Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μετά "Μουσικής" η 1η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στο Νεοχώρι

Πρώτη "Γιορτή Ελιάς και Λαδιού"  διοργανώνεται φέτος στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
 Για όποιον θέλει να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στη γιορτή της ελιάς και λαδιού, δεν έχει παρά να βρεθεί,  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νεοχωρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, με απώτερο σκοπό την προώθηση των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών και φορέων.
Θα  προσφερθεί δωρεάν σε όλους, πλούσιο φαγητό(προβατίνα με μακαρονάδα) κρασί  και θα ακολουθήσει γνήσιο γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Ράπτη και Μάκη  Λειβαδίτη.
Θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα Άσκρης και ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ Θεσπιών.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Είστε όλοι καλεσμένοι,σας περιμένουμε...




Άγιος Βλάσης, Υψηλάντης, Βοιωτίας.
Τηλ.επικοινωνίας  2268771672 κιν 6948410012
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νέα γήπεδα Χάντμπολ και Μπάσκετ στο Γυμνάσιο Αλιάρτου

Με δύο νέα γήπεδα στο Γυμνάσιο Αλιάρτου, ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των Σχολικών μονάδων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 Γήπεδο Χάντμπολ και Μπάσκετ στο Γυμνάσιο Αλιάρτου
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των γηπέδων Χαντμπολ και Μπάσκετ στο Γυμνάσιο Αλιάρτου και ήδη δόθηκαν σε χρήση στους μαθητές .
Οι εργασίες περιλαμβάνονταν στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των  χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Με την κατασκευή των συγκεκριμένων γηπέδων ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα σε ότι αφορά τους αύλειους χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος  Ντασιώτης Γ. σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «……. Ένας μεγάλος στόχος της Δημοτικής αρχής σήμερα ολοκληρώθηκε. Σε συνέχεια των  παρεμβάσεών μας για τη δημιουργία μεγάλων και σύγχρονων  αθλητικών  εγκαταστάσεων ( κλειστά γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα σε κάθε γειτονιά), είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να πούμε ότι τελειώσαμε με τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των σχολείων μας. Οι παρεμβάσεις αυτές  έγιναν σε δώδεκα ενεργές σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και αφορούσαν, πέραν των εργασιών καλλωπισμού (χλοοτάπητες, κιόσκια, παγκάκια),την κατασκευή ελαστικών δαπέδων στα νηπιαγωγεία  και αθροιστικά πέντε (5) γηπέδων ποδοσφαίρου 5χ5, ενός (1) γηπέδου  ποδοσφαίρου 8χ8, έξι (6) γηπέδων  Μπάσκετ, τριών (3) γηπέδων βόλεϊ και ενός (1) γηπέδου χάντμπολ.  Η νέα γενιά είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της και τους δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε…..»

Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου από το Σύνδεσμο Αποστράτων Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΔ-ΣΑ & ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ “Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ”
σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.
Ομιλητής με θέμα:
“Το Έπος του '40 και η Συμβολή του στη Διαμόρφωση της Εθνικής Συλλογικής Μνήμης και Ταυτότητος”, θα είναι ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαρβαρούσης Πάρις.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η “Παιδική Χορωδία Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών”

Διαβάστε Περισσότερα »

Αφαίρεση άδειας σε όσους μιλούν στο κινητό ή πετούν τσιγάρο

Με αφαίρεση άδειας θα «πληρώνουν» όσοι προκαλούν ατυχήματα για παράδειγμα μιλώντας σε κινητό ή πετώντας ένα τσιγάρο από το παράθυρο, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο σημείωσε ότι με τη νέα κατηγοριοποίηση των παραβάσεων και την αναλογική με το εισόδημα προσαύξηση των μειωμένων βασικών προστίμων, κανείς δεν θα μπορεί να ζητήσει επιείκεια από τους ανθρώπους της Τροχαίας για τις παραβάσεις του.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι τα μέτρα για την παράβαση του ΚΟΚ δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα ... κάποιες παραβάσεις έχουν αντικοινωνικό χαρακτήρα, κάποιες άλλες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Έτσι, γίνεται «κατηγοριοποίηση των παραβάσεων [...] Θεσπίζουμε τρεις κατηγορίες παραβάσεων, χαμηλής, μέσης και υψηλής επικινδυνότητας, αλλά και μία πρόσθετη κατηγοριοποίηση, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και πρόκλησης συχνών ατυχημάτων». «Στις δύο τελευταίες, όσες παραβάσεις ενταχθούν από τη θεσμοθετημένη επιτροπή του ΚΟΚ, δεν θα έχουν καν πρόστιμο, αλλά βαριές διοικητικές ποινές, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δύο μήνες την πρώτη φορά, για τέσσερις μήνες την δεύτερη, ενώ στη συνέχεια θα υποχρεώνεται κάποιος να δώσει εξετάσεις ξανά για την άδεια», τόνισε ο υπουργός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παράνομη στάθμευση που αχρηστεύει ράμπες για ΑΜΕΑ, στη χρήση των ΛΕΑ (λωρίδων έκτακτης ανάγκης), τη χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης, την κίνηση φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στην αριστερή λωρίδα του εθνικού οδικού δικτύου. «Για όλα αυτά θα υπάρχει αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων, ενώ τη δεύτερη φορά θα ξαναδίνει κάποιος εξετάσεις», όπως είπε.

«Τα υπόλοιπα πρόστιμα, ανάλογα με την κατηγορία αδικήματος, θα μειωθούν και θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα ... σήμερα έχουμε υπέρογκα πρόστιμα και παρατηρούμε ότι οι τροχονόμοι μας, όταν βλέπουν κάποιον να πηγαίνει στην εργασία του για να πάρει ένα χαμηλό μεροκάματο, δεν "γράφουν" κάποιον για ένα πρόστιμο 300-500 ευρώ». «Το δεύτερο που συμβαίνει», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, «είναι ότι για έναν εργαζόμενο, έναν άνεργο και έναν εκατομμυριούχο, δεν είναι το ίδιο ένα οριζόντιο πρόστιμο για μία συγκεκριμένη παράβαση ... έχουν άλλη σημασία για τον καθένα ... θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική του "έχω λεφτά, πληρώνω και παρανομώ" ... Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που επιχειρείται, η Φινλανδία, η Βρετανία, η Ελβετία έχουν θεσπίσει τέτοια συστήματα, πολύ αυστηρά, για αυτούς που παρανομούν και έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα, ώστε να παίξει το πρόστιμο τον ίδιο ακριβώς ρόλο».

«Δίκαιο μέτρο δεν είναι το οριζόντιο, αλλά αυτό που έχει τον ίδιο αντίκτυπο ... Θα έχουμε μία βάση συγκεκριμένη και οριζόντια για το πρόστιμο και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο ΥΠΟΙΚ και το taxis και θα υπάρχει μία προσαύξηση ανάλογα με το εισόδημα», διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης.

Ακόμη, επιχειρείται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε οι πολίτες να μην στήνονται στις ουρές και τα γκισέ για πινακίδες στα γραφεία μεταφορών των Περιφερειών, αλλά με ένα email ή ταχυδρομείο, θα τα στέλνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο σπίτι τους. Επίσης, δεύτερο ηλεκτρονικό σύστημα για κάθε εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα θα παρέχει έκδοση πιστοποιητικού από τον κατασκευαστή ή τον αντιπρόσωπο για σειρά στοιχείων, όπως ο αριθμός πλαισίου, ο κυβισμός, τα χιλιόμετρα που έχει κάνει, η συντήρηση από πιστοποιημένα συνεργεία κτλ.

Περαιτέρω, θεσπίζονται: Κανόνες για τον ΚΟΚ και για τη σήμανση όσον αφορά τα ποδήλατα και τους ποδηλατόδρομους, κανόνες και έλεγχοι όσον αφορά τις μεταφορές επικίνδυνων υλικών, κανόνες για ειδικές κατηγορίες μεταφορών όπως τα τρενάκια, τα τουριστικά λεωφορεία κτλ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS EXPO


Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος η 2η έκθεση και forum για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό Nostos Expo στη Ναύπακτο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2017. Οι εκθέτες φέτος έφθασαν τους 170, υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ σημαντικά αυξημένες ήταν οι συναντήσεις των ανθρώπων και των επιχειρήσεων του τουρισμού για τις ανταλλαγές τουριστικών πακέτων. Στην Έκθεση υπήρχαν πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από Σεμινάρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας,Στις ημερίδες που διοργανώθηκαν, ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη των 55 περίπου ειδών εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. 
Η ανάπτυξη της ήπιας αυτής μορφής τουρισμού συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη μείωση της ανεργίας, στην αειφορία και στην προώθηση τόπων και προορισμών που βρίσκονται έξω από τα ενδιαφέροντα του μαζικού τουρισμού. Κάθε γωνιά της χώρας μας, σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές μπορεί να γεννήσει γεγονότα, να προσελκύσει εναλλακτικό τουρισμό και να ενισχύσει το εισόδημα μικρών επιχειρήσεων.
Το περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων εντυπωσίασε και φέτος κι ευελπιστούμε ότι χρόνο με το χρόνο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις ανάλογου βεληνεκούς καθώς και για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Η δήμαρχος Λεβαδέων επισκέφθηκε την Έκθεση και είχε συνομιλίες με εκθέτες από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων που καλύπτει η Έκθεση καθώς και με φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής εγκαινίασε, σήμερα Τετάρτη, την πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.

«Σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο. Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες. Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων.

Οπως είπε ο κ. Κοντονής, «το σχέδιο του ΥΔΔΑΔ, δεν εξαντλείται στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά προωθείται και σε νομοθετικό επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εισαχθεί στη Βουλή ο νέος σωφρονιστικός κώδικας -ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση- και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις φυλακές».
Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς. Η λειτουργία της πρώτης Αγροτικής Φυλακής Γυναικών αναδεικνύει μια δημιουργική Ελλάδα που χωρίς μεγάλα λόγια και κονδύλια μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά έργα».
Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε και τις κλειστές φυλακές και συνομίλησε με τις κρατούμενες.
Η πρώτη Γυναικεία Αγροτική Φυλακή Ελεώνα έχει στελεχωθεί με (φυλακτικό και επιστημονικό) προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες. Εχει χωρητικότητα τριάντα κρατουμένων και ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτες δώδεκα κρατούμενες, οι οποίες διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα. Οι εργαζόμενες κρατούμενες ζουν σε καλύτερες συνθήκες, με δημιουργική απασχόληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε θέση Βρεφονηπιοκόμου, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που είναι στη φυλακή με τις μητέρες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περίπατο για μανιτάρια στον Ελικώνα

Εκδήλωση -περίπατος συλλογής μανιταριών στον Ελικώνα


Ο Σύλλογος Ελικωνίων Διοργανώνει
Την 22α Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 9:30 π.μ
στον Ελικώνα ,εκδήλωση-περίπατο συλλογής μανιταριών
Στην εκδήλωση-περίπατο έμπειροι δάσκαλοι συλλογής μανιταριών θα μας διδάξουν πως συλλέγουμε και ποια μανιτάρια είναι ακίνδυνα και κατάλληλα για φαγητό .
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 21-10-2017 στο τηλέφωνο 6938003262
Είσαστε όλοι καλεσμένοι του Συλλόγου. Σας περιμένουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Αγαπητοί φίλοι του Κορινθιακού

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς πραγματοποιούμε εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση της ρύπανσης που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο παράκτιο, θαλάσσιο, και όχι μόνο, περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου.


Στο link Πείτε τη γνώμη σας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό παρουσιάζονται τα μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο πολιτικής, για το εάν συμφωνεί ότι μπορεί να εφαρμοσθεί στο δήμο του. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το απαντήσουν από τους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και από όλους τους δήμους της Ελλάδας. Παρακαλείστε στο τέλος να δηλώσετε εάν κατοικείτε ή όχι σε δήμο του Κορινθιακού Κόλπου και ποιος είναι αυτός ο δήμος.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα δημοσιοποιούνται σταδιακά στην ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και στο τέλος των δράσεων θα δημοσιοποιηθούν συνολικά στα ΜΜΕ.


Νίκη Καρδακάρη
Εκ μέρους της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ)​
Διαβάστε Περισσότερα »

“Ψευδείς + πλην Αισθήσεις” από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς




Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς, παρουσιάζει το έργο «Ψευδείς + πλην Αισθήσεις» βασισμένο στο έργο «Ψευδαισθήσεις» του Ι. Βιριπάγιεφ.
Στο Θεατράκι της οδού Δωδεκανήσου (δίπλα από τα ΚΑΠΗ) για 3 μόνο παραστάσεις. Κυριακή 22, Δευτέρα 23 και Τετάρτη 25  Οκτωβρίου στις 21.15

Τι γίνεται,όταν δυο ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι οι κοινή ζωή τους, δεν ήταν παρά μια μεγάλη ψευδαίσθηση?
Πώς πιστεύουν ότι θα βρουν την σταθερότητα που αναζητούν?
Και αν την βρουν, θα είναι τελικά η αλήθεια ή μια ακόμα ψευδαίσθηση, που τους δημιουργεί η ίδια η ζωή?
Τέσσερις άνθρωποι, εξομολογούνται με χιούμορ αλλά και με ειλικρίνεια τα αισθήματα τους επί σκηνής, καθώς  αναρωτιούνται «Θα πρέπει, να υπάρχει μια κάποια, έστω, σταθερότητα σ’ αυτό το τεράστιο ευμετάβλητο σύμπαν, ε,?»

Σκηνοθεσία –Επιμέλεια κειμένου: Ιωάννα Νιάχα
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Λεβέντης
Φωτογραφίες: Katerina Grzybek   
Φωτισμοί: Σπύρος Κακοσαίος

Με τους :  Ειρήνη Γουργιώτη, Κωνσταντίνο Δημητρέλο, Σοφία Κοσκινά, Δημήτρη Λεβέντη
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στην κατάμεστη αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς αγιασμός για την έναρξη των εγκεκριμένων αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης με τίτλο “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης” (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και “Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό” (Π.Ε.ΣΥ.Π.) της ΑΣΠΑΙΤΕ με έδρα τη Λιβαδειά για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018. 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου καλωσόρισε τους νέους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ στην πόλη μας, και τους ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά και επίτευξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους στόχων. Έδωσε συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Καλοβρέκτη, για την άριστη οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, κ Μιχάλη Λυμπεράτο, για την παραχώρηση χώρου της σχολικής του μονάδας για την λειτουργία των μαθημάτων, τονίζοντας ότι μόνο με συνεργασίες μπορεί η πόλη μας να είναι εξωστρεφής και να διεκδικεί ανάλογα προγράμματα.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να προσφέρει την βοήθεια του για την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν χρειαστεί, και φυσικά θα παρέχει την συνεργασία και αμέριστη υποστήριξή του σε οτιδήποτε ζητηθεί από τους φιλοξενούμενους φοιτητές.  
Διαβάστε Περισσότερα »

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ο Γ.Σ. Πίνδαρος διοργανώνει αγώνα “Ανωμάλου δρόμου”
& Δίαθλο “Δρόμος-Ποδήλατο” στις 21/10/2017 ώρα 10:00
στο Μοσχοπόδι, στα παγκάκια μετά το Δασαρχείο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ & " ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ "ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
" ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ "
Hans Christian Andersen
CINEPLEX ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ώρες 11.30 & 17.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ τηλ 22610 21090
Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες - 6974797109
VIVA .GR   -   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ -           ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ πιστό στο ραντεβού με του μικρούς και μεγάλους φίλους του, συνεχίζει με σεβασμό και συνέπεια τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και την φετινή θεατρική χρονιά. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν σε όλη την Ελλάδα οι παιδικές παραστάσεις : Ο Βασιλιάς των Λιονταριών ,Ο Λύκος & τα 3 Γουρουνάκια ,Η Πεντάμορφη & Το Τέρας & Οι Μύθοι του Αισώπου (καλοκαίρι) έρχεται για 8η χρονιά στην πόλη σας με το Νέο του Αριστούργημα. 
" ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ
Hans Christian Andersen
Λίγα λόγια για το έργο…
Η αγάπη και το πάθος ενός Βασιλιά για τα ρούχα και την μόδα είναι τόσο μεγάλη, που όλοι στο βασίλειο δουλεύουν μόνο για αυτό. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται δύο ράφτες που ισχυρίζονται ότι τα ρούχα που ράβουν είναι ορατά μόνο σε όποιον κατέχει το αξίωμα του Βασιλιά? Ο Πρωθυπουργός, Ο Υπουργός μόδας και οι άλλοι ακόλουθοι του Βασιλιά ,φοβούνται πλέον για την θέση τους. Τα ρούχα του Βασιλιά θα είναι έτοιμα στην μεγάλη εθνική γιορτή όπου όλοι περιμένουν με αγωνία να τον θαυμάσουν ? Η μήπως όχι; Το κλασικό παραμύθι του πασίγνωστου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η συνέχεια ...επί Σκηνής!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν & Χορεύουν οι Ηθοποιοί
 Γιώργος Δάσκαλος, Άννα Μαλτέζου, Δημήτρης Κατσογιάννος, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία : ΜΙΜΗΣ ΚΑΠΕΡΔΟΣ                                              Διασκευή : ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ                         Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ                                                                                 
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ                                      Σκηνικά : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ
Κοστούμια : ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗΣ                                     Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ                                         
Κινησιολογία : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ                                     Μουσική Επιμέλεια : ΧΡΥΣΑ ΚΑΖΑΚΟΥ 
Διάρκεια :  80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)            Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ηλεκτρονική Προπώληση : VIVA.GR                                      Πληροφορίες : 6974797109
Προπώληση : 7€ - Ταμείο : 9€ (από 2 ετών & άνω)       Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δήμου Λεβαδέων προς διοικήσεις ξενοδοχείων της πόλης για τη φιλοξενία αστέγων


Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί τις διοικήσεις του ξενοδοχείου “Φίλιππος” και του ξενώνα “Περίδρομος” για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου για τη φιλοξενία που προσέφεραν σε δύο άστεγους συμπολίτες μας.
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν μεριμνήσει ήδη για την ένταξη των ανωτέρω δημοτών και στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου διαμέσου των οποίων προσφέρονται στους συμπολίτες μας υπηρεσίες και αγαθά για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν   καθημερινά προβλήματα της διαβίωση τους.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα σε εθελοντές για τις εκλογές του φορέα της Κεντροαριστεράς

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής  του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα κεντροαριστεράς διεξάγεται στις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.
Τονίζεται ότι η συνδρομή στην οργάνωση των εκλογών είναι εθελοντική και όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΕΔΔ www.dpekloges.gr, και να συμπληρώσουν την σχετική  φόρμα ακολουθώντας τις εκεί οδηγίες.
Καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να μετέχει και ως εθελοντής στη διοργάνωση των εκλογών, ως μέλος  εφορευτικής επιτροπής, ως χειριστής Η/Υ, ως γραμματειακή υποστήριξη να μην διστάσει να το δηλώσει ΤΩΡΑ συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εθελοντή (https://dpekloges.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/)
επιλέγοντας αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει.
ΕΙΣΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ  ΔΗΛΩΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Εγγυήσου με την παρουσία σου και τη συμβολή σου ότι όλα θα γίνουν σωστά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.
Συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντών και δήλωσε αυτό που μπορείς και θέλεις να κάνεις.
Αν είσαι δικηγόρος και μπορείς να συμβάλεις με την ιδιότητα αυτή στην εκλογική διαδικασία δήλωσε το.
Αν έχεις εξοικείωση με τους υπολογιστές και μπορείς να χειρίζεσαι τάμπλετ υπάρχει πολύ σημαντική δουλειά  για σένα τη μέρα των εκλογών και μια ανταμοιβή-έκπληξη.
Αν είσαι άτομο με οργανωτικές ικανότητες υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σένα. 
Αν σκεφτείς εσύ κάτι το οποίο μπορείς να προσφέρεις  και σου αρέσει, σημείωσε το.

Αφού θα έχεις συμπληρώσει τη φόρμα  θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για να τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σου.
ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ
Η συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα για να κτίσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.
17.9.2017
Υπεύθυνος – Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δημήτρης Ι. Κατσούλης
Δικηγόρος
Τέως Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 18ης Οκτωβρίου

1009: Ο Ναός του Αγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ καταστρέφεται εκ θεμελίων από τον Αιγύπτιο χαλίφη Αλ-Χακίμ μπι-Αμρ Αλλάχ, διώκτη των Χριστιανών.

1685: Εκδίδεται το Διάταγμα του Φοντενεμπλό: Ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ', που έμεινε στην ιστορία ως βασιλιάς-ήλιος, ανακαλεί το Διάταγμα της Νάντης με το οποίο παραχωρούσε θρησκευτική ελευθερία στους Ουγενότους, τους Γάλλους προτεστάντες.

1808: Το Βέλγιο προσαρτά το Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό.

1842: Ο Αμερικανός εφευρέτης, Σάμιουελ Μορς, ο «πατέρας» του κώδικα Μορς, θέτει σε λειτουργία τον πρώτο τηλέγραφο.

1843: Στη Χάλκη της Δωδεκανήσου σημειώνεται σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 600 άνθρωποι, να καταρρεύσει ένα ολόκληρο βουνό και να βυθιστούν πλοία.

1860: Τερματίζεται ο Β' Πόλεμος του Οπίου: Οι βρετανικές δυνάμεις καταστρέφουν το Γουάνμινγκγιαγκ, την καταπληκτική καλοκαιρινή αυτοκρατορική κατοικία, στο Πεκίνο της Κίνας. Προχωρούν σε λεηλασίες και σφαγές. Τα γεγονότα αναγκάζουν τον αυτοκράτορα να υπογράψει τη Σύμβαση του Πεκίνου, με την οποία επικυρωνόταν η Συνθήκη του Τιεντσίν.

1912: Στη Λωζάνη καταλήγουν σε συμφωνία υπογράφοντας συνθήκη ειρήνης η Τουρκία και η Ιταλία, βάσει της οποίας η πρώτη παραχωρεί στην Ιταλία τη Λιβύη, με αντάλλαγμα την απόσυρση της Ιταλίας από το Αιγαίο. Το αντάλλαγμα δε δόθηκε ποτέ.

1914: Η Ιταλία απαντάει στην ανακατάληψη της Β. Ηπείρου από τον ελληνικό στρατό, με την κατάληψη της νήσου Σάσωνος.

1921: Οι Σοβιετικοί παραχωρούν ανεξαρτησία στην Κριμαία.

1922: Ιδρύθηκε το BBC ως British Broadcasting Company και το 1927 μετονομάστηκε σε British Broadcasting Corporation.

1925: Με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο, ξεσπά πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα κοστίσει τη ζωή 50 ανθρώπων.

1944: Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υψώνει και πάλι την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη. Την ίδια εποχή αποβιβάζεται στον Πειραιά προερχόμενη από το Κάιρο η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου. Ενάμιση μήνα αργότερα θα ξεκινήσουν τα Δεκεμβριανά, που θα οδηγήσουν στον εφιάλτη του εμφυλίου πολέμου.

1944: Η ΕΣΣΔ εισβάλλει στην Τσεχοσλοβακία.

1976: Τερματίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι υπογράφουν ανακωχή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κόστισε 6.000 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκθεμελίωση ολόκληρων πόλεων.

1979: Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την ποίησή του, η οποία, με φόντο την ελληνική παράδοση, ζωντανεύει με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική καθαρότητα βλέμματος τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργικότητα», σύμφωνα με το σκεπτικό για την απόφαση, και γίνεται ο δεύτερος Έλληνας ποιητής, μετά το Γιώργο Σεφέρη(1963), που βραβεύεται

1981: Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κόμμα του κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 48,06%, έναντι 35,86% της ΝΔ και 10,93% του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα διεξάγονται και οι πρώτες ευρωεκλογές, με σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της Αριστεράς.

1993: Ορκίζεται για δεύτερη θητεία Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου.

2004: Δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος. Oι δράστες ανέμεναν τον γνωστό αθλητικογράφο έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό SPORT FM μετά το τέλος της εκπομπής του και μόλις βγήκε, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν τέσσερις φορές στην πλάτη με μαχαίρι, ενώ του κατάφεραν τρία χτυπήματα, με σιδηρογροθιά ή σιδηρολοστό, στη βάση του κρανίου. Στη συνέχεια με I.X. αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Kεντρική Kλινική Aθηνών, όπου υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση, διότι υπήρχε κίνδυνος αιμορραγικού σοκ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την κλινική, φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά τραύματα στο δεξιό ημιθωράκιο, στην αριστερή και στη δεξιά νεφρική χώρα και στη δεξιά γλουτιαία χώρα και τρεις θλαστικές κακώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ




Σήμερα
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 16:00 στο Δημοτικό στάδιο Θήβας ο ΑΟ ΘΗΒΑ υποδέχεται την Νίκη Βόλου στα πλαίσια της 4ης εμβόλιμης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Οι ποδοσφαιριστές του Θοδωρή Παχατουρίδη θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης ώστε να ανεβεί βαθμολογικά η ομάδα και η ψυχολογία των ιδίων περισσότερο ύστερα και από την νίκη μέσα στο Μαρτίνο εν όψει του αγωνιστικού Γολγοθά που έχουν διότι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν στον Βόλο τον Ν.Π.Σ. Βόλου.

Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο του ΑΟ ΘΗΒΑ να έρθει στο γήπεδο για να στηρίξει τις προσπάθειες τους και να φτάσουν στην νίκη που τόσο πολύ θέλουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπαμπάδες με ρούμι" την Κυριακή στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα - Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι
Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές γενικά νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά πειρορισμένη ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μκποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα βόρεια πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος στη Στερεά

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»


H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία θα  αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του  κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών της πόλης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017:

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά και ώρα 09:30΄.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα και ώρα 11:00΄.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Άμφισσα και ώρα 11:00΄.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι και ώρα 10:10΄.

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ