Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Στη Λιβαδειά το Σάββατο ο Καμίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           Ο Υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της  κεντροαριστεράς και
          δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης επισκέπτεται την Λιβαδειά.
          Το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Οκτωβρίου  ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου
        στα πλαίσια της περιοδείας του   θα παρουσιάσει τις θέσεις του και θα συνομιλήσει
           με τους πολίτες για το αύριο της παράταξης και της χώρας.

                                                                        φίλοι στήριξης
                                                                         της υποψηφιότητας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε γιατί συνελήφθησαν 40 άτομα στη Στερεά το τελευταίο 24ωρο

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (40) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.333) άτομα και (1.008) οχήματα, προσήχθησαν (73) άτομα και βεβαιώθηκαν (299) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (25-10-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.333) άτομα, εκ των οποίων (957) ημεδαποί και (376) αλλοδαποί, καθώς και (1.008) οχήματα.

Προσήχθησαν: (73) άτομα, εκ των οποίων (49) ημεδαποί και (24) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (40) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπή, για διάπραξη κλοπής.
(1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
(2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(4) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
(5) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(15) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.
(2) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες κάνναβης.
Τρίφτης κάνναβης.
Ποσότητες αδασμολόγητου καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
Προϊόντα κλοπής.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (328) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(299) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (51) για υπερβολική ταχύτητα, (5) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (8) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (4) για ΚΤΕΟ και (222) λοιπές παραβάσεις.}
(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(15) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.
(4) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(7) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιδείνωση του καιρού την 28η Οκτωβρίου - Αρκετές παρελάσεις υπό βροχή

Νέα επιδείνωση του καιρού από την 28η Οκτωβρίου προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζοντας ότι αρκετές παρελάσεις θα γίνουν υπό βροχή.

«Μπορεί οι βροχές που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και που προκλήθηκαν από τον «Δαίδαλο» να αποτελούν παρελθόν, όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μια νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου», αναφέρει ο μετεωρολόγος στην πρόγνωσή του και συνεχίζει:

Η μεταβολή θα είναι εξπρές και δεν θα συνοδεύεται από ισχυρά φαινόμενα

Από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον 1ο χάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές των Επτανήσων. Οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι κυρίως τοπικές και όχι γενικευμένες και κατά βάση δεν θα προβληματίσουν. Το αρνητικό όμως είναι, ότι πολλά από τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια της χώρας (αλλά και τοπικά στα Δωδεκάνησα), θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Μετατόπιση των φαινομένων μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και έτσι θα επικρατήσει καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και ειδικά στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ημέρας της πιο ανατολικές και νότιες περιοχές, όπως βλέπετε με λεπτομέρεια στον 2ο χάρτη.

Άρα, από το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, ο καιρός θα είναι άστατος (τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες) κυρίως στη Θράκη, στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας και των Σποράδων.

Παρελάσεις με μικρή πιθανότητα για βροχή στη Θεσσαλονίκη

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα βρέξει τοπικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Προς το μεσημέρι φαίνεται ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά και έτσι τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν τις περιοχές τις Χαλκιδικής. Νομίζω, ότι κατά τις 11 πμ που θα λαμβάνουν χώρα οι παρελάσεις, μπορεί κατά περιόδους να επικρατεί συννεφιά αλλά η πιθανότητα από εκεί και στη συνέχεια να βρέξει είναι πολύ μικρή.

Στην Αθήνα οι βροχές θα έρθουν μετά τις παρελάσεις

Αντίθετα, στην Αθήνα, θα καταστεί ο καιρός άστατος (τοπικές βροχές) σταδιακά από τις 11-12 το μεσημέρι και στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει, ότι στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής οι παρελάσεις θα γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως από το μεσημέρι και στη συνέχεια που θα εκδηλώνονται κατά τόπους και κατά περιόδους τοπικές βροχές, δεν θα προβληματίσουν, ενώ, από αργά το βράδυ και στη συνέχεια οι όποιες βροχές θα σταματήσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε ξεκινάει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινάει η εφαρμογή Νυκτερινού Οικιακού Τιμολογίου χειμερινής περιόδου 2017-2018.

Συγκεκριμένα οι ώρες ενάρξεως και λήξεως του νυκτερινού οικιακού τιμολογίου από 01.11.2017 έως 30.04.2018 έχουν ως εξής:
Για τους οικιακούς πελάτες που διαμένουν:

    σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού Αττικής
    στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων: Αγρινίου, Αιγινίου, Αιγίου, Αιτωλικού, Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Αλμυρού Μαγνησίας, Αμαλιάδας, Αμυνταίου, Αμφίκλειας, Αμφιλοχίας, Άμφισσας, Αξιούπολης, Άργους, Άρτας, Άστρους, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Διστόμου, Δομοκού, Δράμας, Έδεσσας, Ελασσόνας, Ελίκης, Επιδαύρου, Ηγουμενίτσας, Ζακύνθου, Θήβας, Ιάσμου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καλαμπάκας, Καναλακίου, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κασσάνδρειας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κεφαλληνίας, Κιάτου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Κρανιδίου, Κυπαρισσίας, Λαγκαδά, Λαγκαδίων Αρκαδίας, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Νικήτης, Μεθάνων, Μετσόβου, Μολάων, Μουδανιών, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Νάουσας, Νευροκοπίου, Ξάνθης, Ξυλόκαστρου, Πάτρας, Πλαταμώνος, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Προβατώνα, Πτολεμαΐδας, Πύλου, Πύργου, Οινοφύτων, Ορεστιάδας, Σερβίων, Σερρών, Σιδηροκάστρου, Σοφάδων, Σκάλας, Σκύδρας, Σπάρτης, Σταγείρων, Στυλίδας, Σχηματαρίου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας
    στα νησιά Εύβοια, Κέα, Κέρκυρα, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

το νυκτερινό τιμολόγιο εφαρμόζεται με 2 ωράρια:

Το συνεχές ωράριο (23:00–07:00) διαρκείας 8 ωρών. Αυτό θα ισχύσει για όσους καταναλωτές το χρησιμοποιούν ήδη και δεν επιθυμούν να το αλλάξουν.

Το τμηματικό ωράριο, δηλαδή 2 ώρες το απόγευμα (15:00-17:00) και 6 ώρες τη νύχτα (02:00–08:00), δηλαδή 8 ώρες συνολικά. Αυτό θα ισχύσει για τις εξής ομάδες καταναλωτών:

    Τους καταναλωτές που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το τμηματικό ωράριο 02:00-08:00 και 15:00-17:00 μέχρι 30.04.2017.
    Τους νέους καταναλωτές που ζητούν νυκτερινό τιμολόγιο, οι οποίοι θα λαμβάνουν αυτό το ωράριο και μόνο.
    Τους καταναλωτές που έχουν το συνεχές και επιθυμούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό (οι οποίοι όμως δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο).

Για τους οικιακούς καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης το νυκτερινό τιμολόγιο εφαρμόζεται με 2 ωράρια:

    Το συνεχές ωράριο (23:00-07:00). Αυτό θα ισχύσει για όσους καταναλωτές χρησιμοποιούν ήδη αυτό το ωράριο και δεν επιθυμούν να το αλλάξουν.
    Το νυκτερινό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο 02:00–08:00 και 15:00–17:00 (8 ώρες στο 24ωρο). Αυτό θα ισχύσει για τους καταναλωτές που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το τμηματικό ωράριο 02:00-08:00 και 15:00-17:00 μέχρι 30.04.2017. Όσοι έχουν το ωράριο 23:00–07:00 και θέλουν να το αλλάξουν μπορούν να λάβουν το τμηματικό 02:00–08:00 και 15:00–17:00, αλλά δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Στα νησιά Κρήτη (στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Χανίων, Σταλίδας Ηρακλείου, Μοιρών Ηρακλείου, Πραιτορίων Ηρακλείου, Βρυσών Χανίων και Αγιάς Χανίων), καθώς και στα νησιά Ηράκλεια, Ίο, Κάλυμνο, Κουφονήσια, Κω, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Νάξο, Νίσυρο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Σύρο, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Χάλκη, Χίο, ισχύουν τα εξής:

    Το τιμολόγιο εφαρμόζεται με δύο ωράρια, το συνεχές (23.00-07.00) και το τμηματικό (02.00-08.00 και 15.30-17.30).
    Το τμηματικό ωράριο θα εφαρμόζεται υποχρεωτικώς σε όλους τους νέους οικιακούς καταναλωτές που ζητούν νυκτερινό τιμολόγιο.

Οι καταναλωτές που έχουν σήμερα το συνεχές ωράριο θα εξακολουθήσουν να το χρησιμοποιούν. Αν επιθυμούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό ωράριο, μπορούν να το λάβουν αν το δηλώσουν στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΔΔΗΕ AE, αλλά οι εν λόγω καταναλωτές δεν θα μπορούν πλέον να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

ο συνεχές ωράριο παύει πλέον να εφαρμόζεται σε νέους καταναλωτές και θα χορηγείται μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Σε γεωγραφικές περιοχές όπου λειτουργούν μόνο χρονοδιακόπτες θα χορηγείται μόνο το συνεχές ωράριο.

Για τους οικιακούς καταναλωτές της υπόλοιπης χώρας, το νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύει με το συνεχές ωράριο (23:00-07:00), δηλαδή με τον τρόπο που εφαρμόζεται σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια επίθεση από λύκο σε ποιμνιοστάσιο στη Φωκίδα

 Συχνές οι επιθέσεις από λύκους στην περιοχή λένε οι κάτοικοι - 15 ζώα πνιγμένα ή «χτυπημένα», από τα δόντια του λύκου.


 Μία ακόμη άγρια επίθεση από λύκο στα βουνά της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα από τα Καστέλλια Φωκίδας.

Το περιστατικό έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και ο απολογισμός για τον άτυχο κτηνοτρόφο, που το σαρκοφάγο θηλαστικό έβαλε στο μάτι τη στάνη του, ήταν ένα ζώο φαγωμένο, άλλα εφτά (7) πνιγμένα και ακόμη εφτά (7) χτυπημένα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο λύκος κατάφερε να πηδήσει πάνω από την περίφραξη προκειμένου να φτάσει στα πρόβατα του ποιμνιοστασίου.

Η ζημιά είναι τεράστια για τον κτηνοτρόφο, ωστόσο αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο σε όλη την ορεινή Κεντρική Ελλάδα. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Ευρυτανία, τη δυτική και βόρεια Φθιώτιδα, ενώ οι επιθέσεις επεκτείνονται και σε πολλά κυνηγόσκυλα σύμφωνα με τις μαρτυρίες κυνηγών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά την "Λευκή Νύχτα" καθαρίζουμε τη Λιβαδειά

Αγαπητοί συμπολίτες και συνάδελφοι,

Το διήμερο 27 και 28 Οκτώβριου η πόλη γιορτάζει.
Μετά το πέρας της γιορτής της Λευκής Νύχτας ας φροντίσουμε όλοι ,και ο καθένας ξεχωριστά , βοηθώντας την δημοτική αρχή για μία πόλη καθαρή ως ελάχιστο δείγμα πολιτισμού.
Κάθε τι το οποίο αποθηκεύεται ας αποθηκευτεί και καθετί που δεν μπορεί να αποθηκευτεί ας το αποθέσουμε με τάξη στους κάδους απορριμμάτων δίχως να δημιουργούμε κανένα πρόβλημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ευχαριστούμε για την  κατανόηση σας  .
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Την άρδευση των κάμπων Θήβας και Βαγίων από την Υλίκη ζητά ο Δήμος Θηβαίων


Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στο Υπουργείο προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση  για άρδευση από τη λίμνη Υλίκη του κάμπου της Θήβας και μέρος του κάμπου των Βαγίων που δεν ανήκει στην Κωπαΐδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεύκτρων Γεωπόνος κ. Χαράλαμπος Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής κ. Ηλίας Χατζηδούρος,  ο Δικηγόρος κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης και εκπρόσωποι της ΑΝΕΛ κ.κ. Χρήστος Σταθόπουλος και Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης.

Πρόκειται για μία πρόταση μείζονος σημασίας για την περιοχή και ένα διαχρονικό αίτημα των αγροτών,  δεδομένου ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής ανά στρέμμα, θα βάλει  τέλος στις συκοφαντικές δυσφημίσεις των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και θα συμβάλει στην περαιτέρω και ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους αιτείται ο Δήμος αυτό το μεγάλο έργο και πρότεινε μία εκ νέου συνάντηση παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας καθώς στόχος του Υπουργείου είναι η προώθηση θεμάτων μέσα από ενιαίο σχέδιο και με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Λίγες πόλεις έχουν τόσο στενή σχέση με τον προστάτη Άγιο τους όπως έχει η Θεσσαλονίκη με τον Άγιο Δημήτριο. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας και Μυροβλύτης, καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη από αριστοκρατική οικογένεια.

Ο Άγιος Δημήτριος θεωρείται προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια του Αγίου η πόλη σώθηκε πολλές φορές από τις επιδρομές των Αβάρων, των Σλάβων και των Βουλγάρων. Οι υπερασπιστές της διηγούνταν πολλές φορές ότι έβλεπαν έναν πολεμιστή πάνω στο άλογο του να προχωρεί μπροστά στα πλήθη και να καταδιώκει με το ξίφος του τους εχθρούς. Με αυτή την μορφή παρουσιάζεται και από τη βυζαντινή αγιογραφία.

Οι μαρτυρίες λένε ότι δεν τον έβλεπαν σε όνειρο, αλλά τον έβλεπαν στην πραγματικότητα αυτόν τον ίδιον να μάχεται μεταξύ των στρατιωτών, να προηγείται και να οδηγεί αυτούς στην νίκη και στην σωτηρία.

Και άλλοτε τον έβλεπαν επάνω στα τείχη όμοιον προς οπλίτη πλήττοντα με το ξίφος του τους βαρβάρους. Άλλοτε τον έβλεπαν ενδεδυμένο με χλαίναν επί του πολεμικού του ίππου και κραδαίνοντα την αήττητον λόγχην του να προηγείται στις εξόδους εναντίον των πολιορκητών. Άλλοτε πάλιν φορών λευκή χλαμύδα διατρέχει το τείχος και έπειτα τρέχει επί της θαλάσσης δρομαίως περιπατών ως επί στερεού εδάφους και διασκορπίζει τον στόλο των βαρβαρικών μονοξύλων.

Και δεν τον έβλεπαν τον Αθλοφόρο μόνο οι πιστοί αλλά και αυτοί οι εχθροί. Όταν, μάλιστα, τους ρωτούσαν μετά τη νίκη γιατί έφυγαν εκείνοι έλεγαν: «Είδομεν ένα άνδρα ξανθόν και λαμπρόν, ο οποίος εκάθητο επί λευκού ίππου και εφόρει ιμάτιον λευκόν».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ημέρα της γιορτής του Αγίου, στις 26 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός μπήκε νικητής στη Θεσσαλονίκη ελευθερώνοντας την από τους Τούρκους.

Απολυτίκιο
Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη.
Αθλοφόρε τα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες
την έπαρσιν εν τω σταδίω θάρρυνας τον Νέστορα, ούτως
`Αγιε Μεγαλομάρτυς, Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε
δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Μετάφραση
Εσένα η οικουμένη βρήκε μεγάλο προστάτη στους κινδύνους.
Νικητή, εσύ που νικούσες τους ειδωλολάτρες. Διότι όπως του Λυαίου γκρέμισες την περηφάνια, αφού έδωσες θάρρος στο Νέστορα, έτσι
‘Αγιε Μεγαλομάρτυρα, Δημήτριε, να παρακαλείς το Χριστό, το Θεό μας,
για να μας δίνει το  μεγάλο του έλεος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2017, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 55.661.196,69 ευρώ θα καταβληθεί σε 246.529 δικαιούχους και αφορά συνολικά 559.621 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Οκτωβρίου

740: Ισχυρός σεισμός χτυπά την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας θανάτους και υλικές καταστροφές.

989: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη καταστρέφοντας πολλές εκκλησίες της βυζαντινής πρωτεύουσας ενώ καταρρέει και ο τρούλος της Αγίας Σοφίας. Η ανακατασκευή του θα διαρκέσει έξι χρόνια.

1795: Γεννήθηκε ο Νικόλαος (Χαλκιόπουλος) Μάντζαρος, κερκυραίος μουσουργός. Σπουδαιότερο έργο του θεωρείται η μελοποίηση του Ύμνου εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού

1823: Οι μουσουλμάνοι Αρβανίτες παραδίνουν το φρούριο του Ακροκορίνθου στο Θ. Κολοκοτρώνη μετά από διαπραγματεύσεις και με τον όρο να αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη με τον οπλισμό τους. Την προστασία επιβιβάσεως στα πλοία αναλαμβάνει ο Νικηταράς.

1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας (Football Association)και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. Μαζί γεννιέται και ο όρος soccer που προέρχεται από την σύντμηση των λέξεων: Social Ceremony.

1880: Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική πολιτική ιστορία)

1905: Νορβηγία και Σουηδία υπογράφουν επίσημα το έγγραφο του διαχωρισμού των δυο χωρών. Ο βασιλιάς της Νορβηγίας Όσκαρ Β' παραιτείται από το θρόνο του.

1911: Η κρητική Βουλή κηρύττει «εαυτήν διαλελυμένην». Οι εκλογές ορίζονται για τις 18 Μαρτίου.

1912: Ο ελληνικός στρατός, υπό τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής και νικηφόρος στην Θεσσαλονίκη, γενόμενος ενθουσιωδώς δεκτός από τους Έλληνες κατοίκους. Ολόκληρη η τουρκική φρουρά από 25.000 οπλίτες, 1.000 αξιωματικούς, 1.200 ίππους και 70 πυροβόλα, υπό τον Χασάν Ταξίν Πασά, παραδίδεται άνευ όρων. Την ίδια μέρα, ο Ελληνικός Στρατός (Ταξιαρχία Ιππικού), μετά από αγώνα εισέρχεται και απελευθερώνει το Λαγκαδά, ενώ οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.

1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η αμερικανική «Ούλεν». Βάσει συμβολαίου θα συνεχίσει να έχει στην ιδιοκτησία της και να εκμεταλλεύεται το έργο μέχρι το 1974. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία θα υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.

1944: Οι Γερμανοί εκκενώνουν την Έδεσσα και την Σκύδρα.

1955: Στην Αυστρία, το Κοινοβούλιο εγκρίνει τον νόμο περί μόνιμης ουδετερότητας της χώρας. Η 26η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως Εθνική εορτή για να τιμήσει τη Διακήρυξη της ουδετερότητας. Την ίδια μέρα, η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Ντιν και Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή της, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών.

1956: Θεμελιώνεται το Καυτατζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης και της μνήμης του πολιούχου της, του Αγίου Δημητρίου.

1982: Με απόφαση της πολωνικής βουλής, τίθεται εκτός νόμου το ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα.

1984: Πραγματοποιείται η πρώτη εμφύτευση καρδιάς μπαμπουΐνου σε άνθρωπο. Η επέμβαση γίνεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Loma Linda στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, η μικρή ασθενής θα πεθάνει μετά από 20 ημέρες.

1986: Τραγωδία στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας. Στον αγώνα Λάρισα - ΠΑΟΚ, φωτοβολίδα που εκτοξεύει οπαδός του ΠΑΟΚ κόβει την καρωτίδα του 29χρονου δασκάλου Χαράλαμπου Μπλιώνα. Την ώρα που διάβαζε αμέριμνος μια εφημερίδα περιμένοντας να αρχίσει το ματς, μια ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, κτύπησε στο διαχωριστικό κάγκελο και καρφώθηκε στην καρωτίδα του. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

1990: Τελευταία επίσημη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή, στον αγώνα Ηρακλής-Βαλένθια, ανήμερα των γενεθλίων του

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα της 10ης Οκτωβρίου.

1994: Οι ηγέτες του Ισραήλ και της Ιορδανίας υπογράφουν το κείμενο της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης, που τερματίζει μια εχθρότητα 46 ετών. Η υπογραφή γίνεται σε τελετή στην πόλη Άκαμπα της Ιορδανίας, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και 5.000 επίσημων προσκεκλημένων.

2002: Περίπου 50 Τσετσένοι αυτονομιστές και 150 όμηροι είναι ο τραγικός απολογισμός του τερματισμού της ομηρίας εκατοντάδων ανθρώπων από Τσετσένους αντάρτες σε θέατρο της Μόσχας, όταν Ρώσοι κομάντος εισβάλλουν στο θέατρο εκτοξεύοντας δηλητηριώδη αέρια. Η ομηρία είχε ξεκινήσει 3 μέρες νωρίτερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Δαίδαλος» έφερε 11.000 κεραυνούς στην Ελλάδα-ΒΙΝΤΕΟ



Ο «Δαίδαλος» έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα την Δευτέρα, όταν και σημειώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στη δυτική ΕλλάδαΚαταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες, προβλήματα αλλά και χιλιάδες... κεραυνούς έφερε στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή ο «Δαίδαλος», με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου να δείχνουν ότι... έπεσαν σχεδόν 11.000 κεραυνοί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης!

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου ενώ παράλληλα τονίζεται ότι η δραστηριότητα ήταν πολύ έντονη στο Αιγαίο.

Ο «Δαίδαλος» έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα την Δευτέρα, όταν και σημειώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Καταστροφές σε Φθιώτιδα και Ηλεία

Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» προκάλεσε προβλήματα την Τρίτη το βράδυ, καθώς οι χαλαζοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες.
Στη Φθιώτιδα ήταν, μάλιστα, τόσο έντονη που βγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport, στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό.

Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους.

Στο Κατάκολο Ηλείας, το λιμάνι καλύφθηκε από χαλάζι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, το οδόστρωμα καλύφθηκε ολοκληρωτικά.

Την ίδια ώρα, η τοπική ιστοσελίδα ilialive αναφέρει ότι καταγράφτηκαν προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κακοκαιρία όμως έπληξε και τον Μαραθώνα, όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα να λεπτά όλα να ασπρίσουν.
Πλημμύρες στην Πάτρα

Η Πάτρα ήταν από τις πρώτες περιοχές που «χτύπησε» το βαρομετρικό χαμηλό, με τα πρώτα προβλήματα να εμφανίζονται την Δευτέρα.

Η ένταση των ανέμων και οι ισχυρές βροχοπτώσεις μείωναν την ορατότητα των οδηγών και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ παράλληλα πλημμύρισαν και βενζινάδικα και στην εθνική οδό.

Την ίδια ώρα, τα νερά της βροχής σχημάτισαν λίμνη στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο. Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά από το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Καρκίνος Μαστού” Πρόληψη - Διάγνωση - Θεραπεία στο Συνεδριακό Θήβας

Π ρ ό σ κ λ η σ η
Η πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας παράρτημα Θήβας
σας προσκαλούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30
στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών στην αίθουσα “Αρμονία”
Θα πραγματοποιηθεί ΗΜΕΡΙΔΑ με Θέμα:
“Καρκίνος Μαστού” Πρόληψη - Διάγνωση - Θεραπεία
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
ΜΠΕΡΝΑΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ MD
Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχές και καταιγίδες και σήμερα -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ