Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΕΔΕΣΕ ''ΑΓΓΛΙΚΟ'' & ''ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ'' ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ 2-0 ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΛΩΝ!

ΕΔΕΣΕ ''ΑΓΓΛΙΚΟ'' & ''ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ'' ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ  2-0 ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΛΩΝ! 
Με ομάδα που έδεσε ''αγγλικό'' και ''νοτιοαμερικανικο'' ποδόσφαιρο, ο Αμβρυσσέας Διστόμου πέτυχε δίκαιη νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0, ένα σκορ που θα μπορούσε εύκολα να ειναι ευρύτερο, παρόλο που η ομάδα της Θεσσαλίας έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο!
Ο Αμβρυσσέας έδειξε στο γηπεδο μια εξαιρετικά δεμένη ομάδα με ''αρχή-μέση και τέλος'', ενώ το παιγνίδι της βοήθησε να αναδειχθούν δημιουργικά και τα τεχνικά ή μαχητικά προσόντα πάρα πολλών παικτών- δεν θα ημουν υπερβολικός να πω όλων!
Μπράβο- σε όλους λοιπόν, αλλά και στην τεχνική ηγεσία και στον Πρόεδρο και την υπόλοιπη διοίκηση!
Η καθαρή νίκη με τα πολύ ωραία γκολ των Κωστούλα και Ντος Σάντος λύτρωσε εκ των πραγμάτων την Ομαδα από το άγχος από την άδικη ισοπαλια λόγω διαιτησίας με τον ΑΟ Σελλάνων και την ήττα από καθαρή '' ατυχία'' με τον Ρήγα Φεραίο και το βλέμμα στρέφεται καθαρά και με ψυχραιμία στο εκτός έδρας τοπικό ντερμπι με την Θήβα.
Η απόδοση της ομάδας, με τις πολλές τελικές , ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο,, με θεαματικούς συνδυασμούς, με ειρμό και στόχο, ενθουσίασαν τους φιλάθλους στο γηπεδο του οικισμού ''Άσπρων Σπιτιών'' της Παραλίας Διστόμου, που όλο και εμπλουτίζονται - με προσέλευση από γύρω χωριά και την Λιβαδειά- και ''δένονται'' με την ομάδα.
Ειλικρινές το χειροκρότημα τους στο τέλος, καθώς απόλαυσαν ποιοτικό ποδόσφαιρο!
Η διαιτησία, αν και φάνηκε πως είχε μια λάθος απόφαση κατά του Αμβρυσσεα μέσα στην περιοχή στο 0-0, στάθηκε καλά.
Στεφάνι στο Μαυσωλείο από οπαδούς του Αχιλλέα

Συγχαρητήρια στον «Σύνδεσμο Μυρμιδόνες» του ιστορικού συλλόγου ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, που πριν τον αγώνα κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο των Θυματων του Ναζισμού κατά την Σφαγή στο Δίστομο, το 1944.
Το ποδόσφαιρο ενώνει, Πέραν από το αγωνιστικό μέρος όπου η νίκη και η διάκριση ειναι ένας στόχος θεμιτός στον αθλητισμό, τέτοιες κινήσεις, που ήταν ένα ''αίτημα- στόχος'' του Αμβρυσσεα, δίνουν άλλη διάσταση στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.Η κίνηση τους και τους τιμά και μας τιμά- και δίνει άλλη διάσταση στο ποδόσφαιρο!
Η επίσημη ενημέρωση από τον Αχιλλέα: «Αντιπροσωπεία των οπαδών της ομάδος μας πριν την αναμέτρηση του Αχιλλέα Φαρσάλων με την ομάδα του Αμβρυσσέα Διστόμου, κατέθεσε στεφάνι στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας, όπου κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο το 1944 έγινε μια εκ ειδεχθέστερων σφαγών αμάχων από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα-Βαθμολογία Α΄ Κατηγορία Βοιωτίας

Ύπατο και Κιθαιρώνας προχώρησαν με νίκες και βρίσκονται πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εντυπωσιάζει ο Απόλλωνας που πέρασε και από τις Ερυθρές πετυχαίνοντας την 4η νίκη στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακός και ο Παναλίαρτος που πέρασε με πεντάρα από τα Βάγια ενώ στα ψηλά με νίκες οι Παρνασσός, Κόκκινο και Ολυμπιάδα. Την πρώτη νίκη πέτυχε ο Κυπάρισσος νικώντας στο τοπικό ντέρμπι την Ένωση.


5η αγωνιστική
Κυπάρισσος – Ένωση   2-1

Αρματηλάτης – Κιθαιρώνας  0-4

Κόκκινο – Δήλεσι   4-0

Δάφνη – Απόλλων   1-2

Παμβαγιακός – Παναλιαρτος   2-5

Ολυμπιάδα – Πανδαυλειακός   3-0

Παρνασσός- Ηρακλής  2-1

Ύπατο – Μαυρομμάτι    6-1

 Βαθμολογία

(σε 5 αγώνες)

Ύπατο———————–18-2——-15

Κιθαιρώνας—————-14-2——-15

Απόλλων——————–12-5——-12

Παρνασσός—————–10-4——-10

ΠΑΟ Κοκκίνου————-14-8——–9

Ολυμπιάδα Οιν.———–10-6——–9

Παναλίαρτος—————–9-7——–9

Ένωση Α.Σ.Α—————-8-5——–8

Δήλεσι————————-5-9——–7

Παμβαγιακός—————–9-13——–6

Κυπάρισσος Αντίκυρας—–4-9——–4

Δάφνη Ερ.——————–5-12——–3

Ηρακλής Ασωπίας———-4-11———3

Αρματηλάτης——————4-12——–3

Μαυρομμάτι——————5-14——–3

Πανδαυλειακός—————5-14——-1

stereasports.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε ένοπλοι κουκουλοφόροι «μπούκαραν» τη νύχτα σε σπίτι στο Δήλεσι


Ξύπνησαν και είδαν τους ληστές με τα πιστόλια και τους λοστούς στα χέρια.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 3:00' τα ξημερώματα στο Δήλεσι Βοιωτίας, όταν οι κακοποιοί με ένα λοστό διέρρηξαν ένα παράθυρο ισόγειας μονοκατοικίας και μπήκαν στο σπίτι, όπου διέμεναν δυο άντρες ηλικίας 55 και 39 ετών.

Οι δυο ένοικοι ξύπνησαν από το θόρυβο και πριν καταλάβουν τι γίνεται είδαν πάνω από τα κεφάλια τους πέντε κουκουλοφόρους. Οι δυο κρατούσαν πιστόλια και οι άλλοι τρεις λοστούς.

Με την απειλή των πιστολιών τους ακινητοποίησαν και άρχισαν να τους χτυπάνε για να μαρτυρήσουν που υπάρχουν χρήματα στο σπίτι.

Οι τρεις από τους δυο έκαναν άνω κάτω το σπίτι και τελικά έφυγαν παίρνοντας 1.000 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα θύματα διακομίστηκαν στο Κ.Υ. Σχηματαρίου όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Τανάγρας.

Lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Δευτέρας

Αλλάζει ο καιρός από νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα (23/10)
Αρχικά το βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Από το απόγευμα και μετά η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κρήτη και οι ανατολικές Κυκλάδες.

Την Τρίτη (24/10)
Η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ και πάλι η ανατολική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη (25/10).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Χατζής στην πατρώα γη της Λιβαδειάς-ΦΩΤΟ


Αυτοσαρκαστικός, ρεαλιστής, απλός και γήινος σαν τα τραγούδια του, ο Λιβαδίτης τσιγγάνικης καταγωγής τραγουδοποιός -από τους κυριότερους εκπροσώπους του μουσικού Νέου Κύματος-,ήταν σήμερα στην γενέτηρά του Λιβαδειά για γύρισμα με την Ζηνα Κουτσελινη του STAR («Αλήθειες με τη Ζήνα») και είχα την τύχη να μιλήσουμε και να τον ακούσω για λίγο και να του θυμίσω έναν συμπατριώτη μας ,φίλο του από πολύ παλια, τον Παναγιώτη Παντίσκα.
Σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων, δίπλα στο Λαογραφικό Μουσειο Λιβαδειας στην Κρύα, όπου ο φίλος Γιάννης Λιάσκος (Giannis Liaskos ) περίμενε εκ μέρους του Δήμου το συνεργείο της ΤV για όποια βοήθεια χρειαζόταν, τον πλησίασα και του θύμισα πως ο μεγάλος θαυμαστής του, φορτηγατζής εκ Διστόμου και εργαζόμενος εκεί,κάτοικος Λιβαδειας, Παναγιώτης Παντίσκας- μας <<παρότρυνε>>, μαθητές γυμνασίου εμείς, να ακούμε τα τραγούδια του : <<Αν τον θυμάμαι,λεει; Πολύ φίλος, αγαπητός - και όχι μόνο αυτό, αλλα μου διόρθωνε πολλά γραπτά, συντακτικά! Τι μου θυμίζεις!>>. Και συγκινήθηκε πολύ όταν του είπα -στο πόδι- ότι ο συμμαθητής του στην Λιβαδειά και φίλος του στην Αθηνα, θείος μου, Παναγιώτης Σεχρεμέλης ( Ντριβας) πέθανε φέτος.. Αλλά τον ''ξαναζέστανα'', λέγοντας του πως πήγαινα συχνά στην μπουάτ ''Σκόρπιος'' και ότι πρόπερσι είχαμε στο Δίστομο τον γιο του Αλέξανδρο... .....
Λίγο μετά στο πηγαδάκι που στήσαμε με το συνεργείο μπροστα στην Νεροτριβή - ο κιθαρωδός Χατζής <<φιλοσόφησε>> αυτοσαρκαστικά σχετικά με την καταγωγή του - τα νερά της Ερκυνας στην Κρυα ίσως καποιες θύμισες του έφεραν: <<Ξέρετε υπαρχει ένας εξωραϊσμός: Στην Αμερική τους μαύρους αργότερα τους έλεγαν έγχρωμους - άκου : έγχρωμους-
και τωρα αφροαμερικανούς... Και τους γύφτους του είπαν μετά τσιγγάνους, αθίγγανους και τώρα,λέει, ρομά...>>.
Απλός, α λα μπρατσετα με τον σκηνοθέτη και υπό το βλέμμα της παρουσιάστριας Ζήνας Κουτσελινη και της υπεύθυνης Παραγωγής Τόνιας Σαγιάκου, άρχισε να κατευθύνεται προς τον πεζόδρομο της Κρύας - στάθηκε δε και έσκυψε να ανταποδώσει με χαρά τον χαιρετισμό ενός εποχούμενου Λιβαδίτη που τον αναγνώρισε και του φώναξε ''γεια σου ρε Κώστα!"' Υπό τον διαπεραστικό ήχο του κλάξον του ακολουθούντος βιαστικού οδηγού , που δεν είχε πάρει μυρωδιά ποιος επιφανής Λιβαδιτης είχε επιστρέψει στην πατρώα γη...
Τα υπόλοιπα - και πιο ενδιαφέροντα φυσικά- θα τα δούμε σε καποια από τις επόμενες ημερες στο αφιέρωμα στον Κώστα Χατζη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».που ξεκινά καθημερινά στις 12 ακριβώς, στο Star (Αθηνας).
Λουκάς Δημάκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Για ποιους λόγους θα πρέπει να «κόψουμε» το λευκό ψωμί

Μια και το λευκό ψωμί αποτελεί την Νο1 επιλογή στα περισσότερα σπίτια, αξίζει να αναλογιστούμε το είδος του ψωμιού, που βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας. Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών άρτου, τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους.

Τι ισχύει τελικά με το λευκό ψωμί;

Το λευκό ψωμί εξακολουθεί να είναι η επιλογή των περισσοτέρων ανθρώπων. Μήπως, όμως, πρέπει να αναθεωρήσουν επ’ αυτού; Δείτε μερικά στοιχεία για το λευκό ψωμί, τα οποία ίσως σας κάνουν να το μειώσετε. Ίσως και να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο είδος άρτου, πιο υγιεινού, όπως το ψωμί ολικής άλεσης.

Επεξεργασμένα δημητριακά

Ένας σπόρος επεξεργασμένου δημητριακού (όπως το σιτάρι για το ψωμί) δημιουργείται όταν ο ολόκληρος σπόρος αλέθεται πολύ και απογυμνώνεται από το πίτουρο και το φύτρο του. Τα μέρη, δηλαδή, που καλύπτουν τον σπόρο και τα οποία περιέχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το λευκό ψωμί παρασκευάζεται από επεξεργασμένα δημητριακά. Αυτά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και λιπαρά οξέα. Ορισμένοι παρασκευαστές (κυρίως συσκευασμένου άρτου που πωλείται στα καταστήματα) προσθέτουν βιταμίνες στο τελικό προϊόν. Αλλά και πάλι, τα φυσικά δημητριακά ολικής αλέσεως είναι σαφώς ανώτερη διατροφικά επιλογή.

Υψηλός γλυκαιμικός δείκτης

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μια μέτρηση του πόσο γρήγορα και πόσο πολύ η κατανάλωση μίας τροφής επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης σας σε σχέση με την καθαρή γλυκόζη. Το λευκό ψωμί έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κυρίως επειδή παρασκευάζεται από επεξεργασμένα δημητριακά που απορροφώνται γρήγορα κατά τη διάρκεια της πέψης. Αυτό προκαλεί απότομη αύξηση (και εν συνεχεία πτώση) του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα. Μια διατροφή που περιλαμβάνει πολύ λευκό ψωμί και άλλες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη τροφές (όπως γλυκά, καραμέλες, πατάτες κ.α.) αυξάνει τον κίνδυνο για αύξηση του σωματικού βάρους, διαβήτη τύπου-2 και για εκδήλωση καρδιακής νόσου, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Το λευκό ψωμί έχει λίγες φυτικές ίνες

Το λευκό ψωμί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι ίνες είναι βασικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Μειώνουν το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα σας και κρατά το γαστρεντερικό σας σωλήνα υγιή. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών είναι 14 γραμμάρια ανά 1.000 θερμίδες που καταναλώνετε. Αν καταναλώνετε τον συνήθη μέσο όρο των 2.000 θερμιδών ανά ημέρα, θα πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον 28 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Η μέση φέτα λευκού ψωμιού περιέχει μόλις 0,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Αντίθετα, ο μέσος όρος μιας φέτας από ψωμί ολικής αλέσεως έχει 2 γραμμάρια, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων USDA Nutrient.

Εναλλακτικές επιλογές

Επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης αντί για λευκό ψωμί για να πάρετε περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το ψωμί ολικής αλέσεως έχει επίσης χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, παρέχοντας σας με μια καλύτερη “πηγή ενέργειας”, που μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου-2, για καρδιακές παθήσεις και για αύξηση του σωματικού βάρους. Το ψωμί ολικής αλέσεως, δεν μπορεί να προσδιοριστεί από το χρώμα ή την ονομασία. Απλά με το να έχει σκούρο καφέ – καστανό χρώμα, ή αν η ετικέτα αναγράφει απλά “ψωμί ολικής αλέσεως”, ή “πολύσπορο” κλπ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ένα αυθεντικό προϊόν ολικής αλέσεως. Εφόσον είναι συσκευασμένο, κοιτάξτε προσεκτικά τον κατάλογο των συστατικών. Το πρώτο συστατικό θα πρέπει να είναι ένας ολόκληρος σπόρος, όπως σιτάρι ολικής αλέσεως, ή βρώμη ή ολόκληρος σπόρος σίκαλης

πηγή: iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη για τις κορασίδες του Γ.Σ. Αλιάρτου

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Γ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΚΑΔΜΟΣ 48-31
Νίκη για τις κορασίδες του Γ.Σ. Αλιάρτου απέναντι σε αυτές του Κάδμου με σκορ 48-31, σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχες με ‘κλειδί’ την τρίτη περίοδο πήραν την νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστόλου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-4, 8-11, 16-4, 13-12.

Γ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ(Σταγκίδης): Αναστασίου, Σταματίου, Πέσλη 6, Μαργώνη 13, Αντωνιάδη, Τζαμελοπούλου 2, Καρακίκη 7, Μαχαίρα 10, Κουτρουμάνου, Κωστακοπούλου, Καρανάσιου 6, Γκατζούνη 4.

ΚΑΔΜΟΣ(Δεφίγγος): Κυριαζή 2, Γκίκα, Σκούμα 5, Βενιζέλου, Μπάτσαρη 2, Δαγλελένη, Λούκα, Βενιζέλου Π., Μπλεούνη 13, Καραλή, Μπασσάνη 4, Μποβάνη 5.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 22ης Οκτωβρίου


362 π.Χ: Ο ναός του Δαφνίου Απόλλωνα, έξω από την Αντιόχεια, καταστρέφεται από μία μυστηριώδη πυρκαγιά.

1746: Ιδρύεται στις ΗΠΑ το ονομαστό πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

1797: Την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αερόστατο και από ύψος 3.200 ποδών πραγματοποιεί ο Γάλλος, Αντρέ - Ζακ Γκαρνερέν.

1798: Δυνάμεις του Αλή πασά από 4.000 πεζούς και 3.000 ιππείς με επικεφαλής τον ίδιο και τον γιο του Μουχτάρ επιτίθενται κατά της Πρέβεζας όπου αμύνονται 1.000 Έλληνες και Γάλλοι υπό τον στρατηγό Λα Σαλσέ. Η μάχη είναι ιδιαίτερα φονική. Ο Αλή τελικά καταλαμβάνει την πόλη και την παραδίδει στις φλόγες.

1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο υπουργός Εξωτερικών, Γρηγόριος Δικαίος -Παπαφλέσσας, εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.

1844: Η μέρα της «Μεγάλης Απογοήτευσης»: Οι οπαδοί του Μιλερισμού ονομάζουν τη μέρα αυτή ως «Μεγάλη Απογοήτευση», καθώς ο αρχηγός τους, Ουίλιαμ Μίλερ, τους είχε πει ότι στις 22 Οκτωβρίου του 1844 ο κόσμος θα έφτανε στο τέλος του και ο Χριστός θα κατέβαινε για δεύτερη φορά στη Γη.

1912: «Το αντιτορπιλικό "Ιέραξ", υπό τον κυβερνήτη Αντώνιο Βρατσάνο, απελευθερώνει με άγημά του τα Ψαρά. Την ίδια μέρα, Σώμα Προσκόπων υπό τον οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Γιαγκλή διώχνει την τουρκική φρουρά της Νιγρίτας, απελευθερώνει την πόλη και εγκαθιστά τις ελληνικές αρχές.

1918: Αναφέρεται το πρώτο κρούσμα της Ισπανικής Γρίπης, με το οποίο ξεκίνησε μια επιδημία, που κόστισε τη ζωή σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

1923: Φιλομοναρχικό στρατιωτικό κίνημα, υπό τους στρατηγούς Λεοναρδόπουλο και Γαργαλίδη, καταστέλλεται από τους Πλαστήρα και Πάγκαλο.

1931: Στρατιωτικές ενισχύσεις των Άγγλων καταφτάνουν στην Κύπρο. Διαδηλώσεις σε όλο το νησί για την ένωση με την Ελλάδα.

1953: Κινδυνεύει να κλείσει το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και ζητείται κρατική ενίσχυση.

1957: Οι Αμερικανοί θρηνούν τους πρώτους νεκρούς στρατιώτες στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1960: Παραιτούνται από το Εθνικό Θέατρο ο Αλέξης Μινωτής και η Κατίνα Παξινού.

1962: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι καταγγέλλει σε τηλεοπτικό μήνυμα ότι υπάρχουν βάσεις ρωσικών πυραύλων στην Κούβα και επιβάλλει ναυτικό αποκλεισμό στο νησί, σε μια ζώνη 500 μιλίων. ("Κρίση των Πυραύλων")

1964: Η Σουηδική Ακαδημία απονέμει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας στο γάλλο φιλόσοφο, Ζαν Πολ Σαρτρ, αγνοώντας την απόφαση του γάλλου συγγραφέα να μην αποδεχθεί το βραβείο.

1973: Αραβοϊσραηλινός πόλεμος του Γιομ Κιπούρ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετεί αμερικανοσοβιετικό ψήφισμα. Η Συρία δέχεται την ανακωχή και ανακτά τα προ του πολέμου εδάφη της. Ανάλογη συνθήκη θα υπογράψει μετά από δύο μέρες και η Αίγυπτος, που βγαίνει κερδισμένη, αφού καταλαμβάνει και τις δύο όχθες της Διώρυγας του Σουέζ.

1975: Το σοβιετικό διαστημόπλοιο «Βενέρα 9» προσγειώνεται στην Αφροδίτη, απ' όπου στέλνει φωτογραφίες.

1987: Στον Οίκο Κρίστις της Νέας Υόρκης πωλείται έναντι 5,39 εκατομμυρίων δολαρίων ένα αντίτυπο της πρώτης έκδοσης της Βίβλου του Γουτεμβέργιου. Το βιβλίο τυπώθηκε το 1448.

1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη σχέση του.

1991: Νέος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως εκλέγεται ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος, Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντόνης).

1993: Νέος πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

2008: Η Ινδία εκτοξεύει προς τη Σελήνη το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιό της, το «Τσαντραγιάν».

2009: Κυκλοφορούν από την Microsoft τα Windows 7

2010: Θα σταματήσουν πλέον τα καινούργια PC/Η/Υ να έχουν εγκατεστημένα τα Windows XP
Διαβάστε Περισσότερα »

Εως και τους 28 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα -Αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα, ή θα υπάρχει ομίχλη, τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αττική

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ