Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

O π. Σπυρίδων Βασιλάκος στο Συνεδριακό Αλιάρτου





Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο μας "στοιχίζουν" στη ζωή τα παραπάνω κιλά και τα τσιγάρα



Ο θλιβερός απολογισμός του σύγχρονου τρόπου ζωής. Δύο μήνες μικρότερου προσδόκιμου ζωής για κάθε παραπανίσιο κιλό και ένας χαμένος χρόνος ζωής για κάθε πακέτο τσιγάρα τη μέρα.

Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι, μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τους κατά δύο μήνες κατά μέσο όρο για κάθε παραπανίσιο κιλό βάρους τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μεγάλη γενετική μελέτη, με τη βοήθεια των γονιδίων που ευνοούν την μακροζωία, διαπίστωσε, επίσης, ότι το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρων τη μέρα εφ' όρου ζωής αφαιρεί κατά μέσο όρο γύρω στα επτά χρόνια από το προσδόκιμο ζωής. Αλλά, αν κάποιος κόψει έγκαιρα το τσιγάρο, μπορεί να ελπίζει ότι θα ζήσει όσο αν δεν είχε ποτέ καπνίσει.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη μόρφωση συνδέεται με περισσότερα χρόνια ζωής. Σχεδόν ένα έτος προστίθεται στο προσδόκιμο ζωής για κάθε πρόσθετο χρόνο εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα, μορφώνονται περισσότερο και ταυτόχρονα είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες, αναμένεται να ζήσουν περισσότερο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζιμ Ουίλσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", ανέλυσαν γενετικές πληροφορίες για πάνω από 600.000 άτομα, συσχετίζοντας αυτά τα δεδομένα με στοιχεία για τη διάρκεια της ζωής καθενός ανθρώπου.

Με αυτό τον τρόπο, οι επιστήμονες - με τη βοήθεια των υπολογιστών - κατάφεραν να εντοπίσουν γονίδια, που έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στην μακροζωία.

Επειδή οι επιλογές στη ζωή και η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου (μόρφωση, τάση για αλκοολισμό κ.ά.) επηρεάζονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό από γενετικούς παράγοντες, οι ερευνητές μπόρεσαν έμμεσα να εντοπίσουν τους παράγοντες εκείνους στον τρόπο ζωής, που έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στο προσδόκιμο ζωής.

Βρήκαν, έτσι, ότι το κάπνισμα και ο καρκίνος των πνευμόνων έχουν την πιο σημαντική επίπτωση και είναι αυτά που κόβουν τα περισσότερα χρόνια ζωής. Επίσης, η συσσώρευση λίπους και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, επιδρούν αρνητικά στην μακροζωία.

Επιπλέον εντοπίστηκε ένα «κακό» γονίδιο, που αυξάνει τη χοληστερίνη στο αίμα και αφαιρεί οκτώ μήνες ζωής, καθώς και ένα «καλό» γονίδιο, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσθέτει σχεδόν μισό χρόνο στο προσδόκιμο ζωής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tροχαίο με θύμα λύκο κοντά στο Μαυρομμάτι

Νέο τροχαίο με θύμα λύκο στην παλιά Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας
Φαίνεται ότι η Βοιωτία όπως και οι περισσότεροι νομοί της ηπειρωτικής χώρας εκτός από την Πελοπόννησο έχουν γεμίσει λύκους γιατί δεν εξηγουνται διαφορετικά τα συνεχόμενα τροχαία που γίνονται. Αυτή τη φορά λύκαινα βρεθηκε νεκρή, θύμα τροχαίου, κοντά στο Μαυρομμάτι Θηβών πάνω στην παλιά Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.
ihunt.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε γυρίστε τα μάτια σας στον ουρανό και μετρήστε αστέρια



Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής (20 Οκτωβρίου) προς χαράματα Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Το φεγγάρι δεν θα είναι μεγάλο και έτσι ο ουρανός -αν δεν υπάρχουν σύννεφα- αναμένεται να είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Οι Ωριωνίδες ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την 'ουρά' που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 10 θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 14η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του

Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών της 13ης/2017 συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου .(Εισηγητής
Κος Πρόεδρος)
2 Περί εξέτασης αιτήσεως Αθλητικού Σωματείου ΄΄ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ΄΄ (θέμα εξ
αναβολής).(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
3 Περί έγκρισης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Αραπίτσας Γεώργιος)
4 Περί εξέτασης αιτήσεων ΤΑΦΕ .(Εισηγητής Κος Γλύκος)
5 Περί έγκρισης πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί έγκρισης και παραλαβής της υπό αριθ.16/2017 μελέτης του έργου με τίτλο
΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Τ.Κ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
7 Περί τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
8 Περί της κάλυψης της δαπάνης Αρχαιολογίας της πράξης με τίτλο ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Τ.Κ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -
ΘΕΣΠΙΕΩΝ΄΄ του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων , με ιδίους πόρους.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
9 Περί αποδοχής πρόσκλησης με κωδ.στο ΟΠΣΑΑ:4.3.4/EYΔΠ_88(1η από την ΕΥΔΕΠ ΠΣΤΕ
και υποβολή πρότασης για συγχρηματοδότηση της πράξης με τίτλο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ από το ΕΓΤΑΑ του
ΠΑΑ 2014-2020.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
10 Περί έγκρισης Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου ΄΄Βελτίωση
οδού Αλίαρτος - Αγ. Δημήτριος΄΄ , μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων
Αλιάρτου - Θεσπιέων και Ορχομενού.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Χρόνια πολλά στην Ελληνική Αστυνομία από τον Ανδρέα Κουτσούμπα

Στον μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς παραβρέθηκε ο βουλευτής στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χρόνια πολλά στους άντρες και γυναίκες της
Ελληνικής Αστυνομίας όπως και στις οικογένειές τους. Εύχομαι υγεία δύναμη και σύνεση στην άσκηση των καθηκόντων τους .
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 25η του μηνός Oκτωβρίου  του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης, 

      Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης (434/2017 Απόφαση Ο.Ε)
2. Απόφαση περί υποβολής αίτησης φακέλου για ένταξη της πράξης με τίτλο  «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΟΝΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” του Υπουργε΄ίου Οικονομίας και Ανάπτυξης
3. Απόφαση περί Σύναψης και Εγκριση Σχεδίου Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων (φορέας υλοποίησης- δικαιούχος) και της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε ΟΤΑ (κύριος του έργου) για την πράξη  «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΟΝΑΔΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ»
4. Ανατροπή Ανάληψης Υποχρέωσης
5. Eγκριση μετακίνησης της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Λερβαδέων για την συμμετοχή της σε χορωδιακές συναντήσεις στην Κυπαρισσία και στα Ψαχνά
6. Εγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας στην Εκθεση “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo 2017 στη Ναύπακτο
7. Εγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν  στη συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην Εκθεση “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo 2017 στη Ναύπακτο
8. Εγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας “ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
9. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για να διοργανώνει παραδοσιακούς χορούς
10. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για να διοργανώνει παραδοσιακούς χορούς
                                         
                                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                     
                                               ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα της Χαρούλας Αλεξίου λίγες μέρες μετά το θάνατο του αδερφού της

Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους
Την περασμένη εβδομάδα, ο Γιώργος Σαρρής, ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Η αδερφή του, Χαρούλα Αλεξίου είναι συντετριμμένη από την απώλεια του.

Τα δύο αδέρφια ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους. Η Χαρούλα Αλεξίου του είχε σταθεί σε όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κι αυτό τους φέρει ακόμα πιο κοντά.

Η ερμηνεύτρια, με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησε πριν από λίγες μέρες στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, ενώ σήμερα ανέβασε μία φωτογραφία του στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας στη λεζάντα πως έτσι τον θυμάται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Φανής Παπαθωμά για την χορήγηση των Δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ

Ενημέρωση της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά για την χορήγηση των Δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ
     Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π. Ε. Βοιωτίας θα χορηγηθούν τα  Δελτία Μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς για τα ΑΜΕΑ βάσει  της Εγκυκλίου  «Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ» έτους 2017, Δ24Β/ΓΠοικ.48112/1116/17-10-2017 (ΑΔΑ:7Α9Σ465Θ1Ω-ΩΤΓ) του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
      Το μέτρο αυτό στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού θα ξεκινήσει  από  την 26-10-2017 έως την 30 -11- 2017.
      Οι δικαιούχοι των Δελτίων Μετακίνησης μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο –Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)  με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών  και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του νομού μας. 
«Βασική μας προτεραιότητα είναι να στηρίζουμε συνεχώς τις κοινωνικές δομές του Νομού μας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας και να στεκόμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσής τους», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Σ.Π.Ο.Α.Κ ενάντια στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα όρια του Δήμου Μεγαρέων



Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ., που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην Ναύπακτο, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των παρισταμένων μελών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των κατοίκων, των κοινωνικών φορέων και του Δήμου Μεγαρέων, ενάντια στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα «Γεράνεια Όρη» και στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.

Το εν λόγω ψήφισμα θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή της Εικόνος της “Μεγάλης Παναγίας” Θηβών στη Χαλκίδα


Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου ε.έ. εκομίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου στη Χαλκίδα η Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας, που φυλάσσεται  στόν Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών. Η υποδοχή έγινε στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεώργιο καθώς και τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας π. Γεώργιο Τουλουμάκο για την μεταφορά της εικόνος, αναφέροντας ότι η Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας έρχεται από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θηβών στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση να μεταφέρει στη Χαλκίδα προς ευλογία των πιστών την Εικόνα της Παναγίας.

Στη συνέχεια με πομπή η Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τελέστηκε Ιερά Παράκληση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Στο τέλος της Παράκλησης ο Σεβ. κ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε το Θεό για την πνευματική αυτή ευκαιρία στην απαρχή των Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, αναφέρθηκε στη μορφή της Θεοτόκου καθώς και στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, ο οποίος μας καταδεικνύει δύο κόσμους τον κόσμο της αμαρτίας και τον κόσμο του πνεύματος, που επέλεξε και υιοθέτησε ο Άγιος Δημήτριος.
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου

1820: Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης και οι «Φιλικοί» αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1827: Σημειώνεται η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, όπου ο στόλος των Μεγάλων Δυνάμεων υπό τους ναυάρχους Δεριγνύ, Κόδριγκτον και Χέιντεν, υπερισχύει του τουρκοαιγυπτιακού στόλου του Ιμπραήμ.

1888: Εγκαινιάζεται το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

1912: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός στρατός διαβαίνοντας το Σαραντάπορο, μπαίνει θριαμβευτής στα οχυρωμένα Γιαννιτσά, μετά από διήμερη μάχη. Οι Τούρκοι υποχωρούν προς τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και ο προορισμός των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τους Βουλγάρους.

1921: Ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανκλέν Μπουγιόν υπογράφει με τον Κεμάλ Ατατούρκ τη Συμφωνία της Άγκυρας, η οποία προβλέπει αναγνώριση του Κεμαλικού καθεστώτος, εμπορικές συναλλαγές, αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές και χορήγηση όπλων.

1944: Ο Σοβιετικός Στρατός και Γιουγκοσλάβοι Παρτιζάνοι, απελευθερώνουν το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας. Την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί καταλαμβάνουν το Ααχεν. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη γερμανική πόλη, που πέφτει στα χέρια των συμμάχων.

1950: Εκλέγεται ομόφωνα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απ' την "Εκλογική Σύνοδο" ο Μητροπολίτης Κιτίου Μακάριος.

1968: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται στο Σκορπιό την Τζάκι Κένεντι. Κάτω από το μελαγχολικό φθινοπωρινό ψιλόβροχο η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, είδωλο για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον Έλληνα «κροίσο». Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Οι ελάχιστοι καλεσμένοι είχαν φτάσει μέσα σε καταιγίδα την προηγούμενη ημέρα. Παρόντες από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινχλος και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ. Εκεί ήταν και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα, που δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένα με την εξέλιξη.

1973: Οι Rolling Stones ανεβαίνουν για έβδομη φορά στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι τους «Angie», κομμάτι που οι φήμες θέλουν να το έχει γράψει ο Τζάγκερ για τη γυναίκα του Μπάουι. Την ίδια μέρα, ανοίγει επίσημα τις πόρτες της, μετά από 15 χρόνια, που κατασκευαζόταν, η Όπερα του Σίδνεϋ, παρουσία της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β'.

1977: Σε συμπλοκή με την αστυνομία στου Ρέντη, σκοτώνεται ο αναρχικός Χρήστος Κασσίμης, που προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις της γερμανικής εταιρίας AEG.

1981: Ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

2011: Την τελευταία του πνοή στον «Ευαγγελισμό» άφησε ο 53χρονος γραμματέας του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, Δημήτρης Κοτσαρίδης, ύστερα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά των διαδηλώσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων. Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμούς και δεν έφερε κανένα τραύμα. Ο άτυχος οικοδόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και δύο-τρεις συνάδελφοί του που βρίσκονταν στο σημείο τον μετέφεραν στην Αίγλη Ζαππείου. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή ο άτυχος 53χρονος κατέληξε.

2011: Νεκρός ο Καντάφι. Μετά από πολύμηνες συγκρούσεις με τις πιστές στον άλλοτε ισχυρό ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον σκοτώσουν στη γενέτειρά του τη Σύρτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα


Περίπου 500.000 άτομα θα λάβουν έκτακτο βοήθημα και φέτος - Plan B από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα ως τα Χριστούγεννα - Τα 1.000 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα - Το ποσό θα είναι μισό σε σχέση με τα αρχικά χρήματα που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση - Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν για τις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου - Η τελική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ημέρες

Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί έστω και στους μισούς. Αυτό είναι το σκεπτικό που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αντίδραση των δανειστών στο σχέδιο για τα 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχέδιο για την καταβολή του ποσού ως τα Χριστούγεννα.

Ουσιαστικά το σχέδιο “κόβει” τους μισούς δικαιούχους. Ωστόσο το σχέδιο για τη διανομή εκτάκτου κοινωνικού βοηθήματος και φέτος μένει “ζωντανό”.

Το ποσό μάλιστα, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το 2016 και την καταβολή ποσών ως 800 ευρώ σε συνταξιούχους.

Εφέτος μάλιστα τα χρήματα θα είναι 1.000 ευρώ και δεν θα διανεμηθούν μόνο σε συνταξιούχους, αλλά και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Το plan B για το χιλιάρικο

Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών στη διανομή 1.000 ευρώ σε 1.000.000 πολίτες η κυβέρνηση φαίνεται ότι αλλάζει… ρότα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” το νέο σχέδιο προβλέπει το ποσό να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, να είναι δηλαδή 1.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι ωστόσο θα είναι λιγότεροι.

Υπολογίζεται, βάσει του νέου σχεδίου, ότι οι δικαιούχοι θα είναι το 2017 λίγο κάτω από 500.000 άτομα.
Για την ακρίβεια θα είναι 456.000 άτομα

Σε αυτούς υπολογίζονται οι 236.000 των συνταξιούχων που είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία πολιτών είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που είναι 220.000 άτομα.

Ουσιαστικά πέραν των συνταξιούχων που δικαιούνται σήμερα ΕΚΑΣ θα λάβουν τα 1.000 ευρώ όσοι είχαν το τελευταίο εξάμηνο εισόδημα ως 1.200 ευρώ (ατομικό) ή ως 5.400 (οικογενειακό για πολυμελείς οικογένειες).

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία πολιτών που μπορεί να προκύψει προέρχεται και πάλι από τις τάξεις των συνταξιούχων.

Αυτό καθώς υπάρχουν σκέψεις στο πόσό που θα διανεμηθεί να συμπεριληφθούν οι παράνομες κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Να δοθεί δηλαδή το ποσό των 350.000.000 ευρώ που παρακρατήθηκε για τις εισφορές υπέρ υγείας και να επιστραφούν σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους όλων των βαθμίδων και των Ταμείων ποσά από 1.000 ως και 3.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω βέβαια προς το παρόν αποτελούν σχέδια και όχι οριστικές αποφάσεις. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, οπότε και θα υπάρξουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα για την τρίτη αξιολόγηση.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Α.Ο Θήβα προς τους φιλάθλους


Ύστερα απο επικοινωνία του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ και του Δ.Σ. του Ν.Π.Σ. Βόλου σας ενημερώνουμε ότι δεν θα βγούν εισιτήρια στα εκδοτηρία του σταδίου της Νεάπολης Βόλου.
Οπότε να μη μετακινηθούν φίλαθλοι απο την Θήβα προς τον Βόλο για το προγραμματισμένο παιχνίδι του Σαββάτου διότι δεν θα έχουν πρόσβαση στο στάδιο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όχημα ανάπτυξης η αγροδιατροφή για τη Στερεά


Την δέσμη πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Περιφέρεια για την αγροδιατροφή και την επιχειρηματικότητα της Στερεάς Ελλάδας, ανέπτυξε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση και την ενημέρωση όλων των φορέων και των επιχειρήσεων.


Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για δράσεις που έχουν σκοπό την υλοποίηση των στόχων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Στερεάς Ελλάδας. Τον θεσμό που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια για την δημιουργία μίας ομάδας συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι δράσεις που ανακοίνωσε ο κ. Μπακογιάννης περιλαμβάνουν:
1.Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού προβολής αγροδιατροφικού τομέα
2.Δημιουργία προωθητικού υλικού ηλεκτρονικού και έντυπου για την αποτύπωση και ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
3.Δημιουργία επιδαπέδιων προθηκών προβολής και πώλησης τοπικών προϊόντων
4.Εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των αγορών του εξωτερικού και των ανάλογων απαιτήσεων τους όπου θα μπορούσαν να βρουν ικανοποιητική και συμφέρουσα διέξοδο τα δέκα πιο δυναμικά αγροτοδιατροφικά προιόντα του καλαθιού της Περιφέρειας
5.Διοργάνωση Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών και παράλληλη διενέργεια Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα
6.Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης των επαγγελματιών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων
7.Διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων στις σύγχρονες δεξιότητες διαχείρισης πωλήσεων, marketing, και γενικότερα εμπορικής επικοινωνίας
Παράλληλα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προγραμματίζονται δράσεις που θα βοηθήσουν τόσο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού μας κλάδου  όσο και την  μείωση της απόστασης μεταξύ παραγωγών και τελικού καταναλωτή εντός της Περιφέρειας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μπακογιάννης, έκανε εκτενή αναφορά και στις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει, μεταξύ άλλων, τόσο η δημιουργία της ιστοσελίδας (www.agrifoodcentralgreece.gr), μέσω της οποίας γίνεται αναζήτηση από ενδιαφερόμενους καταναλωτές ή αγοραστές του εσωτερικού και εξωτερικού, των προϊόντων και των εταιρειών του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας όσο και δημιουργία κοινού εμπορικού σήματος, ενώ απέδωσε και ιδιαίτερη σημασία στις συνεργασίες τις Περιφέρειας με ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως στην Κωπαΐδα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Περιφέρειας.

«Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν είναι απέναντι, τουλάχιστον στην Στερεά Ελλάδα» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τόνισε στην ομιλία του: «Για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία ξεκάθαρη ταυτότητα για τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, για να μπορέσουμε να γίνουμε διεθνώς ανταγωνιστικοί, πρέπει να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία. Συμμαχία που θέλει όλες τις επιχειρήσεις μαζί αλλά και τους δημόσιους φορείς στο πλευρό τους. Αυτό, εμείς το κάνουμε πράξη. Η σύνθεση των εμπορικών, των επιχειρηματικών, των ακαδημαϊκών και των υπηρεσιακών δυνάμεων φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα. Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο, έχουμε στηρίξει τις επιχειρήσεις μας ώστε να γίνουν εξωστρεφείς και να κλείσουν νέες διεθνείς συμφωνίες, προωθούμε όπου και όπως μπορούμε την νέα επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τους νέους αγρότες μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, και σας λέω ότι η εμπειρία μας δείχνει ότι το μοντέλο λειτουργίας που έχουμε στο μυαλό μας και τίθεται προς συζήτηση με όλους, θα μας κάνει ισχυρούς και θα μας καταστήσει μετρήσιμη μονάδα της παγκόσμιας αγοράς. Πρέπει να πω ότι έχει γίνει ήδη σημαντική δουλειά, κυρίως με την παρουσία μας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά επειδή βλέπω ότι υπάρχει θέληση να ξεκολλήσουμε και να αναπτυχθούμε μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν όλους».

Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση του ΚΚΕ Θήβας για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση




Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος και σήμερα ο καιρός, έως 28 βαθμούς η θερμοκρασία



Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα.

H θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ