρτο,Δίστομο,Αράχωβα και Αντίκυρα

«Εντάξεις Νέων Έργων στο Νομό Βοιωτίας»


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με τις εντάξεις νέων έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γίνεται γνωστό πως αυτές περιλαμβάνουν:
1. Το έργο « Διαμόρφωση Κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας για τη Στέγαση Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών » με π/υ 3,000,000 €
2. 5 έργα με π/υ 2 εκ. €.
Συγκεκριμένα:

α)      ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ.Ε. ΔΙΣΤΟΜΟΥ (π/υ 50,000 €)
β)      ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (π/υ 1,500,000 €)
γ)      ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΡΑΧΩΒΑΣ (π/υ 200,000 €)
δ)      ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (π/υ 200,000 €)
ε)      ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΠΕΤΡΑΣ (π/υ 200,000 €)

Με την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, στη ΣΑΕΠ 766 των παραπάνω έργων με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία επιχειρείται η βελτίωση και δημιουργία σημαντικών υποδομών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ευρύτερα, και στο Νομό Βοιωτίας ειδικότερα.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κούκλες" στο Καπαρέλλι-Βίντεο,φωτο

Η πλατεία του Καπαρελλίου την Κυριακή το μεσημέρι γέμισε με "κούκλες"- πανέμορφα παλιά αυτοκίνητα .
Το ράλι αντίκα ''Rally via Hellenica pre war'' VIA FLAMINIA με παλαιά αυτοκίνητα-αντίκες απο όλη  την Ευρώπη,καλοδιατηρημένα και καλογυαλισμένα που έρχονται από… περασμένες εποχές, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι κάτοικοι του Καπαρελλίου.
Διακριτική πολυτέλεια και προσεγμένο σχέδιο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οχημάτων που έρχονται από το παρελθόν.Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο ράλι,είναι αντίκες προπολεμικές, που  σας εντυπωσιάζουν με την φινέτσα τους.Οι "κούκλες" μετά απο μια στάση για ξεκούραση στο Καπαρέλλι,συνέχισαν την διαδρομή  τους με προορισμό τους Δελφούς.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Ερχονται βροχοθύελλες, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς

Εντονα φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη, καθώς οι βοριάδες θα ενισχυθούν, φθάνοντας τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ, ενώ ταυτόχρονα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.
Μάλιστα η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου:
«Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη από εχθές κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα σε περιοχές της ΒΑ Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση. Οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οι ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά.
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων. Εκτιμώ ότι κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ «ΚΟΚΤΕΪΛ»
Από την Πέμπτη έως και τουλάχιστον το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απασχολούν -κατά διαστήματα- αρκετές περιοχές, τόσο του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και του δυτικού και νότιου Αιγαίου, θα προστεθεί και άλλη μια παράμετρος η οποία θα καταστήσει περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι (βοριάδες) σε μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας (βλέπε χάρτη) θα ενισχυθούν σημαντικά και μάλιστα θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως ακόμη και 9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές σε τοπικό επίπεδο στο ΒΑ Αιγαίο.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΟΘΥΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε αρκετές από τις περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης του χάρτη, θα σημάνει και την έναρξη βροχοθύελλων, δηλαδή βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα με ισχυρούς ανέμους. Αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικούς Αιγαίου.
ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Από την Πέμπτη και έπειτα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση λόγω των βοριάδων που θα πνέουν πολύ ισχυροί στις περιοχές που σας προανέφερα αλλά και στα ορεινά-ημιορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής Ελλάδας. και ειδικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει και ελαφρώς χειμώνα λόγω του ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει καν τους 20°C.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1900 ΜΕΤΡΑ ΤΟ Σ-Κ
Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις μέσα στο ερχόμενο Σ-Κ (κυρίως στην κεντρική Ελλάδα) ακόμη και κάτω από το υψόμετρο των 1.900 μέτρων. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι πολύ ορεινοί προορισμοί ή και χιονοδρομικά κέντρα θα βιώσουν Χριστουγεννιάτικες καιρικές συνθήκες εκείνες τις μέρες, έστω και για λίγο.
ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχω στη διάθεση μου αυτή τη στιγμή, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας. Για πόσες ημέρες ακόμη, δεν μπορώ να γνωρίζω. Όμως η τάση του καιρού δείχνει ότι θα είναι φθινοπωρινή και η αρχή τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας. Όπως και να έχει όμως, θα σας κρατώ ενήμερους για οτιδήποτε αλλάξει τις επόμενες ημέρες».

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για το παζάρι

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  27η του μηνός Σεπτεμβρίου  του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης, 

Το κατεπείγον του θέματος έγκειται στο γεγονός ότι οι διαδικασίες κατασκευής παραγκών , παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης υπηρεσίας , μισθώσεων είναι χρονοβόρες (πρόχειροι διαγωνισμοί κ.λ.π) και η έναρξη του παζαριού είναι η 28η Οκτωβρίου.

           Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Έγκριση Κανονισμού Χρήσης και Λειτουργίας της Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Έτους 2017
2. Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2017.
3. Προσωρινή τροποποίηση  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης έτους 2017.


                                         
                                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



                                                 
                                                     ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία παιδικής ομάδας από τον Α.Ο. Θεσπιακό



Ο Α.Ο. Θεσπιακός καλεί όσα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας,  θέλουν να συμμετάσχουν στη δημιουργία της παιδικής ομάδας να παρευρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο Θεσπιών το Σάββατο 30/09/2017 και ώρα 11.00 π.μ.
Η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον της ομάδας μας και θα έχει την αμέριστη στήριξή μας.
Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο. 
Α.Ο. ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ
      Ο πρόεδρος     Ο Γ.   Γραμματέας
 Τσακνάκης Γεώργιος- Μπαϊρακτάρης Παρασκευάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Χασισοφυτεία με 108 δενδρύλλια στην Αλίαρτο- Ψάχνουν τους… καλλιεργητές- Φωτογραφίες

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας
Εκριζώθηκαν συνολικά -108- δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και διάφορα εργαλεία – αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργειά τους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών


Στο πλαίσιο μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική έκταση της ευρύτερης περιοχής Αλίαρτου Βοιωτίας.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή ειδικά διαμορφωμένος – εκχερσωμένος χώρος, αποτελούμενος από τρία επιμέρους επίπεδα, ανάμεσα σε αυτοφυή βλάστηση, όπου καλλιεργούνταν δενδρύλλια κάνναβης.

Έπειτα από πολυήμερη διακριτική επιτήρηση, χθες (25-09-2017) το πρωί οι αστυνομικοί προέβησαν στην εξερεύνηση του χώρου και ακολούθως στην εκρίζωση και κατάσχεση αρχικά (75) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως και (50) εκατοστών, που ήταν εμφυτευμένα στο έδαφος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία παλέτα (από φελιζόλ), στην οποία ήταν εμφυτευμένα (33) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (25) εκατοστών, καθώς και διάφορα εργαλεία – αντικείμενα, κατάλληλα για την καλλιέργειά τους. 

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Κώστα Μπακογιάννη τα εγκαίνια του Κλειστού Μαυρομματίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Περιμένουν....το σχολικό οι μαθητές της Δ.Ε. Θίσβης-Άρθρο του Θωμά Κιούση

Περιμένοντας το σχολικό
Τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τους από τα χωριά της Θίσβης γιατί δεν υπήρχε σχολικό λεωφορείο. Νήπια από την ίδια περιοχή δεν εξυπηρετούνται στη μετακίνηση γιατί δεν υπάρχει συνοδός και οι γονείς αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και 30 χλμ την ημέρα για να τα πάνε στο νηπιαγωγείο ή απλά τα παιδιά μένουν στο σπίτι.
Κάθε χρόνο και χειρότερα! Τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώντας να βρούμε διέξοδο, λάβαμε απαντήσεις του τύπου «το αξιολογούμε, το κοιτάμε» και άλλα τέτοια, ενώ γίναμε αποδέκτες και δυσφορίας γιατί δεν απευθυνόμαστε σε  κάποιους «άλλους»….
Εικόνες στην Ελλάδα του 2017, δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη των σχολείων, σε μια χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονη, ευρωπαϊκή και σε ένα δήμο ευλογημένο από την ιστορία και με τόσα πλεονεκτήματα που προστέθηκαν από τους πρώην δήμους.
Με τέτοιες συνθήκες που κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερες, περιμένετε να μείνουν νέοι άνθρωποι στα χωριά; Να κάνουν τι; Να αδυνατούν να βγάλουν άκρη ακόμα και με τα αυτονόητα; Με απόγνωση διαπιστώνουν ότι παλεύουν μόνοι τους σε ένα περιβάλλον εχθρικό, που δε βοηθά τα παιδιά αυτού του τόπου.
Και  οι υπεύθυνοι χαμένοι στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας, ασυντόνιστοι, ευθυνόφοβοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, λες και αυτό που ενδιαφέρει μαθητές και γονείς είναι να αποδειχθεί ότι οι ίδιοι δε φταίνε και ότι κάποιος «άλλος» έχει την ευθύνη.
Και να αποδειχθεί ότι φταίει κάποιος, λύνεται το πρόβλημα έτσι; Ή μήπως θα τιμωρηθεί; Για πολιτικό κόστος δε συζητάμε, οι εκλογές άλλωστε είναι μακριά…..
Ο δήμος βέβαια απών από οτιδήποτε, αρκεί να μην πει κανείς ότι φταίει.
Και τώρα θα γίνει το αναμενόμενο. Κάποιος «ήρωας» θα βρεθεί για να δοθεί λύση κατόπιν εορτής για να τον επευφημούμε ζητωκραυγάζοντας στην … πλατεία για θέματα που θα έπρεπε με έγκαιρο και αυτοματοποιημένο τρόπο να είχαν λυθεί προ πολλού.
Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δεν αρκούν οι δικαιολογίες, ούτε η παρουσία στις περιφορές και τα πλατιά χαμόγελα.
Τα χωριά χρειάζονται ουσιαστική στήριξη! Η ελληνική περιφέρεια χρειάζεται ουσιαστική στήριξη!

Θωμάς Κιούσης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Επετείου της Μάχης της Πέτρας-Φωτογραφίες


Η επέτειος της νικηφόρας Μάχης της Πέτρας, που έλαβε χώρα το 1829 και ανάγκασε τους Τούρκους να συνθηκολογήσουν, εορτάσθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, όπου μετά τη μάχη είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο και εν συνεχεία στο προαύλιο της Μονής επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δημητρίου Υψηλάντη, με την παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.
imtl.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσης του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας

Έναρξη εργασιών για την αποπεράτωση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας


Ξεκίνησαν οι εργασίες αποπεράτωσης του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας, έργου που συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 13.640,01 € με ΦΠΑ και η  χρηματοδότησή του προέρχεται από Ιδίους Πόρους.

Οι βασικές εργασίες του έργου περιλαμβάνουν το χρωματισμό όλου του κτιρίου εξωτερικά,  ανάπτυξη σιδηρών ικριωμάτων σε όλη την περίμετρό του, κάλυψη αυτών με επένδυση των προσόψεων, διαμόρφωση των μαρμαροποδιών των παραθύρων και κατασκευή κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα του ισογείου.
Θυμίζουμε ότι το παλαιό Δημαρχείο Θήβας ανακαινίστηκε πρόσφατα εσωτερικά, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και της υλοποίησης του έργου «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας», προκειμένου να μειωθεί το ετήσιο λειτουργικό κόστος του κτιρίου και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο εσωτερικό του, ξεκίνησε  η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δ.Ο.Θ. , που στεγάζονταν μέχρι πρότινος σε ενοικιαζόμενο χώρο, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων για τον Δήμο και τον ΔΟΘ. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για την έξαρση της ιλαράς

 Την λήψη έκτακτων μέτρων για την τροφοδοσία των φαρμακείων με εμβόλια για την ιλαρά ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση επιδημικής έξαρσης της νόσου.

Παρότι με τη σχετική ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος επιχειρεί να διαβεβαιώσει αρμοδίως πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα μας –μάλιστα προσδιορίζει την ποσότητά τους σε 100.000 σκευάσματα χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για εμβόλια των δημόσιων δομών ή γενικά για τις εισαγόμενες από τις εταιρίες ποσότητες- παραδέχεται τις ελλείψεις αναφέροντας πως «οι όποιες  ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα «ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Οι όποιες  ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών (επισυνάπτεται εκ νέου η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας) εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Γι αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί  για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς σχετικά με τον ΠΕΣΔΑ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ

Είναι γνωστό πως μετά από διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (959 / 22672 / 11- 2 - 2016 ) αναλάβατε και ασχοληθήκατε με την διαμόρφωση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Σε αυτή την βάση, προχωρήσατε, ζητήσατε Τοπικά σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων από τους Δήμους και μετά από επεξεργασία φέρατε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Τα όργανα της Περιφέρειας κατέληξαν κατά πλειοψηφία ( με δική μας διαφορετική γνώμη ) και έστειλαν κεντρικότερα τις σχετικές αποφάσεις τους.

Πριν λίγο διάστημα, όμως δημοσιοποιήθηκε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ( Ε Τμήμα, 923/ 2017 ), με αφορμή τον Σταθμό μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων του Δήμου Ερέτριας, όπου αναγνωρίζεται σαν αρμόδιος για την κατάρτιση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Α.Ε και στην ουσία ακυρώνεται ο σχεδιασμός που το Περιφερειακό Συμβούλιο Ψήφισε.

Έτσι, πολλά έργα, που περιέχονταν σε αυτόν, παραμένουν μετέωρα.

Έχετε ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό ζήτημα ;

Αν ναι, θα επιθυμούσαμε να γνωρίσουμε τις θέσεις και τις προθέσεις σας πάνω σε αυτό.

25-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν μικρή σταδιακή εξασθένηση
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στη Μαγνησία και στη Βόρεια Εύβοια, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με μικρότερη πάντως ένταση. Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες είναι επίσης αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα στην Κρήτη 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα νότια παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

29 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δήμο Θηβαίων

29 μόνιμες θέσεις εργασίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων 


Συμπληρωματικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, κατηγοριών Δ.Ε. και Υ.Ε., ανταποδοτικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών διαφόρων υπηρεσιών και κυρίως της καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων, αποφάσισε  το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αιτούμενες θέσεις ανέρχονται πλέον σε 29, διατηρώντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα των δράσεων αυτών.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος, με έγγραφό του, έχει υποβάλει αίτημα από τον Φεβρουάριο του 2017, για πρόσληψη δεκαέξι (16) ατόμων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις,  αίτημα που διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με εισηγητική έκθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) σχετικά με προσθήκη κενών οργανικών θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, σύμφωνα με την εγκύκλιο 19/30-6-2017 του Υπ. Εσωτερικών, για άλλες 14 θέσεις.

Mε την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(υπ. αρ. 211/13-9-2017) οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό που αιτείται συνολικά ο Δήμος Θηβαίων διαμορφώνονται ως ακολούθως :

α/α (κατά σειρά προτεραιότητας)
Κλάδος Αριθμός κενών θέσεων Αριθμός αιτούμενων θέσεων
1 ΥΕ εργατών Καθαριότητας (Συνοδοί απορριμματοφόρων) 18 10
2 ΔΕ Χειριστών Σαρώθρων 1 1
3 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Καθαριότητας 4 2
4 ΔΕ εποπτών Καθαριότητας 1 1
5 ΔΕ Ηλεκτρολόγων 1 1
6 ΔΕ τεχνιτών Υδραυλικών 2 1
7 ΥΕ εργατών Καθαριότητας (Συνοδοί απορριμματοφόρων) 18 4
8 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Καθαριότητας 4 2
9 ΔΕ τεχνιτών Υδραυλικών 2 1
10 ΥΕ εργατών Καθαριότητας (Συνοδοί απορριμματοφόρων) 18 4
11 ΥΕ Φυλάκων Κοιμητηρίων 1 1
12 ΥΕ Επιστατών καθαριότητας 1 1
Σύνολο 29 29


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ