Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πωλείται Fiat seicento σε άριστη κατάσταση


Πωλείται  Fiat seitsento μοντέλο 1999, 141000 χλμ σε άριστη κατάσταση,τιμή 1400€ συζητήσιμη
Τηλ επικοιωνίας τηλ 6973988663





Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς η ομάδα μπάσκετ παίδων του Γ.Σ. Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβείο «Best City award» στον Δήμο Θηβαίων

“Best City Award” για τον

πεζόδρομο της Επαμεινώνδου στη Θήβα

Το “Bronze” βραβείο για το έργο “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” έλαβε ο Δήμος Θηβαίων από τα φετεινά “Best City Awards”, συμμετέχοντας στην κατηγορία “Έργα Ανάπλασης” της Ενότητας  “Υποδομές & Αστική Ανάπλαση”.


Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των “Best City Awards”. Θυμίζουμε ότι το 2016 ο Δήμος Θηβαίων είχε λάβει το “Gold” βραβείο και για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων"
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βραβείων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“ Λάβαμε ένα ακόμα βραβείο “Best City” για ένα έργο πνοής για την πόλη της Θήβας. Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί η ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα ήταν ένα έργο δύσκολο που αφορούσε τη διαμόρφωση μίας επιφάνειας 16.260 τ.μ. στην καρδιά της πόλης των Θηβών αλλά και την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ομβρίων.  Ήταν ένα έργο που χρειαζόταν επιμονή, υπομονή και αγαστή συνεργασία με πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και τους φορείς και πολίτες της πόλης, το οποίο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε, υπερκεράζοντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου των Θηβών και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Καλάμι Βοιωτίας χαρακτηρίζεται μαρτυρικό χωριό


Χαρακτηρισμός του χωριού Καλάμι Βοιωτίας ως μαρτυρικό χωριό
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι με το ΠΔ 49/1.6.2017 “Χαρακτηρισμός μαρτυρικών πόλεων και μαρτυρικών χωριών”, το χωριό Καλάμι Βοιωτίας χαρακτηρίστηκε ως μαρτυρικό χωριό.
Η αναγνώριση του χωριού Καλάμι ως μαρτυρικό χωριό αποτελεί δικαίωση στη μνήμη των 23 συμπατριωτών μας που έπεσαν θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων στις 11 Ιουνίου 1944, τα οποία όχι μόνο αφάνησαν το σύνολο των κατοίκων του αλλά για να ολοκληρώσουν την αποτρόπαια αποστολή τους, με δύο μεγάλες πυρκαγιές κατέκαψαν τα σπίτια και τις αποθήκες του χωριού.  Το χωριό δεν ξανακατοικήθηκε ποτέ από τότε.
Σήμερα, διασώζονται μόνο λίγα ερείπια, ενώ ο Δήμος Λεβαδέων κατασκεύασε το μνημείο στη θέση του κατεστραμμένου χωριού για να θυμίζει το αγνοημένο ολοκαύτωμα στο Καλάμι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδαρικό...στο Κλειστό Μαυρομματίου με νέα ομάδα μπάσκετ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Στα πλαίσια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου  της Δ.Ε. Θεσπιέων ,στο Μαυρομμάτι και της συνεργασίας με τους Αθλητικούς Συλλόγους, τόσο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, όσο και της ευρύτερης περιοχής, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 7-10-2017 και ώρα 8:00 μ.μ. θα γίνει ,στο χώρο του κλειστού,συνάντηση για την δημιουργία Αντρικής Ομάδας Μπάσκετ.
      Μετά το πέρας της συνάντησης θα γίνει και η πρώτη προπόνηση.
Για τις Παιδικές Ομάδες θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση του Νίκου Θηβαίου, για την πορεία εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας»

«Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, για την πορεία εκκαθάρισης του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας»

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου οικονομικών στην ερώτηση μου για την πορεία εκκαθάρισης του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας (επισυνάπτεται), θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Σε επικοινωνία μου με το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκα ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση παραγόντων του Υπουργείου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους αρμόδιους παράγοντες της Περιφέρειας, με στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την καθυστέρηση της εκκαθάρισης. Αυτός, άλλωστε, ήτανε και ο σκοπός τη ερώτησής μου στη Βουλή.

Πρέπει άμεσα η κάθε πλευρά – Υπουργείο Οικονομικών/Περιφέρεια – να συνδράμει στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας στην Περιφέρεια και στους δικαιούχους Δήμους, ώστε να υλοποιηθούν οι νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα δώσει τη δυνατότητα για πιθανές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση παλαιών χρεών των κληρούχων και τη διενέργεια συμβολαιογραφικών πράξεων, εκεί που οι καρτέλες οφειλής είναι ελλείπεις ή ανύπαρκτες. 
Παρακολουθώ το θέμα και ελπίζω για μια δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.


Με τιμή,
Νίκος Θηβαίος
Βουλευτής Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

17χρονη πέθανε από νευρική ανορεξία στη Λαμία

Το κορίτσι πάλευε με την ψυχική νόσο μετά τον θάνατο της μητέρας της
Τραγικός επίλογος για 17χρονη κοπέλα από τη Λαμία η οποία άφησε την τελευταία πνοή της μετά από χρόνια μάχη με τη νευρική ανορεξία. Τα προβλήματα φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει πέντε χρόνια νωρίτερα με τον θάνατο της 54χρονης μητέρας της από καρκίνο.


Αν και η 17χρονη έφυγε από τη Λαμία και διέμενε σε άλλη περιοχή μαζί με τον πατέρα της, φαίνεται ότι ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απώλεια της μητέρας της.

Το μεσημέρι της Τετάρτης γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στο κοιμητήριο της Ξηριώτισσας στη Λαμία, με την 17χρονη να επιστρέφει στην «αγκαλιά» της αγαπημένης της μητέρας, αφού οι δικοί της την έθαψαν στον ίδιο τάφο του κοιμητηρίου.
 LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Σάββατο 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

A. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

    Την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
    Πρόσκαιρα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

B. Την ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φθάσει τοπικά τα 7 και πιθανώς τα 8 Μποφόρ.

Γ. Τη σημαντική (6-8βαθμούς) πτώση της θερμοκρασίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Πνοές Ανέμων" στα Μουσεία Θηβών, Διστόμου και Σχηματαρίου- Δείτε το πρόγραμμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2017
«Πνοές Ανέμων»

«Άνεμος ήταν…. Η συμβολή του αέρα στη ναυσιπλοΐα»
Κι' η Αυγή με τον Αστραίο γέννησε τους δυνατόκαρδους ανέμους και τον ξαστερωτή τον Ζέφυρο και τον γοργόδρομο βορέα και τον Νότο, ερωτικά με τον θεό σαν πλάγιασεν η θέαινα.
Ησίοδου Θεογονία, 378 – 380.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 «Πνοές Ανέμων», θα διεξαχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο  «Άνεμος ήταν... Η συμβολή του αέρα στη ναυσιπλοΐα».

Το πρόγραμμα, διάρκειας 1.30 ώρας, απευθύνεται σε σχολικές ομάδες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου και στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηματαρίου
19 Οκτωβρίου 2017
ώρα 11.00-12.30π.μ.
Στοιχεία επικοινωνίας: 22620 58220

Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου
19 Οκτωβρίου 2017
ώρα 11.00-12.30π.μ.
Στοιχεία επικοινωνίας: 22620 80945

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
20 Οκτωβρίου 2017
ώρα 11.00-12.30π.μ.
Στοιχεία επικοινωνίας: 22620 80945


Για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Κάθε ομάδα θα περιλαμβάνει 25 παιδιά.
Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το εκπαιδευτικό θα επαναληφθεί κατόπιν συνεννοήσεως.
Με την ευγενική χορηγία της ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική Α.Ε. Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση Βιβλίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στου Θηβαίους Σπαρταθλητές


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με επιστολή του συνεχάρη τους τέσσερις (4) υπεραθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας κ.κ. Κώνστα Λουκά, Μπουτσίνι Νικόλαο, Λυμπερίου Κων/νο και Χρήστου Δημήτριο, που τερμάτισαν με πολύ καλούς χρόνους στον 35ο “ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ”, την ιστορική υπερμαραθώνια διαδρομή Αθήνα- Σπάρτη 246χλμ., εκπροσωπώντας επάξια τον σύλλογό τους και κάνοντας υπερήφανους όλους τους Θηβαίους και τους ευχήθηκε να έχουν  υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν με επιτυχία τους μελλοντικούς τους αγώνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται πρόστιμα 500 ευρώ για όσους δεν κάνουν ανακύκλωση


Βαριά πρόστιμα σε πολίτες, επιχειρήσεις και δήμους προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού, ενώ ενισχύεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, τίθενται πλέον οι όροι και το βασικό θεσμικό εργαλείο για την οργάνωση της ανακύκλωσης, ενώ προβλέπονται σημαντικά θέματα σε επίπεδο δήμων και συστημάτων.

Στόχοι μέχρι το 2020 αποτελούν η ανάκτηση, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση σε τοπικό επίπεδο σε ποσοστό 50%, ενώ κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό το κομμάτι της διαλογής στην πηγή και η ανάκτηση του βιοαποδομήσιμου υλικού στον κάδο.

Μάλιστα, στις τοπικές αρχές που έως και σήμερα δεν ανακυκλώνουν παρά μόνο το 4,69% των δημοτικών απορριμμάτων, δίνεται η δυνατότητα να βάζουν πρόστιμο στους πολίτες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, από 200 ευρώ έως και 500 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Τα πρόστιμα σε πρώτη φάση θα αφορούν εκείνους που κάνουν ζημιά στην ανακύκλωση. Δηλαδή σε όσους πολίτες πετούν οργανικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης. Τα πρόστιμα σε δεύτερη φάση θα συνδεθούν με τη συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης.

«Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει οι δήμοι να κάνουν τη συλλογή, θα έχουν τη δυνατότητα επιβολής προστίμου στους πολίτες τους οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με το πρόγραμμα της διαχείρισης των αποβλήτων από τη μεριά του δήμου.

Τα πρόστιμα θα είναι από 200 έως 500 ευρώ και θεωρούμε ότι είναι δίκαιο αυτό για να μπορέσουμε να υποχρεώσουμε – σε εισαγωγικά – τον πολίτη να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα που κάνει ο ίδιος ο δήμος» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως σημείωσε: «Σήμερα ο πολίτης πληρώνει δημοτικά τέλη με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του. Μπορεί να είναι ο πιο οικολογικά λειτουργών καταναλωτής, να κάνει μείωση, να μην κάνει ανακύκλωση, να κάνει μείωση, να κάνει πρόληψη αποβλήτων, αλλά αυτό να μην έχει καμία επίπτωση στο κόστος ζωής, στο νοικοκυριό, στη λειτουργία της κατοικίας του ή της επιχείρησής του. Αλλά εν προκειμένω ας πάρουμε κατ’ αρχήν πρώτα απ’ όλα την κατοικία.

Η δική μας πρόταση η οποία την έχουμε ήδη καταθέσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων είναι ότι πρέπει αυτό να αλλάξει. Να μην πληρώνει δηλαδή ο πολίτης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας του. Αντίστοιχα να μην πληρώνει ο Δήμος στο φορέα διαχείρισης αποβλήτων με βάση τον πληθυσμό του. Γιατί μέχρι τώρα οι ετήσιες εισφορές στους ΦΟΣΔΑ, στους Φορείς Διαχείρισης των Αποβλήτων, ήταν με βάση πληθυσμιακά χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν έδινε κανένα κίνητρο και καμία επιβράβευση. Άρα δεν ήταν και αντικίνητρο, ας το πούμε έτσι αυτή η ισοπεδωτική λογική. Εμείς αυτό που εισάγουμε στη συζήτηση είναι η δυνατότητα να υπάρχει τιμολογιακή πολιτική στους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ώστε εντός της αυτοδιοίκησης, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους και θεσμικά, αλλά και οικονομικά, χωρίς να παίρνει το κράτος πόρους, αντιθέτως το κράτος πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία αυτή με πόρους, να επιβραβεύονται στα τέλη που πληρώνει ο κάθε ΟΤΑ οι δημότες του ΟΤΑ και οι επιχειρήσεις του κάθε ΟΤΑ με βάση την απόδοση της ανακύκλωσης.

Αυτό είναι κάτι βέβαια το οποίο κατ’ αρχήν το έχει δεχτεί η Κεντρική Ένωση Δήμων, αλλά εγώ θα περιμένω και τη θεσμική συζήτηση στο Κοινοβούλιο και μας έχει ζητήσει η εφαρμογή του πληρώνω όσο πετάω, για να πούμε λίγο και τον όρο που χρησιμοποιείται διεθνώς, να εφαρμόζεται όχι μόνο σε επίπεδο δήμου, αλλά και σε επίπεδο πολίτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει να υπάρχει μια αντιστοίχιση του συστήματος προσωρινής αποθήκευσης, του κάδου, με τον καταναλωτή, με αυτόν που έχει το λογαριασμό των δημοτικών τελών, την οικογένεια, ανάλογα ποια μονάδα είναι αυτή η οποία χρεώνει τα δημοτικά τέλη και με βάση ζυγολόγιο, ας το πούμε έτσι. Με την ποσότητα των απορριπτόμενων απορριμμάτων να πληρώνει ο πολίτης. Η εφαρμογή του πληρώνω όσο πετάω είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, έχει να κάνει με πολλά τεχνικά ζητήματα, με τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά, με το να υπάρχει αντιστοίχιση κάδου με πολίτη, με παραγωγό οικονομικό».
Η εικόνα της ανακύκλωσης

Η σημερινή εικόνα της Ανακύκλωσης δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, ιδιαίτερα των αστικών απορριμμάτων: Το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών αποβλήτων της Ελλάδας καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής (81 %, έναντι 31 % κατά μέσο όρο για την ΕΕ-28), ενώ μόλις το 16% ανακυκλώνεται (ΕΕ 27 %) και 3 % λιπασματοποιείται (ΕΕ 15 %).

Ειδικά η «καθαρή» ανακύκλωση δημοτικών απορριμμάτων πανελλαδικά, δηλαδή οι μπλε κάδοι, οι μικρές μπαταρίες και οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, μετά από 16 χρόνια εφαρμογής της ανακύκλωσης, λειτουργίας των ΣΕΔ, του ΕΟΑΝ και άλλων υπηρεσιών, δεκάδες συνέδρια, χιλιάδες εργατοώρες, πολλές μελέτες και εμπειρογνωμοσύνες, εκστρατείες ενημέρωσης και δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων, είναι μόνο 4,69% ενώ ακόμα λιγότερη είναι η ανακύκλωση συσκευασιών που εμπεριέχονται στα δημοτικά απόβλητα.

Το 2016 στην Ελλάδα ανακυκλώθηκαν 15,81 κιλά ανά κάτοικο όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 110 κιλά ανά κάτοικο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονική ημερίδα με θέμα την ΕΛΙΑ από το Σύλλογο Μαζίου «Κισσούσα»


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η επιτροπή του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στη Θήβα

Ανακοίνωση
Η ανοιχτή επιτροπή για την
αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Ανοιχτή επιτροπή για την αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινός ξανά ο καιρός, με βροχές και συννεφιά

Φθινοπωρινός γίνεται ξανά ο καιρός σήμερα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της EMY για όλη τη χώρα:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν, και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες, κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα νότια, αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία ΠΕΔ Στερεάς με το ΚΕΚ Λαμίας για εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε κάθε Δήμο


Εγκρίθηκε η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε όλους τους Δήμους».
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, η 13η συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην οποία μεταξύ των άλλων βασικό θέμα αποτέλεσε η διερεύνηση της συνεργασίας της Π.Ε.Δ. με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Το Κ.Ε.Κ. εκπροσώπησε η διευθύντρια σπουδών, κα Παρηγόρη, η οποία παρουσίασε το αντικείμενο των προγραμμάτων και τους βασικούς άξονες συνεργασίας.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορούν να αποτελέσουν αφενός σημαντικά εφόδια για την προσωπική κι επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ανέργων, και άλλων ομάδων – μέσω της απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων – και αφετέρου εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη της συνεργασίας με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας.

Το Κ.Ε.Κ. Λαμίας αποτελεί έναν δημόσιο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό φορέα υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, που δραστηριοποιείται σε Περιφερειακό επίπεδο. Έχει αδιαμφησβήτητα υψηλή τεχνογνωσία,καθώς γνωρίζει στις επικρατούσες προκλήσεις της αγοράς  εργασίας κι έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Το περιεχόμενο των προγραμμάτων θα έχει άμεση σχέση με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε  Δήμου.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα καθώς και σε καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης. Παράλληλα, προβλέπεται και η δυνατότητα κατάρτισης των δημοτικών υπαλλήλων σε τεχνικά θέματα και στις νέες τεχνολογίες.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευόμενων, τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε χώρο που θα υποδεικνύει η Δημοτική Αρχή και φυσικά θα παρέχονται δωρεάν.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας για να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία της ΠΕΔ και του ΚΕΚ Λαμίας, τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας βοηθούν να πετύχουμε στον καθημερινό μας αγώνα, που δεν είναι άλλος από το να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας. Υλοποιώντας τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και να τους δώσουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ