Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Που θα στηθούν κάλπες στη Βοιωτία για εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει με το λάδι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες


Τα νέα μέτρα που ισχύουν από την 1η του 2018
Σημαντικές αλλαγές έρχονται από την 1η Ιανουαρίου σε εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και σουβλατζίδικα.

Πλέον μπαίνει τέλος στις ανώνυμες φιάλες οι οποίες περιέχουν ελαιόλαδο και βρίσκονται στα τραπέζια των εστιατορίων. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και θα είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν..

Οι φιάλες που θα χρησιμοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου. Η χρέωση ή μη στον καταναλωτή έχει να κάνει με τη βούληση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Το μέτρο αναμένεται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης.

Η υπουργική απόφαση υπ΄αριθμόν 91354 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 2983/30-8-2017).

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν από τον Ιανουάριο του 2018 πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων να υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, (ΓΓΕΠΚ), η αναθεώρηση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν την υποχρέωση των υπευθύνων των καταστημάτων μαζικής εστίασης να πληροφορούν τους καταναλωτές για την τιμή χρέωσης του κάθε είδους αναλυτικά, είτε μέσω της νόμιμης απόδειξης λιανικής πώλησης, είτε μέσω του αναλυτικού λογαριασμού ή ακόμη του δελτίου παραγγελίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία νέου μέλους του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου, ο κ. Γεώργιος Σπανουδάκις ως μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς σε αντικατάσταση του κ. Βασιλείου Μπαρδάκα μετά την παραίτησή του.
Μετά την ορκωμοσία η Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον κ. Σπανουδάκι και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας:Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αήθης η επίθεση του ΦοΔΣΑ στον Ιωάννη Κόρδατζη


Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αήθης η επίθεση του ΦοΔΣΑ στο Δημοτικό Σύμβουλο Θήβας Κόρδατζη Ιωάννη.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με τις οποίες η διοίκηση του φορέα, επιτίθεται με προσβλητικούς υπαινιγμούς και ειρωνικά σχόλια εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου Θήβας και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ. Κόρδατζη Ιωάννη.
Θεωρούμε ότι ο κ. Κόρδατζης όπως και κάθε πολίτης, έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, φυσικά χωρίς να ζητά την άδεια του ΦοΔΣΑ. Το ίδιο δικαίωμα έχει και ο ΦοΔΣΑ όπως και κάθε άλλος φορέας. Πάντα όμως μέσα σε πλαίσια πολιτισμένα και κόσμια, χωρίς υπαινιγμούς, ειρωνείες και εξυπνακισμούς.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή θεωρεί απαράδεκτη και αήθη την επίθεση.
Μετά την πληροφορία ότι ο ΦοΔΣΑ απέστειλε εξώδικο στον κ. Κόρδατζη, αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι ινστρούχτορες του ΦοΔΣΑ οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και προσπαθούν να λοιδορήσουν, να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν. Είναι αυτοί που τον έχουν οδηγήσει κατ’ επανάληψη σε λαθεμένες αποφάσεις. Για παράδειγμα η πρόσφατη που αναφέρεται στο ΣΜΑ Θίσβης.
Ας μην αγανακτούν τόσο.
Η πολιτική εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος για το ΦΟΔΣΑ που έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο και σημαντικό έργο που απαιτεί διαφάνεια, διαβούλευση και συναίνεση.
Θα είμαστε συνεχώς παρόντες, θα παρακολουθούμε, θα κρίνουμε, θα συμβάλουμε με προτάσεις στο έργο του ΦΟΔΣΑ που καλείται  να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων  στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού με έμφαση στη προστασία του περιβάλλοντος, το όφελος των πολιτών και την αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας έξω από ιδιώτες εργολάβους και καταστάσεις ομηρίας των εργαζομένων.
Τέλος θεωρούμε  υποχρέωση του  Δήμαρχου Θήβας να ανταποκρίνεται και να απαντά στα ερωτήματα Δημοτικού ελέγχου αντί να αναθέτει «εργολαβικά» τις απαντήσεις στους ειδήμονες του ΦοΔΣΑ. Γιατί αυτή η στάση προδίδει άγνοια ή  χειραγώγηση.
                                                           
9 Νοεμβρίου 2017
Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017



Η Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2017, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο του δήμου Χαλκιδέων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας για την ισότητα των φύλων αλλά και η ανάδειξη προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τρόπους για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των γυναικών σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και της στήριξης του έργου αρμόδιων φορέων, όπως το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο επισκέφθηκαν τα μέλη και στο οποίο έγινε ενημέρωση για τα στοιχεία περιστατικών βίας στο δήμο. 
Επίσης, η επιτροπή εστίασε στον προγραμματισμό δράσεων με στόχο την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων για το επόμενο διάστημα. Εντός αυτού του πλαισίου, συμφωνήθηκε η συμμετοχή στο κίνημα του ΟΗΕ He4She, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε δήμο-μέλος της επιτροπής, τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 26 Νοεμβρίου στην Ιστιαία αλλά και στη διοργάνωση παράλληλων δράσεων σε κάθε δήμο της για τη Διεθνή Ημέρα κατά της πορνείας (5 Οκτωβρίου).
Τέλος, στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Επιτροπής σε βασικό περιφερειακό φορέα ανάδειξης των θεμάτων ισότητας των φύλων, η επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις σε θεσμικό επίπεδο συμβάλλοντας στην κατάρτιση των σχεδίων δράσης των δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες αλλά και στην εξέταση σχεδίων νόμου που αφορούν σε θέματα ισότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προπονήσεις σε Αλίαρτο και Μαυρομμάτι για τις μικτές της ΕΣΚΑΣΕ

Προπονήσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Νοεμβρίου) για τις μικτές αγοριών και κοριτσιών της ΕΣΚΑΣΕ στα κλειστά γυμναστήρια σε Αλίαρτο και Μαυρομάτι, με τις κλήσεις να αφορούν παίκτες που έχουν επιλεγεί από τον Περιφερειακό προπονητή Λάμπρο Κούτσικο.

Συγκεκριμένα, η προπόνηση των αγοριών θα γίνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο κλειστό Αλιάρτου στις 16:00 ενώ των κοριτσιών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κλειστό Μαυροματίου στις 14:00.
ΜΙΚΤΗ ΑΓΟΡΙΩΝ

Ζυγομήτρος (Κάδμος)

Θανάσαινας (Κάδμος)

Μπόγρης (Κάδμος)

Μελετίου Ι. (Άρης Θήβας)

Λουλακάς (Απόλλων Χαλκίδας)

Πολύχρονος (Απόλλων Χαλκίδας)

Μπόλκας (Απόλλων Χαλκίδας)

Γκογκορώσης (ΑΓΕ Χαλκίδας)

Χοτζάλι (ΑΓΕ Χαλκίδας)

Ρίννης (ΑΓΕ Χαλκίδας)

Μπανούτας (Πρωτέας Σχημ.)

Καλαβάτσης (Ακ.Ιστιαίας)

Διαμαντής (Μάκαρος)

Τσικνής (Μάκαρος)

Κεμανές (Αλέξανδρος Αρτ.)

Κουρέπης (Άρης Αμφίκλειας)

Σεργιανάϊ (Άτλας)

Γεωργούσης (Μπούκαλη)

Μαντζούκας (Έσπερος Λαμίας)

Αναγνωστάκος (Γ.Σ.Ιτέας)

Κορόγιαννος (Απόλλων Λιβαδειάς)

Παπαγεωργίου (Απόλλων Λιβαδειάς)

Μπλόντζος (Μαλεσίνα)

Καραμίντζος Δ. (Μαλεσίνα)


ΜΙΚΤΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Ζησίμου (Μπούκαλη)

Νταλντάρη (Μπούκαλη)

Καλτσά (Έσπερος)

Ξενοκώστα (Μάκαρος)

Πιστάρη (Μάκαρος)

Μάντζαρη (Μάκαρος)

Τσαβόνι (Σύλλας)

Πατσούρα (Σύλλας)

Νίτσογλου (Σύλλας)

Μαργώνη (Αλίαρτος)

Μαυρίδη Π. (Άρης Θήβας)

Παπαδημητρίου (Άρης Θήβας)

Γεωργίου (Απόλλων Χαλκίδας)

Φουντουλάκη (Απόλλων Χαλκίδας)

Μαχαίρα Π. (Αλίαρτος)

Μπαζιώτη (Αλέξανδρος Αρτ.)

Ηλία (Αστ.Αλιβερίου)

Πεσλή (Αλίαρτος)

Νοϊμάϊερ (Απόλλων)

Κάκου (Πρωτέας Σχημ.)

Κούπερ (Αλέξανδρος Αρτ.)

Θεοδοσίου (Απόλλων Χαλκίδας)

Σκούμα (Κάδμος)

Καπελέρη (Πρωτέας Σχημ.)
eviabasket.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στις Θεσπιές- ″Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στην ανατροφή των εγγονιών″


Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 10/11/2017 και ώρα 6 μ.μ.
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ″Ιατρού Βασιλείου Κάπρου″
να παρακολουθήσουμε την ομιλία με θέμα ″Ο ρόλος του
παππού και της γιαγιάς στην ανατροφή των εγγονιών″ με
ομιλήτρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κα Βαΐτσου Δήμητρα.
Με τιμή,
Το Δ.Σ.
Του Πολιτιστικού Συλλόγου
Γυναικών Θεσπιών
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίου Μηνά Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 10ης Νοεμβρίου


1202: Δ΄ Σταυροφορία: Παρά την απαγόρευση από τον Πάπα Ιννοκέντιο Γ΄, που απειλεί με αφορισμούς, οι καθολικοί σταυροφόροι αρχίζουν την πολιορκία της καθολικής πόλης Ζάρα (σημερινή Ζαντάρ στην Κροατία).

1444: Η Μάχη της Βάρνας: Ο σουλτάνος Μουράτ Β' συντρίβει τις ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Πολωνών και Ούγγρων, υπό τον βασιλέα Λαδίσλαο Γ' και τον Ιωάννη Ουνιάδη. Η ενέργεια αυτή είναι η τελευταία απόπειρα βοηθείας χριστιανικών κρατών προς την Κωνσταντινούπολη.

1836: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Όθων νυμφεύεται την κόρη του μεγάλου δούκα του Ολδεμβούργου Μαρία, η οποία θα πάρει το όνομα Αμαλία.

1862: Διαδηλώσεις στην Αθήνα υπέρ της υποψηφιότητας για τον ελληνικό θρόνο του πρίγκιπα Αλφρέδου, δευτερότοκου γιου της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτορίας. Η Αγγλία δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, γιατί κωλύεται από τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί για το ελληνικό ζήτημα.

1871: Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Χένρι Μόρτον Στάνλεϊ ανακαλύπτει στην καρδιά της Αφρικής μέσα σε μια σπηλιά στη ζούγκλα, το χαμένο για χρόνια Σκοτσέζο ιεραπόστολο και εξερευνητή, Ντέιβιντ Λίβινγκστον. Ιστορική έχει μείνει η πρώτη φράση του Στάνλεϊ: «Ο δρ. Λίβινγκστον να υποθέσω;».

1885: Στη Γερμανία, ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, που αργότερα θα ιδρύσει τη Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα (264 κ.ε. - μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα). Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

1913: Η τουρκική κυβέρνηση κλείνει επτά ελληνικές εφημερίδες στην Κωνσταντινούπολη. Διαμαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

1918: Ιδρύεται στην Ελλάδα το «Σοσιαλιστικόν Εργατικόν Κόμμα της Ελλάδος», το ΣΕΚΕ.

1924: Ταραχές και συγκρούσεις ξεσπούν στην Καβάλα, μεταξύ καπνεργατών από τη μία πλευρά, και στρατού και χωροφυλακής από την άλλη. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1939: Το πρώτο αυτοκίνητο με κλιματισμό παρουσιάζεται σε έκθεση στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1940: Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γίνεται μυστικός πράκτορας και πληροφοριοδότης του FBI. Παρέχει πληροφορίες στον Εντγκαρ Χούβερ για κομμουνιστές καλλιτέχνες του Χόλιγουντ.

1945: Ο κομμουνιστής Εμβέρ Χότζα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Αλβανίας.

1989: Ο Τεοντόρ Ζίβκοφ εγκαταλείπει την ηγεσία της Βουλγαρίας και του βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία.

1994: Με επίσημο ανακοινωθέν του Σαντάμ Χουσεΐν, το Ιράκ αναγνωρίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του κράτους του Κουβέιτ και υπόσχεται ότι δε θα παραβιάσει τα σύνορά τους.

1997: Στην Ελλάδα, αρχίζει τη λειτουργία της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο σεβασμός και η προστασία της αξιοπρέπειας, της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας αποτελούν θεμελιώδη και πρωταρχική επιδίωξη κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Πρώτος Πρόεδρος της Αρχής διετέλεσε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Δαφέρμος, γι' αυτό και τα πρώτα χρόνια η Αρχή ήταν γνωστή και με την ονομασία «Επιτροπή Δαφέρμου», ενώ από 4 Μαρτίου 2003 τη θέση του Προέδρου κατείχε ο Δημήτριος Γουργουράκης, επίσης επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Από το 2007 και μετά τη θέση του προέδρου της ΑΠΔΠΧ κατέχει ο Πέτρος Χριστόφορος, επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας.

2008: Διαγράφεται από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης, έπειτα από συνέντευξή του σε εφημερίδα, όπου άσκησε έντονη κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός σήμερα, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο


Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς
Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες από τα δυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 1-2 βαθμούς χαμηλότερη), 15 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπόσυρση αλιευτικών σκαφών: Ποιους αφορά, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους, που επιθυμούν να υπαχθούν για οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια του Μέτρου 6.1.10 «Οριστική παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων» που αφορά στη Δράση «Διάλυση αλιευτικού σκάφους» του Ε.Π.ΑΛ. & Θ. 2014-2020. Το Μέτρο αφορά αποκλειστικά τον τομέα της θαλάσσιας αλιείας και η διάλυση θα πραγματοποιείται εντός της επικράτειας.
Στόχος της ενισχυόμενης δράσης με τη στήριξη της οριστικής παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων είναι ή εξισορρόπηση συγκεκριμένου τμήματος του στόλου με τις αλιευτικές δυνατότητες που διατίθενται στο τμήμα αυτό.
 Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 6.1.10, είναι φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, που είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες για τουλάχιστον ένα (1) έτος επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους και πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του επαγγελματία αλιέα, όπως καθορίζονται από την εθνική νομοθεσία ή νόμιμοι κληρονόμοι αυτών.
Τα σκάφη για τα οποία θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση πρέπει :
1. Να είναι εγγεγραμμένα στα ελληνικά Νηολόγια - Λεμβολόγια και καταχωρημένα στο Εθνικό - Κοινοτικό Αλιευτικό Μητρώο (ΚΑΜ - ΕΑΜ).
2. Να φέρουν νόμιμα ως αλιευτικό εργαλείο δίχτυα ή/ και παραγάδια, ανεξαρτήτως του μήκους του σκάφους. Αποκλείονται τα σκάφη που φέρουν τα αλιευτικά εργαλεία : τράτα βυθού (OTB) ή/και γρι – γρι (PS).
3. Να φέρουν μηχανή. Σκάφη χωρίς μηχανή (κωπήλατα) δεν εντάσσονται στο Μέτρο 6.1.10.
4. Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον δέκα (10) έτη από το έτος έναρξης πλόων.
5. Να είναι νηολογημένα ως ενεργά και να έχουν ασκήσει αλιευτικές δραστηριότητες στη θάλασσα επί τουλάχιστον ενενήντα (90) ημέρες κατ΄ έτος στην διάρκεια των δύο (2) ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.
6. Να διαθέτουν επαγγελματική άδεια σε ισχύ τόσο κατά την ημερομηνία αίτησης για ένταξη, όσο και κατά την ημερομηνία διάλυσης.
7. Να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Ενωσιακής και Εθνικής νομοθεσίας που διέπει τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.
8. Να μην έχουν χρονική δέσμευση από προηγούμενη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΠΑΛ 2007-2013 κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
9. Να είναι ελεύθερα από πάσης φύσεως βαρών.
10. Η διάλυσή τους να πραγματοποιηθεί εντός της ελληνικής επικράτειας.
Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος απαγορεύεται να νηολογήσει / λεμβολογήσει νέο αλιευτικό σκάφος εντός πέντε (5) ετών από την παραλαβή της στήριξης. Σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, ανακτάται όλο το ποσό της ενίσχυσης.
 Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ  aposyrsi.alieia.gr , από 09-11-2017 και ώρα 10.00 μέχρι 04-12-2017 και ώρα 15.00 Μετά την οριστικοποίηση της αίτησης θα παράγεται αποδεικτικό που θα πρέπει να υπογράφουν όλοι οι τυχόν ιδιοκτήτες του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους όπως αναφέρονται στην άδεια του σκάφους και θα αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του φακέλου υποβολής της αίτησης του για ένταξη στο Μέτρο 6.1.10. Η αίτηση χρηματοδότησης επέχει θέση υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτή, συνεπώς θα πρέπει να εμφανίζει ταυτότητα περιεχομένου με τα ζητούμενα δικαιολογητικά.
Ο ενδιαφερόμενος – δυνητικός δικαιούχος της Πράξης οφείλει από την υποβολή αίτησης να καταθέσει στην ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ πλήρη φάκελο εις διπλούν σε έντυπη μορφή.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠΑΛΘ - Μονάδα Β2, στα Τηλ. 213 1501183 κ. Σακελλαρίου, 213 1501184 κ. Μπίζα & 213 1501186 κ. Κουντουράκης.


                                                                                                        Μ.Ε.Α.
                                                                                                     Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

                                                                                                      ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος»

Από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Κυριακή 19-11-2017 το απόγευμα, με θέμα:

«Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος»


Το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα: «Η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (19-11-2017), Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, επί της Λεωφόρου Χαϊνά - 91 στη Χαλκίδα, με ώρα έναρξης στις 19.00 το απόγευμα.

Τις θεματικές ενότητες θα αναπτύξουν Αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Οχημάτων Νομού Ευβοίας & Βοιωτίας, καθώς και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ", κα Βάσω Μυλωνά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί απόσπασμα - ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την σκηνοθετική - θεατρική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων και Συλλόγων, καθώς και Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ