Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τη σημερινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Δείτε live στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCa6oqYI0N43ZEi5Nh8LpnDQ/live  τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θηβαίων
Έναρξη :  ώρα 17:00


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 2 Γυμναστών στο Δήμο Τανάγρας

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τανάγρας (ΔΗ.Κ.Ε.Τ) σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (με ωριαία αποζημίωση), συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) μηνών, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) περιόδου 2017-2018, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

''Ποδαρικό'' από το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς στην Έκθεση έργων του δολοφονηθέντα από την Χούντα συμπατριώτη μας φοιτητή

''Ποδαρικό'' από τα Σχολεία Λιβαδειας έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο στην Εκθεση για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής του δολοφονηθέντος από την Χούντα Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κα'ί'λη- του αγωνιστή που με το πινέλο του γράφτηκαν τα συνθήματα στην πύλη που γκρέμισε το τανκ.

Παραλληλα την έκθεση στην ''Νεροτριβή'' της Κρύας- που προσφέρεται για μιας πρώτης ταξεως δράση για βιωματικής εκπαιδευσης- επισκεφθηκε ο Διευθυντής Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Στερεάς Ελλάδας κ Χρ.Δημητρίου, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της παρουσίασης. Μάλιστα , ξαφνιάζοντας ευχάριστα,τους υπευθυνους της Εκθεσης, ενημερωσε ότι θα ειδοποιήσει - μέσω των αντίστοιχων Διευθυντών κκ Γιαννιού και Καρκάνα- όλα τα Σχολεία ( Δημοτικά και Γυμνάσια /Λύκεια) να εντάξουν στο πρόγραμμα τους, μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, εκπαιδευτικες επισκέψεις στον Εκθεση, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λιβαδειας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου.Ηδη και οι Συλλογοι Δασκαλων και Καθηγητών Βοιωτίας ενημερώνουν όλα τα σχολεια της πρωτευουσας της Βοιωτίας να επισκεφθουν την Εκθεση για τον Γιάννη Κα'ί'λη, που ειναι ο πρώτος αναγνωρισθείς νεκρός αγωνιστής φοιτητής κατά της Χούντας, από την περιοχή μας.Δολοφονήθηκε από τα όργανα της χούντας τον Φεβρουάριο του 1974, τρεις μόλις μηνες μετα το Πολυτεχνείο, όπου ήταν από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης.

Την πρωτη επίσκεψη  έκανε η Β΄τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειας, με επικεφαλής την καθηγήτρια κ Μαίρη Μπάκα.Οπως έλεγαν οι υπευθυνοι της εκθεσης επρόκειτο
  για μια ώριμη ομάδα μαθητών, με ενδιαφέρον και ευαισθησία και εξηραν την πρωτοβουλία της κ. Μπάκα να φέρει τα παιδιά στην Εκθεση,εστω και με  μια επίσκεψη εκτός προγράμματος.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επισημαίνουμε ότι όλα τα Σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν ήδη ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα απο ημερών για την εκθεση και την δυνατότητα επίσκεψης των μαθητών. Οι συνδιοργανωτές καλούν επίσης όλους τους κατοικους της Λιβαδειας και των γύρω κωμοπόλεων να επισκεφθούν την Εκθεση.Η Εκθεση, θα ειναι ανοιχτή όλες τις ημερες από 10 έως 17 Νοεμβρίου, τις ώρες 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.

Ανήμερα της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ( 17 Νοέμβρη, στις 19.30 ) και στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση όπου θα μιλήσουν για τον Γιάννη Κα'ί'λη  και την σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Δρ Δήμητρα Σκαύδη και ο Δαμιανός Μωραίτης, εκπαιδευτικός.





Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινιών για μαθητές από τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και το αρχείο Ιωάννη Ε Σταμούλη θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στον κινηματογράφο Φίλιππος προβολή δύο ταινιών με ελεύθερη είσοδο.
Την ταινία “Lidice” η οποία θα προβληθεί στην 1η αίθουσα του κινηματογράφου και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων.  Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδραστική ομιλία με τίτλο "Η καταστροφή του Lidice από τα ιστορικά γεγονότα στον κινηματογράφο" από τον Σκηνοθέτη και Ειδικό Επικοινωνίας κ. Μάρκο Χαρίτο.
Την ταινία “Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα” η οποία θα προβληθεί στην 2η αίθουσα του κινηματογράφου και απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικών σχολείων και σε μαθητές Γυμνασίου.
Λίγα λόγια για τα έργα:
“Lidice”
Αναφέρεται στο χωριό Lidice στην Τσεχία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ από την Πράγα και καταστράφηκε από τους Ναζιστές ως εκδίκηση για την δολοφονία του Reinhard Heydrich που αποτελούσε ανώτατο στέλεχος των Ες- Ες και είχε οριστεί ως υπεύθυνος του Ολοκαυτώματος.
Στις 2 Ιουλίου, 82 παιδιά παραδόθηκαν στην Γκεστάπο και από εκεί μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno όπου δηλητηριάστηκαν με αέρια.
Να αναφέρουμε πως από τα θύματα, το πιο μικρό παιδί ήταν ενός χρόνου και έξι ημερών, ενώ τα μεγαλύτερα ήταν κάτω από την ηλικία των 16 ετών.
Μετά το τέλος του πολέμου, το χωριό ξαναχτίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων από την παλιά του τοποθεσία. Όμως, οι μνήμες από τον θάνατο 82 παιδιών έμειναν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου.

“Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα”
Η ταινία μάς μεταφέρει στην περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όταν ο Χίτλερ και ο γερμανικός στρατός προσπαθούσαν να φτιάξουν το έθνος της "Αρίας φυλής", ποδοπατώντας άλλους λαούς.
Ο Μπρούνο είναι ένα 8χρονο αγόρι που ζει με τον πατέρα του, υψηλόβαθμο αξιωματικό του γερμανικού στρατού, τη μητέρα και την αδερφή του. Ένα παιδί σαν όλα της ηλικίας του, που του αρέσει να παίζει με τους φίλους του και να εξερευνά τον κόσμο. Ο πατέρας ανακοινώνει στην οικογένεια ότι πρέπει να αλλάξουν τόπο να ζουν γιατί αυτό επιβάλλει η δουλειά του.
Στο καινούριο σπίτι στην εξοχή, ο Μπρούνο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της μητέρας του, αποφασίζει να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί, πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα αγόρι στην ηλικία του, τον Σμουλ, και μια καταπληκτική φιλία γεννιέται, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες...
Η απλή σκηνοθετική άποψη αλλά και το λιτό σενάριο δεν εμποδίζουν τον σκηνοθέτη να προκαλέσει συναισθηματική γροθιά στο θεατή, ιδιαίτερα με το σκληρό και απάνθρωπο φινάλε της ταινίας. Παρότι δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στο πιο είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για το διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων, το Άουσβιτς. Η κτηνωδία του Ναζισμού και η γενοκτονία των Εβραίων ξεδιπλώνεται μέσα από την ιστορία της φιλίας δυο μικρών παιδιών. Οι παιδικές καρδιές γεμάτες αθωότητα, ονειρεύονται τη ζωή και καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Οι ενήλικες, όμως, έχουν άλλες προτεραιότητες... 
Διαβάστε Περισσότερα »

Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς προς ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας:"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ                               
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ                                                 
             ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔOΣ

«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»                       
"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει".
Δελτία επί δελτίων, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, και επί της ουσίας εκκωφαντική σιωπή.
Το θέμα είναι απλό:
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν Δήμοι που δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ. Οι Δήμοι αυτοί έχουν δύο λύσεις: 
ή θα ρίχνουν τα απορρίμματά τους σε ανεξέλεγκτες χωματερές,
ή θα τα στέλνουν για υγειονομική ταφή στους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Τρίτη επιλογή, για την ώρα, δεν υπάρχει.
Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ, εφαρμόζοντας την νομοθεσία, διανέμει και διαχειρίζεται τα απορρίμματα των Δήμων - μελών του στους τέσσερις ΧΥΤΑ που λειτουργεί στη Λαμία, στη Χαλκίδα, στη Θήβα και στην Ιστιαία.
Ο κ. Κόρδατζης διαφωνεί, δεν δέχεται να έρχονται απορρίμματα άλλων Δήμων στο ΧΥΤΑ της Θήβας και απαιτεί από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ να παρανομήσει, σταματώντας τη διαχείριση των απορριμμάτων άλλων Δήμων, παρά το γεγονός ότι αυτό θα δημιουργήσει νέες χωματερές.
Με αυτά τα δεδομένα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, πρέπει να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι επιθυμεί ένα ειλικρινή, καλόπιστο και αποτελεσματικό διάλογο:
Αποδέχεται τη διαχείριση των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ της Στερεάς Ελλάδας, ή προτείνει να ανοίξουν πάλι οι χωματερές;
Αποδέχεται ή απορρίπτει την πρόταση του κ. Κόρδατζη;
Αποδέχεται ή καταγγέλλει την ΚΥΑ 2693/111849, ΦΕΚ 1398/07/07.2015 για μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ και το κλείσιμο των χωματερών ;
Αυτά είναι τα ερωτήματα. Σε αυτά περιμένουμε απάντηση.
Θέλουν να ζυμώσουν, ή προτιμούν να κοσκινίζουν;


Θήβα : 13/11/2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίκαιρη Ερώτηση Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά προς τον Περιφερειάρχη για την απόλυση αναπληρώτριας από το ΓΕΛ Οινοφύτων

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη
για την απόλυση αναπληρώτριας φιλολόγου από το ΓΕΛ Οινοφύτων


  Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόλυση αναπληρώτριας φιλολόγου που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο), ενώ υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων). Η απόλυση της έγινε στις 18 Οκτωβρίου.

   Ως «αίτια απόλυσης»,  το υπουργείο επικαλείται το γεγονός ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.

  Η πραγματικότητα είναι ότι η εκπαιδευτικός είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!

 Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Απολύονται εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήματα μη ιάσιμα με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα ανανεωμένα πιστοποιητικά του ΚΕ.Π.Α., ενώ είναι προφανές ότι για αυτή την χρονική καθυστέρηση δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

    Η κοινωνική αναλγησία του υπουργείου δεν έχει όρια. Προέκταση της ίδια πολιτικής είναι και το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν παραμείνει με χιλιάδες κενά, (730 ώρες εκπαιδευτικών λείπουν μονό από τη Βοιωτία), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που έχουν προέλθει από την οικονομική αφαίμαξη του λαού μέσω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Τι προτίθεστε να κάνετε για να ανακληθεί η απόφαση αυτή, ώστε να επαναπροσληφθεί άμεσα η αναπληρώτρια φιλόλογος που απολύθηκε από το ΓΕΛ Οινοφύτων χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων της (αμοιβή και προϋπηρεσία);

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιανναράκης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα

           ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

         
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
       στις 21 Νοεμβρίου 2017 με πρόγραμμα   όπως παρακάτω:                                        
                                                                                                 
                                                    Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α                                                                                                         
    
.    
      Ώρα 08.00
      μέχρι δύση ηλίου      Γενικός  σημαιοστολισμός.
        
Ώρα 08.00


Ώρα 11.00







Ώρα 11.30










Ώρα 17.00

     Έπαρση  Σημαίας στην κεντρική πλατεία, με τμήμα του ΚΕΠΒ.


      Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου .
      Απόδοση τιμών από τμήμα του ΚΕΠΒ.
      Προσέλευση προσκεκλημένων  10.45  έως 10.55
     
      Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει εκφώνηση  του
      Πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από Αξιωματικό του Κέντρου
      Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

      Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.
      Κατάθεση στεφάνων από τους:
         - Δήμαρχο Θηβαίων 
         - Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας  ή  εκπρόσωπό του  
 - Δκτη Ανωτέρας Φρουράς  
             

       Μετά το τέλος της τελετής ο Δκτης Ανωτέρας Φρουράς Θήβας θα παραθέσει μικρή δεξίωση στις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ).

  Υποστολή της σημαίας

Φωταγώγηση όλων  των καταστημάτων του δημοσίου,  των Ο.Τ.Α ,καθώς και  των καταστημάτων των  Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017.
                                                                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


                                                                                                          ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Γιάννης Καψής

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Καψής.

Ο Γιάννης Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και ήταν πατέρας του δημοσιογράφου και πολιτικού Παντελή Καψή και του δημοσιογράφου και σχολιαστή ειδήσεων Μανώλη Καψή. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για ένα μικρό διάστημα άσκησε τη δικηγορία, αλλά τελικά αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στη δημοσιογραφία, με την οποία ασχολούνταν επαγγελματικά από 17 ετών.

Ξεκίνησε ως βοηθός στο αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά πολύ γρήγορα ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του ρεπορτάζ με ειδίκευση τελικά στα πολιτικά και διπλωματικά θέματα. Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας Έθνος από το 1958 έως το 1970, οπότε καταδικάστηκε από ειδικό Στρατοδικείο της χούντας των συνταγματαρχών και φυλακίστηκε λόγω των άρθρων του υπέρ της δημοκρατίας. Μετά την αποφυλάκισή του, εργάστηκε ως β΄ αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Βήμα και στη συνέχεια ως διευθυντής στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Μετά τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, και για να αποφύγει τη σύλληψη, διέφυγε στο Λονδίνο μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Εκτός από την εργασία του σε ελληνικές εφημερίδες, ο Καψής υπήρξε συνεργάτης διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως το αμερικανικό περιοδικό Time.

Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα μέχρι το 1982. Αυτή την περίοδο, Τα Νέα καθιερώθηκαν ως η πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα, με πανελλαδική κυκλοφορία γύρω στα 250.000 φύλλα, επιτυχία που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.

Τον Απρίλιο του 1982, ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένοντας σε αυτή τη θέση και στην επόμενη κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβριο του 1987. Στο μεταξύ, από τον Ιανουάριο του 1987 ήταν ταυτόχρονα υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εξωτερικών. Στη συνέχεια, μετά το Σεπτέμβριο του 1987 πήρε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών έως τον Ιούλιο του 1989. Στη διάρκεια της θητείας του, διαπραγματεύθηκε το γνωστό μορατόριουμ, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, διαχειρίσθηκε, στο διπλωματικό πεδίο, την μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση του 1987 και έγινε κυρίως γνωστός για τις σκληρές θέσεις του, ιδίως στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου.

Επίσης διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε την συμφωνία για την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία αναθεωρήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση, ως προς το εισαγωγικό μέρος της, οι τεχνικές ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ και περιλαμβάνουν την κατάργηση της ετεροδικίας, της AMAG και ενός πλέγματος 120 συμφωνιών.

Έχει τιμηθεί με 14 παράσημα. Μετά την συνταξιοδότηση του, αφοσιώθηκε στην συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει 15 συνολικά βιβλία, εκ των οποίων τα περισσότερα σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι σήμερα παραμένει το πρώτο του βιβλίο, Χαμένες Πατρίδες, που εξέδωσε το 1962.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντροαριστερά:Τελικά αποτελέσματα Νομού Βοιωτίας

       Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου,ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες,στα εκλογικά τμήματα της Βοιωτίας,για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μεγάλη νικήτρια στο Νομό Βοιωτίας η Φώφη Γεννηματά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις  που την παρουσίαζαν ως το μεγάλο φαβορί.Δεύτερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Στο Νομό Βοιωτίας ψήφισαν συνολικά 1823 άτομα.
Έλαβαν
Γεννηματά 1039 -57.37%
 Ανδρουλάκης 336- 18.55%
Καμίνης 212-11.71%
 Θεοδωράκης 117- 6.46%,
Μανιάτης 42-2.32%
Ραγκούσης 27-1.49%,
Γάτσιος 26-1.49%,
Πόντας 6
Τζιώτης 3
Ο υπεύθυνος της Ανεξάρτητης  Επιτροπής  Διαδικασιών & Δεοντολογίαςς (ΑΕΔΔ) του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς για την Π.Ε.Βοιωτίας κ.Μουλκιώτης δήλωσε στο Permissospres, ότι, οι πολίτες έδωσαν ένα ξεχωριστό μήνυμα για την συγκρότηση και την ενότητα της κεντροαριστεράς. Ευχαριστεί όλους τους Δημάρχους της Βοιωτίας,για την άψογη συνεργασία  όλη αυτήν την περίοδο,για την διάθεση των δημοτικών χώρων  για την διενέργεια των εκλογών.
Ευχαριστεί επίσης τους εθελοντές,οι οποίοι από το πρωί έως αργά το βράδυ στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.
   Διαβάστε παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά Εκλογικό Τμήμα 
    ΛΙΒΑΔΕΙΑ  
Ψήφισαν 438
      ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 205                                                                                  
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 87
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 35
ΚΑΜΙΝΗΣ 80
ΜΑΝΙΑΤΗΣ 11
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ 8 

ΘΗΒΑ    
Ψήφισαν 381
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 202
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  79
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 37
ΚΑΜΙΝΗΣ 28
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ  9
ΓΑΤΣΙΟΣ  6
ΠΟΝΤΑΣ  3

ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Ψήφισαν 216
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 145
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 40
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 10
ΚΑΜΙΝΗΣ 12
ΜΑΝΙΑΤΗΣ 5
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ 1
ΓΑΤΣΙΟΣ 2

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
Ψήφισαν 165
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  83
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 28
ΚΑΜΙΝΗΣ 39
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  2
ΜΑΝΙΑΤΗΣ  3

ΔΙΣΤΟΜΟ
Ψήφισαν 226
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  164
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  25
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  14
ΚΑΜΙΝΗΣ  15

Δομβραίνα
ψήφισαν 85

Γεννηματά 63
Ανδρουλάκης 10
Καμίνης 5
Θεοδωράκης 3
Μανιάτης 2
Πόντας 1
Ραγκούσης 1


Σχηματάρι
 ψήφισαν 216

Γεννηματά 109
Ανδρουλάκης 56
Καμίνης 20
Θεοδωράκης 13
Γάτσιος 8
Μανιάτης 6

Ραγκούσης 2

ΠΥΛΗ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ
Ψήφισαν 51
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 35
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  8
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 2
ΚΑΜΙΝΗΣ  5

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου

1646: Οθωμανικές δυνάμεις υπό τον Ντελή Χουσεΐν Πασά καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο από τους Ενετούς.

1775: Ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνει το Μόντρεαλ του Καναδά, που τελεί υπό βρετανική κατοχή.

1822: Υδραϊκός στόλος, υπό το Λάζαρο Παναγιώτη, αποβιβάζει στο Μεσολόγγι 1.500 άντρες υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τους Ηλία Τσαλαφαντινό, Κανέλλο Δεληγιάννη και Ανδρέα Ζαΐμη, για ενίσχυση της Φρουράς του Μεσολογγίου.

1864: Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας. Καταργείται η Συνταγματική Μοναρχία και καθιερώνεται η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

1887: Πραγματοποιείται διαδήλωση περίπου 10.000 ατόμων στο Λονδίνο κατά της βρετανικής καταπίεσης στην Ιρλανδία. Η διαδήλωση πνίγεται στο αίμα από την αστυνομία. Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, ο απολογισμός. Θα μείνει στην ιστορία ως Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday), η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις της βρετανικής ιστορίας.

1915: Οι ΗΠΑ και η Αϊτή υπογράφουν συνθήκη, με την οποία η τελευταία μετατρέπεται σε αμερικανικό προτεκτοράτο.

1930: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αρνείται την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στην χώρα.

1940: Σταματά κάθε επιθετική δραστηριότητα των Ιταλών σε ελληνικό έδαφος. Ολοκληρώνεται η εκδίωξη των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.

1952: Ο δρ. Πολ Τζολ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το ηλεκτροσόκ ως θεραπεία για την καρδιακή προσβολή.

1964: Αρχίζει η λειτουργία του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

1970: Στη Συρία, ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Χαφέζ αλ Άσαντ καταλαμβάνει την εξουσία με πραξικόπημα και γίνεται ισόβιος πρόεδρος.

1972: Τίθεται σε λειτουργία το διυλιστήριο Κορίνθου, του Ομίλου Βαρδινογιάννη.

1994: Οι Σουηδοί με ποσοστό 52,2% λένε «ναι» στην είσοδο της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1995: Η πόλη Τζενίν είναι η πρώτη πόλη της Δυτικής Όχθης που παραδίδεται στους Παλαιστίνιους, ύστερα από 28 χρόνια ισραηλινής κατοχής.

2001: Οι Ταλιμπάν εγκαταλείπουν αμαχητί την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, επιτρέποντας την κατάληψη της από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις της «Βόρειας Συμμαχίας».

2002: Τεράστια οικολογική καταστροφή στις ακτές της Ισπανίας προκαλεί η βύθιση του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου «Prestige», που μεταφέρει περισσότερους από 70.000 τόνους πετρελαίου από τη Λιθουανία με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Ενώ έπλεε στα ανοιχτά των ισπανικών ακτών, μία από τις δώδεκα δεξαμενές του εξερράγη εν μέσω σφοδρής καταιγίδας. Αδυνατώντας λόγω κατασκευής να αντεπεξέλθει στην κατάσταση, το 26 ετών, μονοπύθμενο Prestige τελικά βυθίστηκε 275 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών της Γαλικίας. Στις 19 Νοεμβρίου έσπασε στα δύο απελευθερώνοντας 17.000 τόνους πετρελαίου στη θάλασσα. Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε προκάλεσε τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση. Περισσότερες από 100 ακτές μολύνθηκαν ενώ απαγορεύτηκε η αλιεία σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τις ακτές της Γαλικίας, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στον αλιευτικό κλάδο. Εκτός από περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις, η διαρροή προκάλεσε πολυάριθμα προβλήματα υγείας στα συνεργεία καθαρισμού, όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες και καρκινοπάθειες. Πολίτες προέβησαν σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και συμπλοκές με τις ισπανικές αρχές.

2004: Κηδεύεται στο αρχηγείο του στη Ραμάλα ο Γιάσερ Αραφάτ, που είχε πεθάνει στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Η ταφή του Αμπού Αμάρ, όπως ήταν το επαναστατικό του ψευδώνυμο, γίνεται παρουσία χιλιάδων Παλαιστινίων μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, ενώ η κηδεία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο Κάιρο.

2009: Αμερικανικός δορυφόρος εντοπίζει νερό στη Σελήνη. Η NASA ανακοινώνει ότι η αποστολή LCROSS, με μια ελεγχόμενη συντριβή συσκευής στον νότιο πόλο της σελήνης ανακάλυψε σημαντικές ποσότητες νερού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαβρόγλου: Μόνο σε 4 μαθήματα οι εξετάσεις στη Γ’Λυκείου από φέτος

«Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι».

Αυτό δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαρβόγλου, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Αναφέρει ότι οι μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, που θα είναι στην Γ’ Λυκείου τη σχολική χρονιά 2019-2020, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ με βάση το νέο σύστημα που θα προκύψει από την αναμόρφωση του λυκείου.

Η πρόταση του υπουργείου που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου, είναι ότι έπειτα από μια διαδικασία πολλαπλού ελέγχου ως προς την απόδοση των μαθητών , διαμορφώνεται ένας τελικός βαθμός απολυτηρίου στη Γ’ Λυκείου που περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους σε εργασίες, εξετάσεις τετραμήνων, ολιγόλεπτα τεστ, στην προφορική παρουσία και στις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις.
«Με τον βαθμό αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το 2020», εξηγεί και προσθέτει ότι «άρα, η πρόσβαση θα γίνεται με το απολυτήριο λυκείου και η εξεταστική διαδικασία, αποδραματοποιημένη πλέον, θα είναι ένα μέρος του συνολικού βαθμού του απολυτηρίου».

Αναφέρει ότι έως τότε θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αρχίσει η βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων.

Αναφορικά με τις αλλαγές στις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, τονίζει ότι «στόχος δεν είναι η αναδιάρθρωση του αριθμού των σχολείων, αλλά η σταδιακή αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την ενίσχυση των συμμετοχικών μοντέλων στην οργάνωση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης, όπου θα συμμετέχουν η Πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, μέσω των μαθητικών συμβουλίων, καθώς και η ευρύτερη κοινωνία, μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου, ο κ. Γαβρόγλου απαντά ότι «το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών είναι μόνιμα από εμάς ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων που κάνουμε με τους θεσμούς.
Πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε σύντομα τον στόχο που προσδοκούμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου


Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα
Νέο κύμα γενικευμένης κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρας -Παρασκευής, που φέρει το όνομα «Ευρυδίκη» . Πιο συγκεκριμένα:


Σήμερα Δευτέρα η «Ευρυδίκη» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.
Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.


Ειδικότερα για σήμερα,  περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και κυρίως τα νότια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 16 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς), 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο σε νότιους-νοτιοδυτικούς και στο Βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν έως το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οπού πιθανόν το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο από αργά τη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα).
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα) και μέχρι το απόγευμα στη Στερεά και πιθανόν την αττικοβοιωτια και τη νότια Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οπού θα είναι τοπικά ισχυρές έως το βράδυ στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεννηματά ψήφισε η Βοιωτία

Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία,  ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του α' γύρου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στη  Βοιωτία.
Συνολικά ψήφισαν 1823πολίτες για τον νέο πρόεδρο της Κεντροαριστεράς.
Πήραν
Γεννηματά 1039 -57.37%
 Ανδρουλάκης 336- 18.55%
Καμίνης 212-11.71%
 Θεοδωράκης 117- 6.46%,
Μανιάτης 42-2.32%
Ραγκούσης 27-1.49%,
Γάτσιος 26-1.49%,
Πόντας 6
Τζιώτης 3

Ο υπεύθυνος της Ανεξάρτητης  Επιτροπής  Διαδικασιών & Δεοντολογίαςς (ΑΕΔΔ) του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς για την Π.Ε.Βοιωτίας κ.Μουλκιώτης δήλωσε στο Permissospres, ότι, οι πολίτες έδωσαν ένα ξεχωριστό μήνυμα για την συγκρότηση και την ενότητα της κεντροαριστεράς. Ευχαριστεί όλους τους Δημάρχους της Βοιωτίας,για την άψογη συνεργασία  όλη αυτήν την περίοδο,για την διάθεση των δημοτικών χώρων  για την διενέργεια των εκλογών.
Ευχαριστεί επίσης τους εθελοντές,οι οποίοι από το πρωί έως αργά το βράδυ στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Αποτελέσματα Επικράτειας από 107.741 ψηφίσαντες στα 572 από 874 εκλογικά κέντρα

    Γεννηματά 44.51%,
    Ανδρουλάκης 26.89%,
    Καμίνης 12.76%,
    Θεοδωράκης 7.81%,
    Μανιάτης 3.66%
    Ραγκούσης 2.26%,
    Γάτσιος 1.47%,
    Πόντας 0.42%,
    Τζιώτης 0.20%




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ