Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Αυτοκίνητο έπεσε σε λακκούβα έργων στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

Αυτοκίνητο έπεσε σε λακκούβα στο κεντρικότερο σημείο της Λιβαδειάς  και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός,μόνο υλικές ζημιές του οχήματος.
Τροχαίο ατύχημα έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο Αθηνών στη Λιβαδειά, όταν αυτοκίνητο έπεσε σε λακκούβα από έργα του Δήμου που γίνονται στο ύψος το ΟΤΕ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει η κατάλληλη σήμανση,για τα έργα που εκτελούνται από τον Δήμο.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης




Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιος απολογισμός τριετίας του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων




 Δημόσιος Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλιάρτου – Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Με αυξημένη προσέλευση οι κάλπες της Κεντροαριστεράς στη Βοιωτία

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την προσέλευση των πολιτών της Βοιωτίας στις κάλπες.
 Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του αρχηγού του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στην προοδευτική παράταξη.
Έως τις 20:00 η ψηφοφορία ενώ τα πανελλαδικά αποτελέσματα αναμένονται στις 22:30.
 Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στη Βοιωτία,ενώ η προσέλευση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική.
 Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία. Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν , μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο.
Με συνεχή ροή  κυλάει  η εκλογική διαδικασία στο Εκλογικό Κέντρο της Αλιάρτου,ενώ μεγάλη  προσέλευση  καταγράφεται σε Λιβαδειά και  Θήβα.
Στην Αλίαρτο ψήφισε και ο Νομαρχιακός εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς  στη Βοιωτία κ.Μουλκιώτης,δηλώνοντας στο Permisospress.ότι, "είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η δημοκρατική συμπαράταξη και πιστεύουμε ότι το βράδυ θα έχουμε ένα νούμερο που θα δημιουργήσει πολιτικό γεγονός"





Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Δευτέρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1 . Τη Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη η Κέρκυρα.

2 . Την Τρίτη το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

3 . Την Τετάρτη το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.

4. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αήττητη η Ομάδα του Γ.Σ.Αλιάρτου

ΠΑΙΔΩΝ Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΛΙΑΡΤΟΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 77-47
Με το δεξί μπήκε στο β’ γύρο του πρωταθλήματος παίδων (Ε’ Όμιλος) η Αλίαρτος κερδίζοντας τη Μαλεσίνα με 77-47 μετά από πολύ καλή εμφάνιση και διατηρώντας έτσι το αήττητο στη φετινή διοργάνωση.

Διαιτητές: Ντάνος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 14-10, 21-10, 21-10.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Αρβανίτης): Κατσιμίχας 16, Ζυγογιάννης 4, Δαραμάρας 3, Καρανάσος Β. του Β. 17, Κόλα Αιμ. 23, Καρανάσος Β. του Ηλ. 14, Σιαμανδούρας, Σιδεράς, Ιμεράϊ, Γιαννακόπουλος, Κουτσούρης.

ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Θάνος): Καραμίντζος Δημ. 16, Καραστάθης 14, Χαραλάμπους 3, Δημητρός 3, Χαρχαντής 3, Μπλόντζος 5, Καραμίντζος Α.3, Ταμπούρης, Παϊσιος, Γκικόπουλος, Κουτσούκος, Κοτσιομίτας.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 12ης Νοεμβρίου

333: π.Χ- Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄κατά τη μάχη στην Ισσό. Ο δεύτερος θρίαμβος του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί των Περσών μετά τον Γρανικό.

1825: Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον κλοιό των τουρκικών πλοίων περί το Μεσολόγγι και μεταφέρει τρόφιμα στους πολιορκημένους Έλληνες.

1910: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά κασκαντέρ σε κινηματογραφική ταινία. Πηδά από φλεγόμενο αερόστατο στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης.

1912: Το 7ο Σύνταγμα Πεζικού απελευθερώνει την πόλη της Χίου. Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν αποβιβαστεί την προηγούμενη μέρα στα περίχωρα της πόλης της Χίου, αντιμετωπίζουν με επιτυχία μια απρόσμενη τουρκική επίθεση και υψώνουν τελικά την ελληνική σημαία στην πρωτεύουσα του νησιού.

1918: Μετά την παραίτηση του αυτοκράτορα Κάρολου Α', η Γερμανική Αυστρία ανακηρύσσεται με νόμο ως δημοκρατικό κράτος και μέλος της νέας Γερμανικής Δημοκρατίας.

1922: Η Ελλάδα παραδίδει στην Τουρκία τη διοίκηση της Ανατολικής Θράκης, μετά και την αποχώρηση του τελευταίου έλληνα στρατιώτη.

1923: Μετά το αποτυχημένο «Πραξικόπημα της Μπυραρίας» του Μονάχου ο Αδόλφος Χίτλερ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία. Πολλοί από τους συνεργάτες του διαφεύγουν στην Αυστρία, ενώ αναστέλλεται η κυκλοφορία της εφημερίδας του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος «Λαϊκός Παρατηρητής».

- Την ίδια μέρα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εγκαταλείπει το Βερολίνο, μετά από αντισημιτικές απειλές για τη ζωή του.

1927: Ο Λέων Τρότσκι διαγράφεται από το ΚΚΣΕ και ο Στάλιν γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στην ΕΣΣΔ.

1933: Δημοσιεύεται η πρώτη φωτογραφία του υποτιθέμενου τέρατος του Λοχ Νες.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά την αποτυχία της ιταλικής επίθεσης στο Αλβανικό Μέτωπο, ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει διαταγή προς το Γενικό Επιτελείο του να εκπονήσει σχέδιο και να προπαρασκευάσει επίθεση κατά της Ελλάδας.

1944: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βρετανικά αεροπλάνα βυθίζουν στ’ ανοικτά της Νορβηγίας το θωρηκτό «Τίρπιτς», καμάρι του στόλου της ναζιστικής Γερμανίας.

1954: Κλείνει ο σταθμός υποδοχής μεταναστών στο νησί Έλις της Νέας Υόρκης. Υποδέχθηκε πάνω από 20 εκατομμύρια μετανάστες απ' όλο τον κόσμο.

1981: Καθιερώνεται ως σχολική γιορτή η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

1982: Μετά το θάνατο του Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ο αρχηγός της KGB Γιούρι Αντρόποφ τον διαδέχεται στην ηγεσία του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

1990: Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο ενθρονίζεται στην Ιαπωνία.

1993: Η Αθήνα παίρνει την ενδέκατη θέση στη γενική κατάταξη έρευνας για τις συνθήκες ζωής σε τριάντα ευρωπαϊκές πόλεις.

- Την ίδια μέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Λιβύης, επειδή αρνείται να παραδώσει στη δικαιοσύνη τους δυο πολίτες της, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ευθύνονται για την ανατίναξη αεροσκάφους της PAN AM πάνω από τη Σκοτία το 1988.

1994: Παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος των νεο-γκολιστών (RPR) ο Ζακ Σιράκ για να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στη Γαλλία.

1999: Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την περιοχή Ντίτσε της Τουρκίας. 894 νεκροί και μεγάλες καταστροφές.

2000: Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων ΠΑΟ- Ολυμπιακού στην ιστορική Λεωφόρο μετά από 17 χρόνια (0-0) στιγματίζεται από σοβαρά επεισόδια.

2003: 19 Ιταλοί και οκτώ Ιρακινοί πέφτουν θύματα της βομβιστικής επίθεσης που δέχεται η ιταλική βάση στη Νασιρίγια, από Ιρακινό καμικάζι. Η Ιταλία βυθίζεται στο πένθος. Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις αποφασίζει τη διατήρηση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων έπειτα από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

2011: Η οικονομική κρίση οδηγεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε παραίτηση από την πρωθυπουργία της Ιταλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ξεκίνημα για το Θεατρικό Εργαστήρι του Συλλόγου «ΛΑΙΟΣ» Θήβας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»

Την Παρασκευή  24/11/2017 το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΤΟΣ του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ξεκινά το καινούριο ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  για το έτος 2017-2018.
Όσοι και όσες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2262023393  κάθε Τετάρτη και Σάββατο  17:00-21:00 ή να έρθουν στην Πρώτη  συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου την Παρασκευή 24/11/2017 και ώρα 18:00


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από την κρίση" Ομιλία στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλώματα χωρίς… λαδώματα: Τι αλλάζει στις εξετάσεις

Στη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και του συστήματος εξετάσεων για την απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά στον κλάδο θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών.

Το «Έθνος» παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και στόχο έχει να αλλάξει το σύστημα, αντικαθιστώντας το με ένα σύγχρονο και αδιάβλητο με βασικό μέσο την αποφυγή επαφής του εξεταστή με τον εξεταζόμενο σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αλλά και την καλύτερη κατάρτιση εκπαιδευτών και υποψηφίων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως εξηγεί ο υφυπουργός μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, διερευνάται η θεσμοθέτηση του «δόκιμου οδηγού» είτε στα 17 είτε στα 18 χρόνια.

Ριζικές αλλαγές προβλέπονται και στο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών με στόχο η νέα διαδικασία να γίνει αδιάβλητη καθώς ο τζίρος της διαφθοράς και του «λαδώματος» στον κλάδο σύμφωνα με παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα έφτασε τα 12ο εκατομμύρια ετησίως.

Σε ό,τι αφορά τις θεωρητικές εξετάσεις αναμένεται αναδιαμόρφωση των εγχειριδίων. Αυτό που εξετάζεται είναι η διαμόρφωση μίας δεξαμενής θεμάτων στο πρότυπο των Πανελλαδικών εξετάσεων από όπου θα επιλέγεται τυχαία συνδυασμός ερωτήσεων ο οποίος δεν θα είναι ίδιος για το σύνολο των εξεταστικών κέντρων. Επιπλέον, μελετάται η απουσία επιτηρητή από την αίθουσα εξέτασης προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα βοήθειας. Ο επιτηρητής θα ελέγχει την εξέταση μέσω οθόνης.

Μία από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του συστήματος θα αφορά στην εκπαίδευση των εκπαιδευτών. Στόχος είναι οι νέοι δάσκαλοι οδήγησης για να έχουν ολοκληρώσει ακαδημαϊκές σπουδές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας της Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, 15/11
ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας διεκδικεί την ακύρωση της απόλυσης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ειδικής κατηγορίας (αυτοάνοσο νόσημα) της ΔΔΕ Βοιωτίας που απολύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τυπικούς λόγους !! Η συναδέλφισσα να επιστρέψει στη θέση εργασίας της.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας προκηρύσσει διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας (ώρες 11.00 – 14.00) την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΜΕ
 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 -  11  - 2017  ΚΑΙ  ΩΡΑ  13.30΄

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας θα καλύψει τη μετακίνηση των συμμετεχόντων συναδέλφων. Δηλώσεις συμμετοχής:  μέχρι την Τρίτη 14/11 και ώρα 7 μ.μ. στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θειακούλη Παναγιώτη, τηλ. 6972997027.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς:"Διαχείριση του άγχους με βάση την σύγχρονη ψυχολογία και το ορθόδοξο βίωμα"

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν καθιερωμένη
μηνιαία συνάντηση, στά πλαίσια  τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, τήν Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, ὥρα 6.30 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ προσκεκλημένο ὁμιλητή τόν                κ. Πέτρο Ψυχουντάκη, ψυχολόγο, συνεργάτη τῆς κλινικῆς ΡΕΑ καί τοῦ Μεγάρου Μουσικῆς Ἀθηνῶν, ὁ ὁποῖος θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Διαχείριση τοῦ ἄγχους μέ βάση τήν σύγχρονη ψυχολογία καί τό ὀρθόδοξο βίωμα».

Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.


Η Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ