Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση  εξαρτημένης εργασίας.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών εργαζόμενοι σε δύο (2) εργοδότες κατά ανώτατο όριο, εφόσον:

i)  η ασφάλισή τους εντάσσεται στη διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016.

ii) η σύμβαση με τις αντισυμβαλλόμενες δικαιούχους επιχειρήσεις της παραπάνω  παραγράφου, βρίσκεται σε ισχύ και  έχει αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα.

iii) μετατραπεί η παραπάνω σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο 7, της παρούσας.

iv) δεν παρείχαν εξαρτημένη εργασία στον ίδιο εργοδότη το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι και τι ισχύει για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι του προγράμματος για δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο). Ισχύει γενικά για εργοδότες ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Συμπληρωματικά, για εργοδότες που απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους  με δελτίο παροχής υπηρεσιών.Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών. Σκοπός είναι να τις μετατρέψουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Το ποσό ισούται με τις εργοδοτικές εισφορές 12 μηνών. Συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Το ποσό αφορά κάθε εργαζόμενο του οποίου η σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών μετατρέπεται σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, με ανώτατο όριο επιχορήγησης τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης.

Οι προϋποθέσεις για την επιχείρηση

Η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η διάρκεια αυτή ανέρχεται σε 18 μήνες. Οι 12 μήνες εκ των οποίων αντιστοιχούν στο διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση λαμβάνει επιχορήγηση. Οι υπόλοιποι 6 μήνες αντιστοιχούν στο διάστημα το οποίο δεσμεύεται να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της χωρίς επιχορήγηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της ούτε σε μείωση των αποδοχών των δυνητικά ωφελουμένων, όπως αυτές εμφανίζονται στις συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών που έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι ισχύει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Ποια τροφή πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα

Παρά το γεγονός ότι καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι λίγοι, επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό.

Από πολλούς θεωρείται ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τη διατροφή στη δεύτερη αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί (η πρώτη είναι το κάπνισμα).

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, το κυρίαρχο διατροφικό πρότυπο με τις μεγάλες ποσότητες σε κρέας, λευκό αλεύρι και ζάχαρη, αυξάνει τον κίνδυνο για αρκετές μορφές καρκίνου.

Νέα μελέτη Βέλγων επιστημόνων η οποία διήρκησε εννέα χρόνια, επιβεβαιώνει τη συμβολή της ζάχαρης στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν κύτταρα ζυμομυκήτων στο εργαστήριο και διαπίστωσαν ότι η διαδικασία ζύμωσης, η οποία μοιάζει με αυτή των καρκινικών κυττάρων, προκαλεί τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Σε αντίθεση με τα μη καρκινικά κύτταρα που χρησιμοποιούν οξυγόνο για να μετατρέψουν τη γλυκόζη σε ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισμού, τα καρκινικά κύτταρα παίρνουν την ενέργειά τους από τη ζύμωση της ζάχαρης – ένα φαινόμενο που ονομάζεται «φαινόμενο Warburg».

Η βελγική μελέτη αποκάλυψε ότι η ζάχαρη διεγείρει τα καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ταχύτερη εξάπλωσή τους.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της μελέτης, Βέλγο μοριακό βιολόγο, καθηγητή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο συνεχούς διέγερσης και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων που έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωσή τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications.

onmed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι την περίοδο 1940 - 1949 στο Ζάππειο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Πελματογράφημα στο Φαρμακείο Δάσου στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

H Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για το έργο και τον κανονισμό του πεζόδρομου Θήβας

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

            Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας σχετικά με την ψήφιση του Κανονισμού του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, καταθέσαμε τα εξής, που συνοψίζουν τις απόψεις μας:
1.         Η Μελέτη του έργου περιλάμβανε επιμέρους σχεδιασμούς που στην πορεία υλοποίησης του δημιούργησαν μια σειρά προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πεζοδρόμηση των οδών Δίρκης και Δράκου, οι οποίες στη συνέχεια πάρθηκε απόφαση να δοθούν στην κυκλοφορία, με την τοποθέτηση και των γνωστών σιδερένιων κάγκελων.
            Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη της μελέτης για εγκατάσταση των περιβόητων «ντεκ» μόνο στη δυτική πλευρά της Επαμεινώνδα, ακόμη και μπροστά από εμπορικά καταστήματα. Η αιτιολογία του σχεδίου, ότι στην ανατολική πλευρά δεν προβλέπεται η ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αποδείχθηκε εσφαλμένη, αφού υπάρχει και στα ανατολικά δυνατότητα λειτουργίας καταστημάτων που είχαν άδεια κατά το παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν προκύψει μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων (πχ εμπορικά καταστήματα πίσω από ντεκ, καταστήματα σε στοές και καταστήματα εκατέρωθεν της Επαμεινώνδα που πρέπει να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα κοκ).
            Φαίνεται, ότι στο όνομα να τρέξει το έργο γρήγορα, για να «πέσουν τα λεφτά» στην πόλη, υποτιμήθηκε η ανάγκη συνολικής εκτίμησης του σχεδιασμού του έργου.
2.         Η μελέτη και κατασκευή του έργου δεν συνοδεύθηκαν από συνολική κυκλοφοριακή ρύθμιση του κέντρου της Θήβας, η οποία είναι προφανώς απαραίτητη. Περιπτώσεις οδών μονής κατεύθυνσης, η οποία όμως στην πορεία αντιστρέφεται (πχ Αγγελίδη, Βουρδουμπά, Αγίας Τριάδας – Κύπρου, Ετεοκλέους – Σπηλιώτη), κάθε άλλο παρά βοηθάνε στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, η οποία πρέπει να ρυθμιστεί κατάλληλα και λόγω του πεζοδρόμου.
3.         Η απαγόρευση στάθμευσης σε μία σειρά καθέτους της Επαμεινώνδα έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο ή σε κοντινή απόσταση. Πρόκειται για σοβαρό θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή.
4.         Η ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου ήταν επιβεβλημένη και σε κάθε περίπτωση ήρθε με σοβαρή καθυστέρηση. Η συνολική ρύθμιση των θεμάτων που έχουν ήδη ή θα προκύψουν πιθανά στο μέλλον, μπορούν να βάλουν ένα σωστό πλαίσιο ώστε να λειτουργήσει ομαλά ο πεζόδρομος.
5.         Ως προς το σχέδιο που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή, σημειώνουμε δύο ζητήματα διαφωνίας μας. Πρώτο, έχει επισημανθεί από καιρό η ανάγκη χωροθέτησης από μίας τουλάχιστον θέσης στάθμευσης σε ορισμένες διασταυρώσεις της Επαμεινώνδα με τις καθέτους της (πχ στη Δίρκης) ώστε να εξυπηρετούνται τα φαρμακεία κατά τις εφημερίες τους. Το σχέδιο που ψηφίστηκε δεν τις προβλέπει, στη λογική ότι θα γίνει τροποποίηση το επόμενο διάστημα.
            Δεύτερο, υπάρχει ήδη και θα προκύψει πιο έντονα στο μέλλον πρόβλημα με τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του πεζόδρομου, μπροστά από τα οποία έχουν τοποθετηθεί ντεκ. Το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό στις περιπτώσεις που κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επιθυμήσει να τοποθετήσει υπερκατασκευή (μόνιμο στέγαστρο) στο ντεκ, αποκλείοντας εντελώς την πρόσοψη του εμπορικού καταστήματος. Το σχέδιο που ψηφίστηκε ορίζει ότι οι σχετικές κατασκευές απαγορεύονται, εκτός των περιπτώσεων που ο Δήμος θα δώσει ειδική άδεια. Είναι προφανές ότι αυτή η διάταξη αφήνει στον αέρα το σημαντικό αυτό θέμα. Προτείναμε να τεθεί ως όρος, προκειμένου να τοποθετηθεί υπερκατασκευή, να συναινεί ο ιδιοκτήτης του θιγόμενου εμπορικού κατστήματος, όμως η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή.
6.         Θεωρούμε σημαντική την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες, σε συνδυασμό με την ανάγκη να παραδοθεί το έργο, πράγμα που όπως ενημερωθήκαμε αναμένεται το επόμενο διάστημα.

            Άποψή μας είναι ότι μιλάμε για ένα έργο πολύ υψηλού κόστους, το οποίο κατασκευάστηκε σε μία περίοδο όπου τόσο οι γειτονιές της Θήβας, όσο και τα χωριά του Δήμου έχουν επιτακτική ανάγκη από σημαντικά έργα υποδομών.
            Δε θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τον παραλογισμό του τρόπου χρηματοδότησης και επιλογής έργων, τόσο από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις, όσο και από τη Δημοτική Αρχή στα υπάρχοντα πλαίσια.
            Την ώρα που έργα βασικών υποδομών επείγουν, εκατομμύρια ευρώ χορεύουν σε έργα όχι απόλυτης προτεραιότητας. Πχ, ο πεζόδρομος και το βιοκλιματικό πάρκο κόστισαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων (που είναι επιζήμια) κοστολογήθηκε στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος δε μπορεί να φτιάξει τους δρόμους της πόλης και το οδικό δίκτυο προς τα χωριά, η ανάγκη κατασκευής νέου Δημοτικού στο κέντρο και αποκατάστασης του κτηρίου του ΕΠΑΛ θεωρείται εξωπραγματική, ο βιολογικός καθαρισμός του πρώην Δήμου Πλαταιών λιμνάζει επί χρόνια και πάρα πολλά άλλα.       
            Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υλοποίησή του έργου της οδού Επαμεινώνδα πρέπει να συνοδευτεί από τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, ώστε το έργο να πιάσει πραγματικά τόπο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων


Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Λιβαδειά για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Peyongchang 2018"

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, η πόλη της Λιβαδειάς θα αποτελέσει σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, πριν την παράδοσή της στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη Πιονγκ Τσάνγκ κατά το χρονικό διάστημα 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Λιβαδειά, περίπου στις 10:35, τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της πόλης μας θα τη μεταφέρουν από την οδό Δελφών 61 έως την Λ. Αθηνών 64Δ με ενδιάμεσο σταθμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου και θα πραγματοποιηθεί, περίπου στις 10:45, η επίσημη τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Λιβαδειά (άναμμα βωμού) με την παρουσία αντιπροσωπειών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων “Pyeongchang 2018”.
Σας καλούμε όλες και όλους να παραβρεθείτε στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας και τη σύντομη φιλοξενία της στην πόλη μας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο το ολυμπιακό ιδεώδες που αντιπροσωπεύει η φλόγα.


Η λαμπαδηδρομία και η τελετή άφιξης θα αποτελέσει αντικείμενο μεγάλου ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος και έως εκ τούτου θεωρούμε ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας θα συμβάλλει στην καλύτερη προβολή της πόλης μας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωντανά μέσω διαδικτύου οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων



Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει την έναρξη της υπηρεσίας ηχητικής και οπτικής προβολής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της ψηφιακής δημοκρατίας που διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στοχεύει στην άμεση ενημέρωσή τους.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα η αίθουσα συνεδριάσεων στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας και δημιουργήθηκε κανάλι στο youtube. Εφεξής οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τις ζωντανές μεταδόσεις του Δ.Σ. στο link:
https://www.youtube.com/channel/UCa6oqYI0N43ZEi5Nh8LpnDQ/live


 Η πρώτη ζωντανή μετάδοση πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 23/10/2017, την οποία οι πολίτες μπορούν να δουν μαγνητοσκοπημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=TjVlxDdM87o

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Δεν θα γίνει καμία μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στους Αγίους Θεοδώρους

Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης ΡΟΜΑ στη Θήβα 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Θηβαίων με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης ΡΟΜΑ για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που αφορά τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με την  Ειδική Γραμματέα κα Αικατερίνη Γιάντσιου και συνεργάτες της αλλά και αυτοψία στον καταυλισμό. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλ. Στάικος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Στ. Χαλβατζής, η υπεύθυνη Γραφείου Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών ομάδων  της ΔΗΚΕΘ  κα. Αν. Θάνου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων Πυρίου, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός, και εκπρόσωποι των κατοίκων της συνοικίας των Αγ. Θεοδώρων.

Η Ειδική Γραμματέας, που ήταν πλήρως ενημερωμένη από τον κ. Δήμαρχο για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και για την υφιστάμενη κατάσταση στον καταυλισμό, από τις συναντήσεις τους που είχαν προηγηθεί στο Υπουργείο, αφού άκουσε τις απόψεις, ανησυχίες και   προβληματισμούς των συμμετεχόντων,  επεσήμανε  ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να βρεθεί σταδιακά μία λύση που θα θωρακίσει την πόλη και τους πολίτες της από στοιχεία που δεν πρέπει να υπάρχουν αλλά παράλληλα θα υποστηρίζει την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ, μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση με παρεμβάσεις που δεν θα είναι αποσπασματικές και θα  εξετάζονται ταυτόχρονα οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες της κάθε περιοχής.
Έγινε, επίσης, σαφές στους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα στους εκπροσώπους των Αγ. Θεοδώρων, ότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στη συνοικία Αγ. Θεοδώρων, βάζοντας ένα τέλος στην παραφιλολογία και στις ψευδείς φήμες των τελευταίων ημερών.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 20/10/2017, είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα του καταυλισμού των ΡΟΜΑ και την επικείμενη επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως.  Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ώστε,  με σταθερά βήματα και σύμφωνα με τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες, να βρεθεί συλλογικά η καλύτερη λύση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν τα εκχιονιστικά στις Λιβανάτες


Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας όπου η έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυκλοφορία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και απότομη πτώση της θερμοκρασίας


Συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα με βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που το βράδυ θα περιοριστούν στην Πιερία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μειωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ